|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Hej kochana
![]() ![]() Cytat:
![]() W imieniu wszystkich mamuś marcowo-kwietniowych dziękuję za gratulacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
a mam pytanie: od którego dnia/tygodnia życia dziecka mogą przychodzić goście w odwiedziny? po porodzie to pewnie wszyscy na raz będą chcieli przyjść, żeby je zobaczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytnie czego będziecie używać do kąpieli? Oilatum nieśmiertelne? ja chce cos wybrać by nie musieć smarować malucha mleczkami/kremami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja się właśnie obawiam, że nie będę czuła skurczy porodowych, bo na okres też skurczy praktycznie nie miałam. Boję się że je przeoczę. Teraźniejsze twardnienia brzucha też przebiegają bez odczuwalnych skurczy. Ja tego nie czuję, wiem o nich bo dotykam często brzucha.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Najgorsze jest to,ze teraz "wszyscy" sie zleca,zeby zobaczyc malego,a jak lezalam cala ciaze, nudzialam sie okropnie,to "nikt" nie mial czasu/ochoty do mnie wpasc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33905344]Nie, nie, ja tam nie mam zamiaru z nikim już wojować, coraz bardziej pragnę zapomnieć o tej sytuacji. O porodzie jako takim nigdy nie zapomnę, bo tego się raczej nie da (a nie powiem, było szybko i raczej bez uszczerbków dla mnie, więc dobrze), ale o tym wszystkim wokół staram się. Ale tej położnej nie lubiłyśmy już jak leżałam wcześniej w szpitalu - ona jest bardzo dziwna, z jednej strony widać, że oddana swojej pracy, pytała czy dobrze czuję ruchy (wcześniej), mówiła, że muszę wybrać położną środowiskową itd., a z drugiej - kazała nam np. odnosić te kieliszki po tabletkach (kiedy wiele dziewczyn z mojej sali miało się niezbyt ruszać z łóżka...). Śmiałyśmy się, że niedługo nam przyniosą mopa i każą sprzątać w łazience ![]() Przy tym porodzie owszem, wkurzała mnie, ale powiem Wam jeszcze jedną dziwną rzecz. Otóż wszystko, co wyzwalało w tym okresie we mnie inne emocje niż smutek, było dla mnie pomocne. Np. ci wkurzający lekarze czy ta położna. Jak się na nich trochę podenerwowałam, to nie myślałam tak bardzo o wszystkim. Albo sytuacja z pokropkiem mojego synka (taki obrzęd zamiast pogrzebu). Mama wszystko załatwiła na parafii, miał być o 9. 8.55 - nikogo nie ma. 9 - nadal nie ma księdza. 9.15 - moja mama prawie w stanie przedzawałowym dzwoni na parafię, babka w ogóle jej nie chce pozwolić z nikim gadać (to był Wlk. Piątek, księża spowiadają). 9.20 - moja mama jest w kościele, w kościele pustka (ta, księża spowiadają....), mama znajduje księdza: "o faktycznie, przepraszam, zapomniałem"..... Wszyscy byli tak podminowani, jak już przylazł łaskawie, że jakoś cała ta okropna atmosfera opadła. I to było wbrew pozorom dobre - w pewnym sensie upuściło to trochę emocji. Teraz już na pewno nie będę chciała nic od tego szpitala, jedyna rzecz - zapomnieć. A jeszcze jedna rzecz a propos położnej: jej najlepszy tekst jak rodziłam i mówiłam, że boli: JA WIEM, JAK TO BOLI, SAMA URODZIŁAM DWÓJKĘ DZIECI. Również już nie miałam siły dodawać, że fajnie, ale pewnie jej dzieci żyją.[/QUOTE] Mi sie to poprostu w głowie nie mieści,brak słów.Jak bym wstała i ją chyba ubiła,babsko wredne.Tacy ludzie w ogóle nie powinni pracować w szpitalu. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zadomowienie
|
nie dam rady was nadrobić bo tak mnie bola plecy,i brzuch sie napina jakby mi go chciało rozwalic czy to są skurcze?byłam dzis na ktg i nie wylkazywało skurczy poszlam z zapisem do mojej gin ,ktora mnie przebadala na fotelu i stwierdzila ze brzuch sie obnizyl,ale szyjak nadal zamknieta,jak wlozyla palce myslalam ze skonam z bólu moze to mnie poruszylo bo od tej poey mnie napierdzielaja plecy z tym brzuchem,co ile minut sa na poczatku skurcze?
#3582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zadomowienie
|
ja place 15 zl
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ja sobie wmawiam ze jak na ktg nic nie wyszlo to napewno nie to,ale wezme kapiel i zobacze
#3584 |
Rozeznanie
|
Niby co 15 min,ale tez kiedys mnie tak "zbadala"ze w domu pare godzin dochodzilam do siebie,pobudzila macice i w sumie trafilam do szpitala,ale nie chce straszyc
![]() A co do czopa.. ![]() Wczoraj jak robilam siku,wiecie to z tym piorem co bylo na papierze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może coś się faktycznie zaczyna... ciekawe co dalej będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzieki za troskę
![]() ![]() Do dziewczyn dizergających - patrzcie jaki super kocyk:
#3587 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Rozeznanie
|
Jak juz rozmawiamy o porodach to zachecam do jedzenia warzyw zawierajacych zelazo,tak jakbysmy mialy stracic troche krwi
![]() Polecam kanapki z chleba pelnoziarnistego z podwojna salata ![]() Watrobki i nerek nie polecam i nie chodzi tu o wit A,ale ogolnie...teraz zwierzaki sa karmione najgorszym syfem,zeby tylko szybko urosly,a wszystko czym sa faszerowane zostaje w watrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Świetny opis
![]() ![]() Orginalne imię wybraliście ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Uff, ja dziś zaliczyłam sporą porcję sprzątania, ale niestety daleko mi do syndromu wicia gniazda, bo po prostu musiałam posprzątać, bo już patrzeć nie mogłam i standardowo w tempie żółwia sobie sprzątałam
![]() Ale, ale! Jakieś śladowe ilości jakiegoś nowego śluzu miałam przed chwilą na papierze ![]() ![]() ![]() ania, nono... fajowe zdjęcia ![]() ![]() begie, piękny brzucholek ![]() ![]() Proszę bardzo! Jak to nieraz z Kotkiem podkreślałyśmy, dla chcącego nic trudnego ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie to te za 140 ze sklepu i 80 z allegro niczym się nie różniły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak to bywa z przeprowadzkami, remontami, itp. że końca nie widać, ale Ty jak zawsze na pewno sobie ze wszystkim poradzisz! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33903818]Mnie położna badała tuż przed porodem (jak już było duże rozwarcie) tak, że to było gorsze niż same skurcze. Tak głęboko mi wkładała rękę, że umiała wyczuć dziecko..... Może przy normalnych porodach tak się nie dzieje, ale to było naprawdę straszne. Jeśli mogę to porównać, to gdybym miała mieć drugie dziecko, to na pewno będę chciała je urodzić sn.[/QUOTE] Ja też pamiętam, że badanie w czasie porodu było bardzoooo bolesne... Myślę, że Twój poród niewiele odbiegał od normalnego. Może tylko krócej trwał ze względu na to, że Dawidek był mały. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33904988]Na mnie położna okropnie marudziła, że gdyby dziecko żyło, to mogłabym mu zrobić krzywdę swoim zachowaniem (bo podnosiłam pupę z bólu przy tym badaniu i przy porodzie - ciekawe, czym bym mu zaszkodziła), że trzeba było iść do szkoły rodzenia (już nie miałam sił tłumaczyć, że moja szkoła rodzenia przyjmuje od 30tc, a mi dzień wcześniej zaczął się 30tc i w kalendarzu miałam na ten dzień zapisane: "zadzwonić do sr", a nie "urodzić"....). Jak macie miłą położną, to jest na pewno lepiej.[/QUOTE] Brak słów... ![]() Babcie i rodzeństwo moje i tż zapraszam od pierwszych dni, kiedy będę chcieli. Cała reszta spokojnie wg mnie może przynajmniej miesiąc zaczekać, tak samo jak nie będę przez ten miesiąc przynajmniej brać Kaja do sklepów czy w żadne inne skupiska ludzi (np. pełne w weekendy miejskie parki). |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Różowa to może się coś w końcu ruszy
![]() A mnie od jakiejś godziny boli brzuch, ale nie w formie skurczów tylko cały czas. Najpierw tak jakby sam żołądek a teraz cały od biustu do jajników i mam wrażenie że jest twardy cały czas.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ania_85;33906187]ja bede uzywala emolium, kolezanka jest z niego bardzo zadowolona. Inna uzywa Oilatum i tez nie narzeka,ale po nim dodatkowo smaruje dziecko-wiec nie wiem,jak byloby bez smarowania. Opinie sa takie,ze po Oilatum skora czesto sie wysusza,ale to juz opinie wyczytane w necie... Emolium zamowilam z aleleki, nie dosc ze najtansze za duze opakowanie to do tego szybka dostawa.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Kism
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Wtajemniczenie
|
Taką panią zrobiłam dla znajomego na urodziny
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki! ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Hehe fajna
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Wtajemniczenie
|
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-04 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-05-04 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.