|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
oo nie sutki odpukać są w bardzo dobrym stanie, chyba że mój złośliwy syn w napadzie gniewu chce mi oderwać jednego podczas ssania ![]() no właśnie jakieś wieści z porodówek? |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Stokroteczka, dzisiaj właśnie zaczęłam z nim walczyć. Myślałam jeszcze nad Tormentiolem, ale naczytałam się, że nie powinno się go stosować u niemowlaków. A wydaje mi się, że pogorszyło mu się po zasypce z Alantanu, którą moja mama wczoraj mu zaaplikowała.
Ja to w ogóle mam schizę, mam dla Małego w łóżeczku Angel Care, bo naczytałam się o tych bezdechach łóżeczkowych i w ogóle i miałam kupę w majtach na samą myśl o nich I mąż wyłączył pikanie, które sygnalizuje oddech, ale jeśli nie daj Bóg coś się zacznie dziać to i tak będzie wyło. A ja w nocy co chwilę na to zerkam i patrzę czy mryga, a jak Antosia wyciągam z łóżeczka to nie wyłączam od razu, tylko czekam chwilę, żeby sprawdzić, czy będzie wyło. Masakra
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mowcie o piwie zimnym, bo ja tez bym sie napiła.
Dzis w planach mamy grilla, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja jak zwykle za kierowce bede robic :/ |
|
|
|
#3694 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten rumień już poszerzył mu się bardziej na pośladki. Szkoda mi go, bo jest marudny od wczoraj, mam nadzieję, że bepanthen podziała
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Benka, dziekuje za rady
|
|
|
|
#3697 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję w imieniu męża
![]() My mamy jakiś słodki likier, a na wieczór piwka takie nowe jakieś, Sommersby. Na urodzinach pić będziemy w sumie tylko ja, moja mama, teściowa i mąż, bo mój tata idzie na noc do pracy, więc likierek wystarczy. A ja mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj zrealizować wreszcie inną rzecz, której nie mogłam w czasie ciąży.... Taki prezencik mały.... Ale nie jestem pewna, bo coś mnie boli brzuch jak na okres, znając moje szczęście, pewnie go dostanę
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Dasti
tak zwiezle bo z telefonu piszewiec pojechala w koncu z tym bolem o 5 rano na ip. Nie rodzi rozwarcia nie ma. Obserwuja ja i jak sie zacznie samo to bedzie probowac naturalnie, oxy nie beda dawac bo maly spory jest a ona waska jak nadal bedzie cisza to zrobia cc. Wiec napewno wyjdzie juz z dzieciatkiem.
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
![]() wrocilam wczoraj do domku A Leon ze mna![]() Nie bede sie rozpisywala bardzo bardzo i napewno Was teraz nie nadrobie, bo na tylku nie moge zbytnio siedziec bo chyba dostalam jakiejs przepukliny. Napisze troszke chaotycznie )wody mi odeszly tak jak Wam pisalam Pojechalam na porodowke, ale rozwarcie na pol palca i zero skurczow Dostalam zastrzyki na przygotowanie szyjki do porodu, a w nocy mialam lezec, odpoczywac i czekac na skurcze. Skurcze mialam slabe, nieregularne i rano zaczeli mi wywolywac porod kroplowkami Balam sie strasznie...Hmmm kroplowka zaczela szybko dzialac, zostala podana gdzies kolo 6 rano, pozniej pojawily sie skurcze, nastepnie te silniejsze przesiedzialam na pilce i gdy pojawily sie bole parte weszlam na lozko i sie zaczelo Rozwarcie na 5 palcow, mozna bylo dzialac bole parte trwaly 35 minut i o 10 50 przyszel na swiat moj synek Rodzilam sama, polozna poprosilam by maz poczekal na zewnatrz choc mialam wczesniej inne plany... Wszedl odrazu gdy maly ze mnie wyszedl Nie mialam sily plakac, polozyli go na mnie i wydawal mi sie takiiiii wielki Byl bardzo siny, byl owiniety 2xpepowina i wygladal wrecz smiesznie) Caly upackany fioletowy stwor![]() Leon wazyl 3.800, 56 cm, glowka 36 cm. Ma dlugie czarne wloski i ogolnie co tu mowic- pdoobno najladniejsze dziecko na porodowce ![]() Pomimo staran poloznych, zostalam nacieta ale i tak mocno peklam, mam 18 szwow. Bolalo... ale to sie tak szybko zapomina jak sie widzi te wdzieczne oczka patrzace ciagle na nas, ze naprawde nie ma sie co bac. Rodzilam bez gazow, znieczulen- dalam rade Tylko obecnie jestem troszke wykonczona, bralam antybiotyki ze wzgledu na te wczesnie odchodzace wody. No i mam malego zarloka. Z cyca nie schodzi. Ogolnie nie placze, nie marudzi, je i spi. Kazdy z rodziny mowi, ze zlote dziecko ![]() Ja walcze o pokarm bo maly go je wiecej niz go mam i ciagle otwiera buzke proszac o jeszcze Sam porod niewiadomo jak ciezki jak i karmienie piersia wg mnie to tak magiczna sprawa, ze nie ma sie czego bac, trzeba to przezyc :P_ pOStARAM Sie nadrobic posty, no ale troszke ciezko mi siedziec Ciekawi mnie czy ktos jeszcze sie rozpakowal w tym czasie co ja![]() stawiam Wam zdjecie z tel LEOsia, jedno z tych pierwszych W rozowych spioszkach bo polozne go tak ubraly ![]() ide odpoczac i pozniej wpadne aha i jakby ktos mial taka konkretniejsza rozpiske- 1) co mozna jesc w ciazy, na co uwazac?! 2) jak mam i gdzie zalatwiac wsyztko po kolei typu pesel, ZASILEK macierzynski?! eh nie mam zielonego pojecia o niczym ![]() pozdrawiamyyyyy
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-05-05 o 13:29 |
|
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam gotowy plan porodu
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wybierzesz się do rehabilitanta? nasza pani dr rehabilitacji z którą miałam zajęcia mówiła że na kolkę można zastosować jakiś masaż i ucisk brzuszka i że to pomaga.. nie chciała powiedzieć jak to się robi bo wymaga dużo wprawy. mówiła że cała reszta, czyli krople układanie, nie ma dowodów że działa, a ten masaż podobno naqtychmiastowo. nic więcej mi teraz nie przychodzi do głowy
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Kobitki
Ciekawe jak tam nasze koleżanki na porodówkach ![]() Perse - najlepsze życzenia dla Męża! Ja postanowiłam przestać sie oszczędzać i dziś w ramach przygotowania do porodu koszę trawę juz pól ogrodu ogarnęłam zobaczymy.Próbowałam zerknąc na pocztę, ale Google chyba wprowadziło nowe zabezpieczenie i chce nr telefonu kom. Dziwne, czy może któras z was też zerknąć? Może trzeba poprosić Agatę, w końcu to ona "kieruje" naszym mailem ![]() Przeczytałam wasze marzenia alkoholowe i chyba zaraz pobiegne do sklepu po tokaja ![]() Miłego dnia, wracam do kosiarki
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i witamy Ależ uśmiechnięty słodziak ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Tym razem nie wygrałaś Spróbuj jeszcze raz
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#3704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny!! Nie udzielam się ale czytam regularnie. Postanowiłam się wtrącić bo widzę że z odparzeniem walczysz. W moim przypadku, to znaczy mojego synka, żadne maści nie pomagały za to bardzo dobrze sprawiła się mąką ziemniaczana, stary babciny sposób ale bardzo skuteczny. może i u Ciebie się sprawdzi. I jeszcze pytanie!! Wiem że któraś z Was ma cukrzycę ciążową ale nie pamiętam która U mnie ujawniła się dopiero w 33 tygodniu. Cukier reguluję dietą i póki co jest w normie. |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odnośnie spraw papierowych ci nie pomogę,ale mogę dać dwa linki odnośnie diety mamy karmiącej, z bebilon i poradnika medycznego. w zasdadzie jest tam to co chciałam ci napisać https://www.bebilon.pl/karmienie_pie...mamy_karmiacej http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...menu_mamy.html |
|
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
agatka, ślicznego masz synusia, gratulacje
![]() no i trzymamy kciuki za Dasti w takim razie
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
agatka,dopiero teraz dojrzałam zdjęcie Leosia.. jeny to twoja kopia
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Dasti zwiezle bo pisze z telefonu i juz mnie 2razy wywalalo. Pojechala w koncu o5 rano z tym bolem. Nie rodzi rozwarcia brak. Obserwuja ja bo wywolywac nie beda. Maluch jest duzy a ona waska. Jaksie zacznie samo to bedzie probowac naturalnie jak nie.to cc
|
#3710 |
|
Konto usunięte
|
A jakie ma dołeczki....
Po kim?
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Synuś śliczny !!!
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec tak czy tak wyjdzie juz z dzieciatkiem. Wg usg maluch ma 3700. Ten glupi telefon jednak wyslal mi poprzednie wiadomosci widze
wybaczcie balagan
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-05 o 13:50 |
|
|
|
#3713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i kolejny optymistyczny opis porodu, gratulacje
|
||
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Dasti trzymam kciuki
Agatka super opis porodu..my baby wszystkie damy radę, choć wiadomo że jedne maja łatwiej inne trudniej...A Leoś śliczny i to imię bardzo do niego pasuje...mój tez ma dołeczki, po kim nie wiadomo ![]() Gaabi ja mam wózek Casualplay S4 (ten trójkołowy) i jestem bardzo zadowolona...dobra amortyzacja, łatwo się składa i rozkłada, gondola nieco wąska ale dla wiosennych i wczesnoletnich dzieciaczków uważam, ze wystarczająca, bo na zimę to i tak już spacerówa będzie grana.. |
|
|
|
#3715 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to powodzenia! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam cukrzycę ciążową, czy jak kto woli nietolerancję glukozy. Trochę odpuściłam dietę, bo cukry miałam w porządku nawet po podjadaniu rzeczy zakazanych. Z dzieckiem wszsytko w porządku, więc diabetolog pozwoliła mi trochę odstąpić od diety
|
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
agatka, kapitalną ma minkę
Słodki przystojniaczek.ja chyba idę się gdzieś przejść, bo nastrój mam dzisiaj fatalny. |
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej kolejności poleciał penaten, jeszcze w szpitalu był nim smarowany, ale nic nie dało. Po 3 dniach penatenu użyłam sudocremu, jejciu pogorszyło mu się po nim dosyć mocno. Dlatego dzisiaj zaczęłam stosować bepanthen. Jeśli do jutra nie pogorszy się, to będę nim walczyć. W poniedziałek przyjedzie do niego jego pediatra i może on coś na to poradzi. Poza tym maścią smaruję tylko jak wkładam Małego w pieluszkę, przez kilka godzin dziennie wietrzę mu pupę i przemywam za każdym razem ciepłą wodą. U niego problemem jest to, że nie do końca trzyma kupkę i dosyć często mu ona leci, a jest to spowodowane operacją, którą przeszedł, dlatego trudniej jest mi takie odparzenie mu wyleczyć.
|
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Dawno sie nie odzywalam, ale staralam sie regularnie Was podczytywac Majowka u mnie minela spokojnie, spedzona z mezem na spacerach..i czekamy, az coreczka zechce laskawie sie wykluc W poniedzialek umowie sie do lekarza na wizyte, ciekawe co intersujacego mi powie. Smieje sie, ze maz za bardzo mnie w ciazy rozpieszcza i jej tam za dobrze :P Co chwile ktos do mnie dzwoni i sie pyta czy juz urodzilam czuje presje, hehe! Gratuluje wszystkim ! Dasti, rozowa, clauudik -trzymam mocno kciuki. Agatka- sliczny synus, gratuluje! ![]() Mam pytanko do mam, ktore juz karmia lub karmily piersia... jak dobrze polaczyc karmienie z piersi i z butelki ( oczywiscie mlekiem odciagnietym). Boje sie, ze jak zaczne butelka to dzidzia nie bedzie chciala jesc z piersi, a nie chce karmic tylko z piersi. Kupilam butelki ze smoczkami, ktore ksztaltem przypominaja sutki, ale nie wiem czy to sie sprawdza w praktyce. Aaaa i jeszcze cos.. bo sa rozne zdania... jak na poczatku karmicie Wasze pociechy.. na kazde zawolanie czy staracie sie wprowadzac regularne godziny posilkowania? a teraz do mamusiek, ktore maja juz tp- czy Wasze piersi sie jakos zmienily? bo moje nic a nic... jak byly przed ciaza takie sa teraz, moze bardziej wrazliwe, ale ani nic z nich nie leci, ani nie sa nabrzmiale, nic! Zastanawiam sie, czy cos tam sie w ogole dzieje... |
|
|
|
#3720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jak to się stało, ale kupiliśmy wózek ![]() Pojechaliśmy do innego sklepu zobaczyć inne kolory x-move i zamówiliśmy Mnie, wbrew temu co pisałyście tutaj wcześniej, podoba się praktycznie każdy kolor nowego x-landera. Brałam pod uwagę trzy: filetowy, różowy i pomarańczowy. Zamówiliśmy póki co różową gondolę, a ze spacerówką jeszcze się zastanowimy. Fotelik też będziemy kupować, ale jeszcze nie wiemy jaki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Mamy V-VI cz.VIII

Bo rumień już mu się poszerzył dalej na pośladki. No chyba, że to, że działa u Ciebie chodzi Ci o Twoje sutki
Bo ja z moimi nie mam problemu, tfu, tfu, odpukać jak na razie 
I mąż wyłączył pikanie, które sygnalizuje oddech, ale jeśli nie daj Bóg coś się zacznie dziać to i tak będzie wyło. A ja w nocy co chwilę na to zerkam i patrzę czy mryga, a jak Antosia wyciągam z łóżeczka to nie wyłączam od razu, tylko czekam chwilę, żeby sprawdzić, czy będzie wyło. Masakra 

Już nam tak niedużo czasu zostało, że szkoda się dodatkowo stresować.

zobaczymy.
i witamy