Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 10:16   #2581
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
to tez słyszałam
ja używam jej do twarzy od kilku lat, wiec na pewno spróbuje i z dzidzią
ja ostatnio kupiłam jedną zasypkę, ale też będę sprawdzała babcine sposoby
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:18   #2582
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Bo np. jumper ma fajne uchwyty do przenoszenia przy stelażu, które się bardzo mojemu mężowi spodobały, a pozostałe modele nie. A stelaż lareta jest znowu chyba najlżejszy

Aguś a te TAKO to chyba wszystkie mają uchwyty do przenoszenia??
(jeśli chodzi o te uchwyty co na fotce )

---

Ja wreszcie spędzę cały dzień w domu . Ostatnie długie majówkowe spacery dały mi w kość. Wczoraj mąż chciał mnie zawieźć do szpitala bo strasznie zaczęło kłuć mnie w pochwie. To takie uczucie jakby ktoś mi igłe wbijał . A zaczęło się od tego ,ze staneliśmy na parkingu bo dzieciaki chciały siku. Wysiadłam z samochodu i aż zgięłam się w pół. Jakieś 5-10 sekund i już dobrze. Po paru minutach znowu to samo. Wystraszyłam się,że to może skurcze. I zaczęliśmy z mężem mierzyć odstępy. Spisaliśmy na kartke :
12:00
12:03
12:07
12:12
12:20.

I koniec. Później już się nie powtórzyło. Dzisiaj rano też tak miałam,ale dużo lżej,odczułam te poranne kłucia raczej jako dyskomfort niż ból.

Czy może któraś z Wa tak miała?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TAKO_CAPTIVA_rama.jpg (16,8 KB, 9 załadowań)

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

Edytowane przez asia665
Czas edycji: 2012-05-04 o 10:25
asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:18   #2583
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
a ja płacze oglądając ten teledysk
http://www.youtube.com/watch?v=pFEEKGikG4E

A ja wczoraj rozmawiałam z mamą i dowiedziałam się, żę "nasze dzieci" tzn mojego rodzeństwa były zasypywane mąką ziemniaczaną...ponoć lepsze niż zasypki
przy tym to poryczałabym się i bez szalejących hormonów. Też czytałam o mączce ziemniaczanej i to w jakiejś ksiażce czy gazecie, że jest całkowicie bezpieczna i mozna nia zastepować zasypki.
Stary 2012-05-04, 10:26   #2584
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

---

Ja wreszcie spędzę cały dzień w domu . Ostatnie długie majówkowe spacery dały mi w kość. Wczoraj mąż chciał mnie zawieźć do szpitala bo strasznie zaczęło kłuć mnie w pochwie. To takie uczucie jakby ktoś mi igłe wbijał . A zaczęło się od tego ,ze staneliśmy na parkingu bo dzieciaki chciały siku. Wysiadłam z samochodu i aż zgięłam się w pół. Jakieś 5-10 sekund i już dobrze. Po paru minutach znowu to samo. Wystraszyłam się,że to może skurcze. I zaczęliśmy z mężem mierzyć odstępy. Spisaliśmy na kartke :

I koniec. Później już się nie powtórzyło. Dzisiaj rano też tak miałam,ale dużo lżej,odczułam te poranne kłucia raczej jako dyskomfort niż ból.

no własnie cos takiego mnie wczoraj męczyło. budziałam się w nocy, pozniej rano tez dłuższą chwile miałam takie skurcze, następnie było ok ale wieczorem znów wróciło... zaraz chyba bede dzwoniła do mojej gin i mam nadzieję, że znajdzie chwilę żeby mnie sprawdzic.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

ech......dzwoniłam własnie do mojej gin.....rozmowa trwała minute jest gdzies tam na wyjezdzie i kazała brać mi nospe. i tyle sie dowiedziałam!!!
Stary 2012-05-04, 10:31   #2585
asia665
Wtajemniczenie

Zaczynam dzisiaj 32 t.c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sok_pomaranczowy.jpg (10,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort_latte.jpg (26,2 KB, 0 załadowań)

Jestem mamą

Stary 2012-05-04, 10:35   #2586
depoison
Zadomowienie

Hello
Witam się (dziś już w znacznie lepszym nastroju) z kawką i Lionami z mlekiem

Cytat:
Pytanko... jak się układają Wasze dzieci? nisko czy raczej wpychają się pod żebra? mój synuś cały czas jest bardzo nisko, przez co odczuwam ciągnięcie i ból podczas chodzenia.... nooo i oczywiście teraz dr google uświadomił mnie, że to nie dobrze i takie położenie może powodować skracanie się szyjki i wcześniejszy poród....
hmmmm...... ciekawe
moja jest nisko, główką w dół już od połowy ciąży (ze stwierdzeniem gina, że TAK leży, że już się raczej nie przekręci - minęło kilka tygodni i na każdym kolejnym usg wychodzi, że miał rację), ale z szyjką nic się nie dzieje
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depioson dziękujęzakupiłam na razie 2op. Lansinoh, ale poszukam teraz Penatenu, byłam wczoraj w DM i w tym koło mnie tych Penatenu nie ma...ale tych Dm'ów jest kilka to pozaglądam.....aha i odgapiam od Ciebie-kupuję dla Małej kosmetyki Penatenale w sumie nie wiem które elementy....mówisz, że ten cały zestaw dla Neugeborene jest najlepszy?
właśnie nie wiem, czy brać oba te kremy - jeden z pantenolem, drugi do podrażnionej skóry... czyli oba robią to samo - łagodzą - tak? bo na kosmetykach to ja się akurat znam bardzo średnio
I myślę, że wezmę też puder, który ma tak hurra-entuzjastyczne opinie, że coś w tym musi być

Cytat:
no własnie słyszałm o super działaniu oliwki...ale jak jej uzywać żeby cały dzień tłustym nie chodzić?
ja na dzień używam balsamu, oliwki tylko przed spaniem

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Ja jednak wolalabym bez tych delfinów. Też tak macie, że jak ogladacie porody to chce się wam płakać? Bo mnie to tak wzrusza, że mi się chce...
nie, jak to widzę, to płakać mi się nie chce, za to chce mi się błagać lekarza o cesarkę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:36   #2587
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
ech......dzwoniłam własnie do mojej gin.....rozmowa trwała minute jest gdzies tam na wyjezdzie i kazała brać mi nospe. i tyle sie dowiedziałam!!!

Mój gin ma urlop .W poniedziałek mam wizyte to się go zapytam o to. Chyba ,że sytuacja się powtórzy to podjade na IP.

Jestem mamą

Stary 2012-05-04, 10:39   #2588
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
moja jest nisko, główką w dół już od połowy ciąży (ze stwierdzeniem gina, że TAK leży, że już się raczej nie przekręci - minęło kilka tygodni i na każdym kolejnym usg wychodzi, że miał rację), ale z szyjką nic się nie dzieje

właśnie nie wiem, czy brać oba te kremy - jeden z pantenolem, drugi do podrażnionej skóry... czyli oba robią to samo - łagodzą - tak? bo na kosmetykach to ja się akurat znam bardzo średnio
I myślę, że wezmę też puder, który ma tak hurra-entuzjastyczne opinie, że coś w tym musi być

ja na dzień używam balsamu, oliwki tylko przed spaniem

nie, jak to widzę, to płakać mi się nie chce, za to chce mi się błagać lekarza o cesarkę
to Twoja Zosieńka podobnie jak moja Lila...a gdzie najwyżej czujesz jej ruchy???

no właśnie ja wezmę jeden kremik, ale który??i chyba na co dzień nie będziesz go używać tylko jak coś zauważysz, czy codziennie??

ja też w dzień balsam , na noc oliwka, bo nie lubię tłustości...

rozbawiasz mniemy się tu wzruszamy a ty....hihi

a jakie podkłady/podpaski zakupujesz na okres poporodowy, jak już będziesz w domku??

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-04 o 10:41
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:44   #2589
agusiaaaa1234
Raczkowanie

ok lece po pampersy, kremiki itd. ufff.....mam nadzieję że sobie poradze
Stary 2012-05-04, 10:47   #2590
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanko... jak się układają Wasze dzieci? nisko czy raczej wpychają się pod żebra? mój synuś cały czas jest bardzo nisko, przez co odczuwam ciągnięcie i ból podczas chodzenia.... nooo i oczywiście teraz dr google uświadomił mnie, że to nie dobrze i takie położenie może powodować skracanie się szyjki i wcześniejszy poród....
hmmmm...... ciekawe

moje dziecię jest bardzo nisko, niby że kolejne dzieci nosi się niżej niż pierwsze i to jest normalne, to nisko nie przeszkadza mojemu pchać się pod żebra, ostatnio budzę się z bolącymi żebrami a wydawało mi się że w nocy moje dziecię śpi, widać mama mocno spi
Cytat:
Jeżeli takie pytanie już padło to sorry, ale na jaki rozmiar kupujecie ubranka? chyba nie ma sensu dużo brać w tych najmniejszych?
ja mam kilka sztuk w rozmiarze 56 a tak to 62 lub większe których narazie nie wyciągam
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:47   #2591
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ja ogladam takie malo drastyczne, narazie nie boję się jeszcze porodu, co jest dziwne w moim przypadku, bo straszna panikara ze mnie. Jeśli chodzi o sam poród to chyba jednak wolalabym sn, ale w tej kwestii zdaje sie wyłącznie na mojego lekarza. No i mam tylko nadzieje, że moj synek nie pójdzie w slady tatusia, bo mąż ważył 4,5 kg
Stary 2012-05-04, 10:48   #2592
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

zaczełam dziś 30 tydzień

---
kolejna okrąglutka trzydziestka
Stary 2012-05-04, 10:49   #2593
ajka89
Zadomowienie

Witam kolejną nową mamusie!

Ja dzisiaj miałam okropną noc...nie mogłam zasnąć, było mi niewygodnie, a jak już spałam, to co chwilę się wybudzałam, albo miałam jakieś głupie sny. Ze snami to już któryś raz pod rząd podobne...takie pierdoły nie wiadomo skąd mi się śnią.
I od rana mam straszną ochotę na szarlotkę
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:52   #2594
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
a ja płacze oglądając ten teledysk
http://www.youtube.com/watch?v=pFEEKGikG4E
ja nie mogę oglądać tego teledysku bo nie umiem się opanować później od płaczu
Cytat:
Zaczynam dzisiaj 32 t.c.
gratulacje
a ciacho... mmmmm
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ad.1. kochana ja jestem na tym etapie co Ty i już mam na plusie 13,5 kg nieźle nie? a już dawno odstawiłam fast foody, słodycze itp. Taki chyba mój urok

ad.2. wózek piękny

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:53   #2595
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 32 t.c.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej witam wszystkie nowe mamusie
i stare tez
gdzie te stare mamusie ja tu same młode widze
Stary 2012-05-04, 10:53   #2596
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie Ciężaróweczki
Witam z kawką
Ciasto bananowe wg przepisu Hani siedzi sobie w piekarniku, a ja postanowiłam poodpoczywać troszkę.

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
podczytuje was od rana co jakis czas, ale brak mi veny do odp
mam juz dosc! chce stad uciec jak najdalej nie wiem ile jeszcze tak wytrzymam....ehhh
Przykro mi Kochana... Cięgle masz jakieś stresy... Czy ludzie w Twoim otoczeniu nie rozumieją, ze potrzebujesz teraz spokoju

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzięki kochane za zainteresowanie nie bede tu pisac za duzo bo wiadomo prawie wszyscy moga miec dostep, ale 3 lata temu podejmujac decyzje o powrocie do rodzinnego miasta popelanilam blad nie umiem do gadac sie z moja m. ciagle sa jakies jazdy, klotnie, nerwy ...mowie wam..jest ciezko i juz nie ogarniam tego
przepraszam, ze truje
Nie przepraszaj

Cytat:
Jeżeli takie pytanie już padło to sorry, ale na jaki rozmiar kupujecie ubranka? chyba nie ma sensu dużo brać w tych najmniejszych?
Zaczęłam od 56 cm. Mam sporo na 62 cm i teraz już kupuję większe, jak mi coś wpadnie w oko.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rana Ja dziś robię wyprawę w oglądaniu wózków Mam nadzieję że wpadnie mi coś w oko
Ooo fajnie Mi się dziś śniło, że kupowaliśmy wózeczek.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:57   #2597
hanjah
Zakorzenienie

Hello

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Obudzil mnie dzis saczacy sie jakis plyn...jesli to wody plod to masakra, bo mlodemu juz nic nie zostalo.... nie bylo tego duzo ale sie denerwuje. Gin kaze mi jechac na Polną wiec jade.
trzymajcie kciuki, bo na prawde sie boje...
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

Cytat:
zaczełam dziś 30 tydzień

Gratulacje!!!

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 32 t.c.
Gratulacje!!!

Witam też nową Mamusię

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witajcie Ciężaróweczki
Witam z kawką
Ciasto bananowe wg przepisu Hani siedzi sobie w piekarniku, a ja postanowiłam poodpoczywać troszkę.
Pochwal się jak wyszło

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej ja juz w domku mialam w pracy tyle roboty ze nawet ne mialam czasu do was zajrzec/
Myślałam że godziny też Ci zmienią...

Też nie mogłam dziś spać-Dorotka obudziła się o 3 to zabrałam ją do nas, ona zaraz zasnęła a ja się wierciłam chyba przez godzinę

Wczoraj oglądaliśmy jakiś stary odcinek "Ojca Mateusza"-akurat jakieś dziecko się urodziło, taki maluszek kochany a ja w ryk Tż nie wiedział co się dzieje jak mi tak łzy zaczęły lecieć
I standardowo zawsze na "Porodówce" ryczę...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 10:59   #2598
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj miałam okropną noc...nie mogłam zasnąć, było mi niewygodnie, a jak już spałam, to co chwilę się wybudzałam, albo miałam jakieś głupie sny. Ze snami to już któryś raz pod rząd podobne...takie pierdoły nie wiadomo skąd mi się śnią.
Ja też mam problemy ze snem . Nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji.

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
gratulacje
a ciacho... mmmmm

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

Jestem mamą

Stary 2012-05-04, 11:00   #2599
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

Na mnie już wczoraj nawet mąż narzekał, że się wiercę co chwila, ale jakbym dłużej w jednej pozycji leżała, to jakiegoś szału bym dostała
Stary 2012-05-04, 11:01   #2600
muminek82
Wtajemniczenie

Dzień dobry Kochane ja dopiero wstałam miałam fatalną noc nie dość że nie mogę zasnąć to jak już mi się uda to zaraz dzwoni tel.na tabletkę i jeszcze obudziłam się mokra jakby ktoś na mnie szklankę wody wylał tak się spociłam

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rana Ja dziś robię wyprawę w oglądaniu wózków Mam nadzieję że wpadnie mi coś w oko
ja też się wybieram dzisiaj oglądać wózki
Cytat:

zaczełam dziś 30 tydzień

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

ide z tej okazji sobie do sklepu przymierzyc spodnie takie super jak beda dobre i wejdą na dupsko moje to se odloze i kupie 15 maja po wypłacie tzta
gratki!!!
Cytat:
hej dziewczyny. Obudzil mnie dzis saczacy sie jakis plyn...jesli to wody plod to masakra, bo mlodemu juz nic nie zostalo.... nie bylo tego duzo ale sie denerwuje. Gin kaze mi jechac na Polną wiec jade.
Trzymam bardzo mocno żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku, kilkunastu dni. Przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona? Jutro zaczynam 25 tc. Czekam na Synka, termin porodu mam na 25. sierpnia.
witaji gratuluje synka!
Cytat:

---

Asiu,ja mam w nocy uczucie jakby mnie ktoś kopną w krocze jak się przekręcam z boku na bok,fatalne uczucie,jak dalej będzie Cie tak kuło to jedż na IP.i odpoczywaj dzisiaj więcej!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:03   #2601
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
zaczełam dziś 30 tydzień

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

ide z tej okazji sobie do sklepu przymierzyc spodnie takie super jak beda dobre i wejdą na dupsko moje to se odloze i kupie 15 maja po wypłacie tzta
Gratki

Ad2. Strasznie duzo tych ubrań kupujesz
Ja kupuję tylko niezbędne minimum teraz- będę mieć większą motywację, żeby się zabrać za siebie po porodzie

Cytat:
Dziękuję, chyba lepiej. Wczoraj położyłam się szybko spać, brzusio nie bolał za to na nodze mrówki non stop. Teraz też jest ok i mam nadzieję, że tak już zostanie

Tak się zastanawiam czy nie przejść się dziś do mojej gin i sprawdzić czy wszystko jest ok. Wizytę mam umówioną dopiero na 16.05 także sporo czasu jeszcze.....może wydać już te 80 zł więcej ale mieć świety spokój?
Tym bardziej, że jutro muszę wyjechać i przez 3 dni będę prawie 200 km od domu....
Dobrze, że już lepiej

Idź do lekarza Niech Cię przebada.

Cytat:
hmmmm...... ciekawe
Hmm mój Mały jest ułożony główkowo. Czuję kopniaki w okolicy pępka i powyżej, a tam niziutko nad pochwą przebiera mi czasem rączkami
To nie jest zbyt przyjemne uczucie, no i wtedy się stracham, ze On jest tak niziutko

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

Kurde, od paru dni mam non stop mrowienie w dłoniach a dzisiaj to ledwo czują opuszki palców prawej dłoni
Dzieciątko uciska Ci jakiś nerw. To się często zdarza

Cytat:
Boziu... trzymam mocno kciuki

Cytat:
Cześć dziewczyny. Podczytuje Was od kilku, kilkunastu dni. Przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona? Jutro zaczynam 25 tc. Czekam na Synka, termin porodu mam na 25. sierpnia.
Cześć Gratuluję synka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:04   #2602
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm...... ciekawe
Moje dziecię ułożone cały czas pośladkowo - czuję jej główkę w okolicach żeber, czasem nad pępkiem. Ewidentnie jest to główka, bo aż mi wybula brzuch w tym miejscu i jest twardy. No i kopniaki dostaję po pęcherzu, co mnie aż boli.

Cytat:
Trzymam kciuki !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam również z kawką Dzisiaj w końcu oddech od upałów. No i dzisiaj małż pewnie będzie szykował łóżeczko Ahhh już nie mogę się doczekać aż stanie w pokoju

nooo to powodzenia w niedostaniu oczopląsu Ja w pewnym momencie myślałam, że zwariuje od nadmiaru tych wózków hihi. Ale dobrze jest sobie pooglądać na żywo i porównać, powodzenia w wybieraniu

rany zdradź sekret jak Ty to zrobiłaś? mnie by chyba pęcherz rozsadziło. Zresztą, w moim przypadku to (niestety) nawet lepiej, jak się budzę na siku, bo pełny pęcherz powoduje u mnie twardnienie brzucha
My też czekamy na łóżeczko, ma przyjść albo dzisiaj albo w poniedziałek Waży aż 40 kg, jest w drewna bukowego, białe, z szufladą Jednak wcześniej pasowałoby pomalować pokoik....

Dzisiaj jadę z koleżanką matką polką na łowy wózkowe, mam nadzieje, że potwierdzi mój wybór
Aga, a wy już wybraliście?

Co do pełnego pęcherza - ja sikam rano, koło 6, tak to całą noc na razie jestem w stanie przespać. Choć i tak miewam kłopoty ze snem...

Cytat:
Witaj

Cytat:
Ja jednak wolalabym bez tych delfinów. Też tak macie, że jak ogladacie porody to chce się wam płakać? Bo mnie to tak wzrusza, że mi się chce...
Ja zawsze płaczę oglądając porody. Nie spodziewałabym się tego po sobie, ale nie umiem się powstrzymać, bo od razu widzę siebie. No i oczywiście boję się, że to będzie koszmar.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Witam nową mame

Ando trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno!

Wczoraj sie dowiedziałam, ze najlepszym nawilżaczem dla maluszków jest oliwa z oliwek Hehe nie wiem czy bede praktykować, ale podobno działa i nie powoduje żadnych uczuleń.
A ja słyszałam, że prócz oliwy z oliwek bdb jest ciekła parafina. Wiele moich znajomych smaruje swoje bobasy tylko tym i są zadowolone.

Cytat:
Ja ogladam takie malo drastyczne, narazie nie boję się jeszcze porodu, co jest dziwne w moim przypadku, bo straszna panikara ze mnie. Jeśli chodzi o sam poród to chyba jednak wolalabym sn, ale w tej kwestii zdaje sie wyłącznie na mojego lekarza. No i mam tylko nadzieje, że moj synek nie pójdzie w slady tatusia, bo mąż ważył 4,5 kg
Ja też zdaję się na mojego lekarza, który odradza mi cesarkę, ale na razie ułożenie dziecka wyklucza inny poród. I o dziwo też jeszcze nie panikuję, wierzę, że wszystko będzie dobrze, no ale pewnie koło 15 czerwca stresik załapię....
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:04   #2603
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja też tak mam pocieszam się że za dwa miesiące pośpię sobie na brzuchu - o ile laktacja mi na to pozwoli dziś zasnęłam około 3 w nocy, dwa filmy oglądnęłam zanim mnie spanie wzięło, dobrze że małż nie chrapał bo na pewno do rana nie zmrużyłabym oka
Stary 2012-05-04, 11:06   #2604
Martarynka
Rozeznanie

Zazdroszczę Wam tych zakupów, oglądania, wybierania Ja już wszystko mam, tzn. wózek, łożeczko, tone ciuszków. Dostalam część po swoim chrzesniaku, a cześć dał nam brat męza, jego synek ma teraz 7 mies. i ubranka dają nam na bieząco jak maly wyrasta. Wózek mamy tylko glęboki więc kupimy tylko spacerówke na wiosne. Zostały nam zakupy kosmetyków, pampersów itp. Ale narazie się z tym wstrzymuje.
Stary 2012-05-04, 11:06   #2605
ajka89
Zadomowienie

To łóżeczko, które mi mąż kupił było używane, od jakiś tam znajomych i dostaliśmy je razem z materacem. Teraz nie wiem, czy kupować materac, czy może wystarczy tamten wyprać...ale wydaje mi się, że jednak w materac lepiej zainwestować nowy.
Stary 2012-05-04, 11:09   #2606
pumas
Zakorzenienie

Ajka, jeśli macie kasę to kupcie. Tamten materac może być odkształcony trochę.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 11:09   #2607
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę Wam tych zakupów, oglądania, wybierania Ja już wszystko mam, tzn. wózek, łożeczko, tone ciuszków. Dostalam część po swoim chrzesniaku, a cześć dał nam brat męza, jego synek ma teraz 7 mies. i ubranka dają nam na bieząco jak maly wyrasta. Wózek mamy tylko glęboki więc kupimy tylko spacerówke na wiosne. Zostały nam zakupy kosmetyków, pampersów itp. Ale narazie się z tym wstrzymuje.
Wiesz, mnie to jakoś tak nie bawią specjalnie te zakupy męża zmotywowałam, żeby kupić łóżeczko i wózek, bo strasznie oporny był do jakichkolwiek zakupów dla dziecka. Sama kupiłam parę ciuszków, nic specjalnego.
Stary 2012-05-04, 11:10   #2608
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Na mnie już wczoraj nawet mąż narzekał, że się wiercę co chwila, ale jakbym dłużej w jednej pozycji leżała, to jakiegoś szału bym dostała
O to ,to właśnie! Mój mąż się ze mną wyspać nie może .

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane ja dopiero wstałam miałam fatalną noc nie dość że nie mogę zasnąć to jak już mi się uda to zaraz dzwoni tel.na tabletkę i jeszcze obudziłam się mokra jakby ktoś na mnie szklankę wody wylał tak się spociłam

Asiu,ja mam w nocy uczucie jakby mnie ktoś kopną w krocze jak się przekręcam z boku na bok,fatalne uczucie,jak dalej będzie Cie tak kuło to jedż na IP.i odpoczywaj dzisiaj więcej!
Ad1. Widzę dołączasz do nas męczących się w nocy . Z tym poceniem się mam to samo. Najgorzej plecy i szyja

Ad2. Mam nadzieje, że nie będę musiała jechać na IP i wyjaśnie to w poniedziałek. Wiem,że to głupie ale ja wstydze się jechać na IP. Bo nie chciałabym wyjść na głupka i panikare

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Co do pełnego pęcherza - ja sikam rano, koło 6, tak to całą noc na razie jestem w stanie przespać. Choć i tak miewam kłopoty ze snem...
Zazdroszcze ,że wstajesz tylko raz na siku. Ja musze praktycznie po każdym przebudzeniu,bo czuje parcie na pęcherz. Czasami staram się "przetrzymać" , naiwnie licząc że usne. Ale nigdy mi się to nie udaje

Jestem mamą

Stary 2012-05-04, 11:11   #2609
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ajka, jeśli macie kasę to kupcie. Tamten materac może być odkształcony trochę.
Tym bardziej, że nie wiem, czy oni to łóżeczko mieli nowe, czy też od kogoś dostali, bo może ten materac to i dwójkę dzieci przeżył. W takim razie bd się rozglądać za materacem powoli,
Stary 2012-05-04, 11:12   #2610
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
łożysko jest na tylnej ścianie....Lila po prostu nisko pływa i poziom pępka to na razie szczyt jej osiągnięćmam nadzieję, że mimo wszystko, jest to w porządku
moją też długo czułam tylko do poziomu pępka, dopiero jakoś tak chyba koło 28-29 tygodnia zaczęłam ją czuć też wyżej

Cytat:
dziewczyny czy wy używacie kremów antycelulitowych? czy raczej tylko te na rozstepy?
tak jak dziewczyny piszą, większości kremów antycellulitowych nie można używać w ciąży. Ale ponoć na cellulit cudownie działają gąbki tego typu:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...llulitowa.html

co do smarowania się na rozstępy, ja stosuje wazelinę kosmetyczną na noc. Skóra jest świetnie nawilżona i jak do tej pory rozstępów brak

Cytat:

---

Niestety nie wszystkie Jumper ma te uchwyty największe i najwygodniejsze, Captiva też ma, Laret ma małe i mało poręczne, a warrior nie ma wcale. I jestem tego pewna, bo mój małż na to zwrócił uwagę w sklepie i dokładnie je pod tym kątem obejrzeliśmy

co do kłucia w pochwie, też miewam, ale zupełnie niezależnie od skurczy. Ponoć skurczy tak się nie odczuwa, ale nie mam pewności. Za to wiem, że takie kłucia mogą (ale nie muszą) być objawem infekcji

co do tego przetrzymywania siku co pisałaś, to jest to odradzane. W ciąży zaleca się iść siku za każdym razem jak się czuje parcie, nawet, jak siusia się minimalne ilości. Przetrzymywanie grozi zapaleniem pęcherza

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 32 t.c.

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-04 o 11:14
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości