|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: przyjaciółka poszukiwana od zaraz :)
Antt, dzięki ^^ a Ty co studiujesz, tak w ogóle?
Ja bym w życiu nie ogoliła głowy na łyso. Nie wiem czy mam dobry do tego typu fryzury kształt głowy czy nie, ale po prostu źle się bym z tym czuła. Mam trochę obsesję na punkcie włosów, ciągle je poprawiam - a to przy nasadzie puszapuje, a to końcówki wygładzam, i tak w kółko dla mnie złe włosy to już zły wygląd całej twarzy. Ba, całej mnie.Whatever, chyba nie przekonują mnie te rajstopy jednak ;- ) a póki co całkiem ładnie opaliły mi się nogi, nie będzie wstydu wyjść na miasto w szortach ^^ |
|
|
|
|
#512 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604210952 Czas edycji: 2016-04-21 o 00:24 |
|
|
|
|
#513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak tak widziałam już dawnoo ten filmik No bo to w sumie jest taki zwykły samoopalacz ale od razu daje efekt, no ale jak pisałam u mnie nogi się nie chcą opalać a tak to się spsikam i normalnie jak po wakacjach w Egipcie zresztą czytałam że ładnie kryje właśnie rozstępy a na tym mi najbardziej zależy bo może w końcu nie będę się wstydziła założyć krótkich spodenek w lato ![]() A on schodzi normalnie nie od razu ale się ściera i 2-3 dni i go nie ma
|
|
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
hellyeah0, a nie chcesz się pochwalić jakimiś pracami?^^ Ciekawa jestem co tworzysz.
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#516 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604210952 Czas edycji: 2016-04-21 o 00:24 |
|
|
|
|
#517 |
|
Konto usunięte
|
hellyeah0, także wybieram się na psychologię - i filologię włoską dodatkowo - więc... Ach, jak miło, że się tu spotkałyśmy.
![]() Lisssa, pieniędzmi jemu nie dorównuję, jednak trafiliśmy na temat kobiet, gdzie wypowiadał się o nich bardzo źle. Jednym słowem - mało inteligentne, mały zasób słów, itd. Zwróciłam mu uwagę, że bardzo nisko nas ceni i generalizuje, na co on odpowiedział, że mnie do tego grona nie zalicza. Hm... Czy mam przypuszczać, że zaszczyt mnie ![]() Moja mama miała te rajstopy i chyba na nie nie narzekała. ))
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;33861873]hellyeah0, także wybieram się na psychologię - i filologię włoską dodatkowo - więc... Ach, jak miło, że się tu spotkałyśmy.
![]() Lisssa, pieniędzmi jemu nie dorównuję, jednak trafiliśmy na temat kobiet, gdzie wypowiadał się o nich bardzo źle. Jednym słowem - mało inteligentne, mały zasób słów, itd. Zwróciłam mu uwagę, że bardzo nisko nas ceni i generalizuje, na co on odpowiedział, że mnie do tego grona nie zalicza. Hm... Czy mam przypuszczać, że zaszczyt mnie ![]() Moja mama miała te rajstopy i chyba na nie nie narzekała. ))[/QUOTE]Dosyć rozbieżne zainteresowania ;- ) zdajesz w tym roku maturę? I psychologia na UŚ czy gdzieś poza Śląskiem? Gdyby Cię interesował UJ, chętnie opowiem co i jak. Czyli ma jakaś zadrę z kobietkami ^^ Antt, fajne plany, chociaż ja bałabym się, że wspólna praca z facetem, może trochę zepsuć wzajemne relacje. Bo przenosi się wtedy stresy z pracy do domu, z domu do pracy... Ale zdolności graficznych zazdroszczę. Grzebałam kiedyś trochę w Photoshopie, ale chciałabym umieć znacznie więcej. |
|
|
|
|
#519 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604210952 Czas edycji: 2016-04-21 o 00:25 |
|
|
|
|
#520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że pracę maturalna musiałam zacząć już w marcu. Wybrałam sobie zaburzenia psychiczne w literaturze. Kieruję się na UŚ - z jednej strony, dlatego, że zawsze chciałam, z drugiej - ponieważ moje liceum jest Liceum Uniwersytetu Śląskiego, więc będę miała troszkę łatwiej w odnalezieniu się na studiach. ![]() Powiedz mi, jak jest na takich studiach? Bardzo ciężko? Nie zmieni to mojego zdania, bo teoretycznie im ciężej, tym lepiej, ale chciałabym bardzo wiedzieć. ) I jaką specjalizację dla siebie wybrałaś?
|
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;33863472]Nie, nie, w przyszłym.
Co nie zmienia faktu, że pracę maturalna musiałam zacząć już w marcu. Wybrałam sobie zaburzenia psychiczne w literaturze. Kieruję się na UŚ - z jednej strony, dlatego, że zawsze chciałam, z drugiej - ponieważ moje liceum jest Liceum Uniwersytetu Śląskiego, więc będę miała troszkę łatwiej w odnalezieniu się na studiach. ![]() Powiedz mi, jak jest na takich studiach? Bardzo ciężko? Nie zmieni to mojego zdania, bo teoretycznie im ciężej, tym lepiej, ale chciałabym bardzo wiedzieć. ) I jaką specjalizację dla siebie wybrałaś?[/QUOTE]Liceum Uniwersytetu Śląskiego? Jest coś takiego?! Gdzie się mieścicie? Ja chodziłam do X na Zawodziu :P Fajny temat pracy, wykorzystujesz Zbrodnie i Karę może? Ogólnie do jakich lektur się odwołujesz, o ile już wybrałaś literaturę? Co do studiów, jest ciężkzo, ale szału nie ma. Pierwszy rok to podstawy psychologii +obowiązkowa filozofia i informatyka, wiele się nie namęczysz. Drugi rok był dla mnie najgorszy. Masa nauki, czytania, kolokwia, odp. ustne. Praktycznie nie miałam weekendów, ciągle się uczyłam. Od 3 roku już lepiej. Nie wiem jak jest na UŚiu, bo na UJ jest tak, że od 3 roku wybierasz sobie sama przedmioty (jest kilka obowiązkowych, tzw. Metody czy Psychologia zaburzeń, inaczej Psychopatologia, a reszta to Twój wybór byle uzbierać 60 etcs na rok). A od IV roku masz pusty plan i tworzysz go od zera, zapisując się na interesujące cię zajęcia i seminarium mgr. I od ciebie zależy czy lecisz nielimitowanymi wykładami, czyli cały semestr nie robisz nic, tylko w sesji się zbiera materiał z całego semestru do nauki, czy też wybierasz warsztaty, ćwiczenia, na których na bieżaco potrzebny jest wkład własny i już tak łatwo nie jest, ale przeważnie interesująco, bo raczej nikt nie wybiera kursów niezwiązanych z jego zainteresowaniami. Co do mojej ścieżki - szeroko pojęta psychologia marketingowa: reklamu, zachowań konsumenckich. Ale planuje jeszcze robić parę kursów, które pozwoliłyby mi zdobyć wiedzę potrzebną do pracy w HR. Miłego dnia, dziewczyny. Znowu można się opalać
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) . I tak, mam wybraną literaturę, teoretycznie wszystko mam już ułożone do pracy, ale nie wykorzystam żadnej lektury. ![]() Ja chciałabym skupić się na psychologii klinicznej. Pasjonują mnie uzależnienia, to, co ludźmi kieruje. Takie "wchodzenie" innym w psychikę (wiem, może to strasznie brzmi, ale jest naprawdę świetne). ![]() Opalać się, dziewczyny!
Edytowane przez c25b88eee251337e2cf3080657e4acb7d681f815_5dace6f2394b4 Czas edycji: 2012-05-02 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;33866514]Tak, w Polsce są tylko trzy takie szkoły (ja jestem w Maczku na Koszutce, może znasz?
) . I tak, mam wybraną literaturę, teoretycznie wszystko mam już ułożone do pracy, ale nie wykorzystam żadnej lektury. ![]() Ja chciałabym skupić się na psychologii klinicznej. Pasjonują mnie uzależnienia, to, co ludźmi kieruje. Takie "wchodzenie" innym w psychikę (wiem, może to strasznie brzmi, ale jest naprawdę świetne). ![]() Opalać się, dziewczyny! [/QUOTE]Jasne, że kojarzę Maczka. Nie wiedziałam natomiast, że nosi zaszczytny tytuł liceum UŚiu To jakie książki wykorzystujesz?Opalamy sięęęę, tzn rano sie opalałam, potem zaszło słońce, pokropiło i już mi się nie chciało wychodzić do ogródka. I mam strasznie słabe łącze u siebie, dzisiaj totalnie nie chciało mi łączyć :- ( teraz jestem w dolinie, w mieście, siedzę z lapkiem w aucie i łapie mi bezprzewodówkę ;d uf! |
|
|
|
|
#524 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Książki to: "Historia Lisey" - Kinga, "Ptasiek" Whartona, "Inny Chłopiec" Russella, "Przerwana lekcja muzyki" Kaysen i "Szklany Klosz" Plath. Znacie może którąś z ww książek? )He, he, wyjdź z tego samochodu, wiosna jest! ;D Edytowane przez c25b88eee251337e2cf3080657e4acb7d681f815_5dace6f2394b4 Czas edycji: 2012-05-02 o 18:11 |
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;33871673]Oficjalnie tytuł uzyska 1 września.
Książki to: "Historia Lisey" - Kinga, "Ptasiek" Whartona, "Inny Chłopiec" Russella, "Przerwana lekcja muzyki" Kaysen i "Szklany Klosz" Plath. Znacie może którąś z ww książek? )He, he, wyjdź z tego samochodu, wiosna jest! ;D[/QUOTE] Z tytułu kojarzę Ptaśka, a Przerwaną... znam w wersji filmowej. A resztę polecasz? Bo chętnie sięgnę po coś w temacie, choć na razie jestem w trakcie "Pianistki" E. Jelinek :- ) co prawda, nie opowiada o chorobach psychicznych, ale o toksycznym uzaleznieniu córki od matki. Ale ciężko pisana książka, mało fabuły, dużo opisów, nie każdego wciągnie. Mnie prawde mówiąc pewne fragmenty kompletnie nie wkręcają, a inne bardzo. Zalezy kto czego oczekuje. Ahh, to sobie wygłosiłam refleksje jak z koła czytelników ![]() Oj oj! Nie siedzę w nim tylko i wyłącznie z powodu neta. Po prostu czekałam na kogoś i wykorzystałam okazję, by wyciągnąć lapka |
|
|
|
|
#526 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hm... Zaciekawiłaś mnie tą "Pianistką". )
|
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
[1=c25b88eee251337e2cf3080 657e4acb7d681f815_5dace6f 2394b4;33872902]Osobiście polecam wszystkie - choć nie wszystkie czytałam, muszę je szybciutko nadrobić, jednak teraz zmagam się z lekturami... Dla mnie każda książka, w której występują takowe zaburzenia jest niezwykła.
Hm... Zaciekawiłaś mnie tą "Pianistką". )[/QUOTE]Haha, też przechodziłam przez to zanim poszłam na psychologię ;- ) Teraz to pewne rzeczy jakby powszednieją, ale jednocześnie bardziej przerażają, bo znasz przebieg choroby, objawy, skutki uboczne i prawdopodobieństwa remisji i zdajesz sobie sprawę, że np, depresja, to nie tylko etykietka, słowo-wytrych, ale autentyczna, przerażająca pułapka, w której ktoś tkwi i nie może się uwolnić... A "Weronika postanawia umrzeć" czytałaś? Akcja rozgrywa się w psychiatryku, jest tam ciekawy motyw, o ile dobrze pamiętam, chłopaka-schizofrenika. A jak już tak polecam z tego gatunku, nazwijmy to psychologiczno-psychiatrycznego, to jeśli chodzi o filmy, koniecznie zobacz "Lęk pierwotny" (ten z Richardem Gerem), niesamowite wrażenie robi. |
|
|
|
|
#528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję, dopiszę sobie te książki do listy obowiązkowych. ) "Weronika postanawia umrzeć" tylko oglądałam, a wiadomo, że film wypada raczej kiepsko przy książce.Dobra, ja uciekam poczytać trochę przy kubku pokrzywki. ;D Dobranoc. |
|
|
|
|
|
#529 |
|
Konto usunięte
|
.
|
|
|
|
#530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam nawet na rowerku nad Wisłą ale przez te marsze i uroczystości na starówce tłum ludzi tylko był i więcej szłam niż jechałam bo oczywiście co z tego że jest ścieżka rowerowa jak biegają tam dzieci, a rodzice nie zamierzają nic z tym robić ![]() Nieee no co ty pewnie będą w przyszłym tygodniu wczoraj wysłali dzisiaj poczta nie działa jutro jak by przyszły to byłby cud ![]() A co u Ciebie?
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Konto usunięte
|
.
|
|
|
|
#532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
uuu okresik współczuje A ja szukam jakiegoś serialu żeby zacząć oglądać bo wszystkie które oglądam się pokończyły
|
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, widzę ruch w wątku na wieczór się zaczyna ;- )
Cytat:
Ja mam PMS, więc dzisiaj nienawidzę ludzi i nie odrywam się od szafki ze slodyczami :< [1=6746bdedfa49379c2543594 dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f 24d671;33886975]haha nie przecież w poniedziałek albo wtorek je dopiero kupiłam uuu okresik współczuje A ja szukam jakiegoś serialu żeby zacząć oglądać bo wszystkie które oglądam się pokończyły [/QUOTE]Ja polecam Skinsów, Magię Kłamstwa i Dextera, ale pewnie znasz ;> z polecanych od znajomych słyszałam, że American Horror Story jest fajne oraz Pretty Little Liars (nie jestem pewna pisowni). Sama się za którys z nich wezmę, gdy tylko wrócę do cywilizacji ze stałym łączem, czyli po Majówce. |
|
|
|
|
|
#534 |
|
Konto usunięte
|
.
|
|
|
|
#535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skinsów kocham szkoda że już koniec A Magię Kłamstw i Dextera widziałam kilka odcinków ale jakoś nie wciągnęły mnie nie moje klimaty. Teraz żyje tylko klimatami post apokaliptycznymi(nie wiem czy razem czy oddzielnie się pisze jedni piszą tak drudzy tak ) wiecie koniec świata grupka ludzi przeżywa itp haha przygotowuje się na nasz koniec w 2012 ![]() Ogólnie obejrzałam z takich właśnie o końcu świata i polecam: Falling Skies, The Walking Dead i Terra Nova którą anulowali a szkoda bo świetnie się rozkręcił serial pod koniec. antt89- haha coś tam kręcili więc może i jestem haha szukaj pomarańczowego roweru
Edytowane przez 6746bdedfa49379c2543594dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f24d671 Czas edycji: 2012-05-03 o 19:06 |
|
|
|
|
|
#536 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604210952 Czas edycji: 2016-04-21 o 00:26 |
|
|
|
|
#537 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
[1=6746bdedfa49379c2543594 dc795ba743a60a5f4_5ea4c0f 24d671;33887175]Znam znam polecam Pretty Little Liars świetny jak dla mnie, podobny do the Lying Game i The Secret Circle jeśli kręcą Cię seriale z nastolatkami no i Glee of cors
![]() Skinsów kocham szkoda że już koniec A Magię Kłamstw i Dextera widziałam kilka odcinków ale jakoś nie wciągnęły mnie nie moje klimaty. Teraz żyje tylko klimatami post apokaliptycznymi(nie wiem czy razem czy oddzielnie się pisze jedni piszą tak drudzy tak ) wiecie koniec świata grupka ludzi przeżywa itp haha przygotowuje się na nasz koniec w 2012 ![]() Ogólnie obejrzałam z takich właśnie o końcu świata i polecam: Falling Skies, The Walking Dead i Terra Nova którą anulowali a szkoda bo świetnie się rozkręcił serial pod koniec. antt89- haha coś tam kręcili więc może i jestem haha szukaj pomarańczowego roweru [/QUOTE]Serialomaniaczka Dexter był genialny, nie mów ];- > The Walking Dead oglądałam parę odcinków, bo mój facet jest fanem Zombie. Na urodziny kupiłam mu książkę wzorowaną na przygodach z TWD "Narodziny gubernatora", czytałaś może? A o Skinsach mogłabym się rozwodzić bez końca A może Breaking Bad? Ja widziałam 2 odcinki, nie wciągnęły mnie, średnio mój klimat, ale ogólnie ludzie polecają. Na Polsacie po MBTM w niedzielę puszczają pierwszy sezon, w zeszłym tyg był 1-szy odcinek. |
|
|
|
|
#539 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201604210952 Czas edycji: 2016-04-21 o 00:26 |
|
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Wizażanki
muszę jakoś ogarnąć te wszystkie posty, które naprodukowałyście ![]() Cytat:
i tak dalej.. niespełnione ambicje matek za młodu chyba. i kompleksy
Mów mi pluszak ! Koty, psy i inne zwierzaki Pomóż nakarmić zwierzęta ze schroniska - wystarczy kliknąć ![]() ![]() ----> http://www.pmiska.pl Nakarm psiaka i roześlij link dalej! ![]() ![]() http://www.karmimypsiaki.pl |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

dla mnie złe włosy to już zły wygląd całej twarzy. Ba, całej mnie.

No bo to w sumie jest taki zwykły samoopalacz ale od razu daje efekt, no ale jak pisałam u mnie nogi się nie chcą opalać a tak to się spsikam i normalnie jak po wakacjach w Egipcie

i tak dalej.. niespełnione ambicje matek za młodu chyba. i kompleksy