|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
w zalaczniku .. ale sama nie jestem jeszcze do niej przekonana
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
Mały rzeczywiście, bardzo absorbujący, nie chciał dzisiaj spać po południu, więc dał mi niezły wycisk, ale tatuś wcześniej przyszedł z pracy, więc przekazałam Skrzeczka kochanego dalej ![]() Zazdroszczę grilla! ![]()
![]() |
#3003 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakas sukienke tez chce sobie kupic i jakies luzniejsze tuniki zebym potem mogla tez je nosic z legginsami. Mam tylko nadzieje ze lato nie bedzie az tak upalne bo bedzie ciezko. Widze ze jestem dzis pierwsza na Wizazu hihi... Potem pewnie nie bede miala czasu wejsc chyba ze poznym wieczorem. MILEGO DZIONKA
![]() |
#3004 | ||
Zakorzenienie
|
kurcze dawno w kinie nie byłam
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- dasz radę ![]() a wiece że mnie ostatnio chodzą po głowie studia podyplomowe...tylko jeszcze nie wiem, nie jestem do końća zdecydowana ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() powodzenia ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- bardzo łądna ![]()
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Blonde,
gratuluje zdania. ![]() Zabcia, sliczna sukienka, lubie takie pastelowe kolory, kroj tez ladny i pieknie podkresla twoj brzuszek. ![]() Cytat:
![]() ![]() Milego dzionka dla Wszystkich. Madzia, jestes jeszcze??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() sliczna ![]() ![]() Cytat:
Ja tez mam na cos ochote, ale jeszcze nie czuje sie tu na silach ![]() ![]() Dzien dobry ![]()
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
inspektor bhp
#3009 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() jestem , jestem ![]() Ja też się boję burzy od razu się rzucam i zamykam wszystkie okna, bo mojemu tacie kiedyś wleciał do ganku piorun kulisty. Też mam ochotę na studia podyplomowe, ale najpierw ten ang, muszę ukończyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadal Cie energia rozpiera? Ja dzis w pracy i strasznie mi sie nic nie chce. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zakorzenienie
|
Akurat dziś i jutro położna jest, bo idziemy na KTG do niej.
a energia dalej jest ![]() Dziś na 13 jedziemy na obiad do teściowej, potem do znajomych, do szpitala na KTG, na sushi do moich rodziców i wieczór spędzamy już we dwoje. aaaa i niedługo idziemy razem pakować torbę do szpitala, bo jak mąż mi nie pomoże, to ja nigdy tego nie zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Kochane będę w niedzielę, bo jedziemy do rodziców ![]() Papatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() kurcze na 15:00 mamy grilla a pogoda do doopy ![]() ![]() Żabcia super sukienka ![]() Amani szybko minie ![]()
#3014 |
Zakorzenienie
|
Emilko baw się dobrze
![]() Kasiu zapraszam do mnie - u nas upał. Spakowałam torbę do szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas grzmi i świeci słońce :P na wszelki wypadek lecę pranie zebrać
![]() |
#3016 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis moge sie pochwalic pogoda
![]() ![]() ![]() ![]() Niedawno wrocilismy ze spacerku, maly smiga na rowerze jeszcze w ogrodku ![]() Bylam przelac depozyt ![]() Ja zabiore sie za obiad, choc dzis i tak poszlam na łatwizne, bo kupilam kurczaka z rozna ![]() ![]()
#3017 |
Zakorzenienie
|
U nas też cieplutko i słoneczko świeci!
![]() ![]() Właśnie zwieźliśmy kolejną partię rzeczy i będę teraz układać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie dziś obudziła wiadomość od mojej kuzynki, że jest w ciąży... Cieszę się za nią, bo wiem, że nie planowali, ale miała problemy zdrowotne i ostatnio usłyszała, że może mieć problemy z zajściem w ciążę. Z drugiej strony, my jesteśmy w podobnym wieku i zawsze siłą rzeczy w rodzinie "konkurujemy" - ta ma nowe mieszkanie, ta ma nowego chłopaka itd. Teraz oni będą mieli dziecko, a ja wrócę do Polski i mi pozostanie pustka... TŻ powiedział, że pogadamy na ten temat w domu, ale wiem, że on uczuciowo chciałby już teraz a na zdrowy rozsądek najpierw ślub, potem dom, dopiero potem dzidziusia. I tej drugiej wersji się trzyma ![]()
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
Amani ja mam tak samo... chciałabym już, ale rozsądek podpowiada co innego
![]()
#3020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
1. Emilko, zazdroszczę Ci tego morza
![]() 2. Butter, Madzia, moja teściowa zaprasza nas na obiad ale ona pracuje w tym czasie i my przyjeżdżamy i sami ten obiad dla wszystkich robimy ! ![]() ![]() 3. Żabcia, rzeczywiście zamieszanie z tym kardiologiem, dwa razy czytałam ale… ważne że wszystko wyjaśnione i że dobrze. ![]() 4. Madzia, co do tej koszulki, miło że poszukałaś, ale nie o taką mi chodzi chociaż są fajne, ja chciałam taką nawet nie ciążową tylko chyba w zeszłe lato były super modne szerokie bluzki z nadrukiem np. merlyn moonroe. To coś takiego. 5. Gosia, czyli Wojtuś jest już całkiem przyzwyczajony do tych wyjazdów. Bo ja się tak zastanawiałam jak takiemu małemu dziecku tłumaczyć że tatuś wyjeżdżać musi, itp. 6. Kotek, widzisz przynajmniej Ci się córcia nie nudzi na podwórku. Sama bym w piaskownicy posiedziała. ![]() 7. Amani kochana, najpierw buziaczek dla Ciebie. ![]() Widzisz, potęsknisz, to Wam dobrze zrobi… a i jesteś bardzo temu małemu potrzebna. I ładnie to sobie tłumaczysz. ![]() ![]() W imieniu TŻta dziękuję za miłe słowa. ![]() ![]() 8. Onyksie, dziękujemy za miłe życzenia dla TŻ, ![]() ![]() 9. Today, no to fajny system… przynajmniej dla dziecka szkoła nie będzie takim stresem. ![]() A ty jak się czujesz co? I Jak waga? 10. Amani z prezentem super to załatwiłaś. ![]() 11. Kasiunia, ja też nie mam już co zakładać dlatego tej bluzki białej poszukuję ale w piątek jadę szukać dalej. Jak samopoczucie? ![]() 12. Mabi, fajnie Twój mężu do tego podchodzi. „Mieć dzidziusia” ! 13. Żabcia, bardzo fajna ta sukienka, sama bym taką chciała. ![]() ![]() ![]() 14. Amani, no chyba mi nie powiesz że będziecie czekać 5 lat bo by było coś nie po kolei? Ja bym tak nie mogła ! ![]() ![]()
#3022 |
Zakorzenienie
|
Amani, Kaska,
a gdzie jest napisane, ze musi byc po kolei? Najwazniesze sa nasze uczucia i marzenia a nie sugerowanie sie otoczeniem czy budowa domu. Bo potem dom bedzie postawiony i bedziecie chceli a natura moze splatac figla. Jezeli czujecie sie na silach byc juz teraz rodzicami to uwazam, ze powinniscie probowac. Moi rodzice mieszkali na kupie u dziadkow i tez bylo, ja sie urodzilam i potem dopiero za 2 lata sie przeniesli na swoje. Jasne, teraz liczy sie stabilizacja ale czy naprawde warto czekac i poswiecac swoje marzenia. ![]() Go for it ladies!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
Teraz opowiadam co się wczoraj wydarzyło, miałam TŻta zawieźć do szkoły, bo nie umie jeszcze sam jeździć. A w między czasie miałam wejść do tesco na zakupy i do marketu chińskiego jakieś bluzki szukać. I jedziemy do tej szkoły a TŻ mi proponuję byśmy weszli do "brzdąca" (drogi sklep dziecięcy w mieście obok) i pooglądali jakieś rzeczy. Ja w szoku bo o ile TŻ się na Kamilka cieszy tak jakoś nigdy mi czegoś takiego nie zaproponował, więc od razu się zgodziłam. Pojechaliśmy i chodzimy, oglądaliśmy łóżeczka (znaleźliśmy tak Klupsia ale o wiele droższego niż na internecie, ale przynajmniej wiem że jest solidne), i chodzimy dalej... a TŻ, się mnie pyta co się rozumie w słowie "wyprawka", ja mówię że dla mnie to wszystko jest wyprawką ale że chodzi o ciuszki do szpitala, a TŻ wyciąga kasę i mówi że "Kamilek dostał od babci i idziemy kupić wyprawkę"
![]() ![]() ![]() TŻ w końcu w szkole nie był, ale za to kosiłam trawę przy nowym domku i zakupy spożywcze też zrobiliśmy razem. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Nikita, my też tak mamy, zgadzam się... ślubu nie mamy narazie, dom do remontu ale... będziemy rodzicami i to jest piękne ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- i jeszcze dodam co do wczorajszych wydarzeń, to potem byliśmy w jeszcze jednym sklepie i tam Klupś był tańszy niż na internecie, więc tam mamie kazałam iść ![]() ![]() i na lodach byliśmy. no super dzień.
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow ![]() ![]()
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I piekny prezent od TZ i tesciowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
Nikita, Blonde, widziałyście jak moje aluzje zadziałały
![]() ![]() Nikta, z tym życiem jest jeszcze tak że im bardziej masz już poukładane wszystko to tym bardziej wszystko się lubię wywracać do góry nogami ![]()
#3027 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie mężuś
![]() mieliśmy między sobą taką umowę że jak on poczuje potrzebę rodzicielstwa to da mi znac i jeszcze na początku tygodnia mu o tym przypomniałam a tu wczoraj taka niespodzianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
Amani, bo ja solidnie nadrabiam zaległości
![]() ![]() Jeśli z TŻ porozmawiacie, i znajdziesz pracę to czemu by nie wcześniej.. może akurat znajdziecie jakiś kompromis ![]() A no zapunktowała u wnusia. Starczy akurat na kilka drobnostek jeszcze, bo za wyprawkę w tym drogim sklepie daliśmy 60 zł, w czym czapeczka zwykła biała smerfetka kosztowała 14zł, nie widziałam tej ceny wcześniej..ale już trudno kupiliśmy ! a na śpioszkach (seledynowych) jest napis " Słodki uśmiech dla mamusi, dla tatusia coś w pielusi" ![]() domek, no myślę że styczeń już będziemy na swoim ![]() ![]()
#3030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I masz racje, im wiecej czlowiek planuje, tym wiecej planow szlag trafia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.