|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
ale bede musiala sie upomniec o nie. Impreza swietna! Dziewczyny najpierw spotkały sie w moim mieszkaniu, ktore cale przystroiłam (balony, girlandy z napisami"wieczór panienski") itp. PM dostala od nas upominki(seksowna bielizne, ulubione kosmetyki kapielowe, poradniki malzenskie , ale takie smieszne, no i przykazania żony ). Chłopacy spotkali w mieszkaniu pana młodego. Oczywiscie i my i oni skosztowaliśmy %, wiec juz w fajnych humarach pojechalismy na kregielnie. Chlopacy juz byli na miejscu, ale siedzielismy przy innych stolikach, tak ze na parkiecie sie tylko widzielismy. Pozniej przyz 2 godz mielismy wynajete tory do kregi i swietnie sie bawilismy-mimo tego ze wiekszosc z nas grala pierwszy raz nie jest tak zle-polecam wszystkim i powiem Wam, ze wcale nie trzeba miec striptizera albo panienek zeby uwazac za udany taki wieczor,a niestety spotkalam sie z ludzmi ktorzy tak uwazaja wystarczy paczka najlepszych przyjaciol i wszedzie mozna sie swietnie bawic juz sie nie moge doczekac do swojego panienskiego a jutro idziemy na slub i wesele do wlasnie tych znajomych
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie cieszę się, że imprezka się udała. Mój panieński za 2 tygodnie
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mam nadzieje, ze kryzys szybko u Was minie i bedziecie mogli zrobic wszystko tak jak bylo zaplanowane
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tak to będzie extra!!!---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- a muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj wreszcie kupiłam buty!! <jupi> zamówiliśmy też dzisiaj z TŻem obrączki-będą się robić...no i oglądaliśmy mebelki....wybraliśmy już kuchnię.. ale fajny dzień dzisiaj miałam.....aaa...jeszcze byliśmy dzisiaj na pierwszym spotkaniu poradni rodzinnej
|
|
#3067 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie da się dogodzić wszystkim.---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
nalałam wody, nie leciało, dmuchnęłam i zaczęło lecieć ciurkiem. Jak bym chciała żeby leciało jak trzeba to chyba płuca musiałabym wydmuchać
|
|
#3068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(są lekko wypukłe) w załączeniu.Masz rację w sumie, tak to juz jest że rodzice jakoś tam sobie wyobrażają ślub swoich dzieci i często ciężko im zrozumieć czy zaakceptować inny punkt widzenia młodych. A co do kosztów i finansowania samemu - takie czasy. Po co wypruwać żyły rodzicom jak jest im ciężko jeśli można samemu trochę zacisnąć pasa - zgadzam się.
|
|
#3069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to zupełnie inaczej wygląda. O ile pamiec mnie nie myli to w poprzedniej wersji zdjęciowej ta sukienka (warstwy) po prostu wisiały na Tobie. Teraz masz chyba jakieś koło pod spodem(?) bo bardzo ładnie się układa. I od razu wygląda inaczej. Zobacz jaka różnica jak założysz coś byle jak byle było bez koniecznych dodatków to suknia wygląda zupełnie inaczej niż w rzeczywistości pewnie stąd kilka ocen negatywnych było
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że niby czemu? a ja właśnie będę miała chocby dlatego że ładnie wygląda obok obrączki a poza tym żeby Tż palców nie pomylił ze stresu bo pierścionek ja na środkowym noszę (gorzej jak ja pomylę jego palce)![]() tak metrykę do ślubu ale dokumenty ślubne spisujemy za miesiąc więc nie straci ważności, te wszystkie dokumenty takie jak np. odpis aktu urodzenia z USC są potrzebne do protokołu przedślubnego i będzie się liczyc data tego właśnie dokumentu (czy się kurde mylę to mnie oświeccie)??? ja to nie mam pewności czy my się chociaż bujac umiemy ![]() Cytat:
będzie dobrze napewno![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nawet jeśli mają jakieś sugestie to starają się nie naciskać więc ja jako takiego problemu nie mam czy to ze strony moich rodziców czy przyszłych teściów.
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-05-04 o 22:48 |
|
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
"tak właśnie
Gorzej jeśli rodzic zamienia to wesele w koszmar swoim apodyktyzmem. Widziałam setki takich wstrętnych mamusiek. Oczywiście miłych widziałam więcej, ale te niektóre wstrętne to do śmierci będę pamiętać.
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasy nieciekawe a i różnie w życiu się układa, ja zawsze starałam się być jak najbardziej samodzielna i liczyć na siebie, wiem, że rodzice bardzo chcieli by pomóc ale nie wyobrażam sobie, żeby się zadłużali albo oddali swoje ostatnie pieniądze na ten cel. Już i tak mamy u nich do spłacenia dług, którego nie da się wycenić - to wszystko co dla nas przez lata poświęcali i wychowywali nas na dobrych ludzi (taką mam nadzieję )
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Wariate - ta sukienka nie ma koła
i nie ma w niej żadnych radykalnych zmian oprócz dopiętych ramiączek Na jednym zdjęciu sukienka ma podpięty tren i dlatego się inaczej układa ![]() Malgos_12 - pod pachami na gorsecie są wykruszone koraliki więc nic mi nie obciera rąk Każdej dziewczynie pasuje co innego. Jednym falbanki drugim koronki a jeszcze innym co innego. Najważniejsze żeby każda PM czuła się dobrze w swojej sukience bo to jej najważniejszy dzień Któraś z dziewczyn pytała się o buty ze strony białebuty.com.pl - buty są naprawdę wygodne i mogę z czystym sumieniem je polecić
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak dobrze pójdzie to za 5 miesięcy będę "ciężarówką"
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
mabi84 - tak to już jest z rodzicami że często chcieli by za Nas decydować. W Waszym przypadku lepsze były by pieniądze na mieszkanie ale rodzicom nie przetłumaczy. A co do decyzji posiadania dzidziusia to wielkie
![]() My jesteśmy w tej lepszej sytuacji że rodzice pomogli Nam przy kupnie mieszkania a My zrobiliśmy generalny remont i całe wyposażenie. Ten plus tego że zrobiliśmy wszystko w swoim guście i kolorystyce. |
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 miesiące na pewno akt urodzenia jest ważny, no ale to nie jest do protokołu... Cytat:
To ja pytałam o butki, też u nich kupiłam i byłam ciekawa opinii, chyba jeszcze nie spotkałam się ze złą o butach od nich. Ja również jestem zadowolona, a nie prosiłaś żeby obcas był w kolorze pomarańczowym? Z ciekawości pytam, bo ogólnie dobrze to wygląda i w takim odcieniu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta!
Do naszego ślubu pozostało zaledwie 35 dni... i powiem wam, że mamy problem - nie potrafimy się zdecydować na piosenkę na pierwszy taniec i zwracam się do was z prośbą, abyście oceniły, która piosenka waszym zdaniem będzie lepsza na pierwszy taniec...? Dodam, że jak i do jednej, tak i do drugiej chcemy tańczyć nieskomplikowanego walca wiedeńskiego ![]() Propozycja numer 1 -> Emmanyel Moire - Je fais de toi mon essentiel tutaj link -> http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ Propozycja numer 2 -> Bracia - Za szkłem link -> http://www.youtube.com/watch?v=7Z5MkaDQFME Obie piosenki oboje bardzo lubimy i kurde ciężko nam się zdecydować. Co o tym sądzicie?
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obie fajne- ciężka sprawa Zależy co chcecie- czy aby goście rozumieli tekst (chyba że są francuskojęzyczni) czy nie. Zależy też kto Wam tą piosenkę będzie grał- czy zespół sam zagra czy też puści z mp3.Mi jednak osobiście bardziej podoba się pierwsza- taka bardziej romantyczna i chyba do walca lepszaDo naszego ślubu zostało 42 dni a jesteśmy w lesie z tańczeniem. Mamy piosenkę mieliśmy iść do jakiejś szkoły żeby nam choreografię zrobili ale kompletnie nie mamy czasu Jak nie praca to jakieś inne sprawy albo TŻ na szkolenia jedzie (takie 3-4 dniowe). Chyba będę musiała sama coś wymyśleć ![]() Tusia Ty kiedyś podawałaś jakiś namiar do fajnego choreografa i nauczyciela i z tego co wiem mówiłaś że dobry. Mogłabyś mi na priv podać bo nie mogę odszukać w tym rozrośniętym wątku
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-05-05 o 08:38 |
|
|
|
|
#3080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym parę rzeczy już mamy zakupione czy zamówione, ale patrząc na to co nas jeszcze czeka to kropla w morzu. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Twój widzę, jest w stylu "łezki" ja natomiast będę chciała mieć robiony na zamowienie, tak by pasował mi do sukienki. Ale to bliżej przymiarek będe się zastanawiała, a to dopiero pod koniec sierpnia. Twój jest bardzo ładny. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Będe pisała na bieżąco jak się sprawy mają. A ostatnio coraz częściej myślę o własnej działalności, tylko czy to jest dobry moment? hmmm
|
|
#3081 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wybrania piosenki... Cytat:
Do d... z tą alergią doskonale wiem co przeżywasz przez to nie mogę cieszyć się wiosną a często i latem tak jakbym chciała i cały czas sie boję jak będę wyglądać we wrześniu bo mnie mnie i na buzi dopada Będzie imprezka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a widzę ze wywołało spore poruszenieCytat:
Cytat:
a węszący paluch mnie rozwalił Cytat:
Cytat:
Jak było w poradni? my w ten wtorek idziemy pierwszy raz powinnam sie bać? Cytat:
My dostajemy od mamy pieniądze na salę a resztę odkładamy sami już od 2 lat. Ciężko jest bo w między czasie remontujemy dom dosłownie od pierwszej cegły i pochłania to większość naszych pieniędzy a do tego ja nie mogę znaleźć stałej pracy tylko dorabiam ale jakoś damy radę bo jak nie my to kto? Staram się żyć według podpisu mylady ale przykro mi słysząc komentarze typu "nie robicie podziękowań dla gości? przecież to nie jest kosztowne a jakie nie kulturalne" albo "no już nie skąp 400zł na sukienkę poprawinową w końcu to tylko raz w życiu"...
|
||||||||||
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest cudowna. I świetnie się nadaje ( moim zdaniem ) na pierwszy taniec zwłaszcza do walca. Także ja jestem za 1 propozycją. Tylko proponuje by to było puszczone z płyty, zespołowi bym nie zaufała ![]() Ale piosenka śliczna.
|
|
#3083 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może faktycznie różnicę daje tren.... Gdybym teraz zobaczyła obydwa zdjęcia (nie widząc ich wcześniej) uznałabym że to co najwyżej dwie podobne suknie ale nie te same ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz stalowe nerwy Kochana- ja bym już chyba na zawał padła zimnym trupem. Wszystko będzie OK- zobaczysz, że znajdziesz coś jeszcze fajniejszego ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
super
|
|
|
#3085 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Emmanyel Moire: "Je fais de toi mon essentiel" po prostu uwielbiam może dlatego z tych dwóch to właśnie na tę nutkę bym się zdecydowała. Dodatkowy plus to wydaje mi się tekst dużo bardziej cieplejszy i romantyczny. Chociaż piosenka Braci też jest urokliwa to jednak dla mnie nie ma porównania Przy walcu wiedeńskim bardzo ważne są wznoszenia i opadania i koniecznie powinny być jak najrówniej wykonane (partnerka i partner). Nie jestem znawcą w tym temacie, skończyłam tylko 2 stopnie tańca towarzyskiego jakiś czas temu ale pamiętam instruktorów i ich rady. Kiedy brakuje zgrania w tym elemencie to taniec wygląda mocno nieładnie. Więc tutaj sugestia nie tyle od strony ładności obydwu piosenek co stopnia trudności opanowania własnie wspólnych wznoszeń i opadów. Obejrzałam kilka filmików z 1 tańca przy tych kawałkach muzycznych i potwierdziło się to co przypuszczałam sama. Bracia mają dużo wolniejszą piosenkę i łatwiej zapanować nad ruchami poza tym choreografię przy wolniejszych rytmach zawsze układa się spokojniejszą. Za to Moire mimo głębi i romantyczności swojej piosenki, ma ją w rytmach nieco szybszych. Więcej można zrobić na parkiecie, lepiej się bawić ale i trudniej (właśnie dlatego, że więcej i szybciej) i niemal wszystkie pary miały problem w tej piosence z równymi wznoszeniami i opadami. Ufff... ale się rozpisałam jak mamy tutaj kogoś kto bardziej zawodowo się zna to niech mnie poprawi jak się mylę ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
TŻ wie tylko że rodzice wpadną, jakaś sałatka, mięsko z grilla i % na ochłodę ale będzie i tort i mnóstwo ludzi i dużo % (zrobiłam 5 l. cytrynówki poza klasycznymi alkoholami ze sklepu więc będzie zabawa prezentów też dużo się szykuje więc mam nadzieję, że bedzie mile zaskoczony. Dlatego zaraz zmykam i pewnie pojawię się jakoś jutro dopiero ![]() ...prawa nóżka... lewa nóżka... i w tył nóżka... jakbym swojego TŻ widziała oczami wyobrażni taaki z niego hulaj-dusza
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-05-05 o 10:19 |
||
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka...prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka... od dziś do 1 września to moje motto życiowe ten kto robi tego typu komentarze to dopiero kultury nie ma! ![]() odkąd ta decyzja została głośno wypowiedziana to już się czuję trochę jak w ciąży ![]() kurde majówka się kończy, nie pamiętam kiedy byłam w domu cały tydzień? a jutro trzeba wyjeżdżac do pracy, znów mnie nie będzie pewnie 2 tyg. a tam gdzie jestem nie mam neta |
||
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tak strasznie marzy się walc... ale bez pewności że jest choćby szansa ze go zatańczymy nie mam nawet ochoty zapierać sie do poszukiwania piosenki. Jeśli chodzi o poprawne techniczne wykonanie to często wolna piosenka jest trudniejsza od szybszej bo w niej właśnie widać wszystkie niedociągnięcia. A co do mojego instruktarzu to chciałabym swojego Tż oglądać w takim wykonaniu niestety kiedy już da się ponieść muzyce przypomina coś pomiędzy narciarzem łamagą a ratującym się topielcem i strach wtedy przebywać koło niego ![]() Cytat:
![]() I ja zaczęłam się zastanawiać nad tym aktem chrztu i bierzmowania. Mój Tż ma teraz urlop i mógłby go wyciągnąć ale protokół możemy spisać najwcześniej w połowie czerwca bo teraz do ślubu jeszcze 4 miesiące naprawdę myślicie że tak można? |
||
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to będą dłuuuugie 2 tygodnie no właśnie my też tak zrobiliśmy bo teraz mieliśmy dużo wolnego, Tż wyciągnął akt urodzenia, ja metrykę chrztu a protokół chcemy spisac 1 czerwca bo to będzie równie 3 miechy do ślubu (potem za tydzień jest co prawda długi weekend i święto ale pewnie USC nie będzie pracował) no a potem to już by była połowa czerwca i już dla nas za późno bo zapowiedzi muszą wyjśc 3 mc-e przed ślubem...kurde ale biurokracja Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2012-05-05 o 11:00 |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To masz ze swoim TŻ podobnie jak ja ![]() Przy pierwszej rozmowie z księdzem (rezerwacji terminu mszy ślubnej) powiedział nam on, że potrzebuje od nas wyłącznie akty chrztu. Co nas zdziwiło mocno, bo przecież kiedy podchodziliśmy do bierzmowania to w kółko słyszeliśmy, że jak ktoś nie będzie miał zaświadczenia o bierzmowaniu to w przyszłości do ślubu nie zostanie dopuszczony. Teraz ksiądz nam mówi, że zmieniła się ustawa kanoniczna w tej sprawie i akt bierzmowania jest zupełnie zbędnym papierkiem przy zawieraniu ślubów i jedyne co wymaga kościół to akty chrztu. Nie wybieraliśmy jeszcze ale skoro tak ksiądz sobie zażyczył nie będziemy nic więcej chcieć
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

fajnie, że imprezka się udała! może opowiesz nam coś więcej - jakie atrakcje się pojawiły?
ale bede musiala sie upomniec o nie. Impreza swietna! Dziewczyny najpierw spotkały sie w moim mieszkaniu, ktore cale przystroiłam (balony, girlandy z napisami"wieczór panienski") itp. PM dostala od nas upominki(seksowna bielizne, ulubione kosmetyki kapielowe, poradniki malzenskie
, ale takie smieszne, no i przykazania żony
29.06.2012 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale to nic i tak chyba bardziej chciałam prostą obrączkę

że niby czemu? a ja właśnie będę miała chocby dlatego że ładnie wygląda obok obrączki a poza tym żeby Tż palców nie pomylił ze stresu

i zwracam się do was z prośbą, abyście oceniły, która piosenka waszym zdaniem będzie lepsza na pierwszy taniec...? Dodam, że jak i do jednej, tak i do drugiej chcemy tańczyć nieskomplikowanego walca wiedeńskiego
i wiele wiele więcej