Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 14:03   #3031
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
cudne są będziesz wyglądać cudownie!
jestem korektorem czasopism i książek pewnego wydawnictwa, więc poprawiłam wg swojej wiedzy
Dziękuję wiedziałam, że są tu specjalistki

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:03   #3032
ladystar
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Ach Vivienki zazdroszczę! faktycznie takie wygodne, jak mówią? Nie obciera nic?
teraz juz nic a nic
najgorzej bylo jak przyniosl je listonosz (luty -30 stopni na zewnatrz) i ja taka szczesliwa, ze przyszly, otwieram paczke, przymierzam a tu co? uwiera prawie w kazda czesc stopy na szczescie jak polezaly w temp. pokojowej to doszly do siebie, ale dopiero dzisiaj odkrylam ich prawdziwa wygode

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:06   #3033
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
teraz juz nic a nic
najgorzej bylo jak przyniosl je listonosz (luty -30 stopni na zewnatrz) i ja taka szczesliwa, ze przyszly, otwieram paczke, przymierzam a tu co? uwiera prawie w kazda czesc stopy na szczescie jak polezaly w temp. pokojowej to doszly do siebie, ale dopiero dzisiaj odkrylam ich prawdziwa wygode
ojej, ale Ci zazdroszczę Swego czasu chorowałam na Vivienki, ale budżet mocno by ucierpiał. Może jednak odłożę sobie na nie, bo też jestem butoholiczką
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:06   #3034
ladystar
Zakorzenienie

ide sobie z wizazu, bo znow zamowilam kilka par butow na watku butowym wiec jak posiedze dluzej to zle sie to dla mnie skonczy

milego popoludnia

Stary 2012-05-03, 14:07   #3035
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj zmarł wujek T.

nie ma sił Was nadrobić, przepraszam

z weselszych rzeczy: ściany naszego pięterka powoli pną się do góry...

dla dziewczyn ktore maja dzisija 100dniówke

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

ps. Jak wam sie hymn Euro 2012 podoba?
wlasnie sluszalam, brat mi podelal myslalam, ze zartuje:P

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

a ja wam powiem, że wczoraj spędziłam pierwszą cudowną noc w naszym wspólnym mieszkanku. Niestety dzisiaj o 10.00 rozpoczęły się obchody święta 3 maja i na rynek (minusy mieszkania na ścisłej starówce) wjechały konie, żołnierze i orkiestra garnizonowa. Wiec trzeba było się zwlec z łóżka. Teraz jestem już w domku u siebie i próbuję ogarnąć kaca.

Cholera, mam tyle rzeczy do roboty. W sobotę wyjeżdżam, najpierw na wesele potem od razu do Krakowa, a weny do działania brak. Nawet nie wybrałam jeszcze kiecy na to wesele. Mam iść w pomarańczowej sukience asosa czy granatowej?

mi sie bardziej pomaranczowa podoba i pamietam, jak zalozylaś ją chyba na Waszą 10 rocznice i wyglądalaś cudownie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Relacja ze ślubu Ewusi_marchew
2 maja 16:00

Dzień zapowiadał się słonecznie, ale o 15:00 nadciągnęła burza z piorunami i silny deszcz. Na szczęście kiedy Młodzi przyjechali do kościoła padał już tylko niewielki deszczyk. Goście czekali na Państwa Młodych przed kościołem.

Według mnie wyglądali dokładnie tak jak Ewusia zaplanowała. Suknia pięknie się układała, eksponowała talię, a jej przyszły mąż - pełna klasa, ciemny garnitur, fioletowa muszka i butonierka. Bukiet z białych frezji i fioletowych eustom. Świadkowa miała podobny bukiet z białych kwiatów.

Młodzi weszli do kościoła pierwsi, za nimi świadkowie i goście.

Kościół sam w sobie jest bardzo ładny, od sufitu na boki szły kolorowe wstęgi, robiło to fajny efekt

Msza przed przysięgą minęła mi bardzo szybko. Ciekawe jak Ewusi? Przysięgę wypowiedzieli powoli, bez zająknięcia i z uśmiechem

Na końcu nowi małżonkowie poszli podpisać dokumenty, a część gości wyszła już z kościoła. W tym znajomi szykujący dla nich tuby. Postawili w gotowości fotografa i czekaliśmy aż wyjdą. Tuby wytrzeliły z hukiem, efekt był super! Ten huk fajnie pasował do momentu wyjścia. Posypały się kwiatki, a później grosiki. Ewusia trzymała kasę a mąż i goście pomagali zbierać. Zaraz po wyściu była też chwila dla reporterów - czego efekty zaraz zobaczycie Deszcz przestał padać, było już rześko i przyjemnie. Idealna pogoda na tańce

Cała msza trwała standardowo jakieś 45 min, a mi to tak szybko zleciało... Taką mam refleksję, że ilość przygotowań do ślubu jest niewspółmierna do długości chwili jaką jest przysięga. Ta chwila powinna trwać i trwać i trwaaaaaaać
dziekujemy za relacje zaraz ide zobaczyc foteczki

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Aaaa...zapomnialam wam napisac najwazniejsze co mi sie wczoraj przytrafiolo na przymiarce. Juz prawie mialam zdejmowac sukienke, ale cos mnie jeszcze oswiecilo zeby sobie w niej troche poskakac i "potanczyc" w sensie lapki w gore, zeby zprawdzic czy jest na pepwno dobrze dopasowana...i co???? Wyskoczyl mi cycek!!! Ktorego nie mam tak na dobra sprawe No i musza ja teraz troche podniejsc w pasie tak zeby wyzej lezala, w sensie zwezyc w jednym miejscu zeby sie podniosla troche ...no i mam nadzieje ze bedzie ok, a jak nie to beda jaja!!! Za dwa tygodnie ma byc gotowa. Takze dziewczyny uwaga, dobrze sie pogimnastykujcie w sukienkach przed odbiorem, zebyscie pozniej w trakcie tanca nie czuly dyskomfortu.
przepraszam, ze sie smieje, ale musialo to zabawnie wyglądac na szczescie to na przymiarce sie zdarzylo, a nie na weselu tez bede musiala w swojej poskakac
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Kili w każdej Zarze jeszcze są
Moja sukienka nie dotyka ziemi w tych butach, jest taka że jak idę to wystaje mi ta złota platforma z przodu, więc fajnie to wygląda. Jak ubiore troche niższe to raczej nie będzie się kiecka tarzać po zieemi jak sądzę.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...4%98TY%2BPLISY

i są już tańsze o 50% od ceny którą ja dałam

A na zmianę planuję któreś z tych:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BZ%2BPASKAMI

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BKOSTK%C4%84

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BNA%2BOBCASIE

te 2 są moimi faworytami, ale muszę je najpierw pomierzyć, poczekam do czerwca na %%%% i dorwę którąś parę
moim zdaiem też te 3 są okropne:P straszne poprostu ale 2
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:10   #3036
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, ale Ci zazdroszczę Swego czasu chorowałam na Vivienki, ale budżet mocno by ucierpiał. Może jednak odłożę sobie na nie, bo też jestem butoholiczką
ja na nie chorowalam nawet jak nie bylismy jeszcze zareczeni, a jak juz zaczelam planowac moj slubny look i wymyslilam zlote dodatki to te buty tak pieknie sie wpasowaly w moja kolorystyke

I powiedzialam sobie - za buty slubne wydam 300 zl, za jakies piekne wymarzone buty na codzien tez moge wydac 300 zl, co dalo mi sume 600 zl akurat na Vivienki i mam 2 w 1 --> moje wymarzone buty + buty slubne
(jednak ten profil matematyczny w liceum do czegos mi sie przydal )

Stary 2012-05-03, 14:23   #3037
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jak wysoki obcas mają Wasze buty ślubne? Zastanawiam się, czy wytrzymam w swoich całe wesele (mam 10 cm). Generalnie chodzę na bardzo wysokich obcasach, ale co innego chodzić, a co innego tańcować całą noc.
Moje mają 8.5cm i 9cm

Cytat:
Aaaa...zapomnialam wam napisac najwazniejsze co mi sie wczoraj przytrafiolo na przymiarce. Juz prawie mialam zdejmowac sukienke, ale cos mnie jeszcze oswiecilo zeby sobie w niej troche poskakac i "potanczyc" w sensie lapki w gore, zeby zprawdzic czy jest na pepwno dobrze dopasowana...i co???? Wyskoczyl mi cycek!!! Ktorego nie mam tak na dobra sprawe No i musza ja teraz troche podniejsc w pasie tak zeby wyzej lezala, w sensie zwezyc w jednym miejscu zeby sie podniosla troche ...no i mam nadzieje ze bedzie ok, a jak nie to beda jaja!!! Za dwa tygodnie ma byc gotowa. Takze dziewczyny uwaga, dobrze sie pogimnastykujcie w sukienkach przed odbiorem, zebyscie pozniej w trakcie tanca nie czuly dyskomfortu.
Ale jaja ale dobrze że to sprawdziłas bo potem by były jaja na weselu

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
O rany . Ja swojej jeszcze nie odebrałam a już męczy mnie myśl, że może mi spadać góra a najgorsze co może być to chodzić cały czas i podciągać suknię do góry. Moja będzie bez ramiączek a do tego z tyłu wycięta w V. Zastanawiam się właśnie czy lepiej będzie wszyć do niej biustonosz czy założyc osobno? Jak myślicie?
Na pewno będę męczyć babki z salonu żeby mi jak najlepiej dopasowały górę. Do tego mierzyłam kiedyś suknię która miała od środka taką fajną gumę zapinaną na haftki dzięki której suknia była lepiej podtrzymana. Już zapowiedziałam im że też chcę coś takiego.
Ja mam coś takiego przy sukni. Polecam takie rozwiązanie

jamee bardzo mi przykro

nena jak dla mnie granatowa

Co do hymnu na euro to babki są z lubelszczyzny pierwszy raz słyszałam ta piosenkę w lokalnych wiadomościach w życiu nie pomyślałam że mogła by wygrać.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 14:50   #3038
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
I nie szkoda tak tych talerzy? To dzień przed ślubem sie robi?
Nie wiem czy szkoda czy nie, ich problem Tak, dzień przed
Cytat:

ps. Jak wam sie hymn Euro 2012 podoba?
yy
Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Zestawienie na 100 dni do ślubu
11 sierpnia 2012 16.00

Motyw przewodni: fiolet i motylki

Kościół: Kościół Matko Bożej Szkaplerznej w Studzienicznej k/Augustowa
Sala: Hotel Warszawa SPA&Resort w Augustowie www.hotelwarszawa.pl
Zespół: EveRest http://everestband.com.pl/
Fotograf: Maciek Dworzański http://maciejdworzanski.com.pl/
Kamerzysta: http://www.fotoartwideo.pl/
Obrączki: Złoty Skorpion
Transport dla gości: Necko Augustów
Transport Pary Młodej: samochód Taty
Suknia ślubna: Pronovias model Maresme (bez kwiatka na dekolcie)
Bielizna: Triumph
Buty: bialebuty.pl
Paznokcie, ogólne rozpieszczanie ciała: http://laperla.bialystok.pl
Księga gości: Angel Art Studio
Zaproszenia: M-art
Storczyki do ozdoby samochodu, motylki na tort: e-bay
Nauki przedmałżeńskie zaliczone
Menu

Do załatwienia:
- ubrac Pana Młodego
- poradnia rodzinna
- nauka tańca!!!
- biżuteria, welon, pończochy, podwiązka
- próbna fryzura
- próbny makijaż
- zakupić klatkę na koperty, płatki luzem (fioletowe i białe) i w tubach, migdały
- wszystkie dokumenty, protokół

Cytat:
Relacja ze ślubu Ewusi_marchew
2 maja 16:00

Dzień zapowiadał się słonecznie, ale o 15:00 nadciągnęła burza z piorunami i silny deszcz. Na szczęście kiedy Młodzi przyjechali do kościoła padał już tylko niewielki deszczyk. Goście czekali na Państwa Młodych przed kościołem.

Według mnie wyglądali dokładnie tak jak Ewusia zaplanowała. Suknia pięknie się układała, eksponowała talię, a jej przyszły mąż - pełna klasa, ciemny garnitur, fioletowa muszka i butonierka. Bukiet z białych frezji i fioletowych eustom. Świadkowa miała podobny bukiet z białych kwiatów.

Młodzi weszli do kościoła pierwsi, za nimi świadkowie i goście.

Kościół sam w sobie jest bardzo ładny, od sufitu na boki szły kolorowe wstęgi, robiło to fajny efekt

Msza przed przysięgą minęła mi bardzo szybko. Ciekawe jak Ewusi? Przysięgę wypowiedzieli powoli, bez zająknięcia i z uśmiechem

Na końcu nowi małżonkowie poszli podpisać dokumenty, a część gości wyszła już z kościoła. W tym znajomi szykujący dla nich tuby. Postawili w gotowości fotografa i czekaliśmy aż wyjdą. Tuby wytrzeliły z hukiem, efekt był super! Ten huk fajnie pasował do momentu wyjścia. Posypały się kwiatki, a później grosiki. Ewusia trzymała kasę a mąż i goście pomagali zbierać. Zaraz po wyściu była też chwila dla reporterów - czego efekty zaraz zobaczycie Deszcz przestał padać, było już rześko i przyjemnie. Idealna pogoda na tańce

Cała msza trwała standardowo jakieś 45 min, a mi to tak szybko zleciało... Taką mam refleksję, że ilość przygotowań do ślubu jest niewspółmierna do długości chwili jaką jest przysięga. Ta chwila powinna trwać i trwać i trwaaaaaaać
Fajna relacja A czemu Ewusia sama nam nie napisze? a cóż to za reporterzy?
Cytat:
Dziewczyny, jak wysoki obcas mają Wasze buty ślubne? Zastanawiam się, czy wytrzymam w swoich całe wesele (mam 10 cm). Generalnie chodzę na bardzo wysokich obcasach, ale co innego chodzić, a co innego tańcować całą noc.
ja będę mieć 8cm Ostatnio na weselu byłam w 13cm i wytanczyłam całą noc.
Cytat:
oooo to będę musiała się pogimnastykować

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 14:53   #3039
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Fajna relacja A czemu Ewusia sama nam nie napisze? a cóż to za reporterzy?
Ewusia na pewno napisze relację osobiście jak ochłonie z wrażenia po ślubie i będzie miała czas do nas zajrzeć Tym czasem musicie zadowolić się relacją z mojej strony. "Reporterzy" miałam na myśli gości pstykających młodym foty na pamiątkę.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:06   #3040
zubi89
Zakorzenienie

Witam

Kiciu Mam ogromną prośbę czy mogłabyś podmienić link na pierwszej stronie bo mamy mały burdel z góry dziękuje

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=89

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2012-05-03 o 15:07
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:28   #3041
madzia2306
Zakorzenienie

2 dni!

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:52   #3042
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
2 dni!
aaaaaaaa! kiedy to zleciało?! jak sie czujesz?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:54   #3043
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaa! kiedy to zleciało?! jak sie czujesz?
czuję się dobrze dzisiaj bylismy na drugiej spowiedzi, w środę podpisaliśmy dokumenty więc wszystko już zalatwione, jutro jadę na paznokcie, a z rana na gieldę kwiatową po kwiaty do kościola a po poludniu na salę zawieziemy wódkę i napoje

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 15:55   #3044
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Witam

Kiciu Mam ogromną prośbę czy mogłabyś podmienić link na pierwszej stronie bo mamy mały burdel z góry dziękuje

a moich inspiracji nie ma..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 16:01   #3045
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a moich inspiracji nie ma..
A wysłałaś mi PW?? bo mnie teraz często nie ma :/ i jak wchodzę i widzę, że ktoś dodał lub mi pisze na Pw to dodaje a tak to przepraszam, ale nie daje rady nadrabiać wątku jeżeli możesz podeślij mi linka z góry dziękuje

Każdą Pmk proszę o pw z linkiem do inspiracji lub 100dni przed oczywiście tych których nie mam na liscie z góry dziękuje

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2012-05-03 o 16:05
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 16:29   #3046
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Wieczorem zamienię. Widocznie gdzieś przeoczylam albo mnie w domu nie było jak wstawiałas

madziu to już tuż tuż

Stary 2012-05-03, 16:41   #3047
Madziuniusia
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=cZMGw...eature=related
patrz: 2:22 min

Czy tylko mi coś nie pasuje?
Stary 2012-05-03, 17:23   #3048
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=cZMGw...eature=related
patrz: 2:22 min

Czy tylko mi coś nie pasuje?
no cóż, dalej istnieją wyznawcy białych skarpetek
sama znam kilku ( mój TŻ na szczęście nie ma takich zapędów)

ewuszkaa dziękujemy za relację i zdjęcia

u mnie pogoda się rozpłakała, co współgra z moim humorem
piszecie,że odpadają Wam kolejni goście, mi również, ale z dwudziestokilkuosobowej ekipy zaproszonych gości
zostanie nas garstka

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 17:33   #3049
marylka80
Zadomowienie

Dziewczyny jak zalatwiacie sprawe z wejsciem do koscola, wchodzicie z Tz czy wprowadza was tato?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 17:44   #3050
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak zalatwiacie sprawe z wejsciem do koscola, wchodzicie z Tz czy wprowadza was tato?
tylko i wyłącznie z TŻ
Stary 2012-05-03, 18:21   #3051
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

jeszce nie załatwialiśmy tego ale z tatą.. wiem że na pewno u mnie w parafii to nie problem... choć tata mnie ostatnio wkurzył w tej kwiestii bo sądzi że goście będą zniesmaczeni "bo to takie amerykańskie" jeszcze raz usłysze takie zdanie a nie wiem co zrobię

Stary 2012-05-03, 18:21   #3052
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
A wysłałaś mi PW?? bo mnie teraz często nie ma :/ i jak wchodzę i widzę, że ktoś dodał lub mi pisze na Pw to dodaje a tak to przepraszam, ale nie daje rady nadrabiać wątku jeżeli możesz podeślij mi linka z góry dziękuje

Każdą Pmk proszę o pw z linkiem do inspiracji lub 100dni przed oczywiście tych których nie mam na liscie z góry dziękuje
Moje są dwie strony wcześniej;p
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:23   #3053
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Ja myślę wejść z narzeczonym a wyjść z mężem A tak serio to mój ojczulo to taki nerwus, że nie zrobiłabym mu tego Na pewno będzie miał stresa większego niż ja w związku ze ślubem więc nie będę mu dokładać a poza tym jakoś średnio podoba mi się ta zachodnia moda na wchodzenie do kościoła z tatem ale to tylko moja opinia

Kicia nie bij

Edytowane przez CarrieBradshaw86
Czas edycji: 2012-05-03 o 18:25
CarrieBradshaw86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 18:28   #3054
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Ja myślę wejść z narzeczonym a wyjść z mężem A tak serio to mój ojczulo to taki nerwus, że nie zrobiłabym mu tego Na pewno będzie miał stresa większego niż ja w związku ze ślubem więc nie będę mu dokładać a poza tym jakoś średnio podoba mi się ta zachodnia moda na wchodzenie do kościoła z tatem ale to tylko moja opinia

Kicia nie bij
ewh właśnie to nei jest moda zachodnia to jest tradycja słowiańska tylko nie zachowana tylko wcześniej było tka żę PM wchodziła z tatą swoim a Pan młody z mamą za nimi reszta gości czy jakoś tak (nie mam teraz zapisanej tej strony na której czytałam o całej tej ceremonii) wiem też że uważa się też ją za tradycje anglosaską ale tu już mam mniej info na ten temat jak to wyglądało

Stary 2012-05-03, 18:28   #3055
carmelova
Zakorzenienie

Cześć.

Piękna relacja ze ślubu Ewy

Dziewczyny desperacko potrzebuję porady! Jutro jadę zamawiać buty do akces 2. Chcę zamówić model ze zdjęcia nr 1 tylko bez paska, z obcasem szpilka 6-7-8 cm (zależy od wygody - poprzymierzam) zdjęcie nr 2, i teraz mam problem z kolorem. Myślałam o kolorze złotym z próbnika, o ile jest taki bardziej szampański a nie stare złoto. Ewentualnie śmietanka (kolor sukni). Ale moja mama uważa, że te złote buty będą za ciemne... Pomóżcie mi dobrać buty, wklejam zdjęcie sukni No i co sądzicie o zdobieniach kryształkami swarovskiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_32_VenusY02.jpg (35,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obcasy-szpilki.jpg (31,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg probnik-satyna2.jpg (102,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DZT_17_swarovski01.jpg (50,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dół 2.jpg (39,9 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 116.jpg (36,4 KB, 35 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:29   #3056
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj pomykalam po domu w moich Vivienkach i powiem Wam ze te buty sa niesamowite, mialam ogromnego stresa jak je zakladalam wczesniej, bo byly dosyc sztywne, ale dziewczyny z watku Vivienkowego doradzily zebym poczekala na lato, bo one same z siebie robia sie miekkie pod wplywem temperatury i... dzis sa cudownie wygodne noga wslizgnela sie do samego konca w zwiazku czym but trzyma sie dobrze na stopie i czuje ogromna ulge. Mam tylko nadzieje ze 07.07 nie bedzie ujemnej temperatury
Gorzej będzie jak będzie gorąco i pod wpływem temperatury zrobią sie na prawdę miękkie

Cytat:
Dziewczyny, pomóżcie proszę

Kupiliśmy jednorazowe aparaty dla gości na wesele. Chcemy postawić je na stole, a obok postawić instrukcję po co to tam jest Czy ktoś może sprawdzić ją pod konktem gramatyczno/stylistycznym? Z góry dziękuję

"Pomóżcie nam złapać wspomnienia!
Używajcie tego apartu do robienia zdjęć sobie, swojej rodzinie i przyjaciołom w trakcie wesela
– śmiesznych, wzruszających i oczywiście tych „niezapomnianych”
Pokażcie nam jak wyglądało wesele Waszymi oczami!
Przekazujcie sobie aparat wśród osób przy stole.
Pamiętajcie o naladowaniu lampy błyskowej
(przycisnac przycisk z przodu, aż zapali się dioda na górze).
Kiedy film się kończy, po prostu zostawcie aparat na stole,
żebyśmy mogli wywołać zdjęcia i cieszyć się wspomnieniami."
Bardzo fajny pomysł z tymi aparatami. A "instrukcja" jak najbardziej czytelna

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
2 dni!
Coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Zestawienie na 100 dni do ślubu
11 sierpnia 2012 16.00

Motyw przewodni: fiolet i motylki

Kościół: Kościół Matko Bożej Szkaplerznej w Studzienicznej k/Augustowa
Sala: Hotel Warszawa SPA&Resort w Augustowie www.hotelwarszawa.pl
Zespół: EveRest http://everestband.com.pl/
Fotograf: Maciek Dworzański http://maciejdworzanski.com.pl/
Kamerzysta: http://www.fotoartwideo.pl/
Obrączki: Złoty Skorpion
Transport dla gości: Necko Augustów
Transport Pary Młodej: samochód Taty
Suknia ślubna: Pronovias model Maresme (bez kwiatka na dekolcie)
Bielizna: Triumph
Buty: bialebuty.pl
Paznokcie, ogólne rozpieszczanie ciała: http://laperla.bialystok.pl
Księga gości: Angel Art Studio
Zaproszenia: M-art
Storczyki do ozdoby samochodu, motylki na tort: e-bay
Nauki przedmałżeńskie zaliczone
Menu

Do załatwienia:
- ubrac Pana Młodego
- poradnia rodzinna
- nauka tańca!!!
- biżuteria, welon, pończochy, podwiązka
- próbna fryzura
- próbny makijaż
- zakupić klatkę na koperty, płatki luzem (fioletowe i białe) i w tubach, migdały
- wszystkie dokumenty, protokół

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
hej, hej.
na chwilę wpadłam poinformować Was, ze żyję, ale niestety nie mam czasu na wizażowanie.
Przygotowań mam już po dziurki w nosie i marzę już o dniu ślubu i o tym, że zaraz po nim wyjeżdżamy do siebie (moja mama przechodzi samą siebie i mam jej po prostu dość).
Już niedługo i bedzie koniec A stres łapie?

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:33   #3057
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ewh właśnie to nei jest moda zachodnia to jest tradycja słowiańska tylko nie zachowana tylko wcześniej było tka żę PM wchodziła z tatą swoim a Pan młody z mamą za nimi reszta gości czy jakoś tak (nie mam teraz zapisanej tej strony na której czytałam o całej tej ceremonii) wiem też że uważa się też ją za tradycje anglosaską ale tu już mam mniej info na ten temat jak to wyglądało
Popacz! Tego akurat nie wiedziałam ale i tak mi się to nie podoba Ale oczywiście każdy robi jak chce w końcu o tutaj chodzi Nie chcę myśleć co by było gdyby wszystkie Pm wyglądały tak samo i miałe identyczne suknie, kolorki i inspiracje.. obłęd Także niech żyje różnorodność!! ahoj
Stary 2012-05-03, 18:35   #3058
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzę do kościoła z Tż

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 18:36   #3059
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarrieBradshaw86 Pokaż wiadomość
Popacz! Tego akurat nie wiedziałam ale i tak mi się to nie podoba Ale oczywiście każdy robi jak chce w końcu o tutaj chodzi Nie chcę myśleć co by było gdyby wszystkie Pm wyglądały tak samo i miałe identyczne suknie, kolorki i inspiracje.. obłęd Także niech żyje różnorodność!! ahoj
no widzisz Tobie się to nie podoba to ok ale jeśli jedynym argumentem jest to że to amerykańskie, i mówi to ktoś nie znając tak na prawdę tradycji no to sory ale mnie to drażni (sczególnie w ustach moich koleżanek). Poza tym ja mam świetny kontakt z tatą duuuużo lepszy niż z mamą wiec to była taka decyzja sama z siebie

Stary 2012-05-03, 18:44   #3060
CarrieBradshaw86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć.

Piękna relacja ze ślubu Ewy

Dziewczyny desperacko potrzebuję porady! Jutro jadę zamawiać buty do akces 2. Chcę zamówić model ze zdjęcia nr 1 tylko bez paska, z obcasem szpilka 6-7-8 cm (zależy od wygody - poprzymierzam) zdjęcie nr 2, i teraz mam problem z kolorem. Myślałam o kolorze złotym z próbnika, o ile jest taki bardziej szampański a nie stare złoto. Ewentualnie śmietanka (kolor sukni). Ale moja mama uważa, że te złote buty będą za ciemne... Pomóżcie mi dobrać buty, wklejam zdjęcie sukni No i co sądzicie o zdobieniach kryształkami swarovskiego?
hej Ja bym brała butki w kolorze śmietankowym= w kolorze sukni ewent. jeśli masz jakieś złote dodatki to wtedy moznaby pomyśleć nad innym kolorkiem. Svarki czemu nie

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no widzisz Tobie się to nie podoba to ok ale jeśli jedynym argumentem jest to że to amerykańskie, i mówi to ktoś nie znając tak na prawdę tradycji no to sory ale mnie to drażni (sczególnie w ustach moich koleżanek). Poza tym ja mam świetny kontakt z tatą duuuużo lepszy niż z mamą wiec to była taka decyzja sama z siebie
Kiciuś koleżankami sie nie przejmuj Przecie to Ty wychodzisz za mąż nie one. Jednej się podoba to drugiej tamto i gitara gra. Szkoda tylko że w taki sposób komentują skoro więdzą że Ty masz zamiar pójść właśnie z tatem pod rękę Ja oczywiście nie chciałam nikogo urazić tylko napisałam jakie są moje odczucia. Mam nadzieję, że się na mnie boczysz o to Na zgodę bukiet róż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości