|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII
cześć
![]() India ja tez jestem spragniona wakacji, ale mąż mi obiecał, że nad jeziorko kilka razy sobie pojedziemy jak już mała będzie z nami. Samba mrrr Majorka . zazdroszczę. śliweńko ja mam parowar ![]() Ktosiu widzę, ze miły dzień spędziłaś. Hymn na euro - porażka. Ludzie chyba dla jaj na to głosowali. Miało byc pogorszenie pogody i co?? I znowu cudne słonko Wczoraj miałam intensywny dzień. Bo najpierw obiad u teściowej (tym razem był lukrowo "oo Madziu jak ślicznie wyglądasz itp", potem pojechaliśmy do znajomych , tam mąż przepadł bo bawił się z ich roczną córcią. Szpital i KTG (mojej położnej padł tel i ledwo ją znalazłam. Bo od maja już nie jest na dziale patologi ale na położnictwie z czego się bardzo cieszę. A jak pojechaliśmy to akurat była przy porodzie (przy zszywaniu) więc musieliśmy czekać. Tym razem KTG miałam robione na... sali porodowej i jak się położyłam na tym łóżku do rodzenia, z lampą nade mną to aż mi gula w gardle stanęła ). Z KTG wszystko super. Potem pojechaliśmy do moich rodziców na sushi a na koniec mąż mnie zabrał na lody i długi spacer. jak wyszliśmy z domu o 13 tak wróciliśmy o 21.
|
|
|
|
#842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ja też!!! ![]() ![]() Cytat:
India ![]() Samba ale Ci dobrze z tą Majorką! Zazdroszczę! Witajcie, My wczoraj pełen relaks w domku, troszkę na tarasie, a wieczorkiem moja mama przyjechała i została do dzisiaj. Zaoferowała się, że umyje okna... jak ja ją kocham! ![]()
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia no to super z tymi oknami.
Ja się zastanawiam czy nie zacząć od następnego tygodnia myć okien. (chyba nic mi się nie stanie, jedynie poród może przyspieszyć, tak??). Bo sie boję, ze sie przeterminuje. |
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Magda super, super - nie znoszę tego robić
![]() A co do Twojego przeterminowania... przecież masz jeszcze trochę czasu do terminu, nie rozumiem tego zamartwiania się o przeterminowaniu. A jeśli nawet, to nic się nie stanie... najwyraźniej dziecko jeszcze nie jest gotowe...
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia nie zamartwiam się, ale tak tylko przeczuwam, bo się za dobrze czuję.
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana mamusia ![]() Cytat:
Daj jej jeszcze czas
|
||
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież dziewczyny Ci mówiły, że one żadnych przeczuć nie miały i nagle wszystko się zaczęło, choćby popatrz na Bzyczkę lekarz jej powiedział, że szybko to ona nie urodzi, a wieczorem była na porodówce...Także spokojnie, do terminu masz ponad 2 tygodnie, więc najwyraźniej dziecko potrzebuje jeszcze tego czasu. Tym bardziej, że sama mówiłaś, że termin miałaś wyznaczany tylko na podstawie usg tak? więc chyba nie końca powinnaś się tym sugerować (?? ale ja się tam nie znam )
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2012-05-04 o 09:17 |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia za przeproszeniem...puknij się w czoło :P poza przyśpieszonym porodem mycie okien może się skończyć odklejeniem łożyska a jak wiadomo jak się odklei łożysko to dziecko nie dostaje składników potrzebnych mu do życia w brzuszku. Mało tego powiem Ci, że ja czułam się wspaniale 16 maja po godzinie 17 a po 18 zaczęłam mieć skurcze. Przyjdzie czas to Maja przyjdzie na świat. Do terminu zostało ci 2 tygodnie więc daj spokój.
Guciu dobrze pamiętasz
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
aa bo to wszystko przez to, ze wczoraj byliśmy u tych znajomych i ta ich mała jest taka słodka, ze już mi się mojej zachciało.
Dla mnie ważne jest abym na egz. z ang wyszła ze szpitala i w miarę się czuła a mam go 9 czerwca. |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
no to nawet jak urodzisz w terminie to zdążysz wyjść do 9 :P a po porodzie naturalnym też na bank będziesz się już dobrze czuła
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do okien to jednak ich nie będę myła, nie pomyślałam o łożysku. |
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Madzia - 2 tyg do terminu to duuuuzo czasu! nie rob nic zeby go przyspiszyc! ja tak jak pisza dziewczyny nic nie czulam ze sie cos zbliza-po prostu nadejdzie ten czas,martwic sie mozesz zaczac po 40 tyg. A teraz nie ryzykuj zadnych okien. Ja jedynie co pamietam pralam sobie dywan na kolanach-koliste ruchy bioder haha U mnie dzis pogorszenie pogody, ale nie ma zle po kilku dniach upalu. Odwiedzaja nas dzis ciocia,kuzynka i babcia ide wiec zaraz piec muffiny. A tz mi dzis ucieka bo dzis dzien strazaka wiec idzie swietowac z kolegami z OSP. |
|
|
|
#853 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to działa w obie strony ![]() Cudny dzień! Guciu mamie być jeszcze umyła okna, a nie ją maltretowała a tak serio- takiej to dobrze ![]() Martucha przypominam się ![]() Ja mam dziś dzień nauki... i wcale mi się to nie podoba. Już mi uszami wychodzi. A do tego jestem rozdrażniona, @ nadal brak... mam ochotę kogoś udusić i w ogóle mam wrażenie, że już od jakiegoś czasu zaczynam nie pasować na tym wątku... ehhDo nauki przystąp! Miłego dnia!
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-05-04 o 10:34 |
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tragedia.. Cytat:
dziecko się nie pcha to nie jest gotowe, wyluzuj.. ho ![]() pamiętam, ale mąż robi mnóstwo rzeczy do swojej firmy wiec mam mało dostępu do kompa, ale pamietam
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia, Marta
Ana a może juz @ nie przyjdzie. W karcie ciąży mam wpisane, ze wg ostatniej @ to termin mam na 26 kwietnia a wg usg na 15 maja. Ale gin powiedział, ze bierze pod uwagę tylko wg usg. W poniedziałek idę do gina to zobaczymy jak tam się sprawy mają
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Marta no ja wiem, wiem. Jakoś tak tylko dziś mi się tej mojej małej na świecie zachciało (po wczorajszej zabawie z córcią znajomych). Zawsze chciałam jak najdłużej być w ciąży bo kocham ten stan, ale już się robię ciekawa jak moja mała będzie wyglądała itp. Choć w sumie do wtorku muszę nogi zaciskać bo jutro mi położna na 3 dni wyjeżdża
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeżeli cykl jest np. 30 dniowy to @ mimo wszystko jest 2 tyg. po owulacji czy to się przesuwa? bo u mnie niby w sobotę minie 2 tyg. do owulacji (bo zakładam, że była 4/5 dni po wizycie, bo lekarz mówił, ze za kilka dni no i kuł mnie brzuch) jeżeli @ zawsze jest 2 tyg. po owulacji to powinnam do soboty/ niedzieli dostać... no chyba, ze się przesuwa ![]() ![]() Marta w takim razie czekam cierpliwie
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-05-04 o 11:03 |
|
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty okresu nie miałaś wcześniej i data ci pokazała 26 kwiecień to do 26 maja urodzisz ale raczej bym obstawiała po 15 niż przed, skoro tego okresu nie było...
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Ana nigdy się na tym nie znałam.
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Marta w k. odpiszę zaraz. |
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie znasz, a poznać możesz w każdej chwili ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#863 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
już mi Ktosia odp.
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() czyli jak ktoś ma cykl np. 60 dni to owu powinna być w 46dc? czyli wydłużona jest ta pierwsza faza? |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się to nie zawsze sprawdza.
Cytat:
Marta buziak dla Pata ode mnie i Marcelki Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-05-04 o 11:13 |
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Ana co będę kobiecinie przyjemnosci odmawiać
![]() Dla niej to nie problem, bo to lubi.. poza tym młoda jest, niech śmiga ![]() ![]() ![]() Żartuje, doceniam bardzo, że jej się chce ![]() Powodzenia w nauce! Cos mi się ten dzień komplikuje... planowałam wyjść wcześniej a tu wygląda na to, że będe musiała zostać dłużej
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mój 68dc. 21-21 maja miałam chyba owulacje... ale strzelam, bo pęcherzyk miał 18mm w środę czyli 18 maja.
Lekarz mówił, że jeszcze ze 4 dni i powinna być owu- no i tak myślę , że właśnie wtedy, bo mnie jajnik kuł... czyli @ kiedy może być? w ten weekend? U mnie po śluzie się nie pozna |
|
|
|
#868 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie zdziwię się jak nam napiszesz po porodzie, że nawet nie wiesz kiedy urodziłaś przynajmniej będziesz się czułą już oswojona z tym miejscem Wcale nie czuje że jest piątek. Co drugi dzień chodzę do pracy i się gubię w datach. Ale jest fajnie- dzisiaj raptem 3 osoby sa w biurze mam czas dla siebie ![]() Do tego przez te wolne dni dużo załatwiłam w środę po pracy kolega pomógł mi przywieźć płyty sklejkowe do ,,budowy" wieszaka", pomalowałam też kilka rzeczy w tym komplet ramek drewnianych, które dostałam z 15 lat temu na prezent i leżały nieodpakowane- teraz są czarne i będą tworzyły galerię w przedpokoju. Wymyśliłam że powieszę w przedpokoju różne ramki białe i czarne ze zdjeciami czarno-białymi z różnych wyjazdów gdzie bylismy z tż ale tylko widoki, bez nas. Nie chciałabym żeby każdy kto do nas wchodzi oglądał zdjęcia ,,rodzinne" Do tego moja przyjaciółka kupiła dla mnie szafki na buty w ikei i miała je przywieźć do mnie dopiero za miesiąc a przywieźli wczoraj ![]() no i udało sie pożyczyć wkrętarkę i jeszcze zrobiłam wymianę ciuchów w szafie na letnie, ugościłam przyjaciół, zafarbowałam włosy, wyszorowałam piekarnik, poszyłam trochę ... no masa rzeczy o których już nawet nie pamietam.... wczoraj wieczorem tż tak patrzy na mnie i mówi ,,może w końcu usiądziesz"
|
||
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

). Z KTG wszystko super. Potem pojechaliśmy do moich rodziców na sushi
a na koniec mąż mnie zabrał na lody i długi spacer. jak wyszliśmy z domu o 13 tak wróciliśmy o 21.

Przecież dziewczyny Ci mówiły, że one żadnych przeczuć nie miały i nagle wszystko się zaczęło, choćby popatrz na Bzyczkę lekarz jej powiedział, że szybko to ona nie urodzi, a wieczorem była na porodówce...

i w ogóle mam wrażenie, że już od jakiegoś czasu zaczynam nie pasować na tym wątku... ehh
przynajmniej będziesz się czułą już oswojona z tym miejscem