|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
witam, pozwólcie że dołącze
![]() Dzisiaj: 1 kromka chleba razowego z masłem i serem żółtym jajecznica na maśle z 1 jajka kawałek kabanosa gałka lodów waniliowych z polewą tofi kostka czekoklady herbata z 3 łyżeczkami cukru 3 szklanki coca- coli |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
r ?
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toć to przy R nawet nie stało. Ktoś chyba chce schudnąć, ale nie bardzo wie, jak się za to zabrać... EDIT:
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-05 o 13:26 |
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
To nie nadaje się na U......
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Chyba masz rację
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-05-05 o 13:33 |
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
schudnąć absolutnie nie chce, ponieważ uważam że moja waga jest jak najbardziej w porządku i wyglądam dobrze
![]() a mogę wiedzieć kim jest ta tajemnicza Irish? |
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak chesz utrzymywać wagę przejrzyj jadłospisy na U ale takie które są chwalone. Będziesz wiedzieć co zmienic w swoim
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
R
I. owsianka: 3 lyzki platkow owsianych, mleko 1,5%, garsc orzechow, garsc owocow suszonych, poziomki,, truskawki, lyzka miodu; kawa z mlekiem II. kromka chleba posmarowana serkiem smietankowym, 2 plasterki szynki, ogorek III. 65g ryzu brazowego, piers z kurczaka, salata, pomidorki koktajlowe, sos balsamico IV. serek homogenizowany z paroma orzechami, inka V. puszka tunczyka, 2 lyzki jogurtu nat, pare ogorkow konserwowych nadaje sie to w ogole na r?
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja przemiana materii leży.. a mogę wiedzieć czy czytałas regulamin wątku?
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytaj inne jadłospisy, zaznajom się z regulaminem i wtedy się zabierz za pisanie.
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam moje wczorajsze R, myslę , że było ładne
Co sądzicie? 1. sniadanie: owsianka z 4 duzych lyżek płatków, 3/4 miseczki mleka 2%, lyzka suszonych owoców (taki mix), lyżka orzechow włoskich/płatków migdałowych/pestek słonecznika, zielona herbata z miętą. 2. II sniadanie: jogurt naturalny, 3 suszone śliwki (naturalne, jeszcze z pestkami, bardzo soczyste!), jabłko. 3. lunch w pracy: pojemniczek z: grillowanymi warzywami (cukinia, zielona paprkyka, cebulka) + kus kus + kawalki filetu z dorsza (smazone, ale na malej ilosci tluszczu i potem odsaczone), zielona herbata 4. obiad juz w domu: stek cielęcy (w sumie nieduży), salatka z pieczonej i marynowanej papryki, woda. 5. kolacja: jajko na mieko, 2 duże plastry szynki z piersi z indyka, kilka rzodkiewek i pomidorków koktajlowych, filiżanka czarnej herbaty z małą łyżeczką cukru trzcinowego (czarna to jedyna herbata, którą muszę trochę posłodzić). Potem : marchewki do podgryzania przy oglądaniu wieczorem filmu (ze dwie male pewnie). I jak? Lepiej?
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chudniesz? ja bym sobie te marchewy wieczorem darowala,chyba ze przed snem beda z 3godz <choc to jednak węgle>
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Tapetka, nie wiem, bo to dopiero 2 dzien dietki
Dorsz byl oczywiscie bez panierki Co do śliwek, to ja też nie wiedziałam, póki nie kupiłam tych ekologicznych, jeszcze z pestką, na prawdę pyszne były. Co do marchwi... zazwyczaj w piatek wieczorem przed TV zajadałam się z TŻem popcornem lub czipsami, więc to i tak postęp Stopniowo będę się starała już nic nie jeść tak późno Masz jakiś inny pomysł co chrupać oglądając film? Dzięki za skomentowanie!---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- To wrzucę od razu to co dziś ![]() 1. sniadanie: 2 kromki razowca, serek kanapkowy, na to losoś wędzony i plasterki ogórka, zielona herbata. 2. II sniadanie: 3 lyżki serka homo naturalnego, z dwoma garsciami truskawek, mała łyżeczka brązowego cukru, kawa na mleku 2%. 3. obiad: nieduży stek cielęcy, pieczona papryka nadziana kus kusem z zielonymi warzywami (zielona papryka, cukinia i groszek), mała miseczka zupki ala gazpacho (zmiskowane 4 pomidory, zabek czosnku, listki bazylii, szczypta soli i kilka kropli owily z oliwek), lampka wina czerwonego, zielona herbata. 4. kolacja (to dopiero będzie): jajko na miękko, pieczone zielone szparagi i 2 plastry szynki z indyka, zielona herbata albo melissa.
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monita01;33918709]Tapetka, nie wiem, bo to dopiero 2 dzien dietki
Dorsz byl oczywiscie bez panierki Co do śliwek, to ja też nie wiedziałam, póki nie kupiłam tych ekologicznych, jeszcze z pestką, na prawdę pyszne były. Co do marchwi... zazwyczaj w piatek wieczorem przed TV zajadałam się z TŻem popcornem lub czipsami, więc to i tak postęp Stopniowo będę się starała już nic nie jeść tak późno Masz jakiś inny pomysł co chrupać oglądając film? Dzięki za skomentowanie![COLOR="Silver"]rzodkiewki seler naciowy sałata lodowa ogórasy
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Super, dzięki, postaram się dostosować w weekendy
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1; owsianka z serkiem waniliowym wymieszanym z naturalnym jogo, z kiwi, połówką banana, suszonymi śliwkami i imbirem 2; krupnik z małą ilością ziemniaków, z mięskiem z indyka 3; kawa z mlekiem, filiżanka lodów, kawałeczek ciasta marchewkowego - to wszystko rozłożone troszkę w czasie 4; sałatka ryżowa z kurczakiem gotowanym, kukurydzą, papryka, jogurtem greckim
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I saszetka granoli orzechowej Sante z serkiem wiejskim, gruszką, orzechami włoskimi, paskiem gorzkiej czekolady II 3 kanapki z serem żółtym, sałatą, ogórkiem zielonym III 2 gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami z sosem pieczarkowym z kawałkami pieczarek IV twarożek ze śliwkami, musli tropikalnym i orzechami (1/2 kostki twarogu zmiksowana z jogurtem naturalnym, 2 śliwkami. do tego saszetka musli tropikalnego z suszonymi bananami ,2 pełne garści orzechów arachidowych i śliwka pokrojona w ósemki) V 3 kromki chleba żytniego z osełką, serem gołda, gotowanym jajkiem i ogórkiem
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz jakoś ostatnio nie mam jakiejs wielkiej ochoty na pieczywo a chce mi się musli
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
w tesco masz teraz 2w cenie 1
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie ?
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS Jeśli popcorn zrobisz bez tłuszczu, to wcale nie jest taki zły.
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
To pewnie za słodkie dla mnie. Jadłam Crunchy owocowe z Sante i mnie zamuliło
To pewnie podobne
|
#4075 |
|
BAN stały
|
dzisiaj zastosowałam radę Ervishy i śniadanie było duże
![]() 1śniad. kromka pszennego z zserkiem topionym i plastrem poledwicy drobiowej, pol bulki z dzemem i twarogiem, pietka chleba, herbatnik w czekoladzei i kawalek czekoladowego zajaca 2śniad: poł tego jogurtu http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ango-Jovi.html obiad: 2 młode ziemniaki, pulpet gotowany, 2 ogorki konserwowe i troche sosu ketchupowego podwieczorek (rozlozone w czasie) 2 rurki-kazda po 37 kcal, kostka czekolady, z 4 lyzki jogurtu light i z 2 lyzki twarozku z rodzynkami kolacja: wpadnie kromka z serkiem i poledwica ![]() i aktywnosc to kolejne 10h nauki i 100 brzuszkow, 50 skretobrzuszkow i 100 nozyc |
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : duża miska pł.kukurydzianych z mlekiem, gruszka, kromka razowca z miodem, kubas cappucino II śniadanie : 2 kromki razowca z sałatą, pomidorem, ogórkiem, szynką, serem żółtym; kiwi, marchewka Obiad ( dzisiaj taki jakiś warzywno- białkowy wyszedł ;/ ) : 2 jajka z ketchupem, pół pomidora, ogórek szklarniowy, 4( ? ) szparagi z bułką tartą, sporo papryki konserwowej, serek wiejski nie light 200g, kromka razowca , marchewka Po : jabłko Podwieczorek : jogurt owocowy, jabłko, cienki wafel ryżowy Kolacja : 2 cienkie wafle ryżowe/ 1 z serkiem topionym, 2 z pasztetem/ , duży grejfut, kubek mleka z miodem |
|
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
od jutra postanowiłam wchodzić na raz w tygodniu. Za bardzo sie nakręcam. Muszę bardziej słuchać organizmu w kwestii jedzenia. Bedę zamieszczała swoje jadła raz w tygodniu. Mam nadzieję że będzie lepiej, bo jak widać u mnie teraz cieniutku
trzymajcie kciuki ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
) . jakoś nie mam ochoty na więcej. A ruch dzisiaj też nie za duży bo tylko 1 h hula hop i 30 min spacerek z psem. Ale wiem , że mimo to jest za mało mam nadzieję że będzie lepiej |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj coś słabiutko czemu? |
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
-owsianka z 3 łyżek płatków na mleku z kilkoma orzechami i kawałkiem jabłka, 2 kromki : ze startym serem, z serkiem cremessi czekoladowym
-zupa jarzynowa z dodatkiem mięsa -3 kromki chleba: z sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, papryką i serem żółtym, z plasterkiem sera topionego, papryką,rzodkiewką, ogórkiem, z serkiem cremessi jw. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Dorsz byl oczywiscie bez panierki
To pewnie podobne
:
trzymajcie kciuki
mam nadzieję że będzie lepiej