IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 22:28   #4531
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IV

heja Babole

Giovannina
dziewczyny już wiele tu napisaly odnośnie sczepien. i chyba rzeczywiście najlepiej jak ta pierwsza bcg w Pl a kolejne w Irl. Pierwsza jest na 2 miesiące.. ale nic się nie stanie jak będzie poślizg z tego co wiem,jakbyś dodatkowo chciala na rota szczepić to do 6 tyg.
koleżanka ma synka starszego od mojej Sary o 1,5 miesiąca..i pierwsze szczepienie mieli terminowo na 2m-ce a kolejne z duuża obsuwą,bo byli w Pl 3 miesiące. szczepienia na 6 miesięcy mial później niż Sara. więc na pewno można to przekladać

Jaszczka.. dobrze,że nic Wam się nie stalo! a dolegliwości wspólczuje

Agnes.. dobrze piszesz a teraz do praktycznych zajęć czas przejść

wanilka 3mamy kciuki za pracę! no i owocnych staranek

jagdeb jak tam u Was??

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-05-04 o 22:35
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 01:28   #4532
rusalka12
Zadomowienie

Tylkokasia fotki cuuuudne!
Stary 2012-05-05, 09:07   #4533
giovannina
Raczkowanie

stokrotka - dzieki za kolejny glos.

tylkokasia - piekne zdjecia....

dzis wPL pieknie wiec planuje spacerek, musze nacieszyc sie pogoda za nim wroce do domku.
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:22   #4534
sylwiatkoo1
Zadomowienie

tylkokasia przepiekne foteczki malusia kest cuuudna!!!

giovanina zazdroszcze pogody!!! mam nadzieje, ze od 18 maja tez bedzie tak ladnie, bo lecimy na urlopik

Ząbki
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:50   #4535
kapukat
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny grono nam się powiększa jak widzę
TylkoKasia - fotki cudne a ta czupryna mnie powala za każdym razem jak się czujesz? wracasz do zdrowia?

jej jak Wy ostanio zaczęłyście galopować z tymi postami, jak byłam w ciąży i miałam czas czytać to Was gdzieś wywiało, jak teraz próbuję, to niestety nie nadążam.
My teraz przechodzimy okres kolki....tragedia, wyglądamy jak zombi. Ale co tam, przyszła to i podobno przejdzie.
dzisiaj postanowiłam ostro że skoro skończyły się 4 tygodnie po porodzie, to z lekka, ale bardzo leciutko zaczynam ćwiczyć, bo ta galaretowata ja mnie przeraża - no jeszcze tylko czekam na wyniki badań tarczycy, żeby zobaczyć czy dalej gra mi na nerwach i zamierza niszczyć moje "odchudzeniowe" plany

jak u Was z pogodą? u mnie totalna beznadzieja, niebawe popadniemy w jakąś depresję = jeszcze takiego kwietnia i maja odkąd mieszkam w Irlandii nie widziałam. Gdzie nasza wiosna? jeden dzień mieliśmy tylko słońce a teraz znowu leje...ach

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

no obiecałam Wam zdać raport więc - oto mój poród był dla wszystkich zaskoczeniem dosłownie. Wody odeszły mi na środku miasta, oczywiśście mój koszmar się sprawdził, na totalnym pustkowiu, bo to ani centrum, ani do autobusu blisko, ani taksówki pod okiem, po drugiej stronie mostu gdzie niczego i nikogo nie było Miałam wielki problem z wyborem czy wziąć taksówkę, czy autobus, bo spodnie miałam totalnie mokre....ale nim doszłam do centrum wody mi już tak leciały, że zdecydowałam się na taksówkę. Przyjechałam do domu, bo mięso miałam w torbie. Pan w taksówce pytał się mnie trzy razy czy na pewno do domu a nie do szpitala to mu tlumaczę że mam mięso i że muszę włożyć do lodówki - zabrałam teczkę i torbę. Poczekałam na znajomego - przyjechał i zabrał mnie z R do szpitala, tam sobie posiedziałam na poczekalni godzinkę, bo przyjmowali wg kolejności przyjścia a nie sprawy z którą się poszło, zrobili mi Kgt, sprawdzili czy mam skórrcze - żadnych. Pani powiedziała do mnie że to będzie dłuuuugi wieczór więc żebym coś sobie zjadła albo wypiła, albo się gdzieś przeszła, ulokowali mnie na sali - nie minęła godzina jak coś mnie walnęło w plechy - jedynym miejscem w którym mogłam siedzieć była...toaleta Pani przyniosła mi Panadol, bo strasznie mnie bolał brzuch twierdząc, że jeszcze długa noc przede mną i może trochę poboleć, ale za jakieś 15 minut już siedzenie w toalecie nie pomagało więc R wezwał pielęgniarkę - ta podeszła do mnie mówi - połóz się to Cię zbadam, kładę się na łóżku, a za chwilę uciekam z niego w tępie błyskawicy, ona mówi że musi mnie zbadać a ja jej mówię że tylko na stojąco albo na podłodze bo na łóżku nie jestem w stanie siedzieć, patrzyła na mnie jak na nakręconą bo przeciez miało być dllllluuuuuga noc - zawołała położną ta mnie obmacała i krzyknęła - natychmiast z nią na łóżko i jedziemy na dół... przeraziłam się bo myślałam że coś z dziekiem, ale zwiezli mnie na dół dali do Pani doktor a ta do nich - przecież ona ma 10 cm i już rodzi! .... od pierwszego bólu do wyjścia Adama minęło może 1.5 h. Urodziłam na dwóch panadolach
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 13:10   #4536
Katia25
Wtajemniczenie

Tylkokasia
Śliczne maleństwo!!!! Piękna sesja .
Kapukat
Współczuje kolek, oby szybko przeszły .
A akcja porodowa super expres żeby każdy poród tak wyglądał . Ja całe szczęście tez nie moge narzekać na swój

Pogoda faktycznie dobija masakrycznie !!!!
Nie wiem czy to przez pogodę czy jaka cholera ale mam deprechę na maxa! Nic mi sie dosłownie nie chce , ciagle jestem zmęczona , najchętniej wskoczyła bym pod koldre i spała ile sie da

Ok spadam ,chłopaki pojechali do lasu , a ja mialam rozkaz odpoczywać i nic nie robić i taki mam zamiar
Stary 2012-05-05, 15:07   #4537
jagdeb
Rozeznanie

Cześć,

tylkokasia sliczne zdjątka

kapukat niesamowita historia, dzielna z ciebie kobieta a poród błyskawiczny tylko pozazdrościć

katia to korzystaj i odpoczywaj

U nas wszytsko kręci się wokół powrotu, ostatnio głównie zakupowo bo kupujemy tonę ciuchów i innych rzeczy na zapas, nawet herbatę będę wywozić z iralndii, mojego ukochnego Lyonsa A poza tym w ten weekend urodzinkowo bo Basia ma do zaliczenia aż dwa przyjęcia i dobrze się składa bo co innego w taką nie teges pogodę można robić.
I już doczekać się nie mogę bo za 1,5 tygodnia mój tata przyjeżdża już żeby zostać do końca i pomóc nam wrócić

jagdeb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 17:00   #4538
pcynesia
Rozeznanie

Katia, to chyba przez ta pogode. Z kim bym nie gadala to kazdy ma dosc i teskni za sloncem. Odpoczywaj teraz ile wlezie jak chlopakow nie masz.

Eve, Olus ma piekne wlosy! Jak tam u Was z myciem glowy? Daje sobie Olek umyc wloski?
Oczywiscie Mayeczka sliczna

Kapukat, no faktycznie akcja super expresowa szybko Ci poszlo.
Trzymam kciuki, zeby kolki szybko minely.

ide drzemac buziaki!
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:11   #4539
sylwiatkoo1
Zadomowienie

kapukat jestes normalnie stworzona do rodzenia!!! super, ze poszlo tak szybko!!! a ztymi wodami w srodku miasta to scena filmowa normalnie

Jagdeb ale wam fajnie z tym powrotem a w pl macie juz jakies plany co do pracy jesli moge spytac?

Eve dolanczam sie do tego co pcynesia napisala Olus wlosami wymiata jejku jak wy je wychodowaliscie? strasznie podobaja mi sie dluzsze wlosy u chlopcow, ale moj Niki ma takie lichutkie...

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Pcynesiu, a co tam drzemac bedziesz x factora wlacz

Ząbki
Stary 2012-05-05, 21:46   #4540
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_

tylkokasia - Przesliczne zdiecia i malenstwo!!!
kapukat - Gratulacje i na prade ekspresowy porod. Widac Twojej dzidzi spieszylo sie bardzo zeby poznac rodzicow
Z tego co mowilas tutaj Cie przytrzymali w szpitalu, moja przyjaciolka w sierpniu rodzila w anglii... wody jej odeszly w domu tak wiec pojechali do szpitala i powiedzieli ze to bedzie 'dluga' noc...ale ze nie ma skurczow zbyt czesto wiec ma wracac do domu!!! To byl piatek albo sobota ...nie pamietam. W kazdym razie do szpitala przyjeli ja dopiero w niedziele rano! Nie wiem jakie sa praktyki tu czy w polsce ale bylam zaskoczona ze kazano jej wrocic do domu...
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 21:51   #4541
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

wanilka ja mialam taka sytuacje jak ty jak przeczytasz wczesniejsze watki to zobaczysz odeszly mi wody pojechalam do szpitala ale nie mialam rozwarcia wiec mnie do domu wyslali i chodzilam dzien bez wod,ponoc w szpitalu mowili ze mozna chodzic 24 bez wod,
tylkokasia ladne zdjecia,
kapukat ale mialas akcje porodowa
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 22:15   #4542
jagdeb
Rozeznanie

sylwiatko plany co do pracy mamy tylko zobaczymy jak to wyjdzie. Jedziemy w ciemno bo nagranego nic nie mamy.Ja bym chciala znalezc coś w marketingu, zeby miec podobna prace jak tutaj a jak nie tak to cos innego biurowego, zobaczymy. A tz sam do konca nie wie co by chcial robic
Zobaczymy, jakoś się musi wszystko ułożyć

jagdeb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 22:16   #4543
giovannina
Raczkowanie

sylwiatko - napewno bedziesz miala super pogode w maju, na jak dlugo i w jaki region sie wybieracie?

a propos wod to powiem jak to jest w PL, mojej kolezance odeszly wody, wiec natychmiast pojechali do szpitala, tam czekano/wywolywano skurcze ale bez efektu, po ok 15 godzinach podjeto decyzje o cc. chyba jej synek mial slabetetno czy cos. ale wszystko sie dobrze skonczylo.
Z tego co sie orientuje to tutaj (w PL) nie wysylaja do domu tylko klada na patologie ciazy celem obserwacji.
Stary 2012-05-05, 22:36   #4544
francmal
Rozeznanie

Kapukat to faktycznie ekspres z tym porodem

Edytowane przez francmal
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:15
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 22:52   #4545
Eve1603
Zakorzenienie

Pcynesiu
Sylwiatkoo
dziekuje w imieniu Olka nic specjalnego z wlosami nie robimy, nigdy ich nie scinalam po prostu, poza grzywka. Mycie jest bezproblemowe, czasami z czesaniem jest problem, niestety nie daje sie przekonac na zwiazanie ich Ma sliczny chlodny odcien blondu z pasemkami choc na zdjeciach tego tak nie widac. Maya poki co ma niemal platynowy blond

Tylkokasia
ladne zdjecia, choc jak troche "zboczona" jestem i wole jak dzieci maja otwarte oczy te sa ladne, ale jesli widze na wszystkich ze ma zamkniete oczka, to pewien niepokoj zaczynam odczuwac. Jednakze niesamowita fryzure ma dziecie Twe Uwielbiam takie wlochatki.

Wanilka
a kolezanka z Anglii nie wrocila do domu po 2-3 godzinach od porodu? Bo tam maja jakies centra "rodzeniowe", rodza i po chwili do domu wracaja

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 23:35   #4546
giovannina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Pcynesiu
Sylwiatkoo
dziekuje w imieniu Olka nic specjalnego z wlosami nie robimy, nigdy ich nie scinalam po prostu, poza grzywka. Mycie jest bezproblemowe, czasami z czesaniem jest problem, niestety nie daje sie przekonac na zwiazanie ich Ma sliczny chlodny odcien blondu z pasemkami choc na zdjeciach tego tak nie widac. Maya poki co ma niemal platynowy blond

Tylkokasia
ladne zdjecia, choc jak troche "zboczona" jestem i wole jak dzieci maja otwarte oczy te sa ladne, ale jesli widze na wszystkich ze ma zamkniete oczka, to pewien niepokoj zaczynam odczuwac. Jednakze niesamowita fryzure ma dziecie Twe Uwielbiam takie wlochatki.

Wanilka
a kolezanka z Anglii nie wrocila do domu po 2-3 godzinach od porodu? Bo tam maja jakies centra "rodzeniowe", rodza i po chwili do domu wracaja

centra rodzeniowe?! o Boze, masakra jakas
Stary 2012-05-06, 00:16   #4547
mushka
Raczkowanie

Czesc kobitki

AniaTb-welcom back,kilka tyg a dzieci sie tak zmieniaja szok,ja tez nie moge sie doczekac kiedy moj maly podrosnie na tyle ze bedzie mogl bawic sie z Hania.Pisalas ze bylas w pl czy lcialas z Tz czy sama z dzieciaczkami?Ja planuje sie wybrac ale w jedna strone musialabym sama leciec i sie troche cykam.

TylkoKasia-ladna syesyjka.

jagdeb-pozdrawiam

sylwiatk-zapomnialam zapytac na ostatnim zdjeciu ktore wrzucilas masz przesliczna chuste\apaszke skad to cudensko?

Eva-Oleczka cudna,naprawde masz sliczne dzieci jest sie czym chwalic i byc dumna.

Kapukat-szczesciaro jedna,faktycznie expresowo.Lacze sie w bolu u nas tez kolkowo.

Pcynesiu-u nas ostatnie dwa wieczory to byl placz ale inny niz ten kolkowy to bylo raczej marudzenie plus krzyk nie chce byc sam a spac mi sie nie chce.A dzisiejszy wieczor super, Maluszek spi a ja upajam sie bloga cisza.

Katia-ja tez sie tak czuje zupelnie bez sil,jestem pewna ze to przez pogode.Niech sie juz polepszy bo swira idzie dostac.Mam nadzieje ze troche odpoczelas ja chlopaki wybyli z domu.

Jaszczka-dobrze ze sie nic nie stalo,a co do dolegliwosci to ja nie wiedzialam ze TAM tez moze sie cos takiego trafic ,oby po porodzie szybko minelo.U mnie Hanula rowniez spi ze mna.Malego odkladam do lozeczka bo wiem jak to ciezko wyprowadzic potem dziecko z lozka.

A ja w srode mialam pierwsza lekcje jazdy i szukam teraz jakiegos malego taniego samochodu dla siebie.Jestem zdeterminowana mam nadzieje ze tym razem nie stchorze ,trzymajcie kciuki.

Wlasnie czytam antologia- Absurdy PRL-U i boki zrywam.Teraz sie smiac mozna ale wtedy ludziom do smiech nie bylo ja i tak mam sentyment do czasu postkomunistycznego kiedy to wszystko bylo nowoscia i wydawalo sie ze teraz to bedzie super duper.Ehhhh ale ja chyba watki pomylilam.

Spadam czytac dalej,milej niedzieli wam zycze,pa
mushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:37   #4548
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Mushko apaszke kupilam w kochanym pennysku trzymam kciuki za nauke jazdy, tym razem musisz dac rade a za to w przyszlosci bedzie ci latwiej zaladujesz dzieciaczki i hej do przodu

giovanina wybieramy sie na 10 dni, wielkopolska, okolice Poznania

jagdeb pewnie, ze musi sie ulozyc najwazniejsze ze macie optymistyczne podejscie

u nas 4 dzien nocnikowania! byly tylko dwie wpadki, a to przez to ze Niki za pozno powiedzial ze chce siusiu i nie zdazylam sciagnac portasow.

Ząbki
Stary 2012-05-06, 00:50   #4549
mushka
Raczkowanie

Sylwus-no ze ja przegapilam taka pieknosc to nie wiem jak sie stalo.
Wydaje mi sie ze wam nocnikowanie pojdzie szybko bo juz kiedys pisalas ze Nikus raczej gotowy.Powodzenia.
mushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 01:14   #4550
Eve1603
Zakorzenienie

Mushka
wiesz, ze cie kocham specjalnie?

Giovaninna
no wiem, ze to nie do pomyslenia z tymi porodami, pewnie "normalnie" w szpitalach tez mozna Kolezanka miala o tyle fajnie, ze dzieci po prostu robily "hop" i juz i mogla wracac do domu, bardzo to sobie chwalila. Ja akurat kilkudniowy pobyt w szpitalu traktowalam jak odpoczynek

A wiecie ze 3 lata temu juz w szpitalu lezalam ? Juz bylam po masazu szyjki i po pierwszym przyspieszaczu oj lezka sie w oku kreci...

Wrzucilam jeszcze jedno zdjecie do "dziabagow" na FB

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2012-05-06 o 01:18
Stary 2012-05-06, 01:27   #4551
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Mushko moze jeszcze trafisz na nia?

Eve i pomyslec, ze to juz tyle czasu minelo ach zaraz Mayka bedzie miala 3 latka, a Olis bedzie z plecaczkiem do szkoly maszerowal w mundurku a tak przy okazji uwielbiam te mundurki co tutaj dzieci nosza

Ząbki
Stary 2012-05-06, 01:54   #4552
Eve1603
Zakorzenienie

Sylwiatkoo
chcesz mnie do lez doprowadzic? Maya 3 latka? o nol !!!

Stary 2012-05-06, 07:53   #4553
ania_tb
Raczkowanie

Tylkokasia fajne zdjęcia, no a modelka to w ogóle wymiata I ta czuprynka

Kapukat super, że wszystko tak szybko poszło Przynajmniej się samym porodem nie wymęczyłaś. Mam nadzieję, że szybko się uporacie z kolkami.

Cytat:
Napisane przez mushka Pokaż wiadomość
Czesc kobitki
AniaTb-welcom back,kilka tyg a dzieci sie tak zmieniaja szok,ja tez nie moge sie doczekac kiedy moj maly podrosnie na tyle ze bedzie mogl bawic sie z Hania.Pisalas ze bylas w pl czy lcialas z Tz czy sama z dzieciaczkami?Ja planuje sie wybrac ale w jedna strone musialabym sama leciec i sie troche cykam.
Mushko nie, nie i jeszcze raz nie! Ja leciałam w jedną stronę z teściową, w drugą z Tżem i było bardzo ciężko, szczególnie podczas przechodzenia przez bramki, wsiadania do samolotu itd. Jeżeli nie masz z kim polecieć, to ja bym nie ryzykowała.
Fajnie, że zdecydowałaś się zrobić prawko. Na pewno się przyda przy dwójce maluchów

Udanego długiego weekendu dziewuszki

ania_tb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 10:56   #4554
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Sylwiatkoo
chcesz mnie do lez doprowadzic? Maya 3 latka? o nol !!!

Mushko moze ci byc troche ciezko samej, no chyba, ze Hania jest juz na tyle grzeczna, ze wiekszosc swojej uwagi bedziesz mogla skupic na Leonku....mnie zawsze irytuje to, ze nim dojde do bramki tam juz wszyscy stoja pomimo iz do lotu jest np godz. moze ktos z rodzinki moglby przyleciec i ci pomoc? ale wiadomo to juz wiaze sie z wiekszymi kosztami.

u nas zapowiada sie piekny dzien oby tak zostalo.

Ząbki
Stary 2012-05-06, 11:40   #4555
pcynesia
Rozeznanie

Mushko, a masz jakas chuste do noszenia Leoska? Bo moze wtedy byloby Ci ciut lżej podczas podrózy samej z dzieciaczkami. Chociaz z niego juz pewnie niezly klocuszek jest
Fajnie, ze robisz prawko

Sylwiatko, powodzenia w nocnikowaniu, ale widze, ze juz idzie dobrze

Kobietki moje kochane, powiedzcie mi gdzie tu moge kupic ubranka dla dzieci w rozmiarze 92 cm? Bo rozmiar 18-24 m odpowiada mniej wiecej wzrostowi 86 cm, a juz pozniej 2-3 latka 98 cm no i to 92 gdzies jakby zaginelo. Tzn. widzialam w Dunnsie na 90 cm ale nigdzie indziej podobnego rozmiaru nie widzialam.

I jeszze jedno pytanko: czy wiecie od kiedy beda dostepne na necie bilety na Swieta? mamy taki ambitny plan poleciec do Polski na Swieta (pierwszy raz odkad tu jestesmy czyli ponad 6 lat) no i wiadomo, ze im wczesniej zamowimy tym ceny beda chyba bardziej przyjazne.

My zaraz spadamy do kulkolandu a pozniej na jakis spacerek jesli sie pogoda nie zmieni.
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 13:37   #4556
francmal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pcynesia Pokaż wiadomość
Mushko, a masz jakas chuste do noszenia Leoska? Bo moze wtedy byloby Ci ciut lżej podczas podrózy samej z dzieciaczkami. Chociaz z niego juz pewnie niezly klocuszek jest
Fajnie, ze robisz prawko

Sylwiatko, powodzenia w nocnikowaniu, ale widze, ze juz idzie dobrze

Kobietki moje kochane, powiedzcie mi gdzie tu moge kupic ubranka dla dzieci w rozmiarze 92 cm? Bo rozmiar 18-24 m odpowiada mniej wiecej wzrostowi 86 cm, a juz pozniej 2-3 latka 98 cm no i to 92 gdzies jakby zaginelo. Tzn. widzialam w Dunnsie na 90 cm ale nigdzie indziej podobnego rozmiaru nie widzialam.

I jeszze jedno pytanko: czy wiecie od kiedy beda dostepne na necie bilety na Swieta? mamy taki ambitny plan poleciec do Polski na Swieta (pierwszy raz odkad tu jestesmy czyli ponad 6 lat) no i wiadomo, ze im wczesniej zamowimy tym ceny beda chyba bardziej przyjazne.

My zaraz spadamy do kulkolandu a pozniej na jakis spacerek jesli sie pogoda nie zmieni.

Wiem, ze sa juz na OLT express to jakas nowa linia z tym, ze lata z Cork do bydgoszczy wiecej szczegolow i tras nie znam a ta akurat sie siostra interesuje i za 4 osobowa rodzine wyszloby im okolo 800 zl w 2 strony.
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 14:10   #4557
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Pcynesiu jesli chodzi o rozmiarowke to znam wlasnie tylko taka co wymienilas, tez mialam maly problem z ubrankami jak te na 24 miesiace byly juz za male a te na 2-3 latka troche jeszcze duze. ale z tego co pamietam to rzeczy z pennysa maja chyba troche zanizona rozmiarowke. bilety na swieta powinny byc juz w czerwcu, z reguly 6 miesiecy wczesniej sa wystawiane.

Ząbki
Stary 2012-05-06, 14:21   #4558
pakusia86
Zakorzenienie

Narobiłam sobie planów na niedzielę i oczywiście nici z tego, zapowiada się na deszcz ehhhh

U nas odpieluchowanie zakończone ! Od kilku dni nie mamy ani jednego pampersa w domu Już z nocną pieluszką się pożegnaliśmy

Kapukat EKSPRESOWY PORÓD ! Tylko pozazdrościć tak szybkiego porodu ! Musiałaś nieźle się denerwować tym że złapał Cię na jakimś odludziu ! Ale powiem Ci że się uśmiałam z Twojego opisu ! Normalnie jak z produkcji kinowej A ten wątek z włożeniem mięsa do lodówki?! Jesteś fenomenalna !!!! Co tam dziecko w drodze! Ważne by się mięso nie zepsuło

Eve nawet nie mów że znowu będziemy tu płakać i wspominać jak to było 3 lata temu !!! Mi już się udziela ... jak co roku, wracam do czytania od pierwszej części chusteczki w ręce! winko...

Pcynesia Rozmiarówki takie właśnie są... też mieliśmy problemy, bo ten przeskok jest nienormalny ! Ale na całe szczęście Kuba szybko rośnie, więc nosił tylko chwilkę za duże ciuchy Na ten okres pozostaje wybierać takie ciuchy by spokojnie móc podwijać czy to nogawki czy rękawki

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 15:12   #4559
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
tylkokasia - Przesliczne zdiecia i malenstwo!!!
kapukat - Gratulacje i na prade ekspresowy porod. Widac Twojej dzidzi spieszylo sie bardzo zeby poznac rodzicow
Z tego co mowilas tutaj Cie przytrzymali w szpitalu, moja przyjaciolka w sierpniu rodzila w anglii... wody jej odeszly w domu tak wiec pojechali do szpitala i powiedzieli ze to bedzie 'dluga' noc...ale ze nie ma skurczow zbyt czesto wiec ma wracac do domu!!! To byl piatek albo sobota ...nie pamietam. W kazdym razie do szpitala przyjeli ja dopiero w niedziele rano! Nie wiem jakie sa praktyki tu czy w polsce ale bylam zaskoczona ze kazano jej wrocic do domu...

u nas w szpitalu nikogo nie wysyłają jeśli mówisz że nie chcesz wyjść, nawet jak brak akcji. Wody Ci odeszły i masz prawo być w szpitalu pod ochroną jeśli tego sobie życzysz, ja nie miałam żadnej akcji porodowej a jednak zostałam wysłana na salę

Cytat:
Napisane przez jagdeb Pokaż wiadomość
sylwiatko plany co do pracy mamy tylko zobaczymy jak to wyjdzie. Jedziemy w ciemno bo nagranego nic nie mamy.Ja bym chciala znalezc coś w marketingu, zeby miec podobna prace jak tutaj a jak nie tak to cos innego biurowego, zobaczymy. A tz sam do konca nie wie co by chcial robic
Zobaczymy, jakoś się musi wszystko ułożyć
trzymam kciuki żeby się udało - no i lekko zazdroszczę powrotu

Cytat:
Napisane przez mushka Pokaż wiadomość
Kapukat-szczesciaro jedna,faktycznie expresowo.Lacze sie w bolu u nas tez kolkowo.
A ja w srode mialam pierwsza lekcje jazdy i szukam teraz jakiegos malego taniego samochodu dla siebie.Jestem zdeterminowana mam nadzieje ze tym razem nie stchorze ,trzymajcie kciuki.

Wlasnie czytam antologia- Absurdy PRL-U i boki zrywam.Teraz sie smiac mozna ale wtedy ludziom do smiech nie bylo ja i tak mam sentyment do czasu postkomunistycznego kiedy to wszystko bylo nowoscia i wydawalo sie ze teraz to bedzie super duper.Ehhhh ale ja chyba watki pomylilam.

Spadam czytac dalej,milej niedzieli wam zycze,pa
łączę się w bólu co do kolek
co do jazd - trzymam mocno kciuki, bo sama nie mogę się przemóc żeby tutaj wsiąść do samochodu, więc mam nadzieję, że Tobie się to uda

Cytat:
Napisane przez pcynesia Pokaż wiadomość

zazwyczaj pojawiają się na przełomie czerwca i lipca
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 16:34   #4560
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Pakusiu dla Kubulcia!!! super sobie poradziliscie!!! tez juz bym chciala byc na tym etapie u nas poki co 5 dzien i jest ok, dzisiaj po nocy pampek byl suchy, a Nikos zaraz po przebudzeniu powiedzial ze chce siusiu i ladnie zrobil na nocniczek caly czas myslalam ze jest latwiej z pieluchami, ale teraz stwierdzam ze nocnik jest o wiele lepszy, a jak juz bedzie kibelek to juz calkiem bede przeszczesliwa

ja mam maly problem dziewczyny, bo tego 18 maja mamy urlop no i tz jedzie autem, bo mamy polskie auto do wywiezienia i sprzedania w pl, a ja ze wzgledu na Nikosia mialam leciec z nim samolotem, ale bilety sa troszke drogie i teraz sie zastanawiam czy nie pojechac tez z Nikim razem z tz troszke bysmy zaoszczedzili, ale nie wiem czy jest to warte meczenia Nikosia w aucie prom mamy o 21, wiec po promie Nikos by napewno spal cala noc, pewnie do Niemiec bysmy dojechali,pozniej jakis dlugi postoj no i Niemcy juz w dzien, a to jakies 8 godz jazdy..nie wiem co robic normalnie

Ząbki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości