|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Spokojnej i szczesliwej podrozy wszystkim wyjezdzajacym
![]() ![]() ![]()
#1712 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry ![]()
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że pora urlopów w Polsce
![]() ![]() ![]() ![]() może wy macie jakieś pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Evurko a czemu nie dasz kasy? Myślę że składka na komputery to dobry pomysł. Ją kupiłam mojej chresnicy aparat niedrogi bo to był. pierwszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() w Polsce piekny maj a tu... ![]() You can't rely on british weather.... Szczesliwej podrozy i milych wakacji wszystkim wyjezdzajacym ![]() Ja jade na wakacje za trzy tygodnie i juz nie moge sie doczekac. Wasze dzieciaczki juz zaczynaja mowic, piszecie o odstawianiu butelki, buncie dwulatka..... moja ciaza ma dopiero 14 tygodni ![]() Tydzien temu mialam usg. Ale czad, jestem pod wielkim wrazeniem ![]() Wszystko ok z maluchem i wyniki mam bardzo dobre. ewurka, chyba wszyscy sie mecza z tymi komunijnymi prezentami, moja znajoma np. daje dziecku bizuterie robiona na zamowienie.
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2012-05-03 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super, ze wszystko w porzadku ![]() ![]() Gdzie bedziecie sie urlopowac?
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuje sie swietnie dziekuje, naprawde nadal nie czuje ze jestem w ciazy. Czekam na te pierwsze kopniaki bo nawet usg nie przemowilo do mojego mozgu ![]() Wczoraj rowniez zaryzykowalam pierwsza kawke od tygooodni i.... ![]() ![]() A lecimy do Portugalii ![]()
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() J atez nie wierzylam, dopoki nie poczulam, bo ciaze do ostatniego trymestru mialam bezobjawowa ![]() Super, zazdroszcze wakacji ![]() Idziemy na spacer teraz, i do banku wplacic depozyt ![]() Milego dnia!
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Ewurka doskonale cie rozumiem.. mam podobne podejscie do takiego swieta :/ moze jakis srebrne medaliki (mozna je wygrawerowac)? albo zegarki (zegartki tez
![]() ![]() ![]()
#1721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetnie, że macie się dobrze ![]() Cytat:
Kopmutery, TouchPady, quady i inne takie ![]() W związku z tym, że nie przepadam za dawaniem dzieciom bizuterii (moje dziecia dostały kolczyki, łańcuszki, przywieszki od członków rodziny; kolczyków córka jeszcze bardzo długo nie załozy, bo nie zmaierzam jej uszu przekłuwać) to bym takiego prezentu nie dała. Mozliwe, że dowiedziałabym się jakie sa te małe zyczenia dzieci: jesli jakaś elektornika drobniejsza to czemu nie (a dodatkowo coś związanego ze świetem). Poza tym na liście potencjalnych prezentów znalazłyby się jakieś książki (możliwe, że związane z religią; nie wiem może jakieś opowiadania, powieść czy coś takeigo). Zresztą jak dla mnie urządzanie imprezy chrzcielnej czy komunijnej w rozmiarze wesela jest ogromnym nieporozumieniem.
![]() |
#1722 |
Zakorzenienie
|
Naprawde jestescie tak przeciwne komputerom?Bo ja nie
![]() W tych czasach dla mnie to tak naturalne jak telewizor ![]() I nie chcialabym by moje dziecko uczylo sie i poznawalo komputer dopiero na zajeciach w szkole ![]() Owszem jestem przeciwna wszelkim ipodom, quadom, i tym wszystkim nowosciom, ale aklurat nie komp. ![]() Ja swojemu chrzesniakowi w zeszlym roku dalam wlasnie pieniadze ![]() ![]() Za otrzymane pieniadze rodzice kupili mu nowy komputer i telewizor do pokoju ![]() Za rok ma komunie drugie dziecko mojego brata ![]() Ale u Nas pieknie ![]() ![]()
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem przeciwna temu, by dziecko miało dostęp do komutera. Uważam, że dla 8 latka osobny komputer jest czymś zbędnym, jeśli ma możliwość korzystania z komputera w domu. Inna kwestia jest taka, ze nie lubię tendencji do obsypywania dzieciaków z okazji świąt religijnych mega drogimi prezentami. Strasznie to dla mnie sprzeczne: przezycie duchowe i mega materialistyczna, nastawiona na zysk lista prezentów. EDIT dla mnie telewizor w sypialni dziecka, zwłaszcza tak małego jest zupłnie nienauralny.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-05-03 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-03 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1726 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wtedy tez bylam w ciazy i nie powiem ciezko bylo z nudnosciami jak w okolo same restaruacje z morskimi przysmakami ![]() Cytat:
W tej kwestii zgadzam sie z luna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Blondie a ile dałaś chrześniakowi pieniędzy? Beafrance zazdroszcze Portugalii ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Rozeznanie
|
No, rybki nie działają tak mocno jak pumeks czy tarka. Podobno są widoczne efekty jak ktoś ma np. łuszczycę. (po kilku wizytach)
Ale polecam jako atrakcja, raz na jakiś czas ![]() ewi83 Spokojnej i bezpiecznej drogi Cytat:
My wyruszamy za 2 tygodnie ![]() ![]() ewurka ja też jadę na komunię chrześniaka. My kupiliśmy Wii. Dodatkowo dokupimy drugi pilot żeby mógł grać z bratem i tyle. No jeszcze dokupię jakąś biblię, czy coś takiego - nawiązującego do właściwego celu tej uroczystości. Cytat:
![]() Popieram, w kwestii prezentów na okazji religijnych ![]() Beafrance bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jasne niech od malego robi pranie mozgu ![]() Cytat:
![]() Bede niedaleko - w Lagos ![]() ![]() Ostatnie 4 dni Lizbona i okolice. Filtr i kapelusz obowiazkowo ![]() Cytat:
![]() i dzieki ![]() edit: sorki za ostrosc w wyrazaniu pogladow, jakas taka nabuzowana troche jestem dzisiaj ![]()
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2012-05-03 o 13:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dalam 400zł ![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze ![]() Niby ma byc teraz chlodniej, ale za 2 tyg to kto wie, moze znowu beda upały ![]() Cytat:
![]() Przeciez zycie dziecka nie kreci sie w 4 scianach, zreszta wiele zalezy od rodzicow i o ich zaintersesowanie tym dzieckiem ![]() Ja mialam u siebie w pokoju i jakos,,wypranego mozgu,, nie mam ![]()
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
Ehh.. Ewurka tylko współczuć.. nie rozumiem takiego podejścia do dzieci :/ Nie mam tez nic do komputerów, uważam ze to wręcz w dzisiejszych czasach niezbędne ALE o odpowiedniej porze i na odpowiednich warunkach.. (np. godzina w tygodniu). Ja na Twoim miejscu nie przejmowała się tym co powiedzą
![]() ![]() A komputer moim zdaniem jeden wystarczy. Telewizor też ![]() ![]() ![]()
Moj Danielek ![]() ![]() 2500g i 45 cm ![]() ![]() Edytowane przez minia8 Czas edycji: 2012-05-03 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Bea ja tez wybieram się do Portugalii ( na konferencję), mam nadzieję, że przez kilka dni nacieszę się słońcem
![]() ![]() ![]() Co do telwizora.Mnie się o TV za bardzo wypowiadać nie chce, bo mam wrażenie, ze wyjdzie z tego jakaś wielka afera, a po co ? Mnie TV niepotrzebne, bo wszystko czego potrzebuję mam wkomputerze. I owszem jestem uzalezniona od mojego laptopa, bo noszę go wszędzie właściwie ze sobą (tj. mówiąc o przestrzeni domu). Nie rozumiem po co i w jakim celu dziecku telewizor wsypialni. i jeszczejest jasna kwestia ![]() Ewurka a niech sobie kręcą nosem. Trudno, jak nei da rady zadowolic ich gustów czy wymagań.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-05-03 o 14:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no widzisz bo to jest podejscie rodzica...U mojego brata w domu na 3 pokoje sa 2 tv, ale moj chrzesniak to wlasciewie od rana do wieczora poza domem, bo ma zajecia sportowe dodatkowe itp.Weekendami wyjezdzaja na rodzinne wycieczki, na 2 miesiace wakacji na dzialke nad jeziorem poza miastem...oglada niewiele ![]() Cytat:
![]() Akurat Twoje zdanie znam, ale kazdy ma prawo miec inne ![]()
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
Blonde 400zł...pięknie
![]() ![]() Najgorsze jest to, że trzymałam do chrztu jedno z nich a zapowiedziano mi, że powinnam ich potraktować jednakowo, bo nie znieśli by gdyby drugie poczuło się dotknięte, ze nie dostało tyle co brat...no i kółko się zamyka. Ta chora sytuacja powoduje, ze nie mam ochoty tam w ogóle jechać... No nic zostało mi kilka dni na podjęcie decyzji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dalam tyle, choc tez mi sie wydawalo sporo no ale chrzesniaka widuje raz na rok(to syn mojego brata,a bratem mamy super kontakty), nie robie czesto jakis prezentów, na urodziny mnie nie ma, wiec jak tylko jestem to zawsze staram sie cos przywiesc(bo ode mnie dzieci wola jakies drobnostki, bo to od cioci z zagranicy ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-03 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Rozeznanie
|
Wiesz co ewurka w szoku jestem,co za bezczelni ludzie!! Jestes matko krzesno
![]() A w ogole to co to znaczy KAZA ci? To tylko twoja dobra wola bo nie masz zadnego obowiazku kupowac im nic o ile dobrze pamietam rola rodzicow chrzestnych jest przede wszystkim duchowa a nie nagle przejmujesz finansowa odpowiedzialnosc za dziecko?! ![]() Sorry ale jestem uczulona na takie cos i ja sobie nie dam rozkazywac i ty teznie powinnas ,wiesz ze cokolwiek nie zrobisz i tak beda o tobie gadac i bedzie zle,tacy ludzie tak maja zreszta jestes daleko wiec powinno ci to wisiec ![]() Ja bym kupila (zreszta tak zrobilam) zloty lancuszek i np jakas fajna encyklopedie albo atlas bo ja maniak ksiazek jestem:P Kurcze jeszcze bym cos napisala ale pisze z tel bo mloda spi na klacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie kupować 8-9 latkowi komputera, telewizora, ipada, quada (!) etc. z okazji I Komunii ![]() Teraz tż leci na chrzest bratanka. Ja wyszyłam metryczkę dla malucha. Do tego dajemy srebrny krzyżyk, porcelanowe pudełeczka na pierwszy ząbek i pierwszy loczek i dziś tż wymyślił że kupimy też obrazek "Jezu ufam Tobie"-taki dostała też Dorotka od swojego chrzestnego-brata tż. Do Komunii jeszcze duuuużo czasu, ale też nie będziemy szaleć i skupimy się na prezencie typowo religijnym. Wybierając chrzestnych dla naszych dzieci kierowaliśmy się przede wszystkim tym, czy te osoby są blisko kościoła, czy praktykują, czy wiedzą jaka jest rola rodzica chrzestnego. Aspektu finansowego w ogóle nie braliśmy pod uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę je zamawiać jutro. Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za te posty, robią mi burze w mózgu, ale może coś wymyśle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.