Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 19:45   #2431
Ando
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
wiecie co jest najgorsze to to, że się boje zadzwonić do gina..... z tego wszytskeigo to juz mi wszystko odchodzi...i głupi śmiech mnie łapie.
to mu wyslij smsa
spoko-on jest od tego zeby ci rozwiewac watpliwosci

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:45   #2432
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ja wiedziałam kogo biorę za mąż i jakie sa jego przyzwyczajenia. I po ślubie jest dużo lepiej niż przed. jesteśmy siebie pewni. Rzecz jasna, że sa rzeczy, które mnie u niego wkurzają, ale ja też mam kilka przyzwyczajeń, których on nie znosi. Ale nauczyliśmy się z tym żyć i jest bardzo ok
!
U nas jest tak samo Czasem sie spinamy, bo jestem wybuchowa, ale bardzo się kochamy i wiemy, ze możemy na siebie liczyć. Czasem sobie myślę, że gdyby coś mu się stało, życie nie miałoby dla mnie sensu.
Strasznie się cieszę, że się spotkaliśmy i jesteśmy razem

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Te od 2 kg nie są dla wcześniaczków, są jeszcze mniejsze :p ja będę po wypłacie kupować 2 paczki, kupię 1 od 2kg a 2 od 3kg bo moja mała raczej urodzi się raczej poniżej 3kg więc się zobaczy jak to będzie wyglądać. ciastek, ja nie lubię chodzić do lasu, jakoś myśl o kleszczach mnie przeraża :/
Hmm nie wiedziałam, że to nie dla wcześniaków.
Bo ja jestem z 34tc i wazyłam 2300. Dlatego od razu założyłam, że donoszone dziecko to ma 3 kg i więcej
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:46   #2433
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Miałam Wam pokazać. Fryzjerka mojemu pieskowi wyczarowała... warkoczyki na uszach
lol
wygląda jak wiking

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 19:46   #2434
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
ja nie myslalam- pisalam co mi lekarze wytlumaczyli... czy lepiej-to sie okaze, niestety to jest bardzo delikatna sprawa, i to wrastanie z czasem sie poglebia, dlatego znajoma mowi ze beda czekac do minimalnego wieku dziecka i ciac jak najszybciej.
Poki co najpierw musza to zdiagnozowac. Mowila tez ze takim mlodym kobietom nie wycinaja macicy, czyli beda chcieli sie bawic... kurde-juz bym wolala zeby wycieli i miec spokoj...
Z tym lozyskiem wrastajacym jest jeszcze jeden problem - zle dziala, a co za tym idzie - 1.nie produkuje wod plodowych (dlatego mi tak malo sie zrobilo) 2.strasznie sie boje zeby dziecko nie bylo niedotlenione przez probelmy z przekazem krwi... i to ze moja pepowina jest podwojna a nie potrojna tez ponoc z tego wynika. Niby lekarz mowil ze to tylko grozi ze dziecko bedzie mniejsze, ale zaczynam sie bac o jego zdrowie.... A jak nic nie wymysla z tymi wodami to mu zaraz nerki pojda...
kurde ide sikac bo mi pecherz rozerwie...
Czyli do tego 25tc czekają czy później? Bo kiedyś pisałaś, że u Ciebie od 25 tygodnia jest szansa ratować maluszka.
Dziwne to, bo wychodzi, że maluszek będzie mniej ważył, czyli muszą jak najdłużej utrzymać go w brzuszku. Mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie
Kurde nie dość, że się tyle nacierpiałaś już, to jeszcze to... A takie narkomanki czy alkoholiczki nie mają problemów z ciążami. Gdzie tu sprawiedliwość?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:48   #2435
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co jest najgorsze to to, że się boje zadzwonić do gina..... z tego wszytskeigo to juz mi wszystko odchodzi...i głupi śmiech mnie łapie.
nie bój się tylko dzwoń

Cytat:
ja nie myslalam- pisalam co mi lekarze wytlumaczyli... czy lepiej-to sie okaze, niestety to jest bardzo delikatna sprawa, i to wrastanie z czasem sie poglebia, dlatego znajoma mowi ze beda czekac do minimalnego wieku dziecka i ciac jak najszybciej.
Poki co najpierw musza to zdiagnozowac. Mowila tez ze takim mlodym kobietom nie wycinaja macicy, czyli beda chcieli sie bawic... kurde-juz bym wolala zeby wycieli i miec spokoj...
Z tym lozyskiem wrastajacym jest jeszcze jeden problem - zle dziala, a co za tym idzie - 1.nie produkuje wod plodowych (dlatego mi tak malo sie zrobilo) 2.strasznie sie boje zeby dziecko nie bylo niedotlenione przez probelmy z przekazem krwi... i to ze moja pepowina jest podwojna a nie potrojna tez ponoc z tego wynika. Niby lekarz mowil ze to tylko grozi ze dziecko bedzie mniejsze, ale zaczynam sie bac o jego zdrowie.... A jak nic nie wymysla z tymi wodami to mu zaraz nerki pojda...
kurde ide sikac bo mi pecherz rozerwie...
co do wód - to wrzucałam tu kiedyś artykuł, w którym był opisany przypadek pacjentki w Krk, której jakoś od 20 tyg sączyły się wody płodowe. Uzupełniali je cały czas jakimś specjalnym płynem i dziecko przyszło na świat zdrowe. Także nic się nie łam, tylko się staraj o jak najszybsze przyjęcie do szpitala

Irmusia ja urodziłam się ważąc 2800g, mój brat 2850g. Ja też kupiłam te pampersy od 2 kg (one są do 5kg, więc starczą na trochę), 2 paczki, myślę, że spokojnie je zużyje. A też się bałam, że jak mała urodzi się drobna, to te pampki od 3kg będą za duże

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-03 o 19:50
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:48   #2436
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Bo ja jestem z 34tc i wazyłam 2300. Dlatego od razu założyłam, że donoszone dziecko to ma 3 kg i więcej
Ja byłam donoszona i ważyłam 2600, moja siostra tak samo I zapowiada się, że mój maluch też tyle będzie ważył
Cytat:
lol
wygląda jak wiking

Bloguję
Stary 2012-05-03, 19:49   #2437
agusiaaaa1234
Raczkowanie

A tak z innej beczki.... przytyłam już 14 kg!!!!
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:50   #2438
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tak dużo Teraz już jestem w 3 trymestrze, a wtedy się mniej tyje. No i jest gorąco i nie chce się jeść

Bloguję
Stary 2012-05-03, 19:58   #2439
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
wiesz chce miec choc jedna duza paczke tych od 2 kg i jedna od 3 kg
ta od 2 do 5 kg zuzyje nawet jak mala bedzie miala ponad 3 kg
a jakby miala niecale 3 kg tak jak moj Tż miał to może te od 3 kg byly by zbyt duze na jej pupcie

a myślisz że jak białe pierze sie w proszku do koloru to nic się z nimi nie stanie ?
słyszalam że białe ubranka mogą zrobić się takie szarawe
Ad1. Hmm to ja chyba też kupię 1 pqczkę tych od 2 kg
Ad2. Nooo biały to też kolor przecież
Powiem Ci, że często tak robię z moimi i męża ubraniami, że piorę wszystko w kolorze i jest ok

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
o matko właśnie sobie uświadomiłam że w niedziele zaczynam 30 tc
zaczynam sie bać
A czego tu sie bać? Ja to tak odliczam, że szok Nie mogę się doczekać, kiedy ciąża będzie donoszona

Cytat:
hej mamusie, przyjmiecie jeszcze jedną ciężarówkę?

Jestem Aga i noszę pod serduszkiem syneczka który ma już ok 31 tyg, chociaż tak naprawdę ciężko określić.
Synuś 3 tygodnie temu ważył juz prawie 1,3 kg
Witaj Gratuluję synka

Cytat:
Zamówiłam Pampki z DOZu 3 paczki Mogę je już odhaczyć na liście
Fajnie Też muszę zamówić.

Cytat:
Mam pytanie, czy może któraś z Was tak miała/ ma....bo zaczynam już się martwić.
Dziś w nocy przeżyłam koszmar. budziłam się kilka razy i pobolewał mnie brzucho. Nie był to nie wiadomo jak mocny ból, ale mimo wszystko był nieprzyjemny. Rano wstałam, miałam nadzieję, że już jest ok.... nie było... przez dobre 2 godz męczyły mnie tak jakby delikatne skurcze (naczytałam się niedawno i wywnioskowałam, że są to skurcze przepowiadające...mam nadzieję). po pewnym czasie jednak ustały. Niedawno chodziłam na spacer i niestety, ale ból powrócił. Czuję się tak jakbym miała @.

Dodam jeszcze, że wczoraj po siusianiu wstaję, a tam "ciągnie się" takie dziwne coś galaretowate...przestrasz yłam się, że może to ten czop....ale on chyba powinien być duży i zbity, a to cos było galaretowate i rociągnięte.

Martwię się, gdyz jestem w ok 31 tyg. niestety moja ciąża nie obeszła się bez problemów. Wykryto u mnie wirus HPV i dodatkowo ureaplasme. non stop miałam jakieś zapalenia i musiałam przyjmować globulki.

Mamusie czy któraś z Was też odczuwa takie pobolewanie podbrzusza?
Oj... tak jak piszą dziewczyny. Powinnaś to skonsultować z lekarzem
Też miewam takie bóle jakby na @, ale raczej mijają po nospie i leżeniu
Stary 2012-05-03, 20:02   #2440
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
A czego tu sie bać? Ja to tak odliczam, że szok Nie mogę się doczekać, kiedy ciąża będzie donoszona
Porodu, bólu poporodowego, kolek, nieprzespanych nocek?

Bloguję
Stary 2012-05-03, 20:03   #2441
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Irmusia81 a powiedz mi czy twoje bóle to po takim leżeniu przechodziły i juz miałaś tego dnia spokój czy po kilku godz wracały?
Stary 2012-05-03, 20:05   #2442
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Czyli do tego 25tc czekają czy później? Bo kiedyś pisałaś, że u Ciebie od 25 tygodnia jest szansa ratować maluszka.
Dziwne to, bo wychodzi, że maluszek będzie mniej ważył, czyli muszą jak najdłużej utrzymać go w brzuszku. Mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie
Kurde nie dość, że się tyle nacierpiałaś już, to jeszcze to... A takie narkomanki czy alkoholiczki nie mają problemów z ciążami. Gdzie tu sprawiedliwość?
nie-25 tc to absolutne minimum zeby byla szansa na ratowanie dziecka jesli porod sie rozpoczal. Oni powinni czekac co najmniej do 30, moja lek. mowi ze najprawdopodobniej do 32. Pewnie beda mi cos podawac na przyspieszenie rozwoju dziecka, wiem ze takim planowanym wczesniakom daja cos na szybki wzrost płóc.

Co do alkoholiczek-to myslalam o nich juz kiedys jak to jest-i doszlam do prostego wniosku - one po prostu poraniają slabsze dzieci, dlatego rodza im sie same zdrowe, bo przezywaja tylko te najsilniejsze. One nigdy by nie mialy warunkow do takiego chuchania jakie ja sobie tu funduje. Taka teza wydaje mi sie logiczna

Co do wod-pamietam, czytalam tamtego posta.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 20:07   #2443
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
ja urodziłam się w 38tc 2800
Cytat:
a ja 16kg
Cytat:
Irmusia81 a powiedz mi czy twoje bóle to po takim leżeniu przechodziły i juz miałaś tego dnia spokój czy po kilku godz wracały?
ja dzisiaj miałam bóle jak na @, ok 2 godz, wzięłam prysznic, poleżałam i przeszło.
Stary 2012-05-03, 20:07   #2444
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Nacytowałam i mi wcięło:/

Irmusia fajnie brzmi Twoje ubezpieczenie, w czym sie ubezpieczasz?
W Medica Polska. Można bezpośrednio u nich wykupić ubezpieczenie albo skorzystać z ubezpieczenia oferowanego przez M Bank. Ja wybrałam tę 2 opcję. Trzeba założyć darmowe konto w M Banku i ubezpieczenie- pełna opcja jest za 119 zł miesięcznie. Wcześniej miałam takie ubezpieczenie z banku Nordea za 77 zł, ale niestety rozwiązali umowę z ubezpieczycielem:rolleyes : Mi sie to opłaca. Są wizyty u wszystkich specjalistów i badania
Stary 2012-05-03, 20:10   #2445
Ando
Rozeznanie

Cytat:
hehehee

tia...porod to dopiero poczatek

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 20:11   #2446
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

ja dzisiaj miałam bóle jak na @, ok 2 godz, wzięłam prysznic, poleżałam i przeszło.
no właśnie też bym się nie martwiła gdyby nie to, że miałam bóle w nocy- przeszło, pozniej rano- przeszło...i tak ok godz 16 znów mnie wzięło....nie boli cały czas tylko z częstymi przerwami. CHYBA ZA BARDZO PANIKUJE
Stary 2012-05-03, 20:12   #2447
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
W Medica Polska. Można bezpośrednio u nich wykupić ubezpieczenie albo skorzystać z ubezpieczenia oferowanego przez M Bank. Ja wybrałam tę 2 opcję. Trzeba założyć darmowe konto w M Banku i ubezpieczenie- pełna opcja jest za 119 zł miesięcznie. Wcześniej miałam takie ubezpieczenie z banku Nordea za 77 zł, ale niestety rozwiązali umowę z ubezpieczycielem:rolleyes : Mi sie to opłaca. Są wizyty u wszystkich specjalistów i badania
ja mam konto w mbanku, ale nie wiem nic na temat tych ubezpieczeń, a do jakiej "przychodni" chodzisz majac to ubezp.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:13   #2448
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też bym się nie martwiła gdyby nie to, że miałam bóle w nocy- przeszło, pozniej rano- przeszło...i tak ok godz 16 znów mnie wzięło....nie boli cały czas tylko z częstymi przerwami. CHYBA ZA BARDZO PANIKUJE
może powinnaś brać nospę i zobaczyć jak będzie dalej to przebiegać
Stary 2012-05-03, 20:14   #2449
Ando
Rozeznanie

Cytat:

ja tez tak mialam - wieczorem, potem w nocy sie budzilam znowu, i potem czasem rano, a w dzien nic. No ale relanium mi dal. I od tego czasu juz tak nie mam

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 20:14   #2450
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
nie-25 tc to absolutne minimum zeby byla szansa na ratowanie dziecka jesli porod sie rozpoczal. Oni powinni czekac co najmniej do 30, moja lek. mowi ze najprawdopodobniej do 32. Pewnie beda mi cos podawac na przyspieszenie rozwoju dziecka, wiem ze takim planowanym wczesniakom daja cos na szybki wzrost płóc.

Co do alkoholiczek-to myslalam o nich juz kiedys jak to jest-i doszlam do prostego wniosku - one po prostu poraniają slabsze dzieci, dlatego rodza im sie same zdrowe, bo przezywaja tylko te najsilniejsze. One nigdy by nie mialy warunkow do takiego chuchania jakie ja sobie tu funduje. Taka teza wydaje mi sie logiczna

Wlasnie gdzies czytalam zeby sie nie martwic tym, ze na poczatku ciazy byly imprezy czy alkohol, palenie itd. Bo gdyby mialo to zaszkodzic dziecku - na tak wczesnym etapie bysmy poronily, wiec zostaja tylko silniejsze jednostki.
I mozesz byc z siebie dumna, nie kazda mialaby na tyle sily co Ty

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:14   #2451
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, oj tam Ja też sie trochę boję, jak to będzie, ale bardziej chciałabym być już po I mieć takiego słodkiego bobaska do tulenia

Cytat:
Różnie jest. Czasem wracają niestety i wtedy wiem, ze muszę dalej leżeć. A czasem przechodzą i już ich więcej nie ma. Najczęściej jest tak, że jak mnie boli zastanawiam się nad telefonem do ginki. Ale najpierw leżę. I potem już raczej nie dzwonię (zadzwoniłam chyba z raz, pojechałam do szpitala, zbadała mnie i było wszystko ok). Zawsze jednak mówię o tych bólach lekarzowi na wizycie
Stary 2012-05-03, 20:15   #2452
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Moze

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:15   #2453
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie kochane! Szczególnie witam nową mamusię I pamiętaj - jak tylko coś się dzieje to dzwoń do lekarza - niczego nie bagatelizuj.
Ando trzymaj się dzielnie! Trzymam kciuki za Waszą trójkę czyli Ciebie, małża i maleństwo! Pamiętaj, że musi byc dobrze!
Linka, Blue szczególne buziaki również dla Was
Oczywiście gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni
Ciastek a Ty to wpiernicz dostaniesz wiesz? Dobrze, że wieczorem Mamcia zdała mi relację bo już sie martwiłam! Czemu masz wyłączony tel od wczoraj co? Mamy utrudniony dostęp do neta i ani się dowiedziec co u mamusiek ani pozdrowień przesłac..
Mnie wczoraj mój brzuch nieźle wystraszył... Przez ostatnie dni spacerowaliśmy naprawdę sporo i to chyba dlatego - dziś więcej odpoczywamy w łóżku choc bez przytulanek bo tak gin kazała póki co... Ważne, że szyjka długa i zamknięta a malutka ma się dobrze - waży 810g a dziś szczególnie rozrabia mi w brzuchu Mam brac nospe i filomag - wizyte u swojego gina mam w czwartek więc zobaczymy co dalej ale póki co ból ustał, tylko czasem coś delikatnie zakłuje. Za to w pn mam glukoze....
A tak poza tym to mam kochanego męża! Taki czuły i wyrozumiały Wczoraj nieźle się wystraszył.... Dziś z racji odpoczynku to nawet przyniósł mi śniadanko do pokoju, teraz zrobił kolację i podał do łóżka Poszliśmy dziś na krótki spacer w żółwim tempie i nawet się nie złościł. Ogólnie to on taki kochany i zawsze się tak o nas troszczy - zresztą od samego początku taki jest i normalnie nie mogę się nadziwić, że chciał taką marudną paskudę jak ja
Buziaki dla Was!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:18   #2454
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

O kurde, to my możemy w jednym terminie rodzić
Pewnie dadzą sterydy żeby płucka szybciej się rozwinęły Oby maluszek chciał siedzieć jak najdłużej...

No właśnie moja babcia też wychodzi z takiego założenia, że kiedyś to się robiło w polu, a ciąża nie była chorobą. Ale jaka była wtedy śmiertelność wśród dzieci! To ja wolę leżeć i chuchać na siebie i maluszka, niż później... ech, szkoda gadać

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
hehehee

tia...porod to dopiero poczatek
Dlatego teraz śpię ile wlezie
Cytat:
Oj tam, oj tam Ja też sie trochę boję, jak to będzie, ale bardziej chciałabym być już po I mieć takiego słodkiego bobaska do tulenia
Żeby jeszcze one były 24h takie słodkie A tu jak będzie wyć non stop Masakra, ja już zapowiedziałam TŻ, że chociaż raz w nocy musi wstać do małego, bo ja będę jak zombie

Bloguję
Stary 2012-05-03, 20:21   #2455
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja mam konto w mbanku, ale nie wiem nic na temat tych ubezpieczeń, a do jakiej "przychodni" chodzisz majac to ubezp.
Proszę. Tu masz wszystko

http://www.mbank.pl/ubezpieczenia/me...na_24h/#tabs=0
Stary 2012-05-03, 20:23   #2456
Soleilka
Zakorzenienie

Irmusiu a te przychodnie Medica to są wszędzie? I ile płacisz za to ubezpieczenie?

Bloguję
Stary 2012-05-03, 20:25   #2457
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby jeszcze one były 24h takie słodkie A tu jak będzie wyć non stop Masakra, ja już zapowiedziałam TŻ, że chociaż raz w nocy musi wstać do małego, bo ja będę jak zombie
Noo początki mogą być ciężkie Ale ja jakoś jestem dobrej myśli Tym bardziej, że mam praktykę teraz Bratanica męża przyjeżdża do nas conajmniej raz w tygodniu. Teraz ma 6 miesięcy i jest boska Jak była młodsza, to trzeba było ją non stop nosić, bo płakała, ale wyrosła z tego Będzie dobrze
Stary 2012-05-03, 20:26   #2458
Ando
Rozeznanie

Cytat:
O kurde, to my możemy w jednym terminie rodzić
Pewnie dadzą sterydy żeby płucka szybciej się rozwinęły Oby maluszek chciał siedzieć jak najdłużej...
hehe-a ktos tu juz snił kolejnosc porodów i mnie nie bylo na liscie tych pierwszych
U mnie 32 tc wypada na poczatku lipca

Co do siedzenia to akurat nie jest wskazane zeby siedzial za dlugo bo dla niego kazdy kolejny tydz tez niesie ryzyko. No zobaczymy co tam wymyslą

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-05-03, 20:26   #2459
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusiu a te przychodnie Medica to są wszędzie? I ile płacisz za to ubezpieczenie?
Tam w zakładce Informacje jest opcja placówki medyczne. Wybierasz województwo i miejscowość i wyskakują Ci dostępne placówki.
Ja mam wariant maksymalny i płacę 119 zł/miesiąc.
Stary 2012-05-03, 20:27   #2460
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Noo początki mogą być ciężkie Ale ja jakoś jestem dobrej myśli Tym bardziej, że mam praktykę teraz Bratanica męża przyjeżdża do nas conajmniej raz w tygodniu. Teraz ma 6 miesięcy i jest boska Jak była młodsza, to trzeba było ją non stop nosić, bo płakała, ale wyrosła z tego Będzie dobrze
Teraz im się zacznie wyżynanie ząbków
Ja mam nadzieję, że mój mały będzie grzeczny jak aniołek fajnie by było ale pomarzyć to sobie można

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości