Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 09:51   #901
karolla12
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam!
Ja znów z mdłościami, ale tym razem zołądek nie boli, mam tylko nieprzyjemne uczucie w gardle, chyba dam rade od pon w pracy, jesli tylko tak będzie.
Mogę jesc tylko bułki, ewent z masłem i to pol na raz - schudłam 2 kg od "przed mdłosciami" - mam do Was pytanie - czy jesli zajadam witaminy dla ciezarnych, a ta drakonska dieta jeszcze troche potrwa zaszkodze Fasolce? Czy na tym etapie - 7tc - da sobie rade, tylko ja słabne? Dzis juz mam zawroty głowy
Nie martw się! Dzidzia teraz czerpie z Twoich zapasów.W początkowym okresie ciąży bardzo dużo mam nie odżywia się prawidłowo,właśnie z powodu mdłości i awersji do jedzenia.

Witam Kochane! Znowu mamy weekend

Słoneczko pięknie w Krakowie świeci.Zapowiada się piękny dzień

Poni jak lekarz mówi ,że w jest w porządku,to na pewno tak jest.Na pewno jest jakaś norma od-do,i twój wynik się w niej mieści.

Idę na śniadanko,bo zgłodniałam
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 09:58   #902
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
No tak. Ale skoro nie powiedział o badaniu to może uznał, że przy następnej wizycie nie będzie za późno. Głowa do góry[COLOR="Silver"]
Przy nastepenj wizycie byłby 14 tydzien i 5 dn . takze tak czy tak byloby za pozno . zaczyna mnie denerwowac ten lekarz !

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 10:39   #903
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dziwnie troszkę, ale cóż, widać taką ma politykę Twój lekarz.

Fajnie, że grill jednak się odbędzie Ja mam jutro grilla i już nie mogę się doczekać
A w którym tygodniu będziesz na kolejnej wizycie? Bo usg genetyczne trzeba zrobić do 13t6d, bo do wtedy można przezierność karku zbadać.
Widocznie tak.. kurcze ale o tym badaniu genetycznym tez nic nie wiedzialam. cholera no! a ja dzisiaj jestem juz w 13t 3d,, a w poniedz. bedzie 13t5dz wiec jeszcze moglabym zrobic ale nie mam nawet gdzie. Jejku zaczynam sie zastanawiac czy nie zmienic lekarza...

a na kolejnej wizycie to ja juz bede w 16tygodniu ;/

Grill byl suuper!! najadlam sie ze hohohooo
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Sytuacja zmienna jak dzisiejsza pogoda

To usg genetyczne, na którym bada się m.in. przezierność karkową, powinno robić się do 14 tyg.
Ja też chodzę prywatnie i pierwsze co, jak byłam na wizycie w 6tyg. to dostałam skierowanie na badania
tak, tak na szczescie udalo sie hehe bylo pysznie!
Nie wiem juz co sadzic o tym lekarzu. Ma najlepsze opinie, jest zastepca ordynatora na oddziale polozniczym w Wolsztynie i wszystkie kobiety chodza do niego. Ale z tego co sie tutaj dowiaduje to on albo olewa albo zapomina o wielu sprawach.

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Gratuluję pierwszej forumowej dziewczynki
to chyba o mojej kruszynce? Dziękuuuuję!!

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

DeKajka
A Ty w końcu będziesz miała to badanie przeziernosci karkowej czy nie? Bo z tego co pisalas to tez Cie Twoj lekarz nie poinformowal. Moj to samo, a to tez moja pierwsza ciąża i nic na ten temat nie wiedzialam. Ehh... Ci lekarze..
Stary 2012-05-05, 10:41   #904
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
Widocznie tak.. kurcze ale o tym badaniu genetycznym tez nic nie wiedzialam. cholera no! a ja dzisiaj jestem juz w 13t 3d,, a w poniedz. bedzie 13t5dz wiec jeszcze moglabym zrobic ale nie mam nawet gdzie. Jejku zaczynam sie zastanawiac czy nie zmienic lekarza...

Kochana widze ze nie tylko ja mam taki problem .. ehh .. przeciez to oni powinni pilnowac takich spraw a nie my same .. To moja pierwsza ciaza .. jestem zupelnie zielona . i gdyby nie doswiadczone dziewczyny na forum pewnie bym poszla do gin . w 15 tygodniu .. i byłoby pozamiatane .

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
DeKajka
A Ty w końcu będziesz miała to badanie przeziernosci karkowej czy nie? Bo z tego co pisalas to tez Cie Twoj lekarz nie poinformowal. Moj to samo, a to tez moja pierwsza ciąża i nic na ten temat nie wiedzialam. Ehh... Ci lekarze..
pojde we wtorek .. to bedzie 13 tydzien 5 dzien .. moze nie bedzie za pozno .

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-05, 10:53   #905
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

DeKajka
To ja dokładnie tak samo, jestem w pierwszej ciazy i nic nie wiem. Tylko, ze ja nie wiem nawet gdzie sie zglosic na takie badanie, bo to musi byc jakis specjalny sprzet? w poniedzialek bedzie u mnie 13t5d wiec jeszcze bym mogla zrobic. Kurcze no
Ja nawet jeszcze zadnych badan nie mam zrobionych, nic a to podobno najlepszy lekarz w mojej okolicy. Masakra doła złapałam od rana
Stary 2012-05-05, 10:59   #906
marti86
Zakorzenienie

hej kobietki

czytam na biezaco ale nie mam weny na pisanie:/(((((((((((((

DeKajka co do przeziernosci mozna zrobic od 10tyg i 6dnia do 13 tyg i 6 dnia tak mowil moj gin jak bylam w 10tyg i 2 dniu ze zabraklo kilka dni i mam byc za 3 tyg

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:09   #907
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
DeKajka
To ja dokładnie tak samo, jestem w pierwszej ciazy i nic nie wiem. Tylko, ze ja nie wiem nawet gdzie sie zglosic na takie badanie, bo to musi byc jakis specjalny sprzet? w poniedzialek bedzie u mnie 13t5d wiec jeszcze bym mogla zrobic. Kurcze no
Ja nawet jeszcze zadnych badan nie mam zrobionych, nic a to podobno najlepszy lekarz w mojej okolicy. Masakra doła złapałam od rana
Moj lekarz ma zwykly sprzet a takie badanie robi .. umow sie na poniedzialek do jakiegos lekarza prywatnie .. A potem zrob sobie na wlasna reke mocz i morfologie czyl podstawowe badania ktore robi sie co miesiac w ciazy .. i powinno byc dobrze

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
hej kobietki

czytam na biezaco ale nie mam weny na pisanie:/(((((((((((((

DeKajka co do przeziernosci mozna zrobic od 10tyg i 6dnia do 13 tyg i 6 dnia tak mowil moj gin jak bylam w 10tyg i 2 dniu ze zabraklo kilka dni i mam byc za 3 tyg
A ja na ostatniej wizycie byłam w 10 i 5dn .. kurcze . jednego dnia mi zabraklo

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Aha i mam jeszcze jedno pytanie .. Według OM na ostatnim USG bylam w 10 tygodniu i 1 dniu .. a wedlug USG 10 i 5 dniu .. co to moze oznaczac ? chodzi mi to czy dzidzia po prostu jest duza i szybko rosnie czy mialam owlucje w innym dniu ??? czy moze cos innego .. matko jaka ja zielona w tym wszystkim jestem ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-05-05, 11:38   #908
marti86
Zakorzenienie

DeKajka moglas miec wczesniej owulacje-a z drugiej strony to tylko 4 dni roznicy wiec jakiejs tam wielkiej rozbierznosci nie mabyc moze dzidzia jest o te kilka dni starsza i teraz widac ta roznice

wogole to witam wszytskie nowe mamusie

ogladalam wszytskie zdjecia dzidziusiow-sa cudne
ja musze w nastepnym tyg isc. moj gin chyba mial wolny tydz bo nie moglam sie dotarabanic zeby zapisac sie na wizyte.mam wolny ten tydzien bo zaczelo wszytsko raptem pylic i LAura ma zapalenie oskrzeli i siedzimy w domu:/
majowka przebiegla w goraczce-opalilam sie jak latem-a wcale nie lezalam tylko cale dnie na dworzu zrobily swoje

co do lapek niedrapek to szukajcie dziewczyny takie sciagane delikatna gumeczka.bo dzieci te zwyle szybko sciagaja a te jednak sie trzymaja-a nie uciskaja

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Kochaneczka a nie mozesz zmienic lekarza??moj gin tez nie jest taki ze co miesiackaze robic badania ale na poczatku to podstawa!!teraz kazal mi tylko zrobic na toxo bo robilam w grudniu i nie przechodzilam.
patrzylam w karte poprzedniej ciazy i do 14 tyg bralam tylko folik i sie nabawilam anemii ktora pozniej towarzyszyla mi cala ciaze.teraz od pocztatku kazal mi brac witaminy i sie ciesze bo moze nie dojdzie do tego ze bede musiala jesc te wstretne zelazo.
mam problem odrzuca mnie od jogurtow mleka nie lubiejak tak dalej pojdzie to bez polki zostane:/zmuszam sie doslownie.pije kubek kaka wieczorem i jem lody bo co:/ser fujjjjj twarozkow nie lubie ehhhh:/

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Weronika-ogladalam Twoje zdjecia i Gabrysia to Twoj maly klonik

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:41   #909
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Moj lekarz ma zwykly sprzet a takie badanie robi .. umow sie na poniedzialek do jakiegos lekarza prywatnie .. A potem zrob sobie na wlasna reke mocz i morfologie czyl podstawowe badania ktore robi sie co miesiac w ciazy .. i powinno byc dobrze

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

A ja na ostatniej wizycie byłam w 10 i 5dn .. kurcze . jednego dnia mi zabraklo

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

No ja byłam w odpowiednim terminie, ale co z tego jak dziecko nie chciało się ułożyć odpowiednio? Miałam trzy podejścia i nie udało się. Czeka mnie teraz w 16 tc badanie krwi i tyle. Trochę boję się, bo jestem po 30tce i to moje pierwsze dziecko, więc ryzyko ze względu na wiek jest.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:42   #910
kochaneczka
Rozeznanie

GG do kochaneczka

DeKajka
Wiesz co, wzielam swoja karte ciazy i patrze w tej ksiazeczce a tam, na samym koncu w notatkach sa jakies zapiski.Wlasnie z ostatniego badania , strasznie nagryzmolone ale z tego co widze to cos takiego:
USG 12tc
-R+ FnR +
- G. na L/L
-4 (hyt?)
- kręg + k. połok
-głowka bud. (L?)
- 8 ( cos tutaj jeszcze jest nie wiem czy to cyfry czy litery tak nagryzmolone)
- (tu tez nie wiem jakies szlaczki ;/ )

Czy ktos wie co to moze oznaczac? Czy to zwykle USG czy jakies dokladniejsze? ale tej przeziernosci to raczej nie mierzyl mi bo chyba by powiedzial nie? Moze te bardziej doswiadczone z Was beda wiedzialy co to za znaczki bo ja tez niesttey jestem zielona;/
Stary 2012-05-05, 11:55   #911
weronika23
Zakorzenienie

Poni słonce nie czytaj nic skoro gin mowi ze jest dobrze to jest ja na poczatku wchodzilam wmawialam sobie puste jajeczko pozniej ze z dzidzi cos nie taaak a teraz nie wchodze nie czytam przyjezdzam z wizyty ksiazeczke chowam nie zaglebiam sie w pomiary po co sie stresowac Slucham ladnie gin jak mowi ze nie trzeba mi nic nooo to nie trzeba

martii dziekuje

kurde i znow nie wiem cooo mialam dalej pisac

mnie boli strasznie glowa dzis na 17 mam bierzmowanie nie wiem jak wystoje i jeszcze dzis mam dzien na sikanie doslownie co pol godz musze leciec od rana nic nie pije zeby nie pogorszyc sytuacji masakra
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 11:57   #912
Cecilia89
Zadomowienie

Witam

Dzisiaj czuję się tak średnio. Pogoda dopisuje i chyba zaraz pójdę na dwór, na słoneczko

Co do rozmiarów piersi, to mnie też powiększyły się. TŻ z tego powodu zadowolony, heh

Jestem w 13 tygodniu i nie miałam jeszcze drugiego USG. Kurcze Chciałabym popatrzeć sobie na dzidziusia

weronika23 - kiedy mam gorszy dzień i boli mnie głowa, to masakra na całego.
W niedzielę w kościele wystać nie mogę. Ale nie będziesz chyba cały czas stała?

Edytowane przez Cecilia89
Czas edycji: 2012-05-05 o 11:59
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:03   #913
weronika23
Zakorzenienie

niestety caly czas musze stac bo jestem swiadkiem zastanaiwam sie w ktorej czesci mszy jest bierzmowanie coo by wyjsc najgorsze ze ide sama
Stary 2012-05-05, 12:33   #914
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
niestety caly czas musze stac bo jestem swiadkiem zastanaiwam sie w ktorej czesci mszy jest bierzmowanie coo by wyjsc najgorsze ze ide sama
Ach tak. Nie pamiętam już jak to wygląda.
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 12:59   #915
weronika23
Zakorzenienie

hehe nooo wlasnie wszytskich sie pytalam i nikt nie pamieta toooo jest najlepsze zaraz chyba padne
Stary 2012-05-05, 13:54   #916
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!
Ja już po spotkaniu z promotorem i zakupach Z całą pracą muszę się wyroić do 15.06 jeśli chcę się bronić koniec czerwca/początek lipca. Więc muszę jak najszybciej brać się za 3 rozdział, bo też na pewno bez poprawek się nie obędzie.
A na zakupach kupiłam pierwszą rzecz dla dzidziola!! Dopiero wtedy chyba poczułam, że będę miała dziecko Kupiłam komplet 3 body, takie śliczne malutkie Kolor uniwersalny

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Kochane Moje!!!
Dziękuję za kciuki, jak zwykle okazały się niezawodne.

Ba badaniu wszystko wyszło OK. narządy wewnętrzne w normie, nosek jest, serduszko pięknie pompuje.
Dzidzia była troszkę niegrzeczna i ciężko było robić pomiary, ale w końcu po wielu próbach się udało. Zastanawia mnie tylko przezierność karkowa. Niby lekarka powiedziała, że wszystko OK. na opisie badania też mam napisane, że ryzyko chorób genetycznych jest niskie, ale NT wyszło 19 mm.... z tego co czytam na innych forach to dziewczyny mają ok 15 mm.
Nie wiem, czy dzwonić do swojej gin, czy powtarzać badanie? Czy po prostu odpuścić. Skoro lekarka nic nie powiedziałam to chyba jest ok? Jak myślicie???
Super, że wszystko ok Skoro gin Ci nic nie mówił, że jest coś nie tak znaczy że wszystko dobrze Nie martw się.

Cytat:

Grill byl suuper!! najadlam sie ze hohohooo

tak, tak na szczescie udalo sie hehe bylo pysznie!
Nie wiem juz co sadzic o tym lekarzu. Ma najlepsze opinie, jest zastepca ordynatora na oddziale polozniczym w Wolsztynie i wszystkie kobiety chodza do niego. Ale z tego co sie tutaj dowiaduje to on albo olewa albo zapomina o wielu sprawach.
Może idź gdzieś prywatnie na usg w poniedziałek?
A z tymi ponoć najlepszymi lekarzami ordynatorami często tak jest. Spoczywają na laurach i jadą na opiniach.
Stary 2012-05-05, 14:05   #917
Neipys
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hehe nooo wlasnie wszytskich sie pytalam i nikt nie pamieta toooo jest najlepsze zaraz chyba padne
Mój brat miał w zeszłym roku i z tego co pamietam młodzież stała pod ołtarzem całą mszę, potem podchodzili świadkowie, szedł biskup, potem dopiero była komunia. My siedzieliśmy w przodzie, TŻ byl swiadkiem i tylko na chwilkę wstał na czas bierzmowania, potem gdzies mi uciekł i odnalazł się po mszy - stąd wiem, że do komunii szłam sama. Najlepiej by było, jakbyś poprosiła, żeby Twój bierzmowany stanął blisko np bocznego wyjscia, żebys mogla w razie czego wyjsc siku.
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 14:32   #918
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
mam problem odrzuca mnie od jogurtow mleka nie lubiejak tak dalej pojdzie to bez polki zostane:/zmuszam sie doslownie.pije kubek kaka wieczorem i jem lody bo co:/ser fujjjjj twarozkow nie lubie ehhhh:/
o co chodzi z tym mlekiem ja od lat nie piję, bo nie lubię
Stary 2012-05-05, 15:14   #919
weronika23
Zakorzenienie

Neipys to mnie pocieszylas ze przed komunia tyle wytrzymam z tego co wiem to mlodziez ze swiadkami stoi w rzedzie przez caly kosciol ale po obrzedzie i komuni zawsze moge zwinac sie do rodzicow bo u nich zopstawiam autka albo zadzwonic po mojego tate zeby podjechal poki cooo tooo jestem strasznie zla na tz ze ze mna nie idzie nawet sie nie zapytal jak sie czuje tylko siedzi w firmowym garazu i dlupie nie zamierzam sie wcale do niego odzywac
2 nie jestem zadowolona ze mloda zostaje tutaj bo nikt mnie nie slucha jak o cos prosze zeby nie robili buuuuu normalnie zaraz ze zlosci wybuchne

mussoo a moze tu chodzi o bialko ze wzrasta zapotrzebowanie a marti nic nie moze jesc bo jej nie podchodzi
Stary 2012-05-05, 15:40   #920
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Dojotka1987 a czemu zrezygnowałaś z Ujastka? Ja biorę pod uwagę właśnie Ujastek i MSWIA na Galla, bo mam tam najbliżej.
Słyszałam dobre opinie o Żeromskim, ale dla mnie odpada, bo to za daleko.
bo tam jest masówa;p oni stawiaja na ilosc a nie na jakosc... malo badan robia i czesto wypuszcza dziecko z zoltaczka do domu... 2 dni po porodzie jestes wypisywana, podobno kiedys laska chodzic nie mogla jeszcze bo wszystko ją bolalo to i tak kazali jej isc do domu;/
nie wiem juz sama... wacham sie strasznie.. ale poniedzieli bedziemy jezdzic z moim Tż po szpitalach na dni otwarte to zobaczymy
Stary 2012-05-05, 15:44   #921
weronika23
Zakorzenienie

dojotka ale teraz tak jest ze jak rodzisz ns i dziecko zdrowe to po 2 dobach cie wypisuja nawet jak ledwo lazisz w szpitalu i tak ci nikt na to nie pomoze bo dzieckiem musisz sie w wiekszosci ty zajmowac nooou nas myja jedynie

aa żółtaczka zalezy jaka jak dziecko ma slad wypisuja moja taak miala
Stary 2012-05-05, 16:57   #922
Dojotka1987
Zakorzenienie

kurcze ja juz sama nie wiem;p mam taki kociol w glowie z tymi szpitalami... musze zrobic wywiad srodowiskowy i bede wiedziec wszystko) a najlepsze jest ze teraz glownie o czym mysle to wlasnie o szpitalu;/
czym sie powinnam kierowac??
Stary 2012-05-05, 17:16   #923
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
kurcze ja juz sama nie wiem;p mam taki kociol w glowie z tymi szpitalami... musze zrobic wywiad srodowiskowy i bede wiedziec wszystko) a najlepsze jest ze teraz glownie o czym mysle to wlasnie o szpitalu;/
czym sie powinnam kierowac??
Dojotka, może ten link Ci pomoże. Są tam podstawowe pytania, które można zadawać odwiedzając porodówki:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=136

Dojotko, napisz mi kiedy są te dni otwarte i gdzie, bo też bym z chęcią pojeździła.
Też jeszcze nie wiem gdzie rodzić. Moja lekarka jest z Ujastka, ale też słyszałam, że Ujastek idzie na ilość a nie jakość

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 17:31   #924
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Witam

Dzisiaj czuję się tak średnio. Pogoda dopisuje i chyba zaraz pójdę na dwór, na słoneczko
Też się dzisiaj czuję średnio. Najgorzej czułam się dziś w pracy rano. Myślę, że to w większości przez te zmiany pogody.
A na spacer wybieram się, lecz do kardiologa. Te kołatanie serca strasznie mnie denerwuje, no i martwi. Aczkolwiek dwóch lekarzy powiedziało, że na ciążę to nie wpływa, jedynie jest takim swego rodzaju dyskomfortem. Ale dla samej siebie zrobię dziś EKG i echo serca. Zobaczymy czy coś wyjdzie.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:24   #925
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hejka
Ja dziś na nogach cały dzień i nawet nie mam czasu Was ponadrabiac

Ide coś zjeśc i odpczywac
Stary 2012-05-05, 19:29   #926
madzius90
Zakorzenienie

Cześć
Wróciłam z uczelni godzinę temu. Zmęczona jestem
Poza tym cały dzień chciało mi sę strasznie spać, na jednym wykładzie troszkę się zdrzemnęłam

Jutro zajęcia do 16:30 i wracam do TŻ

Dziś na jednych zjęciach mówiliśmy o eugenice. I pani profesor puściła nam film odnośnie chorób genetycznych i zaczęłam bać się tego usg najbliższego

Cytat:
Kochane Moje!!!
Dziękuję za kciuki, jak zwykle okazały się niezawodne.

Ba badaniu wszystko wyszło OK. narządy wewnętrzne w normie, nosek jest, serduszko pięknie pompuje.
Dzidzia była troszkę niegrzeczna i ciężko było robić pomiary, ale w końcu po wielu próbach się udało. Zastanawia mnie tylko przezierność karkowa. Niby lekarka powiedziała, że wszystko OK. na opisie badania też mam napisane, że ryzyko chorób genetycznych jest niskie, ale NT wyszło 19 mm.... z tego co czytam na innych forach to dziewczyny mają ok 15 mm.
Cieszę się, że wszystko ok
NT powyżej 25mm wskazuje na wyższe prawdopodobieństwo chorób genetycznych
Twoje jest w normie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:51   #927
aniamotylek
Rozeznanie

Hej dziewczynki

Mam do was intymne pytanie. Chodzi o to co wydobywa sie czasami z pochwy, ale nie sa to typowe uplawy, niedawno zauwazylam jakby kawalek zluszczonej skory, taki bialo- przezroczysty dosc duzy (tzn ok 1 cm) probowalam szukac co to jest ale nie moge nigdzie znalezc, czy to normalne. Ja przez te moje poronienia to juz schizuje
Stary 2012-05-05, 20:01   #928
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Mam do was intymne pytanie. Chodzi o to co wydobywa sie czasami z pochwy, ale nie sa to typowe uplawy, niedawno zauwazylam jakby kawalek zluszczonej skory, taki bialo- przezroczysty dosc duzy (tzn ok 1 cm) probowalam szukac co to jest ale nie moge nigdzie znalezc, czy to normalne. Ja przez te moje poronienia to juz schizuje
Nie mam pojęcia co to mogło być
A może to poprostu jakaś normalna wydzielina?
Bo przecież w ciąży jest jej więcej

Dziś kończymy równo 12 tyg.
Spadam na Bitwę na głosy
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:21   #929
judkama
Zakorzenienie

Hejo
Miałam wczoraj Was nadrobić, ale wróciliśmy dopiero wieczorem i jesteśmy u tesciówki bo po psa przyjechaliśmy i znów nie nadrobię Was, wybaczycie?
Może jutro wrócę do domu to w końcu zasiąde do lapka na spokojnie. Powiem tylko tyle, ze brzuszek mam duzy, bo jak stałam w realu w kolejce to jakis facet z babką od razu mnie przepuścił Czyli widac już dzidziusia Teraz leće się kapac z małym i spac, bo pogoda strasznie mnie usypia.

aniamotylek nie przejmuj się, w ciązy normalna jest zwiększona ilość wydzieliny, a szczególnie teraz bo na tym etapie chyba powstaje czop.
Chyba, że ma brzydki zapach albo kolor, a tak myślę że jest w porzadku

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:27   #930
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hejo
Miałam wczoraj Was nadrobić, ale wróciliśmy dopiero wieczorem i jesteśmy u tesciówki bo po psa przyjechaliśmy i znów nie nadrobię Was, wybaczycie?
Może jutro wrócę do domu to w końcu zasiąde do lapka na spokojnie. Powiem tylko tyle, ze brzuszek mam duzy, bo jak stałam w realu w kolejce to jakis facet z babką od razu mnie przepuścił Czyli widac już dzidziusia Teraz leće się kapac z małym i spac, bo pogoda strasznie mnie usypia.

aniamotylek nie przejmuj się, w ciązy normalna jest zwiększona ilość wydzieliny, a szczególnie teraz bo na tym etapie chyba powstaje czop.
Chyba, że ma brzydki zapach albo kolor, a tak myślę że jest w porzadku
Dzieki za odp, tylko to byl jakby kawalek jakiegos nablonka nie wiem jak to opisac.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości