|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Moje U <też Was prosze o zastopowanie kłótni, gdyż to do niczego konstruktywnego i tak nie doprowadzi>
I ziarnista grahamka na pół - sałataa, camembert, żurawina i szczypiorek / wędlina drobiowa, musztarda francuska, pomidor, szczypiorek II jeszcze ciepły babciny drożdżowy rogalik z plastrem twarogu i "sorbetem" <- zmiksowane zamrożone maliny III tortellni grzybowe na puree z zielonego groszku, szczypiorku i kurczaka + kawałki papryki do dekoracji ![]() wpadło kilka orzechów brazylijskich V sałatka środziemnomorska - kasza pęczak, feta, pomidor, rukola i przyprawy do picia 2xkawa, woda |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jadło ładne ![]() Cytat:
![]()
Życie bez pandzi to nie to samo ![]() Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2012-05-02 o 20:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Tapetką,ze ucinasz. Brakuje masła i po V posiłku możesz zjeść do kakaa jeszcze kawał drożdżówki. No ale rozumiem dlaczego tak jest ![]()
#3934 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze P: I. Dwie kromki chleba słonecznikowego z: - masłem, makrelą wędzoną, pomidorem i szczypiorkiem - masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady. II. Duży jogurt naturalny z garścią granoli orzechowej, mieszanką studencką i wkrojonym bananem; Kubuś malinowy. III. Pomidorowa z makaronem; duża porcja tarty ze szpinakiem, fetą i beszamelem; szklanka soku z czarnej porzeczki. IV. Cappuccino, kawałek sernika kokosowego, pomarańcza. Lód z McDonalda z polewą toffi, kilka(naście?) podjedzonych frytek ![]() V. Sałatka z kurczakiem curry, kukurydzą, ryżem i majonezem + grahamka z masłem, szynką wiejską i ogórkiem kiszonym; kubek kakao na mleku z miodem i maczane w nim biszkopty.
![]() |
#3935 |
BAN stały
|
napady też miewam, to chyba norma ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kręce godzinę hula hopem,nie jezdze po godz narowerze i rolkach ,nie robie dywanówek to jem mniej oczywiste kto wie ten zrozumie..
![]() |
#3937 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
woda z cytryną, 1/4 grejpfruta Ś: płatki ryżowe na mleku z wodą (proporcje 1:3) z budyniem malinowym zjedzone z serkiem wiejskim/twarogiem/dżemem/jogurtem/2 suszone śliwki IIŚ: kilkanaście pistacji i fistaszków 8min ABS O: chochla pomidorówki z makaronem, kromka razowca z twarogiem, sałatą, 2 plasterkami polędwicy, rzodkiewką, 1/2 plasterka sera, pomidorem, musztardą francuską 35 minut na rowerku K: omlet z 1 jajka z kawałkami mozzarelli i polędwicą sopocką zjedzony z ketchupem i pomidorem, kawałek sera camembert z żurawiną 1l zielonej herbaty, 1l lemoniady (woda + lód + sok z limonki + listki mięty)
#3938 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zadomowienie
|
R
I owsianka z czterech łyżek II jogurt nat. pitny 400g + mała grahamka III pół torebki ryżu białego (wiem, lepszy brązowy, ale przyszłam i już biały był ugotowany ![]() IV serek wiejski + 2 łyżeczki dżemu niedosłodzonego malinowego (pyszne! ![]() V jabłko Kcal nie liczę i nie mam zamiaru zaczynać, ale mógłby ktoś ocenić, czy to się na R nadaje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Ale aż takie ?
![]() |
#3941 |
Rozeznanie
|
Dzięki Bellamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-02 o 21:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zadomowienie
|
chyba trochę za bardzo uogólniasz.
#3944 |
Zadomowienie
|
Winky, a ty za to wyrywasz zdania z kontekstu, doczytaj, co jest napisane po 'no chyba, że...'
![]() koniec OT'a, jak masz jakis problem to zapraszam na PW, wszystko wyjaśnię.
![]() |
#3945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdrościć komuś jadłospisów czy jedzenia iluś tam tysięcy kalorii? dobre ![]()
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
po prostu dodam do ignorowanych te osoby, których wypowiedzi nie chcę czytać. Tak będzie lepiej.
Chciałam zapytać, dlaczego okres nie wraca przy prawidłowej wadze? Czy to tylko kwestia hormonów? |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i uwierz mi, dla mnie to NIE JEST abstrakcją, bo sama również przeszłam całkiem 'fajną' mieszankę ed. tak, dokładnie, ZAZDROŚĆ. daj mi inny powód - bo jeśli wyrażasz tu swoje zdanie 'ot tak', 'bo inny zaczął, to co by się dołączyć i powtórować', i w tylko jednym celu - aby wyciągnąć jakieś brudy z przeszłości i komuś dopiec, to jest to uporczywe czepianie się. i tym akcentem ucinam jakże miłą konwersację: .
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle ale macie problemy, na prawdę, czy rozprawianie o tym jak kto miał i jak ma i jak mieć będzie jest istotne? Czy na serio większość z was uważa, że U=U R=R i P=P. Czy dywagacje o blachach ciasta wam w opanowaniu tychże napadów pomagają? I co to ma znaczyć, że ktoś komuś zazdrości jedzenia słodyczy? Czy żarcie ma dla was aż tak wielkie znaczenie, że czujecie się gorsze nie jedząc tak dużo? Uważacie, że co? Życie jest takie niesprawiedliwe, że ja tyje po serku wiejskim a ona może zjeść blachę ciasta i nic? Czy to jest takie ważne, czy na tym polega życie...olać jedzenie. Dekas mówi teraz o tym, że nie warto się tak porównywać, nie warto cierpieć na niesprawiedliwy świat i komuś na siłę udowadniać jak jest. W ogóle większość z was jest po terapiach/ w trakcie... pewnie nie raz poruszałyście temat słowa WSZYSTKO/WSZYSCY. Winky ma rację nie uogólniajmy. Nie nakręcajmy się, zarówno objadanie się po wygłodzeniu jak i nadmierna kontrola są szkodliwe. Zazdrość też jest szkodliwa, tak jak poczucie winy i niskie poczucie wartości ;-)
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Zadomowienie
|
i koniec.
![]()
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do okresu-wage w normie masz już jakiś czas? hormony pewnie także maja tu swój udział
![]() |
#3951 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem ze mam coś nie tak z hormonami, ale nie mogę ich brać takze muszę czekać aż się wszytko unormuje
#3952 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, biore sie wkoncu porzadnie za to R, bo przedtem to bylam na R od pon do piatku, a potem.... hulaj dusza
![]() 1. 7:40 sniadanie: owsianka (jem 4 kopiaste lyzki platkow, 3/4 miseczki mleka poltlustego, lyzke mieszanki suszonych owocow i lyzke kawalkow orzechow wloskich/migdalow/pestek slonecznika), mandarynka, zielono-czerwono-biala herbata. dwie kawy (pije w pracy, do kazdej wlewam dwa mleczka i jedna plaska lyzeczke cukru.... myslicie, ze powinnam tu jakos poucinac?) 2. 10:40 drugie sniadanie: jogurt naturalny, jablko, zielona herbata 3. 13:40 lunch w pracy: salatka z: dwoch jaj na twardo, 3 platow wedzonego lososia, pol ogorka swiezego i kilka rzodkiewek, oliwa z oliwek i ocet jablkowy. 4. ok. 17ej: przegryzka w pociagu: garsc orzechow/migdalow 5. w domu o 21ej: pieczony filet z mintaja, z pomidorem, cukinia, cebulka, skropiony oliwa z oliwek. Melisa ![]() I jak?
#3953 |
Raczkowanie
|
Dodam wczorajsze U:
Śniadanie: Kawał pełnozairnistego ciasta z rabarbarem; koktajl(jog naturalny, gerberek jagodowo-jabłkowy, truskawki), kawa z mlekiem i aromatem migdałowym. Obiad: 2 małe kotlety mielone, ziemniaki, sałata z sosem śmietanowym. Podwieczorek: Serek wiejski z kakao, bananem, aromatem rumowym i orzechami włoskimi; inka z mlekiem. Koalcja: Sałatka grecka lisnera, kromka chleba razowego z masłem, szynką i serem; pomidor z cebulką; inka z mlekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym zapytać, co sądzicie o kalkulatorze BMR? (http://www.odchudzanie.com/kalkulatory/kalkulator_bmr/) czy jest on wiarygodny? Jeśli mam względnie mało ruchu, czy powinnam też trzymać się mniej więcej zapotrzebowania wg BRE (wyszło mi ok. 1650 kcal dziennego zapotrzebowania) - bo wcześniej liczyłam kalorie ale to było wtedy, gdy jadłam 400-500kcal a teraz to tak w zarysie musiałabym sobie wyliczyć, nie jadam chyba 2000 ale mimo to od lipca przytyłam prawie 8 kg(sic!) czy to jest spowodowane jedzeniem większej ilości w różne święta czy może włączenie kaloryczniejszych rzeczy w sensie masło orzechowe, od święta nutella, czasem pasek czeko, czasem majonez, węglowodany w rodzaju lasagne (teraz staram się unikać, nie sądziłam że to aż taka bomba, ale w sumie wcześniej miałam anoreksję), makarony czy np. coś smażonego (to raczej rzadziej, bo mam dolegliwości ze strony pęcherzyka żółciowego). Soki zauważyłam że są dosć kaloryczne, wolę wypić słabą herbatę/wodę. Kiedyś gdy chorowałam, miałam np. pochowane słodycze i teraz czasem jem ale jasno ustanawiam granicę- np. pasek czeko dziennie czy kilka żelków, etc. Ogólnie wrzucałam czasem moje U, nie wyglądało chyba tragicznie a jednak utyłam te 8kg od lipca co mnie nieco dziwi, bo jeżdżę i jeździłam codziennie na rowerze, może niezbyt długo ale systematycznie. Edytowane przez szakal165 Czas edycji: 2012-05-03 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
BAN stały
|
znacie jakieś dobre sposoby na rozkręcenie metabolizmu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | ||
Zakorzenienie
|
Bellamy pisałą-P z grubej rury
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
długo juz nie masz @? spróbuj tu poczytac: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307602 ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
i duuuuuuzowody ![]()
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
nie mam od sama nie wiem... Pamiętam, że miałam w grudniu 2009, później w marcu 2010 miałam plamienia, z tym że wcześniej niestety też mi się one zdarzały. Miałam badania w szpitalu, wyszło że mam poziom jak u kobiety z menopauzą
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Jak na razie to wskocz na prawdziwe P a metabolizm się rozkręci ![]()
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
Tapetka, bardzo dziekuje za rzucenie okiem
![]() Miks herbaciany jest, bo taka kupilam mieszanke, posmakowala mi ![]() ![]() Co do smietanek/mleczek to to sa mleczka, tyle ze pelnotluste zapewnie, akurat takie sa w biurze. Ten podwieczorek kipeski, ale w pociagu nie znosze jesc nic konkretniejszego (jogurt, lyzeczka... odpada, moze kupie jakies pitne?). No i co do wegli, dorzuce, ale do lunczu, na drugie sniadanie planuje wiesniaka i zawijaski z warzyw i wedliny (na razie chcialabym nie jesc jednak pieczywa, bo utrudnia zrzucanie wagi u mnie), lubie kus kus i kasze. I masz racje: wlasnie zjadlam ta salatke i w sumie nic sie nie najadlam, a w domu bede dopiero o 21ej... w miedzyczasie tylko te orzechy. Lipa troche ![]() Jeszcze raz dzieki ![]()
#3960 |
BAN stały
|
a jak wskocze na takie pożądne P to nie przybędzie mi od razu kilka kg? bo do prawidłowej wagi już mi mało brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.