|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Boze jakie angielskie prawo jest do dupy
Koledze wczoraj zabrali samochod(polski) i prawo jazdy i samochod zabrali na parking policyjny i nie moze go odebrac az do piateku a kasa sie nalicza... |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
info od Blueberry !!
wyszła ze szpitala ale dzis nie wie czy da rade wlaczyc kompa.
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przekaz jej zeby odpoczywala
|
|
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem padnięta!!!!!!! ciasto upieczone,musze tylko nalozyc mase ktora jeszcze stygnie i do lodowki. Nalesnikow narobiułam tyle ze pojadłam ja(3sztuki ) tz chyba z 8 i jeszze w lodowce są wiec zapraszam![]() posprzatałam caly dom laczie z podlogami jestem cała spocona i ide sie wykapac w zimnej wodzie Cytat:
i super ze miło spedzilas wieczor![]() ![]() nic nie powiedzieli ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- juz sie nie moge doczekac remontu masakra, mamy tylko zrobioną kuchnie wiec ta, widze efekty sprzatania a reszta do generalnego remontu, teraz bedziemy robic nasz pokoj i przedpokoj zawsze to cos......... zostanie łazienka ale trzeba wiecej kasy..... jak mam sprzatac i sie meczyc w tym mieszkaniu to mnie szlag trafia bo w ogole efektu niema wsztsko stare
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek nie przejmuj się, u mnie jest za jak za prlu a babka o nic nie dba, ona robi większy syf niż 5 osób razem wziętych
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- rosół?
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem jak to jest sprzątać w mieszkaniu, gdzie wszystko stare i co gorsza, gdzie ktoś robi bałagan większy niż huragan.
U mnie obecnie jest pobojowisko - wszystkie graty z małego pokoiku znajdują się w sypialni, kuchni i salonie. Szkoda, że w poniedziałek idę do pracy, tż też, bo byśmy mieli czas, żeby to ogarnąć po malowaniu. Łóżeczko jeszcze nam nie przyszło, a jak już przyjdzie, to zamontujemy karnisz, zasłony, wstawimy komodę (może komody) i fotel. No i jakoś to będzie wyglądało Już się nie mogę doczekać!!
|
|
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już po obiadku. Miałam pyszne pulpeciki w sosie curry, wedle życzenia córki, która je bardzo lubi. Kolega kończy obrabianie okna w pokoju dzieciowym, ale dziś tego nie dokończy. Okazało się, że jedno skrzydło na dodatek jest do wymiany . A myślałam, że dziś wszystko wysprzątamy i będzie już ładnie. Nie lubię takiej rozpierduchy. |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na allegro pasujące kolorystycznie do mebli biurko
Może TŻ wpadnie w oko, to byśmy zamówili
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale trudno, po remoncie bedzie mi sie lepiej sprzatac a nie takie stare podlogi w dodatku gumoleony z dziurami ze musze wiecznie cos gdzies polozyc by zakryc. Czekamy jedynie na okno ktore niestty jest na wymiar i mus czekac.....![]() Cytat:
zazdroszcze osobnego pokoju dla dzidzi. tez bym chciala ale narazie mamy w pokoju obok big dziecko w dodatku w ogóle nie ogarnięte
|
|
#3011 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nawet mi to wychodzi, chociaz pewnie przed porodem zaginie tz ![]() Cytat:
Cytat:
my na razie nie mozemy sobie na to pozowlic...mala bedzie miala lozeczko obok naszego loza odstapilam jej tez duza jedna komode![]() a na pokoik musi poczekac, az tz wykonczy garaz i pomieszczenia gosopodarcze na dzialce..wtedy graty z pokoiku przewieziemy tam a niui urządzimy pokoik aa jak nam sie uda to w nowym domku wyrobie jej super extra pokoj ![]() wogole nie mowilam Wam, ale tz troche odpokutowal za sowje zachowanie przez ostatnie tygodnie zyczenia imieninowe mialam juz od czwartku wieczor wycalowal mnie itp wczoraj chyba skaladal mi je ze 3 razy i dostalam sliczne kwiaty w koszyku plus zerwal od babci moje ulubione konwalijki ehh ale pewnie zaraz znowu mu sie humory wlączą
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra z tym jest, bo to trzeba pastować, a pod tym się może grzyb zrobić... Tutaj nawet szyby w oknach są popękane ![]() A babka potrafi tak nasyfić, że nie nadążam sprzątać. A co w tym najlepsze ona sprzątała domy ludziom |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastku, my robiliśmy remont ponad rok temu i to nie jakiś hiper, tylko taki, żeby dało się mieszkać. Jedynie kuchnię robiliśmy od podstaw, ale jeszcze dużo brakuje. No i z racji maluszka, na nowo musieliśmy WSZYSTKO przeorganizować. Pokoik jest strasznie mały (niebawem wstawię wam zdjęcia), ale zawsze to coś...
A pisałam o starym mieszkaniu, bo przez 6 lat męczyłam się w syfie studenckim, gdzie nie było sensu remontować niczego, bo i tak ludzie nie dbają, skoro to nie ich. Także wiem, co to znaczy mieszkać w miejscu, które niekoniecznie nam się podoba. |
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję Wam wszystkim rozpoczętych tygodni
![]() Ja dziś wkraczam w 30 tc ![]() Z tej okazji zjadłam pyszne lody w polewie cytrynowej . Od wczoraj natomiast pożegnałam słodycze - mam tak okropny cellulit na udach, że chyba nie skuszę się na krótkie spodenki tego lata.
|
|
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że temat pokoików się zaczął. My w pokoiku dla Małego położymy tylko podłogę, bo narazie stara wykladzina jest i zmnienimy tapete. Jakieś tam małe mebelki są, tzn. jedna komoda, szafka i dość duże biurko i wesralka, którą z czasem wyniesiemy, ale to dopiero jak mały bedzie spał u siebie w pokoju, bo na poczatku to łóżeczko bedziemy mieli w sypialni. Aaa no i karnisze trzeba założyć i rolety. Za wszystko weźmiemy się jak mąż wróci, ja narazie zastanawiam się nad kolorami do tego pokoju.
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziadek TŻ wlazł bez pukania do pokoju Kiedyś mu walnę żelazkiem w łeb Dobrze, że się nie przebierałam
|
|
|
|
#3018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3019 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello, hello, witam się znad kilograma truskawek, który właśnie kończę wyżerać
![]() Cytat:
Cytat:
Też kiedyś zrobił mi się taki guzek (z tym że na lewym żebrze, z tyłu), chodziłam z tym z miesiąc, nie przeszło, więc wybrałam się do ortopedy. W ciągu tygodnia zrobiono mi usg, rtg i rezonans magnetyczny - wynik: zmiana niepatologiczna, bezpieczna, muszę z tym żyć. Lekarz w sumie nic nie poradził, ale przynajmniej się uspokoiłam, że to nic groźnego ![]() Tak więc jak samo nie zniknie, to chyba jednak pozostaje Ci wizyta u specjalisty (a hemoroidy to raczej 20 cm niżej by się pojawiły )
|
||
|
|
|
#3020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz sie nie moge doczekac az bedzie ładnie. Tzn nie bedziemy neiwiadomo ile pchac w mieszkanie bo to by trzeba bylo kasy ful ale samo to z ebedzie nowe okno bede mogła pwoiesic ladne firanki itp nowa podloga ładna tapeta i drzwi powymieniane to bedzie git. I tak samo w przedpokoju, podloga nowe drzwi do lazienki i wejsciowe zamiast starej szafy jakies regały i tez nowa tapeta jakas ładna. I bedzie super. Zostanie łazienka ale to inna bajka bo tam to juz w ogole masakra...... jak sie ruszy to z 6tys pojdzie..... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
coraz wiecej tych 30
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie dość, że trzeba było kupować rury, to jeszcze chować je w ścianach, do tego płytki, prysznic, kibelek, umywalka, robocizna i poszło ponad 6 tysięcy...U nas tutaj w pokoju do wymiany są okna i podłoga do zrobienia bo jest linoleum. Ale to będziemy jesienią robić. Póki co chcemy chociaż odmalować ściany i meble nowe wstawić, bo te mają ponad 20 lat ![]() No i już mi TŻ zapowiedział, że remont będzie katastrofą i mam nie płakać, bo jego dziadek mnie będzie na bank wyzywał - on się nawet na kupno nowej pralki nie zgodził ostatnio, bo po co I właśnie przez to jego gadanie nic nie jest w domu tutaj zrobione. Więc my z TŻ od wtorku będziemy mieć piekło Pewnie mnie na necie nie będzie i się przeprowadzę na kilka dni do babci coby smrodu farby nie wdychać
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Rozeznanie
|
natchnęło mnie na nowe imię: NELA, i teraz problem czy Nela czy Pola?
pumas a Ty masz już jakieś preferencje na imię?apropos remontu nie boisz sie chemikaliów przy malowaniu?? zmykam robić obiad makaron z sosem brokułow0-tuńczykowym z przepisu Soleiki
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się jak smakowało
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
o pitole, ale mnie dziecko kopnelo
az sie wygielam z bolu to lobuziak maly
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
My na szczęście z mezem urzadzaliśmy się od zera, od kładzenia podłóg i gładzi, wymiany okien itp. Nie mieliśmy nawet jednej starej szafki więc wszystko mam porobione tak jak chciałam, choć gdybym urzadzala się jeszcze raz to zmieniłabym kilka rzeczy. Oczywiście jeszcze wiele nam brakuje, nie mamy zadnych obrazków na scianach i są troche puste, nie mamy też jeszcze szafy na korytarzu, ale kupimy jeszcze w tym miesiacu, jak tylko meżuś przywiezie kaskę
Mamy jeden komplet szctoćców przez co ciągle brakuje nam lyzek i wodelcow, bo zmywarjkę wlączamy raz na kilka dni, po jednej firance do pokojów itp. No ale nie odrazu Rzym zbudowano. Do remontu pozostaje jedynie łazienka, ale po tym remoncie jaki przeszlismy w czerwcu mam dość i narazie napewno nie bedziemy nic robić, może za kilka lat, zreszta tak jak mowicie na łazienke też sporo kasy potrzeba, której u nas aktualnie nie ma i nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie była.
Edytowane przez Martarynka Czas edycji: 2012-05-05 o 15:22 |
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, mówiłam o moim własnym mieszkaniu, ale za czasów studenckich, kiedy to nie było kasy na remonty i mieszkało się na kupie
![]() Houserka, mam jeden typ i póki co żadnego innego nie: Blanka. Pewnie tak już zostanie, jakos przywykłam do tego imienia w myślach Nie boję się wdychania farb, bo tak jak pisałam, ja ich nie czuję, a poza tym na co dzień tyle się nawdycham różnych świństw, że takie małe malowanie nie zaszkodzi Głodna jestem !! |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem zla jakas.......
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() niestety u mnie ono nie wchodzi w gre :/ |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia a macie już jakieś imię z TŻ upatrzone?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

) tz chyba z 8 i jeszze w lodowce są wiec zapraszam
i super ze miło spedzilas wieczor

dzisiaj kupiłam już pampersy i mam już calutka wyprawkę
.
Może TŻ wpadnie w oko, to byśmy zamówili 

Masakra z tym jest, bo to trzeba pastować, a pod tym się może grzyb zrobić... Tutaj nawet szyby w oknach są popękane 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No i nie dość, że trzeba było kupować rury, to jeszcze chować je w ścianach, do tego płytki, prysznic, kibelek, umywalka, robocizna i poszło ponad 6 tysięcy...