|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Tak, rozmawialismy. Efekty byly przez 3 dni. Maz zawziecie uwaxa, ze mala na pewno jest chora... A ja nie bede jechala do lekatza sluchac, ze male dzieci juz tak maja eyc. bo to wszystko juz wiem...
#2852 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ide spac-tzn taki mam zamiar, ale nie wiem co bedzie ja odloze malego krzykliwca ![]() spokojnej nocki zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Polozylam Ewelinke obok siebie, pomemlala trzy razy piets i zasnels. Odlozylam ja do kolyski i spi juz 20 minut. Wiec tez ide spac.
Maz spi na niewygodnej sofie w drugim pokoju... Jego strata
#2854 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moje dziecko spi w koncu.Nie spal 6 godzin. Ide tez spac,bardzo jestem zmeczona.
![]() |
#2855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wczoraj wszystko sama przy niej robilam i nie uzywalam suszarki- mala nie marudzila, dopiero pod koniec jak jej body zakladalam, bo one tego nie lubi ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ja tez czasami trace cierpliwosc do malej, jak marudzi i nie daje sie uspokoic, ale wtedy mysle sobie ze ona jest taka malutka i nie potrafi inaczej dac znac ze cos jej dolega wiec nie moge sie na nia zloscic, bo sprzatnac czy isc do wc moge pozniej.... Ja jestem bardzo duzo sama z dzieckiem, bo maz nawet bedac w domu siedzi w sypialni i pracuje, konczy ok 20-21 i jest tak wybimbany po calym dniu ze chwile popatrzy na tv, pogada z mala, czasem pomoze przy kapieli i idzie spac po prostu. Wiec bedac z dzieckiem caly czas nie mozna uniknac chwil kiedy traci sie cierpliwosc, ale wlasnie wtedy trzeba myslec ze to nasze malenstwo nie placze bo ma takie widzi mi sie tylko bo cos mu jest ....
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja mam chwilę na kawkę bo Ania zasnęła przed 6 więc może trochę pośpi. Przez moment spaliśmy całą czwórką w jednym łóżku. Ja podpuszczam męża żeby szedł spać do drugiego pokoju żeby mógł się wyspać ale on nie chce. A dzisiaj jeszcze Antek przyszedł w nocy bo coś mu się przyśniło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() to mnie moja urwisowata corcia mile zaskoczyla w nocy ![]() dzis rano jedziemy na pierwsze zajecia z masazu niemowlat a pozniej odwiedzi nas health visitor. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=6Fucr...eature=related
swietne sa niektore ujecia...i ta pierwsza muzyka jak dla mnie super |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
![]() Widzę, że jak na razie nocki minęły w miarę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję Wam zachowania TŻtów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsza metoda to rozmowa, ale jak Karolca pisze to czasami krótkotrwały efekt daje. Najlepiej gadać, gadać, gadać, aż do znudzenia. Nawet jak same będziecie miały dość, to dalej gadać, może wreszcie coś dojdzie. Ja też należę do bardzo wybuchowych i niecierpliwych, szybko można mnie wyprowadzić z równowagi, więc wiem jak to jest ciężko. Podziwiam Was, że znajdujecie tyle energii i praktycznie same wszystko ogarniacie. Ale się rozpisałam ![]() Muszę siadać zaraz do nauki, bo od poniedziałku nic nie zrobiłam ![]()
#2861 |
Zakorzenienie
|
A my wlasnie lezakujemy na balkonie w sloneczku - tzn ja w sloneczku bo Jula w gondoli odwrocona tylem do slonca
![]() ![]() Wiecie co jest piekne? Jak Jula rano sie budzi, mowie do niej ''dzien dobry sloneczko, wyspalas sie?'' a ona mi strzela hollywood'zki smile ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
A nam dzisiaj odpadł kikut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nocka spokojna z dwoma karmieniami ![]() ![]() moj maz ma troche cierpliwosci chociaz i tak mniej ode mnie ale nie narzekam ![]() ![]() no i dziekuje za komplementy pod adresem Wiktorka i moim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Moj maz tez ma cierpliwosc, mimo ze czasem sie irytuje jak mala placze ale to najczesciej jak pracuje i musi byc mocno skupiony... a tak to jak mala marudzi to on ja nosi, gada do niej - niesamowite jak dlugo czlowiek umie powtarzac ''o jujciu jujciu''
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evvcia widziałam super wiadomość o kupie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry(choc sie taki nie zapowiada)
U nas od wczoraj skaczemy ![]() Wlasnie CAŁE 20min spi w wozku wcisniety w ciemny kąt pokoju po tym jak jakimś CUDEM T.Go uspokoil(nie majac piersi rzecz jasna). Wczorajszy spacer był tak blyskawiczny jak nigdy,na syrenie przez całe osiedle i na rękach...bo w wozku nie fajnie bylo. Nie bede Wam tu zrzedzic i psuc dobrych humorow(swoim wisielczym) Flower- pytalas o to co jemy z grilla...w sumie to tj Wy, miecho,warzywa ,chleb..Ostatnio robilam a la mielone -tez byly smaczne. Chce zrobic rybke i szaszlyki( tylko kijaszków do nadziania brak). Karolca- przykre,ze Twoj TZ taki impulsywny i nie wspiera Cie;/ chwilami przeciez czlowiek naprawde ma chec wyjsc i nie wrocic. Moze tj pisze evcia..to kwestia tego,ze Mała jeszcze nie chodzi i nie gada,ale to nie zmienia faktu,ze zajac sie Nia trzeba i to takze przeciez Jego dziecko. Moze zrob Mu "weekend" z Małą. odciagnij pokarm i zostaw na kilka godzin...przeciez Ty musisz miec czas odpoczac. Zmobilizowalabym Go tez do wychodzenia z psem rano- napewno Jemu sie latwiej zebrac niz potem Tobie z dzieckiem. Emigra- takie powiatanie to ja rozumiem,bo az sie wtedy chce rozpoczynac dzien. Julka to chyba ogolnie malo problemowe dziecko prawda? ![]() Czy ktoras z Was leciała juz z Maluchem samolotem?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
Asika, jak ja Wam strasznie wspolczuje tych problemow - biedna Zuzia sie nameczy
![]() Moj maz jakos nie kwapi sie do sexu ze mna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Mravcia, na poczatku miewala kolki lub cos w tym rodzaju bo bywala bardzo placzliwa i marudna, pozniej jakos sie unormowalo. Nadal miewa fazy ze marudzi i plecze ale to chwilowe... najwazniejsze ze ladnie spi mi w nocy, ja sie wysypiam i mam sily w razie gdyby trafil jej sie gorszy dzien ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Rozeznanie
|
Ja czekam nadal na @, ale ani widu ani słychu. Trochę poboli mnie brzusio, ale nic innego się nie dzieje. A tabletki już zakupiłam i czekają na odpowiedni moment. Ja po 6 tyg miałam jeszcze zabronione fiku miku z mężem, bo lekarz powiedział że jeszcze muszę jakieś leki wybrać i dopiero, a więc dopiero teraz mogę już cosik z nim działać, ale ochoty jakoś u mnie brak. Ciągle się martwię i jakoś to wszystko mnie zniechęca i nie mam czasu myśleć o seksie. Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak czy co...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis u nas buro, ale ubralam Szymonka i dalam w wozku na balkon. Filip bujał Szymonka i na powietrzu zasnal. ![]() Kupiłam moskitiere na wozek i czekam az przyjdzie. Jak bede miala malo czasu zeby wyjsc na spacer, to wozek oslonie moskitiera i Szymek bedzie tak sie wietrzyl ![]() Dziewczyny a co do cierpliwosci, to nie raz jeszcze bedziecie ja tracily, bo zmeczenie fizyczne, niedospanie i zmeczenie psychiczne (ta ciagla odpowiedzialnosc za dziecko i obawa o zdrowie maluszka) powoduje ze nie wytrzymujemy tego obciazenia i zaczynamy plakac, krzyczec, itd. A jeszcze wiele przed Wami: zabkowanie, choroby, powrot do pracy, ale pamietajcie, ze kazda mama przez to przechodzi i po burzy zawsze wychodzi sloneczko ![]() Ja przewaznie trace cierpliwosc jak oboje mi marudza, albo jak z zazdrosci Filip robi sie zlosliwy a Szymon tez marudzi i wtedy nic tylko wyjsc z siebie i stanac obok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Asika, mysle ze powinniscie z mezem podrzucic Zuze dziadkom i wybrac sie gdzies tylko we dwoje... wyluzowac sie, naladowac akumulatory cierpliwosci bo takie problemy z dzidzia potrafia bardzo obciazac zwiazek, a Wy musicie wzajemnie sie wspierac... i zachowywac spokoj przy dziecku, bo tak jak wspomnialas ono czuje te emocje i mu sie one udzielaja.... ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- sloneczko mi zachodzi ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Karolca, nasze chłopy są z jednego worka
![]() Łóżeczko 040520122309.jpg Masakra. Tyle czekania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Emigra u mnie 18 i pochmurno. Tak jakby zbierało się na deszcz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Nocka - TRAGEDIA! Pierwsza taka noc od 3tyg. Andrea praktycznie nie spała i ciągle budziła się z płaczem "chcę cyca"
![]() Jestem padnięta...a tatuś na kanapie...zresztą on nawet śpiąc w sypialni nie budzi się płaczem Andrei. |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
swietne te lozeczko
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- ja mam balkon dosyc sloneczny - z rana, bo od wschodniej storny jest i jest zabudowany wiec zero wiatru czyste slonko to i przy 10 stopniach niekiedy jest jak przy 20 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
Jakie piękne łóżeczko
![]() Masz rację emigra z tym wspólnym wyjściem, ale czasem mam wrażenie, że mój mąż chyba nie do końca zdawał sobie sprawę z odpowiedzialności i obowiązków jakie przybędą wraz z narodzinami dziecka. On myślał, że mała będzie tylko spała i jadła :/ Tak mnie to denerwuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, Emigra dziękuję
![]() Nie spodziewałam się, że będzie takie GIGANTYCZNE. Zajmuje nam pół sypialni. Na przewijaczku leży Andrea ![]() ![]() Ja mam 1 balkon od strony południowo-wschodniej a drugi od zachodniej |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze łzy? Moja czasem już ma mokre oczka i łezka poleci. No i chyba to tez musze zgłosic okuliście..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny tak jak pisałam wyżej noc tragiczna, a mąż zamiast wziąść małego i spróbować go uspać to pretensje czemu cycka małemu nie dam ... ale jak on mi wisi po 2 -3 godz to nie ma czasu nawet naprodukować się te mleko. Ja zasypiam na stojąco, ledwo na oczy patrzę. A mąż jeszcze mnie wkurza pytaniami "co na śniadanie robisz" ![]() I jeszcze teściowa mnie czasem wkurza swoimi radami ![]() Jak ubieracie dzieci do spania?? na długo czy na krótko?? Oskarowi schodzi skórka między pachwinami czym radzicie to smarować? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-05-04 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.