|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Ale jeśli jutro wybierasz się po zakupy to na pewno coś wymyślisz.
|
|
#3992 |
|
BAN stały
|
jeszcze wpadła krówka i kawlek zająca, nieduży,ale zwsze coś ;D
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Miałam na myśli 3 ze środka z chleba pszennego a nie z foremki
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
no to moje U- cały dzień w domu- trochę nauki, a poza tym lenistwo
![]() śniadanie pszenna bułka: z pastą z suszonych pomidorów; ze śmietankowym serkiem w plastrach z ziołami kilka plastrów papryki konserwowej z wyżej wymienionym serkiem śliwka 10km na rowerku II śniadanie śmietankowy jogurt z malinami movenpick- może ktoś zna, one są mega takie tłuste, śmietankowe i bardzo syte poza tym pyszne ![]() jabłko, papryka konserwowa (do końca) III śniadanie pszenna bułka: z pastą twarożkową z mozarellą; ze śmietankowym serkiem w plastrach z ziołami podjedzona szynka spore ciacho z orzechami i czekoladą obiad i deser micha żurku- uwielbiam ![]() ćwierć kulki cassate (lody gdyby ktoś nie wiedział )miseczka sałatki warzywnej kolacja micha żurku- właśnie się grzeje ![]() 100g serka wiejskiego z szynką, warzywami, przyprawami do picia: herbaty czarne (jedna z cytryną), zielone, jakieś inne; kawa z odrobiną trzcinowego cukru, czarna kawa; woda mineralna ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2012-05-03 o 20:15 |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podoba a o jogurcie nie słyszałam
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3998 |
|
Raczkowanie
|
Do tej pory czytałam, a dzisiaj postanowiłam wkleić swoje U:
I. Owsianka na mleku z garścią malin i łyżką miodu II. 2 kanapki z chleba razowego, polędwicy sopockiej, chrzanu i pomidora III. Kiełbaska biała z patelni grillowej, z pieczarkami z tejże samej patelni, ziemniaczki i mizeria. Deser: kwadracik wafli przekładanych masą kajmakową ![]() IV. homo naturalny z powidłami śliwkowymi V. Połówka bułki razowej- gigantki z polędwicą sopocką, chrzanem i pomidorem i kawał samorobnej galarety z kurczaka.
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
My kupujemy w Piotrze i Pawle
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam tego sklepu...
dobra koniec offopu
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
R
1 śniadanie 7:00: owsianka z 1/2 banana, 2,5 łyżki płatków, trochę otrąb i słonecznika, herbata zielona 2 śniadanie 10:00: 2 chlebki sonko(a la vasa) z serkiem homo z tesca(sklad:twaróg, śmietanka), z pomidorem i cebulą, kawa rozpuszczalna ze śmietanką 7,5 3 posiłek koło 12: szklanka soku pomidorowego 4 ok. 15:30: zupa ogórkowa z dużą ilościa marchewki ![]() 5 ok. 18: duża kromka razowca, 1 z serem żółtym,pomidorem, twaróg na j.naturalnym z oliwkami i dużą ilością cebuli plus hektolitry wody niegazowanej
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam umowę z moim psychiatrą, ze co 2 tyg. mam tyć min. 1 kg. |
|
|
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
UUUUUU
ś: 3lychy owsianych,3 łychy żytnich,mleko, dużo winogron, resztka danonka po dziecku ![]() przekąska: 3 wafle ryżowe, troce rzodkiewek,piwko ![]() o: 1,5 steka z karkówki, makaron wymieszany z warzywami na patelnie do tego sos jogurtowo-majonezowo-keczupowy p:2lody na patyku w czekoladzie z migdałami, piwko k: kombinowana(reszta makaronu z warzywami z obiadu z podsmażaną kiełbaską dokroiłam 2 pomidory,wszystko zapieczone z serem ) kubek zimnego mleka
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś:8. 00 musli z mlekiem i wkrojonym bananem IIŚ:11. 30 kanapka z chleba razowego z masłem, mozzarellą i dżemem jogurt naturalny zott; jabłko Pomiędzy: kawa inka z błonnikiem z mlekiem O: 15. 15 kasza gryczana; jajko sadzone na oliwie, groszek z marchewką 2h ćw K: 19.00 kawałek chleba razowego duży z masłem i szynką z kurcząt z ogórkiem konserwowym , 1 twarożek lekki; duży pomidor; kilka rzodkiewek
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co sie dzieje?
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : micha owsianki na mleku z jabłkiem , 2 wafle ryżowe, kubek cappucino II śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i pomidorem, jabłko Obiad : 2 naleśniki z białym serem i dżemem, mały naleśnik ukradziony z patelni, ogromniasty kawał arbuza, jabłko, kiwi, marchewka, jogurt naturalny wymieszany z kakao Kolacja : serek wiejski, kromka razowca z masłem, ogórkiem i pomidorem, kubek kakao na mleczku Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-04 o 16:03 |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
hej! wstawiam moją dzisiejszą Redukcję z prośbą o fachową ocenę
![]() śniadanie: ciasto drożdżowe ( z mixu mąki pełnoziarnistej i pszennej z kruszonką ) - no kawałek dość spory, ale grunt, że była w miarę 'dietetyczna'... ( no nie, pocieszam się... )II śniadanie: jogurt danone naturalny, nerkowce obiad: sałatka z połowy dużego fileta z kurczaka, z połową kostki małego opakowania fety ( niby o obniżonej zawartości tłuszczu ), sałatą lodową, kukurydzą i pomidorem deser: lekki serek wiejski z cynamonem i (!) ciasto drożdżowe ( tak wiem, stanowczo go za dużo )& kawa, woda, czerwona herbata, cola zero ponadto: callanetics i może jeszcze skakanka jak widać, jadłospis do idealnych nie należy, no ale obiecuję sobie, że jutro ciasta już nie tknę i postaram się trochę urozmaicić. proszę Was o komentarz, jakąś motywacją z zewnątrz nie pogardzę
|
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
R poooowoli w kierunku U (czyli efekt stwierdzenia, iz swobodne jedzenie lodow i grillowanie z przyjaciolmi bez wyrzutow sumienia jest wazniejsze niz 3 kg mniej):
I: wiejski 200g wymieszany z 2 lyzkami platkow owsianych, 2 orkiszowych, 2 musli sante i kilkoma suszonymi zurawinkami. II: spory kawalek pieczonego morszczuka, pol paczki warzyw na patelnie z ziemniakami. III: Big Milk, jablko ![]() IV: grahamka na pol: jedna polowa z bieluchem, tunczykiem wsw, pomidorem i cebula; druga z bieluchem, 3 plastrami filetu z indyka, plasterkiem sera zoltego i ogorkiem. V: twarozek domowy z warzywami. 2x35 min szybkiego marszu, spacer, 30 days Shred. I jak? ![]() Przy okazji, jesli ktos sie pokusi, to poprosze o wskazowki w jaki sposob prawidlowo przejsc na U, aby nie przytyc... zalezy mi. |
|
|
|
#4015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie, tylko uważaj na te ciasta. ustal sobie że np. raz tygodniu na śniadanie/drugie śniadanie możesz zjeść taką czy inną słodkość, staraj się unikać węglowodanów w drugiej połowie dnia czyli po obiedzie. niech to będzie takie dozwolone 10% odstępstwa od diety. do tego serka wiejskiego na podwieczorek dorzuć jakieś warzywo, chociaż ja bym zamieniła na jakąś lekką sałatkę bo w II śniadaniu i obiedzie masz nabiał. no i co z kolacją? Cytat:
możesz ewentualnie jeszcze dołożyć jakieś cardio, ale myślę że 30day shred jak najbardziej Ci teraz wystarczy ![]()
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-05-04 o 16:53 |
||
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś na R więc raz na jakiś czas mozesz sobie pozwolić . Mogę prosić o przepis ?A menu mi się podoba
|
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za ocene i wskazowki. Slodyczy wole unikac, jedynie lody i kawa mrozona strasznie za mna chodzi, wiec pewnie sie skusze niedlugo. Jakie jeszcze wegle powinnam dolozyc w pierwszej polowie dnia?A jesli chodzi o kalorie, czy dokladnie 100 raz na 7-10 dni bedzie ok? |
|
|
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam że po szkole bym jeszcze lód happy twist
na obiad niestety dzisiaj tylko naleśniki... to może do kolacji dorzucić jeszcze jedną kromkę ??dodam że dzisiejszy ruch to : 45 min joggingu i rowerem - ok. 10 km |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Taki lód to nic
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Bellamy!
a kolację już sobie odpuszczę, wystarczy kcal na dziś. ciasto wyczerpało limit... ![]() I Ervisha! no tak, ciasto mega, tylko niekoniecznie w takich ilościach na R. No ale wybaczam to sobie ;P przepis wyślę Ci później na pw. ![]() A Bellamy nie lepiej zjeść już wiejski zamiast jaja? Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-04 o 17:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Jak masz jakieś propozycję to możesz się nimi podzielic. Nie obraze się

bo wg mnie nawet te 3 kromki to się na U nadają . no chyba że jakieś wielkie
poza tym pyszne
Mi się podoba a o jogurcie nie słyszałam 

)
i postaram się trochę urozmaicić.