|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
cześć
![]() Strong no to super, że mieliście wspólne zakupki dla małego. A teściowa dała kase potajemnie mężowi?? Super niespodziankę zrobiła. Zabcia masz już zdjęcia z sesji?? Amani za pierwszy ząbek. tomalinko a kto nie ma wątpliwości, też miałam. A jak zaszłam w ciążę to wszytskie minęły. Miało byc pogorszenie pogody i co?? I znowu cudne słonko Wczoraj miałam intensywny dzień. Bo najpierw obiad u teściowej (tym razem był lukrowo "oo Madziu jak ślicznie wyglądasz itp", potem pojechaliśmy do znajomych , tam mąż przepadł bo bawił się z ich roczną córcią. Szpital i KTG (mojej położnej padł tel i ledwo ją znalazłam. Bo od maja już nie jest na dziale patologi ale na położnictwie z czego się bardzo cieszę. A jak pojechaliśmy to akurat była przy porodzie (przy zszywaniu) więc musieliśmy czekać. Tym razem KTG miałam robione na... sali porodowej i jak się położyłam na tym łóżku do rodzenia, z lampą nade mną to aż mi gula w gardle stanęła ). Z KTG wszystko super. Potem pojechaliśmy do moich rodziców na sushi a na koniec mąż mnie zabrał na lody i długi spacer. jak wyszliśmy z domu o 13 tak wróciliśmy o 21. A dziś mój brat ma maturę z polskiego więc proszę o kciuki od 9.00. |
|
|
|
#3062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
A za brata trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#3063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny!
Inauguracja przebiegla pomyslnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bika tutaj gdzies pisala, ze ta Afrodyta to taka jest do Starali sie o bobo przeszlo 2 lata, potem stwierdzili, ze OK, nie ma bobo to jada na wyprawe i przeprowadzaja sie do Kanady. Oboje rzucili prace i co? I bobo wpadlo , ale byli zaskoczeni na maxa. Wiec mysle, ze i Wam sie ulozy. P.S. Jestesmy w tym samym wieku Cytat:
![]() Bikusia, dziekuje, ze sie tak ladnie wczoraj ze mna przywitalas Madzia, odbior? jestes? Wlasnie zauwazylam, ze jestes. Trzymamy zatem kciuki za brata.I gdzie jest Butter? wciagnelas sie juz na liste?
Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-04 o 08:37 |
|||
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
evel
![]() Nikita jestem, jestem. Wiecie... ja to coś czuję, ze się przeterminuję ![]() A najlepszy był mój mąż wczoraj z tekstem do teściowej "mamo, co to za zupa"?? (z miną jakby mu nie wiem co złego dała) "krem z brokułów" mąz tak patrzy i mówi "oooto na taka zupę to ty musisz iść do Magdy na przeszkolenie, ona robi najlepszą na świecie" Po czym teściowa mnie zabiła oczami, a ja mało się nie udusiłam (ale faktycznie zupa była okropna i źle zmiksowana, bo jakieś liście w niej pływały). Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-05-04 o 08:38 |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
A ile ci do tego przeterminowania jeszcze zostalo? I od kiedy ewentualnie musialabys isc na wywolanie?
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
No to Was nadrobiłam w miarę
Może uda mi się dziś dostać do ginka, muszę się upewnić że wszysto ok.
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam się położnej jak z tym wywołaniem, to mówiła, ze najczęściej lekarze karzą kłaść się do szpitala po 4-5 dniach po terminie (chyba, ze coś jest nie tak, to wiadomo wcześniej). evel trzymam kciuki za wizytę u ginka. |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jestem, jestem, spokojnie. I na listę się wciągnęłam - odczuwam duzą presję z tym związaną ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za brata. Właśnie jechałam dziś do pracy i widziałam tych wszystkich 'wystrojonych' maturzystów - żal mi ich. Madziu, brat się na jakieś studia wybiera? |
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat wybiera się, ale to jest taki indywidualista, że on o swoich planach nie mówi hehe i nikt nie wie na co. Jedyną osobą , która ma z nim najlepszy kontakt jestem ja. Mi choć powiedział, ze chciałby do Wawy na politechnika lub UW , ale na co to już nie powiedział. Zdaje matmę (rozszerzoną) i i fizykę Więc cos z tym związane. |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej , ze to skurcze wywoływane są boleśniejsze i dłuższe. Poza tym ja na mój egz. z ang muszę wyjść i... się dobrze czuć
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Podczytywałam Was wczoraj! My wczoraj czyste lenistwo w domu. Dzisiaj słońca już u nas nie ma, ale nadal przyjemnie jest - tak rześko Ja w pracy oczywiście. Mam nadzieje, że tak jak w środę, uda mi się wyjść nieco wcześniej ![]() Strong super zakupy zrobiliście! I fajnie to teściowa w sumie rozwiązała! Żabcia próbowałam namierzyć te Twoją sukienkę i nie mogę znaleźć tego posta... damn it! ![]() Tomalinka wydaje mi się, że wątpliwości i trudności z podjęciem decyzji to coś zupełnie normalnego. Jesteśmy odpowiedzialnymi osobami, stąd ta decyzja nie należy do najłatwiejszych. Też coś o tym wiem ![]() Onyks współczuję problemów z pęcherzem! Amani haha, super, że jest ząb! ![]() Blonde gratuluję!!!
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa dopuszcza do siebie myśl, że ja gotuję lepiej niż ona. Komplementuje mnie zawsze ![]() Ale była kiedyś inna sytuacja. My z TŻ zanim w ogóle zaczęliśmy spotykać, to sie kumplowaliśmy. I TŻ spotykał się z jakąś dziewczyną i ona mu cośtam ugotowała, a on jej tekstem 'To nie ma smaku, mogłabyś iść do M. (do mnie) na lekcje gotowania'...a ja się dziwiłam, że ona mnie nie lubiła Summa summarum okazało się, że miała podstawy
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie piszcie za dużo, żebym dała rady nadrobić - ja uciekam się zbierać
Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I mykam zobaczyc cie na liscie, a presje olej!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia dzis u gina. |
||||
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Butter o czad, nie dziwię się, ze cię nie lubiła
![]() Nikita lepsza lewatywa niż niespodzianka przy skurczach partych |
|
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta infekcja zawsze wystepuje po baraszkach z TZ, teraz jak sie staralismy to prawie codziennie mialam ten problem Macie jakies rady??? ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za brata ![]() Cytat:
![]() Nikita, aż tak tęskniłaś? Cholerka ![]() Dziewczyny, dzis nie mam kompletnie motywacji do pracy - masakra... I pogoda się jakoś pogorszyła, szaro, buro i trochę chłodno się zrobiło
|
||
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z pracy...
![]() Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce... ![]() Madzia ja tylko sprawdzam, czy jeszcze we 2 czy już nie ![]() Wczoraj byliśmy na wieczór u znajomych..i się naoglądałam ciuszków malutkich..
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo jeszcze w dwupaku
![]() Butter u nas mega słonko, muszę wentylator sobie zamówić. Nikita pogadaj o tym z ginem. Bo potem może byc problem. |
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem ciekawa tej waszej Mai
![]() U nas narazie też słoneczko Ale wczoraj była burza wieczorem i lałoooo
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-05-04 o 09:25 |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Butter,
no, wlasnie tak sie stesknilam. Looknelam na nasza liste i jestem na I miejscu czekajacych na bociana . Ja to sie dopiero czuje pod presja hihi. Ale tym razem nic z tego, czuje wszelkie objawy zblizajacej sie @. Pewnie prolaktyna znowu nie w normnie (caly czas czekam na wyniki, skrobne dzis chyba maila do mojego gina czy przypadkiem nie zaginely gdzies w akcji )Malenstwo, I tez mi sie dzis nic nie chce, mam juz weekendowy nastroj w pracy wiec postanowilam sie dzis nie przemeczac
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo ja też
Wczoraj z mężem gdybaliśmy jak będzie wyglądała. Mi jakoś sobie ciężko to wyobrazić, a mąz obstawia ciemne włoski, ale w małych ilościach. aaa wczoraj mąż zrobił doświadczenie Bo mała sie zawsze uspokaja jak położy rękę na brzuchu (tylko on tak ma, chyba go wyczuwa). I wczoraj jak była podłączona pod KTG i mała szalała i widac było jej tętno to mąż położył rękę a tu nagle tętno zaczęło spadać ze 156 na 126 az byłam w szoku. Zabrał rękę i za chwilę mała znowu szalała.
|
|
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Jakoś zdzierżę może ten dzień
|
||
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Mąz mówi, że widocznie dziecko czuje do niego respekt
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że to sprawdziliście ![]() Eee respekt. Lepiej, że mąż ma na Małą kojący wpływ, a nie respekt
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę podobnie jak Butter...ale możesz teraz mieć haka na męża...w sensie, że to on będzie uspokajał Maję skoro ma taki wpływ na nią, hihi
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Już mu to powiedziałam. Ciekawa jestem czy po porodzie też będzie podobnie. Ze jak mąż ją dotknie to będzie cisza
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak juz mala bedzie na swiecie i bedzie plakac to TZ moze wziac ja na rece i pocwiczyc ten respekt
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Super niespodziankę zrobiła.
za pierwszy ząbek.
). Z KTG wszystko super. Potem pojechaliśmy do moich rodziców na sushi
a na koniec mąż mnie zabrał na lody i długi spacer. jak wyszliśmy z domu o 13 tak wróciliśmy o 21. 

A za brata trzymam kciuki 
sytuacja że po ślubie ja będę mieszkac ze swoimi rodzicami a on ze swoimi to jakiś absurd

Miałam iść do koleżanki, ale znów mam zapalenie pęcherza, ratuję się termoforem i furaginem