Wszystko o Avonie - Część II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 11:53   #811
aniamik
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez naataliaa*** Pokaż wiadomość
NO tak,rozumiem...tylko czy można to zrobić wcześniej i przez internet?Czy to potem ma jakieś znaczenie przy ewentualnych brakach.Chodzi mi o to czy wtedy moja paczka jest jakby trochę szybciej spakowana?
Ja zawsze zamawiam na odbior w Cok, nigdy nie zwracam uwagi na te terminy. Zamawiam faxem i paczke odbieram po 2-och dniach
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 11:56   #812
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Więc mówicie dziewczyny że ten cień z kredką nie jest tak intensywny jak w katalogu na zdjęciach? Kuszą mnie te cienie, wydają się że tak ślicznie błyszczą A odcień Navy ktoś z was ma? aha, Anisia widzę będziesz miała to zdasz relację A Onyx i ten nowy Gris? Są takie jak w katalogu? Magja, mówisz że ten cień Violet jest fioletowy z domieszką granatu; to coś dla mnie ale na zdjęciu się wydaje dość jasny, czy taki jest?
Aż taki jasny nie jest, chyba. Dawno go nie używałam, ale teraz sprawdzałam na ręce i wydaje się być intensywniejszy. Jakby był jasny, to bym pewnie go nie używała, bo źle wyglądam w jasnych fioletach. A co do odcienia to ja w nim widzę dodatek granatu Jest trochę podobny, choć mniej intensywny, do 29 z sypkich APC.
Cytat:
aha, i jak już ktoś by miał któryś z lakierów tych nowych Glass Reflections (te jasne) to proszę o dokłasdne wrażenia
Przychylam się do prośby
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 12:22   #813
Omi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malkol13 Pokaż wiadomość
no wlasnie u mnei z tym roznie bywa... miesiecznie taka srednia od pocztaku dzialalnosci (maj 2006) to jestkolo 600 zł... oni jakos scigaja nas czy cos?? opowie mi ktosik(
Dopóki jesteś w stanie udowodnić, że zamawiasz na użytek swój i najbliższej rodziny nic Ci nie zrobią. Czyli w Twoim przypadku będzie to wyglądało tak, że jeśli ktoś na Ciebie naśle kontrolę musisz im udowodnić, że stać Cię aby wydać te 600zł na kosmetyki. W przypadku takiego zamówienia nie będzie problemu, ale gdybyś miała np za 2000zł i była niepracującą studentką to ktoś mógłby się przyczepić. Kontrolować raczej nikt Cię nie będzie, chyba, że znajdzie się ktoś "życzliwy" i doniesie na Ciebie do urzędu, że nie zarejestrowałaś działalności (przy której opłaty są wyższe niż zamówienie). Jednak przy zamówieniach ok 600zł to jest tak, że i tak nie płaciłabyś podatku, bo ten dochód roczny jest tak malutki, że nawet nie trzeba go wykazywać.
Działalność muszą obowiązkowo rejestrować liderki sprzedaży/ koordynatorki itd., ale podobno miało się to zmienić i miały być zatrudniane na umowę zlecenie.
Omi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 12:23   #814
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

ok, dzięki, czyli teraz czekamy na recenzje lakierów
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 12:37   #815
anetapan
Raczkowanie

GG do anetapan

Cytat:
Napisane przez anisia Pokaż wiadomość
A ja mam do Was wielką prośbę, chciałam sobie kupić 2 cienie granatowy i fioletowy(śliwka). Lubię cienie z aplikatorami dlatego już 2 odcienie steel smoke i teal kupiłam cień + kredka 2 w 1(sa w katalogu 02). Zastanawiam sie teraz nad zakupem navy i violet smoke ale trochę drogie i dochodzę do wniosku,ze kredek mało używam - jak wygląda ten fiolet?. Widziałam w katalogu 03,ze sa jakies nowe cienie złociście połyskujące za 17,90.nie mam katalogu przed sobą ale widze,ze jest tam jakiś fiolet. Ma któraś moze dokładniejsze zdjecie tej strony?
zazwyczaj używam odcienia teal i na to ten srebrny.

Troche namieszałam,ale mam nadzieję,ze ktoś mnie zrozumie
witaj...jeżeli chodzi o cienie połyskujące to właśnie dzisiaj dostałam odcień PLUM i jest to piękny śliwokowy właśnie kolorek dość akcentowany na powiece....polecam....tyl ko już w 02 go nie ma ale chybaw 03 znowu są. Za to z tych dwustronnych violet smoke ...jest słaby...kredka jest jakby brązowobordowa (ale nieciekawy kolor) a cień bardzo słabo widać na powiece i odcień też jest ciemny i mało ciekawy - nie polecam. Mam nadzieję, że pomogłam. pozdrawiam. Aneta

Edytowane przez anetapan
Czas edycji: 2007-01-05 o 14:08 Powód: *śliwkowy
anetapan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 12:38   #816
monaliza666
Raczkowanie

wczoraj złożyłam zamówienie i dzissiaj mam już wystawiona FA widzę, że niestety kolczyków loving nie ma ale za to mam 2 pur blanci i olejek do masarzu z oferty internetowej
Stary 2007-01-05, 13:01   #817
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anCcik Pokaż wiadomość
ja się trochę wtrące w temat... kupilam wczoraj tusz "pełnie rzęs' i z jednej styrony jestem b. zadowolona bo: wydluza i podkreca moje rzęsiska , są takie przez calutki dzien , nie rozmazuje się ani nic... ale minusem jest to, że rzęsy mi się trochę sklejają :/... moze poprostu muszę bardziej popracować nad nakladaniem tuszu tym grzebyczkiem. ale ogólnie tusz jest lepszy niz During Curves.
Ja czekam niecierpliwie aż mi paczuszka przyjdzie z tym tuszem, bo do tej pory same zachwyty słyszę nad nim

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-05, 13:12   #818
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
Lemoorko, a gdzie znalazłaś tą info, że peeling jest od 35 roku życia?
ja właśnie zamówiłam teraz ten peeling, mam 22 lata, i się trochę zmartwiłam po przeczytaniu Twojego postu. myslałam, że można go używać niezależnie od wieku... ja chcę go wypróbować ze względu na takie dziwne grudki, które pojawiły mi się na czole
Moja mama używa kosmetyków z Anew i sobie chwali, ale mówi że nie polecała by żadnych kosmetykówz Anew osobom poniżej 40 roku życia gdyż sobie zniszczą cerę..
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 13:23   #819
aniamik
Raczkowanie

Czy możecie mi powiedzieć od jakiego wieku można stosować krem długotrwale nawilżający Moisture24??
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 13:26   #820
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez aniamik Pokaż wiadomość
Czy możecie mi powiedzieć od jakiego wieku można stosować krem długotrwale nawilżający Moisture24??
chyba od 18
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 13:44   #821
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

Cytat:
Napisane przez asiuchna Pokaż wiadomość
No i właśnie złożyłam zamówionko na 3
Czekam na jutro na wystawienie fakturki
A we wtorek na katalog
Już się nie moge doczekać bo w 03 nic poza spraykiem do ciała Be...Sensual mnie nie interesuje

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
dziękuje za zdjęcie- jak dla mnie troche mocny ten rudawy nie jest mi w takich za dobrze- więcej dziekuje wiem, już że nie wezme mimo , że tak kusił.
nie ma sprawy zawsze do usług też się na początku trochę przestraszyłam koloru ale polubiłam go

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
co powiecie o trwałości tych kredek do oczu dwustronnych z CT ?
Ja mam taką kredkę, w kolorze fioletowym. Musze przyznać, że najgorsze nie są, jak na swoją cenę (kupiłam w ofercie łączonej za 6.90zł). Fiolet, którego używam bardziej na górną powiekę dobrze się trzyma, dobrze łączy się z innymi kredkami - np czarną. Biały trzyma się troszkę krócej ale jest wporządku

Cytat:
kaatiaa , fajny kolorek
Za Twoją namową zamawiam ten Pink Lemonade

Nie wiecie czy w brakach jest to etui na biżu z oferty internetowej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-05, 14:16   #822
taka jedna
Zakorzenienie

Wiem, że do lata jeszcze daleko, ale miał może ktoś z Was piankę do opalania tą co jest w netto? Jak jej się używa? wsmarowuje tak jak krem czy jak?
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:43   #823
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
No wlaśnie,też się zdziwiłam co tak szybko...Ja mam dzień D i zamówienie mam 8go a przez internet 9ty...To można tak wczesniej zamaiwać tak jak ty porzeczka?
Ja mam dzień I i dostawa do domku przychodzi na 1 termin dopiero 19 stycznia...natomiast składanie na COK mam tak jak wszyscy pierwszy termin to 8.01 Zawsze składam na cok pierwszym bądź drugim możliwym terminem bo to zmiejsza możliwość braków Mam już wystawiona fakturkę i :

- GL.OCZYSZ.ZEL/TW.DRZ.HERB z netto przyjdzie
- LUSTERKO KOMPAKTOWE z internetowej przyjdzie
- KOREKTOR.W PLYNIE MEDIUM też jest
- TUSZ POGRUB./RZES BLACK z netto jest
- PUR BLANCA EDT 50ML 3 sztuki są
- PIEL.KREM/RAK KAKAO/LOTOS 2 sztuki są
- CHL.CIEN/POW./KREM PINK LEMoniade jest
- AT SERUM/ZNISZCZ.KONCOWKI 2 sztuki są
- nie ma kolczyków Loving ( najbardziej mi na nich zależało )
- dostanę nawet jeden darmowy katalog 02 hehe

Podsumowując nie jest tak źle..bo mam tylko jeden brak..może to i racja że netto i internetową dzielą że troszke dla każdego okręgu..bo mam dzień I a Pur Blance dostanę a dziewczyny z wcześniejszych dni już nie

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:43   #824
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja czekam niecierpliwie aż mi paczuszka przyjdzie z tym tuszem, bo do tej pory same zachwyty słyszę nad nim
mi się wydaje, że na róznych rzęsach ten tusz wygląda inaczej. wiem, ze na KWC jest on raczej zachwalany, ale nie wiem czy i ja będe mogla wystawic pozytywa... no cóz. zobaczymy jak się będzie sprawdzal .
(ta szczoteczka ma dosc szeroko rozstawione te "grzebyczki" i np. ja mam cienkie rzęsy i czasami pozostają "owadzie nozki" :/
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 14:58   #825
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja mam dzień I i dostawa do domku przychodzi na 1 termin dopiero 19 stycznia...natomiast składanie na COK mam tak jak wszyscy pierwszy termin to 8.01 Zawsze składam na cok pierwszym bądź drugim możliwym terminem bo to zmiejsza możliwość braków Mam już wystawiona fakturkę i :

- GL.OCZYSZ.ZEL/TW.DRZ.HERB z netto przyjdzie
- LUSTERKO KOMPAKTOWE z internetowej przyjdzie
- KOREKTOR.W PLYNIE MEDIUM też jest
- TUSZ POGRUB./RZES BLACK z netto jest
- PUR BLANCA EDT 50ML 3 sztuki są
- PIEL.KREM/RAK KAKAO/LOTOS 2 sztuki są
- CHL.CIEN/POW./KREM PINK LEMoniade jest
- AT SERUM/ZNISZCZ.KONCOWKI 2 sztuki są
- nie ma kolczyków Loving ( najbardziej mi na nich zależało )
- dostanę nawet jeden darmowy katalog 02 hehe

Podsumowując nie jest tak źle..bo mam tylko jeden brak..może to i racja że netto i internetową dzielą że troszke dla każdego okręgu..bo mam dzień I a Pur Blance dostanę a dziewczyny z wcześniejszych dni już nie
Czyli jak dobrze zrozumiałam z wszystkich dotychczasowych wypowiedzi zamówienie przez internet mogłabym wysłać już dzisiaj(mam dzień D) i nic się wtedy nie stanie?To nie bedzie jakoś za wcześnie?Tylko tzreba zaznaczyć odbiór w COK?
Stary 2007-01-05, 15:01   #826
misioczat
Wtajemniczenie

Cytat:
a PINK LEMONADE bierzesz?
Ja chyba wezme, bo na zdjeciach tak slicznie sie blyszczy..

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
Misioczatku
maseczka Planet Spa Ryz i Sake jest też oczyszczająca, poniewaz "zdejmowana" jest z nią wierzchnia, zrogowaciała warstwa naskórka wraz z zanieczyszczeniami dzieki temu skóra wydaje się gladsza, jest milsza w dotyku ja generalnie wole bardziej peelingi niz takie maseczki (mam 2 ulubione - z brazowym cukrem i z białą herbatą) - po takim ścieraniu czuję, że mam twarz oczyszczoną
Dziekuje za odpowiedz Tez wole peelingi i tez bardzo lubie ten z biala herbata

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
Dostałam też torebkę Halle, całkiem fajna-nie mam zastrzeżeń.
A masz czarna czy niebieska? Mozesz wrzucic fotki?

Cytat:
Napisane przez anetapan Pokaż wiadomość
witaj...jeżeli chodzi o cienie połyskujące to właśnie dzisiaj dostałam odcień PLUM i jest to piękny śliwokowy właśnie kolorek dość akcentowany na powiece....polecam....
Czy to jest ciemny kolor? Faktycznie mieni sie zlociscie? Mozesz wrzucic fotki?
Matko, po co ja o to pytam, mam tyle fioletowych cieni, a czuje, ze zaraz sie skusze na ten
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 15:02   #827
naataliaa***
Raczkowanie

Aha. Paulinkosia,a co sądzisz o tym tuszu z netto?Ja go nigdy nie miałam a z tego co wiem tusze z avonu nie są za dobre.Ale ten miał chyba całkiem niezłe opinie więc się nad nim zastanawiałam.Potem doszłam do wniosku,że sobie go jednak podaruję ale teraz znowu zaczynam się zastanawiać...JAkbyś mogła to prosze o Twoją opinię
Stary 2007-01-05, 15:13   #828
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jak dobrze zrozumiałam z wszystkich dotychczasowych wypowiedzi zamówienie przez internet mogłabym wysłać już dzisiaj(mam dzień D) i nic się wtedy nie stanie?To nie bedzie jakoś za wcześnie?Tylko tzreba zaznaczyć odbiór w COK?

jasne, składasz zamówienie kiedy chcesz, jesli masz oczywiście możliwość, tzn. obowiązuje już nowy katalog...
zamawiasz zaznaczając na odbiór w COKu, i juz
Stary 2007-01-05, 15:17   #829
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
jasne, składasz zamówienie kiedy chcesz, jesli masz oczywiście możliwość, tzn. obowiązuje już nowy katalog...
zamawiasz zaznaczając na odbiór w COKu, i juz
Dziękuję za odpowiedźWłaśnie tego usiłowałam się kiedyś dowiedziec od mojej KRD ale mi nie wyszło.To teraz już będę wiedzieć
Stary 2007-01-05, 15:23   #830
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Tak Wchodzisz normalnie w składanie zamówień z K02 i na końcu zaznaczasz że chcesz na odbiór w cOKU i później wyskakuje ci termin paczki Tak jak u mnie zobacz..dostawa regularna do domu 19.01 a możliwość na COK już 8.01

Cytat:
Aha. Paulinkosia,a co sądzisz o tym tuszu z netto?Ja go nigdy nie miałam a z tego co wiem tusze z avonu nie są za dobre.Ale ten miał chyba całkiem niezłe opinie więc się nad nim zastanawiałam.Potem doszłam do wniosku,że sobie go jednak podaruję ale teraz znowu zaczynam się zastanawiać...JAkbyś mogła to prosze o Twoją opinię
Co do tego tuszu..to moja siostra se go zamówiła Ja go nigdy wcześniej nie miałam..ale jak przyjdzie paczka to przetestuje i napiszę..za to moge polecić ten najnowszy Super full..zużywam już 2 opakowanie

Stary 2007-01-05, 15:23   #831
asiuchna
Zadomowienie

Witam Dziewczynki! Matko... jak Wy produkujecie te posty, 4 strony musiałam nadrobić

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
Asiuchna błagam Cię powiedz mi jak to jest że Ty już masz na 3??? ja wiem że masz jakies specjalne dojścia, ale prosze powiedz coś jesli oczywiscie mozesz
Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
Asiuchna jest po prostu w okręgu trendującym
Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Asiuchna jest w okregu prognuzujacym i one maja wczesniej katalogi niz pozostali czylli ja czy Ty i one sprawdzaja jaka moze byc sprzedarz w danym katalogu jest kilka takich okregow w Polsce i Asiuchna ma wszystko wczesniej
Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to Asiuchna jest z okręgu prognozującego...
a konsultantki z tekich okręgów są "szybsze" o jeden katalog... jak my mamy teraz już katalog k03, to ona mają już czwóreczkę

spóźniłam się z wyjaśnieniami <','>
Ale miałam dobre chęci
Dokładnie tak jak Dziewczynki napisały

Fakturkę mam Braków żadnych... ale od razu mówię, że nie zamawiałam Pur Blanca, ani kolczyków Pozatym przysłali mi dwa razy próbki TTA In Bloom, a zamawiałm tylko jedne
No to teraz byle do wtorku
Aj... nie mogę się doczekać
Stary 2007-01-05, 15:31   #832
bsaldan
Przyczajenie

Question Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Asiuchna, a kiedy planujesz wrzucić skan 04/2007 we torek rano czy raczej wieczorem?
Bo tutaj wszystkie na to czekamy niecierpliwie
bsaldan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 15:40   #833
paulinkosia
Rozeznanie

Patrzcie :
http://allegro.pl/item155432110_kolc...von_od_ss.html

Ktoś kupił 4 sztuki za 5.90 i sprzedaje na allegro za 9.90 hehe
A dla mnie nie starczyło

Stary 2007-01-05, 15:57   #834
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość

Lemoorko, a gdzie znalazłaś tą info, że peeling jest od 35 roku życia?
ja właśnie zamówiłam teraz ten peeling, mam 22 lata, i się trochę zmartwiłam po przeczytaniu Twojego postu. myslałam, że można go używać niezależnie od wieku... ja chcę go wypróbować ze względu na takie dziwne grudki, które pojawiły mi się na czole

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Moja mama używa kosmetyków z Anew i sobie chwali, ale mówi że nie polecała by żadnych kosmetykówz Anew osobom poniżej 40 roku życia gdyż sobie zniszczą cerę..
Wydaje mi się, że ta seria jest w ogóle powżeyj 35 roku życia. Dzięki taka jedna za radę , nie nabęde pilingu, szkaradna juz jestem,po co być bardziej
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 16:04   #835
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Tak Wchodzisz normalnie w składanie zamówień z K02 i na końcu zaznaczasz że chcesz na odbiór w cOKU i później wyskakuje ci termin paczki Tak jak u mnie zobacz..dostawa regularna do domu 19.01 a możliwość na COK już 8.01

Co do tego tuszu..to moja siostra se go zamówiła Ja go nigdy wcześniej nie miałam..ale jak przyjdzie paczka to przetestuje i napiszę..za to moge polecić ten najnowszy Super full..zużywam już 2 opakowanie
Dzięki za informacje To już teraz wiem jak to zrobić
A co do tuszu to chyba go wezme bo w sumie tani jest.Ja i tak uzywam raczej lepsiejszych tuszy ale wezme go na próbę,choćby po to zeby używać tak przy "mniejszej" okazji jak bedzie nie najlepszy.Za to cenę to i tak sie oplaca
Stary 2007-01-05, 16:19   #836
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

natalia - ja ci go mogę polecić , jest dobry, nawet bardzo, idealnie maluje rzęsy i pięknie je rozczesuje
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 16:24   #837
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
chyba od 18
też tak sądze
Mam już podgląd fakturkiwyszło 1030zł i 0 braków
paczkę odbiorę 09.01 i postaram się porobić zdjęcia oraz podzielę się wrażeniami
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-05, 16:27   #838
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Vanilla - zero braków, tylko pogratulować: jupi:
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-05, 16:30   #839
naataliaa***
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
natalia - ja ci go mogę polecić , jest dobry, nawet bardzo, idealnie maluje rzęsy i pięknie je rozczesuje
Dzieki za opinię Przekonałaś mnie i na pewno go wezmę...O ile oczywiście wystarczy go dla mnie
Stary 2007-01-05, 17:02   #840
majula
Zakorzenienie

Witam
Bylam dzisaj w biurze u siebie i widzialam ta torebke z PS jak dla mnie nie jest ona wogole czerwona jak w katalogu ale malinowa i na pewno bym jej nie polecila zadnej klientce
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości