Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 08:18   #3331
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dzisiaj w nocy śniło mi się, że zaczęlaś rodzić. Ja wczoraj doszłam do ok. 7,8cm .

Kurczę jak nic nie pomaga może podjedź do pediatry albo do jakiejś szkoły rodzenia. I brawo za walkę o cycka.

Tak, tak. Tylko aby go zaaplikować musi być przeszkolony personel i musi na to wyrazić zgodę, więc najpierw dobrze jest się dowiedzieć w szpitalu czy jak kupisz to Ci go zaaplikują.
co to za żel?
Stary 2012-05-04, 08:23   #3332
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

Przed chwila bylam zrobic siku...Po kapieli nalozylam gacie po tacie,do spania zrobilam siku i jak wczesniej zawsze patrzylam 30sekund na papier czy nie ma krwi, tak teraz wpatruje sie czy nie ma czopa a tam nagle na papierze, male piórko....Mysle sobie, Boze nosze w sobie ptaka!!! ale ze mnie ciapa,jak pralam ostatnio posciel to wrzucilam pare gaci no i sie przyczepilo,ale moja mina byla bezcenna

Aniu, rozbroiłaś nas z rana

Oko mi sie nie domyka, a przez usta przelatują wszelkie napoje. W sumie to nie widać, że jestem jakaś wykrzywiona na twarzy i nic mnie nie boli.
Jestem pewna, że mnie przewiało bo spaliśmy przy otwartych oknach i w nocy obudził mnie ten przeciąg więc zastanawiam się czy w ogóle coś z tym zrobić czy iść do lekarza. Chyba to zostawię w nadzieji, że ten skurcz minie.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:35   #3333
La Monica
La Moderatoiure

Cześć
Ja za 3 dni mam termin porodu i nic kompletnie się nie dzieje.

Dziewczyny macie coś do poczytania o skurczach ? Jak rozpoznać i liczyć te właściwe, zanim do szpitala się pojedzie itp

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:37   #3334
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Oko mi sie nie domyka, a przez usta przelatują wszelkie napoje. W sumie to nie widać, że jestem jakaś wykrzywiona na twarzy i nic mnie nie boli.
Jestem pewna, że mnie przewiało bo spaliśmy przy otwartych oknach i w nocy obudził mnie ten przeciąg więc zastanawiam się czy w ogóle coś z tym zrobić czy iść do lekarza. Chyba to zostawię w nadzieji, że ten skurcz minie.
Masz to co ja, czyli porażenie nerwu twarzowego. Podobno w ciąży się dość często zdarza. Nie czekaj, tylko idz szybko do neurologa, bo może Ci się to pogłębiać albo tak zostać. To się leczy sterydami, ale z racji ciąży nie można więc pewnie wyśle Cię na masaże twarzy tak jak mnie. Ja byłam na 10 masażach i robiłam w domu ćwiczenia twarzy i ustąpiło, ale rehabilitantka mówiła że podczas porodu sn to może wrócić...

Witam, jeszcze nic nie czytałam z ostatnich dni, zaraz będę nadrabiać.
Jak narazie czuję się ok, tylko puchnę i aż mnie dłonie i palce bolą a w nocy miałam takie bóle krzyża że masakra, nie mogłam się podnieść z łóżka ani iść, płakać mi się chciało. Nawet jak leżałam to bolało. Zastanawiałam się czy to się czasem poród od tego nie zaczyna ale jakoś usnęłam i już dziś jest lepiej.
Stary 2012-05-04, 08:42   #3335
Ewunia_1984
Zadomowienie

Benka, A Ciebie to bolało? Tez mialas to od przeciagu?
Stary 2012-05-04, 08:43   #3336
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
1. a nie wolisz złożyć o paszport irlandzki? ja dziękuję, jak mam z dzieckiem i partnerem jechać trzy godziny do Dublina, żeby paszport mi wyrobili na rok, a potem jeszcze w trójkę jechać żeby go odebrać - na razie czekam aż Adaś otworzy oczy na tyle że będzie można mu zrobić zdięcie do paszportu i staram się o irlandzki, jak wyjadę do Polski kiedyś na dłuższe wakacje, wtedy zrobię mu paszport polski, ale ważny dłużej niż rok, bo to totalnie ani finansowo, ani logistycznie mi się nie opłaca

2. ja rodziłam w Irlandii, ale tak jak cała otoczka związana z porodem jest totalnie do bani, tak poród i opieka po - niesamowita
1. A nie lepiej w Polsce złożyć dokumentów o dowód osobisty, ważny jest przez 5 lat.

2. W Norwegii podobno porody są super, dają gaz, zzo i robią akupunkturę ale i tak jestem przerażona jakbym miała rodzić pierwszy raz. Do tego obawiam się, że z bólu zapomnę języka i już zupełnie nie będę wiedziała co się dzieje
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Będę rodziła w szpitalu klinicznym i jedną z rzeczy, którą zaznaczyłam w planie porodu jest nie wyrażanie zgody na obecność studentów przy porodzie.
Też leżałam i rodziłam w szpitalu klinicznym, wtedy nikt nas się nie pytał czy się zgadzamy na ich obecność ale przy porodzie żadnego nie miałam. Przychodzili natomiast na obchody, trochę to było krępujące ale gdzieś muszą się uczyć.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
wietrze,wietrze,ale słabo działa. a sudocrem mam wrażenie, że jeszcze pogorszył sprawę A to odparzenie to wina maści, którą miał pupe smarowaną po operacji i taka kicha z tego teraz jest właścnie
Tak jak pisały dziewczyny, linomag i wietrzenie.

Ale zimno u nas, musiałam zrobić ogień w kominku do tego jak już rano zasnęłam to Mały wstał i musiałam też wstac chyba nigdy się nie wyśpię

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 08:48   #3337
m girl
Raczkowanie

Cześć,
Ja byłam na majówce w Warszawie w odwiedzinach u cioci. Spotkałam kolegę z liceum i byłam w centrum Kopernik bez kolejki na "widoczną ciążę" Ciocia też poszła pierwszy raz, bo tam zawsze kolejki po 2h
Wczoraj byłam na łódce ze znajomymi. Oni trochę bali się mnie brać, bo w końcu 9 miesiąc, ale ja na szczęście dobrze pływam. Przepłynęłam już kiedyś całe jezioro na którym byliśmy, więc połówkę też pewnie dałabym radę. Chociaż trochę się bałam, bo jednak woda zimna i to jeszcze w ubraniu. Ale cieszę się że pojechałam, bo siedzenie w domu i myślenie o porodzie nie jest dobre na dłuższa metę - też macie takie wrażenie. Naprawdę nie wiem jak wytrzymały to dziewczyny, które musiały leżeć.
Wczoraj zamówiłam wyprawkę u r_p77. Niby tylko drobne rzeczy, bo przewijak, frida, smoczki, kocyki, pieluszki, podkłady a 3 stówki poszly. A tu jeszcze kosmetyki i zakupy apteczne. Ciągle zwlekaliśmy na następną wypłatę. Ale tż powiedział: z następnej już będzie za późno
Ania 85 nie tylko mnie rozśmieszyłaś ale i narobiłaś strachu, bo mamy ten sam termin, a mi się wydaje że to jeszcze tyyyle czasu.... A ty już szukasz czopa.
Pozdrawiam was wszystkie i idę się kąpać
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 08:51   #3338
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej! Tradycyjnie witam się z kawką.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Witam i ja z rana!

Już po śniadaniu. Mąż wyprawiony do pracy.

Dziś noc była nie za ciekawa - ciągłe latanie do WC, ból brzucha i krzyża do tego mnie jeszcze dzis przeczyściło. Może to tuż tuż?

Dzis idę na ostatnią wizytę do gina. Ciekawe co mi powie Najbardziej ciekawi mnie ile waży mały klocek
Trzymam kciuki za wizytę!

U nas też pogoda zapowiada się słoneczna, chyba będzie trochę chłodniej niż przez ostatnie dni.
Współczuję tych nieprzespanych nocy. Ja odpukać, budzę się tylko raz albo wcale. I tak wszystko byłoby ok, gdyby nie moje gigantyczne ciało. Wszystko zniosę, tylko te łydki - fuj. Wieczorem są jak galareta. Jeszcze dobry miesiąc....
Stary 2012-05-04, 08:52   #3339
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Benka, A Ciebie to bolało? Tez mialas to od przeciagu?
Nie, to mnie nie bolało. Nie mogłam domknąć oka a usta i język miałam takie jak po znieczuleniu u dentysty. Dopiero jak zaczęłam robić miny do lustra to zauważyłam że lewa połowa twarzy jest sparaliżowana.
Ja miałam to od silnego wiatru, przed Wielkanocą było kilka dni z bardzo silnym wiatrem.
Ale lekarka mówiła że najczęściej to się robi od przeciągów, wychodzenia na silny wiatr i jeżdżenia w samochodzie z otwartymi szybami.
Stary 2012-05-04, 08:58   #3340
anulka4771
Wtajemniczenie

M się śniło że rodziłam ale nie pamięta czy urodziłam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:16   #3341
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Nie, to mnie nie bolało. Nie mogłam domknąć oka a usta i język miałam takie jak po znieczuleniu u dentysty. Dopiero jak zaczęłam robić miny do lustra to zauważyłam że lewa połowa twarzy jest sparaliżowana.
Ja miałam to od silnego wiatru, przed Wielkanocą było kilka dni z bardzo silnym wiatrem.
Ale lekarka mówiła że najczęściej to się robi od przeciągów, wychodzenia na silny wiatr i jeżdżenia w samochodzie z otwartymi szybami.
Cholera, czyli to to samo Szukan neurologa na szybko i dupa...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-04, 09:17   #3342
onething
Zadomowienie

Cytat:

ah przypomnialo mi sie - onething - slyszlalas ze wędkarze złowili krokodyla w zalewie rybnickim ??
Jak przeczytałam twoje info to się popłakałam
Tu jest artykuł o krokodylu, http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,...266-17150.html
Ciekawa jestem ile wypił ów pan zanim zobaczył krokodyla
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:25   #3343
benka99
Rozeznanie

Ewunia do neurologów są duże kolejki, na masaże i rehabilitacje też.
Ja poszłam do rodzinnego po skierowanie i do neurologa w ten sam dzień, stanęłam przy drzwiach i poprostu wepchałam się bez kolejki ludzie nawet nic nie mówili bo widzieli że z dużym brzuchem. Neurolog wypisała mi skierowanie na masaże i napisała na nim, że to pilna sprawa. Dzięki temu pierwszy masaż miałam już w ten sam dzień, bo normalnie musiałabym czekać jakiś miesiąc.
Idź do lekarza rodzinnego po skierowanie i zrób tak jak ja albo podjedź prywatnie do jakiegoś neurologa i powiedz o co chodzi, zobaczy że jesteś w ciąży i napewno Cię przyjmie, bo przez tel to łatwo im kogoś zbyć.
Stary 2012-05-04, 09:27   #3344
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Dalej nikt nie rodzi? Ja nie wiem normalnie, co to za uparciuchy z tych naszych dzieci

claudik, jak tam Twój nastrój i urlop męża? Coś nam ucichłaś
rinco, a Ty odzyskałaś już swojego męża po tych kajakach?

Cytat:
no nie jest lepiej generalnie teraz zaczęły mu się tam bąble robić Mam dla niego linomag i wiele innych maści,ale nie wiem czy używać,bo boje się, że podrażnią
Antoś nauczył się ssać tylko cycka przystawiam go,a on grzecznie zaczyna ciągnąć
Wielkie brawa za pierś
Co do pupy to ja też jedynie mogę już doradzić wizytę u pediatry

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Kism brawa za piękny pokoik dla Synka!!!klaski :

Cytat:
kism, fajny pokoik

Udanego poszukiwania wózka

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Cześć
Ja za 3 dni mam termin porodu i nic kompletnie się nie dzieje.
Dziewczyny macie coś do poczytania o skurczach ? Jak rozpoznać i liczyć te właściwe, zanim do szpitala się pojedzie itp
http://www.naobcasach.pl/a.1454.Skur...logowe___.html
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ul,4967,0.html
http://www.contractionmaster.com/#
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:29   #3345
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja dzisiaj myślałam, że Majka wyjdzie mi przez brzuch, jak jakiś Obcy . Ma mała power w kopaniu. W sumie to dobrze, bo jak ją kto będzie napastować, to będzie miała siłę się obronić .
U nas typowa holenderska pogoda, czyli szaro, buro, wieje, ale zimno nie jest, bo na termometrze mam z 10 stopni, czyli odczuwalna może być gdzieś koło 13 .
Póki co tempem żółwiowym zjadłam śniadanie i wzięłam prysznic. Teraz wsiąka we mnie krem i inne specyfiki i oglądam DDTVN.

Teraz mają temat o kontakcie z bezdzietnymi znajomymi. Ja w ogóle zauważyłam, że spora część znajomych oziębiła kontakty z dniem naszego ślubu, a jak jestem teraz w ciąży, to już w ogóle zapomnij o spotkaniu. Jak byliśmy w PL, to udało nam się spotkać z jedną parą, która też oczekuje dziecka i z drugą, którzy co prawda nie mają, ale sami nalegali. Pozostali jakoś, albo na sekund sześć, albo niee, bo nie mam czasu. W takim momencie, to mam podejście: nie to nie, łaski bez, ja przejeżdżam ponad 1000km a tu taka olewa, to też mam olewkę.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:31   #3346
kaśka k
Raczkowanie

Witajcie Mamuśki

u nas wszystko super, dziś mija tydzień jak urodził się Antoś. Nie wiem kiedy to zleciało.

W poniedziałek była u nas położna i pozwoliła od razu iść na spacer, więc my od 3 doby jesteśmy spacerującą rodzinką.

Antoś je z piersi, sporo stracił przy wyjściu ze szpitala i musieliśmy kontrolować wagę u pediatry w środę. A okazało się że już przybiera. Więc super.

Dużo śpi, budzę go w nocy na karmienie, w dzień też czasem zapomina że dobrze było by coś zjeść.
Jest fajniutki. Nadal czasem ulewa, ale kładziemy go na boku i się nie dławi.
Ktoś pytał mnie o hemoroidy, w szpitalu nic nie dostałam, bo nie mieli (choć przecież powinni, bo chyba po porodzie hemoroidy nie są niczym dziwnym). Lekarka jednak powiedziała co mam kupić i mąż przywiózł. Gdyby ktoś potrzebował to mam posterisan. Ulgę czułam od pierwszego posmarowania.
Jeszcze je mam ale są mniejsze i spokojnie mogę siadać. Czuję się super, mogłabym już dziś rodzić drugie dziecko.
Szwy się prawie rozpuściły, nic nie boli, mało krwawię. Brzucha już nie mam.
Bolą mnie tylko sutki, dlaczego nikt nie mówi głośno o tym że karmienie piersią to nie bajka???
wiem, że piersi muszą się przyzwyczaić, ale czasem to masakra. Niestety młody tylko kilka razy dał się nabrać na silikonową nakładkę. Teraz już wypluwa jak tylko poczuje.

Jeżeli ktoś planuje zakup kremu ochronnego na słonko hipp, to informuję iż mimo informacji na opakowaniu że nie bieli... bieli masakrycznie. Ale poza tym ok.

Mam pytanko do mamusiek doświadczonych, jak często i na ile mam kłaść maluszka na brzuszku? zapomniałam zapytać położnej, a przyjdzie dopiero w poniedziałek.

będą dziś fotki obiecuję. Jak się nie obudzi to za chwilę, a jeżeli się obudzi to po karmieniu dopiero

Kochane, jestem taka szczęśliwa

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:32   #3347
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzis idę na ostatnią wizytę do gina. Ciekawe co mi powie Najbardziej ciekawi mnie ile waży mały klocek
żeby klocek nie okazał się klockiem

Robię kolejne roszady w szafie tzw. porządki. Zdjęcia porobione i zaraz wrzucam część na allegro. Postanowiłam sobie, że wrzucę raz, góra dwa i jak nie pójdzie, to oddaję komuś.

Dzisiaj P zrobił już porządek w piwnicy i zaczynamy z pokojem Hani. Już wiadomo, że nie będzie wyglądał tak, jakbym chciała, ale mebelki P zacznie skręcać już w ten weekend
Dziewczyny, kupowałyście może wiklinowe białe koszyki? Jeśli tak, to gdzie?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:32   #3348
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ale dlaczego myślisz, że zaczynam 39 tc? Dziś pisałam, że jutro zaczynam 40 tc, a jeśli patrzysz na mój suwaczek, to on właśnie oznacza pełne 39 tc, jutro będę miała 39 tyg. i 1 dzień, czyli pierwszy dzień czterdziestego tygodnia. Czyli został mi jeszcze pełny tydzień i potem ósmy dzień to mój tp - 11 maja

Sorki źle doczytałam w poście Odniosłaś się do kogoś innego A ja głupia myślałam że to Ty .... Upsss wtopa

Witam
Ja dziś w nocy zaliczyłam wstawanie co 1,5 h .....
Już po śniadaniu teraz czas na kawkę, a później włączam pranie, bo teściowa wczoraj przywiozła kolejną dostawę ciuszków dla małej
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:36   #3349
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
A teeeeeraz... Zrobiłam zdjęcia pokoju Kaja wreszcie
Bardzo ładny pokoik
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:40   #3350
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki

u nas wszystko super, dziś mija tydzień jak urodził się Antoś. Nie wiem kiedy to zleciało.

W poniedziałek była u nas położna i pozwoliła od razu iść na spacer, więc my od 3 doby jesteśmy spacerującą rodzinką.

Antoś je z piersi, sporo stracił przy wyjściu ze szpitala i musieliśmy kontrolować wagę u pediatry w środę. A okazało się że już przybiera. Więc super.

Dużo śpi, budzę go w nocy na karmienie, w dzień też czasem zapomina że dobrze było by coś zjeść.
Ktoś pytał mnie o hemoroidy, w szpitalu nic nie dostałam, bo nie mieli (choć przecież powinni, bo chyba po porodzie hemoroidy nie są niczym dziwnym). Lekarka jednak powiedziała co mam kupić i mąż przywiózł. Gdyby ktoś potrzebował to mam posterisan. Ulgę czułam od pierwszego posmarowania.
Jeszcze je mam ale są mniejsze i spokojnie mogę siadać. Czuję się super, mogłabym już dziś rodzić drugie dziecko.
Bolą mnie tylko sutki, dlaczego nikt nie mówi głośno o tym że karmienie piersią to nie bajka???
wiem, że piersi muszą się przyzwyczaić, ale czasem to masakra. Niestety młody tylko kilka razy dał się nabrać na silikonową nakładkę. Teraz już wypluwa jak tylko poczuje.

Jeżeli ktoś planuje zakup kremu ochronnego na słonko hipp, to informuję iż mimo informacji na opakowaniu że nie bieli... bieli masakrycznie. Ale poza tym ok.

Mam pytanko do mamusiek doświadczonych, jak często i na ile mam kłaść maluszka na brzuszku? zapomniałam zapytać położnej, a przyjdzie dopiero w poniedziałek.

będą dziś fotki obiecuję. Jak się nie obudzi to za chwilę, a jeżeli się obudzi to po karmieniu dopiero

super się to czyta czekamy na zdjęcia buziaki dla Antosia
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:43   #3351
rozowa1987
Zadomowienie

witam,ja wstawałam na siku tak samo co 1.5h masakra i tak dziwnie mnie brzuch pobolewał,i do tego juz mnie 2 razy przeczyścilo mo,że mnie w końcu wezmie dzisija juz 40 tydz i termin porodu a tu cisza
Stary 2012-05-04, 09:46   #3352
asiula_n
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Też mnie to intryguje. Jakie jest ryzyko, że będę drugi raz nacięta? Z jednej strony niby mniej wieloródek się nacina, a z drugiej podobno jak już jest blizna, to w tym miejscu skóra jest mniej elastyczna i właśnie to zwiększa znowu ryzyko nacięcia
Pytałam polożnej, to mówila, że jeśli jest potrzeba to nacinają w tym samym miejscu na zasadzie, że skoro mamy blizny, to po co nam kolejne w innym miejscu.
Ja najbardziej się boję, że bedzie się źle zrastać - bo za pierwszym razem miałam straszne problemy

A, i jeszcze info od położnej - szczególnie do mamuś, ktore maja już dzieci - wiadomo, że te nasze kilkulatki będą potrzebowały teraz dużo przytulania i bliskości, no i w związku z tym musimy bardzo uważać, żeby krótko po porodzie nie podnosić i nie nosic na rękach dzieciaków -a ważą juz one kilkanaście kg. bo później możemy mieć problemy z wypadaniem macicy i nietrzymaniem moczu. Więc warto na to zwracać uwagę, lepiej dzieciaki brać na kolana niż nosić - chodzi o te pierwsze tygodnie

Kism - piękny pokoik!

Niunia - udanej wycieczki

Moja córcia wczoraj tak wariowała w brzuchu, że aż mi się płakać chciało, mam wrażenie, że wkłada mi rączki w szyjkę, czuje taki przeszywający ból, masakra poza tym kręgosłup i wszystko inne daje się już ostro we znaki.

Spróbuję wstawić zdjęcie na pocztę, w końcu trzeba się pokazć
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:50   #3353
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ewunia do neurologów są duże kolejki, na masaże i rehabilitacje też.
Ja poszłam do rodzinnego po skierowanie i do neurologa w ten sam dzień, stanęłam przy drzwiach i poprostu wepchałam się bez kolejki ludzie nawet nic nie mówili bo widzieli że z dużym brzuchem. Neurolog wypisała mi skierowanie na masaże i napisała na nim, że to pilna sprawa. Dzięki temu pierwszy masaż miałam już w ten sam dzień, bo normalnie musiałabym czekać jakiś miesiąc.
Idź do lekarza rodzinnego po skierowanie i zrób tak jak ja albo podjedź prywatnie do jakiegoś neurologa i powiedz o co chodzi, zobaczy że jesteś w ciąży i napewno Cię przyjmie, bo przez tel to łatwo im kogoś zbyć.
We Wroclawiu neurolodzy maja chyba jeszcze weekend. Obdzwoniłam przychodnie, prywatnych i nikogo nie ma dzisiaj w gabinetach... Cholera, i tak do poniedziałku mi nie pomogą bo mam CC. Szukam dalej, najwyżej pojade na IP bo usta mi sie mocniej skrzywiły, a oko mocno łzawi.
Stary 2012-05-04, 09:53   #3354
centipede
Zadomowienie

Kasia super, że piszesz Na pewno jesteś najszczęśliwszą kobietą na świecie Cieszę się, że się dogadujecie i rozumiecie bez problemu i trzymam kciuki za karmienie i brak bólu

Ale masakra z tym paraliżem a ja wczoraj w przeciągu jechałam autem, już nie będę! Mam nadzieję, że Wam to szybko odpuści i więcej się nie pojawi!

Różowa ja też od samego rana kręcę się cały czas w okolicach :wc: Myślisz, że to może być przepowiadacz? A mi się ani brzuch nie obniżył, ani czopa nie widziałam, ani nic.

Byliśmy w aptece wczoraj w poszukiwaniu czegoś na słoneczko. Pani nas poinformowała, że jest mały wybór jeśli chodzi o kremy od pierwszych dni, później już jest dużo łatwiej. Wzięliśmy w końcu małe opakowanie Musteli, podobno bardzo mała szansa, że uczuli albo coś. Pytałam o Linomag Sun, ale nie było a farmaceutka mówiła, że on chyba nie jest od pierwszych dni życia A tego Hipp nie mogłam znaleźć
Stary 2012-05-04, 09:54   #3355
libretka
Raczkowanie

Cytat:
We Wroclawiu neurolodzy maja chyba jeszcze weekend. Obdzwoniłam przychodnie, prywatnych i nikogo nie ma dzisiaj w gabinetach... Cholera, i tak do poniedziałku mi nie pomogą bo mam CC. Szukam dalej, najwyżej pojade na IP bo usta mi sie mocniej skrzywiły, a oko mocno łzawi.
Jedź wieczorem do szpitala na ostry dyżur, tylko nie przyznawaj się do tego że masz to od kilku dni, powiedź że to się dzisiaj stało, muszą Ci pomóc. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Myślę że nie powinnaś tego bagatelizować, bo jak cię lekarz zobaczy przed cc to jeszcze odmówi jej wykonania.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:55   #3356
begie13
Zadomowienie

Witam

i znów zostałam sama w swojej samotni ... dopiero zjadłam śniadanie, dzisiaj będę się lenić totalnie i leżeć z nogami do góry. nie wiedziałam, że wystarczy parę osób więcej w mieszkaniu i potrafi się zrobić taki bałagan i kurz wszędzie
dzisiaj na szczęście chłodniej na dworze, wczoraj myślałam, że skóra na stopach mi pęknie

dzisiaj zaczynamy 38 tc ale zleciało
teraz zaczynam sobie tak naprawdę uświadamiać, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili o trochę ogrania mnie panika, zastanawiam się jak to będzie, jak będę się zachowywać jeszcze przed wyjazdem do szpitala, czy będę wariować i stracę rozum itp

Cytat:

My od wczoraj w domu, maleństwo właśnie śpi u mnie na piersiach, a dzisiaj nawet zaliczyliśmy pierwszy krótki spacer
za spacerek, super, że jesteście już razem

Cytat:
A teeeeeraz... Zrobiłam zdjęcia pokoju Kaja wreszcie

Pokażę Wam tutaj
Trochę mi tam mało żółtego wyszło, chciałam, żeby trochę żywszy był pokój. Np. sako miał być żółty, ale zdecydowałam się w końcu na beżowy, żeby mi go było łatwiej sprzedać, bo ja go tak na rok użytkowania mniej więcej przewiduję... Może jeszcze nad łóżeczkiem jakieś naklejki powieszę... Zdjęcie firanki zrobiłam w nocy, bo w dzień nie było widać tak dobrze wzoru. Poza tym jakoś super elegancko to nie jest, bo wszystko raczej tak po taniości było robione, bo i tak niemało kasy poszło na wyprawkę... Zresztą same wiecie, jak to jest Ale i tak jestem szczęśliwa, że moi obydwaj synkowie mają swoje fajne pokoiki.
Super pokoik bardzo podoba mi się karnisz z tymi kubusiowymi końcówkami i zasłonka z firanką ładnie się komponuje a worek sako taaaki duży

Cytat:
begie nie mart sie, ja tez mam o wiele mocniej spuchnieta prawa stope.
czy ktoś wie z czego to wynika?

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Ktoś się pytał kiedy ta pełnia - 6 maja
tak 6 maja podobno księżyc ma być wielki bo będzie w minimalnej odległości od Ziemi, czyli bliżej już się nie da może nastąpi prawdziwa fala porodów

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
brak słów....

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Przed chwila bylam zrobic siku...Po kapieli nalozylam gacie po tacie,do spania zrobilam siku i jak wczesniej zawsze patrzylam 30sekund na papier czy nie ma krwi, tak teraz wpatruje sie czy nie ma czopa a tam nagle na papierze, male piórko....Mysle sobie, Boze nosze w sobie ptaka!!! ale ze mnie ciapa,jak pralam ostatnio posciel to wrzucilam pare gaci no i sie przyczepilo,ale moja mina byla bezcenna
jesteś niesamowita

Cytat:
no nie jest lepiej generalnie teraz zaczęły mu się tam bąble robić Mam dla niego linomag i wiele innych maści,ale nie wiem czy używać,bo boje się, że podrażnią
Antoś nauczył się ssać tylko cycka przystawiam go,a on grzecznie zaczyna ciągnąć
za wygraną walkę o karmienie cycem, co do pupci to niestety nie pomogę...

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Witajcie Mamuśki

Super, że u Was wszystko w porządeczku i my cieszymy się Twoim szczęściem kochana

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:57   #3357
centipede
Zadomowienie

Ewunia jak się czujesz z myślą, że za 3 dni będziesz Mamą? wszystko masz zapięte na ostatni guzik?
Stary 2012-05-04, 09:57   #3358
kaśka k
Raczkowanie

nasz maluszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jki.jpg (95,9 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kio.jpg (77,7 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kk.jpg (67,7 KB, 60 załadowań)

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 09:58   #3359
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj P zrobił już porządek w piwnicy i zaczynamy z pokojem Hani. Już wiadomo, że nie będzie wyglądał tak, jakbym chciała, ale mebelki P zacznie skręcać już w ten weekend
Dziewczyny, kupowałyście może wiklinowe białe koszyki? Jeśli tak, to gdzie?
ja kupowałam na allegro, ale brązowe, bardzo mi się podobały białe, które widziałam w kauflandzie, z takim materiałem w róże
Ale cenowo i tak na allegro wychodzi lepiej.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:01   #3360
begie13
Zadomowienie

acha i jeszcze... moja mama w czasie pobytu u mnie była w odwiedzinach u ciotki ( swojej siostry) i ta już przepowiedziała, że urodzę dziewczynę, bo zobaczyła kształt brzucha na zdjęciach i po tym, że mam strasznie spuchnięte stopy ( wg niej stopy puchną na dziewczynę ) . Najlepsze będzie, jak rzeczywiście urodzi się córka to ciotka będzie wszem i wobec ogłaszać, że ona to już wiedziała... co za kobieta...

moja siostra też myśli, że urodzi się dziewczynka...no ciekawe...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
nasz maluszek
słodziutki

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości