|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ,,Grycanki''nowe gwiazdy??? Celebrytki?
Masz rację, ale biorąc pod uwagę ich wiek (młode dziewczyny zazwyczaj borykają się z kompleksami, a takie otyłe to czasami najchętniej by z domu nie wychodziły) warto to może nie chwalić ale..odnotować
Poza tym jak przypuszczam to matka jest generatorem tego ciśnienia na szkło, one są jej świtą tylko
|
|
|
|
|
#152 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu tak wygladają, promocja by była gdyby ktoś im płacił lub miałyby jakiś cel w tym, a one mają kasy jak lodu, i co je obchodzi jak wyglada i ile waży statystyczny Kowalski? NIC, mają to gdzieś. Mają prawo wygladac i ważyć ile chcą. Nie one pierwsze i nie jedyne mają nadwagę, nikt nie czepia się np Pani Wellman, choć osobiście uważam , że jest obleśna, głównie ze sposobu bycia, i nie moge na nią patrzeć, a wszędzie ją wciskają, ale nikt się nie czepia jakoś jej wagi, bo nie ma tyle kasy co Grycanki. A Wojciech Mann -on nie promuje otyłości i jest powszechnie lubiany... A politycy nie promują otyłości? Po prostu niektórych polaków boli jak ktoś inny urodzi się w bogatej rodzinie i ma za dużo kasy. ![]() ![]() Pozatym ,jak niektórzy zauważyli, one mogą po prostu genetycznie mieć skłonności (rodzice ich też chudzi nie są) i nic na to nie poradzą . nie zaglądacie im do talerza, nie wiecie ile jedzą.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-01 o 16:57 |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie porównuj Wellman czy Manna do Grycanek. Oni mają coś do powiedzenia więc mnie niewiele interesuje ile mają nadwagi. Gdy ktoś pcha się na szkło tylko po to aby się pchać to mam prawo skrytykować. Tym bardziej, że dziewczynka 14 czy 16 letnia wg Grycanek wygląda jak czterdziestka. Szpile, kabaretki, miniówki krzyczą bierz mnie, a to nieco za wcześnie jednak. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-01 o 18:52 |
|
|
|
|
|
#154 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I o ile się nie mylę jest w tv śniadaniowej? chyba po to, zeby ludziom się odechciało jeść...Grycanki się nie wypowiadają, bo to nie pracują w tv jak Wellman , miały błysnąc wiedzą w tym programie wojewódzkiego? To, ze niczego sobie nie odmawiają, zanczy tylko tyle, że jedzą co chcą, znaczy, nie wiadomo ile... A nawet gdyby, to co z tego? Ich sprawa. Dzisiaj co druga gimnazjalistka wyglada na 25- 30 więc...
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-01 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta wielu dziennikarzy jest IMO lipnych , ale skoro ja wymieniono to się wypowiem ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Nie porównuj Wellman czy Manna do Grycanek. Oni mają coś do powiedzenia więc mnie niewiele interesuje ile mają nadwagi. Gdy ktoś pcha się na szkło tylko po to aby się pchać to mam prawo skrytykować. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie każda, a nawet jeśli to nie podoba mi się to bo jest nieco ponad ich rozwój emocjonalno-intelektualny, a faceci mogą nieźle się pomylić ile taka ma lat (i w sumie wcale się nie dziwię) i kłopoty gotowe. Wolę aby dziewczynki w tym wieku skupiły się na nauce i jeszcze cieszyły dzieciństwem, a nie na eksponowaniu kobiecości robieniu z siebie pudernicy. A jeśli promuje się to w tv i innych mediach to małolaty tym bardziej to łykają. Już cała ta tusza to nic w porównaniu z tym.
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
Nie no wiesz, mówisz jakby pokazały się tylko u Wojewódzkiego..nigdzie nie błysnęły, choć może się mylę bo raczej starałam się nie oglądać ich gdy jeszcze miałam tv. Ale jakieś tam mądrości wygłaszane mignęły mi tu i tam w necie chociażby. Mówiły, że jedzą dużo po prostu, racja ich sprawa, ale plotkujemy tu o nich bo to wątek pt Grycanki ![]() Co do gimnazjalistek to już odpisałam. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-02 o 00:45 |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
teraz nawet głupia pogodynka moze zostać gwiazdą , no chyba, ze ona też napisała książkę.![]() A wellman może i inteligentna i coś napisała, ale widzę, jak się zachowuje, razem z prokopem to taka udana parka, jak granatem od pługa oderwani, on rzuca chamskie, seksistowskie, ubliżające najczęściej kobietom dowcipy, i robi inne gafy, a ona się śmieje... Mam wrazenie, ze oni robią w tvn za parę kalunów. No i Wellman jest jak wieloryb, bez szyji, bez talii, bezkształtna, a grycanki mają chociaż jakieś kształy, regularne rysy, gładką cerę i zadbane włosy. W życiu nie kupiłabym jogurtów, które wellman reklamuje, ona jest antyreklamą czegokolwiek do jedzenia .
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-02 o 10:23 Powód: literowka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uwazam, ze fajnie robia nie przemjując sie tuszą, a pokazując ja jako atut. Mam kolezankę z nadwagą, w Polsce kazdy sie gapi jakby nigdy nie widział grubszej osoby, wstydzi sie rozbrac na plazy, czy w lecie. W naszym kraju nadwaga jest niemal pietnowana jako cos gorszego, w innych krajach ludzie nie zwracają na to az takiej uwagi. A co do Grycanek, to tez bym sie promowała, gdybym miała taką mozliwosc jak one, wcale im sie nie dziwie, dobrze robią, jeszcze kasę na tym zrobią.
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wellman jest gruba, bo brała hormony żeby móc zajść w ciążę. Nie mam nic do wyglądu Grycanek, ale ta ich nadwaga wydaje mi się nie zdrowa
|
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I na prawdę myslicie, ze ktoś jak je zobaczy to pójdzie się spaść i umrze z powodu wagi 80kg? Bo nei domyśli się, że ktoś się czepia ich wagi, bo po prostu zazdrości im kasy... TO jest niezdrowe.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-02 o 16:09 |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i z tą nadwagą i estrogenach też nie wiedziałam Ale z tym co napisałaś poniżej o nastolatkach to się zgadzam
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie martwię o nie, tylko nie mogę się zgodzić z promowaniem otyłości, bo to nie jest nic dobre dla organizmu. Z tego powodu ich waga jest komentowana, nie chodzi tak naprawdę o to jak wyglądają tylko co o niej sądzą. |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
rousse ani tuczenie się ani głodzenie nie jest zdrowe, to racja. Ale jeśli wspominasz nastolatki to nie wiem co bardziej niebezpieczne, czerpanie wzorców z programów/osób promujących zdrowy styl życia i szczupłą sylwetkę (oczywiście nieanorektyczną) czy czerpanie ich ze stylu panien Grycan i nie o otyłości tylko o eksponowaniu ciała i epatowaniu kobiecością w wieku lolitkowym myślę. A jeśli chodzi o ich hedonizm żywieniowy "jem na co mam ochotę" to super sprawa, ale nie w przypadku już tych 80 kg ważących (chyba jedynie w przypadku matki bo córy są bardziej obszerne). Bo wtedy to właśnie zaczyna być zagrożeniem dla zdrowia. Tylko w sumie mogę się z Tobą zgodzić, że one obnosząc te swoje duże ciała należą do mniejszości, raczej większość dziewczyn łapie schizy z powodu braków swojej sylwetki i niedopasowania jej do obecnie panujących androgenicznych kanonów. Jakoś sobie nie wyobrażam aby nastolatka po obejrzeniu ich w tv zakrzyknęła: Super chcę być taka jak one
Ale może sobie pomyśleć, ta laska jest w moim wieku, nosi 15cm szpile, miniówę i tone tapety ..Mamo ja też tak chcę!
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-02 o 21:53 |
|
|
|
|
#166 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bardzo bym chciała wiedzieć, dlaczego osoba która jest gruba i siłą rzeczy nie jest w stanie tego ukryc w żaden sposób, od razu jest ustawiana pod pręgieżem, że promuje otyłośc, ,normalnie, szkoda, że nie słyszy się czegoś takiego, że ludzie promują włosy długie/krótkie/rude, albo noszenie zegarka na ręce, co by znać godzinę, wszyscy mogą po prostu wyglądać jak wyglądają, a grubi ludzie promują otyłość. ![]() Masakra. Jak jesteś wiekszym człowiekiem najlepiej nie wychodź z domu, bo promujesz otylość!Żenada, naprawdę .
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-05-02 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja promuję długie ciemne włosy
![]() I chodzenie w szpilkach ![]()
|
|
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
No.
Ja np. oprócz długich włosów właśnie promuję siedzenie na wz'u. ![]()
|
|
|
|
|
#169 |
|
BAN stały
|
A ja o kulach
![]() Tak, w naszym pięknym kraju ciśnienie na wygląd (u kobiet) i wiek jest nieziemskie...Jadą po sobie ludziska aż w gnatach strzyka. Wszystkie dwie otyłe osoby jakie znam mają ogromne opory żeby w biały w dzień wyjść z domu, a w restauracji siadają tyłem do sali, bo boją sie nieprzychylnego oka współkonsumentów restauracyjnych. Tutaj też się czyta epitety pt.- wstrętna, obleśna, nie ma karku, nalana, taka i śmaka...Matko jedyna, ile tu złej energii Jak w całym polskim internecie podobno Że o ulicy nie wspomnę. Panie premierze, jak żyć ?
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-05-03 o 00:42 |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zasadniczo te panie są mi obojętne, nie zniechęcają mnie do kupowania lodów, wręcz przeciwnie ostatnio mi narobiły apetytu nie swoim wyglądem,wypowiedziami, tylko tym, że ciągle się mówi, że taaaaaaaaaakie dobre lody Grycana były,a teraz się źle kojarzą. W efekcie dzwoniłam do chłopaka, żeby kupił jakieś lody jak będzie w sklepie no,ale mnie to ciężko zniechęcić do jedzenia
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
Co do wypowiedzi o tych nieszczęśliwych chudych, to tak na zdrowy rozum, bardziej chodzi o takich, którzy jadą na liściu sałaty, na słowo deser dostaju ataku paniki, podobnie na widok +0,25 kg na wadze. Jednym słowem o takich, ktorzy narzucają sobie ostry reżim, odbierają radość z jedzenia, a czasem - nie daj boziu - terroryzują też przy okazji innych - tych mniej wobec siebie restrykcyjnych.
Ja tak to rozumiem w każdym razie. I mnie też takich dietowych ekstremistów żal
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cóż, w show biznesie każdy znajdzie swoją niszę jeśli ma odpowiednie koneksje, pieniądze albo pomysł na swoją promocję. Ostatnio słyszałam też, że promuje się córka Kulczyków- chyba już wolę Grycanki, przynajmniej są barwniejsze. |
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o promowaniu w kontekście mówienia o tym, a nie o to jak wyglądają. Nie chodzi mi tutaj, żeby każdy miał idealne wymiary, czy o parę kilo nadwagi. Nikt nie jest idealny. Ale otyłość jest chorobą, którą trzeba leczyć, bo zagraża zdrowiu i życiu. Nawiasem mówiąc to jestem również przeciwna niezdrowym dietom. Trzeba się po prostu odżywiać racjonalnie. |
|
|
|
|
|
#175 |
|
BAN stały
|
A ja promuję rude włosy...
, czekam kiedy mi za to zapłacą? ![]() w końcu "promuję"![]() Laisla - ale żadna nastolatka owczym pędem nie poleci się do nich "upodobnić" , mówisz tak, jakby ludzie byli ślepi , bezwolni, zindoktrynowani i jak tylko zobaczą gruba osobę to polecą się spaść... Ludzie mają na ogół swój rozum, swój gust, swoją wolę. Nie ma "małpka widzi, małpka robi" I wiekszosć społeczeństwa wcale nie dba o zdrowie, ani wagę i nie prowadzi zdrowego trybu życia i wcale nie przez Grycanki, ale właśnie dlatego, ze każdy "wie lepiej " niż lekarze, i robi swoje .
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-03 o 11:55 |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że one nie robią jakiejś akcji społecznej "otyłość jest super". W świetle tego, ze inni "celebryci" piją , cpają, zdradzają żonę i otym też się mowi w brukowcach, to to nie jest promocja złego stylu życia?Po prostu sprawa jest sztucznie nagłośniona, i wyfaje mi się mega ściemą, ludzie nie moga znieść tego, ze one są "dziedziczkami" i w niktórych osobach się odzywa zawiść, ze one na swoją kasę nie zarobiły/nie zasłużyły. A gdybyście wiedzieli ile zarabia taka Wellmanowa czy Prokop, czy innny prezenter/pogodynka, w porównaniu np z naukowcem z doktoratem, albo lekarzem, to nie wiem, czy uznalibyscie, że zapracowała na taką kasę... Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-03 o 12:17 |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Poza tym jak przypuszczam to matka jest generatorem tego ciśnienia na szkło, one są jej świtą tylko

Po prostu tak wygladają, promocja by była gdyby ktoś im płacił lub miałyby jakiś cel w tym,
a one mają kasy jak lodu, i co je obchodzi jak wyglada i ile waży statystyczny Kowalski? NIC, mają to gdzieś. Mają prawo wygladac i ważyć ile chcą. Nie one pierwsze i nie jedyne mają nadwagę, nikt nie czepia się np Pani Wellman, choć osobiście uważam , że jest obleśna, głównie ze sposobu bycia, i nie moge na nią patrzeć, a wszędzie ją wciskają, ale nikt się nie czepia jakoś jej wagi, bo nie ma tyle kasy co Grycanki. A Wojciech Mann -on nie promuje otyłości i jest powszechnie lubiany... 

Bo nei domyśli się, że ktoś się czepia ich wagi, bo po prostu zazdrości im kasy... TO jest niezdrowe.
i z tą nadwagą i estrogenach też nie wiedziałam
, czekam kiedy mi za to zapłacą? 
w końcu "promuję"