Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 21:54   #2791
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mravka ile placilas za to nosidelko?
A co do Espumisanu to ten i inne leki na kolki dopiero pomoga jak daje sie je przez 4 dni conajmniej 3-4 razy dziennie. Tak mi pediatra mowil, ze systematycznosc ma tu znaczenie. Jesli dziecko sie prezy i placze, to podanie mu jednorazowo Espumisanu nic nie da. Taki lek dopero zaczyna dzialac po ok. 4 godzinach, wiec przez ten czas dziecku samo przejdzie. Ja daje tak Szymonkowi Espumisan i mniej go mecza bączki.
oo to nie wiedzialam, dziekuje za info. W sumie to chyba zaczne podawac od jutra te kilka razy dziennie,bo mi szkoda patrzec jak sie meczy. Widac ewidentnie,ze Go to boli...bo nie wybudza ze snu,ale placz jest i stękanie. Mamy Bobotic,ale ten "kroplomierz" to jakas masakra;/ Dobrze,ze choc w Espumisanie jakos to sensowniej leci.
Nosidlo wnukowi zafundowali dziadkowie ,mamy Baby Bjorn Synergy nowka to niecałe 500zł
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Jestem na biezaco, fotki na meilu ogladam, wszystko czytam, czesto podczas karmienia. Na pisanie czasu juz troche mniej, jest u nas moja siostra jest wiec bardzo nam pomaga przy Ani i wogole milej czas leci z nia, bo TZ mimo ze w domu to jednak musi pracowac.
Ania jest fajoska, obiektywnie oceniajac to chyba duzo spi, choc potrafi tez niezle zamarudzic. Jedne lecz dominujace zmartwienie to to ze 2 tyg po porodzie jeszcze nie odzyskala wagi urodzeniowej. Polozna chwali za karmienie i za ilosc kup, mowi zeby sie zbyt nie martwic i zwazyc w 3 tygodniu. Wiec czekamy - pewnie wiecie jak trudno wytrzymac te niepewnosc - niby karmienie dobrze idzie to czemu waga nie podskakuje szybciej? Trzmajcie kciuki za mojego chudziaczka

Wrzucilam w koncu pare zdjec na meila. Niki89, poprosze o zaproszenie do klubu.

Uciekam karmic glodomorka
hejol kciuki za Malutką i jej wage!
ale Anulka sliczna

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Witam Was ze szpitala!
Tyle co dostalam internet, postaram sie Was nadrobic troszke
My mamy sie dobrze, wrzuce tez kilka zdjec zaraz na maila!
i zebyscie szybko wyszly do domku!
Viki mietoli smoka az milo
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
nie zawsze ja wybudzam my kapiemy miedzy 20.30 a 21.00
czasem jak mala ladnie spi to ja zostawiam spac ale jak na drugi dzien tez spi to juz ja wybudzam. staram sie nie robic dluzszych przerw w kapaniu niz 2 dni, ale zdarza nam sie moze raz w tyg ze ominiemy kapiel no i jula raczj nie marudzi - ja ja wybudzam mowiac do niej czulym glosem, klade na przewijak i ona wtedy sie budzi a nad przewijakiem wisza zabawki wiec ona zaraz sie nimi interesuje i nie marudzi czasem przy ubieraniu marudzi ale w pogotowiu jest suszarka do wlosow

super ze zadoolona z nosidla jestes a jaki kolor macie?

jeszcze nie chce lapac ale oglada je z zaciekawieniem i gada do nich po swojemu
a odleglosc jest taka ze narazie napewno nie siegnie
my mamy ja w lozeczku dziennym zamontowana

moj maz tez wacha jule - ja tez uwielbiam jej zapach
kurcze waga jeszcze nie przyszla wiec nici z wazenia
heh suszara tez chodzi jak Go kapie sama .
Dzisiaj wykappalam przed jedzeniem...zadowolony byl i o dziwo nie jojczyl. Zastanawiam sie co moje dziecko sobie mysli jak wygaduje do Niego te wszystkie glupoty i stroje miny efekt jednak jest ,bo sie usmiecha az milo. Potem wciagnal cyca...i troche drugiego(co normalnie Mu sie nie zdarza) i musialam zapchac smokiem,bo ewidentnie chcial pociumkac potem. Teraz kima

Kochana,my mamy granatowe..T sie smial,ze pod kolor fotelika. Bylo jeszcze białe i czarne

haaa ale super Jula zafascynowana karuzela! no to musze koniecznie pokazac T jak wroci
Robson coraxz wiecej czasu spedza sam...dzis przez godzine lezal na macie potem w lozeczku "gadal" do siebie w lusterku
Cytat:
Mam pytanie: gdzie wasze maluchy drzemia/spia za dnia? Bo moja w nocy spi w w swoim lozeczku i za dnia tez ja tam zawsze staram sie odkladac jak robi sie spiaca. Myslicie ze dobrze robie? Czy moze powinnam pozwalac jej za dnia spac w dziennym pokoju na macie/ w lezaczku/wozku? Bo z jednej strony spanie ma sie niby kojarzyc z cisza i spokojem i miejscem do tego przeznaczonym ale z drugiej strony fajnie by bylo wlaczyc mala w zycie domowe a nie tlyko nasluchiwac odglosow z sypialni... sama nie wiem... napiszcie jak to jest w Was?

Desia -
piekna Vikusia!
U mnie to roznie..czasem u siebie,a czasem w sypialni na naszym lozku. Ja i tak biegam co chwile sprawdzac,bo w ciagu dnia spi na brzuchu(niestety inne pozycje totalnie Go nie interesuja;/ dobrze,ze choc w nocy udaje mi sie Go klasc na boku)

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny przezylam dzis prawdziwy horror!!! juz wiem co czula moja matka jak sie ze mna cos dzialo....
pojechalismy do reala z kolega samochodem (nie posiadamy wlasnego) i
Wiktorek byl w foteliku samochodowym ktory wlozylismy do wozka sklepowego i dalej zakupy kladlismy i bylo wszystko ok. przy kasie zrobilo sie jakies zamieszanie, maz wyjal fotelik z wozka nie rozkladajac raczki w efekcie dziecko sie przechylilo do przodu tyle tylko ze mu glowa poleciala do przodku ale jak pomysle ze bym mu pasy z jakiegos podowu rozpielia..... ehhh nie chce myslec!!! maz mnie opieprzyl ze mu nie pomagam a ja mu dziecko zabralam i mialam lzy w oczach, nie zycze wam takiego stesu! cala droge mnie ☠☠☠al ze sam musial pakowac a ja tylko z dzieckiem, w koncu nie wytrzymalam i sie poryczalam w samochodzie... kolega na szczescie o nic nie pytal, maz w domu powiedzial ze glupio zrobil i ze widzial ze sie zdenerwowalam
wygadalam sie i mi lepiej

a z dobrych wiesci mlody zaczyna sie interesowac karuzela i domaga sie zeby sie krecila i grala i coraz czesciej usmiecha sie do nas i do dziadkow a jak cos zobaczy to taka fajna mine robi, fajny dzieciaczek sie robi a i zaczal piastke ssac
lece na kapiel
o kurcze,ale numer..Najwazniejsze,ze wszystko skonczylo sie dobrze! Na przyszlosc pewnie bedziecie bardziej uwazac. Wiadomo,ze czlowiek czasem bywa roztrzepany, ale potem takie akcje sie pamietaa

Cytat:

my chyba mamy skok ... ech. Od wczoraj niunka strasznie marudzi ...
skoro Wy macie skok..to my pewnie za tydzien bo mimo,ze urodzony dzien wczesniej to w sumie przed terminem.
mam nadzieje,ze Julka nie da Ci mocno popalic

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Mravka odpiszę wieczorem późnym
luziiikkk
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 22:03   #2792
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Mravka, ja krople Bobotic wystukuję na łyżeczkę i podaję do buźki. Nie mamy problemu z przyjmowaniem i akceptowaniem łyżeczki

O 20.30 jedzenie, kąpanie i dojedzenie. Zasnęłam w mgnieniu oka
Dziś cała kąpiel od A do Z przygotowywałam sama. Tam zawsze pomagał mi mąż ale dziś musiał pilnie wyjść :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 22:31   #2793
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Ładnie miałam wszystko pocytowane i mi wcięło już praktycznie nie pamiętam co miałam napisać może jutro przysiądę jeszcze raz.

Emigra co do Bobotica i jego dawkowania chodziło mi, że w ulotce jest napisane, że 9 kropli się podaje (o ile się nie mylę), a sab sipmlexu podaje się 15 kropli, stąd mówiłam, że praktycznie trzeba podwoić dawkę tego pierwszego odnosząc się do zalecenia z opakowania.

Mravka super prezent Robercik dostał od dziadków pożyteczny Kurcze to może ja sobie zakupię ten z musteli żel, bo mam okrupną skórę na brzuchu, rozciągnięta na maksa + rozstępy.

W dzień była druga kupa Ciekawe jak będzie jutro
Dziś cały dzień na wariackich papierach, ciągle ktoś przyjeżdżał, drzwi się nie zamykały ale nie było za to już tak gorąco, wiał bardzo chłodny wiatr i będzie się już lepiej spało. No więc spadam chyba do wyrka, bo już ukąpana jestem. Moje dziecię coś marudzi, więc nie wiem jaka to będzie nocka.

Kolorowych snów

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

A kurcze, jeszcze chciałam pogratulować Emigrze i Julce 8 tygodnia no i Nikii i Oskarkowi drugiego

Desia słodki avatarek Witajcie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 22:38   #2794
karolca
Zakorzenienie

Ewelinka za niespełna 1,5 godziny będzie miała skończone 6 tygodni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-02, 22:51   #2795
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was ze szpitala!
Wiki jest przesliczna A ten wenflon z daleka wyglada jak opaska z kokardka
Desiu jeszcze raz gratuluje! Czekamy na Twoj powrot ze szpitaa, zycze Wam duzo duzo zdrowka!
Cytat:
Mam pytanie: gdzie wasze maluchy drzemia/spia za dnia?
W łóżeczku Sliczne zdjecia, Ania jest przeurocza, nie moge sie napatrzec Swietne zdjecie w tej wadze hihihi
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguśka jakie pućki Szymuś ma
Dziewczyny może będziecie wiedzieć...w poniedziałek rodziłam i założyli mi 3 szwy...w 5 dobie pojechałam na ich zdjęcie ale okazało się że jeszcze nic nie zagojone...położna powiedziała żebym przyjechała może w środę czyli dzis na sprawdzenie czy już ok...ale Tż musiał być w pracy i w piątek zreszta tez musi być a ja nie chce ciągnąć w taki upał Małego ponad godzine autobusem w 1 stronę....czy jak do poniedziałku czyli 14 doby zostaną nie wyjęte te szwy to może się coś stać?
Po mamusi ma te pyzate polika
Co do szwow, to 14 dni moim zdaniem za dlugo. Do 10 dni sie trzyma najdluzej. Wiesz nic nie musi sie stac, jednak ja bym tak dlugo nie trzymala.
Cytat:
Wszystkie Dzieciaczki sliczne i rosną jak na drożdżach , Aguśka Filipek jak Kaja,fałdek u nich dostatek malutkie michelinki z nich , pasują do siebie Ci mali cycocholicy

edit: oczywiście Aguśka chodziło mi o Szymonka przepraszam, już mi się Zięciowie mylą hihi

Mnie tez sie Oni mylą a zawsze smialam sie z mojej tesciowej ze myli swoich synow
A fałdki mają urocze A czujesz jak podrosną? To nie wyrobimy na żarło jak lubia tak dobrze zjesc
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
oo to nie wiedzialam, dziekuje za info. W sumie to chyba zaczne podawac od jutra te kilka razy dziennie,bo mi szkoda patrzec jak sie meczy. Widac ewidentnie,ze Go to boli...bo nie wybudza ze snu,ale placz jest i stękanie. Mamy Bobotic,ale ten "kroplomierz" to jakas masakra;/ Dobrze,ze choc w Espumisanie jakos to sensowniej leci.
Nosidlo wnukowi zafundowali dziadkowie ,mamy Baby Bjorn Synergy nowka to niecałe 500zł
Swietny prezent od dziadkow
Mam nadzieje ze kropelki pomoga Robercikowi.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 22:53   #2796
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ładnie miałam wszystko pocytowane i mi wcięło już praktycznie nie pamiętam co miałam napisać może jutro przysiądę jeszcze raz.

Emigra co do Bobotica i jego dawkowania chodziło mi, że w ulotce jest napisane, że 9 kropli się podaje (o ile się nie mylę), a sab sipmlexu podaje się 15 kropli, stąd mówiłam, że praktycznie trzeba podwoić dawkę tego pierwszego odnosząc się do zalecenia z opakowania.

Mravka super prezent Robercik dostał od dziadków pożyteczny Kurcze to może ja sobie zakupię ten z musteli żel, bo mam okrupną skórę na brzuchu, rozciągnięta na maksa + rozstępy.

W dzień była druga kupa Ciekawe jak będzie jutro
Dziś cały dzień na wariackich papierach, ciągle ktoś przyjeżdżał, drzwi się nie zamykały ale nie było za to już tak gorąco, wiał bardzo chłodny wiatr i będzie się już lepiej spało. No więc spadam chyba do wyrka, bo już ukąpana jestem. Moje dziecię coś marudzi, więc nie wiem jaka to będzie nocka.

Kolorowych snów

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

A kurcze, jeszcze chciałam pogratulować Emigrze i Julce 8 tygodnia no i Nikii i Oskarkowi drugiego

Desia słodki avatarek Witajcie
acha, no to nie wiedzialam o tym ze bobotik'u tylko 9 kaza dawac

dziekujemy

Mravka, to super prezent dziadkowie zrobili

Karolca to juz 6 tyg? Wow, leci ten czas nie?

Jula zasnela jakas h temu, wykapalam ja, nakarmilam i juz odczas karmienia kimla, ale do odbicia sie obudzila, z reszta tak jej sie beklo ze nie dziwie sie ze sama sie wystraszyla poklocilam sie troche z mezem, co tez udzielilo sie malej podczas kapieli i zaczela mi strasznie plakac - prawie sie zaniosla, juz sina sie robila wiec nie mylam jej porzadnie tylko odrazu w recznik i poplakalysmy sobie razem ... uspokoila sie po chwili i dalej dala wszystko ze soba zrobic - ze nawet suszarki nie potrzebowalysmy

Kupilam sobie ostatnio peeling do ciala firmy Rituals i wlasnie go sobie trzasnelam i gdybym nie patrzyla na swoje cialo tylko go dotykala to bym nie powiedziala ze mam choc jeden rozstep super sie czulo cialko zaraz po peelingu ciekawe czy przy sytematycznym stosowaniu lepiej bedzie ta skora wygladala?

Jako ze dzisiaj stanelam na wadze i dalej pokazuje 85 kilo postanawiam od zaraz sie zaczac odchudzac! Koniec ze slodyczami, podjadaniem itp Bo od kilku tygodni nie powiem zebym jadala dietetycznie - kebaby o 22 sa tego dowodem, pizza wieczorna to samo hihi ale cale szczescie ze waga stoi a nie idzie w gore... no i musze przyznac ze chyba nie odpuchlam calkowicie od porodu, bo nadal stopy i kostki mam szersze - czuje najmocniej po butach, ktorych w ciazy nie moglam dopiac i teraz tez mam z tym problem ....

ide spaciu kolorowych snow dla Was i dzieciaczkow
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 23:13   #2797
gosia261282
Gang Iren

Dobry wieczor!
Od dwoch dni co podejde do kopma to 5-10 minut i juz musze odejsc.
Raz ze goscie,dwa maly cos marudny sie robi.
I goscie chociaz fajni,to juz jestem nimi zmeczona,chcialabym zeby byla niedziela rano,bo wtedy pojada do domu.
Najbardziej meczaca jest 2 latka,strasznie niegrzeczna.

Cytat:
STAWIAM WSZYSTKIM!!!
Laurka w nocy zrobiła kupę sama nareszcie po 22 dniach! ale czadziło z wrażenia potem zasnąć nie mogłam hi hi
Mam nadzieję, że teraz już w miarę regularnie będzie się wypróżniać
Super wiadomosc!!
Oby juz nie bylo problemow z kupkami.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Info od Desi:

"Czesc dziewczyny! Meldujemy sie ze u nas w porzadku, disiaj sciagnelam kilkaporzadnych kropel siary dostalam 2tabletki na laktacje i wreszcie rusza! Moze bede miala wieczorem laptopa to sie odezwedo Was. Z Viki coraz lepiej sie dogadujemy, jest przeslodka Calujemy Was bardzo serdecznie!"

Dobre wiadomosci.Super!

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dobry
dziewczyny mam pytanie może głupie ale ja już sama nie wiem
czy w pokoju w którym aktualnie śpi dziecko macie pootwierane okna kiedy ono śpi? czy wietrzycie w momencie kiedy dzidzi nie ma w tym pokoju?

U mnie zimno i wieje,wiec wynosze Eryka na czas wietrzenia.
Gdyby bylo cieplutko to bym tego nie robila.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Kajcia też nie lubi przebierania, czasem tak wrzeszczy ze hoho
Moj tak samo

Cytat:
Hej mamuski

Jestem na biezaco, fotki na meilu ogladam, wszystko czytam, czesto podczas karmienia. Na pisanie czasu juz troche mniej, jest u nas moja siostra jest wiec bardzo nam pomaga przy Ani i wogole milej czas leci z nia, bo TZ mimo ze w domu to jednak musi pracowac.
Ania jest fajoska, obiektywnie oceniajac to chyba duzo spi, choc potrafi tez niezle zamarudzic. Jedne lecz dominujace zmartwienie to to ze 2 tyg po porodzie jeszcze nie odzyskala wagi urodzeniowej. Polozna chwali za karmienie i za ilosc kup, mowi zeby sie zbyt nie martwic i zwazyc w 3 tygodniu. Wiec czekamy - pewnie wiecie jak trudno wytrzymac te niepewnosc - niby karmienie dobrze idzie to czemu waga nie podskakuje szybciej? Trzmajcie kciuki za mojego chudziaczka

Wrzucilam w koncu pare zdjec na meila. Niki89, poprosze o zaproszenie do klubu.

Uciekam karmic glodomorka
Kciuki za Anie!

Cytat:
Witam Was ze szpitala!
Mam nadzieje,ze uda mi sie obejrzec dzis lub jutro.

Cytat:
Mam pytanie: gdzie wasze maluchy drzemia/spia za dnia? Bo moja w nocy spi w w swoim lozeczku i za dnia tez ja tam zawsze staram sie odkladac jak robi sie spiaca. Myslicie ze dobrze robie? Czy moze powinnam pozwalac jej za dnia spac w dziennym pokoju na macie/ w lezaczku/wozku? Bo z jednej strony spanie ma sie niby kojarzyc z cisza i spokojem i miejscem do tego przeznaczonym ale z drugiej strony fajnie by bylo wlaczyc mala w zycie domowe a nie tlyko nasluchiwac odglosow z sypialni... sama nie wiem... napiszcie jak to jest w Was?

Desia -
piekna Vikusia!
Moj czasem u siebie,czasem w naszym lozku.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny przezylam dzis prawdziwy horror!!! juz wiem co czula moja matka jak sie ze mna cos dzialo....
pojechalismy do reala z kolega samochodem (nie posiadamy wlasnego) i
Wiktorek byl w foteliku samochodowym ktory wlozylismy do wozka sklepowego i dalej zakupy kladlismy i bylo wszystko ok. przy kasie zrobilo sie jakies zamieszanie, maz wyjal fotelik z wozka nie rozkladajac raczki w efekcie dziecko sie przechylilo do przodu tyle tylko ze mu glowa poleciala do przodku ale jak pomysle ze bym mu pasy z jakiegos podowu rozpielia..... ehhh nie chce myslec!!! maz mnie opieprzyl ze mu nie pomagam a ja mu dziecko zabralam i mialam lzy w oczach, nie zycze wam takiego stesu! cala droge mnie ☠☠☠al ze sam musial pakowac a ja tylko z dzieckiem, w koncu nie wytrzymalam i sie poryczalam w samochodzie... kolega na szczescie o nic nie pytal, maz w domu powiedzial ze glupio zrobil i ze widzial ze sie zdenerwowalam
wygadalam sie i mi lepiej

a z dobrych wiesci mlody zaczyna sie interesowac karuzela i domaga sie zeby sie krecila i grala i coraz czesciej usmiecha sie do nas i do dziadkow a jak cos zobaczy to taka fajna mine robi, fajny dzieciaczek sie robi a i zaczal piastke ssac
lece na kapiel
O kurcze,dobrze ze nic sie nie stalo.

I musze uciekac do mojego marudy.
Stary 2012-05-02, 23:52   #2798
MoniaHan
Wtajemniczenie

dobry wieczorek
Evcia brawo za kupke

nadrobilam Was dzisia, zaraz skocze na mejla.
ale sie usmialam Konia i Karolca z tej opcji prania nad rzeka mam na wschodzie (blisko domu rodzinnego - nad Bugiem) lake z sadzawka i nazywamy ja ''pralnia'' bo kiedys dawno temu kobiety tam praly wlasnie i tak mi sie to przypomnialo

my dzis po wizycie u lekarza - probka kupki wyslana do badania, Hania w gabinecie tuz przed wyjsciem zrobila kupke, wiec poszlam do lazienki i moglam pobrac swiezy material a nie z pieluszki z nocna kupka.
lekarz podejrzewa ze to moze byc jakies naczynko ktore peklo i dlatego krewki jest troszke, poradzil troszke wazeliny tam posmarowac i troszke w pupke jej wsadzic, tak zrobilam i kolejna kupka bez krwi. sudocrem i bepanthen nie pomagal na czerwona pupke od kupek pewnie odparzyla sie), posmarowalam wazelina i pomaga - jest mniej czerwona. co myslicie o tym? macie doswiadczenie jakis z wazelina - b ja nigdy nie uzywalam.

dobrej nocki

ps. Hania dzis skonczyla 7tyg

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

dobry wieczorek
Evcia brawo za kupke

ale sie usmialam Konia i Karolca z tej opcji prania nad rzeka mam na wschodzie (blisko domu rodzinnego - nad Bugiem) lake z sadzawka i nazywamy ja ''pralnia'' bo kiedys dawno temu kobiety tam praly wlasnie i tak mi sie to przypomnialo

my dzis po wizycie u lekarza - probka kupki wyslana do badania, Hania w gabinecie tuz przed wyjsciem zrobila kupke, wiec poszlam do lazienki i moglam pobrac swiezy material a nie z pieluszki z nocna kupka.
lekarz podejrzewa ze to moze byc jakies naczynko ktore peklo i dlatego krewki jest troszke, poradzil troszke wazeliny tam posmarowac i troszke w pupke jej wsadzic, tak zrobilam i kolejna kupka bez krwi. sudocrem i bepanthen nie pomagal na czerwona pupke od kupek pewnie odparzyla sie), posmarowalam wazelina i pomaga - jest mniej czerwona. co myslicie o tym? macie doswiadczenie jakis z wazelina - b ja nigdy nie uzywalam.

dobrej nocki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 00:32   #2799
gosia261282
Gang Iren

Maly przez sen marudzi,wierci sie,popiskuje i ciagle sie przebudza.
Cos czuje,ze zapowiada sie ciezka noc.
Stary 2012-05-03, 08:30   #2800
MoniaHan
Wtajemniczenie

oj 2x post sie wyslal

i jak Gosia noc, a swoja droga nie dziwie sie ze troche umeczona jestes znajomymi, ja sie ciesze jak ktos odjezdza byl u nas np.3-4h, a co mowic prawie tydzien.

co do chusteczek to my uzywamy pampers sensitive mimo ze bezzapachowe to ich zapach mi nie podchodzi. huggiesy tez uzywalysmy na poczatku- byly ok.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

zdjecia na mailu sliczne
Jolkaa jaki Michas do Cibie podobny
Zia slicznie wygladacie - i jaka ladna podloga
Cytrynka super tez wygladacie - jaki fajny dom na dzialce
ps. bo ja mam upierdzielenie na punkcie drewna.

Desia Viki slodziutka

Stary 2012-05-03, 08:47   #2801
gosica502
Wtajemniczenie

KUrcze moja mała chyba ma kolki, zaczęło się to 3 dni temu i przez te 3 dni codziennie dłuuugo strasznie płacze, aż się zanosi i niczym nie można jej uspokoic, przy tym się pręży i nie może zrobic kupy ani purtnąc, dopiero jak kupę zrobi to jej przechodzi i jest ok. Nie wiem czy to kolki czy zaparcia jakieś, może bym jej coś zaczęła podawac, jakieś kropelki czy coś, tylko właściwie nie wiem jakie, może ten Bobotic? Myślicie dziewczyny żeby podjeśc do pediatry z nią czy coś na własną rękę podawac? :/
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 09:10   #2802
cziqua
Zadomowienie

Dzięki kobiety dobre za odpowiedzi w sprawie wietrzenia i otwartego okna

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dobry wieczorek
Evcia brawo za kupke

dobrej nocki

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

oj mój mały miał odparzoną pupkę od kupek ale sudocrem też nie pomagał i użylam najzwyklejszej mąki ziemniaczanej i na drugi dzień odparzenia nie było i szczerze teraz nie smaruję dupki żadnym kremem tylko opruszam kartoflanką i skóra jest aksamitna i nie ma żadnych podrażnień

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:07   #2803
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

a jak odciągasz to wstawiasz mleko do lodówki i potem podgrzewasz? czy zostawiasz w temperaturze pokojowej i podajesz??
chowam od razu do lodówki i podgrzewam tuż przed podaniem

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

ktoś wcześniej pytał gdzie można zamówić kropelki sab simplex, podaje stronke z której my zamawiamy http://www.sabsimplex.pl/onas.php jest expresowa wysyłka i kropelki raz dwa dochodzą
Stary 2012-05-03, 10:11   #2804
natkulec
Zadomowienie

Cześć dziewczynki ! wreszcie udało mi się Was nadrobić
Co do chusteczek to najlepiej nam odpowiadają bambino i nivea, wypróbowałam też z Dady ale nie bardzo, na początku paczki trochę za suche a pod koniec takie mokre że pupa była bardzo mokra i sie świeciła, szkoda że nie sprawdziły się jak pieluchy które ciągle używamy i jesteśmy zadowoleni
Wczoraj byli znajomi i dostaliśmy dużą pake pampersów premium care 3, na pewno sie przydadzą
Co do wietrzenia to jak było zimno to wietrzyłam jak Madzi nie było w sypialni, teraz śpimy nawet przy otwartym balkonie, bo tak ciepło w domu pomimo że słońce mamy tylko rano w sypialni a potem tylko w salonie, dobrze że mamy rolety w oknach dzis całą noc mieliśmy balkon otwarty a Madzia w samym bodziaku z krótkim i lekko przykryta kołdrą spała w środku z nami, teraz śpi tam już ponad 2h i też przy otwartym balkonie Ona strasznie nie lubi gorąca, chyba ma to po tacie bo mnie to wiecznie zimno no chyba ze jest duszno to nie
dzis wybieramy sie w odwiedziny do kolezanki z którą poznałyśmy się w szpitalu i nasze córy są z jednego dnia tylko czekam aż się Madzia obudzi na popołudnie zapowiadają burze, mogłoby cos popadać i się ochłodzić troszkę
Stary 2012-05-03, 10:45   #2805
MoniaHan
Wtajemniczenie

cziqua dzieki za odpowiedz co do odparzonej pupki. chyba w takim razie podskocze do polskiego sklepu po make ziemniaczana.

Stary 2012-05-03, 10:51   #2806
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry z rana my pospalysmy do 10

Juleczka mimo wieczornego marudzenia ladnie spala od ok 22 do 4.30 rano, o 5 zjadla i kolo 6 zasnela (maz do nas przyszedl wiec mala nie tracila czasu na spanie tylko chichrala sie do tatusia) i pospalysmy obie do 10 pogoda niestety nie dopisuje ... pochmurno i pewnie bedzie padac

Musza zaraz nas wyszykowac bo jedziemy do meza do firmy a potem razem jedziemy..... ogladac dom jest wysokie prawdopodobienstwo ze jeszcze w tym roku kupimy dom

Mravka nagralam Jule jak ma puszczona karuzelke, jak sie wgra na YT to przesle linka na maila

Gosiu, moze Eryczek marudny bo ma dosyc gosci? moja Jula tak ma... za duzo bodzcow.. wiadomo wtedy ciezko o cisze i spokoj dla maluszka.

Ja wietrze z Jula w pokoju, jak jest chlodno to ja porzadnie okrywam, jak cieplo to pilnuje po prostu zeby nie bylo przeciagu
a w dzien i w nocy spi ze mna w salonie - w dzien czesto klade ja do kojca drewnianego (jak lozeczko), czasem na macie edu sie bawi a czasem jak widze ze jest zmeczona ale zabawki nie daja jej spac to klade ja na sofe i ladnie sobie spi

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
cziqua dzieki za odpowiedz co do odparzonej pupki. chyba w takim razie podskocze do polskiego sklepu po make ziemniaczana.
ja tez polecam make nawet jak mala miala zaczerwienione pachwinki to podsypalam i na drugi dzien byly juz ladniutkie, szyjke tez tak traktuje
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-03, 10:51   #2807
DIDA22
Raczkowanie

Hej dziewczyny coś się zapowiada koniec upałów przynajmniej we Wro i burza idzie. A ja dziś muszę jechać na grila do teściów i w sumie byłoby ok, tylko teściowa sprosiła całą rodzinę - bez konsultacji oczywiście, a ja mam średnią ochotę przy wujkach i ciotkach cyca wywalać, nie to żebym się krępowała, ale jakoś mi nie teges, to nie są bliskie osoby dla mnie Więc modlę się o szybki deszcz coby nie trzeba było jechać

Mam pytanie, mój mały jak jedziemy samochodem z klimą pod wieczór kasła sobie tak z 2,3 razy i mu przechodzi, mówiłam o tym lekarzowi, ale ten go zbadał i mówi, że pewnie ślina mu gardło podrażniła, a ja to niepotrzebnie wiążę kasłanie z klimą. Zaobserwowałyście może coś takiego ????

Ach te teściowe ....wrrr
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:04   #2808
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
chowam od razu do lodówki i podgrzewam tuż przed podaniem

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

ktoś wcześniej pytał gdzie można zamówić kropelki sab simplex, podaje stronke z której my zamawiamy http://www.sabsimplex.pl/onas.php jest expresowa wysyłka i kropelki raz dwa dochodzą
Szczerze? Bobotic ma w 1 ml 66,66 mg Simeticonu. Co prawda wg ulotki mozna podać 9 kropli jednorazowo 4 razy dziennie, ale róznica w zawartości leku jest tak niewielka, że chyba nie warto przepłacać (Bobotic kosztuje 15 zł). Minusem jest tylko dozowanie.

Moja Perła zrobiła dziś tak imponującą kupę, że nie wiedziałam od której strony ją wycierać (i siebie też). Muszę zuzyć te kilka sztuk Huggiesów a nimi wszystko wylatuje. Bokiem, górą...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, mój mały jak jedziemy samochodem z klimą pod wieczór kasła sobie tak z 2,3 razy i mu przechodzi, mówiłam o tym lekarzowi, ale ten go zbadał i mówi, że pewnie ślina mu gardło podrażniła, a ja to niepotrzebnie wiążę kasłanie z klimą. Zaobserwowałyście może coś takiego ????

Ach te teściowe ....wrrr
Nie mam w domu klimatyzacji a Ewelinka pokasłuje. Czasem może źle powietrze wpaść do buzi, jakiś pyłek kurzu, ślina.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-03, 11:38   #2809
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie mam w domu klimatyzacji a Ewelinka pokasłuje. Czasem może źle powietrze wpaść do buzi, jakiś pyłek kurzu, ślina.
Thx za odpowiedź.

A co tu dziś taka cisza??
Stary 2012-05-03, 11:42   #2810
emigra
Zakorzenienie

My jezdzimy bez klimy, ale to sa trasy po 15-20 minut wiec nam sie nie oplaca zalaczac. Ale Jula w domu pokasluje dosyc czesto, mysle ze to z np suchego powietrza czy cos tam zle jej wleci
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-03, 11:44   #2811
Roksape
Zadomowienie

Dziewczyny a co do tych kropli to podajecie je codziennie? Tzn chodzi mi czy dajecie je przez cały czas czy tylko parę dni a później jakieś przerwy? Bo ja właśnie nie wiem, moja maleńka znowu dostała ostatnio ataku bólu brzuszka...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:57   #2812
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co do tych kropli to podajecie je codziennie? Tzn chodzi mi czy dajecie je przez cały czas czy tylko parę dni a później jakieś przerwy? Bo ja właśnie nie wiem, moja maleńka znowu dostała ostatnio ataku bólu brzuszka...
Ja daję codziennie Dicoflor - 5 kropli, on wspomaga układ pokarmowy a przy okazji zapobiega kolkom i dolegliwościom brzuszkowym. Mały ma 4 tyg. i nie miał (chyba) jeszcze kolki. Przed kupką czasami trochę nogami pomacha, ale chyba wtedy łatwiej mu zrobić.
Stary 2012-05-03, 12:05   #2813
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Thx za odpowiedź.

A co tu dziś taka cisza??
Hej, moja też pokasływała co jakiś czas, ale moim zdaniem to od śliny, jakoś po klimie tego nie zaobserwowałam, skoro lekarz widział Małego i gardełko czyste to chyba nie masz się czym martwić

Dida a nie możesz przejść na karmienie w jakieś ustronne miejsce, nie wiem, może leżak gdzieś przestaw bokiem albo tyłem, może w samochodzie otwartym nakarm ja tak robiłam w większym towarzystwie z Niną, z Kają jeszcze na imprezie dużej na dworze nie byłam, ale będę robić tak właśnie jak wtedy.

Chusteczek używamy pampers sensitive i tych zielonych ( to bardziej przy Ninie używam, przecieram rączki na dworze itp.), tż kupuje tylko jak są w promocji po 6 paczek za 26 zł, więc wychodzą bardzo tanio , kupuje wtedy większą ilość i do następnej promocji mamy zapas w tapczanie.

Evvcia zapomniałam pogratulować kupkowych sukcesów klask i:, kto by pomyślał,że będziesz odbierać gratulacje z okazji kupy, no nie? wiele w życiu się zmienia

Aguśka Nine też była żarłoczek, a teraz je jak wróbelek,więc chyba z torbami nie puszczą nas te nasze dzieci

Monia o widzisz jak fajnie z tym praniem, mogłaś sobie strony rodzinne przypomnieć przy okazji
Pewnie z tą kupką będzie jak lekarz mówi, jakieś naczynko może słabsze podkrwawia i to cały problem, który zaraz minie

Wczoraj padło mi się wcześnie, Kaja obudziła się na karmienie o 3 , czyli 8 godzin przerwy w jedzeniu miała ( coś czuję,że mi wcześnie @ wróci). Pospałam do 8 , Niną tż się zajął, bo buszowała już od 6.
Teraz oglądamy świnkę bebe , a Kaja śpi .
Kaszel mam jakbym wypaliła 2 paki fajek, a w planie desery lodowe takie z lodów casatte , uwielbiam.

Tż mowi,że jak na Kaję patrzy to mu się dziecko z kawału przypomina, bo Ona taka jest pogodna i godząca się na wszystko jak to dziecko optymistyczne
Ojciec miał dwóch synów - pesymistę i optymistę. Na święta pesymiście kupił w prezencie komputer i masę gier, a optymiście obrzucił łajnem pokój. Po pewnym czasie zagląda do pokoju pesymisty, a ten, wyrywając sobie włosy z głowy, krzyczy:
- Zaraz na pewno zepsuje się głowica w komputerze! I tyle instrukcji, a ja muszę wszystkie przeczytać!
Następnie ojciec zagląda do pokoju optymisty, a ten szczęśliwy przerzuca sobie łajno, krzycząc:
- Gdzieś tu musi być kucyk!

koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:09   #2814
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Nocka kiepska,ale niestety nie szlo dluzej pospac,bo goscie wstali.
2-latka krzyczy ciagle i ryczy,biega,puka ,trzaska drzwiami.
Jeszcze wysmarowala mi dzis pranie Eryka czekolada.
W ogole w domu takie pobojowisko,ze szok,wszystko wysmarowane jedzeniem.Ale czeka mnie gruntowne sprzatanie jak wyjada.Teraz nie ma sensu,bo to syzyfowa praca.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
KUrcze moja mała chyba ma kolki, zaczęło się to 3 dni temu i przez te 3 dni codziennie dłuuugo strasznie płacze, aż się zanosi i niczym nie można jej uspokoic, przy tym się pręży i nie może zrobic kupy ani purtnąc, dopiero jak kupę zrobi to jej przechodzi i jest ok. Nie wiem czy to kolki czy zaparcia jakieś, może bym jej coś zaczęła podawac, jakieś kropelki czy coś, tylko właściwie nie wiem jakie, może ten Bobotic? Myślicie dziewczyny żeby podjeśc do pediatry z nią czy coś na własną rękę podawac? :/

Jak masz mozliwosc podejsc,to chyba lepiej tak zrobic,niz na wlasna reke.

Cytat:
Dzien dobry z rana my pospalysmy do 10

Juleczka mimo wieczornego marudzenia ladnie spala od ok 22 do 4.30 rano, o 5 zjadla i kolo 6 zasnela (maz do nas przyszedl wiec mala nie tracila czasu na spanie tylko chichrala sie do tatusia) i pospalysmy obie do 10 pogoda niestety nie dopisuje ... pochmurno i pewnie bedzie padac

Musza zaraz nas wyszykowac bo jedziemy do meza do firmy a potem razem jedziemy..... ogladac dom jest wysokie prawdopodobienstwo ze jeszcze w tym roku kupimy dom

Mravka nagralam Jule jak ma puszczona karuzelke, jak sie wgra na YT to przesle linka na maila

Gosiu, moze Eryczek marudny bo ma dosyc gosci? moja Jula tak ma... za duzo bodzcow.. wiadomo wtedy ciezko o cisze i spokoj dla maluszka.

Ja wietrze z Jula w pokoju, jak jest chlodno to ja porzadnie okrywam, jak cieplo to pilnuje po prostu zeby nie bylo przeciagu
a w dzien i w nocy spi ze mna w salonie - w dzien czesto klade ja do kojca drewnianego (jak lozeczko), czasem na macie edu sie bawi a czasem jak widze ze jest zmeczona ale zabawki nie daja jej spac to klade ja na sofe i ladnie sobie spi

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

ja tez polecam make nawet jak mala miala zaczerwienione pachwinki to podsypalam i na drugi dzien byly juz ladniutkie, szyjke tez tak traktuje
Tez mi to przeszlo przez glowe,ze moze to byc przez gosci.
Tym bardziej,ze u nas jest naprawde glosno teraz,czasem mnie sama boli glowa.Goscie mieli przyjechac poczatkowo w lutym,jak jeszcze w ciazy bylam,ale wyszlo jak wyszlo.
Stary 2012-05-03, 13:14   #2815
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mravka, ja krople Bobotic wystukuję na łyżeczkę i podaję do buźki. Nie mamy problemu z przyjmowaniem i akceptowaniem łyżeczki
wiesz u Nas tez nie ma najmniejszego problemu z piciem z lyzeczki,ale mi chodzilo o predkosc z jaka krople wypadaja z buteleczki. To jest tragiczne . Tam albo malo leci,albo potem kilka naraz,ciezko to zrobic szybko i sprawnie. Swoja droga ciekawe co to za problem aby zrobic np tak jak jest w Infacolu,tam sie fajnie "zasysa" dawke i do buzki od razu.

Cytat:

super,ze u Was sie tak unormowalo z kupa kto by pomyslal,ze czlowieka bedzie tak cieszyl fakt pelnej pieluchy,ale jednakkk

No juz T.Go dzisiaj nosil i chyba sie podoba...potem wrzuce jakies zdjecia

co do tego zelu to sprobuj w koncu jakos to sprawdzic trzeba przeciez.
Ja odpukac naprawde nie moge narzekac,bo brzuch mam jak przed ciaza(czego sie oczywiscie osobiscie balam)
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Swietny prezent od dziadkow
Mam nadzieje ze kropelki pomoga Robercikowi.
No wlasnie od dzis podajemy Espumisan...potestujemy kilka dni i zobacze czy cos to zmieni. Dzis w nocy znowu stekal i plakal nad ranem;/ chcialabym Mu tego naprawde zaoszczedzic.
Cytat:
acha, no to nie wiedzialam o tym ze bobotik'u tylko 9 kaza dawac

dziekujemy

Mravka, to super prezent dziadkowie zrobili
Kupilam sobie ostatnio peeling do ciala firmy Rituals i wlasnie go sobie trzasnelam i gdybym nie patrzyla na swoje cialo tylko go dotykala to bym nie powiedziala ze mam choc jeden rozstep super sie czulo cialko zaraz po peelingu ciekawe czy przy sytematycznym stosowaniu lepiej bedzie ta skora wygladala?
Jako ze dzisiaj stanelam na wadze i dalej pokazuje 85 kilo postanawiam od zaraz sie zaczac odchudzac! Koniec ze slodyczami, podjadaniem itp Bo od kilku tygodni nie powiem zebym jadala dietetycznie - kebaby o 22 sa tego dowodem, pizza wieczorna to samo hihi ale cale szczescie ze waga stoi a nie idzie w gore... no i musze przyznac ze chyba nie odpuchlam calkowicie od porodu, bo nadal stopy i kostki mam szersze - czuje najmocniej po butach, ktorych w ciazy nie moglam dopiac i teraz tez mam z tym problem ....

ide spaciu kolorowych snow dla Was i dzieciaczkow
ogladalam filmik Juli widac,ze zainteresowana zwierzakami..i melodyjka w tle..Tylko ta mama z kamera przeszkadza heh.
T obejrzal i mowi,ze ten slon tak dziwnie wyglada- wiec przypomnialam Mu,ze to karuzela bedzie dla Robcia a nie dla Niego

Oo piling powiadasz to dobra sprawa tez sie musze skusic i troche starej skory zrzucic

Teraz fajna pogoda to i spacery mozna czesciej uskuteczniac,a swoja droga coraz wiecej warzyw bedzie to i latwiej bedzie zdrowiej jesc

Cytat:
Hej dziewczyny coś się zapowiada koniec upałów przynajmniej we Wro i burza idzie. A ja dziś muszę jechać na grila do teściów i w sumie byłoby ok, tylko teściowa sprosiła całą rodzinę - bez konsultacji oczywiście, a ja mam średnią ochotę przy wujkach i ciotkach cyca wywalać, nie to żebym się krępowała, ale jakoś mi nie teges, to nie są bliskie osoby dla mnie Więc modlę się o szybki deszcz coby nie trzeba było jechać

Ach te teściowe ....wrrr
Wiesz co u nas tez jest kaszel,ale to ja zauwazam ,ze On kaszle jak jest juz bardzo zmeczony..a czasem poprostu cos nie tak poleci podczas karmienia ..U nas najczesciej jak juz przysypia to ma taki moment,ze zapomina chyba,ze ma cyca w buzi i leci Mu to mleko tak sila rozpedu i potem najczesciej kaszel wlasnie. Klima pewnie zdrowa nie jest,ale wydaje mi sie,ze jak nie ustawiacie na zimno/nie wieje na Niego bezposrednio to raczej nie to. Zreszta teraz wszedzie jest klima..w sklepach,autobusach etc..ciezko sie tego ustrzec. Od upalow powietrze jest suche,wiec tez pewnie gardelko inne

u Nas nocka calkiem sympatycznie..bo karmienie o 20,potem o polnocy, a potem o 3:30...i oczywiscie po godzinie akcja pręzenie/stękanie etc. Jak zjadl o 6 tak do 7 zachcialo Mu sie bawic, a potem pospal jeszcze do 9:40 z nami w lozku.

swoją drogą juz tak sprawnie podpiera się na raczkach i podnosi glowke,ze chyba Mu sie to spodobalo. Wyglada jak Mały Peryskop)))

Dzis chyba mamy dzien marudy...bo w lozeczku zle, na rekach zle.Widze,ze spac sie chce,ale odlozony jojczy. Przy cycu sobie smacznie zasnal,a potem odlozony ssie piastke. Nie bede wszystkiego zwalac na skok..ale wszystko by na to wskazywalo,bo ostatni tez nam sie jakos zaczal w czwartek... T.Go teraz pacyfikuje..ciekawe kiedy wymieknie.
Dzis mamy w planach domowa pizze,wiec juz sie nie moge doczekac..Choc ostatnio w zwiazku z zakupem grilla elektrycznego codziennie jadamy cos z tego cuda i przyznam,ze calkiem smacznie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:20   #2816
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytrynka to przeżyłaś stresa..kurcze..oby jak najmniej takich sytuacji...
ja też wczraj się wystraszyłam bo mały tak łapczywie pił, że zaczął się krztusić, kasłać, cały czerwony się zrobił...ale wzięłam go na pionowo i przeszło...

Jutro pojadę z tymi szwami...z samego rana, więc może przed upałem się wyrobię...mamę wezmę co by się Małym zajęła...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:46   #2817
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość

dziekuje!!!
Stary 2012-05-03, 13:55   #2818
desia888
Wtajemniczenie

Witam!
Ja nawet nie probuje Was nadrobic
Chwale sie , ze mam dzisiaj troche wiecej mleczka, ale mimo wszystko za malo nadal, Viki potrafi wytrabic 70 ml mm na raz
Nawet polozne sa w szoku jaki glodomorek
Ale wczoraj odciagnelam 20 ml siary przez caly dzien bo mialam brodawki poranione jeszcze dosc mocno, dzisiaj juz lepiej wiec ja przystawilam i pierwszy raz slyszalam ze naprawde polyka mleczko
Jak sie urodzila 28 to wazyla 3560, 1.05 spadla do 3400, czyli po 3 dobach, ale juz 2.05 miala 3500 a dzisiaj 3560, wiec niezle sobie odbija
Mam nadzieje ze na moim mleczku bedzie tak samo ladnie przybierac, ale cos mi sie wydaje ze bedzie tak jak z Adasiem ze zawsze po piersi bedzie musiala byc butla.
Ale to nic, najwazniejsze ze cos tam wyciagnie ode mnie!

I jeszcze zdjecie z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0185 (640x480).jpg (49,9 KB, 35 załadowań)

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:00   #2819
tikki85
Zakorzenienie

Desia jaka śliczna Viki

Napisałam coś w klubie...
Stary 2012-05-03, 14:10   #2820
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Generalnie na kolki lekarz to nic nie poradzi - poleci któreś z kropli, żeby kłaść na brzuszku, robić ciepłe okłady... Nic więcej się nie da Chyba, że to nie kolki, ale z opisu wynika, że coś właśnie z gazami Gabi dolega.

Cytat:
Evvcia zapomniałam pogratulować kupkowych sukcesów klask i:, kto by pomyślał,że będziesz odbierać gratulacje z okazji kupy, no nie? wiele w życiu się zmienia

Ojciec miał dwóch synów - pesymistę i optymistę. Na święta pesymiście kupił w prezencie komputer i masę gier, a optymiście obrzucił łajnem pokój. Po pewnym czasie zagląda do pokoju pesymisty, a ten, wyrywając sobie włosy z głowy, krzyczy:
- Zaraz na pewno zepsuje się głowica w komputerze! I tyle instrukcji, a ja muszę wszystkie przeczytać!
Następnie ojciec zagląda do pokoju optymisty, a ten szczęśliwy przerzuca sobie łajno, krzycząc:
- Gdzieś tu musi być kucyk!
padłam z kawału

Właśnie chciałam podziękować wszystkim za gratulacje Byłam tak mega szczęśliwa, że nie macie pojęcia ale dziś już nic się nie pojawiło - szkoda...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
super,ze u Was sie tak unormowalo z kupa kto by pomyslal,ze czlowieka bedzie tak cieszyl fakt pelnej pieluchy,ale jednakkk

No juz T.Go dzisiaj nosil i chyba sie podoba...potem wrzuce jakies zdjecia

co do tego zelu to sprobuj w koncu jakos to sprawdzic trzeba przeciez.
Ja odpukac naprawde nie moge narzekac,bo brzuch mam jak przed ciaza(czego sie oczywiscie osobiscie balam)

chyba sobię zamówię na all mustelę, bo jak widziałam w superpharmie wychodzi chyba o 20zł drożej (już po doliczeniu przesyłki). Może coś mi zadziała

Cytat:
I jeszcze zdjecie z dzisiaj
To pięknie tyle Vikunia Oby tak dalej i jakie ma długie włoski słodziutka Jak Adaś zareagował na siostrę? Jak Ty się czujesz?

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Napisałam coś w klubie...
Chyba Pani wczoraj nie było praktycznie na wizażu?

Dzień dobry
Wczoraj miałam iść spać szybko a skończyło się tak, że straciłam znów dziewictwo nie ma się czego bać, było super
Dziś mała trochę marudna, ale zasypia na rękach i na szczęście daje się odłożyć, jeść jej się jak zwykle nie chce. Popije 30-40ml lub chwilę cyca i pluje. Później jedziemy na lody, umówiliśmy się ze znajomymi

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości