![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Ale sie mamuski z rana zaktywizowaly
![]() Kurde ja mam dosc wrzeszcza te paskudy, kazdy chce cycka dla siebie a ja nawet do kibelka nie mam jak pojsc ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
glam ja to Cię w ogóle podziwiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | ||
Wtajemniczenie
|
czyzby ladna pogoda sie skonczyla,ze taki ruch na forum
![]() Dzien dobry ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a z tym zaczerwienieniem to nie wiem,w ktorym przypadku sie tak dzieje.Moze w obydwu??Jak wysypka jest,to przy wyzszej temp sie pogarsza.Ale jak jej nie ma,to sie nie pojawia,np w kapieli. Ha.Tak zostawic wlaczony wizaz!!Moj TZ zobaczyl moj ostatni post wczoraj i mnie meczy,komu ja pisze,ze sama w domu siedze,na pewno kochankowi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
zwariuje..od rana na zmiane jak nie jedno to drugie skwierczy. Ocipiec mozna.
Nika dzis marudna po szczepieniu- aczkolwiek noc przespala. A Filip marudzi chyba z nudow, dobrze ze Tz wraca to chociaz wlosy umyje spokojnie
#1056 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka w zyciu ym nie dala rady z trojka bez pomocy mojej mamy
![]() Kurcze uspilam Male szuje- pospali tyle co prysznic bralam. Wlosow juz nie zdazylam rozczesac ani sniadania zjesc...
#1057 | ||||
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Mała raczyła zasnąć po 3 h porannego spaceru, bo potem za gorąco jest. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Olusia pogoda nadal ładna tylko w południe za gorąco na spacery ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
glam to dobrze, że masz pomoc
![]() ![]() A jak śpią bliźniaki? Tzn. usypiasz ich razem, tak? W nocy też budzą się jednocześnie? Każdy śpi w swoim łóżeczku? Ciekawa jestem po prostu jak organizacyjnie wygląda życie z bliźniakami. Kiedyś bardzo chciałam mieć bliźniaki, teraz chyba bym oszalała. A to poprawiło mi dziś stanowczo humor http://www.youtube.com/watch?v=MIsX5Rh1ktE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Ona niestety jak jezdzimy spacerowka to sama nie daje rady wyjsc. U mnie trzeba zlezc z 3 pietra, wyjac wozek z piwnicy i zniesc dwojke bachorkow. Musze czekac az sie siostra obudzi... Zaraz sobie pojdziemy
#1060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wieczora to najczesciej przy cycku usypiaja chociaz ostatnio chce ich od tego odzwyczaic wiec jest troche protestow. Sa dni ze ladnie kazdy smoka, kocyk w lapke i daja rade, gorzej ze jak jeden sie rozryczy to zaraz budzi drugiego. To samo z jedzeniem- jeden je drugi wrzeszczy jak teraz. Jest tak ze np jeden sie ladnie bawi ale jak zobaczy drugiego przy cycku to dramat. Teraz karmilam Adama a Domis przyelzl i mu z banki zasunal ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Baha dajesz na casting ![]() goferku ja bede szczepic na pneumo, nie wiem czy na meningokoki tez ![]() Filip wstal dzisiaj o 4:30 w wysmienitym humorze i zupelnie wyspany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Moze ewentualnie pokombinowanie z chusta- jeden w chuscie drugi na reku cos by uproscilo- ale poki co sie staram tak planowac wyjscia zeby ktos byl do pomocy
![]() |
#1064 | |
Wtajemniczenie
|
Oli to fakt ;D
Cytat:
![]() Szymus i Filipek najlepszego chlopaki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zadomowienie
|
Glamm u Ciebie spacer to przeprawa cała. Z chustą też nie do końca tak fajnie, bo jednak maluch się wiercą, lepiej mieć kogoś do pomocy. Ale nie zadawał sobie sprawy z tego jak to wygląda jak się ma bliźniaki, fajnie, że siostra czy mama mogą Ci pomóc. Bo moja mała jedna jest absorbująca po całym dniu z nią padam, a co dopiero dwa takie marudzące szkraby i żywiołowa dwulatka.
Muffinko to wszystkiego najlepszego dla solenizanta ![]() ![]()
#1066 |
Zakorzenienie
|
glam ojj ma co robić i organizować, podziwiam
![]() Dla solenizantów ![]() Małż poszedł z A na spacer, na 14 lecimy na grilla do teściów. Muszę wystroić siebie i A, a co! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
Witam Serdecznie Wszystkie Mamusie
![]() Podglądam Was od ładnych kilku miesięcy i postanowiłam wreszcie wyjść z ukrycia.Oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko.... Urodziłam 28 listopada sn.Mój synek ma na imię Hubert,waga 4480 więc porodu miło nie wspominam.... nie jest to moje pierwsze dziecko a UWAGA czwarte z kolei....Tak że chyba rekord na tym wątku... Moja najstarsz córka Ola ma 13 lat Jakub 11 i Zuzia 3.5. Tak że mam gromadkę w domu ciągle się coś dzieje...... I od razu mam do Was taką prośbę... 12 maja urzadzamy chrzciny na 19 osób...impreza w domu ,tylko mam problem,chrzest dopiero o 18.30 tak że w domu około 19.30 jAKI MENU PROPONUJECIE... Bardzo liczę na Waszą pomoc..... ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A tak w ogóle to przepraszam ale od dłuższego czasu próbowałam nadrobić ale jestem o jakieś 30 stron do tyłu...Pędzicie jak szalone..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zadomowienie
|
milla witamy
![]() ![]() Ale masz fajną wesołą gromadkę ![]() Teraz uciekam bo mała się znudziła leżeniem i domaga się uwagi ![]()
![]() |
#1070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale masz fajnie, ze tyle dzieciaczkow ![]() Co do menu hmmm... kurcze jesli bedzie taki skwar jak teraz to moze bardziej takie lajtowe, bo apetyt kiepski w cieplote? w sensie- salatka jarzynowa, talerz szynek, jakas zupka lekka ...moze cos z w stylu szaszlykow na przystawke? a na deser lody z owocami? a na glowne danie pieczone ziemniaczki z devolajem, z surowek to pekinka, mizeria i moze troszk epeiczarek smazonych na maselku. Moja znajoma chrzcila w wakacje i poprostu zrobila wielkiego grila dla rodziny z karkowkami,szaszlykami, kurczakami, jablkami i innymi przysmakami z rozna ![]()
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() daj spokoj z nadrabianiem, to niewykonalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Rozeznanie
|
Witamy w ten upał...
[QUOTE=millla31;33880538]Witam Serdecznie Wszystkie Mamusie ![]() Podglądam Was od ładnych kilku miesięcy i postanowiłam wreszcie wyjść z ukrycia.Oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko.... Urodziłam 28 listopada sn.Mój synek ma na imię Hubert,waga 4480 więc porodu miło nie wspominam.... AAA też urodziłam 28.11 i też Huberta!!! A propos dawnego karmienia, mój tż jak miał miesiąc dostawał do mm kilka łyżeczek kaszy manny bo "się nie najadał"...Takze ekspozycja na gluten była baaardzo wcześnie ![]() Przeżylismy z Hubuniem w niedziele chrzciny, gorąco było strasznie takze był w samych spodenkach i bialej koszuli, buciki oczywiście zdjął soie sam podczas chrztu.Całe szczęście ksiądz sam zaproponował,że mały moze być w wózku także połowę mszy przespał w gondolce.Ksiądz obiecał,że po chrzcie Hubuś prześpi całą noc..taaaaa obiecanki cacanki, głupia uwierzyłam ![]() Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-05-03 o 13:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Sara, milli - ale fajnie sie zlozylo
![]() Witam nowa mamusie ![]() Ale powanie to super ze sie wreszcie odwazylas tylko czemu tak pozno ![]() No wlasnie jak pisze Goldika- jesli macie mozliwosc zrobienia imprezy w ogrodku to przy tej pogodzie impreza przy grillu to super pomysl Z tym ze nie traktowalabym ggrilla jako glownego dania, raczej jako mile urozmaicenie imprezki ( zeby nie bylo ze goscie glodni czekaja az sie zarelko upiecze) Karkoweczka, szaszlyki, skrzydelka Jak pisze muff- salatki, z 3-4 rozne
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- może słabo trawi pokarmy - jakie są kupy (biegunka? dużo resztek?) -alergia -robaki -nietolerancja glutenu na dwa ostatnie to trochę za wcześnie ![]() tylko pierś dajesz czy słoiki? bo jeśli słoiki i same mało odżywcze (bez białka, tłuszczu), to może być przyhamowanie wzrostu. Tak samo jeśli za dużo go poisz, to może kaloriami z herbatek się zapychać i nie zjadać bardziej wartościowych rzeczy. jak zje słoik niepełny, to dajesz mu jeszcze pierś potem? z tego, co się orientuję to niepełny słoik nie jest liczony jako całkowity posiłek i powinien jeszcze pierś dostać a i poza wagą ważne jest odniesienie do siatki centylowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Fajne przekaski typu talerz wedlin, jajeczka faszerowane, szparagi zawijane w szynce bo akurat sezon na szparagi
No i przede wszystkim fajne ciasta ![]() W takie upaly na pewno bym zrezygnowala z tradycyjnego menu typu rosol, mieska, ziemniaki i drugie danie ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Milla a ja mam 12 rocznice slubu ![]()
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie menu nie pomogę, bo marna ze mnie kucharka ![]() glam - ja nastawiłam 3. dziś pranie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() Właśnie pogoda u mnie już od ponad miesiąca do d....jakieś 12 stopni i deszcz (typowa angielska pogoda) tak że niestety imprezę planujemy raczej w domu. Strasznie Wam zazdroszczę tych upałów. Tak jak piszecie z dań na ciepło planowałam jakąś zupkę ...tylko myślałam raczej o flakach i może czerwonym barszczu+krokiety i zapiekanki. Do tego ryba po grecku ,może pieczona kaczka....hmm no właśnie nie wiem co na ciepło o takiej porze.... Glam własnie talerz wędlin w tym pieczony schab boczek no i inne , sałatki chyba dwa rodzaje+ogórek pomidor, faszerowane jajka może(tylko nigdy nie robiłam...może macie jakieś sprawdzone przepisy,Będę wdzięczna) No i oczywiście tort+3 rodzaje ciasta+owoce . Hmm właśnie nie wiem czy nie za mało. Tak że ciężki tydzień przede mną...na szczęście jest mama tak że na pomoc mogę liczyc. Glam hahahah będzie nas dwie w takim razie...ale Ty masz dwoje maluchów u mnie starszedzieci już duże więc jak trzeba muszą pomagać. Maffinka nie wiem ile teraz warzy (jest już tylko na butli)myśle ze około 10kg bo jest co nosić.Oprócz tego ma już dwa zęby i ostatnio maruda z niego straszna. Saaraa hehe bardzo miły zbieg okoliczności!!! Dobra uciekam troche Was ponadrabiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- milla jak tak pozno to ja bym nawet salatek nie robila, obiad i surowki i jakis deser, bo wieczorami nie wszyscy duzo jedza. NO, chyba, ze planujecie do bialego rana szalec ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widze ze UK moge wiedziec gdzie konkretnie? I chrzcicie w polskim kosciele czy w angielskim? Z menu to ja moge zaproponowac zupe meksykanska, rolade z kurczakiem i serem i pieczarkami lub piersi z kurczaka w ciescie francuskim a reszta to to co dziewczyny proponowaly a wog ole to tak raczej pozna kolacja wiec mysle ze dwa gorace dania to gora reszta to przekaski bym zrobila. A co do pogody to ja strasznie zazdroszcze kolezankom z PL mam juz po dziurki w nosie tego deszczu i codziennego przemoczenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.