|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
W takim razie mnie uspokoiłaś. Przed myciem wodą mogę nałożyć maskę z siemienia ? |
|
|
|
|
#62762 |
|
Zakorzenienie
|
Zdobyłam składy!
Garnier siła 5 ziół 1,2 - skład szamponu 3,4 - odżywka |
|
|
|
#62763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja grzywka ciągle daje mi złudną nadzieję, że krótkie też by się kręciły...ale ona jest akurat z tej części głowy,gdzie skręt jest najmocniejszy A takie korkociągi i tak mam tylko świeżo po myciu, rzadko na świat wychodzą ![]() nudzą mnie już takie długie,kształtu to to nie ma :P Cytat:
![]() teraz nawet nie chce mi się odrostów robić ![]() Cytat:
mogli by wypuścić coś nowego i zgodnego z CG,ech.
|
|
|
#62764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#62766 |
|
Rozeznanie
|
chyba jo
piękne włosiska ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- doczytałam w codzienniku juz musze kupić te cassie a jak mi nie chwyci dam siostrze
|
#62767 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Marta, super wyszło. Bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#62768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Skręt się pojawił co mnie bardzo cieszy ![]() Po raz kolejny muszę powiedzieć, że ta trwała chyba nie siadła :/ A kolorek jest mniej rudawy a bardziej orzechowo-laskowy
|
|
|
|
|
#62769 |
|
Zakorzenienie
|
AjriszMarta pięknie!
|
#62770 |
|
Raczkowanie
|
łeeeeeeeeeeeeeeeeee, a ja jestem zawiedziona, czekałam na tą zieleń
![]() fajnie wygląda ta Shauma cream&oil, nie widziałam jej chyba nigdzie u mnie , ale jak znajdę, to kupię Może pomoże na mój przesusz na głowie, dzisiaj zrobiłam maskę z miodem i cynamonem
|
#62771 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz: Szał!
|
|
|
|
#62772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja dzis sie jeszcze raz umyje - bede probowac nowy szampon, skusilam sie dzis. Skladowo wyglada niezle, jak na moje slabo fachowe oko - wrzuce go potem na skladowy do analizy. Niestety sodium chloride jest - po co oni do szamponow te sol sypia? Mi akurat ani troche nie przeszkadza - nie jestem wrazliwa, ale przyznam sie, ze jak poluje na szampony to zawsze mysle - ''ciekawe czy Eloe albo Ajrisz by pasowal'' . Jeszcze musze dzis skrzyp sobie zaparzyc. |
|
|
|
|
#62773 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy ;D
Cytat:
![]() Szampony bez soli praktycznie nie istnieją :/ Znajdziesz coś fajnego to wiesz Jakaś a'la wymianka Moja wieś jest najlepiej zaopatrzona w Polszy
|
|
|
|
|
#62774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Do wymian serce moje wzdycha. Wlosy tez .
|
|
|
|
|
#62775 |
|
Raczkowanie
|
czesc
dawno mnie nie bylo przyznam sie szczerze ze koslawo mi to dbanie wychodzi Przyszlam po porade, bo np kiedy patrze na Wasze wloski np. Ajrisz widac ze sa takie ulozone, a ja mam problem bo sie strasznie pasemkuja od nasady ida takie straki a pozniej sie kreca wygladam jakbym sie nie czesala (choc w sumie sie nie czesze ) jesli przeczesze grzebieniem tylko gore to tez wygladam idiotycznie I co ja mam robic? Nie zauwazylam u nikogo takiego efektu Poza tym po ostatniej wizycie u fryzjera okropnie placza mi sie wlosy i wypadaja z czym nigdy nie mialam problemu
|
#62776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego używasz w tej chwili? może żelu nie odgniatasz czy coś w ten deseń? może czas na SLS? pogoda się zmieniła, moje łakną teraz minimum pielęgnacyjnego |
|
|
|
|
#62777 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dzisiaj wkurzyłam i rozczesałam na sucho te moje falki bo wyglądałam okropnie, a w rozczesanych było ładnie. Wszystko przez to okropne cieniowanie włosów
. Kiedy się go pozbędę
|
|
|
|
#62778 |
|
Raczkowanie
|
Odrazu przepraszam za długość wpisu
![]() Wydaje mi sie ze popelniam bardzo duzo bledow podczas mycia.. ![]() Napisze wam jak to zazwyczaj wyglada i prosze odpiszcie co powinnam zmienic ![]() Metoda omo ;zaczynam od zmoczenia dokladnie calych wlosow, nakladam odzywke wygladzajaca z isany tak od polowy wlosow (z głową spuszczoną w dol) wlosy mam troche za ramiona. Mieszam szampon hipp z woda w butelce, nakladam ta piane na skalp i masuje chyba dosyc szybko przez niecałe 10 min, a pod koniec mycia chwytam od koncowek i ugniatam wlosy przykladajac do glowy kilka razy. ( to z ugniataniem robie tylko wtedy kiedy zmywam olej) Gdy zaczynam splukiwac odgarniam wlosy na bok i spłukuję pierw z glowy piane dopiero pozniej puszczam reszte i splukuje . Po tym (np dzisiaj tak zrobilam) odsaczam wode z wlosow w zwykly recznik i nakladam maske , prawie ze na cale wlosy( zawijam folią i na to recznik)Po uplywie czasu,splukuje letnia wodą, a pozniej zimna i daje odzywke bez splukiwania od polowy wlosow. Nastepnie od razu taakie mokre wlosy odsaczam w koszulke. Czy tak jest dobrze? A czy nie lepiej by bylo nakladac maske przed myciem?? I zastanawia mnie to jak to sie dzieje 3 dni temu zrobilam sobie maseczke proteinowa i odzywcza i wlosy wygladaly tak jak na pierwszym zdjeciu(wiem ze jest b.nie wyrazne) ale widac wg mnie mega roznice przy drugim zdjeciu robionym dzisiaj.Tak samo mylam tyle, ze bez maseczki proteinowej i taka zmiana:/ o co tu chodzi? Sa prawie ze proste,cienkie i sie spuszyly Kto mnie uswiadomi ?
|
|
|
|
#62779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcialabym uzywac czegos co mi utrwali ten skret bo jak po myciu wyjde na dwor, powieje mi troche wiatr, to juz mi sie te spiralki rozwalają i po kilkunastu minutach wygladaja o wiele gorzej
|
|
|
|
|
#62780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo lubię i ecliptę i brahmi, bardzo fajne ziółka! Miałam tez próbkę amli, planuję zakup większej ilości.Moje biedne kłaczki miały ostatnio ciężki okres... najpierw dokopał im żel mrożący, potem poturbowała odżywka alterra z granatem a na koniec znokautował upał chyba jednak powinnam unikać alkoholu jako konserwantu...
|
|
#62781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: staraj sie delikanie myc glowe, nie za szybko, bo je poczochrasz ![]() Maske mozesz klasc przed i po myciu rowniez- wszystko zalezy od Twoich wlosow, ile jedzonka potrzebuja. Ja klade maske/olej przed, a po myciu wzobgacona d/s i jest git. A co do protein- moze Twoje wlosy bardzo ich potrzebuja. Ja dodaje keratyna prawie za kazdym razem Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-05-05 o 21:51 |
|
|
|
|
#62782 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracam do Was z podkulonym ogonem...
Zachciało mi się znów mieć proste włosy, kilka razy potraktowałam je suszarą, SLESem, silikonami i czym tam jeszcze tylko mogłam. Czesałam na sucho i na mokro, bo dzięki temu się prostowały. Należy mi się porządny kop Teraz mam przesuszone, puszące się włosy i nie mam pojęcia jak temu zaradzić, żeby zacząć wyglądać jak człowiek... Pomijam już fakt, że włosy nadal wypadają.
|
#62783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ile gdzies tak powinnam myc te wlosy? skoro piszesz, ze splywajaca po nich piana wystarczajaco je oczysci(bez zadnego ugniatania), to w takim razie nie powinnam ich odgarniac na bok ?
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-05-05 o 22:19 |
|
|
|
|
#62784 |
|
Zadomowienie
|
Ajrisz bosko
![]() Maj a ja chora chociaż włosy skorzystają, siedzę już ponad 5 h z olejem winogronowym na głowie, dołożę jeszcze trochę na noc, pod czepek i spać
|
|
|
|
#62785 |
|
Zakorzenienie
|
aparat mi się zepsuł
a lokaski chcą zdjęć ![]() ciągle bym coś zmieniała, myślę o podcięciu więcej warstw, żeby góra mocniej się falowała, bo jest płasko przy głowie bardzo (ale boję się, że będę miała 3 włosy na krzyż)... no i dalej o grzywce...nie wiem co się dzieje ze mną...zmian!
|
|
#62786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja mam dlugie wlosy, myje gdzies 5 min, nie wydaje mi sie, by trwalo to dluzej.Wsadzam palce pomiedzy wlosy, nie czochram ich, tylko masuje skore, dolewajac wody z szamponem tam, gdzie piany jest za malo. Mniej wiecej wiem kiedy juz jest czysta. Potem splukuje wlosy, niczego nie odgarniam, delikatnie masuje skalp, leje wode, az nie bedzie piany, a skora w dotyku bedzie czysta. Cytat:
Zapomnialam zaglosowac, juz lece ![]() Edit: no nie zaglosuje, tylko dla dotychczasowych obserwatorow
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-05-05 o 22:46 |
||
|
|
|
#62787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak już po konkursie widać po komentarzach, kto wygra ale wstyd, że w ogóle próbowałam nie kombinirować? nie wiem sama...mam ochoty coś zmienić... mówisz, że potem będę płakać?
|
|
|
#62788 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu wstyd?
![]() No z nami babami tak juz niestety jest Ale jak juz musisz to nie scinaj za bardzo Masz takie cudne wlosyyyy |
|
|
|
#62789 |
|
Raczkowanie
|
Stwierdzam progres, zrobiły mi się dzisiaj po myciu i podpięciu spinkami ładne loczki ; )
Mam nadzieję, że przez noc się za bardzo nie rozwalą.
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze." - Justyna Kowalczyk
|
|
|
|
#62790 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj myłam balsamem BD fur mama i szału nie ma. Olej domyło, ale musiałam myć 2 razy. Włosy były splątane bardziej niż po szamponiku BD. Na szczęście do ciała jest idealny
![]() Obecnie siedzę z maską (porcja Isany Babassu, porcja Artiste różowej, porcja miodu, 5ml soku z aloesu, 25 kropli gliceryny, łyżeczka oleju rzepakowego i kapsułka A+E z olejem z pachnotki i wiesiołka). Zmyję za 2-3 godziny i zobaczę jaki efekt. Dzisiaj pogoda jest chyba ok na humekanty, których dałam sporo, ale dla pewności zastosowałam oleje, żeby nie było maksymalnego puchu. Czy skrobia kukurydziana ma jakieś fajne działanie na włosy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

Wybacz sklerozę, jeśli już to pisałaś 

musze kupić te cassie a jak mi nie chwyci dam siostrze

-47-48-49-50
, ale jak znajdę, to kupię
dawno mnie nie bylo przyznam sie szczerze ze koslawo mi to dbanie wychodzi
. Kiedy się go pozbędę 

chyba jednak powinnam unikać alkoholu jako konserwantu...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
chociaż włosy skorzystają, siedzę już ponad 5 h z olejem winogronowym na głowie, dołożę jeszcze trochę na noc, pod czepek i spać