Majowe Panny Młode - cz. VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 13:44   #2281
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Majowe Panny Młode - cz. VI

A ja dziewczyny właśnie tak myślę nad kupnem bolerka tiulowego do mojej kiecki.. Jak ten szal będzie obciążał moją kieckę to wolę już bolerko z krótkim rękawkiem.. O takim: http://allegro.pl/bolerko-slubne-atl...tml#tabsAnchor - model ostatni tiulowy..
Tylko są dwa odcienie.. Biały i ecru i nie wiem jaki zamówić jak moja kiecka jest Ivory..
Jak będzie zimno to zostanę tylko z tym nieszczęsnym szalem...
Co myślicie?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
wow! plan konkretny ja też właśnie umawiam się na farbę, fryzurę próbną i na ślub też mam już umówioną, teraz jeszcze szukam kosmetyczki...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

dziewczyny, mam takie pytanie... chciałam zajrzeć do waszego klubu, obejrzeć jak wyglądacie, no i w ogóle nacieszyć trochę oko, ale niebardzo wiem jak mam to zrobić... pewnie muszę mieć jakieś zaproszenie, czy coś w tym stylu??
Tak, i ustalone zostało, że miesięczny udział na tym forum

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:47   #2282
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny właśnie tak myślę nad kupnem bolerka tiulowego do mojej kiecki.. Jak ten szal będzie obciążał moją kieckę to wolę już bolerko z krótkim rękawkiem.. O takim: http://allegro.pl/bolerko-slubne-atl...tml#tabsAnchor - model ostatni tiulowy..
Tylko są dwa odcienie.. Biały i ecru i nie wiem jaki zamówić jak moja kiecka jest Ivory..
Co myślicie?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Tak, i ustalone zostało, że miesięczny udział na tym forum
aha, dobrze wiedzieć za miesiąc to już nie będziemy aktualne hi hi
a jeżeli chodzi o bolerko, to całkiem ładne. Ja liczę tylko na ładną pogodę, bo nie mam nic do sukni, ani bolerka, ani szala, planuję tylko welon, który mi plecy trochę zasłoni ciężko dobrać coś do mojego modelu sukni, zwłaszcza, że te naramki są takie trochę "egzotyczne"

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 13:54   #2283
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
aha, dobrze wiedzieć za miesiąc to już nie będziemy aktualne hi hi
a jeżeli chodzi o bolerko, to całkiem ładne. Ja liczę tylko na ładną pogodę, bo nie mam nic do sukni, ani bolerka, ani szala, planuję tylko welon, który mi plecy trochę zasłoni ciężko dobrać coś do mojego modelu sukni, zwłaszcza, że te naramki są takie trochę "egzotyczne"
No właśnie wiem o tym.. A nie pamiętam kto wysyłał zaproszenie do klubu Chyba, że ja mogę to zrobić i będę miała poparcie dziewczyn z tego forum to jak najbardziej
Ja właśnie zakupiłam szal i w zasadzie z przodu mi się nawet podobało.. Gorzej na zdjęciach z tyłu.. A jak będzie zimno to by się przydało.. Albo dam sobie spokój i jakoś przeżyję? No nie wiem już sama..

A do Twojej sukni, może faktycznie nic już nie trzeba.. U mnie będą gołe ramiona, bo mam gorset..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2012-05-02 o 13:56
Stary 2012-05-02, 13:57   #2284
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie?

-
To tiulowe może być - brałabym ecru do sukni Ivory - tak kupiłam welon i pasuje Jak masz możlwiość to w Orsayu są bolerka tiulowe.

Dusia jest już żoną !!!

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2012-05-02 o 14:01
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:00   #2285
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
To tiulowe może być - brałabym ecru do sukni Ivory - tak kupiłam welon i pasuje Jak masz możlwiość to w Orsayu są bolerka tiulowe.

Ooooo... TAK? Nawet nie wiedziałam Ahhhhh ten wizaz
Boję się, że ecru będzie za żółty, a biały może od skóry się trochę przyciemni? No nie wiem.. Chyba się wybiorę do Orsaya

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-02, 14:08   #2286
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo... TAK? Nawet nie wiedziałam Ahhhhh ten wizaz
Boję się, że ecru będzie za żółty, a biały może od skóry się trochę przyciemni? No nie wiem.. Chyba się wybiorę do Orsaya
Takie: http://store.orsay.com/viewCatalog.s...pl&type=search - czwarte z kolei. Musisz sobie przymierzyć, bo na mnie nie leżało najlepiej, a ja mam dziwne ramiona Najlepiej sobie weź jakaś bluzke/sukienkę bez ramion to przymierzania. Ono ma jeden defekt - tył jest elastyczno-bawełniany, nie tiulowy, więc nie wiem czy Ci spasuje, ale zobaczyć można jak masz czas.

- George Elliot
Stary 2012-05-02, 14:25   #2287
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Takie: http://store.orsay.com/viewCatalog.s...pl&type=search - czwarte z kolei. Musisz sobie przymierzyć, bo na mnie nie leżało najlepiej, a ja mam dziwne ramiona Najlepiej sobie weź jakaś bluzke/sukienkę bez ramion to przymierzania. Ono ma jeden defekt - tył jest elastyczno-bawełniany, nie tiulowy, więc nie wiem czy Ci spasuje, ale zobaczyć można jak masz czas.
Nie wiem czy dobre znalazłam, bo strona którą wkleiłaś mi się nie otwiera.. Czy ono jest zapinane na haftkę? To chyba mnie nie przekonuje.. I tamto z allegro jest takie mniej widoczne No ale warto zobaczyć
Dzięki Ewuszkaaa

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2012-05-02, 14:26   #2288
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie wiem o tym.. A nie pamiętam kto wysyłał zaproszenie do klubu Chyba, że ja mogę to zrobić i będę miała poparcie dziewczyn z tego forum to jak najbardziej
Ja właśnie zakupiłam szal i w zasadzie z przodu mi się nawet podobało.. Gorzej na zdjęciach z tyłu.. A jak będzie zimno to by się przydało.. Albo dam sobie spokój i jakoś przeżyję? No nie wiem już sama..

A do Twojej sukni, może faktycznie nic już nie trzeba.. U mnie będą gołe ramiona, bo mam gorset..
Ok., to byłoby mi bardzo miło, gdyby takie zaproszenie do mnie trafiło
mi jest nawet na rękę, że do mojej sukni niebardzo pasuje bolerko, bo nie cierpię ich nosić... u kogoś mi się to nawet podoba, ale ja nie lubię, więc chociaż nie mam takiego problemu wydaje mi się, że aż tak nie powinno się ochłodzić, żebyśmy zmarzły, a nawet jeżeli to trzeba będzie po prostu wytrzymać! najgorzej ten kościół, bo tam przeważnie jest chłodniej, ale to tylko godzinka, a potem już pakujemy się do samochodu no i na salę no i życzenia przed kościołem... ale ja wierzę, że będzie nam pogoda sprzyjać

Franio
Staś
Stary 2012-05-02, 14:37   #2289
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy dobre znalazłam, bo strona którą wkleiłaś mi się nie otwiera.. Czy ono jest zapinane na haftkę? To chyba mnie nie przekonuje.. I tamto z allegro jest takie mniej widoczne No ale warto zobaczyć
Dzięki Ewuszkaaa
Tak, na haftkę. To z allegro faktycznie mniej inwazyjne delikatniejsze

Cytat:
Ok., to byłoby mi bardzo miło, gdyby takie zaproszenie do mnie trafiło
mi jest nawet na rękę, że do mojej sukni niebardzo pasuje bolerko, bo nie cierpię ich nosić... u kogoś mi się to nawet podoba, ale ja nie lubię, więc chociaż nie mam takiego problemu wydaje mi się, że aż tak nie powinno się ochłodzić, żebyśmy zmarzły, a nawet jeżeli to trzeba będzie po prostu wytrzymać! najgorzej ten kościół, bo tam przeważnie jest chłodniej, ale to tylko godzinka, a potem już pakujemy się do samochodu no i na salę no i życzenia przed kościołem... ale ja wierzę, że będzie nam pogoda sprzyjać
Jak się podzielisz zdjęciami, to moją zgodę na oglądanie naszych masz Tyle, że zaproszenie może wysłać chyba Ewusia_marchew, a on dziś ślub bierze i nie wiem czy do nas zajrzy przed podróżą poślubną.

- George Elliot
Stary 2012-05-02, 14:43   #2290
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się podzielisz zdjęciami, to moją zgodę na oglądanie naszych masz Tyle, że zaproszenie może wysłać chyba Ewusia_marchew, a on dziś ślub bierze i nie wiem czy do nas zajrzy przed podróżą poślubną.
Pewnie, że się podzielę buty już wkleiłam tak bezpośrednio na forum, a suknię dopiero mam przymiarkę 10.05 to na pewno zrobię zdjęcia i wstawię fryzurę mam wybraną, ale to też zrobię zdjęcia próbnej jak będę miała zrobioną też akurat na przymiarkę, bo teraz mam zdjęcia od koleżanki, a nie chcę wstawiać jej fotek

Franio
Staś
Stary 2012-05-02, 15:37   #2291
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu jeszcze poczekała... Albo zadzwoniła do kancelarii jak nie możecie tam być osobiście...
U nas jest tak, że para po nas (przyjaciółka mojej siostry) też nie chcą dekoracji, więc problem mamy z głowy Inni niech sobie dekorują
W piątek idziemy do Kościoła dowiedzieć ile nas ślub (ksiądz, organista i kościelny) będzie kosztował

Ja też się emocjonuje.... Dziewczynki, duchem jestem z Wami

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Koniecznie rób zdjęcia, nawet komórką Ależ nie mogę się doczekać..

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Alwa, a Ty jak tam? Twój dzień już w sobotę... No i oska_m i madzia2306.. Zapomniało mi się, że Wy razem
A dziękuję, bardzo dobrze W ogóle się nie stresuję, ale to jeszcze całe 2 dni zostały. Najgorzej pewnie będzie w sobotę
Teraz załatwiamy jeszcze ostatnie sprawy, więc wpadam na forum tylko na chwilkę poczyta co piszecie

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 15:44   #2292
magdziaS
Podróżniczka

Dziewczyny, polecam Wam ten watek ślubne wpadki. Trafiłam na niego przypadkiem, nudzę się w pracy i czytam - nieźle można się uśmiać

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:19   #2293
JennyAniolek
Zakorzenienie

Ewusia_marchew i Duusiia
w tym najpiękniejszym dniu Waszego życia
życzę Wam dużo miłości, szczęścia i uśmiechu
oraz pięknej pogody i szampańskiej zabawy na weselu
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

---

PS. Miałam okazję być na ślubie Dusi, bo moja florystka Ola dekorowała jej kościół, auto i robiła bukiet , a ja jej pomagałam Dusia wyglądała przepięknie , był piękny ślub, wspaniała pogoda (ok. 30 stopni nam pokazało w aucie), szczęśliwi Młodzi a po wyjściu z kościoła udane strzelanie tubami różowo-fioletowymi

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:32   #2294
Alejka13
Zadomowienie

Ewusiu i Dusiu! Wam i Waszym kochanym mężom wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - samych radości, łez wzruszeń i wielu wspaniałych niespodzianek od Waszych połówek!

Jenny, a to w tym samym kościółku co Twój ślub?
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:41   #2295
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Jenny, a to w tym samym kościółku co Twój ślub?
Alejko, nie - kościół w sąsiedniej miejscowości, a byłam na ślubie Dusi, bo moja florystka stroiła jej kościół, a ja jej pomagałam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:42   #2296
Alejka13
Zadomowienie

Super Zazdroszczę!
Stary 2012-05-02, 18:54   #2297
jagodzia133
Zakorzenienie

Ewusiu i Dusia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dużo szczęścia miłości i radości na codzień
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 08:31   #2298
_bagheera_
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim
dzisiaj dzień wolny, więc pewnie mało kto będzie na wizażu
dlatego życzę wszystkim
MIŁEGO DNIA
ja raz po raz zerknę co tu się dzieję, chociaż pogoda raczej zachęca żeby gdzieś wyjść

Franio
Staś
Stary 2012-05-03, 10:06   #2299
MARGIDA
Wtajemniczenie

Witam!
alwa widzę Cię
jak sie trzymasz kochana?

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:56   #2300
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ewusia_marchew i Duusiia
w tym najpiękniejszym dniu Waszego życia
życzę Wam dużo miłości, szczęścia i uśmiechu
oraz pięknej pogody i szampańskiej zabawy na weselu
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

---

PS. Miałam okazję być na ślubie Dusi, bo moja florystka Ola dekorowała jej kościół, auto i robiła bukiet , a ja jej pomagałam Dusia wyglądała przepięknie , był piękny ślub, wspaniała pogoda (ok. 30 stopni nam pokazało w aucie), szczęśliwi Młodzi a po wyjściu z kościoła udane strzelanie tubami różowo-fioletowymi

Jenny, dziękujemy za wiadomość Ja to w ogóle mam wrażenie, że Cię znam Jenny - już Cię na fb widziałam i chyba na stronie Twojej makijażystki, a może florystki, nie pamiętam... ale co otworzę Internet w ślubnej sprawie to tam Jenny

Dzisiaj Wielki Dzień Dominiki - jak tu do nas zajrzysz - przyjmij życzenia nieustającej miłości, troski, wsparcia i uśmiechu losu na Waszej nowej drodze życia

A niedługo gorąca relacja ze ślubu Ewusi...

- George Elliot
Stary 2012-05-03, 11:28   #2301
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dominika wszystkiego dobrego, pięknej ceremonii, wspaniałej zabawy na weselu i 100 lat szczęśliwego życia u boku małżonka.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:25   #2302
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Relacja ze ślubu Ewusi_marchew

2 maja 16:00

Dzień zapowiadał się słonecznie, ale o 15:00 nadciągnęła burza z piorunami i silny deszcz. Na szczęście kiedy Młodzi przyjechali do kościoła padał już tylko niewielki deszczyk. Goście czekali na Państwa Młodych przed kościołem.

Według mnie wyglądali dokładnie tak jak Ewusia zaplanowała. Suknia pięknie się układała, eksponowała talię, a jej przyszły mąż - pełna klasa, ciemny garnitur, fioletowa muszka i butonierka. Bukiet z białych frezji i fioletowych eustom. Świadkowa miała podobny bukiet z białych kwiatów.

Młodzi weszli do kościoła pierwsi, za nimi świadkowie i goście.

Kościół sam w sobie jest bardzo ładny, od sufitu na boki szły kolorowe wstęgi, robiło to fajny efekt

Msza przed przysięgą minęła mi bardzo szybko. Ciekawe jak Ewusi? Przysięgę wypowiedzieli powoli, bez zająknięcia i z uśmiechem

Na końcu nowi małżonkowie poszli podpisać dokumenty, a część gości wyszła już z kościoła. W tym znajomi szykujący dla nich tuby. Postawili w gotowości fotografa i czekaliśmy aż wyjdą. Tuby wytrzeliły z hukiem, efekt był super! Ten huk fajnie pasował do momentu wyjścia. Posypały się kwiatki, a później grosiki. Ewusia trzymała kasę a mąż i goście pomagali zbierać. Zaraz po wyściu była też chwila dla reporterów - czego efekty zaraz zobaczycie Deszcz przestał padać, było już rześko i przyjemnie. Idealna pogoda na tańce

Cała msza trwała standardowo jakieś 45 min, a mi to tak szybko zleciało... Taką mam refleksję, że ilość przygotowań do ślubu jest niewspółmierna do długości chwili jaką jest przysięga. Ta chwila powinna trwać i trwać i trwaaaaaaać

- George Elliot
Stary 2012-05-03, 12:31   #2303
_bagheera_
Wtajemniczenie

jej... pięknie
i już jest teraz przeszczęśliwą żonką!
jeszcze raz gratuluję z całego serca!

Franio
Staś
Stary 2012-05-03, 12:39   #2304
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Fotki pierwszej majowej żonki w klubie

edit:
Tfuuu, wcześniej jeszcze była Dusia , czekamy na fotki, a tej porze to już chyba mamy 3 pierwsze majowe żonki

- George Elliot

Edytowane przez ewuszkaaa
Czas edycji: 2012-05-03 o 16:07
Stary 2012-05-03, 12:45   #2305
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Fotki pierwszej majowej żonki w klubie
ja też chcę zobaczyć

Franio
Staś
Stary 2012-05-03, 12:46   #2306
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Witam!
alwa widzę Cię
jak sie trzymasz kochana?
a dziękuję dobrze, z tym, że nie było mnie, bo TŻ okupował komputer, widocznie zostawiłam stronę z wizażem
dziś się relaksujemy, a jutro ostatnie przygotowania
już się nie mogę doczekac

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:10   #2307
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chcę zobaczyć
Bez Ewusi nic nie zdziałamy z dostępem

- George Elliot
Stary 2012-05-03, 14:32   #2308
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez Ewusi nic nie zdziałamy z dostępem
oj, no to trudno może później się uda

Franio
Staś
Stary 2012-05-03, 15:01   #2309
magdziaS
Podróżniczka

Ewuszko, dziękujemy za opis
Nasza Ewusia wyglądała przepięknie

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:21   #2310
Alejka13
Zadomowienie

Gratuluję Ewusi i bardzo zazdroszczę!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości