|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasycznie, prosto, "nudnie":) Dla miłośniczek naturalności i prostoty
Cytat:
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
Kilka zdjęć
|
|
|
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
:d
|
|
|
|
#484 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#485 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze! Ja też uwielbiam sukienki i spódnice, a od pewnego czasu mam w nosie co sobie myślą, bo wychodzę z założenia, że lepiej się za bardzo wystroić niż wyglądać przy innych niechlujnie
|
|
|
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie nie wiem czy wiecie, ale u SP mają pojawić się torebki we wzór skóry strusia
|
|
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
i ostatnie
|
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a już wiem, mnie się taki wzór nie podoba
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety z tego co słyszałam to póki co tylko czerń i czekolada, znowu nic jasnego...
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Też lubię nosić spódnice plus obcasy i mam gdzieś, że może ktoś sobie pomysli, że się odstawiłam. Taki mam styl i tyle. Uwielbiam tę dziewczynę
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;33884430]:d[/QUOTE]
niby nic https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1336051621 a napatrzeć się nie mogę ![]() zgadzam się, gdy się ktoś strojem (dobrze wygląda) wyróżnia od otoczenia i założy spódnicę lub sukienkę + na przykład szpilki to już gapią się z myślą "ta to się odstawiła, a idzie na przykład po bułki do piekarni" chociaż nawet gdy mocniejszy kolor garderoby założymy (moja wersja marynarka w kolorze fuksji)to i tak się gapią (szaraczki ), ale co tam nie przejmuję się tym...nie przejmujmy się dziewczyny
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadła mi w oko taka koronkowa , jasna sukienka. Co sądzicie? Zastanawiam się bo jeszcze mam upatrzoną taką zieloną.
|
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mirell masz absolutnie prze-wspa-nia-łe-go bloga
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że ma być waniliowy krokodyl
A ja za tydzień wybieram się po skromną, czarną Romę![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Ma być waniliowy krokodyl 3d
|
||
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
inspiracje
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Skóra strusia kojarzy mi się z takim gołym, oskubanym z piór drobiem z 'gęsią skórką'
ble
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#501 |
|
AGA :)
|
oo tak, ja też często zaglądam na jej bloga
Jedna z ulubionych blogerek.
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=blekitne_niebo;3387 9373]Kiedyś miałam podobne problemy
. Zdarzały się tez uwagi od wykładowców na studiach (nie mogli uwierzyć że można być wyspanym, zadbanym i doskonale przygotowanym )Prawda jest taka że wszystkim ludziom nie dogodzimy, ważne by być akceptowanym przez najbliższych Ja kocham sukienki, szpilki, pastelowe kolory - czuję się w nich najlepiej. Mój ubiór jest zawsze dopasowany do sytuacji, niewulgarny więc nie mam się czego krępować. A to że dla kogoś sam fakt założenia sukienki jest strojeniem się to ja nic na to nie poradzę![]() Co do czerwonego: Ot to to. Bo nie wiesz, że coś takiego w naturze nie występuje ![]() blekitne_niebo już dawno chciałam Ci napisać, że bardzo podoba mi sie Twoje podejście do wielu rzeczy, do mody też ![]() Ps. Dziewczyny świadomość swojego piękna nie jest niczym złym
|
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, poradźcie! szukam ładnego, eleganckiego portfela ze skóry. Najlepiej taki duży podłużny, gdzie mogę szukać? w Ochniku nic ciekawego nie mają.
BTW. a Wy jakie macie portfele, równie eleganckie i proste jak garderobę ?
|
|
|
|
#504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariah byłam dzisiaj w salonie Liu Jo i zakochałam się w torebce którą masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam się pożalić - byłam dzisiaj na zakupach i wróciłam załamana. Nie ma dla mnie sukienek Wszystko jest jakoś dziwnie skrojone. Moja figura co prawda zrobiła się ostatnio nieco trudna - biust się zaokrąglił, ale reszta skurczyła (w wyniku niestety choroby). Sukienki w Zarze choć piękne są albo umazane podkładem (uważam że to skandal wystawiać na sklep takie modele), albo za bardzo wycięte pod pachami, albo mniejszych rozmiarów brak . A kroje są przepiękne i z bólem serca wyszłam ze sklepu z pustymi rękami. W innych sklepach podobnie. Ponadto ja dół sukienki powinnam mieć XS, ale wtedy nie dopinam się w biuście. A jak w biuście jest dobrze to dół znacznie za luźnyNa pocieszenie kupiłam śliczny kardigan w Reserved, kremowy w delikatny wzór w liście
|
|||
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma dużo kieszonek na karty oraz zamek na monety. Aktualnie posiadam szary lakierowany krokodyl, kupiony w New Look, używam od pół roku i wciąż jest jak nowy
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam czarny, klasyczny, skórzany z mnóstwem przegródek
. Chętnie sprawiłabym sobie coś nowego, ale jest niezniszczalny, noszę go od roku i nie widać ani jednego przetarcia czy ryski A najlepsze jest to, że moja mama kupiła mi go w sh za kilkadziesiąt złotych (pewnie ok 30-40)
Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-05-04 o 20:25 |
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#508 |
|
BAN stały
|
A ja mam taki z Juicy Couture. Jest dość ciężki, ale wszystko się w nim mieści, a dzięki temu że jest czarny nie brudzi się bardzo.
|
|
|
|
#509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nucelle też ma ładne, np. takie: http://www.nucelle.pl/pl/p/NUCELLE-S...osc-Czarny/234 choć wiele też zależy co kto uważa za ładne ![]() Dla mnie w portfelach liczy się przede wszystkim funkcjonalność i wygoda. Nie kupię portfela choćby był nie wiem jak piękny, jeśli nie odpowiada mi układ w środku, to jak się otwiera, czy można z niego szybko i bezproblemowo wydostać pieniądze. Najczęściej korzystam w trzech (zdjęcie), dobieram je do koloru i wielkości torebki. Bordową portmonetkę ze skóry naturalnej mam od ok. 20 lat, dostałam ją od chrzestnej jak byłam mała. Życia sobie bez niej nie wyobrażam i wielokrotnie powtarzałam, że w razie (odpukać!) kradzieży bardziej będzie mi żal portmonetki aniżeli straconych pieniędzy (bo i tak mam zawsze mało ). Jest malutka, wszędzie się mieści, odpowiada mi układ w środku. Przez te 20 lat - wiadomo - trochę się zdezelowała ale i tak kocham ją najbardziej ze wszystkich posiadanych przeze mnie przedmiotów ![]() Czerwony piterek ze skóry naturalnej dostałam od mamy. Kupiła mi go pod kolor mojego czerwonego mini shopperka i właśnie z tą torbą go noszę. Cielisty portfel z F&F kosztował grosze ale ma bombowy układ w środku, szalenie mi odpowiada. Noszę go do większych toreb, bo małe portmonetki mi w nich giną pod stertą tysiąca różnych niepotrzebnych szpargałów ![]() Generalnie preferuję małe portmonetki, a jeśli muszę wybrać portfel to kryterium nr 1 jest układ kieszonek. Cytat:
![]() ![]() ![]() To fakt, wykonanie jest mistrzowskie, wszystko o czym pisałam na blogu jest perfekcyjne: przeszycia, kolor nici, podszewka, okucia, plecionka na rączkach. Jakościowo jest to naprawdę świetna torba I bardzo pojemna, dla miłośniczek noszenia przy sobie całego dobytku będzie w sam raz Ja jeszcze uwielbiam jej zapach, pachnie tak... ekskluzywnie, luksusowo A nad jakimi kolorami myślisz? Karmel jest bardzo uniwersalny, do wszystkiego pasuje, dlatego też ja zdecydowałam się na tę wersję. Stwierdziłam, że skoro mam wydać kupę kasy to na coś, co będzie właśnie uniwersalne i co będę mogła łączyć z wieloma ubraniami a tym samym często nosić. Myślałam też nad granatem, na żywo jest bardzo ładny i też będzie mi pasował do garderoby ale to może na wyprzedaży sobie fundnę Zieleń też ma ciekawy odcień, myślę, że będzie się pięknie komponować z szarością, ale to taki w sumie mało uniwersalny kolor, szkoda żeby nosić torbę parę razy w roku a przez resztę czasu żeby leżała na dnie szafy. Czerwień też ładna, raczej ciemna. W ogóle udały im się wszystkie kolory Cytat:
Posiadam szeroką górę i węższy dół, mało co leży na mnie perfekcyjnie ![]() W marynarkach obowiązkowo muszę niemal zawsze przeszywać guzik na palcach jednej ręki mogę policzyć egzemplarze, w których nie musiałam tego robić. Przez szerokie ramiona i duży biust często muszę nosić ubrania w rozm. L a niestety producenci najwidoczniej zapominają, że L nie musi oznaczać osoby o sylwetce generalnie wszędzie zaokrąglonej, że taki rozmiar mogą nosić osoby szczupłe ale np. biuściaste. Podobnie jest z rozmiarem XS - nie każda kobieta go nosząca jest płaska jak deska. Wkurza mnie też w sukienkach z wyraźnie odciętymi miseczkami na biust (np. jak tutaj) jednakowy rozmiar miseczki (czytaj bardzo mały) dla rozm. 34 i dajmy na to 42 O ile szczupłe panie mogą mieć piersi zarówno małe jak i większe, tak kobiet bardziej korpulentnych z miseczką poniżej C jeszcze nie spotkałam To się nagadałam
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Granatowy jest bardziej praktyczny i uniwersalny, ale serce podpowiada zieleńCytat:
) Tym bardziej wszystko uwidoczniło się teraz, wiosną, kiedy siłą rzeczy nosi się lżejszą odzież. Ja zawsze biegam w sukienkach przez letnie miesiące i nie chciałabym tego zmieniać. Chyba będę musiała przerabiać sukienki, bo innego rozwiązania nie widzę. Problem komplikują ponadto chudziutkie ramiona - ciężko dopasować rękawy. Generalnie oferta sklepów mnie podłamała
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

Ja też uwielbiam sukienki i spódnice, a od pewnego czasu mam w nosie co sobie myślą, bo wychodzę z założenia, że lepiej się za bardzo wystroić niż wyglądać przy innych niechlujnie 

mam nadzieje, że będzie bardzo brzydka 
ble

Posiadam szeroką górę i węższy dół, mało co leży na mnie perfekcyjnie