Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-04, 20:35   #4291
sija
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Tola dzięki za linki, nawet ładne te bolerka, tylko zupełnie nie w moim stylu Chyba jednak będzie żakiecik, może obszywany futerkiem jeśli będzie bardzo zimno.

Sylwia_84 wysyłam dziś wierszyki

Dla zainteresowanych: w Ave była dziś o 18 nauka nr 8.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 21:12   #4292
Sylwia_84
Raczkowanie

Sylwia_84 wysyłam dziś wierszyki

Sija sorki ze zawracam Ci głowę ale nie doszły do mnie te wierszyki, tylko doszła mi czesc maila którego sama napisalas ale zadnego wierszyka,niewiem dlaczego tak jest. I prosze jeszcze raz o wysłanie
Sylwia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 21:14   #4293
Sylwia_84
Raczkowanie

Tak wogole to dzieki dziweczyny za informacje w zwiazku z tymi lokalami
Stary 2007-01-04, 21:32   #4294
magdulec
Zadomowienie

Wojtusia dziękuje za info
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 22:11   #4295
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

czesc!Dziewczyny jaki lokal w Lublinie nadaje sie na urządzenie chrzcin?Znajoma mnie pyta a ja juz niebardzo pamietam.Moze któras z nowych wizażanek da mi jakis cynk?z gory dzieki
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-04, 22:52   #4296
kasiakkk
Zadomowienie

k&m nie przejuj sie, że żadna z wizażanek nie wybrała Dworku Anna, w końcu wbrew pozorom nie jest nas tak dużo , a liczne rezerwacje z duzym wyprzedzeniem w koncu o czymś swiadczą
Na wybór lokalu skłania się wiele czynników: wystrój, obsługa, cena, liczba osób, czy blisko itd. trudno je wszystkie pogodzić
Tą formą zapłaty też bym się nie martwiła, ja nawt nie wiem jak sie płaci u mnie zapłaciłam zaliczkę i na razie tyle, nie dopytałam się, bo co innego mnie bardziej interesowało. Ale nie martwie się wcale, w koncu im tez zalezy na klientach i dobrej opinii, a wpadki błyskawicznie sie rozchodzą w dobie internetu

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl

Edytowane przez kasiakkk
Czas edycji: 2007-01-05 o 10:56
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 00:21   #4297
olahola
Raczkowanie

Dobry wieczór wszystkim mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swego grona
Próbowałam przebrnąć przez wszystkie strony, ale niestety, nie udało mi się to jeszcze...
Dziewczynom poszukującym dużej sali, polecam już opisywaną tutaj Marzannę w Niedrzwicy Kościelnej - sala na prawdę duuuża. my będziemy mieć wesele w tej mniejszej dwupoziomowej
Zajazd Gościnny jest ok, pod warunkiem, że nie jest za gorąco - 1,5 roku temu byliśmy tam na weselu kuzyna, ślub był w lipcu, a duża sala bez klimatyzacji - w rogu stał wiatrak, który tylko przeszkadzał (chyba, że od tego czasu coś się zmieniło)
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 08:58   #4298
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olahola Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swego grona
Próbowałam przebrnąć przez wszystkie strony, ale niestety, nie udało mi się to jeszcze...
Dziewczynom poszukującym dużej sali, polecam już opisywaną tutaj Marzannę w Niedrzwicy Kościelnej - sala na prawdę duuuża. my będziemy mieć wesele w tej mniejszej dwupoziomowej
Zajazd Gościnny jest ok, pod warunkiem, że nie jest za gorąco - 1,5 roku temu byliśmy tam na weselu kuzyna, ślub był w lipcu, a duża sala bez klimatyzacji - w rogu stał wiatrak, który tylko przeszkadzał (chyba, że od tego czasu coś się zmieniło)
W takim razie chyba się zmieniło, sala jest klimatyzowana na 100%, bylam z rodzicami w wakacje tam na obiedzie (m.in, żeby sprawdzić kuchnię) i normalnie było zimno (ale w znaczeniu bardzo przyjemnym). Na dworze skwar, a tam tak chłodniutko, także na 100% jest klima
Stary 2007-01-05, 09:05   #4299
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Witam
Z tą klimą to też nie jest rewlacyjnie. Jak tylko goście zaczynają się bawić to nie nadąża chłodzić. W większosci lokali tak jest. W koncu lepiej wychodzi jak jest wyłączona a okna pootwierane. Najgorzej jest gdy na dworze upał.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 09:21   #4300
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Racja Yoolia

No i dodaktowa kwestia to, że klimatyzatory są przeważnie w kilku miejscach i ustawione w te miejsca, więc często jest chłodno w jednym pasie, a dalej jest ukrop - chodzi mi o te ścienne klimatyzatory, bo z tych umieszczonych na suficie powietrze jest rozprowadzane w miarę równomiernie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 09:51   #4301
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hej dziewczyny!! Tak wlasnie sobie czytam Wasze rozmyslania na temat klimy! Nam gostek w Biesiadzie od razu powiedział, ze po 3-4 godzinach od początku trwania wesela wyłącza klimatyzację - bo ludziska zaczynaja łazic na dwór no i przez to klima siada! W tamtym roku jak byłam u znajowmych na weselu to siedziałam pod klimatyzatorem - zawiało mnie konkretnie, ze tydzien nie ruszałam szyją! Mam jeszcze pytanko - gdzie mozna kupic garnitur, oczywiscie w bardzo rozsądnej cenie????? Zdołowałam sie cenami zaproszen szok!!!!
Pozdrawiam i zmykam do pracy, bo musze przygotowac zajęcia moim zaoczniakom! Pa
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:23   #4302
zuzuza
Przyczajenie

siemano
zuzuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:28   #4303
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Witaj na forum

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:37   #4304
zuzuza
Przyczajenie

tak was czytam i czytam , podatruję opinie na temat zespołów weselnych.Jeśli mogłabm coś podpowiedzieć.większość z nich gra nie na żywo a ze ściągniętych z internetu mp3 więc grają podobnie zmieniają się tylko głosy wokali i jest zawaliście .......tak uważacie po odsłuchaniu jednego czy dwóch kawłków. zwróćcie uwagę na tych co grają na żywo,wnoszą jakiś wkład w to co robią.bo za to płacicie a nie za radiowe numery ......żadnego wysiłku!!!!!tak ja na to patrzę a co do zespołu ritmo.
byłam na weselu i zamówiłam ich nz czerwiec. są dobrzy w tym co robią . moim zdaniem tak prowadzi kobieta wesele że nikogo nie uraża . czasem zdarza się że albo zespół się w ogle nie odzywa albo gadają bez sensu nie to co trzeba i nie w tym momencie.atu jest ok!!!!!!!!
polecam !!!!
Stary 2007-01-05, 14:48   #4305
zuzuza
Przyczajenie

co do lakalu to polecam soviva w świdniku, na wesele super!
Stary 2007-01-05, 14:49   #4306
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

zuzuza -witaj

za to co napisałaś zostałam kiedyś niezle zjechana na innym wątku. Oczywiście że się z Tobą zgadzam. Kto by wytrzymał spiewając przez tyle godzin praktycznie non stop, z małymi przerwami??
Kilkukrotnie byłam świadkiem, jak podkład się zaciął, zanim zespol sie gapnąl przez dobrą chwile udawali jeszcze poruszajac tylko ustami
świetnie to wyglądało
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:54   #4307
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzuza Pokaż wiadomość
co do lakalu to polecam soviva w świdniku, na wesele super!
Byłam tam na weselu, fajny lokal.
Stary 2007-01-05, 14:57   #4308
zuzuza
Przyczajenie

przy graniu na żywo nic nie ma prawa się zaciąć. wokal też musi być na żywo a więc płacę za występ na żywo!!!!
jasne że każdemu podoba się coś innego ale to kwestia gustu
Stary 2007-01-05, 15:03   #4309
zuzuza
Przyczajenie

wiecie byłam jeszcze na weselu w impulsie w świdniku też jest ok!!!!!! wystrój i w ogóle . jeżel szukacie lokalu to polecam. a tak w ogóle to macie stracha przed ślubem?
Stary 2007-01-05, 15:32   #4310
marzena.j
Raczkowanie

co do Marzanny w Niedrzwicy to bylam tam w tamtym roku i jest ok ale cena tez jest duża,ale lokal bardzo ladny i duzo jest miejsca.A co do zespołów to dobry zespół nawet jak nie gra na żywo nie pozwoli sobie na jakieś zacięcie utworu czy cos w tym rodzaju.W tamtym roku byłam aż na 9 weselach w wakacje i na wszystkich był inny zespół ale godne polecenia były:Enter Joyce z Piotrowic pod Lublinem a drugi to Elezis i ten drugi najbardziej mi sie podobał chłopaki naprawde super grają
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 16:17   #4311
olahola
Raczkowanie

A jakie są ceny w innych lokalach w Lublinie? Zupełnie sie nie orientuję :/ wydawało mi się ,że cena 140 zł/os ze wszystkim w Marzannie jest przystępna Lokalu zmieniać nie będziemy, bo już za późno Tak z ciekawości pytam
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 16:21   #4312
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olahola Pokaż wiadomość
A jakie są ceny w innych lokalach w Lublinie? Zupełnie sie nie orientuję :/ wydawało mi się ,że cena 140 zł/os ze wszystkim w Marzannie jest przystępna Lokalu zmieniać nie będziemy, bo już za późno Tak z ciekawości pytam
Mi osobiście wydaje się, że to nie jest dużo. My bez owoców, ciasta i alkoholu płacimy 110 - 115 w zależności od ilości gości, więc jak to wszystko kupimy, to wyjdzie podobnie.
Stary 2007-01-05, 16:26   #4313
kitka14
Raczkowanie

Hej! Proszę powiedzcie mi, który kamerzysta i fotograf jest w miarę niedrogi a efekty jego pracy są całkiem fajne? Podajcie ceny jeśłi znacie, będzie nam łatwiej się zdecydować. Pozdrawiam
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:02   #4314
marzena.j
Raczkowanie

No to małe sprostowanie dziewczyny oczywiście 140 zł to nie jest dużo przy małej liczbie gości,ale policzcie sobie ile wychodzi jeśli jest ich ok 250.W tamtym roku w Marzannie było po 110 wiec podniosło sie o 30 zł,a w przyszłym bedzie jeszcze wiecej bo rozmawialismy z wlascicielem.A jeśli chodzi o standard lokalu to moja koleżanka ma wesele w tym roku w Dworku Graffa i płaci 160 zł ale osób wszystkich bedzie tylko 120.W Marinie w tamtym roku było 100zł.Wiec w zależności od ilości osób na weselu zmienia się sposób patrzenia moje drogie
marzena.j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:27   #4315
k&m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Witam Lubelskie Panny Młode!!!
Już się do Was dołączam
My bierzemy ślub 3-06-2006 w kościele PW Św. Michała na Fabrycznej a wesele będzie we "LWOWIE" na Bronowickiej (na przeciwko na poczatku miała być Katedra, bo to moja parafia ale po tym co nam zrobili uciekliśmy na Fabryczną. Wykreślili nas z naszego terminu i nawet nie poinformowali!!!!! Dobrze że pojechaliśmy po indeksy do nauk i dowiedzielismy sie wcześniej. Oczywiście zaproponowali nam godzinę 12 albo 13!!!!
Poza tym mamy juz kupiony alkohol, zamówiony zespół i kamerzystę-fotografa. Suknię też już mam zamówioną - będe wypożyczać. Samochód będe miała z Restauracji.
Teraz chodzimy na nauki, czekają nas jeszcze jakieś wizyty w poradni, może wiecie gdzie w Lublinie można to złatwić, bo w mojej parafii zlikwidowali poradnie????
I jeszcze jedno, co to jest dzień skupień?? W indeksie ma coś takiego, kto mi to ma podpisać???
Z góry dziękuje za odpowiedzi
co Ty mówisz? w Katedrze Lubelskiej tak się traktuje zakochane pary!!! al etam grogo jets - prawda?
k&m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:29   #4316
k&m
Raczkowanie

A która z Was jescze bierze slub w Katedrze? i którego?
k&m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:32   #4317
tola3804
Zakorzenienie

Jeżeli już jesteśmy przy "cenniku usług kościelnych", to może któraś z Was orientuje się, czy płaci się konkretnemu Księdzu czy "na Kościół"? Jest to dla mnie istotna informacja, ponieważ ślubu będzie udzielał mój znajomy Ksiądz, który obecnie nie jest z mojej parafii. Nie wiem więc komu powinnam zapłacić? Wiecie coś na ten temat?
Stary 2007-01-05, 17:35   #4318
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Polecam wybrać się do sklepu z garniutrami na przeciwko kina "Wyzwolenie" ceny od 390 do 450 zł. My kupilismy garnitur w Olimpie w Sunset Siuts za 499 zł.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:36   #4319
kasiakkk
Zadomowienie

też uwazam, że granie na żywo to podstawa ale nie jestem w tym tak strasznie restrykcyjna. jak im głosy padną pod koniec, to niech już włączaja dyskietki, ważne żeby dobrze rozbawiali gości

zuzuza uwazaj na RITMO zespół jest może i fajny, sama też ich wybrałam, spisaliśmy umowę i co, i sie okazało, że ten facet to straszny krętacz. Oszukał nas w kwestii pieniedzy i zerwaliśmy umowę. Naprawdę ten facet tylko zepsuł nam atmosferę przedweselnych przygotowań i mieliśmy przez niego sporo niepotrzebnych stresów.

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 17:43   #4320
Sylwia_84
Raczkowanie

Sija dzieki za wierszyki-napewno sie przydadzą,cos sobie wybierzemy A jeszcze mam taką sprawe-ma ktos moze jakis tel albo jakis kontakt do "szalonego koguta"-jak tak to bardzo prosze o informacje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości