Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 10:57   #2581
Stace
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez masterpiece Pokaż wiadomość
To ja jeszcze dodam,że odradzam bokserki z c&a-znaczy kupione tam,ale na metce jest clockhouse,nie wiem jak to jest. Kupiłam białą i czarną,z takiego prążkowanego materiału. 100% bawełna. Po pierwszym praniu na białej bokserce prażki zniknęły,nie ma,zjadło i okrutnie się rozciągnęła. W dziury na ręce mogłabym wsadzić głowę i jeszcze by był luz. Dodam,że prana była zgodnie z zaleceniami. A czarna jakoś lepiej się trzyma,bo jak na razie rozmiar został bez zmian i prążki trzymają się na plecach,przód jest już gładki...
o matko, co za jakość Nawet tam nie wejdę

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:49   #2582
lapida
Wtajemniczenie

Oglądam kosmetyki, które już jakiś czas temu mam w domu - nieużywane.
Nie widzę terminu ważności - wiem, że często w takich przypadkach patrzy sie na kod. Tutaj mam 44G201
co to oznacza?
Czy to nie ten kod?

oczywiście jest info o tym, że produkt nal zużyć 12 miesiecy po otwarciu. I to wystarczy, żeby nie był przeterminowany?
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:34   #2583
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
Oglądam kosmetyki, które już jakiś czas temu mam w domu - nieużywane.
Nie widzę terminu ważności - wiem, że często w takich przypadkach patrzy sie na kod. Tutaj mam 44G201
co to oznacza?
Czy to nie ten kod?

oczywiście jest info o tym, że produkt nal zużyć 12 miesiecy po otwarciu. I to wystarczy, żeby nie był przeterminowany?
Nie wystarczy. 12 miesięcy od otwarcia, jeśli zużyjesz przed datą ważności. A jakiej firmy ten kosmetyk, bo to ma znaczenie Tutaj możesz sprawdzić: http://checkcosmetic.net/
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 12:51   #2584
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Nie wystarczy. 12 miesięcy od otwarcia, jeśli zużyjesz przed datą ważności. A jakiej firmy ten kosmetyk, bo to ma znaczenie Tutaj możesz sprawdzić: http://checkcosmetic.net/
Jesteś wielka!

Dzięki
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:27   #2585
tekila901
Zakorzenienie

może ktoś pamięta, ale pisałam tutaj, że 17 kwietnia wpłaciłam przelewem przez pocztę kwotę za wygraną aukcję na allegro. jako odbiorcę podałam PayU i podany nr konta. pieniędzy do tej pory nie ma, sprzedawca się niecierpliwi, ja też się boję, bo to kilkaset złotych. gdzie to zgłosić i sprawdzić co się dzieje z pieniędzmi?
Stary 2012-05-02, 15:33   #2586
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

dlaczego jako odbiorcę podałaś PayU? Powinna być nazwa właściciela konta.
Sprawdź na Poczcie co się dzieje z Twoim przelewem
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 15:38   #2587
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
dlaczego jako odbiorcę podałaś PayU? Powinna być nazwa właściciela konta.
Sprawdź na Poczcie co się dzieje z Twoim przelewem
bo sprzedawca nie podał mi nazwy właściciela, a w danych do przelewu miałam tylko PayU.
Stary 2012-05-02, 15:39   #2588
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
bo sprzedawca nie podał mi nazwy właściciela, a w danych do przelewu miałam tylko PayU.
a numer konta dostałaś od niego?
ja mam podejrzenia, że zrobiłaś przelew po prostu na PayU. Wydaje mi się, że jak się robi automatyczną wpłatę i korzysta się wtedy z PayU to wtedy kasa tylko przez PayU przechodzi i trafia do odbiorcy na jego numer konta podany przez niego tam wcześniej.
Myślę, że zrobiłaś na Poczcie po prostu przelew do PayU, nie chcę Cię straszyć w żadnym wypadku ale tak na chłopski rozum to wychodzi

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2012-05-02 o 15:47
Stary 2012-05-02, 16:12   #2589
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
a numer konta dostałaś od niego?
ja mam podejrzenia, że zrobiłaś przelew po prostu na PayU. Wydaje mi się, że jak się robi automatyczną wpłatę i korzysta się wtedy z PayU to wtedy kasa tylko przez PayU przechodzi i trafia do odbiorcy na jego numer konta podany przez niego tam wcześniej.
Myślę, że zrobiłaś na Poczcie po prostu przelew do PayU, nie chcę Cię straszyć w żadnym wypadku ale tak na chłopski rozum to wychodzi
nr konta dostałam kilka dni po tym jak zrobiłam przelew pocztą. musiałam zapłacić na poczcie, bo dogadałam się, ze sprzedawcą na inną kwotę niż tą, którą wylicytowałam. myślisz, że pieniądze mogą nie dotrzeć do sprzedawcy?
Stary 2012-05-02, 16:18   #2590
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
nr konta dostałam kilka dni po tym jak zrobiłam przelew pocztą. musiałam zapłacić na poczcie, bo dogadałam się, ze sprzedawcą na inną kwotę niż tą, którą wylicytowałam. myślisz, że pieniądze mogą nie dotrzeć do sprzedawcy?
Z tego rozumiem że żadnych danych sprzedawcy nie podałaś przy przelewie?
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:27   #2591
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli numer dostałaś od sprzedawcy tak?

Ja pomyślałam, że zrobiłaś przelew na PayU łącznie z podanym numerem konta jaki się wyświetla jak chcesz robić przez internet - wtedy zrobiłabyś przelew po prostu do PayU i musiałabyś się z nimi kontaktować o zwrot. Jeśli wpłaciłaś na jego numer konta to jest szansa, że do niego dotrze. Z tym, że zależy w jakim on jest banku, bo są banki, że weryfikacja danych osobowych i numeru jest konieczna i muszą być zgodne a są takie które puszczają przelew bez znaczenia co napiszesz w danych. Np chciałabyś zrobić przelew do mnie i miałabyś mój numer konta ale wpisałabyś jako właściciela PayU wtedy przelew nie dotarłby do mnie. Koleżance nie dojdzie przelew nawet jak nie ma podanego adresu. A niektóre banki puszczają bez problemu przelewy z samym numerem lub z nazwą wymyśloną - po prostu tego nie weryfikują. Są też takie, które muszą mieć zgodne dane przy przelewach na większe sumy, a pisałaś, że to był drogi zakup.
Podsumowując - szansa, że dotrze jeszcze jest ale ja zadzwoniłabym na Pocztę (tak jestem wygodna i nie będę stała w kolejnce jak nie muszę ) i poprosiła o sprawdzenie statusu przelewu.
Pocieszę Cię, że jeśli przelew nie dotarł do odbiorcy powinien wrocić do Ciebie zwrotnym - w przypadku przelewów internetowych jest to około tygodnia, jeśli chodzi o Pocztę zapewne dłużej - no wiadomo jak to wszystko tam działa

AAAAA doczytalam teraz jeszcze raz. Podaj mi proszę na PW ostatnie 4 cyferki numeru bankowego na jaki zrobiłaś przelew. Chyba jednak zrobiłaś przelew widmo :/

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2012-05-02 o 16:37
Stary 2012-05-02, 17:02   #2592
tekila901
Zakorzenienie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3387019 0]Z tego rozumiem że żadnych danych sprzedawcy nie podałaś przy przelewie?[/QUOTE]
nie, nie podawałam. podałam tylko, że odbiorcą jest PayU
Spółka itd. i nr rachunku jaki mi się wyświetlił.
Cytat:
Czyli numer dostałaś od sprzedawcy tak?

Ja pomyślałam, że zrobiłaś przelew na PayU łącznie z podanym numerem konta jaki się wyświetla jak chcesz robić przez internet - wtedy zrobiłabyś przelew po prostu do PayU i musiałabyś się z nimi kontaktować o zwrot. Jeśli wpłaciłaś na jego numer konta to jest szansa, że do niego dotrze. Z tym, że zależy w jakim on jest banku, bo są banki, że weryfikacja danych osobowych i numeru jest konieczna i muszą być zgodne a są takie które puszczają przelew bez znaczenia co napiszesz w danych. Np chciałabyś zrobić przelew do mnie i miałabyś mój numer konta ale wpisałabyś jako właściciela PayU wtedy przelew nie dotarłby do mnie. Koleżance nie dojdzie przelew nawet jak nie ma podanego adresu. A niektóre banki puszczają bez problemu przelewy z samym numerem lub z nazwą wymyśloną - po prostu tego nie weryfikują. Są też takie, które muszą mieć zgodne dane przy przelewach na większe sumy, a pisałaś, że to był drogi zakup.
Podsumowując - szansa, że dotrze jeszcze jest ale ja zadzwoniłabym na Pocztę (tak jestem wygodna i nie będę stała w kolejnce jak nie muszę ) i poprosiła o sprawdzenie statusu przelewu.
Pocieszę Cię, że jeśli przelew nie dotarł do odbiorcy powinien wrocić do Ciebie zwrotnym - w przypadku przelewów internetowych jest to około tygodnia, jeśli chodzi o Pocztę zapewne dłużej - no wiadomo jak to wszystko tam działa

AAAAA doczytalam teraz jeszcze raz. Podaj mi proszę na PW ostatnie 4 cyferki numeru bankowego na jaki zrobiłaś przelew. Chyba jednak zrobiłaś przelew widmo :/
nie, nr konta był podany, nie dostałam żadnych danych od sprzedawcy. ok, wysyłam.
Stary 2012-05-02, 17:11   #2593
Carame
Rozeznanie

Skończyła mi się ważność konta, mam Orange POP. Po jakim czasie muszę ponownie doładować konto, żeby pieniądze, które miałam dotychczas nie przepadły?
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 17:15   #2594
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, nie podawałam. podałam tylko, że odbiorcą jest PayU
Spółka itd. i nr rachunku jaki mi się wyświetlił.

nie, nr konta był podany, nie dostałam żadnych danych od sprzedawcy. ok, wysyłam.
zostawię Ci wiadomość na PW
Stary 2012-05-02, 17:32   #2595
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Jaki jest punkt startowy układania kostki rubika? Na zawodach pewnie wszyscy muszą mieć takie samo ustawienie startowe - wiecie może jak to jest?
Tak Są osoby które się tym zajmują przed zawodami - mieszają kostki według specjalnego wzoru generowanego komputerowo.
Z regulaminu World Cube Association:
"Puzzles must be scrambled using a computer-generated random scramble sequence or scrambled position, that must be kept secret for all but the scramblers."

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 18:46   #2596
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
najczęściej około 120zł

Cytat:
Napisane przez Holly Nieduża Pokaż wiadomość

dziękuję za odpowiedzi, mam zamiar kupić taką z apteki już gotową, mam nadzieję, że systematyczne picie coś da

Gofrzyca a mogłabyś napisać coś więcej o tym CP i antenkach, co to jest ?
CP to calcium panthotenicum, witaminy z grupy B, o ile inne twoje hmm organy jej nie potrzebują to bardzo szybko zacznie działać na włosy, skórę i paznokcie. Nie koniecznie w tej kolejności. Antenki to baby hair, nowe włoski, które wyglądają jak anteny nadawcze obcych
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:04   #2597
Stace
Zakorzenienie

Kiedyś używałam szamponu Nivea pure balance (żółty napis), chyba już go nie produkują prawda? Bo są wszystkie z tej serii, tylko nie mogę znaleźć tego żółtego nigdzie, a pamiętam, że miałam po nim takie mięciutkie włosy..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:05   #2598
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Tak Są osoby które się tym zajmują przed zawodami - mieszają kostki według specjalnego wzoru generowanego komputerowo.
Z regulaminu World Cube Association:
"Puzzles must be scrambled using a computer-generated random scramble sequence or scrambled position, that must be kept secret for all but the scramblers."
Dzięki
Czyli uczestnicy nie znają ułożenia startowego? W takim razie jak to możliwe, że najlepsi układają to w kilka sekund?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:11   #2599
kolorowatecza
Zakorzenienie

Czy znajdę jakąś stronę, gdzie dowiem się o bezpośrednich przejazdach z miejscowości w dany region?

Chcę jechać z Łodzi nad morze - miejscowość mi obojętna, tylko żeby pociąg był bez przesiadek. I trochę niewygodnie wpisywać miejscowości, żeby się dowiadywać, że mam 3 przesiadki po drodze

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:19   #2600
Charmain
Zakorzenienie

Hm, nie spotkałam się z takim czymś bo jednak zawsze trzeba określić dokładne dane
Może wejdź na http://infopasazer.intercity.pl/, wpisz Łódź i zobacz odjazdy sprawdzając o różnych porach dnia i wyskoczą może jakieś pociągi nad morze
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:47   #2601
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Dzięki
Czyli uczestnicy nie znają ułożenia startowego? W takim razie jak to możliwe, że najlepsi układają to w kilka sekund?
Nie znają ułożenia startowego No chyba że jakimś cudem taka informacja "wycieknie". A jak to robią, że tak szybko przywracają kostkę do prawidłowego ułożenia? Ano są na to sposoby, specjalne sekwencje ruchów które wykonują wprawni gracze. I oczywiście te ich kostki nie są takie jak te nasze ze sklepu, tylko dodatkowo naoliwione, w ten sposób bardzo szybko można przekładać poszczególne warstwy. Najbardziej mnie zadziwia że są i tacy, którzy potrafią kostkę Rubika ułożyć przy pomocy stóp.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 20:55   #2602
kolorowatecza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Hm, nie spotkałam się z takim czymś bo jednak zawsze trzeba określić dokładne dane
Może wejdź na http://infopasazer.intercity.pl/, wpisz Łódź i zobacz odjazdy sprawdzając o różnych porach dnia i wyskoczą może jakieś pociągi nad morze
Jesteś genialna! Dziękuje

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 21:26   #2603
Gofrzyca
Zakorzenienie

Bardzo siarowo ten zestaw wygląda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułullll.jpg (43,6 KB, 81 załadowań)
Stary 2012-05-02, 21:28   #2604
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Mi się podoba, tylko torebka kompletnie od czapy.
Albo niech będzie stonowana - czarna, szara czy cos takiego, albo też w jakimś kolorze żywym.
Stary 2012-05-02, 21:34   #2605
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Mi się podoba, tylko torebka kompletnie od czapy.
Albo niech będzie stonowana - czarna, szara czy cos takiego, albo też w jakimś kolorze żywym.
ta moja troszkę inny kształt ma ale wzór na ten styl i własnie ona mnie najbardziej gryzła w tym wszystkim. Mam taką przez ramię w biało czarną pepitkę, nadawałaby się? Szarą tez mam ale ona tez jakaś taka bardziej do balerinek niż trampek.
Stary 2012-05-02, 21:37   #2606
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Dla mnie zbyt "hipstersko". Tylko ci okularów "kujonek" brakuje

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 21:39   #2607
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Nie znają ułożenia startowego No chyba że jakimś cudem taka informacja "wycieknie". A jak to robią, że tak szybko przywracają kostkę do prawidłowego ułożenia? Ano są na to sposoby, specjalne sekwencje ruchów które wykonują wprawni gracze. I oczywiście te ich kostki nie są takie jak te nasze ze sklepu, tylko dodatkowo naoliwione, w ten sposób bardzo szybko można przekładać poszczególne warstwy. Najbardziej mnie zadziwia że są i tacy, którzy potrafią kostkę Rubika ułożyć przy pomocy stóp.
Ja pimpkole
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 21:41   #2608
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Dla mnie zbyt "hipstersko". Tylko ci okularów "kujonek" brakuje
okulary mam ale nie kujonki
Stary 2012-05-02, 21:48   #2609
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
okulary mam ale nie kujonki
Thank's God

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 21:59   #2610
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
thank's god

Edytowane przez Gofrzyca
Czas edycji: 2012-05-02 o 22:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości