związek z prawie rozwodnikiem - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 19:19   #31
201607110949
Konto usunięte

Dot.: związek z prawie rozwodnikiem

Cytat:
Napisane przez melka 1 Pokaż wiadomość
ona go tak naprawde nie kochała tylko złapała go na dziecko i chce zeby dawał na alimenty za które ona będzie sobie układać życie z nowym kochasiem.
cóż za masterplan za góra 600 zł alimentów będzie sobie układać życie dodam, że każda kobieta marzy o statusie rozwódki i samotnej matki, tak wszak najłatwiej złowić nowego kochasia
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:21   #32
Jagoda1982
Rozeznanie

Za alimenty mozna utrzymac siebie, dziecko i jeszcze kochasia...osz ze ja sie tak nie potrafilam w zyciu ustawic
"...bo ona go tak naprawde nie kochała..." ogarnij sie kobieto...

Edytowane przez Jagoda1982
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:22
Jagoda1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:22   #33
jola0078
Rozeznanie

ehh ta naiwność :-( nie sądzisz, że w przypadku jeśli się kiedyś rozstaniecie on do innej laski będzie nadawał na Ciebie tak jak teraz na swoją ex ja bym się dalej nie pchała w ten związek

Edytowane przez jola0078
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:23
jola0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:22   #34
201604181004
Konto usunięte

No, gdybym była samotną matką i 600 zł w portfelu, to sama nie wiem co bym najpierw zrobiła - kupiła nowe Audi, pojechała na wakacje na Seszele, czy może zamówiła sobie kilku egzotycznych kochanków z agencji.
Tyle wygrać.

Ta to ma szczęście, kupa kasy, dziecko, były mąż który nie może przestać interesować się jej sprawami... I jego kochanka która wylicza co gdzie na co ile i po co. No no. Paskuda jedna.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:30
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:23   #35
Flashdance
Zadomowienie

Zbyt łatwo powtarzasz to co Ci naopowiadał o (niedługo) byłej żonie. Nawet jeśli część z tego to prawda, to facet z klasą nie powinien tak pluć jadem na byłą żonę, matkę jego dziecka. A już najgłupsze jest to zdanie że "złapała go na dziecko", to znaczy do seksu go zmusiła, do ślubu zaciągnęła siłą, a on biedaczek nie miał nic do gadania (acha no i jeszcze w ogóle go nie kochała, bo chciała się tak bardzo unieszczęśliwić aby mieć dziecko z niekochanym człowiekiem i dzielić z niekochanym mężczyzną życie). Żenujące jest to wyliczanie co sobie kupiła i za ile. To nie Twoja sprawa, więc przestań zaglądać jej do portfela.

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2012-05-02 o 19:29
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:24   #36
madana
Zakorzenienie

Spoiła, spoiła. następnie nadziała się i zapłodniła- on tylko został wykorzystany.....
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:24   #37
201604181004
Konto usunięte

Flashdance nie wiesz jak się łapie na dziecko? Bierzesz dzieciaka od sąsiadów, uczysz go robić pętle na lasso i rzucacie ją z balkonu na przechodzących facetów.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 19:25   #38
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
facet z klasą nie powinien tak pluć jadem na byłą żonę, matkę jego dziecka.

Otóż to.

Co za typ (y). Obydwa

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:30   #39
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Spoiła, spoiła. następnie nadziała się i zapłodniła- on tylko został wykorzystany.....
Załóżmy, że taki był scenariusz "łapania na dziecko".
Może mi wreszcie ktoś wytłumaczy sens łapania na dziecko Bogu ducha winnego faceta, którego się tak naprawdę nie kocha i chce od niego kilka lat później wyciągnąć 500 zł alimentów ( zakładając, że alimenty tylko dla dziecka) na życie dla dziecka, siebie i jeszcze tak zwanego kochanka?

new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 19:31   #40
201604181004
Konto usunięte

No słuchaj za 500 zł stać cię będzie na wynajem hmmm małego pokoju w Krakowie ale bez internetu, co, nie mów że byś nie chciała, pff
Stary 2012-05-02, 19:31   #41
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość
Może mi wreszcie ktoś wytłumaczy sens łapania na dziecko Bogu ducha winnego faceta, którego się tak naprawdę nie kocha i chce od niego kilka lat później wyciągnąć 500 zł alimentów ( zakładając, że alimenty tylko dla dziecka) na życie dla dziecka, siebie i jeszcze tak zwanego kochanka?

- no nie ma sensu, tyle że panna na etapie klapek na oczy, to i tekst o złej eksi, jak i o "ukrywaniu uczucia" łyka.
Stary 2012-05-02, 19:33   #42
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez new woman in town Pokaż wiadomość

No jak to po co?? Żeby można chodzić do fryzjera, kupowac sobie ciuchy ubrania i to wszystko za 500 zł

Dobrze, ze się udzialam na tym wątku, bo w życiu by mi do głowy nie przyszło, że za 500 złotych można się aż tak obłowić

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 20:25   #43
katakumba
Zakorzenienie

zalozycielko watku, nie uciekaj dziewczyny sie ponabijaja i przestana

moja rada jest taka - jest w psychologii calkiem przyjete podejscie do sprawy - na 98% przypadkow zwiazek zawarty zaraz po tym jak sie rozeszlo / rozstalo / zostalo sie porzuconym z powaznym partnerem jest tak zwanym zwiazkiem odbijajacym. w sensie ze na pocieszenie. w sensie ze marne szanse.

swoja droga jak ja mialam 27 lat rodzialm swoja pierworodna, i chyba nie bylam taka naiwna

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 20:41   #44
basiek08
Przyczajenie

Mojego faceta poznałam jak był w trakcie rozwodu.Wpadał do mnie do pracy,świetnie nam się rozmawiało ale nic więcej.Myślałam sobie po co mi to,po co mi facet z jakimiś problemami zwłaszcza,że jest 12 lat starszy a ja miałam 26.Ale wszystko się zmieniło po jego rozwodzie.Spotykaliśmy się częściej razem zamieszkaliśmy i jest super, w sierpniu minie 7lat jak jesteśmy razem.Mamy synka 15miesięcy był wspólnie planowany i oczekiwany.A co do jego byłej rodziny to obie córki przyjeżdżają do nas jak tylko mają ochotę,byłej żonie płaci alimenty a ja nigdy nie wypytywałam go jakie miał problemy z żoną i dlaczego się rozwiedli jak chciał sam mi mówił a ja stwierdziłam ,że nic mi do tego.Ufałam mu i nadal ufam i tak jest ok
basiek08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 20:43   #45
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
moja rada jest taka - jest w psychologii calkiem przyjete podejscie do sprawy - na 98% przypadkow zwiazek zawarty zaraz po tym jak sie rozeszlo / rozstalo / zostalo sie porzuconym z powaznym partnerem jest tak zwanym zwiazkiem odbijajacym. w sensie ze na pocieszenie. w sensie ze marne szanse.
Poproszę bibliografię do liczb. Nie lubię szafowania statystyką bez poparcia merytorycznego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 23:25   #46
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Być może za mało inteligentną, by zrozumieć, że można pokochać faceta, któremu poprzedni związek nie wyszedł. On chce wychowywać swoje dziecko, a żona jest winna. Może dla ciebie ważne, co taniej ci wyjdzie, dla niego ważne jest jego dziecko, a dla autorki - on.
I teraz rzeczywiście może być istotna opinia publiczna o nim i o byłej (prawie )żonie.
I on nie musi być byle kim tylko dlatego, że chce wychowywać swoje dziecko. Chyba nie przemyślałaś swojej wypowiedzi. Albo myśleć nie potrafisz.
Alez kultura i klasa zalecialo .

Wiesz, fajnie by bylo, abys swoich kompeksow i bolaczek nie przelewala na wszystkich wokolo. Tak, wiemy, ze bylas kochanka. Tak, wiemy, ze dzieci Twojego partnera to prawie jak Dzieci Kukurydzy, ktorym zlo w oczach plonie bo osmielili sie nie byc zachwyceni rozwodem rodzicow i kochanka ojca. Tak, wiemy rowniez, ze byla zona Twojego exa to prawie naloznica Szatana, ktora jest zlem w czystej postaci. Bla bla bla. Twoje egzaltowane watki pelne nienawisci znamy wszyscy.
Mimo wszystko postaraj sie nie brac wszystkiego do siebie i nie rzucaj sie innym do gardla za to, ze potepiaja kochanki. Ty kazda krytyke w strone niezidentyfikowanej grypy kochanek odbierasz jako rzut sztacheta we wlasna osobe. Nabierz dystansu, pogodz sie z tym, ze bylas po prostu zwyczaja kochanka i postaraj sie nie obrazac innych ludzi.
------------------------------------------------------------

Watek z gatunku "smiech na sali". Autorka o statusie kochanki plonie miloscia do nierozwiedzionego faceta. Naiwna jest do bolu. Facet nie chce sie pokazywac z autorka publiczne. Dlaczego? Skoro zona taka zla i dziecku bedzie lepiej z ojcem, wiec wina zony jest oczywista. Z czym tu sie kryc? Chyba, ze te opowiesci o zlej zonie to zwykla bajeczka a autor za wszelka cene chce uniknac orzeczenia o winie. Swojej.

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Poproszę bibliografię do liczb. Nie lubię szafowania statystyką bez poparcia merytorycznego.
No jak to? Nie wiesz skad te dane?
Ostatnio PAN z GUSem monografie wydali: "Specyfika "rebound relationship" na terenie Polski. Dane i tabele porownawcze".

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2012-05-02 o 23:27
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 23:53   #47
laisla
Zakorzenienie

Byłam w identycznej sytuacji, tyle, że dużo młodsza od Ciebie autorko (21 lat miałam). Także był rozwód, bardzo zła ex, utrudnianie kontaktów z dzieckiem, zależało jej tylko na kasie, zło wcielone. Po pewnym czasie to o mnie opowiadał następnej naiwnej te wszystkie brednie, ja stałam na miejscu tej ex, z którą się rozwodził. Fatalne posunięcie, fatalny wybór. Jeśli upierasz się przy tym związku to koniecznie wycofaj się z areny do momentu rozstrzygnięcia ich spraw, nie ekscytuj się, nie mieszaj, nie wysłuchuj narzekań..bo tak naprawdę nie dowiesz się jaka jest prawda.

Acha, oba małżeństwa (strasznej ex i jeszcze gorszej mnie) zakończyły się wyrokiem sądu orzeczeniem o winie. Jego winie.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-05-02 o 23:56
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 00:19   #48
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie szafuje statystyka. Nie man sil na szukanie danych potwierdzający to,że pierwszy szybki związek po pwaznym zeszły z reguły jest pocieszeniem. Przykro mi.

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 04:03   #49
kalincia
BAN stały

"Wiesz, fajnie by bylo, abys swoich kompeksow i bolaczek nie przelewala na wszystkich wokolo. Tak, wiemy, ze bylas kochanka. Tak, wiemy, ze dzieci Twojego partnera to prawie jak Dzieci Kukurydzy, ktorym zlo w oczach plonie bo osmielili sie nie byc zachwyceni rozwodem rodzicow i kochanka ojca. Tak, wiemy rowniez, ze byla zona Twojego exa to prawie naloznica Szatana, ktora jest zlem w czystej postaci. Bla bla bla. Twoje egzaltowane watki pelne nienawisci znamy wszyscy.
Mimo wszystko postaraj sie nie brac wszystkiego do siebie i nie rzucaj sie innym do gardla za to, ze potepiaja kochanki. Ty kazda krytyke w strone niezidentyfikowanej grypy kochanek odbierasz jako rzut sztacheta we wlasna osobe. Nabierz dystansu, pogodz sie z tym, ze bylas po prostu zwyczaja kochanka i postaraj sie nie obrazac innych ludzi." - cytat.
Postaram się nie obrażać. Ale to nie mój wątek, nie piszę tu o swojej sytuacji, unormowanej już przecież, nie jest to też krytyka wobec "niezidentyfikowanej grupy" tylko krytyka autorki, która jest nazywana głupią, naiwną, obśmiewana a to - czyżby prośba o nieobrażanie innych jej nie dotyczyła?
Dzieci kukurydzy? To jakis horror?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 06:53   #50
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwód jest z jej winy bo ona go tak naprawde nie kochała tylko złapała go na dziecko i chce zeby dawał na alimenty za które ona będzie sobie układać życie z nowym kochasiem. Jak mam postąpić?
Dziewczyno Ty się z choinki urwałaś? Zdajesz sobie sprawę ile kosztuje teraz życie i utrzymanie dziecka? Nie wiem naprawdę jak można pleść takie głupoty, aż tak ten chłop wyprał Ci mózg?
Dla swojego dobra przestań wierzyć w bajki i zacznij myśleć samodzielnie.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:11   #51
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Jakbym ja była bardziej naiwna, to bym powiedziała że ten wątek to prowokacja - bo przecież aż tak durnym nie da się być.

Ale niestety, w realnym życiu takich historii na pęczki. TAKICH SAMYCH.
Biedny misio, zła ex co bezczelnie wyciąga alimenty na wspólne dziecko (co to go złapała) i nowa pocieszycielka do której nijak nie dochodzi że za jakiś czas będzie w sytuacji tej ex
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:22   #52
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Jakbym ja była bardziej naiwna, to bym powiedziała że ten wątek to prowokacja - bo przecież aż tak durnym nie da się być.

Ale niestety, w realnym życiu takich historii na pęczki. TAKICH SAMYCH.
Biedny misio, zła ex co bezczelnie wyciąga alimenty na wspólne dziecko (co to go złapała) i nowa pocieszycielka do której nijak nie dochodzi że za jakiś czas będzie w sytuacji tej ex
Potępiano mnie tutaj, że kogoś obrażam. Czemu można obrażać autorkę wątku, a jej interlokutorów nie? Nazwanie kogoś durnym, chyba jest obraźliwe?
Wcale nie musi być w takiej samej sytuacji, jak ex. Może za drugim razem facet trafił dobrze. Bywa.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:28   #53
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Potępiano mnie tutaj, że kogoś obrażam. Czemu można obrażać autorkę wątku, a jej interlokutorów nie? Nazwanie kogoś durnym, chyba jest obraźliwe?
Wcale nie musi być w takiej samej sytuacji, jak ex. Może za drugim razem facet trafił dobrze. Bywa.
- tyle że kalińciu, nie wierzę w facetów, którzy psy wieszają na byłych- nieważne: żonach czy partnerkach. Tu dziewczyna zapodała tak standardową gadkę, aby dowieść tezy o pazerności eksi, która za 500 zł obłowi się, że szok..... i ta gadka o ukrywaniu "naszej miłości"
Durną bym jej nie nazwała, naiwną, potwornie naiwną- już tak.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2012-05-03 o 14:31
Stary 2012-05-03, 14:38   #54
melka 1
Raczkowanie

mam pytanie do tych dzwieczyn/kobiet które zdecydowały sie na zwiazek z rozwodnikiem: co było powodem że go pokochałyście, czy zwracałyście uwagę na jego przeszłość?
melka 1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:47   #55
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Poszukaj sobie na forum - było wiele wątków na temat związków z rozwodnikiem, bardzo pouczającą lekturą może być wątek "jestem kochanką", też były długie dyskusje na temat dzieci z poprzednich związków.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:49   #56
Narrhien
Zakorzenienie

Mam wrażenie, że sporo osób pominęło pewien bardzo ważny aspekt - opisywany w wątku mężczyzna "walczy o dziecko", które kocha i którym chce się zajmować na co dzień, co generuje dużo większe koszty niż alimenty co miesiąc. Więc jak dla mnie postawa chwalebna.

Po drugie - spokojne stwierdzenie, że (była) żona miała wady i zrobiła coś złego nie jest "nadawaniem" na byłą bądź "plotkowaniem". Ja nie widzę nic dziwnego w tym, że facet mi powie "złożyłem pozew o rozwód, ponieważ żona mnie zdradziła" i wcale nie uważam, żeby to źle o nim świadczyło.
Czym innym jest nadawanie, plotkowanie, obgadywanie, komentowanie, a czym innym proste opisanie sytuacji. Przecież to, że się z kimś rozwodzimy nie znaczy, że mamy nabrać wody w usta i nie wolno nam powiedzieć złego słowa na tę osobę (tak samo jak ten idiotyczny zwyczaj że "o zmarłych źle się nie mówi".

Po trzecie - nie bierzecie pod uwagę, że Autorka swoję wiedzę może czerpać nie tylko od swojego faceta, ale również z innych źródeł? Skąd wiecie, że nie są z jednego środowiska i nie mają wspólnych znajomych? Autorka sama pisze, że zna tę byłą dziewczyną. Jeśli widzi ją na ulicy idącą za rękę bądź całującą się z obcym facetem, to co, nie ma prawa stwierdzić, że i ona ma kochanka? Ma udawać, że nie widzi i nie wyciągać z tego własnych wniosków?

Ja również jestem przeciw obgadywaniu byłych partnerów, ale nie popadajmy w przesadę. Po pierwsze - stwierdzenie faktu to nie obgadywanie, po drugie - jesteśmy tylko ludźmi i czasem coś nam się uleje. Mnie samej zdarzyło się powiedzieć do obecnego TŻ złe słowo na jednego byłego pana, który zrobił mi kuku, co nie znaczy, że na każdego tak nadaję. Na tego powiem źle, bo w pełni na to zasłużył i nie widzę powodu, dla którego miałabym milczeć o jego niecnych czynach.

Na koniec już dodam, że i ja związałam sie z rozwodnikiem i znam temat. Nie można wszystkich sytuacji rozpatrywać w ten sam sposób.

Aczkolwiek, Autorko - zalecam ostrożność, ograniczone zaufanie i nieco rozsądku, bo w takich sytuacjach łatwo zostać wykiwanym. Miej oczy szeroko otwarte i nie rzucaj się w ten związek tak na hurra. Spokojnie, macie czas.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:49   #57
melka 1
Raczkowanie

ok dzieki za instrukcje
melka 1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 14:52   #58
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do tych dzwieczyn/kobiet które zdecydowały sie na zwiazek z rozwodnikiem: co było powodem że go pokochałyście, czy zwracałyście uwagę na jego przeszłość?
Facet jak każdy inny. Kurde, spotykając faceta w pewnym wieku raczej nie oczekuję, że całe swoje życie spędził zamknięty w pokoju, czekając na tę cudowną chwilę, kiedy poznał mnie... Każdy ma jakąś przeszłość, nienormalnym jest oczekiwanie, że nie będzie jej miał.

Czym się różni rozwodnik od człowieka, który był w długim związku? Emocjonalnie dla mnie nie różni się niczym.

Pokochałam go za to, za co pokochałabym niezależnie od tego, czy jest rozwodnikiem, wdowcem, kawalerem czy nie wiadomo, kim jeszcze. I na jego przeszłość zwracałam uwagę tak samo, jak zwracałabym uwagę na przeszłość wdowca czy kawalera. Czy to naprawdę jest takie dziwne?

Stary 2012-05-03, 15:00   #59
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że sporo osób pominęło pewien bardzo ważny aspekt - opisywany w wątku mężczyzna "walczy o dziecko", które kocha i którym chce się zajmować na co dzień, co generuje dużo większe koszty niż alimenty co miesiąc. Więc jak dla mnie postawa chwalebna.
Postawa chwalebna, o ile uzasadniona - a nie zwykła szarpanina pt. "ja jej pokażę". Tego nie wiemy, ale mnie sceptycznie nastraja postawa autorki, która przebiera nogami, żeby jak najszybciej móc się publicznie ściskać.
Cytat:
Czym innym jest nadawanie, plotkowanie, obgadywanie, komentowanie, a czym innym proste opisanie sytuacji.
"Chce spłacać kredyt za alimenty!", "Chce utrzymywać faceta z alimentów!" - doprawdy proste opisanie sytuacji
Stary 2012-05-03, 15:55   #60
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Postawa chwalebna, o ile uzasadniona - a nie zwykła szarpanina pt. "ja jej pokażę". Tego nie wiemy, ale mnie sceptycznie nastraja postawa autorki, która przebiera nogami, żeby jak najszybciej móc się publicznie ściskać.
Autorka napisała, że facet bardzo kocha dziecko, więc myślę, że raczej jest to chęć opieki, a nie szarpanina.

Cytat:
"Chce spłacać kredyt za alimenty!", "Chce utrzymywać faceta z alimentów!" - doprawdy proste opisanie sytuacji
Ale zauważ, że to są już prywatne opinie Autorki. Nigdzie nie jest napisane, że to ten facet jej o tym wszystkim mówi i to w taki sposób. Możliwe, że on jej mówi normalnie, o faktach (np. "Właśnie wróciłem z rozprawy, moja żona chce, abym płacił alimenty na dziecko, ja jednak wolałbym mieć prawo do opieki") a ona przeinacza i wiesza psy, bądź nawet on jej może niczego nie mówić na ten temat, za to ona wyciąga jakieś wnioski z własnych obserwacji (bo przecież tę żonę zna).

Ogólnie mnie z tego wątku jawi się niezbyt ciekawy obraz, ale nie tego faceta, a Autorki.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości