|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
u nas też nogi na pałąku, tak jak poniżej i w avatarku ![]() Cytat:
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś w ciuchu i zakupiłam Kacprowi trzy pary spodenek: krótkie materiałowe, ogrodniczki i takie "za kolano".
![]() ps. szuakm mamy, której maluch nosił pieluchę ortopedyczną. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- my też nie mamy pojęcia.
|
|
|
|
#2074 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam nowinę: zastukała nam łyżeczka i mamy pierwszego ząbka
![]() Nareszcie się doczekałam A poza tym byliśmy jednak u dziadków, dał sie w końcu tz namówić. Niestety pogoda się zepsuła i padał deszcz, ale i tak było fajnie ![]() A wiecie co poszedł tz na policję i chciał sie zbadać alkomatem i co? Powiedzieli, że nie mają czasu i do widzenia, szkoda słów ![]() Cytat:
![]() Aguś przytulam , oby i Michasi szybko ząbki wyszły![]() A ja na prowadzenie samochodu się nie nadaję ![]() Próbowałam 3 razy ale nie udało się, i stwierdziłam,że i tak nigdy bym nie zdała, bo za głupia jestem ![]() Cytat:
Dawno Cię nie było. Agatka cudowna panienka ![]() Mój Adanio też musi tak nóżki trzymać a do spania to obowiązkowo i najlepiej dwie na raz ![]() Aha kapustę kiszoną jadłam i małemu nic nie było. Też już jem wszystko, wszystko , nawet kababy czy pizze kupne i coli też się napiję oraz dużo sosu czosnkowego![]() Tylko kawy i herbaty nie piję, ale nie przeszkadza mi to
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Bo nie wszystkie patrole mają alkomat w radiowozach, i właśnie odsyłają na komendę. Tylko czemu z komendy odsyłają dziady:/
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie i potem samemu prosić się o mandat
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Halo wieczorową porą
![]() cały dzień byłyśmy poza domem u mojej babci i dopiero niedawno Zośka zasnęła a ja padam na nos. No Minio GRATULUJEMY ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Indygo Agatka przecudna |
|
|
|
#2080 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Uff...ponad 40 min zasypiania i wreszcie dziecię śpi, ale nałaziła się po łóżeczku nieźle, co ja ją na plecy to ta na brzuch i do tyłu i w ryk, ale padła po setnym chyba wstawaniu
![]() Cytat:
Cytat:
masakra...
|
||
|
|
|
#2081 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że Adanio zostanie już na zawsze bezzębny ![]() A jak babcia się czuje? Cytat:
![]() Ja wiem że nie nadaje się na kierowcę i tyle ![]() Gratki za zdanie za pierwszym razem ![]() Chyba powoli się będziemy od cycka odstawiać, przynajmniej w dzień. Znów tylko raz cycka jadł, i to tak bez rewelacji, więcej kręcenia było niż jedzenia i na koniec mnie jeszcze dziąsełkami dziabnął
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
program pooglądany, wynik do przewidzenia więc można iść spać...słodkich i kolorowych i miłej soboty |
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Minio słaba jest, ale jest taka szczęśliwa jak widzi Zośkę, więc staram się być u niej jak najczęściej. Zakupy jej zrobiłam, obiad ugotowałam i tak sobie siedziałyśmy razem. A nawet babcia zaliczyła spacer z Zo jak ja poszłam po te zakupy i jaka dumna potem była, bo prawie wszystkie koleżanki swoje spotkała i było podziwianie
![]() a ja siedzę i śmierdzę okrutnie cebulą, bo wysmarowałam cepanem blizny po kocie i liczę, że pomoże. |
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minio - gratulacje pierwszego ząbka - ja czekam z utęsknieniem na drugiego bo już nam daję w kość za mocno![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- aaaa i dziękuję dziewczynki za życzenia miłej podróży - Zuzia ją dzielnie zniosła, dużo odpoczywamy i na powietrzu cały dzień przebywamy
|
|
|
|
|
#2085 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam się sobotnio - chłodek za oknem rześki i przyjemny
my już po śniadanku, ja kaffffkę zaliczam już zdążyliśmy dziś się wszyscy razem wyłąskotać i wyprzytulać. a żebyście widziały jak nasza psina mała tuliła, położyła jej tak delikatnie pysk na brzuszku, a potem miziała ją w nóżkę, a młoda się tak śmiała ![]() a w ogóle strasznie zainteresowana jest psina - śmieje się jak ja widzi, daje jej zabawki, pełza za nią - ubaw Aguś, oby ząbki się pojawiły. a mała jak na brzuszku to nie zaśnie - bo moja ostatni kręci się, wierci i w końcu pada a wtedy ja przekładam na plecki i tak już śpi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aż takie zadrapania? kurcze właśnie w tym względzie koty są nieprzewidywalne - nioby człowiek widzi, ze zmienił postawe, wzrok, końcówką ogona macha ale i tak atak z zaskoczenia.
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-05-05 o 09:31 |
||||
|
|
|
#2086 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio z krzykaczem Adasiem
Cytat:
Cytat:
A mamy trzymamy kciuki za wyjście drugiego ![]() Brawa, dla Zuzi za dzielą podróż ![]() Cytat:
I na pewno super widok jak się Agacia z psinką bawiWczoraj jak byliśmy na wsi u dziadków, i tak jest owczarek niemiecki, już taka troszkę podchodząca staruszka i oczywiście podbiegła się przywitać( koniecznie liźnięciem w policzek ) i zaraz zaczęła nóżkę Adasia obwąchiwać i nawet podskoczyła żeby rączkę a potem Adaś tak do psa ciągnął, odejść nie chciał, ale dotchnąć się bał![]() A z odstawieniem to tak mi smutno, dobrze, że w nocy jeszcze je . Myślałąm, że jak będę kończyć karmicv to będę się cieszyć jak głupia, a tu odwrotnie
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() nie mogłam zasnąć prawie do 4 godziny Indygo mam zdrapania z okresu jak był jeszcze małym kociakiem i nie chcą zejść ślady po tym. Bo teraz już zdarza się coraz rzadziej mnie podrapać. Minio dziękuję, za życzenia zdrowia dla babci. A Zośka patrzy w kota jak zaczarowana. A jak on jeszcze podejdzie i da się jej dotknąć, to już jest pełnia szczęścia. Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-05 o 10:41 |
|
|
|
#2088 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
![]() melduję, ze mam żołnierza w domu Pio od 2 dni czołga się jak żołnierz w okopach. Jak śmiesznie to wygląda Cytat:
startują te nasze szkraby jakie foto Mamy taką samą zawieszkę na smoka coś mi się kojarzy ,ze Agnska- ale głowy sobie uciąć nie dam. Niestety już się u nas nie udziela Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zo jest cudowna aha- Irmith - ja jem już w zasadzie wszystko (kapustę w każdej postaci, fasolkę, czekoladę, ze o Pepsi nie wspomnę /jestem uzależniona- przyznaje /- jedynie co to nie jadłam "czystych" cytrusów- jedynie w sokach, lodach
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-05-05 o 15:01 |
|||||
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, nie mamie mojej, tylko babci. Czyli Zo prababci. W dniu urodzenia Zośki zdiagnozowali u niej szpiczaka - taki nowotwór krwi co atakuje kości najogólniej rzecz ujmując.
Ty masz żołnierza, ja mam zajączka co skacze. Słodkie te nasze maluchy, co? wróciłyśmy ze spaceru i zakupów, a po obiedzie znowu wyruszamy o ile pogoda się utrzyma. a co do Cepanu, to ślady znikły zupełnie, czy tylko wyblakły? bo nie wiem czy się katować tym kreme, bo śmierdzę potem okrutnie. Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-05 o 15:15 |
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
my po obiedzie, koperkowa z hippa to nasz nowy hit
Archi, no różnej wielkości, ale tak dużo ogółem, że wyglądam jak dziecko wojny nic, będę smarować.
|
|
|
|
#2092 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
spacerek juz był, obiadek zjedzony i dziecię sobie ucina drzemkę popołudniową (po wędrowaniu po łóżeczku i wielkim płaczu zakończonym posmarowaniem smoczka żelem na ząbkowanie ).dalej biedna nie umie zajarzyć, co ma zrobić, żeby iść do przodu..już juz robi zamach do przodu, ręce sie pchają, twarz skupiona... ale co z tego jak tył ciała zostaje w miejscu ale ogólnie to po swojemu mobilna jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michaśce też posmakowała pozdrowionka dla wszystkich cioć ![]() uff..porobiłam w końcu zdjęcia ciuszków po Michasi i teraz muszę je powystawiać.... Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-05-05 o 18:20 |
|||||
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja sobotnio
![]() Melduję że wyszedł nam drugi ząbek - ufffff marudzenia może będzie mniej ![]() dzisiaj ostatni dzień na wyjeździe - jutro rano wracamy - upraszamy się o kciuki żeby i tym razem Zuzia zniosła podróż dzielnie ![]() Aguś - Michasia bardzo słodka |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michasia Koperkowa powiadacie
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie jedzenia przy KP Ostatnio pisałam ze zaczynamy powoli raczkować - otóż nieaktualne popierniczamy aż miło szybko kumamy gdzie nie powinnyśmy się znaleźć i co robimy już tam jesteśmy jest makabra sielanko wróć
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamuśki- pełzaczów i raczków- kupiłyście jakieś zabezpieczenia na kontakty , szuflady etc???? Bo mój żołnierzyk jak widzi kontakt to obiera azymut i nie ma zmiłuj
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Halo wieczornie
Zo spać jakoś się nie wybiera dziś. A maruda z niej straszna. Teraz dorwała smoczek i zjada go z każdej strony. Michasia przecudna Archi ja mam zabezpieczenia na kontakty już dawno, bo ona jak tylko wypatrzy gdzieś na horyzoncie to "biegnie". |
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie tylko i proszę o pozytywne fluidki- dopadła nas trzydniówka Ponadrabiałam, ale nie mam siły cytować
|
#2099 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witam wieczornie
dziś mamusia relaksowała się na paznokietkach, a tatus z dzieckiem 3 godzinki spacerował na zalewem naszym.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
taaaaaaaaaaa, palce lizać - dosłownie ![]() Cytat:
u nas na razie pełzanie i turlanie po podłodze ale pewne ciekawe elementy wystroju są dostrzegane ( jak na zdj. ponizej), a gdy mama zabiera to PIIIIIIIIIIIIIIIIISKno ja na razie zabezpieczyłam kontakt przy łóżeczku z resztą czekam
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Przysnęło mi się podczas karmienia Zo
Agatka cudna Indygo natchnęłaś mnie i zaraz sobie paznokcie zrobię. Ale sama, nie tam takie luksusy jak Ty ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kaileight dużo zdrowia życzymy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

i w avatarku 

, oby i Michasi szybko ząbki wyszły

już zdążyliśmy dziś się wszyscy razem wyłąskotać i wyprzytulać. a żebyście widziały jak nasza psina mała tuliła, położyła jej tak delikatnie pysk na brzuszku, a potem miziała ją w nóżkę, a młoda się tak śmiała
aż takie zadrapania? kurcze właśnie w tym względzie koty są nieprzewidywalne - nioby człowiek widzi, ze zmienił postawe, wzrok, końcówką ogona macha ale i tak atak z zaskoczenia.
/- jedynie co to nie jadłam "czystych" cytrusów- jedynie w sokach, lodach

popierniczamy aż miło
szybko kumamy gdzie nie powinnyśmy się znaleźć i co robimy 
Ponadrabiałam, ale nie mam siły cytować
bo sobie wyobraziłam tego twojego Popeye jak go KP