Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 08:57   #2821
kas88
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Dołączam do wątku! Wczoraj kupiłam mój pierwszy dobrze dobrany biustonosz! Najpierw poczytałam troszkę na tym wątku i poszukałam sklepu z bielizną E.Michalak - znalazłam jeden. Weszłam nieśmiało do sklepu by zapytać o 75C.. albo ewentualnie D jak by był... babka spojrzała się na mnie i wyjęła 65F Co prawda jest firmy Alles ale rzeczywiście pasuje! Ale jestem szczęśliwa! Zapłaciłam 80 zł a byłam przygotowana na większy wydatek. Już nigdy więcej nie pójdę do Triumpha, na rynek albo w inne miejsce gdzie patrzą się na mnie z politowaniem gdy proszę chociaż o 75C (jak już znajdą to i tak zazwyczaj jest za mały albo śmiesznie na mnie wygląda przy czym ekspedientka upiera się, że pasuje idealnie). Ale jest mi wygodnie!!!
kas88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 10:59   #2822
olaaa99
Zadomowienie

Tak sobie myślę, że dołączę. W śwince-skarbonce mam już kwotę, która pozwala na podróż do sklepu ze stanikami Ewy Michalak, na który mam taaaaaką chętkę. Wg kalkulatora na stronie mam rozmiar 75D, w sklepie jednak już raz mierzyłam 75DD i był za mały w misce, myślę więc, że wstrzelę się w 75E, tak jak noszę zazwyczaj. Mniejsza z tym, ja tu dzisiaj z inną kwestią -

Dziewczyny, co ze strojami kąpielowymi na lato tegoroczne? W co się wstrzelacie? Możecie coś polecić w rozsądnej cenie? Coś, w czym spory biust będzie ładnie i apetycznie wyglądał. (Planuję w tym roku zrezygnować ze swoich dwuletnich trójkątów...) Myślę nad jakimś usztywnianym plunge, ale w ogóle nie wiem, gdzie szukać. A u Ewy tylko Dziewczyna Tarzana i resztki Bonda.

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 14:25   #2823
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olaaa99 Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że dołączę. W śwince-skarbonce mam już kwotę, która pozwala na podróż do sklepu ze stanikami Ewy Michalak, na który mam taaaaaką chętkę. Wg kalkulatora na stronie mam rozmiar 75D, w sklepie jednak już raz mierzyłam 75DD i był za mały w misce, myślę więc, że wstrzelę się w 75E, tak jak noszę zazwyczaj. Mniejsza z tym, ja tu dzisiaj z inną kwestią -

Dziewczyny, co ze strojami kąpielowymi na lato tegoroczne? W co się wstrzelacie? Możecie coś polecić w rozsądnej cenie? Coś, w czym spory biust będzie ładnie i apetycznie wyglądał. (Planuję w tym roku zrezygnować ze swoich dwuletnich trójkątów...) Myślę nad jakimś usztywnianym plunge, ale w ogóle nie wiem, gdzie szukać. A u Ewy tylko Dziewczyna Tarzana i resztki Bonda.
podobna mają się niedługo pojawić jakieś nowe bikini effuniaka
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 12:07   #2824
201605020943
Konto usunięte

czy mogę tu wkleić swoje zdjęcia w staniku, czy Wizaż je usunie jako zdjęcia o niewłasciwej treści?
kupiłam dwa "w ciemno" na Allegro, na początku byłam zachwycona bo były super wygodne i nadawały ładniejszy kształt piersiom, ale teraz zastanawiam się co jest nie tak, bo piersi w tych nowych stanikach wydają mi się mniejsze niż w źle dobranych, a nigdy nie nosiłam push-upow...
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 13:59   #2825
Madaaa
Zakorzenienie

Red face Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
czy mogę tu wkleić swoje zdjęcia w staniku, czy Wizaż je usunie jako zdjęcia o niewłasciwej treści?
kupiłam dwa "w ciemno" na Allegro, na początku byłam zachwycona bo były super wygodne i nadawały ładniejszy kształt piersiom, ale teraz zastanawiam się co jest nie tak, bo piersi w tych nowych stanikach wydają mi się mniejsze niż w źle dobranych, a nigdy nie nosiłam push-upow...
Mozesz wstawic, dziewczyny juz tak robily. Chociaz ja bym polecala na tego typu pytania balkonetke. Dostaniesz tam wiecej odpowiedzi i porad
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 12:01   #2826
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja nadal się nie zdecydowałam, na kupno prawidłowego biustonosza chociaż o czymś takim wiem od liceum (obecnie kończę studia). Nie bić proszę. Nigdy też nie interesowałam się moim biustem był bo był. Ostatnio o zgrozo zauważyłam, że jest obwisły, są rozstępy i to takie sine + jedna pierś jest niżej druga wyżej (sutek). Na pewno kupię prawidłowy biustonosz choćbym miała wydać ponad 100zł ale co jeszcze mogę zrobić? Czy:
a) Moje garbienie i brak odpowiedniego biustonosza mogło wpłynąć na stan piersi?
b) Co oprócz biustonosza i zimno/ciepłych pryszniców na zmianę mogę zrobić?
c) Czy to w ogóle da się jakoś cofnąć? Najbardziej martwi mnie ta jedna pierś, która w zupełnie innym miejscu ma sutek.
d) Czy jeżeli bym schudła to da się jakoś biustonosz przerobić aby od razu nie szedł na śmieci?
e) Jaką mam pewność, że pani przeszkolona na pewno mi dobrze dobierze?
f) Dlaczego jedno B nie jest równe np. drugiemu B? Oglądałam kiedyś filmik na ten temat, a i tak tego nie rozumiem.
g) Moim głównym problemem jest, że ciągle biustonosz czuję, cały dzień i ciągle poprawiam. Opadają mi ramiączka... A jak je chcę podwyższyć to wszystko idzie do góry czyli teoretycznie z szeroki obwód, ale ja mam obwód prawie 90, więc kupuję 80, więc i tak zaniżony, a i tak coś jest nie tak. Gdzie może leżeć problem?

Z góry dziękuję za pomoc. I przepraszam za tyle pytań.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 18:21   #2827
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja nadal się nie zdecydowałam, na kupno prawidłowego biustonosza chociaż o czymś takim wiem od liceum (obecnie kończę studia). Nie bić proszę. Nigdy też nie interesowałam się moim biustem był bo był. Ostatnio o zgrozo zauważyłam, że jest obwisły, są rozstępy i to takie sine + jedna pierś jest niżej druga wyżej (sutek). Na pewno kupię prawidłowy biustonosz choćbym miała wydać ponad 100zł ale co jeszcze mogę zrobić? Czy:
a) Moje garbienie i brak odpowiedniego biustonosza mogło wpłynąć na stan piersi?
b) Co oprócz biustonosza i zimno/ciepłych pryszniców na zmianę mogę zrobić?
c) Czy to w ogóle da się jakoś cofnąć? Najbardziej martwi mnie ta jedna pierś, która w zupełnie innym miejscu ma sutek.
d) Czy jeżeli bym schudła to da się jakoś biustonosz przerobić aby od razu nie szedł na śmieci?
e) Jaką mam pewność, że pani przeszkolona na pewno mi dobrze dobierze?
f) Dlaczego jedno B nie jest równe np. drugiemu B? Oglądałam kiedyś filmik na ten temat, a i tak tego nie rozumiem.
g) Moim głównym problemem jest, że ciągle biustonosz czuję, cały dzień i ciągle poprawiam. Opadają mi ramiączka... A jak je chcę podwyższyć to wszystko idzie do góry czyli teoretycznie z szeroki obwód, ale ja mam obwód prawie 90, więc kupuję 80, więc i tak zaniżony, a i tak coś jest nie tak. Gdzie może leżeć problem?

Z góry dziękuję za pomoc. I przepraszam za tyle pytań.
Z tego co napisałaś, wychodzi mi, że masz ciężki biust i on przy okazji powoduje też garbienie, a garbienie źle wpływa na biust. Dobry stanik wymusi na Tobie wyprostowanie pleców (wiem to z obserwacji mamy przed i po ostanikowaniu).
Biustonosz na pewno pomoże skórze wrócić do wcześniejszego stanu, więzadła Coopera się skrócą. Na rozstępy zostaje stosowanie dodatkowo preparatów likwidujących rozstępy, co Ci polecić nie wiem, sama stosuję preparaty z Oriflame (ach ta wygoda) i jeśli używam ich tak jak powinnam jest dobrze.
Asymetria piersi jest często spotykana u kobiet. Dobry biustonosz, preparat do biustu, dobra pielęgnacja i wygarnianie mniejszej piersi powinno pomóc, ale w jakim czasie to zależy od Twojego ciała.
Jeśli schudniesz i miseczka będzie za duża to zostanie Ci kupno nowego biustonosza. Za duża miska nic dobrego nie zrobi. Jeśli miska będzie dobra a obwód za luźny to możesz go w ostateczności skrócić (ale to ostateczność i musisz poza skróceniem obwodu przeszyć ramiączka w nowe miejsce).
Wielkość miseczki jest różnicą pomiędzy obwodem w biuście i obwodem pod nim, niby stała wartość, a różnica ogromna, polecam poczytać na stronie Mahedy na temat miseczki D - http://maheda.eu/index.php?option=co...mid=71&lang=pl
Jeśli biustonosz podjeżdża to jest za luźny obwód. A czujesz go bo miseczki są za małe dla Twoich piersi. Może 80 być za ciasna na Ciebie, może warto sprawdzić 85. Ale dowiesz się tego dopiero po zmierzeniu biustonoszy.
Co do pytania, czy brafitterka dobrała Ci dobry rozmiar - masz się czuć przede wszystkim wygodnie w biustonoszu, spędzisz w nim kilka godzin dziennie więc nie może Cię uwierać. Obwód ma przylegać do ciała, nie może za bardzo się wpijać w nie ani dać się odciągnąć, najlepiej byś mogła włożyć pod niego 2 palce. Miseczka ma okalać całą pierś, po założeniu biustonosza wygarniasz piersi spod pachy i z pleców, fiszbina ma być za piersią i celować w środek pachy, górna krawędź nie może ciąć piersi. Ramiączka mają być tak ściągnięte by nie były za luźne ani nie wpijały się w ramiona.
We Wrocławiu masz kilka sklepów, które oferują brafitting i możesz śmiało iść do nich i być pewną, że zostaniesz dobrze obsłużona.
Stary 2012-04-28, 22:23   #2828
szarri
Wtajemniczenie

Dzisiaj się dorobiłam pierwszej Frei i powiem Wam, że chyba nie ostatniej Mam różową Freyę Darcey, staaary model, nie wiem, czy jeszcze dostępny, ale jakość wykonania jest stanowczo genialna. Stanik wygląda na pancerny. Czy ktoś ma porównanie jakości Frei np. z 2008 roku i z bieżącego/ubiegłego?

Równie stanowczo zweryfikowałam swoje informacje na temat noszonego przeze mnie rozmiaru... Otóż NA PEWNO w większości brytyjczyków nie mam 65G... raczej 60GG/H. Masakra
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 10:59   #2829
OAneta
Przyczajenie

Witajcie, po przestudiowaniu wątku zdecydowałam się na wizytę w sklepie w którym Panie dobrały mi biustonosz 65E, Dalia.
No i teraz mam dylemat, chciałabym kupić biustonosz typu strapless, jednak w sklepie stacjonarnym nie znalazłam żadnego ładnego, chciałabym kupić ten:
http://www.body.sklep.pl/product-pol...iustonosz.html

no i teraz nie wiem.. czy mogę w ciemno kupić ten sam rozmiar?
OAneta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 11:11   #2830
Pstra
Zakorzenienie

dołączam do grona kobiet noszących dobry rozmiar stanika zmieniłam numer 75A na 65D i powiem Wam, że nie przypuszczałam, że ja płaska deska mogę nosić D, myślałam że tylko A ale się tyle naczytałam i już wiem, że myślałam jakoś stereotypowo
Stary 2012-04-30, 11:33   #2831
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Z tego co napisałaś, wychodzi mi, że masz ciężki biust i on przy okazji powoduje też garbienie, a garbienie źle wpływa na biust. Dobry stanik wymusi na Tobie wyprostowanie pleców (wiem to z obserwacji mamy przed i po ostanikowaniu).
Biustonosz na pewno pomoże skórze wrócić do wcześniejszego stanu, więzadła Coopera się skrócą. Na rozstępy zostaje stosowanie dodatkowo preparatów likwidujących rozstępy, co Ci polecić nie wiem, sama stosuję preparaty z Oriflame (ach ta wygoda) i jeśli używam ich tak jak powinnam jest dobrze.
Asymetria piersi jest często spotykana u kobiet. Dobry biustonosz, preparat do biustu, dobra pielęgnacja i wygarnianie mniejszej piersi powinno pomóc, ale w jakim czasie to zależy od Twojego ciała.
Jeśli schudniesz i miseczka będzie za duża to zostanie Ci kupno nowego biustonosza. Za duża miska nic dobrego nie zrobi. Jeśli miska będzie dobra a obwód za luźny to możesz go w ostateczności skrócić (ale to ostateczność i musisz poza skróceniem obwodu przeszyć ramiączka w nowe miejsce).
Wielkość miseczki jest różnicą pomiędzy obwodem w biuście i obwodem pod nim, niby stała wartość, a różnica ogromna, polecam poczytać na stronie Mahedy na temat miseczki D - http://maheda.eu/index.php?option=co...mid=71&lang=pl
Jeśli biustonosz podjeżdża to jest za luźny obwód. A czujesz go bo miseczki są za małe dla Twoich piersi. Może 80 być za ciasna na Ciebie, może warto sprawdzić 85. Ale dowiesz się tego dopiero po zmierzeniu biustonoszy.
Co do pytania, czy brafitterka dobrała Ci dobry rozmiar - masz się czuć przede wszystkim wygodnie w biustonoszu, spędzisz w nim kilka godzin dziennie więc nie może Cię uwierać. Obwód ma przylegać do ciała, nie może za bardzo się wpijać w nie ani dać się odciągnąć, najlepiej byś mogła włożyć pod niego 2 palce. Miseczka ma okalać całą pierś, po założeniu biustonosza wygarniasz piersi spod pachy i z pleców, fiszbina ma być za piersią i celować w środek pachy, górna krawędź nie może ciąć piersi. Ramiączka mają być tak ściągnięte by nie były za luźne ani nie wpijały się w ramiona.
We Wrocławiu masz kilka sklepów, które oferują brafitting i możesz śmiało iść do nich i być pewną, że zostaniesz dobrze obsłużona.
Dziękuję za odpowiedź. O tym jak powinien leżeć prawidłowy biustonosz wiem od jakiś 5-6 lat. Nie mam pojęcia dlaczego nadal nie kupiłam prawidłowego skoro od tylu lat jestem uświadomiona.
Ciężkie piersi? O tym nie pomyślałam. Ani o tym, że to od tego mogę się garbić.
No właśnie, tak czułam, że z przeróbką będzie problem, a ja chcę zgubić 20 kilo i nie stać mnie, co miesiąc kupować nowy biustonosz. Ech...
Ja bym tego asymetrią nie nazwała, bo ja nie mam jednej piersi większej, a drugiej mniejszej tylko w jednej jakby sutek jest w innym miejscu niż w drugiej, jedna pierś jest po prostu bardziej obwisła niż druga.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-01, 20:32   #2832
Wronia3
Wtajemniczenie

Zgłaszam się i ja po poradę do mądrzejszych głów Wszystkie moje dobrane staniki [całe 3 sztuki ] mam w rozmiarze 95G [Staniki są z GAIA z serii Linea Maxima] - dobrano mi takie u brafitterki [zapomniałam jak to się pisze ]. Moje wymiary to 97 pod biustem ciasno na wydechu i 125 w biuście. Jestem na etapie ślinienia się do staników Ewy Michalak - do Toffika i Perełki . W kalkulatorze ze strony Ewy Michalak wychodzi mi 95F. Jak myślicie, powinnam również celować w taki rozmiar jaki teraz noszę [95G] czy zaryzykować w ten 95F?
Stary 2012-05-01, 20:52   #2833
kocurzyca
Zakorzenienie

Jutro robię kolejne podejście, do sportowego stanika. Tym razem idę "osobiście" do M&S.
Mierzyłam jeden i podobał mi się. Tylko drogi. A teraz podobno jakaś promocja jest. Mam nadzieję.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 20:29   #2834
rousse
BAN stały

Ciekawostka, "minimizer" naprawdę istnieje A myślalam, ze to słowo wymyslono na balkonetce jako żarcik
http://www.tchibo.pl/Biustonosz-mini...400018238.html

Cytat:
"Specjalny układ szwów – optycznie zmniejsza biust o 1 rozmiar miseczek. Fiszbiny zapewniają optymalne podtrzymanie biustu. Wyjątkowo szerokie, miękko podszyte ramiączka o regulowanej długości.
ramiączka miękko podszyte, żeby sie nie wbijały.. koszmarek.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-05-02 o 20:39
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 20:38   #2835
201605011933
Konto usunięte

Czy dla was też nowy stanik przez pierwsze kilka dni jest niewygodny, wszędzie się wpija, gniecie i ciśnie?

A po kilku dniach w ogole się go nie czuje!
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 20:42   #2836
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _kocimietka Pokaż wiadomość
Czy dla was też nowy stanik przez pierwsze kilka dni jest niewygodny, wszędzie się wpija, gniecie i ciśnie?

A po kilku dniach w ogole się go nie czuje!
Nie, nie powinien nigdzie cisnąć i wbijać się Jedynie obwód ma prawo być ciasny, a potem czasem się niestety rozwleka. Pewnie masz niedobrze dobrany rozmiar.
Stary 2012-05-02, 21:15   #2837
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Nie, nie powinien nigdzie cisnąć i wbijać się Jedynie obwód ma prawo być ciasny, a potem czasem się niestety rozwleka. Pewnie masz niedobrze dobrany rozmiar.
O kurczę, a miałam dobierany przez bra-fitterkę, i teraz kupuję staniki w tym samym albo podobnym rozmiarze, skrupulatnie porównując wymiary

I każdy nowy stanik jest przez pierwszy dzień/dwa niewygodny, potem tak jakby lepiej się dopasowuje.
Stary 2012-05-02, 22:35   #2838
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OAneta Pokaż wiadomość
Witajcie, po przestudiowaniu wątku zdecydowałam się na wizytę w sklepie w którym Panie dobrały mi biustonosz 65E, Dalia.
No i teraz mam dylemat, chciałabym kupić biustonosz typu strapless, jednak w sklepie stacjonarnym nie znalazłam żadnego ładnego, chciałabym kupić ten:
http://www.body.sklep.pl/product-pol...iustonosz.html

no i teraz nie wiem.. czy mogę w ciemno kupić ten sam rozmiar?
Sprawdź wg czyjej rozmiarówki jest rozmiar z Dalii, czy to polska czy brytyjska rozmiarówka. Bo one zaczynają się różnić po miseczce D. Czy w ciemno kupować to nie wiem, ja nie lubię. I mierząc biustonosze w sklepie są spore różnice między firmami, między modelami również. Najlepiej gdybyś zapytała się o tego straplessa, np. na forum Lobby Biuściastych albo napisała do sklepu z podaniem swoich wymiarów i informacjami o biustonoszu.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
O kurczę, a miałam dobierany przez bra-fitterkę, i teraz kupuję staniki w tym samym albo podobnym rozmiarze, skrupulatnie porównując wymiary

I każdy nowy stanik jest przez pierwszy dzień/dwa niewygodny, potem tak jakby lepiej się dopasowuje.
Każdy biustonosz po zakupie należy wyprać by uzyskał swoje właściwości. U mnie obwody są ciasnawe, ale po kilkunastu minutach ich nie czuję; ponownie pojawia się to po praniu.
Stary 2012-05-03, 09:56   #2839
rousse
BAN stały

Cytat:

A dokładnie gdzie się wbija/ciśnie? Może po prostu krój nie ten? Ja nie lubię cięć ukośnych przez miskę, bo właśnie wbijają się krawędzie, to nie mój kształt... Miseczki , fiszbiny i ramiączka (wyregulowane) na pewno nie powinny nigdzie się wbijać i uciskać, u mnie się nic nie wbija generalnie stanika nie czuję, poza obwodem, ale przestaję go czuć też szybko.
I im lepszy stanik, tym bardziej nie powinien właśnie zmieniać fasonu, "rozchodzić się" i "dopasowywać", powinien już być dopasowany na początku , to nie dżinsy Jakich firm staniki nosisz?

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2012-05-03 o 10:02
Stary 2012-05-03, 10:19   #2840
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
A dokładnie gdzie się wbija/ciśnie? Może po prostu krój nie ten? Ja nie lubię cięć ukośnych przez miskę, bo właśnie wbijają się krawędzie, to nie mój kształt... Miseczki , fiszbiny i ramiączka (wyregulowane) na pewno nie powinny nigdzie się wbijać i uciskać, u mnie się nic nie wbija generalnie stanika nie czuję, poza obwodem, ale przestaję go czuć też szybko.
I im lepszy stanik, tym bardziej nie powinien właśnie zmieniać fasonu, "rozchodzić się" i "dopasowywać", powinien już być dopasowany na początku , to nie dżinsy Jakich firm staniki nosisz?
Mam kilka staników Cleo, La Senzy, M&S
Zazwyczaj uciska obwód (a jest dobrany dobrze), po kilku dniach tak jakby skóra się przyzwyczaja. Najgorzej było podczas pierwszego stanika, po "przeskoku" z rozciągniętych 75 na 60

Teraz mam na sobie kupioną w ciemno La Senzę i wbija mi się trochę w mostek, ale wydaje mi się że to wina minimalnie za dużych miseczek, a szkoda, bo piersi wyglądają w nim fantastycznie
Stary 2012-05-03, 11:31   #2841
rousse
BAN stały

Cytat:
Mam kilka staników Cleo, La Senzy, M&S
Zazwyczaj uciska obwód (a jest dobrany dobrze), po kilku dniach tak jakby skóra się przyzwyczaja. Najgorzej było podczas pierwszego stanika, po "przeskoku" z rozciągniętych 75 na 60

Teraz mam na sobie kupioną w ciemno La Senzę i wbija mi się trochę w mostek, ale wydaje mi się że to wina minimalnie za dużych miseczek, a szkoda, bo piersi wyglądają w nim fantastycznie
Obwód to ok a mostek próbowałaś lekko odgiąć?
Stary 2012-05-03, 12:23   #2842
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
a ile masz na scisk pod biustem?
Stary 2012-05-03, 13:28   #2843
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ile masz na scisk pod biustem?
Pod biustem mam równiutkie 65

W biuście mam 84 i brafitterka mi dobrała stanik w rozmiarze 60D, mam też kilka staników 60DD i 60C, które kupowałam jeszcze przed wizytą u bra-fitterki. Dziwi mnie to, że kalkulator wyliczył 60E, a na mnie 60DD jest za duże i miski odstają, robiłam zaszewki...
Stary 2012-05-03, 13:44   #2844
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
W biuście mam 84 i brafitterka mi dobrała stanik w rozmiarze 60D, mam też kilka staników 60DD i 60C, które kupowałam jeszcze przed wizytą u bra-fitterki. Dziwi mnie to, że kalkulator wyliczył 60E, a na mnie 60DD jest za duże i miski odstają, robiłam zaszewki...
a moze 60E bylo w rozmiarowce polskiej? bo tak po prawdzie, nie ma czegos takiego jak 60DD (chyba, ze u Effu), jeno jest 28DD.
Stary 2012-05-03, 13:48   #2845
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a moze 60E bylo w rozmiarowce polskiej? bo tak po prawdzie, nie ma czegos takiego jak 60DD (chyba, ze u Effu), jeno jest 28DD.
Tak dokładnie to 30DD, to stanik La Senzy. ale myślałam, że 30 i 60 używa się zamiennie
Stanik wyglądał fantastycznie, zwłaszcza pod bluzką, ale przy nachylaniu się delikatnie odstawał i miseczka była tak jakby za szeroka. Zrobiłam malutkie zaszewki i leżał ok, ale potem stwierdziłam że nie będę nosić źle dobranego i wrzucilam do szuflady
Stary 2012-05-03, 15:32   #2846
kasiek87
Kokon pro

dziewczyny wrzucilam do siebie na wymianke stanik 70dd i 65ff, na mnie za male na sis za duze

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 11:06   #2847
aneciashow
Raczkowanie

hej. pod biustem mam 71, w biuscie 82 czyli malutko ale mam 17 i jestem szczupła dopsyc moje staniki do tej pory byly beznadziejne. kupowane raczej na bazarach. wiec chcialabym teraz jakis porzadny kupic. zazwyczaj czuje w staniku sie luzno jakbym nie miala calkiem piersi. nie mam w ogóle przedziałka .. a wiekszosc moich kolezanek ma.
aneciashow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 11:17   #2848
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estre Pokaż wiadomość
Chodziłam dziś 8 godzin w effuniakowym straplessie.
Makabra. Tak mi się spociły piersi, że szok.
Już nie mogłam wytrzymać. Zero powietrza.
Podtrzymanie genialne, ale nie wiem jak będę chodzić w tym staniku latem
To kup sobie koronkowy
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 15:14   #2849
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
To kup sobie koronkowy
Żartujesz, prawda? Bo jeśli miałaś na sobie effuniakowego straplessa, na pewno wiesz, że jest wykonany z wyjątkowo nieprzepuszczającego materiału i mnóstwo kobiet skarży się nie tylko na spocony biust, ale nawet odparzenia

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 15:28   #2850
julissima
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
To kup sobie koronkowy
Mnie by swędział. Jak koronka, to tylko po wierzchu. Inaczej drapie...
julissima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości