|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Na prawdę niewiele czy tylko tak piszesz??? Z tego co pamiętam Twoje jadłospisy raczej nie nadawały sie na P. Poza tym chyba powinno Ci zależec by jak najszybciej odzyskać wagę. Taka zabawa w powolne tycie jest niebezpieczna dla organizmu i życia
|
#3962 |
|
BAN stały
|
no zostalo mi jakies 3-4 kg to juz nie duzo
|
|
|
|
#3963 |
|
Rozeznanie
|
nie, w sorbecie maczałam rogalika
dzisiejsze U bo wiem co bedzie: I kukurydziane razowe scones - 3 połoweczki z ricottą, jedna z tunczykiem + sałata, pomidor, rzodkiewka i szczypiorek II roladka drobiowa z papryką i musztarda dijon, do tego sałatka z kaszy jaglanej, fasolki szparagowej, rzodkiewek i ziół III mus z 2 mrozonych bananów i garści maalin IV sałatka - kuskus, pieczona pikantna cieciorka, świeża papryka, swieży ogórek, rodzynki i przyprawy 2 reddsy ;d |
|
|
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
cześć!
przede wszystkim iza_wiosenna dzięki za ocenę ![]() wstawiam moją dzisiajszą Redukcję: śniadanie: 2 kromki grahama podgrzane w tosterze posmarowane pasztetem sojowym i serek wiejski lekki z przyprawami II: jogurt naturalny danone, orzechy laskowe obiad: sałatka z wołowiny smażonje bez tłuszczu z sałatą lodową, pomidorem, rzodkiewkami i suszoną żurawiną deser: serek lekki z cynamonem i ciasto drożdżowe z mixu mąki pełnoziarnistej i pszennej z kruszonką ( ciepłe, prosto z pieca ;P nie mogłam się powstrzymać... )kolację już sobie odpuszczę w związku z powyższym... z płynów: kawa, czerwona herbata, cola zero, niegazowana woda w nieokreślonych ilościach z aktywności fizycznej planuję bankowo callanetisc i może jeszcze skakankę ![]() Analizując moje jadłospisy mam wrażenie, że jem zbyt monotonnie i przypominają mi utrzymanie... Jednak, nie zagłębiając się w szczegóły, po paru dietetycznych przygodach... chcialabym w końcu przeprowadzić zdrową i trwała parokilogramową redukcję. Dlatego też proszę osoby kompetentne o pomoc. Byłabym wdzięczna ;* Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-03 o 16:59 |
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja babcia ma fajne pomysły ![]() No i moje U I 3 kromki razowego słonecznikowego, serek wiejski, ogórek II 3 kromki tego samego chleba z twarożkiem, jajkiem, łososiem i ogórkiem III duża domowa bułka z jabłkami IV 3/4 woreczka brązowego ryżu z sosem koperkowym, filet z łososia, ogórki ze śmietaną i cebulką V serek wiejski z dużym jabłkiem, saszetką musli i po garści rodzynek, wiórek kokosa, orzeszków ziemnych, pasek startej gorzkiej czekolady VI będzie : ostatnia buła z jabłkami, 3 kanapki z osełką, łososiem i ogórkiem W ciągu dnia: woda, herbata zielona
|
|
#3966 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jadłospis,według mnie, wzorowy
|
|
|
|
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja bym Ci radziła jednak zjeść kolację, bo podejrzewam, że do pójścia spać masz jeszcze wiele godzin. Choćby coś czysto białkowego Jakaś rybka z warzywami?---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() No chyba, że tak lubisz to nie ma problemu.
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
R
I 4 łyżki płatków owsianych + jog. naturalny 150g + skrojone jabłko + łyżeczka kakaa ciemnego II średnia bułka grahamka z plasterkiem sera, dwoma plastrami chudej polędwicy i duuuużo sałaty (warzywa mi się w lodówce pokończyły, dlatego tak ubogo )III pół woreczka ryżu brązowego + skrzydełko pieczone bez panierki w kombiwarze + sałatka z wczoraj (kukurydza, kapusta pekińska, marchew) IV serek wiejski 200g + parę orzechów włoskich V pewnie jakieś jajko (ew. dwa) wpadnie ![]() Poczytałam wczoraj przykładowe jadłospisy na wizażu- czy taki jadłospis na R się nadaje? |
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=fioleciasto;3388595 7]Na U je się dużo więcej.
![]() I ja bym Ci radziła jednak zjeść kolację, bo podejrzewam, że do pójścia spać masz jeszcze wiele godzin. Choćby coś czysto białkowego Jakaś rybka z warzywami?Dzięki za ocenę może faktyczne coś jeszcze przekąszę ;P
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.duża grahamka z masłem,twarożkiem domowym piątnicy,wędliną drobiową,pomidorem,jajkie m na twardo,earl grey z cytryną,multiwitamina do picia 2.serek wiejski z bananem i mieszanką studencką, inka z mlekiem 3.grillowany kurczak,ziemniaki,buraczk i i sałatka , szklanka coli zero z cytryną 4. lód big toffi, jabłko, inka z mlekiem 5.2kromki razowca z masłem,almette szczypiorkowym, polędwicą drobiową, pomidorem,ogórkiem i sałatą, earl grey z cytryną
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3973 |
|
Rozeznanie
|
I moje U
:śniadanie : owsianka z połową serka wiejskiego 200g ( nie light ),jabłkiem, na mleku z kubkiem cappucinoII śniadanie : kawał domowej drożdzówki , jog.nat. 180g, 3( 4 ? ) mandarynki 40min spacerku z psem III śniadanie : lód Calypso śmietankowy z galaretką - tez duży 250g, jabłko 1h rolek Obiad : dużo ziemniaków, ogórków i 2 średniej wielkości kotlety słoneczne ( można powiedzieć że razem jak jeden biiig kotlet ) 3 szklaneczki kompotu z moreli )Po : duża brzoskwinia ok. 40-50 min powolnej jazdy na rowerze- bo z rodzinką ( tego mialo nie być ale rodzice mnie wyciągnieli Kolacja : ( mial być razowiec ale się skończył dlatego te wafle ) : 2 wafle ryżowe/ 1 z serkiem topionym i ogórkiem, 2 z szynką i ogórkiem/ 2 wasy / 2 razy z szynką i pomidorkiem / , reszta serka wiejskiego, jabłko zerknie ktoś ?
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz nie wiemy ile tej sałatki, jakiej wielkości placki i roladki. Według mnie na podwieczorek za mało i śniadanie skromne, ale to pewnie przez upał
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
Moje P:
Śniadanie: mała bułka z ziarnami: pół z twarożkiem rzodkiewkowym i rzodkiewką; pół z serkiem do smarowania mlekovita naturalnym, rzodkiewką, ogórkiem, papryką. Obie połówki posmarowane lekko masłem Drugie śniadanie: jogurt musli 200g Obiad: pierś z kurczaka grillowana marynowana, duży ziemniak, porcja surówki z marchewki i jabłka Deser: (u cioci) mały pucharek lodów Algida (jakieś 2 gałki), ok. 3 plasterki banana, 2 duże plasterki pomarańczy Podwieczorek: serek wiejski Mlekovita, pół łyżeczki miodu Kolacja: kromka chleba żytniego mastemacher z twarozkiem rzodkiewkowym, rzodkiewką, papryką, sałatą lodową w ciagu dnia: 2 herbaty czarne, butelka 500ml wody niegazowanej,ok. 3 szklanki wody niegazowanej,kawa rozpuszczalna z mlekiem ruch: spacer z psem, ok. 30 min, zaraz znów idę z psem na około godzinę, może później taniec Proszę o rady, wasze zdanie, krytykę! Bardzo proszę! ![]() |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
ERVISHA, być może masz rację, ale roladka nie brzmi tak jakby była duża
a scones to maleńkie bułeczki.dzisiejsze U/R 1: owsianka z serkiem wiejskim, winogronem, pomarańczą, pestkami dyni i wiórkami kokosowymi 2: zupa ogórkowa z odrobiną ziemniaków, zabielana 3: kawa mrożona z 2 gałkami lodów 4: pierś z kurczaka przygotowana na parze, z buraczkami i sałatą z pomidorem, jogurtem
|
|
#3977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-03 o 18:45 |
|
|
|
|
#3978 |
|
BAN stały
|
no to moje :
(przed sniad 2-3 lyzeczki jogobelii light i satino light ;d) 1śniad. 1 kromka pszennego z margaryna, twarogiem i dżemem, krówka 2 sniad. 4 herbatniki (25 kcal kazdy) kawalek czekoladowego zajaca, 2 lyki jogobelii light 3.2 ziemniaki, gotowany pulpet i 2 ogórki konserwowe 4(rozlozone w czasie) wiecej niz pol jablka, z 3 plasterki banana, kawalek czekoladowego zajaca, 2 herbatniki, plaster poledwicy i troche twarogu i ogorka do tego 5 pewnie bedzie kromka chleba z czyms tam, jeszcze nie wiem z czym ;d moja aktywnosc to jakies 10h uczenia sie + 8 min abs,moze cos ejszcze wpadnie w ciagu dnia 2 kawy z mlekiem i ok 1l coli zero |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszlo Ci R (nie wiem czy planowane)
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
chcę schudnąć kilka kilogramów, więc ok.
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- To fajnie
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz jakieś propozycję to możesz się nimi podzielic. Nie obraze się ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- No jak nie było innego pieczywa
|
|
#3984 |
|
BAN stały
|
Ervisha, a co proponujesz na dobre śniadanie? Ile powinno mieć kcal?
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Jajecznica z trzech jaj z szynką i cebulką, grahamka z masłem, rzodkiewkami, pomidorem; kawa z mlekiem, dwie pralinki czekoladowe. II. Serek wiejski z mieszanką studencką i łychą konfitury wiśniowej, rogalik drożdżowy z kruszonką posmarowany grubo masłem; kubek kakao na mleku. III. Rosół z makaronem, marchewką, pietruszką; udko kurczaka z zupy, ziemniaki, mizeria ze śmietaną. IV. Lody czekoladowe z plasterkami banana i kiwi, posypane płatkami migdałowymi; sok Kubuś, kilka biszkoptów. V. Grillowanie: szaszłyk drobiowy z papryką, cukinią i cebulą, kilka kawałków chrupiącej bagietki z masłem czosnkowym, sałatka (z rukolą, pomidorem, oliwkami, awokado); camembert z grilla z żurawiną (cały krążek) Redd's żurawinowy.
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem nie licze. na śniadanie pancakes, owsianki, naleśniki. Mogą być kanapki z masłem serem wędliną jakimś warzywem lub masłem i twarogiem, ale z 3 całych kromek chelba lub duzej bułki. Pytałaś o jadłospisy bliźniaczek. poszukaj i sama zobacz
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
#3987 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Nauka to tez spory wysiłek dla twojego organizmu. Podobno nawet cięższy od ćwiczeń.
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
na czczo woda z cytryną i 1/4 grejpfruta Ś: 3 małe pancakesy owsiano-bananowe zjedzone z kawałkiem banana, twarogiem/wieśniakiem/dżemem/jogurtem bananowym Danone (wszystkiego po trochu) 40minut na rowerku + 10 minut na brzuch IIŚ: pół miętowego Magnum (było tak zapychające, że nie dałam rady całemu ), jabłko, podjedzony z miski krem do ciasta Pina Colada ![]() 40minut na rowerku O: kotlet mielony uparowany z młodą kapustą 30minut na rowerku K: kawałek domowego pasztetu, pół omleta z polędwicą sopocką, pół pomidora, kawałek makreli (jakoś nie miałam w ogóle apetytu) jak teraz na to patrzę to jakoś tak nieciekawie co myślicie??
|
#3990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo wg mnie nawet te 3 kromki to się na U nadają . no chyba że jakieś wielkie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Twoja babcia ma fajne pomysły 

)

)
jak ja Ci zazdroszczę