|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
mam jeszce na buzkę iwostin do cery naczynkowej i clarinsa po opalaniu mam na wszelki wypadek to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...iu-slonca.html sprawdzone
|
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cześć Kobitki.
Nadrobiłam Was po łebkach. My już w domku. Ja właśnie piję kawę, Domin bawi się spinaczami do bielizny ![]() Bardzo dziękujemy za życzenia z okazji 9miesięcznicy W Zakopanem było pięknie, ciepło, miło. Niestety Dominik chyba ma jakiś uraz do tego miasta bo już drugi raz tam zachorował. A jakby policzyć moje przeziębienie w ciąży to i trzy razy wyjdzie ![]() W poniedziałek dostał wysokiej gorączki, która utrzymuje się do dziś. Teraz ją łatwiej zbić, ale dwa pierwsze dni było ciężko. Odwiedziliśmy zakopiańską przychodnię i pani doktor stwierdziła, że gardło czyste, osłuchowo czysty, więc albo zęby (dziąsła okropnie napuchnięte) albo trzydniówka albo dziecko ma udar Trzecia możliwość nie przejdzie, bo Domek w cieniu przebywał z czapą z daszkiem na głowie, pilnowałam tego bardzo. Od zębów to raczej też niekoniecznie, bo zbyt wysoka ta gorączka. Albo trzydniówka (dziś minęło 3 dni ) albo dopiero rozwija się jakaś choroba.No i po raz pierwszy w życiu mój syn odmawia jedzenia. Za to pije jak smok. Choć tyle. Może to być przez gardło? Bo dziwne, że jeść nie chce a za sok jabłkowy, czy herbatkę da się pokroić. Mimo wszystko fajnie spędziliśmy czas, pospacerowaliśmy, wypoczęliśmy. Nasza spacerówka sprawdziła się na krupówkowej kostce, fajnie się jeździło. Choć widzę, że wśród zakopiańskich turystów króluje Maclaren. Fajne te wózki, ale cena ![]() Dziewczyny kupowała któraś z Was torbę do wózka na all? Poluję na czarną, ale taką którą na zatrzaskach można do rączki dopiąć. Możecie coś polecić? Spóźnione buziaki dla wczorajszego solenizanta Szymka i dzisiejsze dla Maksa i Lilki
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-05-03 o 08:24 |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy za życzenia co do torby nie pomogę , bo używam cały czas jednej z jedo . podłączam się do życzeń dla dzisiejszych solenizatów !!!! sto lat bry , pogoda na razie dopisuje więc na spacerek zmykamy po śniadanku |
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam wrazenie ze w ciagu tygodnia moje dziecko skoczylo z rozwojem, pannica duza, kombinuje jak moze z tym raczkowaniem, ale woli nadal pelznac i turlac sie, choc i przejdzie kawalek na czworaka, ale ogolem zywotna jak nie wiem Cytat:
![]() wlosami ale chociazby jeden zabek sie przydal Witam sie porannie z kawa ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- sto lat dla Szymka z okazji wczorajszej miesiecznicy i dla dzisiejszych solenizantow!!!! ![]() ja niestety zapominam o skladaniu zyczen - wyrodna ciotka ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- jacieee cena maclarena jest powalajaca i jak dla mnie nie sa one az tak atrakcyjne - ale to tylko moja opnia.
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Torba z jedo jest rewelacyjna
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas piękna pogoda, w nocy burza była wczorajbylismy nad jeziorkiem, dziewczyny szalały, woda przy brzegu cieplutka, mój pampersiak kochany, bardzo ładnie się bawiła, i nawet troszkę nóżki zmoczyła, wróciłysmy zmęczone, brudne,ale zadowolone,Nati usneła dopiero gdzieś po 20 ale uwaga, spała całą noc i to do 8 bo zazwyczaj spała do 6-6.40, teraz też się szykujemy, obiad się robi, powoli sie szykujemy i tez jedziemy nad jeziorko, ale to jak Nati bedzie po pierwszej drzemce , Wodaqua, tak masz racje już przestałam tankowac 100 to za bardzo odczuwałam to w portfelu, teraz tankuje 95 ale też Vpower, tyle lat jest tankowany samochód w shellu i nic się nie stało, może akurat pech na Was trafił, nie dobrze, bo pewnie troche kasy z Was poleciało a co do filtrów i mleczek do opalania to tez kupiłam Lirene, i jestem zadowolona, ale mam tez "bloker" iwostin 50 i też jest super, konsystencja typu O/W także łatwo się rozsmarowuje i nie trzeba tego ciałka tak naciągać , 100 lat dla solenizantów ![]() i wybaczcie,że nie odniose się do wszystkich Waszych postów ale tylko po "łebkach" przeczytałam |
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my nie uzywamy bo u nas deszcze, deszcze, deszcze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4388 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
oj bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojjj 8!!!! ![]() ale twój tż ma boskie spodnie powiedź mi jak Twoje psiory zachowują się w stosunku do małej ona je ciągnie za uszy albo ogon? już lepiej wysypka jest mały już nie ma gorączki Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
Maksiu Dziekuje za tytuly, nazbieralo sie juz troche takze bedzie w czym wybierac. Shira, a dlaczego Sweet tu juz nie zajrzy? Cos sie stalo? |
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
W klubie rozwinęła się dyskusja i sweet się pogniewała.
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wlasnie podejrzewalam (moim zdaniem ten klub jest nie potrzebny bo sa same klotnie i niepotrzebne dyskusje)
dzieki |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee Ja mam taką -> http://allegro.pl/piekna-torba-do-wo...289370444.html i jestem bardzo zadowolona. Jak dla mnie ma odpowiednie kieszonki i nawet mi pasuje jak nie biorę swojej
może zakopiańskie klimaty, powietrze nie odpowiada Dominikowi ?
|
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam powiedzieć dzień dobry
Ta pogoda już mnie dobija
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam juz powoli dosc tej paskudnej pogody, A oprocz pogody to sasiadow z gory
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
jezu jaka duchota - myslimy gdzie tu z Marys wyruszyc.
Co do Klubu sie nie wypowiem - bo mnie tam nie ma wystarcza mi forum, na ktore tez na ogol nie mam czasu. Marysia usiluje raczkowac, a tak naprawde przemieszcza sie jak "zabka" dzis dala popis za pilka, bo pilka jest najlepsza dla niej, ulubiona zabawka ![]() zaneta fajna ta torba - taka zgrabna i pojemna jak widac na zdjeciu
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
ale nie widzę już żadnej dyskusji w klubie
rozumiem, że ktoś skasował ![]() chciałabym wiedzieć o co chodzi, tym bardziej że pisałam w tym wątku no i brakuje mi sweet ![]() Jacieee fajnie że już jesteście, życze powrotu do zdrówka czym zbiłaś gorączkę?
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam mala propozycje co do pierwszej strony. Moglabym umiescic tam MAMY PO RAZ KOLEJNY, co Wy na to? Oliweczka chciala bys? Jesli tak to wyslij mi dane na PW tak jak w poczekalni bylo.
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Telik słońce ile wyrabiałaś dowód dla małego ?
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek pomysł rewelacyjny! Zrób tak!
i ja po łebkach, uczestniczyliśmy z Igorem właśnie w obchodach 3 maja, była orkiestra, defilada (chyba tak się pisze ) i jak pod pomnik wolności kwiaty składali starsi kombatanci ( bardzo starsi ludzie ) to nie wytrzymałam i zaczęłam płakać, tak się wzruszyłam . Dobrze, że miałam ciemne szkła, to zakryłam oczy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w trakcie wyrabiania dowodu, powiedziano mi ze sie czeka ok 4 tygodnie
Poczekam jeszcze na zgode Oliweczki |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się czeka ok 3tyg.Ale można zadz może szybciej będzie.
|
|
|
|
#4405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co tam z twoimi sąsiadami? Ty mieszkasz w domku, czy w bloku? Ja wyrabiałam paszport i czekałam tydzień
|
|
#4406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie jacieee ale zbijałam gorączkę na zmianę nurofenem i panadolem ja wyrabiałam dowód zajęło 3 tygodnie trzeba było obojgu rodziców.
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to nie ciekawie. A rozmawialas z sasiadami zeby cos z nimi zrobili? ewentualnie moze do Councilu duzo mozna napisac na ich temat. Ogolnie chodzi o to, ze wiecznie jakies chalasy, maja dziewczynke 3 latka i ona wiecznie skacze, az sie sufit urywa. Normalnie by mi to nie przeszkadzalo, rozumiem dziecko, bawi sie, no ale budzi mi Wiki. Sasiad to grajek amator, po 22 gra na gitarze i spiewa jakies angielskie smety. Do tego strasznie tupia, jezdza jakims krzeslem po nocach (tu jest inne budownictwo, najmniejsze kroki slychac od razu, dziewczyny z UK powinny wiedziec o czym mowie, ja slysze nawet jak sasiad przez telefon rozmawia i wiem o czym ). ponad to sasiadka to zapalona praczka, pralka nie gasnie, kuchnia mi sie trzesie jak wirowka sie wlaczy...ehhh nie smece.... chyba sie trzeba przeprowadzic. aaaa i maja chlopca dwa dni starszego od Wiki, ktory wiecznie placze... |
|
|
|
|
#4408 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa! Fajnie, że Wam się Zosia podoba ![]() Ja zawsze jak wchodzę na wątek to szybciutko przelatuję posty szukając nowych zdjęć i nigdy się nie zawiodłam! Wiosenno-letnie dzieciaczki są śliczne, wszytskie razem i każde z osobna! Cytat:
dla Patryka i Ciebie, pięknie go nauczyłaś! Tylko nie dawaj sobie wmawiać takich głupot! ![]() [QUOTE=Oliweczka1985;33865 277] Już zdrowa piszę z pracy /QUOTE]![]() Mam nadzieję, że pokażesz czasem nam brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiesz ille płacicie i w jakim systemie? Godzinnym/tygodniowym/miesięcznym? Kiwi Zosia już wszamała. Cytat:
![]() co do pogrubionego, to widać, że z niego prawdziwy facet ![]() Cytat:
więc raczej 9 m-cy nie pochodzi w ciąży. Ale byle było tylko dobrze ![]() 2. Ja się bardzo pilnuję, żeby nie zanudzać, szczególnie bezdzietnych, sama jeszcze pamiętam jak mnie te tematy interesowały w czasach "wolności" 3. Zosia tak samo - ewidentnie rozróżnia ton, ale nie wie jeszcze o co chodzi ![]() 4. 5. No to powodzenia życzę dla męża Cytat:
dla Haneczki! Swojska dziołcha Cytat:
![]() 2. Lubię pracę, te papierki, te wieczne ich przerzucanie, ale ludzi w pracy nie lubię ("klientów" też) i klimatu komuny, w którym pracujemy, tego to chyba najbardziej - systemu zarządzania ludźmi i niesprawiedliwości. EDIT: I zapomniałam o 3: w nocy spała z nami bo bym chyba nie zasnęła wcale. Dziś jakby lepiej, syrop podaję i raz jakiś przeciwzapalny, humor dopisuje, jest dziś świetna, więc mam nadzieję, że to tylko takie straszenie Dzięki!Zapomniałam się pochwalić: dziadek nauczył Zosię "bodzi, bodzi" A my nie wiedzieliśmy o co jej chodzi
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-05-03 o 14:20 |
||||||||
|
|
|
#4409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojjj masakra totalna biedni Wy a jest szansa znaleźć jakieś lepsze warunki? Cytat:
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Trzecia możliwość nie przejdzie, bo Domek w cieniu przebywał z czapą z daszkiem na głowie, pilnowałam tego bardzo. 
Ale nie tylko z altruistycznych powodów 

12.06.2010

wiec pokrótce: dzieki MoniaZ82, shirce i wodaqa Sweet bedzie weselsza! dzieki laski!!! dziś poszło - niecala stówa ale zawsze!!!