|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
BAN stały
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Nie wiem co robic z malym, usnal o 18.00 i spi twardo nadal a juz 20.00
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() mi rossmanowski i na slonce i nawilzajace pasuja super ![]() przystawiam go co godzine a jak spacer to po 3h.. ostatynio 5h sucha pielucha;/ ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- niee ja raz obudzilam bo przeciez trzeba umyc do 3 walczylam zeby zasnal..
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Ananke gratulacje dla Fifiego
![]() Agatku baw się dobrze!!! Uska mój sika tyle co zawsze, z tym ze ja mu podaje herbatkę rumiankowa miedzy karmieniami. AgaMili zazdraszczam randki, też chce ale pewnie się nie uda... Natalia gratuluje zakupu mieszkania, trzymam kciuki za szybki remont i obu wam się dobrze mieszkało!
#4504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
BAN stały
|
Dark lady ja nie karmie piesia odkad M sknczyl 3 tygodnie wiec maz swietnie sobie radzi z nocnym karmieniem
![]() Milene karmilam do 7. miesiaca i ![]() ![]() Ankee gratki dla Fifiego ![]() ![]() Agatek sliczna sukienusia. Milej zabawy ![]() Nawojka mam nadzieje ![]() ![]() Czubasej my mamy podobna hustawke ale Marcel jej nie lubi, woli lezaczek. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- uska to mowisz zeby nie budzic? Boje sie ze mi sie obudzi o 21.00 wyspany.. Dziewczyny mialyscie juz taka sytuacje? On w samym body spi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeesc
![]() Kremiku tak jak USka używamy z Babydreama faktor 50 ![]() ![]() ![]() ![]() Agatek fajsniusia kiecuszka- ładniejsza od tamtej poprzedniej. baw sie dobrze Agamili ja Igorkowi nie pozwalam usnąć po 18. o 19,30 jjest kąpany i idzie spac. jak mi marudzi o 18 to zaczynamy szał zabawowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
My mieliśmy tak raz ,ale nie zarejestrowałam, żeby nie chciała wtedy spac w nocy tyle,że poszła spać wtedy ok 22-23
#4508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Filipka ![]() Cytat:
Cytat:
______________ a my dziś z mężem i Haniulką grillowaliśmy bo byliśmy sami w domu, Hania nazbierała kwiatuszki dla mamy na imieniny ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-05-03 o 20:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Anankee wszytskiego naj dla Filipcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() agaton pewnie juz pijany spi pod stołem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czubasku Haniula cudna ![]() ------------------------------ Bylismy dzis na wycieczce w zoo i nogi mi do dupska włażą, bo łazilismy ponad 5 godz ![]() Nikos powoli przechodzi na butle, bo niestety coraz czesciej zdarzalo mi sie wychodzic i zostawiac go z kims i tym oto sposobem mleczka zaczelo brakowac, ale najwazniejsze, ze dziecko szczesliwe ![]() Lece do klubu pochwalic sie zdjeciami z majówki ![]()
![]() |
#4512 |
BAN stały
|
Plakal przed chwila ale z zamknietymi oczami, z glodu na spiocha wiec dalam mu butle, przebralam pieluche i ubralam polspiochy. Spi nadal twardo
![]() Czubasek a jak tak zasnela o 19.00 to o ktorej wam wstala i czy budzila sie w nocy? Super zdjecie z tym kwiatuszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Agacia - gratulacje wygrania konkursu - świetne nagrody ![]() -------------- Witajcie ! U mnie zmiany- szczera, poważna rozmowa z mężem chyba pomogła, zobaczymy na jak długo. Trochę mu powytykałam i powiedziałam, że jak tak dalej będzie to się z nim rozstanę, bo ja nie chcę takiego związku(oczywiście wcale tak nie myślałam, ale musiałam być twarda) i sobie wszystko wyjaśniliśmy i wybaczyliśmy. Dziś mieliśmy fajny dzień - pojechaliśmy sami na 4 godzinną wycieczkę rowerową ![]() ![]() Zaciągnęłam go do lasu na barabara ![]() No i dzisiaj trochę zniekształciłam swoją dietę, wyszła mi jakaś wysypka na rękach, za dużo nabiału chyba, moja bratowa też tak miała ostatnio przez dukana. Moja córka to maruda - masakra jak jest upał - tak się męczymy razem. Co robicie, ze dzieci Wasze śpią całą noc??? Ile ml jedzą mleka modyfikowanego ? W klubie założę temat, który mnie akurat interesuje, mam nadzieje, że się wypowiecie ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstała dopiero o 6 rano... bo ona tak ma. Teraz o 20 zjadła 60 ml mleka i bedzie spała do 6. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
BAN stały
|
Czubasek fajnie Ci z takim spiochem. Jutro wam zdam relacje z nocki
![]() Bebi poszalalas ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
heja,
wlasnie wrocilismy z pierwszego wyjazdu z malutka. heh jedna noc poza domem i masakra,noc nie przespana,dziecko rozregulowane,nie ma co,jeszcze troche poczekamy z wojazami. uska ja na (.) i nie dopajam i tez zauwazylam mniej siuskow,ale tak zeby w ogole to nie. chociaz pierwszej cieplej nocki hanka spala 9h bez przerwy i rano pielucha prawie pusta,az sie zdziwilam widocznie cos jest na rzeczy? ja tez uzywam babydream na slonce,u nas sie sprawdza. jesli ktos ma problem z dziwnymi krosteczkami to polecam kremik oilatum soft,nam pomogl zwalczyc wysypke na twarzy! u nas mala spi w nocy w samym body kr.rekaw i kocyk w poszewce i jest cieplutka. ale zaczela sie wiercic i co noc znajduje ja w innym miejscu w lozeczku ![]() dark potwierdzam ze na problemy z marudzeniem z piciem pomaga odbijanie w trakcie. nasza hania mimo ze sie denerwuje jak ja pionizujemy to odbija i moze dalej pic spokojnie. czasem odbija po 3-4 razy nawet. ale ona pije jak szalona i duzo powietrza przez to lapie. czubasek twoja hanusia sliczna! ale hanki tak maja:p agatek ladna sukienke kupilas,ta pierwsza ktora pokazalas byla niezbyt ![]() to my juz idziemy spac,trzymajcie kciuki zeby hanula wrocila do swoich dobrych przyzwyczajen do przesypiania nocek,bo po wczorajszej jestesmy wykonczeni... kolorowych snow dla wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Zadomowienie
|
Ale burza u mnie, pada grzmi, błyska... Lubię burzę ale jak siedzę w domku w swoim ulubionym foteliku
![]() Nooo ![]() Jeden ksiądz to tak potraktował moją szwagierkę, że nie chciał newet z nią gadać, wstał otworzył drzwi i zasugerował by wyszła z jego kancelarii ![]() ![]() Cytat:
![]() Sto lat Filipku! ![]() Cytat:
![]() a ostatnio się zastanawiałam gdzie kupuje się specjalne pampersy takie na basen?
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czubasku Hania to jest Twoja maleńka kopia, cudna jest i taka do całowania ![]() A Agatek już śpi pewnie, ale pod stołem jeszcze nie, bo karmi dopiero jutro na grillu - widzicie takiej to się powodzi - same imprezy ![]() ![]()
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz średnio zasypia o 20-20:30 i śpi do 5
![]() |
#4521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Są też w Kauflandzie Huggiesy bodajże do pluskania w wodzie ![]() BebiBebi ![]() ![]() ![]()
KRZYSIO ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png 82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <-- Edytowane przez boroo50 Czas edycji: 2012-05-03 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() ale upał w dalszym ciągu nie ziemski ![]() ![]() mój malutki obchodzi dzisiaj roczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam pytanie do mam chłopczyków czy już zajmujecie się jakoś siusiakami chodzi mi o pielęgnację podczas kąpieli ![]() ![]() co do siusiania w takie upały mój Tuptuś też znacznie mniej sika ![]() ![]() my na weekend majowy bylismy na majówce w górach u teściów trochę mi się tam mały "zepsuł" bo oni chcieli nosić nosić i nosić i mały załapał że tak jest fajnie i w domu teraz cały czas domaga się noszenia ![]() ![]()
#4524 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() są też kaszki manny smakowe, ale ja wolę mleczną bo ją mogę właśnie dosypać do obiadku czy deserku, no a jakiejś tam owocowej to do obiadu nie bardzo. przy karmieniu piersią ekspozycję na gluten robi się przez 2 miesiące, począwszy właśnie od 5 miesiąca, codziennie po te 2 łyzki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
Czy któras z Was miała już batalię z komarem? Bo wla śnie dostaje pie..olca bo mi bzyczy dziad za uszami i już bezskutecznie z nim godzinę walczę
![]() ![]() ![]()
#4529 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() Mój Bartosz ostatnie jedzonko ma 19.30(zazwyczaj),zjada wtedy około 140-150ml i przesypia teraz od 20 do 5- 6 ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() Bartuś w te upały też gorzej znosi nocki,nie budzi sięcalkiem tylko kręci się poprostu. --------------------------------------------------------------------- Witam ![]() Bartek zjadł o 6 teraz śpi a ja jestem podekscytowana bo idziemy jeszcze do jednego banku w sprawie kredytu,chcę sprawdzic czy nie mają lepszych warunków a potem spotykamy się z włascicielami mieszkania i myślę,że juz klucze dostaniemy bo chcę wszystko pomierzyc ![]() ![]() Dziewczyny od kiedy macie zamiar wypakowac spacerówki???Wiem,ze powinno się dopiero jak dziecko będzie siedziało,no ale znam parę dziewczym które dużo dużo wcześniej jezdziły z powodu tego,ze dzieci nie chciały w gondoli. I tak też właśnie jest u mnie,młody nienawidzi gondoli,wrzeszczy niemiłosiernie ![]() ![]() Narazie jezdzimy nosidełkiem w stelażu,ale też nie wiem czy tak codzinnie można???? Zastanawiam się nad spacerówką bo jest w niej też opcja leżaca. Co myślicie o tym dziewczyny? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
hello
Moje dziecko mnie dziś olewa,tatuś zabrał ja o 7 ,żebym mogła pospac,przyniósł o 8 żebym nakarmiła i dopóki nie wyszedł z pokoju to zamiast się przyssać to patrzyła na niego i się uśmiechała,dopiero jak wyszedł to zaczęła ssać,ale się wygłupała bo przygryzała sobie dziasłami brodawkę,dobrze,ze karmię przez nakładki,choć tak też boli.Później przyszedł i już przestała jeść i do niego piszczała,a na mamusie juz nie patrzyła hlip hlip.Zaraz jedziemy na zakupy i może w chuście ją ponoszę. A w ogóle ostatnio jak biorę Nikę do karmienia w nocy to znajdują ja jak ssię nogę misiowi,ochraniacz na łóżeczko albo pieluszkę ![]() Też sie zastanawiam nad tym kiedy włożyć ja do spacerówki,bo w gondoli powoli jej ciasno,zsuwa się na dół i kopie nóżkami o dół.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.