![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- milla jak tak pozno to ja bym nawet salatek nie robila, obiad i surowki i jakis deser, bo wieczorami nie wszyscy duzo jedza. NO, chyba, ze planujecie do bialego rana szalec ![]() Hehe no właśnie różnie z tym może być.... ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() Jasne że możesz wiedzieć ,od 5 lat mieszkamy w Southampton na południe od Londynu jakies 1,5 godz samochodem.Chrzest w polskim kościele (ksiadz wymysla tysiace papierów, spotkań eee szkoda słów) A Ty jeśli mogę wiedzieć? Właśnie i o piersiach też myślałam ![]() Co kilka głow to nie jedna ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- [QUOTE=ggoraa;33888910]ueee ja ''dopiero'' 11 ![]() Haha a u mnie w listopadzie czternasta stuknie:P Glam jakoś to musisz uczcić ![]() Dobranoc ![]() Edytowane przez millla31 Czas edycji: 2012-05-03 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Milla, witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kkasikk, współczuję tej skazy ![]() ![]() Agnieszka, to daj mi znać co Ci dermatolog powie. U mnie po wodzie termalnej już lepie i smaruję Oilatunem na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() to była szalona noc z niewiem iloma pobudkami ![]() wczoraj tż zabrał mnie na przejażdżkę nad zalew, który niestety nie był jeszcze napełniony...i w porę udało nam się zwiać przed burzą ![]() ![]() wrzuce cos w klubie ![]() czy wasze dzieciaczki rozpinają sobie pampersiaki? moja pani odkryła rzepy i namiętnie się nimi bawi i je rozpina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Pokszyfka moja jeszcze nie rozpina
![]() ![]() Basiula śniłaś mi się dzisiaj, że Twoją babcią była moja nauczycielka z podstawówki i zapisała mi jakiś swój spadek i miałam dostać Twój dom i jakąś biżuterię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||
Wtajemniczenie
|
Taka podobna mieszanke ziolek (z Milupy),jak dla karmiacych
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bylismy wczoraj na basenie,malej bardzo sie podobalo.Wytrzy,ala godzine,bo byla spiaca (obudzilam ja w trakcie popoludniowej drzemki ![]() Nie zjadla na kolacje kaszki,tylko o 18 owoce i oczywiscie w nocy musialam ja tysiac razy karmic ![]() oolong fajnie,ze napisalas z tym dokarmianiem piersia po posilku.Moje dziecko zjada male porcje (chociaz od paru dni sa ciuty wieksze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamietam ze soni dosc wczesnie dawalam takie herbatniki, one sie rozpuszczaly w buzi jak chrupki. Moze w UK tez sa? Jakos na L sie nazywaly, takie czerwone pudlo a dla starszych dzieci niebieskie, moze liga czy jakos tak A co do papek to na poczatek rozgniec banana widelcem zamiast blendowac, robi sie sliska papa ktora latwo wchodzi ![]() Co do twojej starszej- niestety moja Sonia ma to samo. Wprawdzie nie sika i nie kupka ale tez lapei sie wszystkich metod zeby na siebie zwrocic uwage. Nie wiem jak ja traktowac, bo jak na nia krzykne to jest jeszcze gorzej - cos w stylu " myslisz ze jestem niegrzeczna- to ja ci dopiero pokaze" i robi doslownie wszystko czego jej nie wolno Pomaga przytulenie, powiedzenie jaka jest wazna madra itd, poproszenie o pomoc- a lotem- bez ciebie sobie nie radze ![]() Tylko wiadomo jak dziecko robi cos w naszej opinii zlego to trudno sie powstrzymac i odruchowo nie krzyknac.. Mojej np bardzo pomoglo jak jej pozwalalam na to samo co maluchom- kapiele w wanience, picie z butelki, dostala swoj smoczek, wlazenie do gondolek i lozeczka- szybko sie nudzila i tyle. Nawet pampersa miala raz ubranego Ogladanie zdjec z niemowlectwa, wyjasnianie i podkreslanie po 100 razy ze toba tez sie tak zajmowalismy blablabla do znudzenia... Ty tez robilas siku w pieluche i dostawalas takie zupki i chodzilas na spacerki w wozku A czasem sonia jest taka kochana z maluchami. Wczoraj adas lezal na podlodze a sonia wkolo niego biegala, on sie zA nia obkrecal i ja to tak ciszylo az sie smiala. Mysle ze jak zaczna za nia raczkowac- a pewnie beda to robic bo oni akurat za nia przepadaja ( mimo ze nieraz oberwa grzechotka ![]()
![]() |
#1117 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mam do nadrobienia z 8 str... eh U nas nocka spokojna, mała wstała 5:20. Tż zbiera się do pracy, ja już po śniadanku. Wczoraj byliśmy na łowisku, mój tż to zapalony rybak-karpiarz hehehe Malutkiej tez się pobyt podobał, bo co raz machała rączkami i nogami, grzeczniutko bawiła się na kocyku. Potem pospała w wóziu ze dwie godz, to mogłam złapać troszkę słońca ![]() ![]() Moja plama po uryzieniu znikła przedwczoraj, ale mam minimalny ślad po ukąszeniu. Ale już prawie nie swędzi ![]() Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-05-04 o 06:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Z wrazenia zapomnialam sie pochwalic- dzis spalismy do 7.10
![]() Domcio 1 karmienie, Adas dwa A te ciasteczka chyba lida sie nazywaly ![]() Z Sonia duzo sie bawimy w kolezanki- mamy z dzidziusiami, ja cos tam wtedy robie z maluchami, sonia z lalkami, taka niemal zabawa terapeutyczna ![]()
#1119 |
Wtajemniczenie
|
We środę byliśmy na zakupach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Seona jasne, że dam znać ![]() pokszyfka ![]() OlusiaS dzięki za info ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
princ aleś się obkupiła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zadomowienie
|
Milla witaj
![]() ![]() Glam to u nas dzisiaj tak samo, pobudka 7.06 ![]() ![]() Oolong mały wcina po całym słoiczku (o 11 obiadek a o 15 deserek) czyli w ciągu dnia 2 pełne słoiczki, cały czas karmie piersią, wprowadziłam mm tylko rano i wieczorem, w ciągu dnia pije ok 40ml wody. A jak nawet mało podpije z cycka to potem tego samego daję, żeby dobił się do tłustego mleka. Nie jemy zupek z kaszką manną, bo mały dostał uczulenia ( i przy tym go zatwardziło) a ja przy tym wszystkim nie mam już pomysłu czemu tak mało przybiera? ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Kkasikk my też na diecie dla alergików. Przez pierwszy tydzień byłam na diecie eliminacyjnej, tzn. kurczak delikatnie podpieczony w piekarniku lub zrobiony na parze, z dodatkiem soli i pieprzu (w małych ilościach) + jakieś warzywka. A teraz jem gotowane, pieczone i delikatnie smażone. Wystrzegam się nabiału w każdej postaci (sery, śmietana, mleko i jajka) i np. przedwczoraj robiłam filety z kurczaka w ketchupie (pół godziny przez grilowaniem lub smażeniem obtaczamy filety ketchupem i przyprawami). Robiłam na patelni grilowej i wyszedł pycha do tego albo ryż albo kuskus + warzywa (np sałatka pomidor, ogórek trochę oliwy i przyprawy). Wczoraj robiłam łososia z grilla pychaaa (filety z łososia oprószone pieprzem solą, po godzinie albo grilujemy albo gotujemy na parze, przed podaniem delikatnie skropiłam cytryną) ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Kkasik najbardziej ubolewam,że niektórych ciast piec (i jeść) nie mogę, typu ucierane, bo są jajka, ale można to fajnie zastąpić ciastem drożdzowym lub ciastkami owsianymi. Wczoraj mama kupiła specjalnie dla mnie pyszne ciastka owsiane bez mleka, serwatki i jajek (chyba Lu lub San nie pamiętam) |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - oglądam łokcie A i są idealne, wczoraj przy kąpieli odrobinę się zarumieniły. Nie wiem czy jechać do tego dermatologa? Czy się jeszcze wstrzymać kilka dni?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe no właśnie różnie z tym może być.... ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Jeszcze raz dziekuję dziewczyny za miłe przyjęcie ![]() Jasne że możesz wiedzieć ,od 5 lat mieszkamy w Southampton na południe od Londynu jakies 1,5 godz samochodem.Chrzest w polskim kościele (ksiadz wymysla tysiace papierów, spotkań eee szkoda słów) A Ty jeśli mogę wiedzieć? Właśnie i o piersiach też myślałam ![]() Co kilka głow to nie jedna ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- My jestesmy w takiej malej wiosce obok Doncaster niedaleko Hull. My chrzcimy w lipcu ale w PL i ksiadz tez robi problemy bo potrzebna jest kartka od tutejszego ksiedza z tutejszej parafii ale u nas problem w tym, ze my chodzimy do angielskiego katolickiego kosciola a do polskiego wcale nie jezdzimy bo raz ze duzo dalej a dwa maz czesto pracuje weekendy takze tutaj u nas do angielskiego to ja sama z dziewczynkami sobie ide a angielski ksiadz jak zapytalam o karteczke to mi powiedzial ze kto to slyszal zeby w dzisiejszym swiecie ktos od kogos wymagal na kartce aktu wiary i przynaleznosci do takiego czy innego kosciola i mi nic nie dal ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1127 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też wolę ubrać mała w róż czy coś typowo dziewczęcego, bo nie lubię jak ktoś myli ją z chłopcem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
A propo problemów skórnych - mojej niuni znowu porobiły się jakieś czerwone plamki w okolicy p.i.p.c.i. i nie wiem co to jest ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Od kilku dni moje dziecko woła: mamam mama mamaa
![]() ![]() Prinsess jeansowe spodenki, cudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
Niunia obudziła się z drzemki to lecimy na spacerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
princessskaa mam nadzieję, że to nic poważnego, a Twój pediatra podejdzie poważnie do problemu, ni to co mój
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
witam rano
![]() wogole to mi sie mały troche zaziębil;/bo jechaliśmy autem bez klimy, z tylu dwójka dzieci i w środku ja, okna tylko leciutko uchylone żeby ich nie zawiało, więc w aucie upał totalny!!! moj mały mokry aż po piety no i jak sie zatrzymywalismy gdzieś na karmienie to mimo że go okrywalam to musialo go zawiać;/mam nadzieje że szybko sie z tym uporamy, juz ma dziś lepszy humor princessskaa zakupy udane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ta kupa to niezla zagwostka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
glam, agulan, Lori dzieki za odp.
Lori a taki maluch to nie odgryzie za duzo i sie nie zadlawi? No i czy takim jedzeniem sie naje, czy pobawi i mleko trzeba dorobic? Robilas tak ze starsza? a no wlasnie, bigos tez na chrzcinach mielismy ![]() pokszyfka moj jeszcze na to nie wpadl na szczescie, za to ma kilka innych pomyslow: -drapanie pazurami po scianach to extra zajecie, a drapanie sciany smoczkiem, to juz w ogole cud miod (szczegolnie jak potem zostaja piekne niebieskie rysy) - udawanie, ze sie krztusze, jak mama nie przychodzi w sekunde po ''zawolaniu'' |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne zakupy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() hehe moj mlody ma irokeza wiec w koncu nie myla go z dziewczynka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() moj ostatnio powtorzyl: gili gili bo go laskotalismy ![]() wiec teraz powtarzamy mamamamama albo tatatatata ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
Goldika wlasnie leci w radiu Gotye-somebdy thad i used to know.Jak to slysze,to czlowiek skarpeta mi sie przypomina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Wtajemniczenie
|
reguja wasze dzieciaczki na swoje imie??Bo my,jak zawolamy Amelka,to mala sie odwraca w nasza strone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.