Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 10:32   #2281
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Witajcie

Już jesteśmy w domku. Fajnie jest odwiedzić rodzinkę, ale cieszę, że już jesteśmy u siebie Bardzo intensywny czas teraz mamy i trochę się martwię czy mi to nie szkodzi, bo mam jakieś dziwne kłucia w dole brzucha a nawet jakby w pochwie A tu jeszcze dziś do teścia trzeba jechać, jutro dom ogarnąć, a w niedzielę komunia
Na szczęście w przyszłym tyg mam ostatnie usg genetyczne i wizytę u swojej ginki, więc będę wiedziała czy nic złego się nie dzieje.
Dobra. Muszę Was sobie nadrobić.

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam po weekendowo- od czwartku wieczora byliśmy u rodziny Tż.
Przyjechał jeg brat z Anglii z dziewczyną i dziisaj ich odwieżliśmy na lotnisko.
Cały dzięń w samochodzie
Nie dam rady Was nadrobić zwłaszzca że jutro rano jedziemy do moich rodzicow.
W czwartek przed wyjazdem poszłam do gin skonsultować to czeste twardnienie brzucha.
I w sumie nic sie nie dowiedziałam. tylko że cos tam sie szyjka skrócila ale w sumie nie wiadomoo o ile i jak bedzie sie dalej skracac to pójde do szpitala- nie wiem czy to był żart czy co . Oczywiście L4 nie dostałam bo co mają powiedziec te kobiety które pracują fizycznie i po temacie
Mam jeszcze wizyte 7.V ale już sie umowiłam prywatnie na 18 prywatnie.
Ojej... co to za lekarz Uważaj na siebie bardzo

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Kompa się nie pozbędziemy, bo nie mamy żeby sobie kupić laptopa i nie chcemy - miałam i dla mnie to dziadostwo jest bardzo niewygodne.
A to mnie zaskoczyłaś Ja uważam, że laptop to jeden z najlepszych wynalazków Zabieram sobie go gdzie chcę. Piszę na wpół leżąco, wcale się nie garbię. Dla mnie to jest super sprawa. W życiu bym się nie zamieniła spowrotem na stacjonarny.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja jestem innego zdania, że laptop to świetna rzecz, niekoniecznie badziewna .
Też tak uważam

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej ja juz po pracy ale jeszcze w pracy. Czekam na tz. Zlozylam skarge I prawdopodobnie od srody zmieniam stanowisko I godziny pracy. Jutro mam miec szkolenie zobaczymy.
I bardzo dobrze zrobiłaś
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:41   #2282
chce_byc_mama
Zakorzenienie

czy Wy tez jak sie budzicie to czujecie sie wypoczete a jak juz sie zwlekniecie z loznka to moglybyscie najchetniej do niego wrocic?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:42   #2283
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dziękuję za radę-jakoś wcisnełam się nie jest to jakieś niewygodne, ale nie wiem jak zniosę to coś na nogach przy wyjściu na dwór przy 25 stopniach:confu sed:

bo chyba powinnam nosić je codziennie, niezależnie od planu dnia??ale chyba nie dam rady, jak będę np ubierała spódnicę czy coś lekkiego....
wiadomo, że chcę zapobiec temu żylakowi, ale przecież nie chcę się umęczyć
A Ty je dostalas na zylaka tak??? a duzy jest???? bo ja tez mam..... Zaraz zobacze mzoe uda mi sie zdj zrobic
Moze od zylakow tez sie puchnie???

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
czy Wy tez jak sie budzicie to czujecie sie wypoczete a jak juz sie zwlekniecie z loznka to moglybyscie najchetniej do niego wrocic?
ja sie budze ostatnio codziennie z bólem głowy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:44   #2284
karolka110
Wtajemniczenie

Maciejka a czy to normalne, że mi lekko jakby nogi drętwiały w tych pończoszkach???śmieszne uczucie, jak siedzę i wstaję to mnie mrowi
Stary 2012-05-03, 10:44   #2285
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Najważniejsze informacje:
* pierwszy raz kąpiemy dziecko w 6 dobie życia w roztworze nadmanganianu potasu, później z dodatkiem kilku kropelek emolientu i raczej bez oliwkowania po kąpieli. Osuszamy, a nie wycieramy. Jeśli skóra jest bardzo sucha to najlepiej używać parafiny farmaceutycznej, a dopiero po miesiącu stosować coś innego;
* twarz przemywamy płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w czystej wodzie, każde oko osobno itd. a jeśli trzeba, to oczy czymś (może wodą) przepłukujemy i masujemy woreczek łzowy;
* przed użyciem wanienkę wyparzamy, wykładamy tetrą i używamy myjki, którą możemy wyprać, a nie siedlisk bakterii typu gąbka, czy mata do wanienki.
* pępek na początku czyścimy patyczkiem na sucho lub zamoczonym w wodzie i oczywiście po powrocie do domu nie stosujemy opatrunku, a jak nie będzie się goił przez 2 tygodnie, to używamy octeniseptu, ale można też mydła "biały jeleń" (również na ranę po cesarce), a najlepiej od razu spirytusu 96% (czyszczenie patyczkiem w środku i wokół);
* codziennie mocno czeszemy, żeby nie było ciemieniuchy;
* paznokietki obcinamy dwa razy w tygodniu; najlepiej w czasie snu;
* nie musimy codziennie stosować pudru; w razie konieczności sprawdza się mąka ziemniaczana;
* do pośladków wystarczy kupić tani Linomag lub Bepanten; Sudocrem dopiero na stany zapalne.

* należy używać kosmetyków jednej firmy, żeby szybko wskazać i wyeliminować przyczynę alergii (a czasem mogą to być perfumy, czy wody stosowane przez rodziców, chyba nikiel z zegarka...);
* nie wolno używać żadnych płynów do zmiękczania tkanin, ani wybielaczy; plamy można czyścić octem;
* wysypkę wynikającą ze zmian hormonalnych po porodzie z powodzeniem leczy się krochmalem;

Poza tym oczywiście nie należy przegrzewać dziecka itd.
Chyba tyle. Ja to tylko przekazuję.

.
Dzięki za informacje
Chociaż ta o pierwszej kąpieli w 6 dobie życia wydaje mi się dość dziwna

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
znowu mnie nie bylo ehh za duzo wszytkiego ostatnio masakra
wlasnie jestem po SR i po wizycie u gin
mala wazy juz 1400 g i ma sie dobrze jakas taka spokojna byla, szyjka ok i ja wreszcie przytylam tylko 1kg w ciady 4 tyg.... ale i tak juz jet za duzo nio coz
mam nadzieje, ze u was ok zaraz sproboje poczytac
udanego weekendu majowego
No to pięknie

Cytat:
Wklejam Wam brzusio z teraz
Czas się myć, jutro grill a nie wiem o której idziemy
Śliczny

Cytat:
hania maciejka prawdopodobnie przeniosa mnie do biura, i bede pracowac w godzinach 9-17 ale sa to godziny ktore moga ulegac zmianom.
No to dobrze
Stary 2012-05-03, 10:47   #2286
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A Ty je dostalas na zylaka tak??? a duzy jest???? bo ja tez mam..... Zaraz zobacze mzoe uda mi sie zdj zrobic
Moze od zylakow tez sie puchnie???
Kochanie dostałam je bo mam na lewej nodze brzydko wyglądającą żyłę, jakby zgrubioną w jednym miejscu na jakieś 1,5 cm i jak miałam intensywniejszy dzień, to i bardziej widocznąi aby to nie przeszło w żylaka, ginka dała mi receptę na te pończoszki na miarę....męczarnia pewnie z tym będzie, ale lepsze to niż żylak....
dawaj foto-ocenimy

aha i chyba się nie puchnie od żylaków....mnie przynajmniej spotyka to jak na razie w minimalnym stopniu

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-03 o 10:48
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:48   #2287
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dotttka jeszcze nie mam,mam złożoną deklaracje w przychodni gdzie nie ma pediatrii i o ile jest tam fajna pielęgniarka która przychodzi na edukację przedporodową to póżniej już nie bo nie mają pediatrii i nie rozliczą się z nfz więc przepiszę się do Sanpromu na 3-go Maja (fajne miłe położne i najlepsza pediatra w Zabrzu dr.Mizgała)także polecam Ci
dziękuję Ci bardzo w takim razie jutro albo w poniedziałek się tam przejdę i zapytam o wszystko bo lekarza rodzinnego i pielęgniarkę zmieniałam w kwietniu ale położnej tam nie mieli więc nie pisałam nowej deklaracji, a starą mam złożoną w innym mieście
Cytat:
A tak w ogóle... Zaczęliśmy 31 tydzień

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość

A z dobrych wiesci - dzis zaczynam 23 tc

Cytat:
Witam z ranajakoś nie mogłam spać u mnie c.d.upałów
udało mi się wygrać fajną aukcję
http://allegro.pl/rampersy-3-szt-spo...305064385.html
super
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 28 tydzień czyli 7 miesiąc

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

A poza tym, to muszę pochwalić mojego męża, bo w końcu do niego dotarło, że poród niebawem i trzeba się szykować. Na nic już nie marudzi, sam aktywnie włączył się do przygotowań. Wreszcie, bo bałam się, że do końca maja będzie mi marudził "że jest jeszcze czas". I teraz mogę w końcu cieszyć się z wicia gniazdka, jak już nie mam poczucia, że wszystko na mojej głowie Nawet wczoraj jak te wózki oglądaliśmy, to sam przy okazji podszedł do wanienek i materacy, pytał, jakie chcemy kupić, sprawdzał ceny i pytał, czy to drogo czy tanio
dla męża

My jutro zaczynamy 26t (tzn. ja bo moje dziecko sobie termin z om ponad tydzień wyprzedza)
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:49   #2288
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie dostałam je bo mam na lewej nodze brzydko wyglądającą żyłę, jakby zgrubioną w jednym miejscu na jakieś 1,5 cm i jak miałam intensywniejszy dzień, to i bardziej widocznąi aby to nie przeszło w żylaka, ginka dała mi receptę na te pończoszki na miarę....męczarnia pewnie z tym będzie, ale lepsze to niż żylak....
dawaj foto-ocenimy
to jest an wewnetrznej stronie łydki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02031.jpg (26,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02034.jpg (46,7 KB, 14 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-03, 10:50   #2289
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle... Zaczęliśmy 31 tydzień

Z tej okazji stawiam żarełko, piciu i coś słodkiego

Czas się myć i spać Dobranoc

Cytat:
dzieki dziewczyny za wsparcie Przykro mi ze takimi atrakcjami was tu racze, ale powiedzcie-przynajmniej nasz watek jest ciekawy, nie?

A z dobrych wiesci - dzis zaczynam 23 tc

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

gratulacje! to sie dołączam do imperki
gratulacje
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

1. W jakim czasie od wystawienia zwolnienia przez lekarza i złożenia go w zusie zus wysyła za to zwolnienie pieniądze na konto?

2. Czy dysponujecie może wzorem podania o urlop macierzyński? w jakim czasie taki wniosek należy złożyć i komu, czy z zusie czy u pracodawcy?

3. Czy pracodawca płaci za 33 dni zwolnienia ciągłego czy też sumowane są wszystkie dni zwolnienia od początku roku, np. 7 dni stycznia + 20 dni lutego + 6 dni marca co daje 33 dni (mam nadzieję, że jasna jest ta moja pisanina)
AD.1. zależy od ZUSu...w moim miescie nawet z miesiecznym opóźnieniem.
Ad.2. Wystarczy proste podanie w Wordzie razem z kopią świadectwa urodzenia dziecka
3. 33 dni ciągłego zwolnienia.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dziewczyny a co do żylaków to czytalam żeby nogi wyżej trzymać przy siedzeniu i leżeniU!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:53   #2290
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to jest an wewnetrznej stronie łydki
no to coś w stylu mojej żyły-to nie jest jeszcze żylak (to moje), Twoje pewnie tez jeszcze nie...musisz się poradzić lekarza, albo przejść do spacjalistycznego sklepu z rzeczami tymu gorsety ortopedyczne itp. tam Ci doradzą, bo moja Mama dla mnie się w PL też dowiadywała....tylko nie wiem czy w PL tak dokładnie też obmierzają....mi nogę babka w sklepie obmierzyła od palców stóp, po szczyt uda dosłownieno i tanie one też nie są-na PL stronie 120 zł, ale w sklepie innej firmy, jak mi Mamcia mówiła coś koło 70, także radzę Ci się dowiedzieć!!! powodzenia
Stary 2012-05-03, 10:53   #2291
Ando
Rozeznanie

Wlasnie mialam konferencje ze znajoma lekarka, ktora konsultowala ze znajomym z Polnej, i mnie troche uspokoiła. Mowi ze oczywiscie zalezy jak bardzo to sie wrosnie, ale ze oni czesto maja takie przypadki. I uwaga :

JEST TO CZESTE POWIKŁANIE PO CESARCE

po prostu łożysko wrasta w blizne po cieciu.
I jak juz wspomnialam czasem konczy sie smiercia
To tak dla zwolenniczek cc na zyczenie

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:54   #2292
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a co do żylaków to czytalam żeby nogi wyżej trzymać przy siedzeniu i leżeniU!
wiem to, ale jak siedzę na kompie to nie wiem gdzie te nogi miałabym założyć, na żyrandol chyba...
Stary 2012-05-03, 10:54   #2293
hanjah
Zakorzenienie

Hello

Zaczynam dziś 31. tydzień

chce_byc_mama-ja też tak mam że póki rano leżę to się czuję dobrze, wypoczęta jestem etc. a jak wstanę to nagle siły mi odchodzą i najchętniej znów bym poszła spać

Jakoś nie czuję że dziś święto... cieszę się tylko że jeszcze tż ma dziś wolne. Pogoda znów taka sobie (a wczoraj wieczorem ładnie się zrobiło, słonko wyszło nawet), ale nie siedzimy dziś w domu, trzeba się trochę ruszyć znów

Sąsiedzi po drugiej stronie korytarza robią remont łazienki i strasznie się tłuką Ale w sumie nie mamy na co narzekać, bo zaczęli o 9 dopiero Mam tylko nadzieję, że uda nam się Dorotkę w ciągu dnia położyć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:57   #2294
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no to coś w stylu mojej żyły-to nie jest jeszcze żylak (to moje), Twoje pewnie tez jeszcze nie...musisz się poradzić lekarza, albo przejść do spacjalistycznego sklepu z rzeczami tymu gorsety ortopedyczne itp. tam Ci doradzą, bo moja Mama dla mnie się w PL też dowiadywała....tylko nie wiem czy w PL tak dokładnie też obmierzają....mi nogę babka w sklepie obmierzyła od palców stóp, po szczyt uda dosłownieno i tanie one też nie są-na PL stronie 120 zł, ale w sklepie innej firmy, jak mi Mamcia mówiła coś koło 70, także radzę Ci się dowiedzieć!!! powodzenia
mi sie zdaje ze u mnie to zylak.......bo miala go juz przed ciąza i brałam tabletki ziolowe na zylaki,a teraz wyglada tylko gorzej......
Cytat:
Wlasnie mialam konferencje ze znajoma lekarka, ktora konsultowala ze znajomym z Polnej, i mnie troche uspokoiła. Mowi ze oczywiscie zalezy jak bardzo to sie wrosnie, ale ze oni czesto maja takie przypadki. I uwaga :

JEST TO CZESTE POWIKŁANIE PO CESARCE

po prostu łożysko wrasta w blizne po cieciu.
I jak juz wspomnialam czasem konczy sie smiercia
To tak dla zwolenniczek cc na zyczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello

)
grtaki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-03, 11:04   #2295
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Z takich ogólnych:
*nie używać kosmetyków do skóry atopowej na wyrost (kiedy skóra atopowa nie jest) bo tylko można tym uczynić skórę bardziej wymagającą, później będzie wymagała takich kosmetyków
*nie przegrzewać dziecka - dzieci w upały lubią byc na golaska, a kto nie lubi
*sudocream tylko w wypadku stanów zapalnych, odparzeń, nie wcześniej
*nie uzywamy płynów do płukania - dzidziusie nie lubią tego miliona zapachów
*po kąpieli zakładamy czapeczkę
*w nocy jeśli nie jest wystarczajaco ciepło tpo też czapeczka na łepek, dziecko często sie wybudza bo ma za chlodno w główkę
*nie używamy niedrapek, skarpetek na rączki w ogóle - są szkodliwe, zaburzaja zmysł dotyku
*oczy można przemywać solą fizjologiczną
*nie zawieszamy karuzeli w pierszych miesiacach życia - są szkodliwe

.
Dzięki za informacje

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
helo

Ale mi mały dziś zasadza kopy, wczoraj był spokojny, to dziś wali
Ale masz super avatar! Marzę o takiej kąpieli

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

Melduję ze zyjemy tylko w tym tygodniu mamy dużo umówionych róznych spotkań i zajęć. W następnym tygodniu powrócę i doczytam wszystkie wiadomości. A tymczasem gratuluję kolejnych tygodni , a u mnie tez się pochwalę już 32 tydzień , jeszcze 8 tygodni ( mam nadzieję) i zobaczę moją kochaną księżniczkę. Całuski dziewczyny i życzę miłego tygodnia, ja lecę własnie na działkę na grilla pa
Gratuluję 32 tc

Cytat:
heh - w zasadzie to i mniej niz 8 tyg, bo od 37 poród juz jest w terminie

No właśnie Ja tam wolę liczyć do 37 tc

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A że do gina chodzę co miesiąc, to po 2 tygodniach nachodzi mnie zwątpienie, idę do innego gina, który mnie utwierdza, że wszystko jest ok i przez kolejne 2 tyg. jestem spokojna i wyluzowana. Takie to chyba zycie matki polki

.
Hehe... też tak mam

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Witam w kolejny upalny dzień uff
ja dzisiaj zostaje w domu no może popołudniu jakiś krótki spacer w te upały czuje się fatalnie
dzisiaj zaczynamy 32 t.c a tym samym 8 miesiąc!!!
cieszę się bardzo już nie mogę sie doczekać jak Maluszek będzie z nami
z tej okazji stawiam orzeżwiający napój i deser!
Gratki
Stary 2012-05-03, 11:04   #2296
Ando
Rozeznanie

jeszcze sie pochwale kanapeczka od mojego okropnego tzta
a do tego wiadro rzodkiewek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6360.jpg (34,8 KB, 20 załadowań)

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 11:05   #2297
chce_byc_mama
Zakorzenienie

przyszedl mi termometr do kapieli

Amelcia
Stary 2012-05-03, 11:06   #2298
chce_byc_mama
Zakorzenienie

i do tego przyszly mi listy z working tax cred i w ogole tego nie czaje

Amelcia
Stary 2012-05-03, 11:07   #2299
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
wiem to, ale jak siedzę na kompie to nie wiem gdzie te nogi miałabym założyć, na żyrandol chyba...
Kochana weź krzesełko i połóż na nim nogi. To na pewno lepiej niż jak trzymasz nóżki na podłodze.
Cytat:
Hello

Cytat:
jeszcze sie pochwale kanapeczka od mojego okropnego tzta
a do tego wiadro rzodkiewek
TO może dzisiaj nie jest taki zły?? a jak dzisiaj z Twoim samopoczuciem i jego zachowaniem?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:08   #2300
Ando
Rozeznanie

kathrinaaaaa, soleika, hanjah, kasik i muminek - gratulacje

wiecie -ja w 32 tc juz bede wypakowana prawdopodobnie

i wogule widze ze te czwartki jakies szczegolnie płodne :P:

no wlasnie - jakos nie czuc ze swieto, nawet moj tz dzis w pracy siedzi...

co do tzta-zrobil mi sniadanie bez marudzenia - to juz duzo :P: tez przezywa. Wieczorem sie zwierzyl ze sie boi... i przychodzil mnie poglaskac pare razy

co do mojego samopoczucia- hm, troche mnie ta znajoma uspokoiła. Pojde do tego szpit i niech cos powiedza to wtedy bede sie martwic. Tych powiklan jest kilka i sie nakladaja wiec różowo nie bedzie, ale z drugiej str mam nadzieje ze juz wyczerpalam limit zlych wiesci....
Z drugiej str smierci sie nie boje. Bardziej sie martwie o dzieci...

No niestety jesli sie potwierdzi to wiadomo-bedzie stres do konca, z jednej str znajomy tej mojej lek bagatelizuje i mowi ze łitam-duzo tego maja, z drugiej mojemu ginowi kobieta umarla, wiec roznie byc moze. Ja zrobilam co moglam ze swojej str, reszta w rekach sil wyzszych

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-05-03 o 11:19
Stary 2012-05-03, 11:08   #2301
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
i do tego przyszly mi listy z working tax cred i w ogole tego nie czaje
A co napisali?
Tż dostał dziś na konto wyrównanie WTC-prawie 140f Ale na list ciągle czekamy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:11   #2302
chce_byc_mama
Zakorzenienie

chcialam pokupowac niuni troche w tym tygodniu ale wiecie ze tak naprawde to ja nei mam pojecia co potrzebuje :/
od mamy chrzestnej dostane aspirator do noska nozyczki do paznokci i szczoteczke do wloskow, ale tak mysle co z takich akcesorii potrzebuje jeszcze, nie mam pojecia :/

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
A co napisali?
Tż dostał dziś na konto wyrównanie WTC-prawie 140f Ale na list ciągle czekamy
no ogolnie napisali ze dostane kase ale to jakies poryte jest dla mnie.
prawie 300f dostalam w zeszlym tyg i pisza ze teraz 16.04 znowu mi wplaca 270 f
zeby mi tylko pozniej nei przyszlo tego oddawac.

Amelcia
Stary 2012-05-03, 11:19   #2303
Selay
Raczkowanie

Ando niewiedzialam ze po cc tez jest ryzyko wzrosniecia mam nadzieje ze mnie cc ominie wielkim lukiem ...a kanapeczka wyglada apetycznie ze glodna sie zrobilam a tu jeszcze godzina do luncha

chce_byc_mama widze ze kasa sypia ciebie jak sie da ...w NL niema takich cudow ...moze zadzwon do nich aby niebylo niespodzianek...

kurde siostra mnie nastawia na zatrzymanie krwi pepowinowej na przyszlosc....macie moze jakies opinie na ten temat..bo koszta tez sa lo matkoooo wysokie
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:20   #2304
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
gratki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-03, 11:25   #2305
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Selay no wlasnie troche mnie to szokuje, ale moj tz bedzie do nich jutro dzwonil. bo troche mi to za duzo sie wydaje :P

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

moj tz sprzata
co mu sie stalo
nic nie przeskrobal... chyba

Amelcia
Stary 2012-05-03, 11:28   #2306
luby957
Raczkowanie

Witam
na szczescie dzis juz wdombrym nastroju wczoraj pogodzilam sie z tz'tem i chociaz dalej za bardzo nei rozumeim czego sie tak obrazil to nie ciagne tego. Teraz wzial Amke i poszli na wesole miasteczko a ja zasiadam do nauki bo wieczorem jedziemy na grila do znjaomej

Wczoraj wieczrem troche przejzalam watek i zobaczylam ze neiktore z Was szykuja sie do szpitala. Trzymam kciuki zeby wszytko bylo dobrze i sciskam mocno zebyscie mialy cicerpliowsc.

No a teraz uciekam zeby sie pouczyc jak jest wzgledny spokoj w domu
Stary 2012-05-03, 11:28   #2307
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a taki termometr do wody
tak mi sie podoba
http://www.ebay.co.uk/itm/STARFISH-S...item5638665cb3

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-05-03 o 11:31
Stary 2012-05-03, 11:33   #2308
Ando
Rozeznanie

ej-zobaczcie jaka mi sie czaderska tecza zrobila na suficie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 365.jpg (18,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 376.jpg (21,3 KB, 9 załadowań)

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 11:33   #2309
karolka110
Wtajemniczenie

Proszę o poradę w sprawie łóżeczka do Polski
sypialnia jest w kolorze purpurowym, mieści się tam tylko łóżko małżeńskie-kolor orzech i zmieści się tylko łóżeczko dla Lili-i teraz dylemat czy ma być też koloru orzech(foto1) czy raczej białe z domieszką orzechu(fot.2), pościel Lili będzie jasna, więc już nie wiem czy dobrac orzechowe, aby współgrało z naszym łóżkiem czy raczej to białe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (26,8 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-03 o 11:37
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:35   #2310
Ando
Rozeznanie

Cytat:
a taki termometr do wody
tak mi sie podoba
http://www.ebay.co.uk/itm/STARFISH-S...item5638665cb3

nie wiem czy jest sens kupowc termometr do wody- szybko sie nauczysz oceniac sama temperature

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Proszę o poradę w sprawie łóżeczka do Polski
sypialnia jest w kolorze purpurowym, mieści się tam tylko łóżko małżeńskie-kolor orzech i zmieści się tylko łóżeczko dla Lili-i teraz dylemat czy ma być też koloru orzech(foto1) czy raczej białe z domieszką orzechu(fot.2), pościel Lili będzie jasna, więc już nie wiem czy dobrac orzechowe, aby współgrało z naszym łóżkiem czy raczej to białe
nie widze fotek...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości