Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 07:51   #2131
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Dziewczyny, czy Charlize jest z pochodzenia Niemką? Na jej blogu przeczytałam, że pchodzi z jakiegoś miasta na litere W. w Niemczech.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-05-04 o 07:52
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:24   #2132
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Charlize jest z pochodzenia Niemką? Na jej blogu przeczytałam, że pchodzi z jakiegoś miasta na litere W. w Niemczech.
ktoś tu pisał, że to jakaś ściema z jej strony, ale nie wiem jak to dokładnie. wiem natomiast, że z jej słow wynika że ona nadal tam mieszka, ale przecież każdy widzi chociażby po zdj, że jest w Warszawie ogólnie nie wiadomo o co chodzi, równoległa rzeczywistość czy coś
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:28   #2133
natalkaa7522
Zakorzenienie

Na niemkę to ona nie wygląda.
Stary 2012-05-04, 08:34   #2134
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Na niemkę to ona nie wygląda.
Ładniejsze.. ? wybaczcie, musialałm
chyba to rozgryzłam: urodziła się gdzieś w Polsce pod Rzeszowem (?) i potem pewnie się przeprowadziła z rodzicami do Niemiec - rodzice zostali a ona uczy się w Warszawie i twierdzi, że pochodzi z Niemiec.. bo spod Rzeszowa to pewnie wstyd i nie ma się jak polansować
Stary 2012-05-04, 08:47   #2135
nomnomnom
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość

Znam osobiście bardzo znaną blogerkę z anoreksją. Znam też właścicielkę popularnej ostatnio firmy "streetowej", ta też chora, ale to każdy głupi widzi nawet po jej twarzy. Nie będę pisać o kogo mi chodzi, bo wizaż jest mały, można czasem dojść do tego kto jest kto.
Alicepoint i A.Piek(...) ?
nomnomnom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:49   #2136
nicRu
maszyna, nie człowiek

O, kicha, Rzeszów jest passe w tym sezonie... Też w takim razie kreowałabym się na czystej krwi Warszawiankę. Może za dwa, trzy lata Rzeszów nie będzie w modzie. Tfu, będzie!

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-05-04 o 09:05
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:16   #2137
RiverOfDirt
Rozeznanie

Nie chcę wyjść na jakiegoś stalkera Charlize, ale pamiętam, że ileś tam lat temu, jak jeszcze nie była taka wylansowana, widziałam jej profil na NK i była pozapisywana do jakichś prywatnych szkół w Jarosławiu (tak, Charlize jest z Jarosławia, ale do Rzeszowa jest jeszcze z 55 km, więc nie tak całkiem "pod"). Nie wiem, czego teraz się do tego nie przyznaje, miasteczko jak miasteczko, nic rozwalającego w nim nie widzę, a bywam tam często.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:38   #2138
nicRu
maszyna, nie człowiek

Z Jarosławia mam wielu znajomych i też nie widzę w tym nic złego Muszę się ich spytać, czy Jarosław jest faktycznie passe...
Stary 2012-05-04, 09:39   #2139
Niambie
Zadomowienie

To lans na kawe w papierowym kubku juz nie modny? Bo ja sie teraz lansuje na przystanku, a obok mnie wlasnie przeparadowala niewiasta w rozowej pizamce w krowki, rozpietym plaszczu i kaloszach. Kaloszy to akurat zazdroszcze, bo pada od 3 tygodni ;-)
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:40   #2140
trats
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał, że to jakaś ściema z jej strony, ale nie wiem jak to dokładnie. wiem natomiast, że z jej słow wynika że ona nadal tam mieszka, ale przecież każdy widzi chociażby po zdj, że jest w Warszawie ogólnie nie wiadomo o co chodzi, równoległa rzeczywistość czy coś
ja pisałam. Charlize chodziła do szkół z moimi znajomymi, którzy są właśnie z Jarosławia. i zdecydowanie nie mieszka za granicą, raczej czasem tam bywa, pewnie u rodziców. no ale to tak ładniej brzmi "mieszkam za granicą" niż "w warszafce"

Cytat:
chyba to rozgryzłam: urodziła się gdzieś w Polsce pod Rzeszowem (?) i potem pewnie się przeprowadziła z rodzicami do Niemiec - rodzice zostali a ona uczy się w Warszawie i twierdzi, że pochodzi z Niemiec.. bo spod Rzeszowa to pewnie wstyd i nie ma się jak polansować
może urodziła się w Niemczech, ale mieszkała i wychowała się w Polsce. pewnie jej rodzice przenieśli się do tego miasta na W. jak Charlize poszła na studia.

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Nie chcę wyjść na jakiegoś stalkera Charlize, ale pamiętam, że ileś tam lat temu, jak jeszcze nie była taka wylansowana, widziałam jej profil na NK i była pozapisywana do jakichś prywatnych szkół w Jarosławiu (tak, Charlize jest z Jarosławia, ale do Rzeszowa jest jeszcze z 55 km, więc nie tak całkiem "pod"). Nie wiem, czego teraz się do tego nie przyznaje, miasteczko jak miasteczko, nic rozwalającego w nim nie widzę, a bywam tam często.
właśnie, miasto, jak miasto. raczej nie różni się zbytnio od podobnych w każdej innej części Polski

Edytowane przez trats
Czas edycji: 2012-05-04 o 09:44
trats jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:41   #2141
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Eee no, nie przesadzaj Wiadomo, że każdemu podoba się coś innego, ale ona znowu jakaś brzydka to nie jest. Nie trafia w mój gust przez te focie i ten dziwny wyraz twarzy na niektórych zdjęciach, ale znowu mega brzydka to nie jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 10:07   #2142
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Eee no, nie przesadzaj Wiadomo, że każdemu podoba się coś innego, ale ona znowu jakaś brzydka to nie jest. Nie trafia w mój gust przez te focie i ten dziwny wyraz twarzy na niektórych zdjęciach, ale znowu mega brzydka to nie jest.
po Twoim poprzednim poście odrazu mi się nasunęło to od jakiegoś czasu powszechne domniemanie, że w Niemczech najbrzydsze dziewczyny są no ale to takie głupoty na dobry początek dnia odczucia co do Charlize mam takie jak Ty
Stary 2012-05-04, 10:14   #2143
shena12
Raczkowanie

a mnie rozwalają takie laski, chyba nie trzeba za bardzo komentować stroju owej ciźi te legginsy są obleśne
https://www.facebook.com/?sk=welcome#!/photo.php?fbid=2522751081 59314&set=a.2522750948259 82.80785.100001304792058& type=3&theater
shena12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:16   #2144
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Pod najnowszą notką ktoś spytał się o to Charlize :P

Mam pytanie odnośnie jednego z komentarzy dodanych przez Adriana, a mianowicie "Tym razem rodzinne Niemcy...". Czemu piszesz, że jesteś z Niemiec? Nie pochodzisz przypadkiem z miasta na literę J.? Polskiego miasta

Pozdrawiam,
Ania

Odpowiedź Charlize:
Mam wkleić zdjęcie dowodu niemieckiego, żebyś uwierzyła ?
Pochodzę z miasta na literę W i nie jest to Warszawa

Anonim:

Ciekawe jakim cudem dowodu niemieckiego, skoro Niemcy nie dopuszczają podwójnego obywatelstwa ) Tak się składa, że za miesiąć bronie magistra z politologii, więc mnie raczej nie wkręcisz

Charlize:
Ale ja nie mam podwójnego

Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:20   #2145
lagerfeldised
Rozeznanie

To znaczy nie można chodzić po ulicy z kawą w kubku?
Uwielbiam kawę i jak jestem na uczelni całymi dniami, to czasem w przerwach, biegnąc coś załatwić kupuję sobie kawę na wynos. Szczerze mówiąc jak do tego wszystkiego praży słońce i mam okulary przeciwsłoneczne, to czuję się "winna" lansowania, nawet jak to jest kawa z McDonald's. A tak na dobrą sprawę, to czego tu się wstydzić? Że się kawkę lubi i się nie chce samemu siedzieć w kawiarni?
A mówienie, że noszenie wody w ręce, to moda, to już chyba też przesada
Tzn nie wiem, gwiazdy tak robią? Czy jest jakiś inny powód, dla którego to miałby być element "imidżu"?

Na temat anoreksji u blogerek itp., już więcej się nie wypowiadam, chciałam tylko wyrzucić z siebie co mi się w tym wszystkim nie podoba, bo od dawna o tym myślałam, a tu akurat podobny temat był poruszony.
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:28   #2146
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
To znaczy nie można chodzić po ulicy z kawą w kubku?
Uwielbiam kawę i jak jestem na uczelni całymi dniami, to czasem w przerwach, biegnąc coś załatwić kupuję sobie kawę na wynos. Szczerze mówiąc jak do tego wszystkiego praży słońce i mam okulary przeciwsłoneczne, to czuję się "winna" lansowania, nawet jak to jest kawa z McDonald's. A tak na dobrą sprawę, to czego tu się wstydzić? Że się kawkę lubi i się nie chce samemu siedzieć w kawiarni?
A mówienie, że noszenie wody w ręce, to moda, to już chyba też przesada
Tzn nie wiem, gwiazdy tak robią? Czy jest jakiś inny powód, dla którego to miałby być element "imidżu"?

Na temat anoreksji u blogerek itp., już więcej się nie wypowiadam, chciałam tylko wyrzucić z siebie co mi się w tym wszystkim nie podoba, bo od dawna o tym myślałam, a tu akurat podobny temat był poruszony.
Dokładnie ... W upały jak musze gdzieś jechać autobusem i wiem, że dojazd zajmie mi ponad pół godziny to zawszę kupuję sobie małą wodę (koniecznie z lodówki).
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:31   #2147
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość

Mam pytanie odnośnie jednego z komentarzy dodanych przez Adriana, a mianowicie "Tym razem rodzinne Niemcy...". Czemu piszesz, że jesteś z Niemiec? Nie pochodzisz przypadkiem z miasta na literę J.? Polskiego miasta

Pozdrawiam,
Ania

Odpowiedź Charlize:

Anonim:

Ciekawe jakim cudem dowodu niemieckiego, skoro Niemcy nie dopuszczają podwójnego obywatelstwa ) Tak się składa, że za miesiąć bronie magistra z politologii, więc mnie raczej nie wkręcisz

Charlize:

Takim kombinowaniem niestety traci szacunek
Btw z innej beczki - naprawdę nie można mieć obywatelstwa niemiecko-polskiego?

W temacie wody to tez w upały miałam małą butelkę w ręce, bo nie chciało mi się non stop wyciągać jej z torebki... Czyli że co, jestem rozwalatorem ?

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-05-04 o 10:33
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:43   #2148
pingwin2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez welmas Pokaż wiadomość
najlepiej kupić żelowe wkładki, wtedy stopa nie przesuwa się do przodu

Zaczyna się wysyp lasek z butelkami wody mineralnej pod pachą mimo iż mają dużą torebkę bądź też siatkę no ale każdy przecież musi widzieć jaką wodę piją
jeden z najbardziej bzdurnych rozwalaczy jakie ostatnio tu przeczytałam

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:58   #2149
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Ja też ale nie ma tego złego, teraz przynajmniej wiem, że ja też rozwalam innych
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 10:59   #2150
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam,
Ania

Odpowiedź Charlize:

Anonim:

Charlize:

Widzę że dziewczyna ma parcie na lans i sama już powody do zazdrości wymyśla...
Jesteś pewna z tym obywatelstwem? Kiedyś proponowano mi obywatelstwo niemieckie jako gdańszczance z 2 pokoleń i nikt mi nic nie mówił że to źle że mam też polskie...
Stary 2012-05-04, 11:08   #2151
poldzia89
Zadomowienie

Z tego co zauważyłam to jej rodzice nadal mieszkają w Niemczech, Może Charlize urodziła się w Niemczech i dlatego ma obywatelstwo, a tutaj ma rodzinę typu dziadków i uczy się w polsce ? hm..

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:14   #2152
nicRu
maszyna, nie człowiek

Może, mam trochę znajomych z taką sytuacją, ale bez problemu rodzinnym nazywają miasto, w którym się wychowali
Zresztą - dziwaczne to wszystko
Stary 2012-05-04, 11:22   #2153
trats
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
Z tego co zauważyłam to jej rodzice nadal mieszkają w Niemczech, Może Charlize urodziła się w Niemczech i dlatego ma obywatelstwo, a tutaj ma rodzinę typu dziadków i uczy się w polsce ? hm..
jak już pisałam, pewnie urodziła się w niemczech, może jej rodzice pracowali tam przez chwilę. później wrócili do polski, a gdy karo skończyła liceum, znów pojechali do niemiec. albo też jej tato nie mógł znaleźć pracy w Jarosławiu, wyjechał za granicę, po czym jego żona w końcu do niego dołączyła. nie mam pojęcia jak dokładnie było, ale jak będę miała okazję, to spytam moich znajomych czy coś wiedzą.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Może, mam trochę znajomych z taką sytuacją, ale bez problemu rodzinnym nazywają miasto, w którym się wychowali
Zresztą - dziwaczne to wszystko
nawet mój kolega, który mieszkał przez kilka pierwszych lat po urodzeniu w niemczech nigdy nie wpadł na to, żeby stwierdzić, że stamtąd pochodzi
trats jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 11:26   #2154
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Osoba, która uzyskała obywatelstwo niemieckie przez urodzenie w Niemczech a ponadto posiada obywatelstwo innego kraju musi po uzyskaniu pełnoletności (ukończenie 18 roku życia) do ukończenia 23 roku życia oświadczyć na piśmie, czy pragnie zachować obywatelstwo niemieckie czy obywatelstwo innego kraju. W przypadku zachowania obywatelstwa niemieckiego osoba ta powinna udokumentować zrzeczenie lub utratę obywatelstwa innego kraju, chyba że może okazać na piśmie pozwolenie na zachowanie obywatestwa niemieckiego. Jeżeli do ukończenia 23 roku życia nie zostanie złożone żadne oświadczenie, niemieckie obywatelstwo automatycznie przepada.
Dzieci urodzone w Niemczech przed dniem 01.01.2000 r. nie uzyskały obywatelstwa niemieckiego jedynie na podstawie tego faktu.
ale nie wiem, czy w przypadku gdy np. ojciec jest Niemcem, a matka Polką, nie można ubiegać się o obywatelstwo zarówno polskie jak i niemieckie?

bo to wyżej dotyczy konkretnie tylko urodzenia na terenie Niemiec, czyli jak obstawiam - dotyczy Charlize
Stary 2012-05-04, 11:29   #2155
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Rozwalacz rozwalaczy

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:38   #2156
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez welmas Pokaż wiadomość
Zaczyna się wysyp lasek z butelkami wody mineralnej pod pachą mimo iż mają dużą torebkę bądź też siatkę no ale każdy przecież musi widzieć jaką wodę piją
oj, probowalam, nic nie pomoglo, jedynie dozywotnio moje buty zostaly z plama tlusta w srodku .

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
mnie tez nie do konca sie podoba, ale np. moja kolezanka mowi, ze lubi takie buzie, no i obiektywnie wydaje mi sie, ze Szarliz jest calkiem ok. choc niezaprzeczalnie gorzej wyglada obecnie, taka chudsza...

Cytat:
po Twoim poprzednim poście odrazu mi się nasunęło to od jakiegoś czasu powszechne domniemanie, że w Niemczech najbrzydsze dziewczyny są
no, co Ty, nie slyszalas o takim stereotypie?
Stary 2012-05-04, 11:48   #2157
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Widzę że dziewczyna ma parcie na lans i sama już powody do zazdrości wymyśla...
Jesteś pewna z tym obywatelstwem? Kiedyś proponowano mi obywatelstwo niemieckie jako gdańszczance z 2 pokoleń i nikt mi nic nie mówił że to źle że mam też polskie...
Nie mam pojęcia, bazuję tylko na tym, co Anonim napisał u Charlize Ale tak z innej beczki: w Niemczech jest zasada podwójnego obywatelstwa- obywatelstwa landu i państwa? Bo nie pamiętam, czy tak jest we wszystkich federacjach, coś mi świta, że Niemcy są wyjątkiem, ale już nie mogę sobie przypomnieć

A co złego jest w butelce wody mineralnej w ręce/pod pachą?
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:52   #2158
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Nie mam pojęcia, bazuję tylko na tym, co Anonim napisał u Charlize Ale tak z innej beczki: w Niemczech jest zasada podwójnego obywatelstwa- obywatelstwa landu i państwa? Bo nie pamiętam, czy tak jest we wszystkich federacjach, coś mi świta, że Niemcy są wyjątkiem, ale już nie mogę sobie przypomnieć

A co złego jest w butelce wody mineralnej w ręce/pod pachą?
Lansisz się Żywcem, a plebs pije Kroplę BezKitu...
Stary 2012-05-04, 11:54   #2159
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Lansisz się Żywcem, a plebs pije Kroplę BezKitu...
ja pije wode saguaro za 60 groszy z Lidla.
ps ale juz teraz wiem, dlaczego nie wychodze z nia poza moj dom.
Stary 2012-05-04, 11:57   #2160
Martha1616
Rozeznanie

Woda w ręce to jest lans? No już nie zarzucajmy sobie takich rzeczy. Porostu lepiej w ręce trzymać wodę niż. w torbie i obciążać sobie ramie.. Ach.. Trochę przesadzony tez rozwalacz...
A z kawa czy herbata tka samo? Jak mi np smakuje kawa i również herbata z MC i jest zimno to nie mogę wziąć sobie jej na wynos i rozgrzać się. Nie lubię zapachu starego oleju, który unosi się w restauracjach MC Donald. Chyba, jeśli mam w rękach kubek to zasłaniam etykietę

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ja pije wode saguaro za 60 groszy z Lidla.
ps ale juz teraz wiem, dlaczego nie wychodze z nia poza moj dom.
Ja piję Polarisa z Biedronki. MEGA LANS!!

Edytowane przez Martha1616
Czas edycji: 2012-05-04 o 11:58
Martha1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości