|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Mravka ile placilas za to nosidelko?
A co do Espumisanu to ten i inne leki na kolki dopiero pomoga jak daje sie je przez 4 dni conajmniej 3-4 razy dziennie. Tak mi pediatra mowil, ze systematycznosc ma tu znaczenie. Jesli dziecko sie prezy i placze, to podanie mu jednorazowo Espumisanu nic nie da. Taki lek dopero zaczyna dzialac po ok. 4 godzinach, wiec przez ten czas dziecku samo przejdzie. Ja daje tak Szymonkowi Espumisan i mniej go mecza bączki.
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski
![]() Jestem na biezaco, fotki na meilu ogladam, wszystko czytam, czesto podczas karmienia. Na pisanie czasu juz troche mniej, jest u nas moja siostra jest wiec bardzo nam pomaga przy Ani i wogole milej czas leci z nia, bo TZ mimo ze w domu to jednak musi pracowac. Ania jest fajoska, obiektywnie oceniajac to chyba duzo spi, choc potrafi tez niezle zamarudzic. Jedne lecz dominujace zmartwienie to to ze 2 tyg po porodzie jeszcze nie odzyskala wagi urodzeniowej. Polozna chwali za karmienie i za ilosc kup, mowi zeby sie zbyt nie martwic i zwazyc w 3 tygodniu. Wiec czekamy - pewnie wiecie jak trudno wytrzymac te niepewnosc - niby karmienie dobrze idzie to czemu waga nie podskakuje szybciej? Trzmajcie kciuki za mojego chudziaczka ![]() Wrzucilam w koncu pare zdjec na meila. Niki89, poprosze o zaproszenie do klubu. Uciekam karmic glodomorka
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widzę że prawie wszystkie podajecie jakieś kropelki na brzuszek..
Ja sama nie wiem, czy moją boli czy nie i czy powinnam coś podawac.. Czasem wieczorami się pręży i mam wrażenie że jest coś nie tak, ale czy to jest napewno ból brzuszka to nie wiem.. |
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was ze szpitala!
Tyle co dostalam internet, postaram sie Was nadrobic troszke ![]() My mamy sie dobrze, wrzuce tez kilka zdjec zaraz na maila!
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochana! Czekam na foteczki
|
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kapiemy miedzy 20.30 a 21.00czasem jak mala ladnie spi to ja zostawiam spac ale jak na drugi dzien tez spi to juz ja wybudzam. staram sie nie robic dluzszych przerw w kapaniu niz 2 dni, ale zdarza nam sie moze raz w tyg ze ominiemy kapiel no i jula raczj nie marudzi - ja ja wybudzam mowiac do niej czulym glosem, klade na przewijak i ona wtedy sie budzi a nad przewijakiem wisza zabawki wiec ona zaraz sie nimi interesuje i nie marudzi czasem przy ubieraniu marudzi ale w pogotowiu jest suszarka do wlosow ![]() super ze zadoolona z nosidla jestes a jaki kolor macie?Cytat:
i gada do nich po swojemua odleglosc jest taka ze narazie napewno nie siegnie my mamy ja w lozeczku dziennym zamontowana moj maz tez wacha jule - ja tez uwielbiam jej zapach kurcze waga jeszcze nie przyszla wiec nici z wazenia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Desia jaka cudna Twoja Viki!
Gratuluję jeszcze raz! ![]() Biedulka z tym crp, ale już niedługo wykurzy te bakterie! Moja Kajcia też tak sobie smoka przytrzymywała ![]() A na główce jak miała opaskę do inkubatora to podobnie wyglądała ![]() Trzymajcie się ciepluuutko! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-02 o 18:09 |
|
|
|
#2769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na zdjecia Viki!
|
||
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas niestety zdarza się płacz i widzę, że się męczy. Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Desia, Viki jest śliczna
|
|
#2771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie: gdzie wasze maluchy drzemia/spia za dnia? Bo moja w nocy spi w w swoim lozeczku i za dnia tez ja tam zawsze staram sie odkladac jak robi sie spiaca. Myslicie ze dobrze robie? Czy moze powinnam pozwalac jej za dnia spac w dziennym pokoju na macie/ w lezaczku/wozku? Bo z jednej strony spanie ma sie niby kojarzyc z cisza i spokojem i miejscem do tego przeznaczonym ale z drugiej strony fajnie by bylo wlaczyc mala w zycie domowe a nie tlyko nasluchiwac odglosow z sypialni... sama nie wiem... napiszcie jak to jest w Was?
Desia - piekna Vikusia! Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-05-02 o 18:53 |
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dopiero co rodziłaś ![]() Julliczka jak dla nas to z chusteczek najlepsze Dady z biedrony i Bambino są super.. Jolka Michaś prawdziwy przystojniak Tynka jaki już duży Mateuszek a Ty jaka opalona.. Aguśka jakie pućki Szymuś ma ![]() Zia rewelacyjne zdjęcie na wadze i to po porodzie Desia sliczna Vikunia i jak sobie smoka przytrzymuje ![]() Dziewczyny może będziecie wiedzieć...w poniedziałek rodziłam i założyli mi 3 szwy...w 5 dobie pojechałam na ich zdjęcie ale okazało się że jeszcze nic nie zagojone...położna powiedziała żebym przyjechała może w środę czyli dzis na sprawdzenie czy już ok...ale Tż musiał być w pracy i w piątek zreszta tez musi być a ja nie chce ciągnąć w taki upał Małego ponad godzine autobusem w 1 stronę....czy jak do poniedziałku czyli 14 doby zostaną nie wyjęte te szwy to może się coś stać? |
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przezylam dzis prawdziwy horror!!! juz wiem co czula moja matka jak sie ze mna cos dzialo....
pojechalismy do reala z kolega samochodem (nie posiadamy wlasnego) i Wiktorek byl w foteliku samochodowym ktory wlozylismy do wozka sklepowego i dalej zakupy kladlismy i bylo wszystko ok. przy kasie zrobilo sie jakies zamieszanie, maz wyjal fotelik z wozka nie rozkladajac raczki w efekcie dziecko sie przechylilo do przodu tyle tylko ze mu glowa poleciala do przodku wygadalam sie i mi lepiej ![]() a z dobrych wiesci mlody zaczyna sie interesowac karuzela i domaga sie zeby sie krecila i grala i coraz czesciej usmiecha sie do nas i do dziadkow a i zaczal piastke ssac lece na kapiel
|
|
|
|
#2775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś w południe Ewelinka spała przy odkurzaczu i innych głośnych odgłosach sprzatania. Cytat:
O chusteczkach Bambino zapomniałam, własnie ich używam i jestem zadowolona. Delikatne, pachnące, odpowiednio wilgotne ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Ja niedawno też przeżyłam chwile grozy jak jechałam samochodem wąską drogą - wolno, bo ograniczenie do 30 km/h tam jest i co 200 metrów garby spowalniające a droga dziurawa, że szok. Omijałam rowerzystę i w tym momencie z gruntowej drogi wyjechał mi jakiś łysy kark golfem. Nie miałam gdzie uciekać, pierwszą moją myślą było łapanie za fotelik, na szczęście dziewczyna z rowerem uciekła szybko na bok drogi i mogłam się ratować. Ewelinka też odkryła, że można ssać piąstkę, moje ramię, nos, palec albo i brodę
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucilam zdjecia na maila
a i ta blondynka to moja mama ![]() Karolca mialas racje, nasz fotelik jest plastik fantastik tez, mlody po pol godzinie jazny byl caly znaly potem!!! masakra Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-02 o 19:05 |
|
|
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic zapytam lekarza w pt. A gdzie można zamówic te kropelki Sab Simplex? ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Czytałam gdzieś żeby właśnie tak robic - układac dziecko w ciągu dnia w innym pokoju/miejscu niż w nocy, dzięki temu nauczy się rozróżniac dzien od nocy, ale nie wiem czy to tak właśnie jest. My bierzemy Kajcie do pokoju w którym jesteśmy, bo inaczej to non stop musiałabym zaglądac do sypialni ![]() Cytrynka współczuję stresów! Flower jeśli możesz to lepiej pojedź wcześniej by zdjąc te szwy. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-02 o 19:11 |
||
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zrobilam gorszy numer niestety ale po porodzie razem z krwia odszlo mi chyba troche mozgu bo czasami naprawde nie mysle my chyba mamy skok ... ech. Od wczoraj niunka strasznie marudzi ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viki ma podwyzszone crp wiec w poniedzialek dostala antybiotyk, bedzie go dostawala 7 dni, dlatego tutaj jestesmy! W piatek beda sprawdzac czy crp spada. Z tego tez powodu ma wenflon na glowce ![]() Dziekujemy za mile slowa
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Wolna jestem
dzisiaj dzieci położone do spania już o 18.30 , teraz się napawam wolnym wieczorem w końcu dzisiaj święto flagi ![]() Cytrynka współczuję, wiem co to strach o dziecko, mi się przypomina jak mi kuzyn się wyrwał przy ulicy i biegł prosto pod samochód, na szczęście facet go ominął, to były czasy fiatów 126 , ryczałam razem z nim klęcząc przy nim na chodniku.... Zia moja Kaja śpi teraz w dzień u siebie w łóżeczku,w sumie niemal cały dzień spędza tam ,bo izolowałam Ją od Niny ile mogłam,ale normalnie to jest z nami w dzień w dziennym pokoju i tam sobie robi co chce, ale tak robię dlatego ,że lubię Je mieć obydwie na oku.Ninę czasem odnosiłam do spania do łóżeczka jak była mała, bo uważałam ,że za dużo bodźców to też nie za dobrze. Mravka ![]() Flower ja sciągałam szwy po cc w 11 dobie zamiast w 7 , doktor nic nie mówił, może zadzwoń do położnej się spytać albo do gina jeśli możesz Desia piękna ta Twoja Królewna, i jaka sprytna, trzyma smoka "na twixa " Wszystkie Dzieciaczki sliczne i rosną jak na drożdżach , Aguśka Filipek jak Kaja,fałdek u nich dostatek malutkie michelinki z nich , pasują do siebie Ci mali cycocholicyedit: oczywiście Aguśka chodziło mi o Szymonka przepraszam, już mi się Zięciowie mylą hihi
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-02 o 19:58 |
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam patrzeć jak Ewelinki śpi z rączkami na główką
I tak przybrała na wadze, że podbródki zlewają się w jeden Konia, jutro też jest święto, więc wyprasujesz dopiero w piątek
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jutro mam Teściów w gosciach to jak prasować , będą po obiedzie , no ale się muszę uszykować itd. ....
|
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się za dużo odpuści to sterta może urosnąć do olbrzymich rozmiarów ![]() Cytat:
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nad tą rzeką to byśmy prały i śpiewały Flower w piatek już nie ma być takiej gary, ma być 20 stopni to może się z Malym wybierzesz na to ściągnięcie szwów ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
a nad tą rzeką to byśmy prały i śpiewały Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-02 o 20:38 |
||
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
No moje dzieci śpią można sobie posiedzieć
|
|
|
|
#2789 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy, obserwujemy Julcię czy jakiejś wysypki nie dostanie.![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mój dorosły brat tego kremu już od roku tez używa Cytat:
Cytat:
Cleanic potem otworzę. To jeszcze bambino i nivea musimy wypróbować. Cytat:
ja na razie o drugim dziecku nie myślę, ale jakby nawet to i tak na sn nie mam co liczyć Mravka też miewam "doły CC", bardzo nie lubię mówić ludziom jak rodziłam faktycznie, moja mama się wygadała ostatnio swoim znajomym, to się strasznie poryczałam i nakrzyczałam na mamę, że więcej ma nie mówić o mojej cc jak nikt nie pyta, ach te moje hormony przecież najważniejsze, że obie jesteśmy zdrowe - ja i Julcia. Mam nadzieję, że z czasem przestanę się tym przejmować ![]() Zia trzymamy kciuki za Twoją chudzinkę . Planuję wybrać się i z moją kruszynką na ważenie, mogę to zrobić z każdej chwili. A do przychodni mam niecały kilometr, więc spacerkiem się przejdę może już w piątek pójdę, bo normalnie nie wytrzymam jak sie nie dowiem ile juz teraz waży moja Julka ![]() desia super, że jesteś. trzymajcie się ciepło.Cytat:
dzięki Flowerbombka za podpowiedź.Cytat:
A Bobotic widzę w necie, że dopiero od 1 m-ca ż. dziecka można podawać, a co można podać do tego czasu w razie gdyby był problem ze wzdęciami u maluszka?? Zia to ten Infacol czy Sab Simplex można podawać od początku życia dziecka? Może lepiej zaopatrzę się w ten środek, żeby potem nie świrować ![]() Moja śpi generalnie w swojej kołysce. W dzień też jeśli jesteśmy w domu, albo na dworze w wózku. Ale zdarzyło mi się nieraz zostawić śpiącą na naszym łóżku np obok drzemiącego TŻta Kołyska w salonie, my się przenieśliśmy też do salonu i śpimy w salonie a nie w sypialni (w sypialni jest kiepski materac, ale niedługo wymienimy i wrócimy do sypialni), dlatego Julia i w nocy i w dzień śpi w kołysce. Ale w dzień jak śpi, to nie zasłaniamy okien zasłonami, normalnie śpi przy świetle dziennym. Więc mam nadzieję, że dzięi temu jednak będzie umiała potem rozróżniać dzień od nocy.
|
|||||||||||
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kanapki z pomidorem i ogórkiem małosolnym
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

. Owszem sama kapiel suuuuuper,ale potem juz marudzenie...Chcialam Go jeszcze "dotankowac" na noc, ale juz nawet cyc Go nie interesowal,bo byl rozbity. Czasem jak kąpiemy na glodniaka to efekt ten sam,bo mysli o pustym brzuchu i ubieranie juz przebiega w akompaniamencie krzyku

Czekamy na zdjecia Viki!

Kurcze dopiero co rodziłaś 
tyle tylko ze mu glowa poleciala do przodku 
niestety ale po porodzie razem z krwia odszlo mi chyba troche mozgu bo czasami naprawde nie mysle