|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Film ze studniówki - scenki w klasach <?> pyt. do maturzystek
hej dziewczyny mam pytanie (szczególnie do maturzystek)
na pewno w szkole zamawialiscie kamerzyste. Bedzie krecił wasza studniowke a oprocz niej tzw "czołówke" czyli przedstawienie wszystkich osób danej klasy (u nas musielismy zebrac z dziecinstwa) no i trzeba przygotowac jakąś scenke najlepiej zabawną... macie jakies pomysły? myślałam o tym zeby na boisku szkolnym zaparkowac jakies autko (najlepiej malucha ) i zeby kazdy przyszly absolwent danej klasy z tego autka sie wyłaniał po kolei byłoby wtedy zatrzymanie obrazu pokaz zdjecia z dziecinstwa tej osoby oczywiscie imie i nazwisko i np jakies powiedzonko jej np moja kolezanka czesto mowi "zdarza sie" i ten cytat znajdowalby sie pod jej imieniem hehe albo cos takiego inne klasy robia scenki na hustawce, itp macie jakies inne pomysly na zaprezentowanie siebie indywidualnie i klasy jako całości...?
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Film ze studniówki - scenki w klasach <?> pyt. do maturzystek
u mnie w klasie tez cos takiego jest tyle ze bedzie tak ze wychowawca wchodzi do klasy i czyta obecnosc jak na kazej lekcji i jak ktos bedzie mowil "obecny/a" bedzie zblizenie na tego kogos. beznadziejne...
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mialam zenska klase i malowalysmy sie, a lusterkiem byla kamera, weic niezle zblizenia byly
w mieszanej klasie raczej niebardzo.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czegos takiego nie miałam. Poprostu za duzo roboty by było
Gaga nie wiedziałam, że ty żeńskiej klasy chodziłaś... czego to ja się dowiaduję po tak długiej znajomości ![]() A swoją drogą mam wrażenie, że w zeszłym roku był już taki wątek. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
no tez kojarze, ze taki byl.
Daria, 38 bab. Tak wyszlo... a teraz tez niewiele lepiej bo na 85 osob na roku mam 4 facetow
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
My mieliśmy ekran (ciekawe jakie tło nam dorobią...) i podchodziliśmy do kamery, łapaliśmy za mikrofon i się przedsawialiśmy, jak się chciało to możnabyło pozdrowić i coś osobie powiedzieć np. jak kolega powiedział, że lubi wszystko prócz terrorystów, albo inny, że chce być leśniczym
Ja tylko pozdrowiłam kjlasę i nauczycieli
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
u nas kazdy wstawal z ławki, pochodził do tablicy, i pisal wyraznie
swoje imie i nazwisko. - i najazd kamera na to, co napisal.bylo smiesznie - np. jak kolega sie pomylil we wlasnym nazwisku ![]() acz generalnie chyba to lepsze, niz jak czytaja z dziennika. nam sie podobalo. wychowawca tez pisal na tablicy.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
jak w niemym filmie
![]() a pomysl o ktorym mowi Reeva mnie by sie nie podobal, bo ja bym zaraz strzelila buraka na twarzy gdybym do kamery musiala mowic cos o sobie. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie.
ale muza byla fajna podlozona i miejscami przyspieszal niektore osoby np mnie jak drapie sie po glowie zastanawiajac sie, gdzie sie napisac ( dluugie imie i nazwisko) ale wyszlo fajnie
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
))))
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolezanka miala cos takiego:
(bylo nagrane to jako filmik) Klasa w pewnym momencie ucieka z lekcji, kradna dziennik.zakladaja w szatni kurtki, uchylaja drzwi wejsciowe do szkoly,zeby sprawdzic,czy nikogo nie widac i biegna na boisko (w wlasciwie do takiego parku). Stoja sobie cala klasa w tym parku,przepychaja, gadaja..nagle podjezdza policja na sygnale .z 2 radiowozow wysiadaja policjanci i zaczynaja ich spisywac.kazdego po kolei pakuja do suki i odjezdzaja na komisariat. nastepne ujecie jest przed komisariatem :kazdy po kolei wysiada z samochodu i wtedy jest zatrzymanie obrazu (obraz robi sie czarno-bialy) i pokazuje sie imie, nazwisko i numer identyfikacyjny "delikwenta" (taki jak na tabliczkach u przestepcow w USA)..Film jest po prostu swietny! nigdy nie widzialam czegos bardziej oryginalnego i zrobionego z lepszym pomyslem (wszedzie oklepane zdjecia z dziecinstwa...) p.s. obok jej szkoly byl komisariat policji, wiec poszly w kilka i poprosily panow, czy by sie nie zgodzili zagrac w ich produkcji..o dziwo sie zgodzili!
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
aha- i dodam jeszcze, jak bylo u mnie,chociaz moja kaseta (a wlasciwie plyta
) ze studniowki byla baaardzo marna, a wrecz beznadziejna..jezeli chodzi o przedstawienie klasy i osob, to bylo tak,ze siedzielismy w lawkach. najpierw bylo zdj. z dziecinstwa, potem juz najazd na osobe. w miedzyczasie slychac, jak kolega recytuje jakis smieszny wierszyk o danej osobie,ktory bedzie ja charakteryzowal... ![]() Np.o koledze bylo: "Antene z chelmu dyskretnie wynurzyl,strefe delta cal po calu jak Robocop przeskanowal. Na wycieczce szkolnej w "Swiat Dionizosa" ( ) sie zanurzyl, a potem kod PUK2 nasz Tomek rozpracowal..."
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ŁAAAA TO BY BYŁO SWIETNE !!! A DO TEGO TATO NASZEGO KOLEGI JEST KOMENDANTEM POLICJI ALE JAZDA TRZEBA GO POPROSIC DZIEKI ANECZKA
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas kamerzysta przyszedł na cały dzień, nagrał najpierw naszą lekcję polskiego, całkiem naturalną, schował się, żeby nas nie krępować, potem przyszedł za nami do bufetu i filmował jak wygląda nasza długa przerwa, a na koniec poszliśmy na dwór, była sroga zima, więc filmował jak rzucamy się śnieżkami (nawet kamera dostała śnieżką w obiektyw), jak lepimy bałwana, każdy miał okazję coś powiedziec do kamery w całkiem naturalny sposób, każdy był uchwycony, po zmontowaniu wyszło rewelacyjnie, dodatkowo była prezentacja wybranych (ok. 100) naszych zdjęć, ktore robiliśmy sobie przez 4 lata na okrągło, wszelkie zabawy, wycieczki, wspólne wypady, zdjęcia sobie leciały a w tle "Ale to już było" w naszym wykonaniu. A po nagraniu ze studniówki nasze zabawy na śniegu, ale w zwolnionym tempie, kilka wybranych, najlepszych fotek, wszystko na czarno- biało z bardzo fajnym, smutnym podkładem muzycznym, przez co wszyscy oglądający się poryczeli. kamerzysta był fantastyczny, bo potrafił to fajnie zmontować, a to ważne jest
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zrobilismy tak,ze nasza wychowawczyni przebrala sie za Madonne
chlopacy byli ochroniarzami(oczywiscie zalozyli przpalowe dresy,okulary,plecaki pod dresem robily jako miesnie wlosy na zel).Dziewczyny przebraly sie za fanki i za wozne heheh wszystkie byly wymalowane,mialy smieszne ciuchy.Byli tez dziennikarze.No wiec Madonna wsiada do malucha,jeden chlopak niby go prowadzi a tak naprawde pachaja go ochroniarze,fanki biegna z krzykiem za autem robilismy to na ulicy przed szkola potem jest wejscie Madonny do szkoly,krotki wywiad,tlum krzyczacych fanek.Potem kazda dziewczyna wchodzi po kolei i jest na nia zblizenie to samo z chlopakami.wyszlo to bardzo smiesznie oczywiscie filmik jest bez glosu,w przyspieszeniu z odpowiednim podkladem muzycznym cala szkola myslala,ze kreca prawdziwy film
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Moj film ze 100dniowki rozpoczyna sie naszym wyjsciem ze szkoly i krotkim spacerem na rynek gdzie kamerzysta nakrecil nas na scenie, ktora akurat w tym czasie zostala po jakims koncercie. Kazdy z nas przyjal jakas nieruchoma postawe i po kolei nas krecono. Pozy mielismy rozne, jedni ustawieni byli jakby do bojki, 3 kolezanki ustawily sie jak aniolki charliego, ktos tam inny rozmawial przez telefon, kolejny siedzial itd. Do tego w podkadzie jakas dziwna, lekko hipnotyczna muzyka. Pozniej kamerzysta dal znak, zebysmy zaczeli sie ruszac, no wiec czesc zeskoczyla ze sceny i o malo nog sobie nie polamala
, a reszta klasy machala i skakala po scenie. Mielismy tez pomysl zeby pojsc na silownie gdzie nakrecone zostaly nasze wyglupy. Najfajniejsza byla akcja z podnoszeniem ciezarow Plan byl taki, ze najsilniejszy chlopak z klasy mial podniesc sztange z wszystkimi ciezarami, ale oczywiscie nie byl w stanie tego zrobic, wiec cala klasa go wygwizduje. Potem facet wylaczyl kamere i wtedy sciagnelismy obciazenie, po czym najszczuplejsza kolezanka siada na laweczce i podnosi te ciezary W kadrze oczywiscie nie bylo widac tego ze dwoch kolegow stoi obok i pomaga jej podnosic sama sztange Kolezanka dzielnie podnosi kilkanascie razy, az na moment sobie przerywa i odgarnia wlosy jedna reka, a druga oczywiscie dalej trzyma sztange Swietnie to wyszlo na filmie, wszyscy jej bija brawo i sie ciesza, a ona pokazuje swoje prawie niewidoczne muskuly do kamery Zabawnych akcji na tej silowni bylo wiecej. Pomysl ten uwazam za naprawde fajny
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Kolezanka natomiast miala na poczatku nakrecona scenke na boisku szkolnym. Bylo wtedy duzo sniegu, wiec jej klasa rzucala sie sniezkami itd. Kolega z jej klasy podjechal polonezem, a oni doczepili na hak z tylu sanki i zrobili sobie taki oryginalny dosyc kulig
Smiesznie to wyglada jak z 6 osob siedzi w samochodzie wychyla sie przez okno, machaja do kamery, a za samochodem doczepione sanki, na ktorych siedza dziewczyny
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
ania*aneczka to był bombowy pomysł
![]()
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie było przedstawiania się i scenek. Pan kamerzysta zadawał nam przeróżne pytania, a potem zmontował nasze odpowiedzi w bardzo zabawny sposób.
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam tak:
miał być sprawdzian, najpierw niby się uczymy na korytarzu, potem wchodzimy do klasy, siadamy w ławkach. Zaczynamy pisać ale tak naprawdę nikt nic nie pisze (nikt nic nie umie), każdy ogląda się na strony, rzucają ściągi, jak oddajemy kartki to jest zbliżenie że każdy oddaje czystą no i wychodzimy. Jest napis: "tego samego wieczora" Miałam klasę samych bab więc wszystkie ubrałyśmy się na czarno (niby złodzieje) każda trzyma w ręku jakiś młotek, wytrych czy inne narzędzia i zakradamy się do klasy gdzie są trzymane sprawdziany. Jest pokazane jak szukamy a potem nagle jak znajdujemy wchodzi nasza wychowawczyni, wszystkie kartki w popłochu są wyrzucone w powietrze no i wykładamy na stół wszystkie nasze narzędzia, coś tam gadamy a potem zapraszamy na naszą studniówkę. Ogólnie wszystko jest pokazane w tempie i z odpowiednią muzyczką tak więc naprawde wszystko wygląda sensownie i całkiem śmiesznie
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny ale mnie zainspirowałyście hhehe dzieki juz mam plana
na poczatku ujecie naszego liceum smutna muzyka napis.. nazwa szkoly i lata 2004-2007 klasa 3b ... potem ujecie w klasie nasz nauczyciel wfu bedzie cos mowil o nas (jesli sie zgodzi bo on nie jest wychowawca a nasza wychowawczyni nie chce sie zgodzic bo jest glupia ;/ mowi ze przed kamera nie bedzie wystepowala zebysmy sobie to sami bez niej krecili ;/ ) wiec musimy jakiegos innego nauczyciela poprosic zeby byl obecny na nagraniu nio i podczas tego ujecia w klasie wlasnie wszyscy niby pisza sprawdzian i tak jak pisała patka nic nikt nie umie wszyscy sie rozgladaja potem gnieciemy te kartki rzucamy w nauczyciela zabieramy dziennik i uciekamy kamerzysta nas goni i jest puszczona muzyczka z benny hilla haha na boisku bedzie zaparkowany radiowoz kazdy z nas po kolei bedzie z neigo wysiadał i bedzie pokazane zdjecie z dziecinstwa imie naziwsko osoby i motto zyciowe ja sobie dam " nie kazdy chłop z widłami to posejdon" hehe albo cos takiego ale bedzie super pozdrawiam
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe
Świetny pomysł Moja klasa też ma swojego kamerzystę, ale niestety nie raczył nas jeszcze odwiedzić i nie wiemy co i jak
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
My mamy tak:
Stoimy przed wejsciem do szkoły,troche dalej.Mamy wielką flagę ze zdjęciem naszego wychowawcy przerobionego na Adolfa(wąsik zrobił swoje ) Idziemy w rytm muzyki do programu Wojewódzkiego(jeszcze ten z polsatu ----> Moment,kiedy Wojewódzki idzie śmiesznym krokiem z taką flagą polsatu).Więc też idziemy takim śmiesznym pokaleczonym marszem.Dochodzimy do głownych schodów przed szkołą.Ustawiamy sie tańczymy,skaczemy,szaleje my,robimy fale i na koniec krzyczymy..."Ściegiennemu gratulujemy rocznika '88 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! " Ps. Chodze do liceum im. Piotra Ściegiennego! ))Narazie tyle.Drugą część krecimy w poniedzialek,ale pomyslow brak
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
co do tego filmiku mojej kolezanki-on trwal dosyc dlugo,chyba z 15 min.,bo wszystko bylo w normalnym tempie i nagrane calkiem profesjonalnie-jak na studniowkowa kasete ( ![]() ciesze sie,Divine,ze moglam cie jakos zainspirowac. zycze udanej studniowki i-oczywiscie-dawaj znac,jak wyszedl filmik!
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz co? tak mi jeszcze wpadlo do glowy,ze mozna by jakos polaczyc ta scenke z radiowozem i tymi rzuconymi kartkami.bo one wydaja sie byc takie troche "od czapy" mozecie np. zrobic tak: nauczyciel jest oburzony tym,ze rzuciliscie w nirgo kartkami. siega za telefon stojacy na biurku (najlepiej jakis PRL-owski ) i dzwoni na policje.(jesli film jest bez dialogow-mozecie poprosic kamerzyste, by wam np.zrobil literki-albo jak w napisach w filmach na komputerze,albo taki starodawne plansze jak w filmach niemych). Potem zaciera rece i np.,w ramach absurdu-wyciaga z kieszeni BRAVO Girl i zaczyna czytac..albo bierze mopa i zmywa podloge (cokolwiek..byle smiesznego i jak najbardzej niedorzecznego! ) Wy tymczasem wybiegacie na to boisko i..ups..czeka na was radiowoz. kazdego pakuja, a reszta juz jest taka, jak napisalas
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
nooo genialne by to było pomyślimy ;D na razie ogolny zarys wyglada tak:
Widok budynku liceum… muzyka (podkład z „Marzyciela”) napis: „Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Chrobrego w Głuchołazach” Klasa 3b (2004-2007) Spacer po szkole kazda „grupa” w swoim miejscu chłopcy przy śmietniku dziewczyny rozmieszczone po szkole 1,2,3 pietro, skrzydło w trakcie spaceru zdjęcia nauczycieli i ich powiedzonka. Wyjście każdego ucznia z samochodu. Imię nazwisko, „motto”, zdjęcie z dzieciństwa.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne miałyście filmiki
ja kończyłam liceum 4 lata temu, ale filmik był o kant d*u*p*y roztrzaskać Kamerzysta jakby wyjęty z lat 80-tych :/ Scenka ze szkoły była tak oklepana, że bardziej już się nie dało.Kamerzysta po prostu wszedł na lekcję umówionego dnia i filmował klasę jak siedziała w ławkach i niby rozwiązywała zadanie. Część dziewczyn wiedziała o jego wizycie i wyszykowała się jak konie na dożynki. Niezły kontrast się zrobił jak po jednej stronie klasy były szare myszki a po drugiej wymalowane pannice w galowych strojach z lokami ![]() Gratuluje wam świetnych pomysłów na czołówki
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kaseta była kręcona 3 lata temu i jako jedyni z rocznika mieliśmy fajny filmik. Reszta miała oklepaną wstawkę że wszystcy siedzą i po kolei ktoś coś tam o nich gada. Fajna pamiątka taka kaseta
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
a my nie mamy takiego wstepu. jedni chcieli zebysmy kradli arkusze, inni zebysmy naprawiali poloneza, jakos nie moglismy dojsc do porozumienia wiec nic nie bedzie
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
A to scenopis naszego filmu krótkometrażowego:
Część 1 LEKCJA
Dziewczyny: Cz.1 normalne ubrania, fryzury, makijaż Cz.2 ubrania kolorowe, chusty Cz.3 rozpuszczone włosy, pirackie bandany Sułtani: Turbany na głowach, szerokie spodnie Piraci: Białe koszule rozpięte, sztuczne włosy na klasie, przepaska na oczy, tekturowe i plastikowe miecze Rekwizyty i dekoracje: Cz.1 plakaty na tablicy, sznur, kajdanki Cz.2 poduszki, chusty, kolorowe luźne ubrania, tekturowe miecze, zdjęcia aktórów Cz. 3 flaga piratów z trzeciej ka, statek zrobiony z ławek z barkiem za którym jest zabawa z drinkami z palemką w łupinach kokosa Muzyka: Belly dance do części drugiej Piraci z Karaibów do części trzeciej
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

) i zeby kazdy przyszly absolwent danej klasy z tego autka sie wyłaniał po kolei byłoby wtedy zatrzymanie obrazu pokaz zdjecia z dziecinstwa tej osoby oczywiscie imie i nazwisko i np jakies powiedzonko jej np moja kolezanka czesto mowi "zdarza sie" i ten cytat znajdowalby sie pod jej imieniem

w mieszanej klasie raczej niebardzo.

.z 2 radiowozow wysiadaja policjanci i zaczynaja ich spisywac.kazdego po kolei pakuja do suki i odjezdzaja na komisariat. nastepne ujecie jest przed komisariatem :kazdy po kolei wysiada z samochodu i wtedy jest zatrzymanie obrazu (obraz robi sie czarno-bialy) i pokazuje sie imie, nazwisko i numer identyfikacyjny "delikwenta" (taki jak na tabliczkach u przestepcow w USA)..

DZIEKI ANECZKA

ja kończyłam liceum 4 lata temu, ale filmik był o kant d*u*p*y roztrzaskać