Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 19:37   #4501
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Nie wiem co robic z malym, usnal o 18.00 i spi twardo nadal a juz 20.00. Budzic go?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:39   #4502
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
A jaki probiotyk podajesz? U nas niestety ten sam problem z kupą :/ Karmię tylko piersią, a śluz dosyć często się pojawia.

nam rossmannowski w ogóle nie przypasował
Raz posmarowałam Małej rączki i nóżki, w efekcie czego na rękach pojawiły się krostki, a na nogach skórka jest taka sucha jakby pokryta liszajem może to przez ten alkohol w składzie

nie zwróciłam uwagi, raczej każda pieluszka jest u nas mokra. Ale czytałam dzisiaj o wpływie upałów na Maluszki i podobno w taką pogodę nerki przechodzą na "tryb awaryjny". Pracują wolniej.
A Twój Mały sika mniej? Jak często go karmisz w upały?

Ja Emilę przystawiam nieraz co 1,5h by się napiła chociaż

Tutaj jest link do tego artykułu, który czytałam https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,5062.html
u nas tez jes sluz w kupce ale lekarz mowi ze u dzieci na piersi to normalne

mi rossmanowski i na slonce i nawilzajace pasuja super

przystawiam go co godzine a jak spacer to po 3h..
ostatynio 5h sucha pielucha;/

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nie wiem co robic z malym, usnal o 18.00 i spi twardo nadal a juz 20.00. Budzic go?
niee ja raz obudzilam bo przeciez trzeba umyc do 3 walczylam zeby zasnal..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:40   #4503
MissZuzia
Zadomowienie

Ananke gratulacje dla Fifiego

Agatku baw się dobrze!!!

Uska mój sika tyle co zawsze, z tym ze ja mu podaje herbatkę rumiankowa miedzy karmieniami.

AgaMili zazdraszczam randki, też chce ale pewnie się nie uda...

Natalia gratuluje zakupu mieszkania, trzymam kciuki za szybki remont i obu wam się dobrze mieszkało!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:44   #4504
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
u nas tez jes sluz w kupce ale lekarz mowi ze u dzieci na piersi to normalne
no to uff
Cytat:
mi rossmanowski i na slonce i nawilzajace pasuja super

przystawiam go co godzine a jak spacer to po 3h..
ostatynio 5h sucha pielucha;/[COLOR="Silver"]
hmmm, daj mu jeszcze trochę czasu. Tylko się nie denerwuj, na pewno wszystko jest ok
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 19:47   #4505
AgaMili
BAN stały

Dark lady ja nie karmie piesia odkad M sknczyl 3 tygodnie wiec maz swietnie sobie radzi z nocnym karmieniem.
Milene karmilam do 7. miesiaca i z pierwszym dniem odstawienia piersi, przespala cala noc

Ankee gratki dla Fifiego. A jaka kasze manna robilas? Bo ja mama taka gotowana na mleku krowim bo Milenie robie,ale to chyba niedobra taka dla malego

Agatek sliczna sukienusia. Milej zabawy

Nawojka mam nadzieje ze to skok a nie charakterek

Czubasej my mamy podobna hustawke ale Marcel jej nie lubi, woli lezaczek.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

uska to mowisz zeby nie budzic? Boje sie ze mi sie obudzi o 21.00 wyspany.. Dziewczyny mialyscie juz taka sytuacje? On w samym body spi...
Stary 2012-05-03, 19:58   #4506
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeeeeeeeeeesc

Kremiku tak jak USka używamy z Babydreama faktor 50 . kupiłam tez do du.pci ich krem i jestem baaardzo zadowolona teraz u małęgo w pokoju rządzi babydream pieluchy, chusteczki, kremy, podkłady do przewijania )

Agatek fajsniusia kiecuszka- ładniejsza od tamtej poprzedniej. baw sie dobrze

Agamili ja Igorkowi nie pozwalam usnąć po 18. o 19,30 jjest kąpany i idzie spac. jak mi marudzi o 18 to zaczynamy szał zabawowy włączamy muzę, tańczymy, bawimy się grzechotkami i jakos zleci ten czas
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:02   #4507
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

uska to mowisz zeby nie budzic? Boje sie ze mi sie obudzi o 21.00 wyspany.. Dziewczyny mialyscie juz taka sytuacje? On w samym body spi...
My mieliśmy tak raz ,ale nie zarejestrowałam, żeby nie chciała wtedy spac w nocy tyle,że poszła spać wtedy ok 22-23
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:03   #4508
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Dark lady ja nie karmie piesia odkad M sknczyl 3 tygodnie wiec maz swietnie sobie radzi z nocnym karmieniem.
Milene karmilam do 7. miesiaca i z pierwszym dniem odstawienia piersi, przespala cala noc

Ankee gratki dla Fifiego. A jaka kasze manna robilas? Bo ja mama taka gotowana na mleku krowim bo Milenie robie,ale to chyba niedobra taka dla malego

Agatek sliczna sukienusia. Milej zabawy

Nawojka mam nadzieje ze to skok a nie charakterek

Czubasej my mamy podobna hustawke ale Marcel jej nie lubi, woli lezaczek.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

tak ja.. wiesz nie zagawarantuje ze sie nie obudzi ale mojego jak obudzialm to i tak nie spal do 3 plus byla marudny bo nie dospany;/ moj tez spi w samym body przykryj cieplejszym kocykiem bo u was chyba nie tak goraco jak w pl

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:18   #4509
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

FILIP skończył dziś 4 miesiące!!!!

Stawiamy po drinku

Z tej okazji zaczęliśmy ekspozycję na gluten i Fifi dostał dziś dwie lyżeczki kaszki manny, bardzo mu smakowało i aż mruczał jak jadł

poza tym wczoraj jak byłam z dzieciakami na placu zabaw, to wszyscy mówili na niego że jest tłuścioszek

zdrówka dla Filipka
Cytat:
Ja bym obudziła...

Cytat:
Mi raz mała zasnęła ok 19 (kapiemy ją o 20) i nie obudziliśmy jej, Na drugi dzień sprezentowała nam małe piekiełko i trzeba było ją umyc wcześniej niz 0 20

a my dziś z mężem i Haniulką grillowaliśmy bo byliśmy sami w domu, Hania nazbierała kwiatuszki dla mamy na imieniny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0651.jpg (90,8 KB, 65 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-05-03 o 20:20
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:20   #4510
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Anankee wszytskiego naj dla Filipcia
Stary 2012-05-03, 20:40   #4511
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko, bo zaraz wyjeżdżam!

Wygrałam aukcję: http://allegro.pl/show_item.php?item...274#tabsAnchor

fajna?? Ja guła nie wiedziałam jak zmienić cenę maksymalną i zalicytowałam za 50 zł ehh a tak mi dobrze szło na początku ale pewnie bym przegapiła, bo byłam zajęta pakowaniem rzeczy małej

Trzymajcie się! Wyjeżdżam na wczasy na 1 dzień

19mała83 dziękuję za znalezienie sukienki
Sukieneczka fajniusia
agaton pewnie juz pijany spi pod stołem

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Brawo dla Filipka, u Mikołaj kończy dzisiaj 20 tygodni (za 12 dni bedzie 5 mies.) więc pijemy razem

My mamy do domu w PL 1766 km, jedziemy 24 h od wyjazdu z domu licząc z promem, czyli samej jazdy tak 22h, i w sumie myślałam że jak teraz będziemy jechać z małym to będzie dłużej ale było tyle samo, ale muszę przyznać że warunki zarówno na drodze jak i atmosferyczne były korzystne. My w sumie nie narzekamy na warunki na basenie, ale mokre głowy małych dzieci mnie przerażają. W sumie uważam, że każdy wychowuje jak chce ale trochę pomyślunku by się przydało. Tym bardziej, że mój tz źle wysuszył sobie głowę i nie mógł z bólu wytrzymać wieczorem bo tak go bolała, a co dopiero jakby takiego maluszka przewiało. Ja uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć.

A dziewczyny, nie pamiętam która z Was kiedyś pytała o białą koszule, ale ja dzisiaj pakowałam za małe rzeczy małego do próżniowych worków i znalazłam taką oto koszulę http://www.vertbaudet.co.uk/baby-boy...uleur=6328&t=6 rozmiar 3-6 mies, nowa, nieużywana, ale bez metek bo była prana z myślą o chrzcinach ale w końcu mały miał inną ubraną. Mam ją do oddania, bo nam się już nie przyda a szkoda żeby tak leżała, a mam też jasno różową koszulę, szare spodnie i szary krawat
Dobrej nocy kochane
Jesli naprawde nie potrzebujesz tek koszuli to ja chetnie odkupie, bo wlasnie jutro wybieramy sie na zakupy po jakies spodenki i koszule na komunie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Filipka

a my dziś z mężem i Haniulką grillowaliśmy bo byliśmy sami w domu, Hania nazbierała kwiatuszki dla mamy na imieniny
Dołaczam sie do życzen dla Filipka i tak jak inne mamusie poprosze o przepis, jak podawac ta kaszke manne

Czubasku Haniula cudna

------------------------------
Bylismy dzis na wycieczce w zoo i nogi mi do dupska włażą, bo łazilismy ponad 5 godz

Nikos powoli przechodzi na butle, bo niestety coraz czesciej zdarzalo mi sie wychodzic i zostawiac go z kims i tym oto sposobem mleczka zaczelo brakowac, ale najwazniejsze, ze dziecko szczesliwe

Lece do klubu pochwalic sie zdjeciami z majówki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:42   #4512
AgaMili
BAN stały

Plakal przed chwila ale z zamknietymi oczami, z glodu na spiocha wiec dalam mu butle, przebralam pieluche i ubralam polspiochy. Spi nadal twardo

Czubasek a jak tak zasnela o 19.00 to o ktorej wam wstala i czy budzila sie w nocy?
Super zdjecie z tym kwiatuszkiem
Stary 2012-05-03, 20:43   #4513
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w DOZ jest krem nivea z SPF30 za 27,64 w promo,ale trzeba zamówić przez net.Ostatnio chciałam kupić to był w aptece po 40 z czymś,a wczoraj kupiłam w tesco za 30z czymś.Można go używać od 3 mcy
Ja kupiłam powyżej 6 miesiąca z daxa i najpierw spróbowałam na nóżce Julki, a że jej nic nie było, to posmarowałam całą, bo akurat nivei nie było.

Agacia - gratulacje wygrania konkursu - świetne nagrody

--------------
Witajcie !
U mnie zmiany- szczera, poważna rozmowa z mężem chyba pomogła, zobaczymy na jak długo. Trochę mu powytykałam i powiedziałam, że jak tak dalej będzie to się z nim rozstanę, bo ja nie chcę takiego związku(oczywiście wcale tak nie myślałam, ale musiałam być twarda) i sobie wszystko wyjaśniliśmy i wybaczyliśmy.

Dziś mieliśmy fajny dzień - pojechaliśmy sami na 4 godzinną wycieczkę rowerową było super
Zaciągnęłam go do lasu na barabara

No i dzisiaj trochę zniekształciłam swoją dietę, wyszła mi jakaś wysypka na rękach, za dużo nabiału chyba, moja bratowa też tak miała ostatnio przez dukana.

Moja córka to maruda - masakra jak jest upał - tak się męczymy razem.

Co robicie, ze dzieci Wasze śpią całą noc??? Ile ml jedzą mleka modyfikowanego ?

W klubie założę temat, który mnie akurat interesuje, mam nadzieje, że się wypowiecie

Dobrej nocy

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:45   #4514
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Plakal przed chwila ale z zamknietymi oczami, z glodu na spiocha wiec dalam mu butle, przebralam pieluche i ubralam polspiochy. Spi nadal twardo

Czubasek a jak tak zasnela o 19.00 to o ktorej wam wstala i czy budzila sie w nocy?

Wstała dopiero o 6 rano... bo ona tak ma. Teraz o 20 zjadła 60 ml mleka i bedzie spała do 6.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:50   #4515
AgaMili
BAN stały

Czubasek fajnie Ci z takim spiochem. Jutro wam zdam relacje z nocki

Bebi poszalalas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:55   #4516
ranula
Raczkowanie

heja,

wlasnie wrocilismy z pierwszego wyjazdu z malutka. heh jedna noc poza domem i masakra,noc nie przespana,dziecko rozregulowane,nie ma co,jeszcze troche poczekamy z wojazami.

uska ja na (.) i nie dopajam i tez zauwazylam mniej siuskow,ale tak zeby w ogole to nie. chociaz pierwszej cieplej nocki hanka spala 9h bez przerwy i rano pielucha prawie pusta,az sie zdziwilam widocznie cos jest na rzeczy?
ja tez uzywam babydream na slonce,u nas sie sprawdza.
jesli ktos ma problem z dziwnymi krosteczkami to polecam kremik oilatum soft,nam pomogl zwalczyc wysypke na twarzy!
u nas mala spi w nocy w samym body kr.rekaw i kocyk w poszewce i jest cieplutka.
ale zaczela sie wiercic i co noc znajduje ja w innym miejscu w lozeczku
dark potwierdzam ze na problemy z marudzeniem z piciem pomaga odbijanie w trakcie. nasza hania mimo ze sie denerwuje jak ja pionizujemy to odbija i moze dalej pic spokojnie. czasem odbija po 3-4 razy nawet. ale ona pije jak szalona i duzo powietrza przez to lapie.
czubasek twoja hanusia sliczna! ale hanki tak maja:p
agatek ladna sukienke kupilas,ta pierwsza ktora pokazalas byla niezbyt
to my juz idziemy spac,trzymajcie kciuki zeby hanula wrocila do swoich dobrych przyzwyczajen do przesypiania nocek,bo po wczorajszej jestesmy wykonczeni...
kolorowych snow dla wszystkich!
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 20:58   #4517
Anabellita
Zadomowienie

Ale burza u mnie, pada grzmi, błyska... Lubię burzę ale jak siedzę w domku w swoim ulubionym foteliku

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
kamień z serca, co?
Nooo już myślałam by zacząć szukać innej chrzestnej.

Jeden ksiądz to tak potraktował moją szwagierkę, że nie chciał newet z nią gadać, wstał otworzył drzwi i zasugerował by wyszła z jego kancelarii Biedna cały dzień przez dupka płakała

Cytat:
jaaaka słodziukata
Cytat:

FILIP skończył dziś 4 miesiące!!!!

Stawiamy po drinku
Sto lat Filipku!
Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
A jeszcze muszę się pochwalić, wczoraj Miki miał pierwszą lekcję na basenie i jestem w szoku że aż tak mu się podobało. Wszystkim mamusiom polecam jak tylko macie możliwość zabierajcie swoje maluszki na basen.
o jaaa... zazdroszczę
a ostatnio się zastanawiałam gdzie kupuje się specjalne pampersy takie na basen?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:02   #4518
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
o jaaa... zazdroszczę
a ostatnio się zastanawiałam gdzie kupuje się specjalne pampersy takie na basen?
w rossmanie. z babydreama są.
Stary 2012-05-03, 21:02   #4519
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Mamusie a glownie te ktore karmia piersia i nie dopajaja dzieci czy wasze dzieci jak jest tak cieplo tez mniej sikaja??
Raczej sika mniej, bo dziś chyba tylko 3-4 pieluszki zmieniałam Staram sie go częściej poić piersią, ale różnie to z tym bywa.

Czubasku Hania to jest Twoja maleńka kopia, cudna jest i taka do całowania

A Agatek już śpi pewnie, ale pod stołem jeszcze nie, bo karmi dopiero jutro na grillu - widzicie takiej to się powodzi - same imprezy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 21:03   #4520
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

mi jak zasneła o 19 to spała do 4 rano,
teraz średnio zasypia o 20-20:30 i śpi do 5
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:04   #4521
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Ale burza u mnie, pada grzmi, błyska... Lubię burzę ale jak siedzę w domku w swoim ulubionym foteliku

o jaaa... zazdroszczę
Tu też była burza
Są też w Kauflandzie Huggiesy bodajże do pluskania w wodzie

BebiBebi

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--

Edytowane przez boroo50
Czas edycji: 2012-05-03 o 21:06
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:05   #4522
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
to tak jak mój Igucinek
Stary 2012-05-03, 21:20   #4523
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

ale upał w dalszym ciągu nie ziemski

mój malutki obchodzi dzisiaj roczek równy rok temu został poczęty

mam pytanie do mam chłopczyków czy już zajmujecie się jakoś siusiakami chodzi mi o pielęgnację podczas kąpieli słyszałam że od 3 miesiąca trzeba się tym zając

co do siusiania w takie upały mój Tuptuś też znacznie mniej sika i nawet wydaje mi się że nocki gorzej przesypia

my na weekend majowy bylismy na majówce w górach u teściów trochę mi się tam mały "zepsuł" bo oni chcieli nosić nosić i nosić i mały załapał że tak jest fajnie i w domu teraz cały czas domaga się noszenia i w ogóle wtrynianie się teściowej co do małego doprowadzala mnie do białej gorączki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:21   #4524
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Czubasku widziałam właśnie w poprzednim poście, że używasz tego kremu z Nivea.
Własnie zastanawiam sie nad tym co mówisz, albo nad tą ziajką.
ja mam ziajkę i jest od pierwszych dni ale 30 i jest ok dla nas

Cytat:
[/COLOR]uska to mowisz zeby nie budzic? Boje sie ze mi sie obudzi o 21.00 wyspany.. Dziewczyny mialyscie juz taka sytuacje? On w samym body spi...
nasza kiedyś zasnęła na amen delikatnie ją wybudziłam ok 21.30 i tak też kąpaliśmy i później bez problemów zasnęła a też się bałam że nie będzie spać - 2 razy tak miałam

Cytat:

Mi raz mała zasnęła ok 19 (kapiemy ją o 20) i nie obudziliśmy jej, Na drugi dzień sprezentowała nam małe piekiełko i trzeba było ją umyc wcześniej niz 0 20

słodka Hania
Stary 2012-05-03, 21:23   #4525
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
w rossmanie. z babydreama są.
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Tu też była burza
Są też w Kauflandzie Huggiesy bodajże do pluskania w wodzie
ooo dzięki za odp. Pytam tak na przyszłosć bo z basenem poczekam jeszcze z dwa miesiące, ze względu na chlor

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
mi jak zasneła o 19 to spała do 4 rano,
Asia też tak samo

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 21:38   #4526
anankee
Rozeznanie

Cytat:
a moglabys mi napisac jaka kasze manna jak to zrobilas z czym wymieszalas kiedy drugi raz i ile?? bo ja tez to musze zrobic ale nie umiem sie zabrac;/ bylbym wdzieczna za rady doswiadczonej mamy
ja kupiłam z bobovity mleczną kaszkę mannę. Biorę dwie łyzki i rozrabiam z wodą i taką mu daję. Jak będzie już jadał zupki to można też dosypywać do zupki tą mannę
są też kaszki manny smakowe, ale ja wolę mleczną bo ją mogę właśnie dosypać do obiadku czy deserku, no a jakiejś tam owocowej to do obiadu nie bardzo.

przy karmieniu piersią ekspozycję na gluten robi się przez 2 miesiące, począwszy właśnie od 5 miesiąca, codziennie po te 2 łyzki.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 22:09   #4527
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

o jaaa... zazdroszczę
my kupujemy huggiesy w marketach

Cytat:
ja kupiłam z bobovity mleczną kaszkę mannę. Biorę dwie łyzki i rozrabiam z wodą i taką mu daję. Jak będzie już jadał zupki to można też dosypywać do zupki tą mannę
są też kaszki manny smakowe, ale ja wolę mleczną bo ją mogę właśnie dosypać do obiadku czy deserku, no a jakiejś tam owocowej to do obiadu nie bardzo.

przy karmieniu piersią ekspozycję na gluten robi się przez 2 miesiące, począwszy właśnie od 5 miesiąca, codziennie po te 2 łyzki.
dziekowac jutro kupie kaszke i sprobuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 23:58   #4528
dph
Rozeznanie

Czy któras z Was miała już batalię z komarem? Bo wla śnie dostaje pie..olca bo mi bzyczy dziad za uszami i już bezskutecznie z nim godzinę walczę boję sie żeby małej nie pogryzł czy nie wiecie czy można wsadzac do kontaktu te takie płyny na komary jak jest małe dziecko w pokoju? Super jak mi dziecko śpi to mn.ie komar budzi
Stary 2012-05-04, 05:49   #4529
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:

informacja przyda się

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja kupiłam powyżej 6 miesiąca z daxa i najpierw spróbowałam na nóżce Julki, a że jej nic nie było, to posmarowałam całą, bo akurat nivei nie było.

Agacia - gratulacje wygrania konkursu - świetne nagrody

--------------
Witajcie !
U mnie zmiany- szczera, poważna rozmowa z mężem chyba pomogła, zobaczymy na jak długo. Trochę mu powytykałam i powiedziałam, że jak tak dalej będzie to się z nim rozstanę, bo ja nie chcę takiego związku(oczywiście wcale tak nie myślałam, ale musiałam być twarda) i sobie wszystko wyjaśniliśmy i wybaczyliśmy.

Dziś mieliśmy fajny dzień - pojechaliśmy sami na 4 godzinną wycieczkę rowerową było super
Zaciągnęłam go do lasu na barabara

No i dzisiaj trochę zniekształciłam swoją dietę, wyszła mi jakaś wysypka na rękach, za dużo nabiału chyba, moja bratowa też tak miała ostatnio przez dukana.

Moja córka to maruda - masakra jak jest upał - tak się męczymy razem.

Co robicie, ze dzieci Wasze śpią całą noc??? Ile ml jedzą mleka modyfikowanego ?

W klubie założę temat, który mnie akurat interesuje, mam nadzieje, że się wypowiecie

Dobrej nocy
Kochana dobrze,ze rozmowa pomogła,trzymam kciuki ,żeby układało się super.
Mój Bartosz ostatnie jedzonko ma 19.30(zazwyczaj),zjada wtedy około 140-150ml i przesypia teraz od 20 do 5- 6.

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej mamusie

ale upał w dalszym ciągu nie ziemski

mój malutki obchodzi dzisiaj roczek równy rok temu został poczęty

mam pytanie do mam chłopczyków czy już zajmujecie się jakoś siusiakami chodzi mi o pielęgnację podczas kąpieli słyszałam że od 3 miesiąca trzeba się tym zając

co do siusiania w takie upały mój Tuptuś też znacznie mniej sika i nawet wydaje mi się że nocki gorzej przesypia

my na weekend majowy bylismy na majówce w górach u teściów trochę mi się tam mały "zepsuł" bo oni chcieli nosić nosić i nosić i mały załapał że tak jest fajnie i w domu teraz cały czas domaga się noszenia i w ogóle wtrynianie się teściowej co do małego doprowadzala mnie do białej gorączki
Pytałam pediatry i stwierdziała,że nic nie robic z siusiakiem,więc nie robię.
Bartuś w te upały też gorzej znosi nocki,nie budzi sięcalkiem tylko kręci się poprostu.
---------------------------------------------------------------------
Witam

Bartek zjadł o 6 teraz śpi a ja jestem podekscytowana bo idziemy jeszcze do jednego banku w sprawie kredytu,chcę sprawdzic czy nie mają lepszych warunków a potem spotykamy się z włascicielami mieszkania i myślę,że juz klucze dostaniemy bo chcę wszystko pomierzyc.

Dziewczyny od kiedy macie zamiar wypakowac spacerówki???Wiem,ze powinno się dopiero jak dziecko będzie siedziało,no ale znam parę dziewczym które dużo dużo wcześniej jezdziły z powodu tego,ze dzieci nie chciały w gondoli.
I tak też właśnie jest u mnie,młody nienawidzi gondoli,wrzeszczy niemiłosiernie.
Narazie jezdzimy nosidełkiem w stelażu,ale też nie wiem czy tak codzinnie można????
Zastanawiam się nad spacerówką bo jest w niej też opcja leżaca.
Co myślicie o tym dziewczyny?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 07:41   #4530
eliza1984
Zadomowienie

hello
Moje dziecko mnie dziś olewa,tatuś zabrał ja o 7 ,żebym mogła pospac,przyniósł o 8 żebym nakarmiła i dopóki nie wyszedł z pokoju to zamiast się przyssać to patrzyła na niego i się uśmiechała,dopiero jak wyszedł to zaczęła ssać,ale się wygłupała bo przygryzała sobie dziasłami brodawkę,dobrze,ze karmię przez nakładki,choć tak też boli.Później przyszedł i już przestała jeść i do niego piszczała,a na mamusie juz nie patrzyła hlip hlip.Zaraz jedziemy na zakupy i może w chuście ją ponoszę.
A w ogóle ostatnio jak biorę Nikę do karmienia w nocy to znajdują ja jak ssię nogę misiowi,ochraniacz na łóżeczko albo pieluszkę
Też sie zastanawiam nad tym kiedy włożyć ja do spacerówki,bo w gondoli powoli jej ciasno,zsuwa się na dół i kopie nóżkami o dół.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości