|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
a ja jak nie znajde Jelpa nigdzie to kupię Lovele do koloru proszek i płyn do płukania
![]() dziś ide z Tż na kebabka bo nam się zachcialo u nas jest taki pyszny w jednej Pizzeri ![]() powiem wam że jak juz widze ze jutro zacznie się ten 30 tc to mam taki strach w oczach heheh ![]() to wszystko juz jest takie realne masakra
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
ogłaszam, że lód twix tez jest pyszny
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
ivoncia16 u mnie we wtorek 34
dzisiaj kupiłam już pampersy i mam już calutka wyprawkę kupiłam m jak mama więc czas na lekturę
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jakie pampersy i kosmetyki kupilas ? ja mam już jedne Pampersa ale chce z 2 paczki jeszcze kupic mam do kupienia jeszcze kosmetyki dla malej , folie przeciwdeszczowa do wozka , proszek do prania i plyn do plukania rozek , przewijak , posciel , koldre i poduszeczke dostaniemy . także też juz nie duzo zostalo mi do kupienia a jeszcze troszke czasu mam
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie weekendowo
i od razu zawiadamiamy z Lilutką, że zaczynamy 28 tydzień a tym samym...o zgrozo ![]() Ciężko w to uwierzyć, przynajmniej mi leci jak nie wiem....z tej okazji stawiam soczek i ciacho-a jakie??to już niech sobie każda wybierze ![]() :za rlok:my dziś w planach mamy wyjście na wielki piwny festyn-tzn. dla mnie oczywiście bezpiwny ale spotkam się z koleżanką, poznam inną ciężarną, chyba będzie miły wieczorek
|
#2977 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
dziś zaczełam 32 tydzień, tym samym 8 miesiąc i miałam z tym sen związany ze własnie urodziłam dziś tzn w sobotę na początku 8m-ca i niuńka ważyła coś koło 2800(co nie jest możliwe, bo 11 dni temu ważyła 1300 ) i byłam przerażona , bo nie miałam dla niej ciuszków upranych , poród mi się nie śnił na szczęście. I była ze mną siostra a nie małżon.A.. i skarżyłam sie położnej (taka młoda gówniara)że nie mam mleka to ona mi kazała pocierać sutki orzechem włoskim i wtedy rzeczywiście mleko poleciało co za głupoty!dziś ważenie i mierzenie na czczo:+7 kg, w pępku coś koło 96 cm |
|
|
|
#2978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje dziewczyny rozpoczętych miesiecy ! faktycznie czas leci jak szalony ale zapewne osotnie tygodnie beda nam sie strasznie dluzyly my tez zaraz jedziemy do miasta pozniej do Tż , wroce jutro ! ![]() pewnie bede miala sporo nadrabiania.
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Wow dziewczyny gratki nowych miesięcy
ivoncia ja kupiłam z Pampersa 2-5 kg 2 paczki na początek. Moja mała w 30tc miała 1100kg więc nie chce ryzykować z większymi żeby nie było jak napisała chyba hanjah żeby kupka bokiem nie wyłaziła. A kosmetyki mam różnych firm. Próbki mam z j&j . Szamponik dzidziuś, krem do pupy płyn do kąpieli z ziaji, krem do buzi z aa, a puder i oliwkę z nivei.
|
|
|
|
#2981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z miasta
![]() nakupiłam rzodkiewki kilka pęczków i kremówke papieską, bede pichcic ciacho dzis ![]() niewiem co na obiad dzis zrobic nie kupiłam nic, całkiem zapomnialam![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i obydwoje grube![]() Cytat:
![]() ale z drugiej strony zazdraszczam
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki dziewczyny
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczyny ja uciekam papa ;*
zaraz mam busa do miasta życze udanego weekendu
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam księge gosci(zamawiałam na ślub ale o niej w dniu slubu zapomniałam
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
co myślicie o kosmetykach bambino?
http://bambino.pl/produkty chwalą kremy i mydełka(juz je zakupiłam)ale oliwkę juz mniej. Więc nie wiem na jaką sie zdecyduje ostatecznie, skoro najlepiej stosować kosmetyki tej samej firmy Zamiast chusteczek będę chyba stosować duże waciki i wodę ciepłą, na wyjazdy chusteczki nawilżone.Pampersy newborn mam 1 paczkę z huggies, jak mała nie będzie miała uczulenia na nie to pewnie kupie drugą bo ma wycięcie na pępek. dwójki huggies tez mam jedno opakowanie.a później może Dada skoro piszecie że są ok.
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co jakiś czas córcia może się w niej "podpisać" odciskiem rączki, albo stópki, a Ty możesz wklejać fotki. Znowu nie mogłam zasnąć i tylko rano na trochę mi się udało. Znikam i odezwę się później. |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na obiad robie naleśniki z dzemem albo serem do wyboru
i tym sposobem nie musze isc na miasto nic kupowac
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
O, to termin masz podobny do mnie
![]() Dziewczyny, muszę się Wam pożalić. Od trzech dni bolał mnie kręgosłup koło kości ogonowej, a wczoraj wieczorem pod prysznicem wyczułam tam zgrubienie, w kształcie guza. I to coraz bardziej mnie boli..w nocy nie mogłam spać na plecach, tylko na boku...jak siedzę to mnie tak strasznie ciągnie...nie wiem co to może być
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
no i czesto boli, wystarczy ze długo siedze.....
|
|
#2991 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() witam dzis w 32 tygodniu a to znaczy w 8 miesiącu??? ![]() wczoraj bylam na babskim wieczorku pojadlysmy deseru lodowego bylo fajnie hehe musze jeszcze taka powtorke zrobic przed porodem![]() oczywiscie w nocy wstawalam z 10 razy do wc chyba bede miec niezla jazde po porodzie z mala masakra zazdroszcze Wam sobot z tzami...moj pracuje 6 dni w tyg od rana do nocy ehhhh Cytat:
a wagi zazdroszczeCytat:
witam w klubie ![]() Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mi się przypomniało, że już kiedyś takie coś miałam...i po paru dniach znikło, ale wtedy to aż tak nie bolało
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
katrina ja mam ten na maj
ajka możliwe że macica ci wypchała kość ogonową ale wiadomo nie jestem lekarzem.
|
|
|
|
#2994 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, + 7 kg w 8 miesiącu to super wynik! Cytat:
|
||||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się na chińczyka
Objem się za wszystkie czasy![]() Buziaki i miłego dnia
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Piękna pogoda, upał wręcz, a my malujemy pokoik dla małej. Zobaczymy, jak nam to wyjdzie, bo specami od malunków nie jesteśmy hehe. Też dzisiaj miałam sen z noworodkiem w roli głównej, a dokładniej z kapielą - wkładałam malucha pod kran i ciągle patrzyłam, czy żyje, czy się nie zachłysnął wodą, więc otwierałam na siłę buzię i wylewałam z niej wodę. haha, co ja się uśmiałam. Mała też się przepycha, brzuch mi faluje i jest twardy z jednej strony tam, gdzie główka... No nic, wracam do malowania drugiej warstwy
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2998 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choć z usg zawsze termin był troche poźniej, a po ostatnim usg jest wcześniej, czyli Maly podgonil, no zobaczymy. Nie mam pojęcia co to może być za zgrubienie, może przejdź się z tym do lekarza. Dziewczyny a macie może jakiś patent na golenie się "tam" Kurcze ja już powoli nie daje rady, a nie wyobrażam sobie chodzić "tam" zarosnięta
|
|||
|
|
|
#2999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie broda boli
![]() Pogoda póki co ładna, więc ogarnęłam pokój, zrobiłam pranie, poprasowałam ciuchy Niedługo idę na obiad do babci, a później na zakupy kosmetyczne dla Małego ![]() I jeszcze muszę skołować kartony na rzeczy, bo jak będzie ten remont to musimy wszystko na balkon wynieść Już widzę jaka ogarnięta będę chodzić Pampki czekają w DOZie na odebranie, we wtorek albo środę pójdę, bo w poniedziałek ni hu hu nie dam rady ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Zawsze wstaję po 10-11 Chyba Mały chce mnie przestawić na poranne wstawanie Cytat:
![]() Łamię na pół tą tabletkę Na raz bym nie dała rady bo jest za duża.A teraz mam magnez z wapniem i witaminą d3 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, trochę lepiej się czuję, więc zabieram się za sprzątanie, a potem za obiad. Miłej soboty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

dzisiaj kupiłam już pampersy i mam już calutka wyprawkę

zazdraszczam
ja na bank miałam skurcze, i miewam nadal, tylko o wiele słabsze, a on na to ma działać.
leci jak nie wiem....
:za rlok:

One mnie straszą 

bo wczoraj zapomnialam namoczyc) i ugotowalam kompocik z rabarbaru
chyba bede miec niezla jazde po porodzie z mala