ślubujące w 2012:) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-04, 20:38   #3061
malaOlaa
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
a masz jakieś fotki tortu? fajnie, że imprezka się udała! może opowiesz nam coś więcej - jakie atrakcje się pojawiły?
Niestety ja zdjec jeszcze nie dostałam ale bede musiala sie upomniec o nie. Impreza swietna! Dziewczyny najpierw spotkały sie w moim mieszkaniu, ktore cale przystroiłam (balony, girlandy z napisami"wieczór panienski") itp. PM dostala od nas upominki(seksowna bielizne, ulubione kosmetyki kapielowe, poradniki malzenskie, ale takie smieszne, no i przykazania żony). Chłopacy spotkali w mieszkaniu pana młodego. Oczywiscie i my i oni skosztowaliśmy %, wiec juz w fajnych humarach pojechalismy na kregielnie. Chlopacy juz byli na miejscu, ale siedzielismy przy innych stolikach, tak ze na parkiecie sie tylko widzielismy. Pozniej przyz 2 godz mielismy wynajete tory do kregi i swietnie sie bawilismy-mimo tego ze wiekszosc z nas grala pierwszy raz nie jest tak zle-polecam wszystkim po grze, bawilismy sie na parkiecie do 4 nad ranem i powiem Wam, ze wcale nie trzeba miec striptizera albo panienek zeby uwazac za udany taki wieczor,a niestety spotkalam sie z ludzmi ktorzy tak uwazaja wystarczy paczka najlepszych przyjaciol i wszedzie mozna sie swietnie bawic juz sie nie moge doczekac do swojego panienskiego a jutro idziemy na slub i wesele do wlasnie tych znajomych
Stary 2012-05-04, 20:53   #3062
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Niestety ja zdjec jeszcze nie dostałam ale bede musiala sie upomniec o nie. Impreza swietna! Dziewczyny najpierw spotkały sie w moim mieszkaniu, ktore cale przystroiłam (balony, girlandy z napisami"wieczór panienski") itp. PM dostala od nas upominki(seksowna bielizne, ulubione kosmetyki kapielowe, poradniki malzenskie, ale takie smieszne, no i przykazania żony). Chłopacy spotkali w mieszkaniu pana młodego. Oczywiscie i my i oni skosztowaliśmy %, wiec juz w fajnych humarach pojechalismy na kregielnie. Chlopacy juz byli na miejscu, ale siedzielismy przy innych stolikach, tak ze na parkiecie sie tylko widzielismy. Pozniej przyz 2 godz mielismy wynajete tory do kregi i swietnie sie bawilismy-mimo tego ze wiekszosc z nas grala pierwszy raz nie jest tak zle-polecam wszystkim po grze, bawilismy sie na parkiecie do 4 nad ranem i powiem Wam, ze wcale nie trzeba miec striptizera albo panienek zeby uwazac za udany taki wieczor,a niestety spotkalam sie z ludzmi ktorzy tak uwazaja wystarczy paczka najlepszych przyjaciol i wszedzie mozna sie swietnie bawic juz sie nie moge doczekac do swojego panienskiego a jutro idziemy na slub i wesele do wlasnie tych znajomych

fajnie cieszę się, że imprezka się udała. Mój panieński za 2 tygodnie dziewczyny spiskują i nie chcą nic powiedzieć
Stary 2012-05-04, 21:04   #3063
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość

to faktycznie kiepsko jak Ci zabierają dodatki które dostawałaś do pensji , szczególnie teraz przed weselem kiedy jest mnóstwo wydatków. U nas jest tak że moja mama daje nam 10tys , i rodzice tż 10 tys a resztę sami pożyczamy od brata tż na pożyczkę nie oprocentowaną więc nam się udało , niby już do tej pory wydaliśmy ze 4 tys swoich a jeszcze nie pożyczyliśmy v więc razem wyjdzie pewnie ok ponad 40 tys . zliczę wszystko po .......o ja pikolę 1/4 mieszkania za te 40 parę tysięcy
mi Rodzice za płacą "talkerzyk" ...ubieram się za swoją kasę i kupuję jakieś tam dodatki....TŻ sam płaci za swoją część....więc trochę wyjdzie....ale dobrze, że Rodzice mi pomagają..wiem jak to jest dużo

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 21:17   #3064
Camilie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
fajnie cieszę się, że imprezka się udała. Mój panieński za 2 tygodnie dziewczyny spiskują i nie chcą nic powiedzieć
a moj za tydzień
Camilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 21:56   #3065
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Znów jestem, wpadam co jakiś czas bo niestety jestem ciągle zabiegana ( i niestety nie biegam za sprawami ślubno - weselnym). Staram się nadrabiać to co tu się dzieje, ale powiem szczerze po kilku dniach ciężko nadrobić tak szalejecie
Dziewczyny mam do was pytanie natury finansowej. Czym finansujecie wesele, ślub? Chodzi mi o to czy są to wasze oszczędności zbierane na ten właśnie cel, czy może całość płacą wasi rodzice, a może jakaś pożyczka czy kredyt z banku.
Pytam bo dowiedziałam się ostatnio iż od maja będę zarabiała tylko podstawę bez żadnych dodatków ( a przez ostatnie 2 lata co miesiąc miałam jakieś dodatkowe profity ) i wszystkie moje plany względem wesela i ślubu legły. Zarabiałam dość dobrze i chciałam sobie powoli każdego miesiąca na bieżąco coś kupić. Tak też robiłam to teraz. Ale jak się okazuje nic z tego nie będzie. Rodzice mają mi dołożyć ale 1/3 a co z resztą. Załamałam się! Tak strasznie nie chciałam ich obarczać całością kosztów bo im się również nie przelewa, ani też brać pożyczki czy kredytu, ale widzę że nie będzie innego wyjścia. Tak na marginesie rozglądam się od jakiegoś czasu za nową pracą ale jest kiepsko.
Mam nadzieje że kryzys szybko minie...
My sami finansujemy. Czesć z oszczedności, a czesc z biezącej pensji TŻ i tego co zarobi moja firma-choć to poczatek i musze sie sporo napracowac... Nie chcieliśmy brac kredytu, bo nie usmiecha mi sie splacanie przez np rok jednodniowej imprezy, wiec zaczelismy oszczedzac jakis czas temu. Zapraszamy ok 70 osob i jesli bysmy nie mieli tych pieniedzy to zrobilibysmy skrome przyjecie. Kredytom na taki cel mowie zdecydowane nie
Też mam nadzieje, ze kryzys szybko u Was minie i bedziecie mogli zrobic wszystko tak jak bylo zaplanowane
Stary 2012-05-04, 22:02   #3066
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Zdjęcia z przymiarki
Zamówiłam sobie na głowę "ala toczek" tzn łezkę Nie będę mieć welonu bo nie pasuje mi a po za tym brzydko w nim wyglądam. Od zawsze podobały mi się kapelusze ale nie pasuje a po założeniu sukienki wyglądałam tak łyso więc wybrałyśmy "łezkę"
buty i sukienka na poprawiny Po założeniu wygląda dużo ładniej
ślicznie! te buty super się odznaczają...masz może włoski koloru rudego? coś widać, ale nie jestem pewna jeśli tak to będzie extra!!!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

a muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj wreszcie kupiłam buty!! <jupi>
zamówiliśmy też dzisiaj z TŻem obrączki-będą się robić...no i oglądaliśmy mebelki....wybraliśmy już kuchnię.. ale fajny dzień dzisiaj miałam.....aaa...jeszcze byliśmy dzisiaj na pierwszym spotkaniu poradni rodzinnej

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 22:07   #3067
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
uwierz że próbowaliśmy ich przekonac na wszelkie możliwe sposoby, jedyne co udało nam się wywalczyc to wesele 1-dniowe a i tak co rusz to słyszę milion pretensji że jak to tak, a co ludzie powiedzą bla bla...
jedno wiem napewno-jak ktoś ma nam obrobic dupe to i tak to zrobi czy by był 1 czy 3 dni balu więc wali mnie to
chciałabym żeby już było po
Co fakt to fakt. Tak na dobrą sprawę człowiek wypruwa sobie flaki za przeproszeniem, żeby było jak najpiękniej, żeby menu wszystkim podeszło, żeby muzyka była na tyle różna, żeby każdy znalazł coś dla siebie itd itd. Wywalasz nie tylko całe mnóstwo kasy ale i wysiłku i starań a i tak nigdy nie obędzie się bez tego, żeby choć jedna osoba nie postanowiłam obmyć Ci przysłowiowego tyłka. Fakt, robisz to głównie dla siebie/dla was bo to Wasz dzień przecież ale nikt mi nie powie że nie robi się tego tez i dla gości i każdej z nas zależy na tym, żeby wyszli zadowoleni. Niestety na to wpływu się nie ma i nie da się dogodzić wszystkim.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Wariate masz przymiarkę w dniu mojego ślubu wrzuć foty to luknę między schabowym a śledziem toastem a tortem
Hehe, już widzę jak Cię goście i Mąż wypuszczą na pogaduchy na necie Ale postaram się. O ile uda mi się je zrobić jakoś bo tam gdzie będę mieć przymiarkę niewiele miejsca będzie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
do walca wydaje mi się za szybkie , a na pewno do angielskiego walca .Poszukać kogoś kto indywidualnie naucza albo jakieś szkoły

ja też się bałam na początku tego tańca ale teraz już taki wewnętrzny spokój
no fakt teraz to już przed jego urodzinami za późno , a może trza przepchać kranik ? przedmuchać ?

fajny
Dmuchałam nalałam wody, nie leciało, dmuchnęłam i zaczęło lecieć ciurkiem. Jak bym chciała żeby leciało jak trzeba to chyba płuca musiałabym wydmuchać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 22:14   #3068
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
No właśnie mi powiedział, że przy zmianie rozmiaru będzie problem Ale to nic i tak chyba bardziej chciałam prostą obrączkę Jak to powiedziała mojej siostrze pani u jubilera "diamencik zawsze może mąż w ramach prezentu rocznicowego sprawić do obrączki"

Masz rację, że to rodzice powinni się naginać - ale z doświadczenia osób z mojego otoczenia wynika, że zwykle tak nie jest niestety Znam jedną parę, która ewidentnie nie chciała wesela, bo będą się na nim zwyczajnie źle czuć jako osoby w centrum uwagi, ale rodzice pana młodego się uparli, że ma być wesele i już, we wszystko się wtrącają bo płacą i generalnie niefajna sytuacja jest z tego powodu
U nas jest tak, że sami sobie wszystko opłacamy, przyszli teściowie uprali się tylko dać nam kasę na alkohol i TŻ po kilkutygodniowym marudzeniu ustąpił. Natomiast ani jego rodzice ani moja mama nie są w stanie nam bardziej pomóc finansowo, więc z założenia liczymy tylko na swoje oszczędności i bieżącą kasę. Przed weselem za salę płacimy tylko 20%, więc liczę, że nawet jeśli nie uzbieramy całości to jakoś to po weselu ogarniemy, jak nie to TŻ ma spore oszczędności na mieszkanie, więc w najgorszym wypadku trochę z nich uszczkniemy

Z racji tego, że sami finansujemy wesele, zapraszamy tylko naprawdę najbliższe nam osoby - wesele nie będzie na więcej niż 60-70 osób. Resztą się też nie przejmuję To ma być Nasz dzień i kropka, nie ma co się czyimś gadaniem przejmować, bo zawsze się znajdzie, ktoś komu coś nie będzie pasować

Gratulacje obrączek
Nasze obraczki też są proste (są lekko wypukłe) w załączeniu.
Masz rację w sumie, tak to juz jest że rodzice jakoś tam sobie wyobrażają ślub swoich dzieci i często ciężko im zrozumieć czy zaakceptować inny punkt widzenia młodych.

A co do kosztów i finansowania samemu - takie czasy. Po co wypruwać żyły rodzicom jak jest im ciężko jeśli można samemu trochę zacisnąć pasa - zgadzam się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obr.jpg (15,2 KB, 20 załadowań)

Stary 2012-05-04, 22:20   #3069
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęcia z przymiarki
Zamówiłam sobie na głowę "ala toczek" tzn łezkę Nie będę mieć welonu bo nie pasuje mi a po za tym brzydko w nim wyglądam. Od zawsze podobały mi się kapelusze ale nie pasuje a po założeniu sukienki wyglądałam tak łyso więc wybrałyśmy "łezkę"
Aaa widzisz teraz to zupełnie inaczej wygląda. O ile pamiec mnie nie myli to w poprzedniej wersji zdjęciowej ta sukienka (warstwy) po prostu wisiały na Tobie. Teraz masz chyba jakieś koło pod spodem(?) bo bardzo ładnie się układa. I od razu wygląda inaczej. Zobacz jaka różnica jak założysz coś byle jak byle było bez koniecznych dodatków to suknia wygląda zupełnie inaczej niż w rzeczywistości pewnie stąd kilka ocen negatywnych było teraz to i mnie się podoba i nie widać wiszących luźno warstw koronki a ładnie ułożone falbanki

Stary 2012-05-04, 22:24   #3070
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ja "uwielbiam" przesądy, a zwłaszcza robić wszystko na odwrót i udowadniać w ten sposób, że nie działają. Zawsze pytam "czy my żyjemy w XXI wieku?" żadnego mojego wyboru nie uzależniałam od przesądu, mam odkryte palce, brak podwiązki, nie wiem co jeszcze jest przesądem... ale to często jest tak, że u jednych to przesąd, a w innej części Polski nikt o tym nie słyszał

Czy metrykę chcesz do ślubu?? Bo chyba ważna jest 3 miesiące (czy się mylę??), wiem, że ksiądz zwracał uwagę na daty.

z nas też tancerze żadni, więc będziemy się bujać do Nory Jones - Love me tender
co do przesądów ja słyszałam że panna młoda w dniu ślubu nie może miec na sobie swojego pierścionka zaręczynowego że niby czemu? a ja właśnie będę miała chocby dlatego że ładnie wygląda obok obrączki a poza tym żeby Tż palców nie pomylił ze stresu bo pierścionek ja na środkowym noszę (gorzej jak ja pomylę jego palce)

tak metrykę do ślubu ale dokumenty ślubne spisujemy za miesiąc więc nie straci ważności, te wszystkie dokumenty takie jak np. odpis aktu urodzenia z USC są potrzebne do protokołu przedślubnego i będzie się liczyc data tego właśnie dokumentu (czy się kurde mylę to mnie oświeccie)???

ja to nie mam pewności czy my się chociaż bujac umiemy
Cytat:
Napisane przez Karina21 Pokaż wiadomość
U nas niestety w ciągu ostatniej godziny plany się posypały... okazało się, że pracujące panie w hotelu się nie zgadały i jedna zapisała nas na 8.09, a druga jakąś inną parę, w dodatku oni wpłacili już zaliczkę mimo że my byliśmy pierwsi więc to my dostaliśmy telefon z przeprosinami... także dopiero szukamy miejsca na przyjęcie. Ale ok, będzie dobrze
ja bym już wpadła w panikę, no ale to ja... będzie dobrze napewno
Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Co fakt to fakt. Tak na dobrą sprawę człowiek wypruwa sobie flaki za przeproszeniem, żeby było jak najpiękniej, żeby menu wszystkim podeszło, żeby muzyka była na tyle różna, żeby każdy znalazł coś dla siebie itd itd. Wywalasz nie tylko całe mnóstwo kasy ale i wysiłku i starań a i tak nigdy nie obędzie się bez tego, żeby choć jedna osoba nie postanowiłam obmyć Ci przysłowiowego tyłka. Fakt, robisz to głównie dla siebie/dla was bo to Wasz dzień przecież ale nikt mi nie powie że nie robi się tego tez i dla gości i każdej z nas zależy na tym, żeby wyszli zadowoleni. Niestety na to wpływu się nie ma i nie da się dogodzić wszystkim.
tak właśnie tak wogóle to mam wrażenie że większośc rodziców "wyprawienie dziecku weselicha" uważa za swój najważniejszy cel w życiu
Stary 2012-05-04, 22:38   #3071
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
co do przesądów ja słyszałam że panna młoda w dniu ślubu nie może miec na sobie swojego pierścionka zaręczynowego że niby czemu? a ja właśnie będę miała chocby dlatego że ładnie wygląda obok obrączki a poza tym żeby Tż palców nie pomylił ze stresu bo pierścionek ja na środkowym noszę (gorzej jak ja pomylę jego palce)

ja to nie mam pewności czy my się chociaż bujac umiemy

ja bym już wpadła w panikę, no ale to ja... będzie dobrze napewno

tak właśnie tak wogóle to mam wrażenie że większośc rodziców "wyprawienie dziecku weselicha" uważa za swój najważniejszy cel w życiu
Moim też było przykro, że raczej ich nie stać ale my nie chcieliśmy żeby czuli że to jest powód naszej 'samodzielności' w tej kwestii żeby jeszcze bardziej ich nie zasmucać ale nawet jeśli mają jakieś sugestie to starają się nie naciskać więc ja jako takiego problemu nie mam czy to ze strony moich rodziców czy przyszłych teściów.

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-05-04 o 22:48
Stary 2012-05-04, 22:42   #3072
mylady21
Wtajemniczenie

"tak właśnie tak wogóle to mam wrażenie że większośc rodziców "wyprawienie dziecku weselicha" uważa za swój najważniejszy cel w życiu"

Gorzej jeśli rodzic zamienia to wesele w koszmar swoim apodyktyzmem. Widziałam setki takich wstrętnych mamusiek. Oczywiście miłych widziałam więcej, ale te niektóre wstrętne to do śmierci będę pamiętać.
Stary 2012-05-04, 22:58   #3073
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze obraczki też są proste (są lekko wypukłe) w załączeniu.
Masz rację w sumie, tak to juz jest że rodzice jakoś tam sobie wyobrażają ślub swoich dzieci i często ciężko im zrozumieć czy zaakceptować inny punkt widzenia młodych.

A co do kosztów i finansowania samemu - takie czasy. Po co wypruwać żyły rodzicom jak jest im ciężko jeśli można samemu trochę zacisnąć pasa - zgadzam się.
oo to my mamy takie same obrączki, tylko moja jest też bez kamyczków

Czasy nieciekawe a i różnie w życiu się układa, ja zawsze starałam się być jak najbardziej samodzielna i liczyć na siebie, wiem, że rodzice bardzo chcieli by pomóc ale nie wyobrażam sobie, żeby się zadłużali albo oddali swoje ostatnie pieniądze na ten cel.
Już i tak mamy u nich do spłacenia dług, którego nie da się wycenić - to wszystko co dla nas przez lata poświęcali i wychowywali nas na dobrych ludzi (taką mam nadzieję )

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 23:11   #3074
justiii87
Zakorzenienie

Wariate - ta sukienka nie ma koła i nie ma w niej żadnych radykalnych zmian oprócz dopiętych ramiączek Na jednym zdjęciu sukienka ma podpięty tren i dlatego się inaczej układa

Malgos_12 - pod pachami na gorsecie są wykruszone koraliki więc nic mi nie obciera rąk Każdej dziewczynie pasuje co innego. Jednym falbanki drugim koronki a jeszcze innym co innego. Najważniejsze żeby każda PM czuła się dobrze w swojej sukience bo to jej najważniejszy dzień

Któraś z dziewczyn pytała się o buty ze strony białebuty.com.pl - buty są naprawdę wygodne i mogę z czystym sumieniem je polecić
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 23:12   #3075
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Czasy nieciekawe a i różnie w życiu się układa, ja zawsze starałam się być jak najbardziej samodzielna i liczyć na siebie, wiem, że rodzice bardzo chcieli by pomóc ale nie wyobrażam sobie, żeby się zadłużali albo oddali swoje ostatnie pieniądze na ten cel.
u mnie akurat jest tak, że moi rodzice nie muszą się zadłużac na ten cel (ale też nie jest tak że śpią na $$$ i mogliby spokojnie wydac kasę na swoje potrzeby), my z Tż jesteśmy samodzielni i na taką uroczystośc jaka nam by pasowała mielibyśmy własne pieniądze, no ale rodzice "na siłę" nam pomagają (pewnie w przekonaniu że kto nie płaci nie ma prawa głosu) a oni chcą miec we wszystkim coś do powiedzenia, szkoda tylko że nas traktują jak gówniarzy mimo że mamy prawie po 30 lat, zresztą wolelibyśmy inną formę pomocy od rodziców (żeby rodzice dorzucili się trochę do naszego mieszkania) no ale niestety dla nich ważniejsze jest zrobienie balu niż to że po ślubie nie mamy gdzie mieszkac...zwłaszcza że w tym tygodniu podjęliśmy z Tż decyzję o dzidziusiu no i jak dobrze pójdzie to za 5 miesięcy będę "ciężarówką"
Stary 2012-05-04, 23:27   #3076
justiii87
Zakorzenienie

mabi84 - tak to już jest z rodzicami że często chcieli by za Nas decydować. W Waszym przypadku lepsze były by pieniądze na mieszkanie ale rodzicom nie przetłumaczy. A co do decyzji posiadania dzidziusia to wielkie

My jesteśmy w tej lepszej sytuacji że rodzice pomogli Nam przy kupnie mieszkania a My zrobiliśmy generalny remont i całe wyposażenie. Ten plus tego że zrobiliśmy wszystko w swoim guście i kolorystyce.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 00:20   #3077
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

tak metrykę do ślubu ale dokumenty ślubne spisujemy za miesiąc więc nie straci ważności, te wszystkie dokumenty takie jak np. odpis aktu urodzenia z USC są potrzebne do protokołu przedślubnego i będzie się liczyc data tego właśnie dokumentu (czy się kurde mylę to mnie oświeccie)???
oj zaledwie początkiem kwietnia spisywałam protokół, ale jakieś "zaćmienie"mam... pamiętam, że jest magiczna data ważności 3 lub 6 miesięcy i teraz nie pamiętam która jest w PL, ale jak ksiądz nic nie powiedział to nie ma sprawy, tym bardziej, że jest do a adnotacją o stanie małżeńskim
3 miesiące na pewno akt urodzenia jest ważny, no ale to nie jest do protokołu...

Cytat:
Wariate - ta sukienka nie ma koła i nie ma w niej żadnych radykalnych zmian oprócz dopiętych ramiączek Na jednym zdjęciu sukienka ma podpięty tren i dlatego się inaczej układa

Malgos_12 - pod pachami na gorsecie są wykruszone koraliki więc nic mi nie obciera rąk Każdej dziewczynie pasuje co innego. Jednym falbanki drugim koronki a jeszcze innym co innego. Najważniejsze żeby każda PM czuła się dobrze w swojej sukience bo to jej najważniejszy dzień

Któraś z dziewczyn pytała się o buty ze strony białebuty.com.pl - buty są naprawdę wygodne i mogę z czystym sumieniem je polecić
Nie ma koła sukienka, ale bardzo ładnie się układa, masz halkę pod spodem??
To ja pytałam o butki, też u nich kupiłam i byłam ciekawa opinii, chyba jeszcze nie spotkałam się ze złą o butach od nich. Ja również jestem zadowolona, a nie prosiłaś żeby obcas był w kolorze pomarańczowym? Z ciekawości pytam, bo ogólnie dobrze to wygląda i w takim odcieniu.

Cytat:
mabi84 - tak to już jest z rodzicami że często chcieli by za Nas decydować. W Waszym przypadku lepsze były by pieniądze na mieszkanie ale rodzicom nie przetłumaczy. A co do decyzji posiadania dzidziusia to wielkie

My jesteśmy w tej lepszej sytuacji że rodzice pomogli Nam przy kupnie mieszkania a My zrobiliśmy generalny remont i całe wyposażenie. Ten plus tego że zrobiliśmy wszystko w swoim guście i kolorystyce.
Nas rodzice koniecznie chcieli wspomóc w weselu, ale to chyba przez to, że po prostu sprawia im to przyjemność i mimo ich wkładu nic absolutnie nam nie narzucali, wręcz przeciwnie zawsze mogę na nich liczyć... dla nich to też wielkie przeżycie
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 01:18   #3078
Inusiaa88
Raczkowanie

Cześć dziewczęta!

Do naszego ślubu pozostało zaledwie 35 dni... i powiem wam, że mamy problem - nie potrafimy się zdecydować na piosenkę na pierwszy taniec jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na jedną piosenkę ale ostatnio przestała nam się podobać i zwracam się do was z prośbą, abyście oceniły, która piosenka waszym zdaniem będzie lepsza na pierwszy taniec...? Dodam, że jak i do jednej, tak i do drugiej chcemy tańczyć nieskomplikowanego walca wiedeńskiego

Propozycja numer 1 -> Emmanyel Moire - Je fais de toi mon essentiel

tutaj link -> http://www.youtube.com/watch?v=wKGA7nw3DrQ

Propozycja numer 2 -> Bracia - Za szkłem

link -> http://www.youtube.com/watch?v=7Z5MkaDQFME

Obie piosenki oboje bardzo lubimy i kurde ciężko nam się zdecydować.

Co o tym sądzicie?

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 08:31   #3079
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta!

Co o tym sądzicie?

obie fajne- ciężka sprawa Zależy co chcecie- czy aby goście rozumieli tekst (chyba że są francuskojęzyczni) czy nie. Zależy też kto Wam tą piosenkę będzie grał- czy zespół sam zagra czy też puści z mp3.
Mi jednak osobiście bardziej podoba się pierwsza- taka bardziej romantyczna i chyba do walca lepsza

Do naszego ślubu zostało 42 dni a jesteśmy w lesie z tańczeniem. Mamy piosenkę mieliśmy iść do jakiejś szkoły żeby nam choreografię zrobili ale kompletnie nie mamy czasu Jak nie praca to jakieś inne sprawy albo TŻ na szkolenia jedzie (takie 3-4 dniowe). Chyba będę musiała sama coś wymyśleć
Tusia Ty kiedyś podawałaś jakiś namiar do fajnego choreografa i nauczyciela i z tego co wiem mówiłaś że dobry. Mogłabyś mi na priv podać bo nie mogę odszukać w tym rozrośniętym wątku

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-05-05 o 08:38
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:30   #3080
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy krupnik- degustacja już była

JJJustynAAA my sami finansujemy całe wesele - trochę się człowiek zebrał w sobie, trochę odłożył i jakoś to będzie. Teść też powiedział, że może nam dać wcześniej pieniążki na prezent jeśli chcemy. Z pracą kiepsko teraz- wszędzie płaca byle jak i nie chcą na etat zatrudniac no i wszędzie cięcia
My też chcieliśmy sami, ale widzę, że będę musiała udać się o pomoc do rodziców, czego absolutnie robić nie chciałam. Sytuacja finansowa przedstawia się na przyszłość kiepsko, w obecnej pracy, a nowej łatwo znaleźć się nie da. Próbuje dorobić sobie na boku, całkiem nieźle mi to idzie, ale niestety okres magisterek itp się kończy
Poza tym parę rzeczy już mamy zakupione czy zamówione, ale patrząc na to co nas jeszcze czeka to kropla w morzu.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Zdjęcia z przymiarki
Ja od poczatku chciałam mieć toczek, ale im dłużej się zastanawiam tym mam większe wątpliwości.
Twój widzę, jest w stylu "łezki" ja natomiast będę chciała mieć robiony na zamowienie, tak by pasował mi do sukienki. Ale to bliżej przymiarek będe się zastanawiała, a to dopiero pod koniec sierpnia.
Twój jest bardzo ładny.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
My sami finansujemy. Czesć z oszczedności, a czesc z biezącej pensji TŻ i tego co zarobi moja firma-choć to poczatek i musze sie sporo napracowac... Nie chcieliśmy brac kredytu, bo nie usmiecha mi sie splacanie przez np rok jednodniowej imprezy, wiec zaczelismy oszczedzac jakis czas temu. Zapraszamy ok 70 osob i jesli bysmy nie mieli tych pieniedzy to zrobilibysmy skrome przyjecie. Kredytom na taki cel mowie zdecydowane nie
Też mam nadzieje, ze kryzys szybko u Was minie i bedziecie mogli zrobic wszystko tak jak bylo zaplanowane
Ja też mam taką nadzieję, zwłaszcza że TŻ był od początku przeciwny weselu. Aczkolwiek świadomie się na to zdecydowaliśmy. Nie robimy ( tak mi się wydaje) wielkiego wesela bo max na 90 osób. Koszty dzielimy, tak że ja płacę za swoich gości TŻ za swoich a resztę kosztów na pół. Ogólnie liczę na to, że szybko sie jakoś ta sytuacja poprawi i żadnych kredytów brać nie będę musiała. Bo dla mnie to też absurd by póżniej kilka lat spłacać jednodniwą imprezę:/
Będe pisała na bieżąco jak się sprawy mają.
A ostatnio coraz częściej myślę o własnej działalności, tylko czy to jest dobry moment? hmmm

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:35   #3081
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Tż mnie "doleczył" dziś z rana
tylko fryz próbny robię ale napewno się pokaże no chyba że będzie aż tak źle.. wybraliśmy Zaczaruj mnie KOMBII chociaż panowie muzycy jeszcze o tym nie wiedzą no właśnie zdało by się ich poinformowac hehe
Fajnie jest mieć takiego kochanego pana doktora
Zazdroszczę wybrania piosenki...
Cytat:
Ach... to tak... to głupia wymówka. Można już było nie wchodząc w szczegóły przeprosić i odmówić nie wyszłoby tak naciągane ale ... trzeba patrzeć na to z innej strony może tak miało być i może w takim układzie gości wyjdzie lepsze wesele? trochę bezpośrednie ale... nie mniej niż odmowa w takim stylu jedyne co im się chwali to faktycznie odmowa
wprost i na samym początku.

Co do alergii... łączę się w cierpieniach jestem od jakiegoś czasu jak emerytowana hipochondryczka. Pierwsza czynność po otwarciu oczu: krople do oczu, krople do nosa, tabl. p-alergii, inhalator. Na wieczór powtórka z rozrywki. A i tak pomimo aplikacji różnych śmieci w siebie, chodzę jak zasmarkany pięciolatek

Szukałam szukałam i nic... my zaproszeń ledwie połowę rozwieźliśmy. Dziś i jutro przerwa bo TŻ ma okrągłe urodziny i chcę mu zrobić niespodziankę, małe przyjęcie, paru znajomych, najbliżsi. Więc dzis urabiam się po łokcie poza tą chwilą przerwy przed komp. a jutro będzie i wiele wiele więcej
Nie wnikam już w to.Szkoda mi nie powiem bo widujemy się raz na kilka lat no i mają takiego fajnego bąbla a ja strasznie chciałam mieć dzieci na weselu a wyszło ich malutko ale szanuje ich decyzje i wczesną odmowę.
Do d... z tą alergią doskonale wiem co przeżywasz przez to nie mogę cieszyć się wiosną a często i latem tak jakbym chciała i cały czas sie boję jak będę wyglądać we wrześniu bo mnie mnie i na buzi dopada
Będzie imprezka będzie sto lat będą prezenty
Cytat:
a ktoś wie na ile toto moje się liczy i jak to tańczyc? myśleliśmy jeszcze o Lady Pank ale chyba zostaniemy przy Kombi, a do kogo moglibyśmy się zgłosic na naukę tańca to nie mamy pojęcia
mój Tż znowu nie jest nie wiadomo jak "zapasiony", po prostu ma taką budowę ciała i takiego go poznałam i nie chcę innego!!!
Można albo na 4 czyli zwykłe disco albo na takiego najprostrzego rock&rolla czyli prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka
Cytat:
Wszystko kwestią tego jak komu zalezy i tyle mojego zdania jak ja słyszałam niektórych odpowiedzi typu: "...no jak tylko dożyję..." to od razu sama miałam ochotę wypróbować przeznaczenie i dopomóc w decyzji
co za tekst...
Cytat:
Hej kobiety !
Dawno mnie tu nie było i nie nadrobię zaległości
Dziś byłam na przymiarce i już nie mogę się doczekać jak założę suknie w dzień ślubu Sama się w sobie zakochałam
Mam duży problem Ten stanik co kupiłam nie pasuje kompletnie do mojej sukienki Muszę mieć zapięcie nisko pod piersiami a nigdzie takiego nie mogę dostać w kolorze ecru
Przyszły mi buty i jestem z nich bardzo zadowolona i zakupiłam sobie sukienkę na poprawiny oczywiście w kolorze pomarańczowym Jak wrócę do domu to wstawię zdjęcia
Buuu nie załapałam się na zdjęcie a widzę ze wywołało spore poruszenie
Cytat:
http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...el-324-b,.html mi jest taka miseczka potrzebna tylko bardziej wycięta u góry tzn bardziej bardotka i z odpinanymi ramiączkami
Potrzebuję dokładnie takiego samego bo między piersiami mam wstawiony taki prześwitujący trójkącik i nigdzie nie mogłam znaleźć wszyscy mówili że takich nie robią bo bez ramiączek nie miałby się na czym trzymać. W końcu kupiłam taki co ma jakieś 2 cm między miseczkami i jak też będzie wystawał to każe go przeciąć i wszyć same miseczki
Cytat:
qmpela86 ja tam nie wierzę w przesądy o palcach. Sama chciałam mieć bez palców ale ja mam takie jakieś dziwne te paluchy, że w każdych butach mi wychodzą za bardzo- robi się taki "węszący paluch" i buty jak za małe wyglądają

Wariate masz przymiarkę w dniu mojego ślubu wrzuć foty to luknę między schabowym a śledziem toastem a tortem
Czyżby wizaż uzależniał?
a węszący paluch mnie rozwalił
Cytat:
Amen!
U nas niestety w ciągu ostatniej godziny plany się posypały... okazało się, że pracujące panie w hotelu się nie zgadały i jedna zapisała nas na 8.09, a druga jakąś inną parę, w dodatku oni wpłacili już zaliczkę mimo że my byliśmy pierwsi więc to my dostaliśmy telefon z przeprosinami... także dopiero szukamy miejsca na przyjęcie. Ale ok, będzie dobrze
o kurcze gdyby mam sie to przytrafiło byłabym już łysa i pewnie w kaftanie bezpieczeństwa...
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

a muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj wreszcie kupiłam buty!! <jupi>
zamówiliśmy też dzisiaj z TŻem obrączki-będą się robić...no i oglądaliśmy mebelki....wybraliśmy już kuchnię.. ale fajny dzień dzisiaj miałam.....aaa...jeszcze byliśmy dzisiaj na pierwszym spotkaniu poradni rodzinnej
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia !!!
Jak było w poradni? my w ten wtorek idziemy pierwszy raz powinnam sie bać?
Cytat:
u mnie akurat jest tak, że moi rodzice nie muszą się zadłużac na ten cel (ale też nie jest tak że śpią na $$$ i mogliby spokojnie wydac kasę na swoje potrzeby), my z Tż jesteśmy samodzielni i na taką uroczystośc jaka nam by pasowała mielibyśmy własne pieniądze, no ale rodzice "na siłę" nam pomagają (pewnie w przekonaniu że kto nie płaci nie ma prawa głosu) a oni chcą miec we wszystkim coś do powiedzenia, szkoda tylko że nas traktują jak gówniarzy mimo że mamy prawie po 30 lat, zresztą wolelibyśmy inną formę pomocy od rodziców (żeby rodzice dorzucili się trochę do naszego mieszkania) no ale niestety dla nich ważniejsze jest zrobienie balu niż to że po ślubie nie mamy gdzie mieszkac...zwłaszcza że w tym tygodniu podjęliśmy z Tż decyzję o dzidziusiu no i jak dobrze pójdzie to za 5 miesięcy będę "ciężarówką"
Trzymam kciuki za maleństwo i gratuluję decyzji. Kiepska sytuacja nie lubię czegoś takiego. Nagle wszyscy na około wiedzą lepiej co będzie dla nas najlepsze niż my ehh...
My dostajemy od mamy pieniądze na salę a resztę odkładamy sami już od 2 lat. Ciężko jest bo w między czasie remontujemy dom dosłownie od pierwszej cegły i pochłania to większość naszych pieniędzy a do tego ja nie mogę znaleźć stałej pracy tylko dorabiam ale jakoś damy radę bo jak nie my to kto? Staram się żyć według podpisu mylady ale przykro mi słysząc komentarze typu "nie robicie podziękowań dla gości? przecież to nie jest kosztowne a jakie nie kulturalne" albo "no już nie skąp 400zł na sukienkę poprawinową w końcu to tylko raz w życiu"...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:40   #3082
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczęta!

Do naszego ślubu pozostało zaledwie 35 dni... i powiem wam, że mamy problem - nie potrafimy się zdecydować na piosenkę na pierwszy taniec jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na jedną piosenkę ale ostatnio przestała nam się podobać i zwracam się do was z prośbą, abyście oceniły, która piosenka waszym zdaniem będzie lepsza na pierwszy taniec...? Dodam, że jak i do jednej, tak i do drugiej chcemy tańczyć nieskomplikowanego walca wiedeńskiego

Co o tym sądzicie?
Ojej uwielbiałam tą piosenkę kiedyś Emmanyel Moire - Je fais de toi mon essentiel
Jest cudowna. I świetnie się nadaje ( moim zdaniem ) na pierwszy taniec zwłaszcza do walca. Także ja jestem za 1 propozycją. Tylko proponuje by to było puszczone z płyty, zespołowi bym nie zaufała
Ale piosenka śliczna.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:48   #3083
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Coś w każdym razie się zmieniło skoro efekt jak dla mnie zupełnie inny może faktycznie różnicę daje tren.... Gdybym teraz zobaczyła obydwa zdjęcia (nie widząc ich wcześniej) uznałabym że to co najwyżej dwie podobne suknie ale nie te same

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Nie pozostaje nic innego jak gratulować z całego serducha i życzyć szczęścia w staraniach

Stary 2012-05-05, 09:53   #3084
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

masz stalowe nerwy Kochana- ja bym już chyba na zawał padła zimnym trupem. Wszystko będzie OK- zobaczysz, że znajdziesz coś jeszcze fajniejszego

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
w tym tygodniu podjęliśmy z Tż decyzję o dzidziusiu no i jak dobrze pójdzie to za 5 miesięcy będę "ciężarówką"

super gratuluję podjęcia decyzji
Stary 2012-05-05, 10:16   #3085
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczęta!

Co o tym sądzicie?
My też będziemy tańczyć wiedeńskiego prawdopodobnie ale do zupełnie innej piosenki Emmanyel Moire: "Je fais de toi mon essentiel" po prostu uwielbiam może dlatego z tych dwóch to właśnie na tę nutkę bym się zdecydowała. Dodatkowy plus to wydaje mi się tekst dużo bardziej cieplejszy i romantyczny. Chociaż piosenka Braci też jest urokliwa to jednak dla mnie nie ma porównania Przy walcu wiedeńskim bardzo ważne są wznoszenia i opadania i koniecznie powinny być jak najrówniej wykonane (partnerka i partner). Nie jestem znawcą w tym temacie, skończyłam tylko 2 stopnie tańca towarzyskiego jakiś czas temu ale pamiętam instruktorów i ich rady. Kiedy brakuje zgrania w tym elemencie to taniec wygląda mocno nieładnie. Więc tutaj sugestia nie tyle od strony ładności obydwu piosenek co stopnia trudności opanowania własnie wspólnych wznoszeń i opadów. Obejrzałam kilka filmików z 1 tańca przy tych kawałkach muzycznych i potwierdziło się to co przypuszczałam sama. Bracia mają dużo wolniejszą piosenkę i łatwiej zapanować nad ruchami poza tym choreografię przy wolniejszych rytmach zawsze układa się spokojniejszą. Za to Moire mimo głębi i romantyczności swojej piosenki, ma ją w rytmach nieco szybszych. Więcej można zrobić na parkiecie, lepiej się bawić ale i trudniej (właśnie dlatego, że więcej i szybciej) i niemal wszystkie pary miały problem w tej piosence z równymi wznoszeniami i opadami. Ufff... ale się rozpisałam jak mamy tutaj kogoś kto bardziej zawodowo się zna to niech mnie poprawi jak się mylę

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Będzie imprezka będzie sto lat będą prezenty

Można albo na 4 czyli zwykłe disco albo na takiego najprostrzego rock&rolla czyli prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka
Będzie a jakże TŻ wie tylko że rodzice wpadną, jakaś sałatka, mięsko z grilla i % na ochłodę ale będzie i tort i mnóstwo ludzi i dużo % (zrobiłam 5 l. cytrynówki poza klasycznymi alkoholami ze sklepu więc będzie zabawa prezentów też dużo się szykuje więc mam nadzieję, że bedzie mile zaskoczony. Dlatego zaraz zmykam i pewnie pojawię się jakoś jutro dopiero

...prawa nóżka... lewa nóżka... i w tył nóżka... jakbym swojego TŻ widziała oczami wyobrażni jakby go tak jeszcze puścić na parkiet w wyśmienitym humorze i z odrobiną % (na odwagę) to... muzyka sobie a on sobie taaki z niego hulaj-dusza

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-05-05 o 10:19
Stary 2012-05-05, 10:28   #3086
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
oj zaledwie początkiem kwietnia spisywałam protokół, ale jakieś "zaćmienie"mam... pamiętam, że jest magiczna data ważności 3 lub 6 miesięcy i teraz nie pamiętam która jest w PL, ale jak ksiądz nic nie powiedział to nie ma sprawy, tym bardziej, że jest do a adnotacją o stanie małżeńskim
3 miesiące na pewno akt urodzenia jest ważny, no ale to nie jest do protokołu...
o kurde...to do czego to potrzebne? teraz to mam namieszane w głowie i już nic nie wiem
Cytat:
Fajnie jest mieć takiego kochanego pana doktora
Zazdroszczę wybrania piosenki...

Staram się żyć według podpisu mylady ale przykro mi słysząc komentarze typu "nie robicie podziękowań dla gości? przecież to nie jest kosztowne a jakie nie kulturalne" albo "no już nie skąp 400zł na sukienkę poprawinową w końcu to tylko raz w życiu"...
oj fajnie fajnie

prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka...prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka... od dziś do 1 września to moje motto życiowe

ten kto robi tego typu komentarze to dopiero kultury nie ma!

odkąd ta decyzja została głośno wypowiedziana to już się czuję trochę jak w ciąży ale to dlatego że zawsze byliśmy na nie a ta nagła zmiana spadła na mnie tak niespodziewanie że teraz ciągle o tym myślę
kurde majówka się kończy, nie pamiętam kiedy byłam w domu cały tydzień? a jutro trzeba wyjeżdżac do pracy, znów mnie nie będzie pewnie 2 tyg. a tam gdzie jestem nie mam neta
Stary 2012-05-05, 10:51   #3087
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie a jakże TŻ wie tylko że rodzice wpadną, jakaś sałatka, mięsko z grilla i % na ochłodę ale będzie i tort i mnóstwo ludzi i dużo % (zrobiłam 5 l. cytrynówki poza klasycznymi alkoholami ze sklepu więc będzie zabawa prezentów też dużo się szykuje więc mam nadzieję, że bedzie mile zaskoczony. Dlatego zaraz zmykam i pewnie pojawię się jakoś jutro dopiero

...prawa nóżka... lewa nóżka... i w tył nóżka... jakbym swojego TŻ widziała oczami wyobrażni jakby go tak jeszcze puścić na parkiet w wyśmienitym humorze i z odrobiną % (na odwagę) to... muzyka sobie a on sobie taaki z niego hulaj-dusza
W takim razie życzymy udanej imprezki i przekaż lubemu wizazowe życzenia
Mi tak strasznie marzy się walc... ale bez pewności że jest choćby szansa ze go zatańczymy nie mam nawet ochoty zapierać sie do poszukiwania piosenki.
Jeśli chodzi o poprawne techniczne wykonanie to często wolna piosenka jest trudniejsza od szybszej bo w niej właśnie widać wszystkie niedociągnięcia.
A co do mojego instruktarzu to chciałabym swojego Tż oglądać w takim wykonaniu niestety kiedy już da się ponieść muzyce przypomina coś pomiędzy narciarzem łamagą a ratującym się topielcem i strach wtedy przebywać koło niego
Cytat:
o kurde...to do czego to potrzebne? teraz to mam namieszane w głowie i już nic nie wiem

prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka...prawa nóżka lewa nóżka i w tył nóżka... od dziś do 1 września to moje motto życiowe
kurde majówka się kończy, nie pamiętam kiedy byłam w domu cały tydzień? a jutro trzeba wyjeżdżac do pracy, znów mnie nie będzie pewnie 2 tyg. a tam gdzie jestem nie mam neta
W takim razie bądz z nami jeszcze dziś i jutro a od poniedziałku codziennie rano powtarzaj sobie swoje nowe motto myśląc o nas ciepło a my będziemy czekać na Ciebie

I ja zaczęłam się zastanawiać nad tym aktem chrztu i bierzmowania. Mój Tż ma teraz urlop i mógłby go wyciągnąć ale protokół możemy spisać najwcześniej w połowie czerwca bo teraz do ślubu jeszcze 4 miesiące naprawdę myślicie że tak można?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:59   #3088
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
A co do mojego instruktarzu to chciałabym swojego Tż oglądać w takim wykonaniu niestety kiedy już da się ponieść muzyce przypomina coś pomiędzy narciarzem łamagą a ratującym się topielcem i strach wtedy przebywać koło niego

W takim razie bądz z nami jeszcze dziś i jutro a od poniedziałku codziennie rano powtarzaj sobie swoje nowe motto myśląc o nas ciepło a my będziemy czekać na Ciebie

I ja zaczęłam się zastanawiać nad tym aktem chrztu i bierzmowania. Mój Tż ma teraz urlop i mógłby go wyciągnąć ale protokół możemy spisać najwcześniej w połowie czerwca bo teraz do ślubu jeszcze 4 miesiące naprawdę myślicie że tak można?
przepraszam, zaplułam monitor ze śmiechu...a właściwie to tak jakbym o nas samych czytała
oj to będą dłuuuugie 2 tygodnie
no właśnie my też tak zrobiliśmy bo teraz mieliśmy dużo wolnego, Tż wyciągnął akt urodzenia, ja metrykę chrztu a protokół chcemy spisac 1 czerwca bo to będzie równie 3 miechy do ślubu (potem za tydzień jest co prawda długi weekend i święto ale pewnie USC nie będzie pracował) no a potem to już by była połowa czerwca i już dla nas za późno bo zapowiedzi muszą wyjśc 3 mc-e przed ślubem...kurde ale biurokracja

Edytowane przez mabi84
Czas edycji: 2012-05-05 o 11:00
mabi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:59   #3089
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-05-05, 11:01   #3090
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie życzymy udanej imprezki i przekaż lubemu wizazowe życzenia
Mi tak strasznie marzy się walc... ale bez pewności że jest choćby szansa ze go zatańczymy nie mam nawet ochoty zapierać sie do poszukiwania piosenki.
Jeśli chodzi o poprawne techniczne wykonanie to często wolna piosenka jest trudniejsza od szybszej bo w niej właśnie widać wszystkie niedociągnięcia.

Dziękuję i już przekazuję

To masz ze swoim TŻ podobnie jak ja

Przy pierwszej rozmowie z księdzem (rezerwacji terminu mszy ślubnej) powiedział nam on, że potrzebuje od nas wyłącznie akty chrztu. Co nas zdziwiło mocno, bo przecież kiedy podchodziliśmy do bierzmowania to w kółko słyszeliśmy, że jak ktoś nie będzie miał zaświadczenia o bierzmowaniu to w przyszłości do ślubu nie zostanie dopuszczony. Teraz ksiądz nam mówi, że zmieniła się ustawa kanoniczna w tej sprawie i akt bierzmowania jest zupełnie zbędnym papierkiem przy zawieraniu ślubów i jedyne co wymaga kościół to akty chrztu. Nie wybieraliśmy jeszcze ale skoro tak ksiądz sobie zażyczył nie będziemy nic więcej chcieć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości