Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 07:23   #1711
minia8
Raczkowanie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Spokojnej i szczesliwej podrozy wszystkim wyjezdzajacym Pogoda u mnie .. no dosc pochmurno, aczkolwiek termometr pokazal mi 28 stopni Chyba sie popsul

2500g i 45 cm
minia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 08:30   #1712
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez nikita262 Pokaż wiadomość
Ewi szczesliwej podrozy i udanego wypoczynk

Anilkadro u nas wlasnie jest tak samo i dlatego chcialabym pozbyc sie butelki przed snem.

Problem w tym, ze ta nieszczesna butelka dziala jak taki uspakajacz i po niej mloda wie, ze to pora snu. Nigdy nie zasnela z butla w buzi
Ale jakos nie bardzo widze wedrowke do lazienki po tym mleku przeciez ona na nowo mi sie rozbudzi i bedzie po spaniu

Chcialabym zeby po kapieli ( czyli tez myciu zabkow ) juz nic nie jadla ani nie pila. Jak juz pisalam wczesniej, dostaje konkretna kolacje i wydaje mi sie, ze to powinno jej wystarczyc

A my tez do PL niedlugo sie wybieramy bo 22.05
Moj tz bedzie ojcem chrzestnym u coreczki mojego brata
Fajne spotkanie rodzinne nam sie szykuje mam tylko nadzieje, ze pogoda dopisze bo impreza w plenerze
Dacie radei jak sprobujesz to napewno szybko sie przestawi i zapamieta ze jest taki schemat wieczoruMy usypiamy Sebe czasem 5 min, a czasem 40Juz nie jest tak jak rok temu,z e usypial zaraz po mleku

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Szerokiej drogi

Ja tam jade dopiero w lipcu i jakoś mi się nie chce.
My w sierpniu i juz sie nie moge doczekac...moze dlatego,z e pierwszy raz jedziemy samochodem i po drodze odwiedzamy przyjaciolke w Dortmundzie

Dzien dobry
Stary 2012-05-03, 08:39   #1713
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam jade dopiero w lipcu i jakoś mi się nie chce.
Widzę, że pora urlopów w Polsce my lecimy w poniedziałek i też wcale mi się nie chce...mamy komunie bliżniaków mojej siostry i będzie jedno wielkie szaleństwo...prawie jak małe wesele nadal nie wiem co mam kupić, ponieważ musze im kupic prezenty o takiej samej wartości tak mi zapowiedziano, albo złożyć się na komputery dla nich, a ja nie chce i nie wiem co kupić mojemu chrześniakowi...
może wy macie jakieś pomysły

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 09:03   #1714
Darianna25
Zakorzenienie

Evurko a czemu nie dasz kasy? Myślę że składka na komputery to dobry pomysł. Ją kupiłam mojej chresnicy aparat niedrogi bo to był. pierwszy

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 09:13   #1715
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Evurko a czemu nie dasz kasy? Myślę że składka na komputery to dobry pomysł. Ją kupiłam mojej chresnicy aparat niedrogi bo to był. pierwszy
Ponieważ wydaje mi się, że komunie ma się raz w życiu i ja mogę się złożyć na każda inna okazje, urodziny, mikołaj, gwiazdka, dzień dziecka...ale jeżeli rodzice chcą kupić 8 latką dwa komputery niech im kupują, ja chciała bym kupić coś co będzie się kojarzyło ze mną. Może to moje dziwne podejście, ale tak po prostu czuje. W ogóle wnerwia mnie to podejście w Polsce do komunii do tych prezentów...nie wiem co zrobie, na prawdę brak mi pomysłów ja na wesele tyle od rodziny nie dostawałam ile się wymaga na komunie...szaleństwo.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-05-03, 09:38   #1716
beafrance
Zadomowienie

czesc dziewczyny
w Polsce piekny maj a tu... listopad, no coz.
You can't rely on british weather....

Szczesliwej podrozy i milych wakacji wszystkim wyjezdzajacym
Ja jade na wakacje za trzy tygodnie i juz nie moge sie doczekac.
Wasze dzieciaczki juz zaczynaja mowic, piszecie o odstawianiu butelki, buncie dwulatka..... moja ciaza ma dopiero 14 tygodni
Tydzien temu mialam usg. Ale czad, jestem pod wielkim wrazeniem Badanie trwalo jakies 30 minut, pani technik bardzo dokladnie ogladala kazdy narzad, wszystko widzialam i slyszalam bicie serduszka. NIe spodziewalam sie ze az tak dokladnie mozna zbadac za pomoca usg.
Wszystko ok z maluchem i wyniki mam bardzo dobre.

ewurka, chyba wszyscy sie mecza z tymi komunijnymi prezentami, moja znajoma np. daje dziecku bizuterie robiona na zamowienie.

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-05-03 o 09:40
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 09:42   #1717
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

Tydzien temu mialam usg. Ale czad, jestem pod wielkim wrazeniem Badanie trwalo jakies 30 minut, pani technik bardzo dokladnie ogladala kazdy narzad, wszystko widzialam i slyszalam bicie serduszka. NIe spodziewalam sie ze az tak dokladnie mozna zbadac za pomoca usg.
No cos TyU mnie tez majCiepło,slonecznie na bluzie zaraz wychodzimy

Super, ze wszystko w porzadkuA jak samopoczucie?
Gdzie bedziecie sie urlopowac?
Stary 2012-05-03, 09:48   #1718
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
No cos TyU mnie tez majCiepło,slonecznie na bluzie zaraz wychodzimy

Super, ze wszystko w porzadkuA jak samopoczucie?
Gdzie bedziecie sie urlopowac?
gdzie tak cieplo blond? zazdroszcze, ty chyba z Irl czy pomieszalam cos?
Czuje sie swietnie dziekuje, naprawde nadal nie czuje ze jestem w ciazy. Czekam na te pierwsze kopniaki bo nawet usg nie przemowilo do mojego mozgu
Wczoraj rowniez zaryzykowalam pierwsza kawke od tygooodni i.... smakuje jak dawniej
A lecimy do Portugalii

Stary 2012-05-03, 09:54   #1719
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje sie swietnie dziekuje, naprawde nadal nie czuje ze jestem w ciazy. Czekam na te pierwsze kopniaki bo nawet usg nie przemowilo do mojego mozgu
Wczoraj rowniez zaryzykowalam pierwsza kawke od tygooodni i.... smakuje jak dawniej
A lecimy do Portugalii
tak, zgadza sie, ja z drugiej wyspy i naprawde jest pieknie

J atez nie wierzylam, dopoki nie poczulam, bo ciaze do ostatniego trymestru mialam bezobjawowa

Super, zazdroszcze wakacji

Idziemy na spacer teraz, i do banku wplacic depozyt

Milego dnia!
Stary 2012-05-03, 09:54   #1720
minia8
Raczkowanie

Ewurka doskonale cie rozumiem.. mam podobne podejscie do takiego swieta :/ moze jakis srebrne medaliki (mozna je wygrawerowac)? albo zegarki (zegartki tez )? przynajmniej beda mogly uczyc sie wskazowek Ja pamietam ze na swoja komunie dostalam rolki i zloty naszyjnik z serduszkiem... to moga byc tez jakies bransoletki albo koczyki.. albo pozytywka? to sa rzeczy ktore dzieci moga miec przez lata

2500g i 45 cm
Stary 2012-05-03, 10:47   #1721
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny

Szczesliwej podrozy i milych wakacji wszystkim wyjezdzajacym
Ja jade na wakacje za trzy tygodnie i juz nie moge sie doczekac.
Wasze dzieciaczki juz zaczynaja mowic, piszecie o odstawianiu butelki, buncie dwulatka..... moja ciaza ma dopiero 14 tygodni

ewurka, chyba wszyscy sie mecza z tymi komunijnymi prezentami, moja znajoma np. daje dziecku bizuterie robiona na zamowienie.
Udanych wakacji
świetnie, że macie się dobrze
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ponieważ wydaje mi się, że komunie ma się raz w życiu i ja mogę się złożyć na każda inna okazje, urodziny, mikołaj, gwiazdka, dzień dziecka...ale jeżeli rodzice chcą kupić 8 latką dwa komputery niech im kupują, ja chciała bym kupić coś co będzie się kojarzyło ze mną. Może to moje dziwne podejście, ale tak po prostu czuje. W ogóle wnerwia mnie to podejście w Polsce do komunii do tych prezentów...nie wiem co zrobie, na prawdę brak mi pomysłów ja na wesele tyle od rodziny nie dostawałam ile się wymaga na komunie...szaleństwo.
Mam podobne odczucia i staram się nie dać złapać w to szaleństwo.
Kopmutery, TouchPady, quady i inne takie
W związku z tym, że nie przepadam za dawaniem dzieciom bizuterii (moje dziecia dostały kolczyki, łańcuszki, przywieszki od członków rodziny; kolczyków córka jeszcze bardzo długo nie załozy, bo nie zmaierzam jej uszu przekłuwać) to bym takiego prezentu nie dała.
Mozliwe, że dowiedziałabym się jakie sa te małe zyczenia dzieci: jesli jakaś elektornika drobniejsza to czemu nie (a dodatkowo coś związanego ze świetem).
Poza tym na liście potencjalnych prezentów znalazłyby się jakieś książki (możliwe, że związane z religią; nie wiem może jakieś opowiadania, powieść czy coś takeigo).

Zresztą jak dla mnie urządzanie imprezy chrzcielnej czy komunijnej w rozmiarze wesela jest ogromnym nieporozumieniem.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 11:50   #1722
blonde_hair
Zakorzenienie

Naprawde jestescie tak przeciwne komputerom?Bo ja nie
W tych czasach dla mnie to tak naturalne jak telewizor
I nie chcialabym by moje dziecko uczylo sie i poznawalo komputer dopiero na zajeciach w szkolegdzie teraz prawie kazde dziecko go ma.
Owszem jestem przeciwna wszelkim ipodom, quadom, i tym wszystkim nowosciom, ale aklurat nie komp.

Ja swojemu chrzesniakowi w zeszlym roku dalam wlasnie pieniadze, i piekna ilustrowana biblieOprocz pieniedzy od rodziny tez dostał medalik, zegarek, srebrne pamiatki do postawienia itp.
Za otrzymane pieniadze rodzice kupili mu nowy komputer i telewizor do pokoju

Za rok ma komunie drugie dziecko mojego brata

Ale u Nas pieknieChyba z 25 stopni jest
Stary 2012-05-03, 11:55   #1723
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
I nie chcialabym by moje dziecko uczylo sie i poznawalo komputer dopiero na zajeciach w szkolegdzie teraz prawie kazde dziecko go ma.
Owszem jestem przeciwna wszelkim ipodom, quadom, i tym wszystkim nowosciom, ale aklurat nie komp.

Ja swojemu chrzesniakowi w zeszlym roku dalam wlasnie pieniadze, i piekna ilustrowana biblieOprocz pieniedzy od rodziny tez dostał medalik, zegarek, srebrne pamiatki do postawienia itp.

Nie jestem przeciwna temu, by dziecko miało dostęp do komutera.
Uważam, że dla 8 latka osobny komputer jest czymś zbędnym, jeśli ma możliwość korzystania z komputera w domu.
Inna kwestia jest taka, ze nie lubię tendencji do obsypywania dzieciaków z okazji świąt religijnych mega drogimi prezentami.
Strasznie to dla mnie sprzeczne: przezycie duchowe i mega materialistyczna, nastawiona na zysk lista prezentów.

EDIT dla mnie telewizor w sypialni dziecka, zwłaszcza tak małego jest zupłnie nienauralny.
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2012-05-03 o 11:56
Stary 2012-05-03, 12:05   #1724
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Uważam, że dla 8 latka osobny komputer jest czymś zbędnym, jeśli ma możliwość korzystania z komputera w domu.
Inna kwestia jest taka, ze nie lubię tendencji do obsypywania dzieciaków z okazji świąt religijnych mega drogimi prezentami.
Strasznie to dla mnie sprzeczne: przezycie duchowe i mega materialistyczna, nastawiona na zysk lista prezentów.

EDIT dla mnie telewizor w sypialni dziecka, zwłaszcza tak małego jest zupłnie nienauralny.
a mnie to ryba, tylko istotna kwestia jest wglad i zainteresowanie rodzicow co i jak czesto oglada dziecko

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-05-03 o 12:07
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:35   #1725
nikita262
Rozeznanie

Cytat:
super
nikita262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:52   #1726
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
A lecimy do Portugalii
wow fajnie a gdzie lecicie konkretnie my bylismy w zeszlym roku w maju w Villamoura (?), nie wiem czy dobrze napisalam, bylo mega upalnie, tak goraco tam ze nawet wiatr opala, baaaardzo mocne slonce, nie zapomnij o kremie z filtrem
ja wtedy tez bylam w ciazy i nie powiem ciezko bylo z nudnosciami jak w okolo same restaruacje z morskimi przysmakami

Cytat:

a u nas ponuro i zimno i nigdzie dzis nie wychodzimy!!! o!
W tej kwestii zgadzam sie z luna
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:20   #1727
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minia8 Pokaż wiadomość
Ewurka doskonale cie rozumiem.. mam podobne podejscie do takiego swieta :/ moze jakis srebrne medaliki (mozna je wygrawerowac)? albo zegarki (zegartki tez )? przynajmniej beda mogly uczyc sie wskazowek Ja pamietam ze na swoja komunie dostalam rolki i zloty naszyjnik z serduszkiem... to moga byc tez jakies bransoletki albo koczyki.. albo pozytywka? to sa rzeczy ktore dzieci moga miec przez lata
Cytat:
Mam podobne odczucia i staram się nie dać złapać w to szaleństwo.
Kopmutery, TouchPady, quady i inne takie
W związku z tym, że nie przepadam za dawaniem dzieciom bizuterii (moje dziecia dostały kolczyki, łańcuszki, przywieszki od członków rodziny; kolczyków córka jeszcze bardzo długo nie załozy, bo nie zmaierzam jej uszu przekłuwać) to bym takiego prezentu nie dała.
Mozliwe, że dowiedziałabym się jakie sa te małe zyczenia dzieci: jesli jakaś elektornika drobniejsza to czemu nie (a dodatkowo coś związanego ze świetem).
Poza tym na liście potencjalnych prezentów znalazłyby się jakieś książki (możliwe, że związane z religią; nie wiem może jakieś opowiadania, powieść czy coś takeigo).

Zresztą jak dla mnie urządzanie imprezy chrzcielnej czy komunijnej w rozmiarze wesela jest ogromnym nieporozumieniem.
Cytat:
Cytat:

Hmm zdania podzielone ja nie mam nic przeciwko komputerom...ale w domu już jest laptop i korzystają z niego i dlaczego nie można im kupić jednego komputera tylko od razu dwa bo to bliżnięta są, i dlaczego od razu z jakiejś sieci Vobis jednej z najdroższych w Polsce... dlaczego siostra kiedy powiedziałam, ze może kupię małemu aparat powiedziała, ze jest na niego za mały a na komputer, to niby nie??? wiem, ze nie mogę im kupić medalików, krzyżyków i tym podobnych rzeczy, ale też na inne CUDA nas po prostu teraz nie stać, a tam się będzie wymagać...i krzywić nosem jak coś żle kupie...poza tym one mają już chyba wszystko, są troszke rozpieszczone. I według mnie jeżeli rodziców stać na to aby dziewczynka już miała 3 pary butów do komunii, obiad w najdroższym hotelu, sesje zdjęciową to ja na prawdę nie chce dokładać się do pomysłu rodziców. I całej tej szopki...zresztą to długa historia i na prawdę cały czas myślę o tym co by tu kupić i co zrobić żeby się tym wszystkim nie przejmować...
Blondie a ile dałaś chrześniakowi pieniędzy?
Beafrance zazdroszcze Portugalii i brawa za usg mój maluszek już mnie całkiem nieżle szturcha po brzuszku cudowne uczucie, poczekaj jeszcze jakieś 4 tygodnie, ja chyba pierwsze ruchy poczułam koło 18 tyg.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-05-03, 13:41   #1728
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Może odczucia fajne ale efekt marny.
No, rybki nie działają tak mocno jak pumeks czy tarka. Podobno są widoczne efekty jak ktoś ma np. łuszczycę. (po kilku wizytach)
Ale polecam jako atrakcja, raz na jakiś czas

ewi83 Spokojnej i bezpiecznej drogi

Cytat:
Wszystkie wyjezdzaja do Polski, a ja juz sie nie moge doczekac naszego urlopu
To ja się dopisuję do tych "wszystkich"
My wyruszamy za 2 tygodnie Mam tylko nadzieję, że pogoda w PL się utrzyma

ewurka ja też jadę na komunię chrześniaka. My kupiliśmy Wii. Dodatkowo dokupimy drugi pilot żeby mógł grać z bratem i tyle. No jeszcze dokupię jakąś biblię, czy coś takiego - nawiązującego do właściwego celu tej uroczystości.

Cytat:
Telewizor w sypialni dorosłych też jest nienaturalny i zbędny
Popieram, w kwestii prezentów na okazji religijnych

Beafrance bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:48   #1729
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
ewurka ja też jadę na komunię chrześniaka. My kupiliśmy Wii. Dodatkowo dokupimy drugi pilot żeby mógł grać z bratem i tyle. No jeszcze dokupię jakąś biblię, czy coś takiego - nawiązującego do właściwego celu tej uroczystości.
Oni już mają Playstation 4 dlatego to takie trudne

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 13:50   #1730
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
komputer jeszcze rozumiem ale telewizor do pokoju?
jasne niech od malego robi pranie mozgu

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
wow fajnie a gdzie lecicie konkretnie my bylismy w zeszlym roku w maju w Villamoura (?), nie wiem czy dobrze napisalam, bylo mega upalnie, tak goraco tam ze nawet wiatr opala, baaaardzo mocne slonce, nie zapomnij o kremie z filtrem
ja wtedy tez bylam w ciazy i nie powiem ciezko bylo z nudnosciami jak w okolo same restaruacje z morskimi przysmakami
ojej nie strasz
Bede niedaleko - w Lagos zamierzamy wynajac auto i chcemy zwiedzic cale poludniowe wybrzeze, Villamoura tez
Ostatnie 4 dni Lizbona i okolice.
Filtr i kapelusz obowiazkowo

Cytat:
Hmm zdania podzielone ja nie mam nic przeciwko komputerom...ale w domu już jest laptop i korzystają z niego i dlaczego nie można im kupić jednego komputera tylko od razu dwa bo to bliżnięta są, i dlaczego od razu z jakiejś sieci Vobis jednej z najdroższych w Polsce... dlaczego siostra kiedy powiedziałam, ze może kupię małemu aparat powiedziała, ze jest na niego za mały a na komputer, to niby nie??? wiem, ze nie mogę im kupić medalików, krzyżyków i tym podobnych rzeczy, ale też na inne CUDA nas po prostu teraz nie stać, a tam się będzie wymagać...i krzywić nosem jak coś żle kupie...poza tym one mają już chyba wszystko, są troszke rozpieszczone. I według mnie jeżeli rodziców stać na to aby dziewczynka już miała 3 pary butów do komunii, obiad w najdroższym hotelu, sesje zdjęciową to ja na prawdę nie chce dokładać się do pomysłu rodziców. I całej tej szopki...zresztą to długa historia i na prawdę cały czas myślę o tym co by tu kupić i co zrobić żeby się tym wszystkim nie przejmować...
Beafrance zazdroszcze Portugalii i brawa za usg mój maluszek już mnie całkiem nieżle szturcha po brzuszku cudowne uczucie, poczekaj jeszcze jakieś 4 tygodnie, ja chyba pierwsze ruchy poczułam koło 18 tyg.
no to wspolczuje... tylko nie wiem komu czego.... chyba dzieciom madrych rodzicow...
i dzieki

edit: sorki za ostrosc w wyrazaniu pogladow, jakas taka nabuzowana troche jestem dzisiaj

Edytowane przez beafrance
Czas edycji: 2012-05-03 o 13:57
Stary 2012-05-03, 13:59   #1731
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym po prostu tu nie wydziwiala i dala pieniadze(tyle ile uwazasz za stosowne)+dodatkowa drobnostke religijna

Ja dalam 400zł

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
To ja się dopisuję do tych "wszystkich"
My wyruszamy za 2 tygodnie Mam tylko nadzieję, że pogoda w PL się utrzyma
kolejna
Zazdroszcze
Niby ma byc teraz chlodniej, ale za 2 tyg to kto wie, moze znowu beda upały

Cytat:
komputer jeszcze rozumiem ale telewizor do pokoju?
jasne niech od malego robi pranie mozgu

jasne, bo siedzi i oglada 24 na dobe
Przeciez zycie dziecka nie kreci sie w 4 scianach, zreszta wiele zalezy od rodzicow i o ich zaintersesowanie tym dzieckiem

Ja mialam u siebie w pokoju i jakos,,wypranego mozgu,, nie mam
Stary 2012-05-03, 14:16   #1732
minia8
Raczkowanie

Ehh.. Ewurka tylko współczuć.. nie rozumiem takiego podejścia do dzieci :/ Nie mam tez nic do komputerów, uważam ze to wręcz w dzisiejszych czasach niezbędne ALE o odpowiedniej porze i na odpowiednich warunkach.. (np. godzina w tygodniu). Ja na Twoim miejscu nie przejmowała się tym co powiedzą po prostu dała to co uważałabym na stosowne na taką uroczystość. A może i medalików teraz nie założą, ale za 10 lat okaże się, że to jedyne co im z ich komunii zostało i ma jakąś wartość... chociaż patrząc na ich wychowywanie... to coś wątpię... na prawdę trudna sprawa..

A komputer moim zdaniem jeden wystarczy. Telewizor też Mam ciotkę która ma w każdym pokoju telewizor i tak.. dzieci 3/4 dnia siedzą w domu i oglądają bajki pozostały czas to szkoła i jedzenie.. Co prawda jest ich tam 3 (dzieci).. Ale tego nie rozumiem, jak można iść na taką łatwiznę niż poświęcić im trochę czasu i zabrać na plac zabaw... no ale nie moje dzieci.

2500g i 45 cm

Edytowane przez minia8
Czas edycji: 2012-05-03 o 14:21
Stary 2012-05-03, 14:20   #1733
***luna
Zakorzenienie

Bea ja tez wybieram się do Portugalii ( na konferencję), mam nadzieję, że przez kilka dni nacieszę się słońcem A odwiedze Porto

Co do telwizora
.Mnie się o TV za bardzo wypowiadać nie chce, bo mam wrażenie, ze wyjdzie z tego jakaś wielka afera, a po co ?

Mnie TV niepotrzebne, bo wszystko czego potrzebuję mam wkomputerze.
I owszem jestem uzalezniona od mojego laptopa, bo noszę go wszędzie właściwie ze sobą (tj. mówiąc o przestrzeni domu).
Nie rozumiem po co i w jakim celu dziecku telewizor wsypialni.

i jeszczejest jasna kwestiaglądam coś w telewizji czy telewizor buczy, bo nie lubię jak jest cicho. Dwie rózne sprawy z tego wychodza.

Ewurka a niech sobie kręcą nosem. Trudno, jak nei da rady zadowolic ich gustów czy wymagań.
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2012-05-03 o 14:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 14:27   #1734
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minia8 Pokaż wiadomość
Ehh.. Ewurka tylko współczuć.. nie rozumiem takiego podejścia do dzieci :/ Nie mam tez nic do komputerów, uważam ze to wręcz w dzisiejszych czasach niezbędne ALE o odpowiedniej porze i na odpowiednich warunkach.. (np. godzina w tygodniu). Ja na Twoim miejscu nie przejmowała się tym co powiedzą po prostu dała to co uważałabym na stosowne na taką uroczystość. A może i medalików teraz nie założą, ale za 10 lat okaże się, że to jedyne co im z ich komunii zostało i ma jakąś wartość... chociaż patrząc na ich wychowywanie... to coś wątpię... na prawdę trudna sprawa..

A komputer moim zdaniem jeden wystarczy. Telewizor też Mam ciotkę która ma w każdym pokoju telewizor i tak.. dzieci 3/4 dnia siedzą w domu i oglądają bajki pozostały czas to szkoła i jedzenie.. Co prawda jest ich tam 3 (dzieci).. Ale tego nie rozumiem, jak można iść na taką łatwiznę niż poświęcić im trochę czasu i zabrać na plac zabaw... no ale nie moje dzieci.
bo maja po prostu za duzo w d...I drobna rzecz juz ich nie cieszy

no widzisz bo to jest podejscie rodzica...U mojego brata w domu na 3 pokoje sa 2 tv, ale moj chrzesniak to wlasciewie od rana do wieczora poza domem, bo ma zajecia sportowe dodatkowe itp.Weekendami wyjezdzaja na rodzinne wycieczki, na 2 miesiace wakacji na dzialke nad jeziorem poza miastem...oglada niewiele

Cytat:
Co do telwizora[/B].Mnie się o TV za bardzo wypowiadać nie chce, bo mam wrażenie, ze wyjdzie z tego jakaś wielka afera, a po co ?

Mnie TV niepotrzebne, bo wszystko czego potrzebuję mam wkomputerze.
I owszem jestem uzalezniona od mojego laptopa, bo noszę go wszędzie właściwie ze sobą (tj. mówiąc o przestrzeni domu).
Nie rozumiem po co i w jakim celu dziecku telewizor wsypialni.

i jeszczejest jasna kwestiaglądam coś w telewizji czy telewizor buczy, bo nie lubię jak jest cicho. Dwie rózne sprawy z tego wychodza.

Ewurka a niech sobie kręcą nosem. Trudno, jak nei da rady zadowolic ich gustów czy wymagań.
czemu zaraz afera?
Akurat Twoje zdanie znam, ale kazdy ma prawo miec inne...
Stary 2012-05-03, 14:56   #1735
ewurka
Wtajemniczenie

Blonde 400zł...pięknie to razy 2 wychodzi mi 800 nic tylko się chlasnąć
Najgorsze jest to, że trzymałam do chrztu jedno z nich a zapowiedziano mi, że powinnam ich potraktować jednakowo, bo nie znieśli by gdyby drugie poczuło się dotknięte, ze nie dostało tyle co brat...no i kółko się zamyka. Ta chora sytuacja powoduje, ze nie mam ochoty tam w ogóle jechać...
No nic zostało mi kilka dni na podjęcie decyzji...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-05-03, 15:02   #1736
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde 400zł...pięknie to razy 2 wychodzi mi 800 nic tylko się chlasnąć
Najgorsze jest to, że trzymałam do chrztu jedno z nich a zapowiedziano mi, że powinnam ich potraktować jednakowo, bo nie znieśli by gdyby drugie poczuło się dotknięte, ze nie dostało tyle co brat...no i kółko się zamyka. Ta chora sytuacja powoduje, ze nie mam ochoty tam w ogóle jechać...
No nic zostało mi kilka dni na podjęcie decyzji...
ale nikt Ci nie mówi,z e masz tyle dac...dwojce gorzej, bo trzeba po rowno, ale dajesz tyle ile uwazaszMiej w nosie czyjes zdanie...

Ja dalam tyle, choc tez mi sie wydawalo sporo no ale chrzesniaka widuje raz na rok(to syn mojego brata,a bratem mamy super kontakty), nie robie czesto jakis prezentów, na urodziny mnie nie ma, wiec jak tylko jestem to zawsze staram sie cos przywiesc(bo ode mnie dzieci wola jakies drobnostki, bo to od cioci z zagranicy)

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-05-03 o 15:03
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:08   #1737
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale nikt Ci nie mówi,z e masz tyle dac...dwojce gorzej, bo trzeba po rowno, ale dajesz tyle ile uwazaszMiej w nosie czyjes zdanie...

Ja dalam tyle, choc tez mi sie wydawalo sporo no ale chrzesniaka widuje raz na rok(to syn mojego brata,a bratem mamy super kontakty), nie robie czesto jakis prezentów, na urodziny mnie nie ma, wiec jak tylko jestem to zawsze staram sie cos przywiesc(bo ode mnie dzieci wola jakies drobnostki, bo to od cioci z zagranicy)
wiem, wiem tak tylko żartuje, po prostu mnie to przeraża...i tyle

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 16:09   #1738
rybkie
Rozeznanie

Wiesz co ewurka w szoku jestem,co za bezczelni ludzie!! Jestes matko krzesno tylko jednego z blizniakow a oni ci kaza obojgu kupowac? Przeciez drugi w takim razie tez ma rodzicow chrzestnych tak? No to nie bedzie sie czuc pominiety?
A w ogole to co to znaczy KAZA ci? To tylko twoja dobra wola bo nie masz zadnego obowiazku kupowac im nic o ile dobrze pamietam rola rodzicow chrzestnych jest przede wszystkim duchowa a nie nagle przejmujesz finansowa odpowiedzialnosc za dziecko?!
Sorry ale jestem uczulona na takie cos i ja sobie nie dam rozkazywac i ty teznie powinnas ,wiesz ze cokolwiek nie zrobisz i tak beda o tobie gadac i bedzie zle,tacy ludzie tak maja zreszta jestes daleko wiec powinno ci to wisiec
Ja bym kupila (zreszta tak zrobilam) zloty lancuszek i np jakas fajna encyklopedie albo atlas bo ja maniak ksiazek jestem:P
Kurcze jeszcze bym cos napisala ale pisze z tel bo mloda spi na klacie
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:19   #1739
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę podobnie
Nie wyobrażam sobie kupować 8-9 latkowi komputera, telewizora, ipada, quada (!) etc. z okazji I Komunii Znając moją rodzinę to nikomu na szczęście nie przyjdzie do głowy żeby przedstawiać komuś podobną listę prezentów.
Teraz tż leci na chrzest bratanka. Ja wyszyłam metryczkę dla malucha. Do tego dajemy srebrny krzyżyk, porcelanowe pudełeczka na pierwszy ząbek i pierwszy loczek i dziś tż wymyślił że kupimy też obrazek "Jezu ufam Tobie"-taki dostała też Dorotka od swojego chrzestnego-brata tż. Do Komunii jeszcze duuuużo czasu, ale też nie będziemy szaleć i skupimy się na prezencie typowo religijnym.

Wybierając chrzestnych dla naszych dzieci kierowaliśmy się przede wszystkim tym, czy te osoby są blisko kościoła, czy praktykują, czy wiedzą jaka jest rola rodzica chrzestnego. Aspektu finansowego w ogóle nie braliśmy pod uwagę.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:31   #1740
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Wiesz co ewurka w szoku jestem,co za bezczelni ludzie!! Jestes matko krzesno tylko jednego z blizniakow a oni ci kaza obojgu kupowac? Przeciez drugi w takim razie tez ma rodzicow chrzestnych tak? No to nie bedzie sie czuc pominiety?
A w ogole to co to znaczy KAZA ci? To tylko twoja dobra wola bo nie masz zadnego obowiazku kupowac im nic o ile dobrze pamietam rola rodzicow chrzestnych jest przede wszystkim duchowa a nie nagle przejmujesz finansowa odpowiedzialnosc za dziecko?!
Sorry ale jestem uczulona na takie cos i ja sobie nie dam rozkazywac i ty teznie powinnas ,wiesz ze cokolwiek nie zrobisz i tak beda o tobie gadac i bedzie zle,tacy ludzie tak maja zreszta jestes daleko wiec powinno ci to wisiec
Ja bym kupila (zreszta tak zrobilam) zloty lancuszek i np jakas fajna encyklopedie albo atlas bo ja maniak ksiazek jestem:P
Kurcze jeszcze bym cos napisala ale pisze z tel bo mloda spi na klacie
myślę, ze po części masz racje, mogła bym postawić na swoim i mieć w nosie co będą mówić...ale teraz jestem w ciąży i nie mam ochoty wysłuchiwać żadnych komentarzy, chce to mieć już po prostu za sobą. Właśnie drugie dziecko ma matke chrzestną, ale to była żona mojego brata i raczej się nie pojawi, więc chyba trudno dziecku wytłumaczyć, że takie rzeczy się dzieją i to nie jest niczyja wina, lepiej powiedzieć chrzestnym co powinni a czego nie powinni kupować. Dość mocno to przezywam, bo odebrano mi możliwość bycia matką chrzestną i tyle...na pewno kupie im te pamiątki
Będę je zamawiać jutro.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Myślę podobnie
Nie wyobrażam sobie kupować 8-9 latkowi komputera, telewizora, ipada, quada (!) etc. z okazji I Komunii Znając moją rodzinę to nikomu na szczęście nie przyjdzie do głowy żeby przedstawiać komuś podobną listę prezentów.
Teraz tż leci na chrzest bratanka. Ja wyszyłam metryczkę dla malucha. Do tego dajemy srebrny krzyżyk, porcelanowe pudełeczka na pierwszy ząbek i pierwszy loczek i dziś tż wymyślił że kupimy też obrazek "Jezu ufam Tobie"-taki dostała też Dorotka od swojego chrzestnego-brata tż. Do Komunii jeszcze duuuużo czasu, ale też nie będziemy szaleć i skupimy się na prezencie typowo religijnym.

Wybierając chrzestnych dla naszych dzieci kierowaliśmy się przede wszystkim tym, czy te osoby są blisko kościoła, czy praktykują, czy wiedzą jaka jest rola rodzica chrzestnego. Aspektu finansowego w ogóle nie braliśmy pod uwagę.
chciała bym aby moja siostra miała takie podejście...a tyle lat chodziła na oazę, była animatorką, podpisywała krucjaty...teraz już tego chyba nie pamięta

Dzięki dziewczyny za te posty, robią mi burze w mózgu, ale może coś wymyśle

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości