|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ,,Grycanki''nowe gwiazdy??? Celebrytki?
Cytat:
Pewnie są osoby, których to że komuś wiedzie się lepiej boli, ale ja do nich nie należę. Oczywiście, że tak Dlatego napisałam, że jestem również przeciwna niezdrowym dietom. Jestem za racjonalnym odżywianiem i naprawdę nie chodzi mi o parę kilo w jedną stronę czy w drugą, bo to nie o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
idac tym tropem, ludzie powinni przestac kupowac zapachy Muglera, zeby za ich kase nie powiekszal sobie dalej przyrodzenia.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-05-03 o 13:19 Powód: bo nie znam sie na lodach^^ |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ojej, dobrze, ze Angela nie lubię
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Szef ds. Wymianek
|
ok, to niech beda lody Koral w to miejsce
.a ja Aliena kocham .
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, akurat zauważyłam, że ostatnio coraz więcej ludzi jednak dba o zdrowie, patrzą na to, co kupują do jedzenia, ruszają się itp. Dużo więcej w każdym razie niż kilkanaście czy kilkadziesiąt lat temu. Cóż, wtedy mieliśmy inne problemy i brak wyboru w sklepach
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona Budkę odkupiła inna firma już wiele lat temu. Oczywiście istnieje prawdopodobieństwo, że nestor rodu ponownie ja odkupił, ale nie słyszałam o tym
.
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja w ogóle myślę, że ktoś dał ciała tak promując je bez pomysłu.
Nie chodzi mi o to, żeby się nie pokazywały w telewizji i prasie, ale właśnie, że to jest robione tak bez pomysłu. Można przecież było np. wypromować najpierw matkę, bo zrobiła jakiś wspaniały sorbet, czy zaproponować córkom rolę w jakimś filmie czy nawet jakimś programie. Myślę, że byłoby im łatwiej i wtedy nie byłoby tematu kto jest gruby a kto chudy, a na pewno nie byłby to temat przewodni, bo przede wszystkim byłyby inne tematy do rozmów. A tak to wygląda, że nagle wyskakują 3 laski jako celebrytki, które nic do tej pory w sumie nie dokonały (otworzenie cukierni jak ma się dziadzię Grycana to nie jest wyczyn), nic za bardzo o nich nie wiemy (oprócz tego, że są z tych Grycanów). Idą do Kuby czy gdzieś do jakiegoś Plotka i w sumie o czym z nimi rozmawiać. Mam nadzieję, że ktoś się w porę otrząśnie i im dobrze doradzi, bo ja naprawdę nie życzę im źle. |
|
|
|
|
#188 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Po prostu poszły sobie babki na imprezę, pewnie nie pierwszą, a że były w fajnych ciuchach to im robiono fotki... Jakbyś miała milony to byś siedziała w kuchni ? Albo chodziła w wroku po kartoflach jak stać cię na super ciuchy? Nie. I sama piszesz o ich braku "dokonań" czyli że nie zasłużyły na swoją kasę Gdybyś odziedziczyła fortunę pewnie inaczej byś mówiła W mediach pełno przemocy, seksu, to jest ok, a tu nagle czyjaś nadwaga w meadiach kogoś razi? Czy szpilki? To trochę infantylne...Inna sprawa, mama Grycan bierze 16 letnie córki że sobą, a ja myślę, że dobrze robi, są z nią, a nie na jakiejś dyskotece wpadajac w złe towarzystwo, narkotyki etc. Fajnie, ze sie tak dogadują. |
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
jakos watku o Frytce nie widze, ktora przeciez jest znana z tego, ze jest znana .
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pisałam o siedzeniu w kuchni tylko, że można było to po prostu zrobić lepiej, z korzyścią dla nich. Córki chcą czegoś dokonać. Widać, że im same pieniądze nie wystarczają: jedna tańczy, druga chce być modelką. Można było to zrobić odwrotnie. Najpierw wykorzystać to co potrafią, a później promować. Lepiej by na tym wyszły, a tak ich uwaga jest skupiona przede wszystkim na tuszy do czego zresztą się przyczyniły mówiąc o tym. Ale niech robią jak chcą. A i jeszcze jedno: nigdzie nie napisałam, że nie zasłużyły na pieniądze jakie posiadają. Napisałam, że: niech się nie dziwią, że media rozmawiają z nimi o wadze, bo o czym mają rozmawiać, skoro same jeszcze w niczym się nie wybiły. |
|
|
|
|
|
#191 |
|
BAN stały
|
zawsze, ilekroć na tym forum jest mowa o otyłości czy nadwadze (jak i nadmiernej szczupłości) pojawiają się teksty o promowaniu określonej sylwetki. Wystarczy że ma miejsce plotkowanie o osobie publicznej o bujniejszych kształtach
lub, że ktoś wstawi do neta fotkę grubej osoby i nie trzeba długo czekać na tego rodzaju hasełka. Niedorzeczne.A to co pisze prasa plotkarska, że ''ktoś coś powiedział'' proponowałabym raczej traktować z dystansem. Przypuszczam, że miały na myśli, jesli już, że szczupli, w znaczeniu wiecznie sobie wszystkiego odmawiający w imię szczupłej sylwetki ludzie są nieszczęśliwi, a nie, że szczupli są nieszczęsliwi, bo to jest logiczne do bólu, że jak ktoś nie musi sobie wydzielać tylko wcina jak mu się podoba i zachowuje zgrabną figurę nie ma nawet pół powodu, żeby na tym tle odczuwac jakąkolwiek frustrację. (Pomijając juz, że są w przyrodzie i tacy, co wolą odmówić sobie jakiegoś tuczącego jedzenia i mieć piekną kibić ;-) i nie jest im przykro, że się nie nadelektują np. slodyczami czy obiadem z 3 dań, bo świadomość własnej urody im to wynagradza ). Więc w ogóle nie rozumiem podniety tym tekstem o ''nieszczęśliwych szczupłych'', no heloł.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-05-03 o 22:01 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
zależy, czy mowa byłaby o trzymaniu dyscypliny: odmawianiu sobie kopiastej objętości talerza frytek czy kopytek tudzież jakiegoś innego pączka
czy np. o głodzeniu się, doprowadzaniu do anoreksji czy wymiotów.
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno jednak stało się to hasłem przewodnim ruchu pro-ana, stąd krytyka![]() Prawdę mówiąc to zazdroszczę niektórym tej niefrasobliwości w nakładaniu sobie kopiastych porcji kopytek czy wsunięciu trzech pączków z rzędu i posiadania głęboko w poważaniu opinii innych na temat swoich trzech czy czterech dodatkowych kg. O ile sprawa nie ociera się o chorobliwą otyłość oczywiście. |
|
|
|
|
|
#195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(sytuacja z życia wzięta) Jednak nadal podtrzymuję, że to pewnie wynik wychowania, braku świadomosci zdrowotnej, nie mediów... Na pewno nie kupuje ich z pobódek filozoficznych, lub żeby się do kogoś upodobnić.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło o to, że czasami chciałabym jak ta pani sobie te bułki kupić i z tym masełkiem nie patrząc jak grubo posmaruję zjeść, a jakoś sobie tego nie wyobrażam bo uświadomiona dietetycznie wiem, że takie buły z masłem to mało wartościowy zapychacz i dodatkowe kcal
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
Ja nie bardzo zazdroszczę, bo masła nie jem, tłuszczu nie lubię, wykrajam nawet z szynki
Ale lody bym zjadła, chyba pójdę... Jestem zdania, że niczego nie trzeba sobie odmawiać, o ile nie wszystko na raz
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-05-05 o 15:05 |
|
|
|
|
#200 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.jednak zgadzam sie, ze wszystko jest dla ludzi, stad w imie tej maksymy, bez zadnych oporow wyskocze dzis na mityng z ciasteczkami czekoladowymi i piwem w roli glownej .
|
|
|
|
#201 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
, wypowiedziane przez lekarza i to samo wampira. To tak żartem. Ja tam się jakoś specjalnie nie dziwię krytykanctwu. Cytat:
![]() Cytat:
Wzruszające są te postawy społeczne.
|
|||
|
|
|
|
#202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lody dzisiaj jadłam, pyszne, choć nie Grycan![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
O tych kopiastych talerzach i trzech pączkach to myślałam oczywiście nie systematycznie, jakoś codziennie, tylko tak czasami się zapomnieć po prostu Bo trzy pączki pod rząd to nie byłby dla mnie jakiś wielki problem, w sensie aby dać radę, a jest bo sobie wydzielam jednego. Na miesiąc.
|
|||
|
|
|
|
#203 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.bynajmniej. po prostu uznalam kiedys, ze z jakichs lakoci zrezygnuje (ot, tak) - padlo na lody. i mimo, ze smak lodow lubilam, to ich niejedzenie nie jest dla mnie zadnym problemem .
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat będąc na diecie zrezygnowałam ze wszystkich słodyczy oprócz lodów Bo na mleku lub owocach (sorbety), organizm musi dogrzać do odpowiedniej temperatury aby potem spalić no i kcal mają dużo mniej od innych słodyczy. Poza tym coś tam z życia trzeba mieć
|
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.ja nie zrezygnowalam w ramach diety, jeno spontanicznie wyeliminowalam jeden lakoc. padlo na lody dosc przypadkowo - choc w sumie z wyrobow czekoladowych/z czekolada trudno byloby mi calkowicie zrezygnowac^^.
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. no i trudno mowic o rezygnacji z czegos, czego sie nie lubi, wlasnie owa dramatyczna rezygnacja zaklada wyeliminowanie czegos, co sie spozywalo, przynajmniej w moim odczuciu. nadto ja sobie pozwalam na to i owo, a jakze . a ja bynajmniej meczennica sie nie czuje, bo nie usunelam lodow z zadnego konkretnego powodu, tak wyszlo, a mi nie przyszlo chyba nigdy tego zalowac. kwestia podejscia do jedzenia.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-05-06 o 14:42 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. (jak wyzej pisalam - kwestia podejscia).i ja niczego nie ciagne - po prostu uznalam na pewnym etapie, ze mimo, ze lody lubie (uwielbiam wszelkie lakocie), to bez nich moje zycie gorsze nie bedzie (czytaj: nie bede miala poczucia, ze sie czegos wyrzekam), a jednoczesnie niczego odzywczego nie trace. tak ze nie ma chyba co dalej tego roztrzasac, bo poki co, to wychodzi, ze to dla Ciebie moje niejedzenie lodow jest problemem .
|
|
|
|
#210 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale to nie to samo, co najazd na przypadkową osobę z nadwagą, tylko dlatego, że jest bogata i pokazuje się publicznie (wracając do tytułu wątku) ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
odżywcze nie są, fakt
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Chodzi mi o to, że one nie robią jakiejś akcji społecznej "otyłość jest super". W świetle tego, ze inni "celebryci" piją , cpają, zdradzają żonę i otym też się mowi w brukowcach, to to nie jest promocja złego stylu życia?
Dlatego napisałam, że jestem również przeciwna niezdrowym dietom. Jestem za racjonalnym odżywianiem i naprawdę nie chodzi mi o parę kilo w jedną stronę czy w drugą, bo to nie o to chodzi.

Ojej, dobrze, ze Angela nie lubię

W mediach pełno przemocy, seksu, to jest ok, a tu nagle czyjaś nadwaga w meadiach kogoś razi? Czy szpilki? To trochę infantylne...
Ale lody bym zjadła, chyba pójdę...
Wzruszające są te postawy społeczne.