|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
Przeciez to Ty mi mowilas ze dostalas maila wtedy ja sprawdzilam poczte i tez go dostalam ![]() u mnie listonosz zawsze jest okolo 10. A ze nikogo nie bylo w domu to zostawl paczke ....... w koszu na smieci ![]() dobrze ze byl pusty. Zostawil kartke : paczka w brazowym koszu super nie ? ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Hania ja dostalam maila w poniedzialek
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
i czujesz takie twardnienie w tym miejscy a jak dotykasz to czuc jakas czesc ciała? ja raz okragle raz cos bardziej wystające
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiem-Ty pisałaś że dostałaś tę przesyłkę z Cow&Gate wcześniej![]() Listonosz super Dobrze, że to nie było coś bardzo wartościowego U nas czasem zostawiał... pod wycieraczką Nie no spoko-przecież wcale nie było widać że coś pod nią leży ![]() U nas zwykle jest ok. 11 ale ostatnio potrafi przyjść nawet o 13... albo w sobotę o 9
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 10 pieluszek i 12 chusteczek do tego ksiazeczka ![]() a te pampersiki takie malutkie |
|
|
|
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
A ja wlaśnie dostałam aparat, bo sobie zamówiłam, nie mam ani jednego zdjęcia w ciąży
I zrobiłam ciasteczka owsiane, pierwszy raz wiec mam nadzieje, że wyjdą. a jesli chodzi o wózki, to my gleboki mamy taki przecieztny, nie za bardzo mi się podoba, ale nie jest aż na tyle straszny zeby kupować nowy. Kupimy nową spacerówke, ale jeszcze nie wiem jaka, narazie ogladałam tylko na allegro. W glebokim wozku Mały bedzie musiał przejexdzić całą zimę więc dobrze, że gondola jest duża, w niektórych wozkach 3w1 gondola jest taka malutka że dzidziuś mieści się do 4 miesiaca i dalej jest za mała.
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałaś już może usg w 30 tc czy dopiero sie wybierasz? Na połówkowym w 21 tc maluch wyprzedzał termin porodu o 10 dni. Ja na usg jestem umówiona w przyszły czwartek. |
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja jeszcze w szpitalu ale czekam juz na wypis
wygląda na to że niepotrzebnie tu bylam... |
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak . I brzuch tak śmiesznie wygląda, bo np. z prawej strony jest spiczasty, a z lewej wygląda na "wciągnięty"
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma u mnie potrzeby by brać fenoterol, a szyjka jest w najlepszym porządku. Tak twierdzą lekarze z Centrum Zdrowia Matki Polki... Lekarka spanikowała i wysłała mnie do szpitala niepotrzebnie.
No przynajmniej mam masę badań zrobionych.. Wyniki b.dobre. |
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jak nie będzie nic się działo, to jutro z rana do domku! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do kibelka, to ja od razu wstaję, bo wiem, że nie uda się zasnąć i lepiej ruszyć się wcześniej. |
||
|
|
|
#2652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale twardnienia przeszły?
|
||
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje wyprzedzało o tydzien. A usg bede miala 10 maja juz sie doczekac nie mogea to mój brzuch z dziś w 30tc
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te dzieciaczki są boskie ciekawe co one tam wypychają
|
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale rozstępów chyba nie masz?![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Dobra, trzeba się ruszyć do jakiejś roboty...jak mi się chce szarlotki, oszaleję za chwilę
|
|
|
|
|
#2656 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2657 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ad2. Ad3.Mi się nigdy nie chce wstawać ![]() Kamcia jaka piłeczka Moja koleżanka mówiła,że zawsze czuła stópke rączke itd. A ja nie mam pojęcia czym się wypycha moje dziecko ![]() Cytat:
. Ja to bym sobie wypiła drinka - Sobieski czarna porzeczka ![]()
|
|
#2658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jaki kształtny też się nie dopatrzyłam rozstępów - BRAWO gratki za 30 tydzień - ja zaczynam jutro o ile dobrze liczę już się nie mogę doczekać synka
|
|
#2659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Właśnie wróciłam z zakupów....pochwalę się co mam: - 2 koszule do karmienia - kapcie - wkładki laktacyjne z bella - krem pielęgnacyjny z pantenolem z bambino - krem na każdą pogodę z nivea - mydełko z lanoliną z bambino - termoopakowanie na butelkę (miał kosztować 13zł a zapłaciłam 32- dopiero w domu zobaczyłam) - rękawiczki niemowlęce - czapeczke grubszą taką na podwórko - sudocrem ....wydałam kupe kasy a przyniosłam wszystko w 2 reklamóweczkach ![]() A jeszcze mam zamiar niedługo iść kupić coś na obiad i przy okazji zahaczę o aptekę i kupię maść na brodawki i sól do czyszczenia noska.... |
|
|
|
|
#2661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może mam za grubą warstwę tkanki tłuszczowej?![]() Dziewczyny czy Wasze psy teraz też tak masakrycznie linieją??? normalnie nie nadążam swojego wyczesywać a i tak g...to daje bo w mieszkaniu pełno kłaków ![]() Ps rozbiłam dziś bank - mozna powiedzieć ze mamy już dla małego kupione wszystko. Jeszcze tylko kilka ciuszków i będzie gites przy okazji polecam sprzedawców z allegro chaszek1975 oliver_no sklep--myszka r_p77 mają chyba niezłe ceny
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
co do twardnień, do do szpitala trafiłam z powodu zbyt twardego brzucha no i tek lekarce (to nie była moja prowadząca) nie spodobała się szyjka
brzuch mi nie twardniał, czasem się napina przy wstawaniu, kichaniu ale to normalne - mięsień którym macica jest musi sie napiąć ![]() ta lekarka stwierdziła ze brzuch jest generalnie zbyt twardy.. tu lekarze mówią, ze widocznie taka moja uroda, a poza tym na tym etapie ciaży 29 tydz. macica robi się już bardziej reaktywna i to normalne. KTG nie wykazało zadnych skurczy, pozostałe wyniki też dobre, szyjka ok, ich zdaniem fenoterol byłby mocno na wyrost. Ewentualnie taką decyzję może podjąć mój prowadzący, który ma ogólny ogląd sprawy..... ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Co ciekawe po kroplówkach z fenoterolu mój brzuch jest taki sam. Widocznie taki jest i już, i nie jest to kwestia skurczy, bo ich nie ma... |
|
|
|
#2663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnie jak Ty tęsknię za mężem, wyjechał na kolejne 2 miesiące i wróci dopiero w okolicach porodu. Mieszkam u rodziców bo nie chcę być sama w pustym domu. Dużo odpoczywam, w taką pogodę mam średnią ochotę na jakakolwiek aktywność dziś otrzymałam od babci 2 szydełka może coś wyczaruję ładnego jak tylko kupię włóczkę.Od 6 tc miałam brunatne plamienia, brałam luteinę do 16 tc. Szybko minął ten czas do 30 tc
|
|
|
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
Agusiaaaaa super zakupy, już się nie moge doczekać kiedy ja zacznę takie robić. Jak maz wroci zza granicy to się za to weźmiemy no i bedziemy akurat mieli kasę. Ja jak patrze ile to wszystko kosztuje to ciesze się, że wszystko podostawalismy, bo ja nie wiem jak my byśmy to kupili.
Ja czesto jak patrze na brzuch to jest od bardziej wypukły z prawej strony na wysokości pępka ale tez nie mam pojecia jak Maly leży albo co wypycha ![]() A co do twardnienia brzucha to mi czesto robi się twardy po jedzeniu albo jak dlugo spaceruje, ale nic mnie nie boli przy tym i jakoś sie nie martwie. Mówiłam o tym lekarzowi, ale nie widział on nic niepokojącego. Dziewczyny a jak Wam lekarz sprawdza tą szyjkę? Bo mi nie mowi nic o jej długosci tylko na fotelu wkłada mi palce i mowi, że szyjka zamknięta i uformowana, tyle. |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ja tu nic nie widze :/
ale przejze to jeszcze pozniej teraz lece do pracy postaram se do Was zajrzec chyba ze bede miala duzo roboty
|
|
|
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
czyzby siedziała nogami na dole jeszcze?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wracając do zakupów to z wiekszych wydatkow muszę zaopatrzyć się w laktator, bo po porodzie czeka mnie jeszcze rok studiów, a moja uczelnia jest 120 km. od domu wiec bede musiala sciagać i "magazynować" pokarm dla Malego na weekendy. |
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
co do ułożenia i wypychania to mój mały od kilku ładnych tygodni jest w jednej pozycji tzn... główka z prawej strony. doskonale czuje jak mnie kopie w lewy bok- czuję, że to noga
a zaś wieczorem jak się położę bardzo często gdy mąż położy rękę, synuś ciśnie się główką po dłoni![]() ![]() ![]() juz nie wspomne o tym jak tańczy do mozarta ![]() ![]()
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My na zakupy kosmetyczne i apteczne wybieramy się w przyszłym tygodniu. Aż nie chce myśleć ile wydamy . Cytat:
Ad1. Z tą tkanką tłuszczową to i u mnie by się zgadzało ![]() Ad2. My mamy yorka więc problem lnienia nas nie dotyczy,ale za to czesania go doprowadza mnie do szału ![]() Ad3. Zazdroszcze ,że już wszystko macie ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ale się zrobiło pochmurno . . . zaraz pewnie będzie burza . Boje się .
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Lareta szaro-zielonego. Też mi się nie chce wstawać ![]() To bardzo dobrze! Wiesz, że wszystko jest ok. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Dla mnie praca biurowa to ideał

Dobrze, że to nie było coś bardzo wartościowego
U nas czasem zostawiał... pod wycieraczką

może mam za grubą warstwę tkanki tłuszczowej?
. Teraz jestem na etapie problemów ze spaniem, ale nie jest jeszcze tak tragicznie
.