|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapach Ambry?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że to dziwnie zabrzmi, ale właśnie takiego zapachu szukam
Zapowiada się ciekawie. Czy to te perfumy? link.
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego???
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MUSIAŁAM wypróbować natentychmiast Ambra Molinarda jest na mnie łagodniejsza niż Ambre Precieux MPG, ale ciągle zbyt ciężka, nie do noszenia. Jest w niej jakaś nutka, która przypomina Musc Ravangeur, ale nie wiem co to może być. Powinnam poszperać w nutach, ale głowa mi pęka
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdziłam dzisiaj:
Nuty Ambre Molinard - Lemon, Orange, Lavender, Bergamot, Opoponax, Vanilla, Musk, Patchouli Nuty Musc Ravageur by Editions de Parfums Frederic Malle - Lavender, Bergamot, Clove, Cinnamon, Gaiac wood, Cedar, Sandalwood, Vanilla, Tonka Tylko dwie nuty je łączą, hmm. Jak to możliwe, że w MR nie drażni mnie wanilia?!?
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Do wątku dołączam nieznane mi zapachy ambrowe marki Profumum:
Fiori d’Ambra i Ambra Aurea. Czy ktoś zna te perfumy?Jesli tak, to proszę o opisy ![]() http://www.luckyscent.com/shop/detai...3900§ion=1 http://www.luckyscent.com/shop/detai...ection=1&rv=on |
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam swoje posty w tym wątku i widzę, że mówiłam o zupełnie innej ambrze niż chyba większości chodziło...
Dlaczego na żywwiczne nuty też mówi się ambra...
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;4505716]Do wątku dołączam nieznane mi zapachy ambrowe marki Profumum:
Fiori d’Ambra i Ambra Aurea. Czy ktoś zna te perfumy?Jesli tak, to proszę o opisy ![]() http://www.luckyscent.com/shop/detai...3900§ion=1 http://www.luckyscent.com/shop/detai...ection=1&rv=on[/QUOTE] Widzę, że nikt nic nie wie ![]() Szkoda. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a amber - to bursztyn I pewnie stad ta pomyłka. Bo zapachy z bursztynem sa wasnie takie ciepło żywiczne.
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak by mi tak ktoś powiedział co to jest "opoponax" to bym była wdzięczna - przedewszystkim jak toto pachnie
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Opoponax http://www.sprzedam.pl/item.php?id=180176 Niby pachnie toto podobnie do lawendy
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy podawałam w tym wątku przykład Soni Woman nie wiedziałam, że Szaja pyta o bursztyn - w ogóle bym nie zabierała głosu. Ale byłam święcie przekonana, że chodzi o kaszalota (nie znałam wtedy AS). Ech...
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj zainteresowały mnie ambrzaczki ![]() Szukam takiego zapachu co to pachnie ciepłym, słodkim ciałem kobiecym, jednocześnie naturalnego i wyróżniającego się. Takiego, którego nie zauważy niewprawiony facet ale poczuje jego piękno - transparentnego i kuszącego zarazem. Takiego co to się od razu chce .... :P Podobnego do tego co zostaje na skórze po kilkugodzinnym noszeniu Dragona. Czyli sama Baza, podstawa .... paczula, benzoes, ambra ... chyba właśnie to ma dragon w bazie, a i jeszcze ma wetiwer. Ale nie wiem, czy to właśnie o to mi chodzi. Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2007-06-07 o 12:47 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciagam ambrowy wątek jako, że kilka z nas poszukuje ambry doskonałej
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Tymeno, czy masz już jakiś swój osobisty ranking?
![]() Ja swój podałam w innym wątku, ale zamieszczam tutaj także: 1. Ambre Russe 2. Ambre del Nepal |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że mam
![]() 1. Ambre Sultan - dymna ambra smakowicie zaprawiona ziolowo-aptecznymi nutami. Zapach gęsty i esencjonalny. Mój numer jeden i nie wiem czy szukać dalej bo chyba nic piękniejszego nie znajdę. Ale oczywiście szukać będe. Wieczorem zrecenzuję poznane już ambry
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może ktoś testował i mnie oświeci, chociaż nadzieję mam nikłą z uwagi na niedostępność tych perfum w Polsce. Ponoć kompozycja ta bardzo przypomina Ambre Sultan Lutensa z tymże nie wyczuwa się w niej nut ziołowych, tak silnie obecnych w AS. Czytałam o tym na niemieckim forum, gdzie piszą także,że są to perfumy: piękne dzięki suchej i czystej ambrze, żywiczne, trochę zadymione ( labdanum) i lekko słodkie ( wanilia) oraz miękkie i aksamitne. Wyraźnie wyczuwa się także nuty starego, suchego drewna. Brzmi zachęcająco. Zob. http://board.beauty24.de/showthread....Amber+Absolute Tymeno, nie mogę sie juz doczekac Twoich recenzji ![]() A gdzie je zamiescisz na KWC?, czy w tym wątku? Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2007-09-20 o 13:03 |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Jedyna jaka do tej pory przypadla mi do gustu: Ambre Soie Armani Prive.Niestety AS S. Lutens'a nie dla mnie
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;5328428]
Tymeno, nie mogę sie juz doczekac Twoich recenzji ![]() A gdzie je zamiescisz na KWC?, czy w tym wątku?[/quote] Ach Kijanko, nie potrafię pisać o zapachach ale się postaram Zrecenzuję je w tym wątku, jakoś w KWC nigdy nie rezenzowałam ![]() Ja też jestem strasznie ciekawa kolekcji zapachów Toma Forda, tak bardzo, ze jestem gotowa jechać do Berlina co by je obwąchać
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ktos mial? Bardzo mnie ciekawia...
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu, postaram sie obadac je podczas nastepnej wizyty w mojej niszowej
perfumerii ![]() Moje ulubione ambry: nr 1, (od wczoraj)- Prada, ktora dotad wyrzucala jedynie monosylaby poszczegolnych, nieoszlifowanych nut, po raz pierwszy przemowila do mnie pelnym zdaniem. Harmonijna, klarowna kompozycja, ktora otwieraja bergamotka, olejek pomaranczowy i roza (,o ktorych obecnosci nie mialam dotad pojecia )- splacione z nutami zywicznymi i paczula- absolutnie nie piwniczna, a wrecz slodka, dzieki wanilii.To wszytko, wraz z cieplym drzewem sandalowym, stanowi tlo, dla surowej i szlachetnej ambry, ktora nie jest nudna- wydaje sie zyc dzieki cieplu skory, tulic sie do niej...... Juz nie moge sie doczekac spotkania z wersja Intense.... L'Ambre Extreme- ekstremalnie intensywna, nierafinowana i dzieki obecnosci pizma- cielesna . Ambra Etro- przytulasny i mily, waniliowo- ambrowy slodziaczek ![]() Natomiast Ambre Sultan- niewatpliwie piekne, na mojej skorze ewoluuja raczej w kierunku nut przypraw kuchennych (kolendra, oregano). ![]() Nie przepadan za Ambre Russe |
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę ci zazdroszczę, że masz całą flaszkę... ![]() Najlepsza ambra jaką poznałam ! Oprócz Ambre Sultan, podoba mi sie jeszcze ambra w Pradzie i Ambre Russe.
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupiłam jej wersję fersh. Są bardzo podobne ale jednak edp ma większego kopa
|
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie słodziak. Mam wrażenie, że zapach stworzony bez pomysłu, bez polotu. Nudaa... ![]() Cytat:
Ja kocham Ambre Russe. Ta cudowna nuta alkoholu dodaje mu tylko charakteru. A potem jeszcze dochodzi herbata. Dla mnie ideał. |
||
|
|
|
|
#58 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ladna ambra, ale bez pazura. Cytat:
, ze uzyje kolokwializmu; wódy
|
|||
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie takie same wrazenia mialam podczas moich pierwszych (i ostatnich) testow. Nie wzbudzily we mnie zachwytu. Byc moze podejde do nich kiedys jeszcze raz.
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
mariolasl - u mnie z Ambre Russe podobnie, czyli totalna porażka. Poza alkoholem i ambrą niewiele wyczuwam. Może jeszcze jakieś zmurszałe dechy (na stronach Q pisze coś nt. zapachu wnętrza drewnianej, rosyjskiej daczy...) Również cynamon, ale całkowicie nie mój. Kadzidło nie wyłazi u mnie prawie wcale. Generalnie ten
„ Śmiały i zuchwały jak rosyjska dusza” zapach obnaża na mojej skórze duszę dość ubogą, bo ograniczoną do powszechnie znanego aspektu rosyjskości... Ja protestuję przeciwko takiemu spłycaniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Istotnie jest w nich cos takiego zwierzecego... Na samym koncu lagodnieje, i przypomina mi nieco Shalimar Light ale nim dotre do tego to mam wrazenie, ze wokol wszyscy czuja, ze mam ochote na kopulacje

perfumerii