|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farmerama cz III
Plotki
Od wczoraj krążą plotki na temat nowego eventu – Wizyty Sułtana Kenii na naszej farmie. Ogólna myśl eventu to depresja sułtana po śmierci żony. Lekarze uznali że wizyta na naszej Farmie, pomoże szybko dojść sułtanowi do zdrowia. Ale taka wizyta to i odpowiednie wymagania kulinarne naszego gościa, a co za tym idzie zbyt na nasze plony. Co będzie potrzeba? Na chwilę obecną nic nie wiemy. Natomiast pojawiają się plotki że być może z tej okazji pojawi się na farmie zagroda wielbłąda. Cóż, ciężko wielu graczom uwierzyć w taki zbieg okoliczności: nowe tropikalne drzewa, egzotyczna wizyta i pogłoski o rozszerzeniu bahamaramy – wszystko jakoś dziwnie kumuluje się w jednym terminie….. Cóż, obecnie w systemie jest tylko misja, składająca się z 8 zadań, natomiast brak grafik i innych informacji. Musimy na dalsze informacje jeszcze poczekać…. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Równo tydzień temu byly podane informacje o ponownym, wkrótce evencie Tajemnicze Sadzonki. To już jest pewne, event zawita do nas na dniach. W nowej odsłonie dostaniemy nowe drzewka, tym razem na Bahamaramę: Granatowiec i Pistację. Owoce ich to odpowiednio granaty i orzeszki pistacjowe, popularnie zwane pistacją. Niby nic nowego, ale te nowe drzewka wyznaczają nowe opcje dla graczy. Otóż, w tym TS będziemy sadzić sadzonki wreszcie na Bahamaramie, a to oznacza że prócz nowych drzewek będą wypadać też nam drzewka XL i XXL uprawiane dotąd tylko na Bahamaramie i dostępne jedynie w sklepiku lub na Kole Fortuny. Niestety to tyle z dobrych wiadomości. Sadzonki nadal będą kosztować 5 FL a trafienie nowości jak zwykle bliskie będzie zeru. A większość drzewek to standardowe XL i zwykłe. Ponadto wśród sadzonek wystąpić mogą drzewka dekoracje: tęczowe, wiosenne. Nie wiem też czy najbliższy TS pozwoli sadzić sadzonki też na farmie, czy będzie dotyczyć tylko Bahamaramy. Kolejne drzewko to już znana nam Surmia, wróci do nas niedługo. Na chwilę obecną ciężko też wyrokować, gdzie zostanie przez twórców gry dopisana, do zwykłej Farmy czy też Bahamaramy, chociaż ja osobiście obstawiam ten drugi wariant. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- drzewko to będzie granatowiec i pistacjowiec ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- kalendarium 4.05 – 10.05 – GreenSeven & Renault na Farmeramie etap I 10.05 – 16.05 – GreenSeven & Renault na Farmeramie etap II 12.05 – 13.05 – dzień Matki 16.05 – 21.05 – GreenSeven & Renault na Farmeramie finał 23.05 -2.06 – event afrykański – wizyta sułtana Kenii na farmie 3.06/4.06 – pełnia księżyca i powrót Mrocznej Farmy 8.06 – 1.07 – Euro 2012 2.07/3.07 – pełnia księżyca i powrót Mrocznej Farmy 27.07 – 14.08 – Londyn 2012 – Olimpiada do końca sierpnia nie ma co liczyć na jakieś dłuższe „wolne” na Farmie, ale nie od dziś wiadomo że praca na roli trwa non stop i na wolne nie ma co liczyć… Uwaga, wszelkie daty są orientacyjne
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieźle.. A niektórzy na forum oficjalnym wymieniają event truskawkowy... bo już kilka razy był to może i w tym roku też będzie..
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak tylko zastanawiam się czy jak ktoś nie będzie miał czasu na maksa siedzieć i robić eventów to czy nie straci czegoś bardzo cennego??? tak jak dżem dyniowy niektórzy stracili. Nie podoba mi się w tej grze właśnie to, że usiłują ludzi przylepić do komputera, bo jak nie siedzą to wiele tracą. Nawet to zarastanie pól jak codziennie nie można usiąść do gry. Mi już teraz szkoda jest marnować tyle czasu na gre, wolę wyjść z dziećmi na dwór a wtedy jak jest event to mimo wszystko myślę o tym, że powinnam zebrać i posiać nowe rzeczy i stresuję się tym, że nie zdążę zrobić eventu - a to już robi się chore. Chciałabym do gry siadać z przyjemnością w wolnej chwili a nie tak na maksa jak w tej grze - ale jestem już od niej w jakimś tam stopniu uzależniona i wiem, że nie zrezygnuję z niej. Przynajmniej na razie, ale jak zacznę pracować to z pewnością grać nie będę
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
1.
1200 lotos 65 jabłek 40 orzechów 1 trufel 2 2000 lotosu 1000 ziemniaków 65 śliwek 2 trufle 3. 2800 lotosu 75 kasztany 800 rabarbar 3trufle 4.3600 lotos 800 orchiedei 900 chyba fiołków 4trufli 5. 5600 lotos 65 świnie 45 koni 5 trufli 6 7200 lotos 80 krowa 50 pomarańcze 6 trufli Na nowy event
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale skunksów nie ma i dobrze bo ja nie mam ciekawe jakie będą oficjalne
|
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potwornie dużo zwierząt znowu ciężko będzie
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Chyba Bp zorientowało się, że za szybko idzie farmerom sianie roślin, więc dołożyli zwierząt, na które czeka się po np. 8 godzin
![]() Mam braki w świniach i krowach, a 65 czy 80 trudno będzie tak od razu wyhodować :/
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
ja na szczescie mam tyle zwierzat co trzeba
ale ciezko mi bedzie zasadzic tyle lotosu ;/
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz tak jak ja ze zwierzętami, ja trochę sobie dokupiłam koni i krów, ale brakuje mi 30 świń, 8 koni i 29 krów
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że nagrody będą warte świeczki...
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Przed Wami kolejny weekend z niespodziankami.
W sobotę, dnia 05.05.2012, o godzinie 10.00 czeka nas wyprzedaż cukru i soli, która potrwa do poniedziałku, dnia 07.05.2012, do godziny 11.00. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Faq klik
Razem 18.07.2007r Zaręczyny 19.07.2008r Nasz Ślub 18.07.2009r Kierowca 20.07.2012r Patunia Gotuje [B] Edytowane przez milejdi206 Czas edycji: 2012-05-04 o 12:12 |
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę wejść w Faq
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
poprawiłam
Faq klik
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
http://pl.board.bigpoint.com/farmera...d.php?t=866764
http://pl.board.bigpoint.com/farmera...91#post7671091 ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
dzięki jest![]() ja się pofatygowałam i znalazłam opis I cz eventu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wypadajek nie ma tym razem z tego co kojarzę.
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
lista II etapu ewentu
Roślina eventowa to rumianek – potrzebna ilość podobna do obecnego lotosa. owoce: pomarańcze, jabłka, wiśnie, kasztany, możliwe że brzoskwinie i złote liście uprawy: pomidor, koper włoski, sałata i grzyby kwiaty: słonecznik, chaber, gerbera – tu pojawia się naprawdę długa lista, więc tak naprawdę należy się liczyć z wszystkimi kwiatami do 40 poziomu w grze produkty: prawdopodobnie ponownie trufle, miód zwierzęta: świnie, możliwe że indyki lub pawie… Cały event jest spod znaku świń, opis misji to świnka lola, truciciel to dzika świnia, a na grafikach często pojawiają się też świnki, dlatego musimy się liczyć że w misjach będzie zwiększony popyt na świnie i trufle – produkt z hodowli świń truflowych.
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
od którego poziomu dostępny jest lotos? mam 79 i nie mam go na liscie
czy bedzie on dany jako roślina eventowa?
|
|
|
|
|
#770 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
zielone punkty to do 2 etapu?
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego jeszcze nie ma eventu???
I etap może zrobię, ale z drugim będzie problem
|
|
#774 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
moje pierwsze kwiatki będą za niecałą godzinę
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też koło 15:30 ;/ wrr, dopiero jeden zbiór za mną, a zanim rozmnożę kwiatki, to też trochę potrwa ;/
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
też miałam później i dopiero pierwszy zbiór miałam. Dzisiaj jeszcze jeden zbiorę, chociaż chciałabym dwa razy zebrać bo jutro znowu spędzę dzień na dworze z dziećmi a mąż nie chce mi zbierać
mimo iż w tym czasie siedzi przed komputerem![]() a czy macie tą ikonkę czy jak to tam nazwać - zegar - ile będzie event? u mnie nie ma, mam tylko to kółko jak długo dżem działa. a co do nowego wyglądu tła na farmie to na moim koncie nie ma, ale u syna jest i bardzo mi się podoba, tak samo jak nowe logowanie
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie już 3 tura rośnie i potem zbiorę i posieję coś na noc i potem jutro od nowa zabawa
|
|
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie zebrałam drugi zbiór a jutro TŻ będzie w domu więc niewiele zrobię
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku Dzień Matki będzie obchodzony na farmach w różnych terminach, uzależnionych od wersji językowej. W tą niedzielę event pojawi się u Węgrów, Portugalczyków i Hiszpanów.
Start około 13:00. Event krótki – trwa tylko 24 godziny i prosty, ale przewietrzający nasze Stodoły. Do zdobycia 24 gwiazdki, trochę paszy i nawozu oraz naklejka i item. Nie zapominajmy o PD i SG. Miłej zabawy. Uwaga, rok temu aby wziąć udział w zabawie wystarczyło tylko zmienić język gry, a w ostateczności jak to nie pomoże należy zmienić ip komputera na dany kraj.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

ciekawe jakie będą oficjalne

ciężko będzie

ale ciezko mi bedzie zasadzic tyle lotosu ;/

czy bedzie on dany jako roślina eventowa?