|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]()
![]() |
#3332 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Oko mi sie nie domyka, a przez usta przelatują wszelkie napoje. W sumie to nie widać, że jestem jakaś wykrzywiona na twarzy i nic mnie nie boli. Jestem pewna, że mnie przewiało bo spaliśmy przy otwartych oknach i w nocy obudził mnie ten przeciąg więc zastanawiam się czy w ogóle coś z tym zrobić czy iść do lekarza. Chyba to zostawię w nadzieji, że ten skurcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
La Moderatoiure
|
Cześć
![]() Ja za 3 dni mam termin porodu ![]() Dziewczyny macie coś do poczytania o skurczach ? Jak rozpoznać i liczyć te właściwe, zanim do szpitala się pojedzie itp |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam, jeszcze nic nie czytałam z ostatnich dni, zaraz będę nadrabiać. Jak narazie czuję się ok, tylko puchnę i aż mnie dłonie i palce bolą ![]()
![]() |
#3335 |
Zadomowienie
|
Benka, A Ciebie to bolało? Tez mialas to od przeciagu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
2. W Norwegii podobno porody są super, dają gaz, zzo i robią akupunkturę ale i tak jestem przerażona jakbym miała rodzić pierwszy raz. Do tego obawiam się, że z bólu zapomnę języka i już zupełnie nie będę wiedziała co się dzieje ![]() Cytat:
Cytat:
Ale zimno u nas, musiałam zrobić ogień w kominku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3337 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Ja byłam na majówce w Warszawie w odwiedzinach u cioci. Spotkałam kolegę z liceum i byłam w centrum Kopernik bez kolejki na "widoczną ciążę" ![]() Wczoraj byłam na łódce ze znajomymi. Oni trochę bali się mnie brać, bo w końcu 9 miesiąc, ale ja na szczęście dobrze pływam. Przepłynęłam już kiedyś całe jezioro na którym byliśmy, więc połówkę też pewnie dałabym radę. Chociaż trochę się bałam, bo jednak woda zimna i to jeszcze w ubraniu. Ale cieszę się że pojechałam, bo siedzenie w domu i myślenie o porodzie nie jest dobre na dłuższa metę - też macie takie wrażenie. Naprawdę nie wiem jak wytrzymały to dziewczyny, które musiały leżeć. ![]() Wczoraj zamówiłam wyprawkę u r_p77. Niby tylko drobne rzeczy, bo przewijak, frida, smoczki, kocyki, pieluszki, podkłady a 3 stówki poszly. A tu jeszcze kosmetyki i zakupy apteczne. Ciągle zwlekaliśmy na następną wypłatę. Ale tż powiedział: z następnej już będzie za późno ![]() Ania 85 nie tylko mnie rozśmieszyłaś ale i narobiłaś strachu, bo mamy ten sam termin, a mi się wydaje że to jeszcze tyyyle czasu.... A ty już szukasz czopa. Pozdrawiam was wszystkie i idę się kąpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Rozeznanie
|
Hej! Tradycyjnie witam się z kawką.
Cytat:
U nas też pogoda zapowiada się słoneczna, chyba będzie trochę chłodniej niż przez ostatnie dni. Współczuję tych nieprzespanych nocy. Ja odpukać, budzę się tylko raz albo wcale. I tak wszystko byłoby ok, gdyby nie moje gigantyczne ciało. Wszystko zniosę, tylko te łydki - fuj. Wieczorem są jak galareta. Jeszcze dobry miesiąc....
![]() |
#3339 |
Rozeznanie
|
Nie, to mnie nie bolało. Nie mogłam domknąć oka a usta i język miałam takie jak po znieczuleniu u dentysty. Dopiero jak zaczęłam robić miny do lustra to zauważyłam że lewa połowa twarzy jest sparaliżowana.
Ja miałam to od silnego wiatru, przed Wielkanocą było kilka dni z bardzo silnym wiatrem. Ale lekarka mówiła że najczęściej to się robi od przeciągów, wychodzenia na silny wiatr i jeżdżenia w samochodzie z otwartymi szybami.
#3340 |
Wtajemniczenie
|
M się śniło że rodziłam ale nie pamięta czy urodziłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tu jest artykuł o krokodylu, http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,...266-17150.html Ciekawa jestem ile wypił ów pan zanim zobaczył krokodyla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Rozeznanie
|
Ewunia do neurologów są duże kolejki, na masaże i rehabilitacje też.
Ja poszłam do rodzinnego po skierowanie i do neurologa w ten sam dzień, stanęłam przy drzwiach i poprostu wepchałam się bez kolejki ![]() Idź do lekarza rodzinnego po skierowanie i zrób tak jak ja albo podjedź prywatnie do jakiegoś neurologa i powiedz o co chodzi, zobaczy że jesteś w ciąży i napewno Cię przyjmie, bo przez tel to łatwo im kogoś zbyć.
#3344 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dalej nikt nie rodzi? ![]() ![]() claudik, jak tam Twój nastrój i urlop męża? Coś nam ucichłaś ![]() rinco, a Ty odzyskałaś już swojego męża po tych kajakach? ![]() Cytat:
![]() Co do pupy to ja też jedynie mogę już doradzić wizytę u pediatry ![]() ![]() ![]() Udanego poszukiwania wózka ![]() Cytat:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ul,4967,0.html http://www.contractionmaster.com/# |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj myślałam, że Majka wyjdzie mi przez brzuch, jak jakiś Obcy
![]() ![]() U nas typowa holenderska pogoda, czyli szaro, buro, wieje, ale zimno nie jest, bo na termometrze mam z 10 stopni, czyli odczuwalna może być gdzieś koło 13 ![]() Póki co tempem żółwiowym zjadłam śniadanie i wzięłam prysznic. Teraz wsiąka we mnie krem i inne specyfiki i oglądam DDTVN. Teraz mają temat o kontakcie z bezdzietnymi znajomymi. Ja w ogóle zauważyłam, że spora część znajomych oziębiła kontakty z dniem naszego ślubu, a jak jestem teraz w ciąży, to już w ogóle zapomnij o spotkaniu. Jak byliśmy w PL, to udało nam się spotkać z jedną parą, która też oczekuje dziecka i z drugą, którzy co prawda nie mają, ale sami nalegali. Pozostali jakoś, albo na sekund sześć, albo niee, bo nie mam czasu. W takim momencie, to mam podejście: nie to nie, łaski bez, ja przejeżdżam ponad 1000km a tu taka olewa, to też mam olewkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki
u nas wszystko super, dziś mija tydzień jak urodził się Antoś. Nie wiem kiedy to zleciało. W poniedziałek była u nas położna i pozwoliła od razu iść na spacer, więc my od 3 doby jesteśmy spacerującą rodzinką. Antoś je z piersi, sporo stracił przy wyjściu ze szpitala i musieliśmy kontrolować wagę u pediatry w środę. A okazało się że już przybiera. Więc super. Dużo śpi, budzę go w nocy na karmienie, w dzień też czasem zapomina że dobrze było by coś zjeść. Jest fajniutki. Nadal czasem ulewa, ale kładziemy go na boku i się nie dławi. Ktoś pytał mnie o hemoroidy, w szpitalu nic nie dostałam, bo nie mieli (choć przecież powinni, bo chyba po porodzie hemoroidy nie są niczym dziwnym). Lekarka jednak powiedziała co mam kupić i mąż przywiózł. Gdyby ktoś potrzebował to mam posterisan. Ulgę czułam od pierwszego posmarowania. Jeszcze je mam ale są mniejsze i spokojnie mogę siadać. Czuję się super, mogłabym już dziś rodzić drugie dziecko. Szwy się prawie rozpuściły, nic nie boli, mało krwawię. Brzucha już nie mam. Bolą mnie tylko sutki ![]() wiem, że piersi muszą się przyzwyczaić, ale czasem to masakra. Niestety młody tylko kilka razy dał się nabrać na silikonową nakładkę. Teraz już wypluwa jak tylko poczuje ![]() Jeżeli ktoś planuje zakup kremu ochronnego na słonko hipp, to informuję iż mimo informacji na opakowaniu że nie bieli... bieli masakrycznie. Ale poza tym ok. Mam pytanko do mamusiek doświadczonych, jak często i na ile mam kłaść maluszka na brzuszku? zapomniałam zapytać położnej, a przyjdzie dopiero w poniedziałek. będą dziś fotki obiecuję. Jak się nie obudzi to za chwilę, a jeżeli się obudzi to po karmieniu dopiero Kochane, jestem taka szczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Robię kolejne roszady w szafie tzw. porządki. Zdjęcia porobione i zaraz wrzucam część na allegro. Postanowiłam sobie, że wrzucę raz, góra dwa i jak nie pójdzie, to oddaję komuś. Dzisiaj P zrobił już porządek w piwnicy i zaczynamy z pokojem Hani. Już wiadomo, że nie będzie wyglądał tak, jakbym chciała, ale mebelki P zacznie skręcać już w ten weekend ![]() Dziewczyny, kupowałyście może wiklinowe białe koszyki? Jeśli tak, to gdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam ![]() Ja dziś w nocy zaliczyłam wstawanie co 1,5 h ..... Już po śniadaniu teraz czas na kawkę, a później włączam pranie, bo teściowa wczoraj przywiozła kolejną dostawę ciuszków dla małej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zadomowienie
|
witam,ja wstawałam na siku tak samo co 1.5h masakra i tak dziwnie mnie brzuch pobolewał,i do tego juz mnie 2 razy przeczyścilo mo,że mnie w końcu wezmie dzisija juz 40 tydz i termin porodu a tu cisza
#3352 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Ja najbardziej się boję, że bedzie się źle zrastać - bo za pierwszym razem miałam straszne problemy ![]() A, i jeszcze info od położnej - szczególnie do mamuś, ktore maja już dzieci - wiadomo, że te nasze kilkulatki będą potrzebowały teraz dużo przytulania i bliskości, no i w związku z tym musimy bardzo uważać, żeby krótko po porodzie nie podnosić i nie nosic na rękach dzieciaków -a ważą juz one kilkanaście kg. bo później możemy mieć problemy z wypadaniem macicy i nietrzymaniem moczu. Więc warto na to zwracać uwagę, lepiej dzieciaki brać na kolana niż nosić - chodzi o te pierwsze tygodnie ![]() Kism - piękny pokoik! Niunia - udanej wycieczki ![]() Moja córcia wczoraj tak wariowała w brzuchu, że aż mi się płakać chciało, mam wrażenie, że wkłada mi rączki w szyjkę, czuje taki przeszywający ból, masakra ![]() Spróbuję wstawić zdjęcie na pocztę, w końcu trzeba się pokazć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zadomowienie
|
Kasia super, że piszesz
![]() ![]() ![]() ![]() Ale masakra z tym paraliżem ![]() Różowa ja też od samego rana kręcę się cały czas w okolicach :wc: Myślisz, że to może być przepowiadacz? A mi się ani brzuch nie obniżył, ani czopa nie widziałam, ani nic. Byliśmy w aptece wczoraj w poszukiwaniu czegoś na słoneczko. Pani nas poinformowała, że jest mały wybór jeśli chodzi o kremy od pierwszych dni, później już jest dużo łatwiej. Wzięliśmy w końcu małe opakowanie Musteli, podobno bardzo mała szansa, że uczuli albo coś. Pytałam o Linomag Sun, ale nie było a farmaceutka mówiła, że on chyba nie jest od pierwszych dni życia ![]() ![]()
#3355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() i znów zostałam sama w swojej samotni ... dopiero zjadłam śniadanie, dzisiaj będę się lenić totalnie i leżeć z nogami do góry. nie wiedziałam, że wystarczy parę osób więcej w mieszkaniu i potrafi się zrobić taki bałagan i kurz wszędzie ![]() dzisiaj na szczęście chłodniej na dworze, wczoraj myślałam, że skóra na stopach mi pęknie ![]() dzisiaj zaczynamy 38 tc ![]() teraz zaczynam sobie tak naprawdę uświadamiać, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili o trochę ogrania mnie panika, zastanawiam się jak to będzie, jak będę się zachowywać jeszcze przed wyjazdem do szpitala, czy będę wariować i stracę rozum itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
tak 6 maja ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
Ewunia jak się czujesz z myślą, że za 3 dni będziesz Mamą?
![]() ![]()
#3358 |
Raczkowanie
|
nasz maluszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale cenowo i tak na allegro wychodzi lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
acha i jeszcze... moja mama w czasie pobytu u mnie była w odwiedzinach u ciotki ( swojej siostry) i ta już przepowiedziała, że urodzę dziewczynę, bo zobaczyła kształt brzucha na zdjęciach i po tym, że mam strasznie spuchnięte stopy ( wg niej stopy puchną na dziewczynę
![]() moja siostra też myśli, że urodzi się dziewczynka...no ciekawe... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.