|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
zamówiłam mu tą pizze
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że szybko. Bo to będzie to ostatnie dokładne usg w 30 tc.
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki serdeczne aga za info, zajrzę na ich stronę, a i do komisu też się przejdę. W końcu za tydzień o tej porze będę oficjalnie na zwolnieniu...i będę mieć wolne od pracy do końca grudnia. boze
|
|
|
|
#3095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może powinnam zamówić wózek już dzisiaj i zablokować sobie możliwość zmiany decyzji. ![]() Cytat:
Cytat:
Wnętrza wózka w sklepie nie dotykałam. Sprawdzaliśmy raczej wypinanie gondoli, skręt i amortyzację, a później źle się poczułam i musiałam natychmiast wyjść na zewnątrz. |
||||
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka, kiedyś kolega mi powiedział, żeby nie szukać za dużo wózka i nie czytać opinii na jego temat, bo nie ma wózków idealnych i to, co dla jednego jest zaletą, dla innego będzie wadą. A przekonamy się o tym dopiero przy użytkowaniu, nie wcześniej. Phdwao twierdzi, że spacerówka nie jest twarda, no ale w niej nie siedziała, ani nie jeżdziła z obciążeniem, czyli z dzieckiem, więc trudno takie osądy wydawać na razie - tak mi się wydaje. Więc jeśli Ci się podoba i nie widzisz ew. alternatywy, to go bierz
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
heh
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3098 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao, serio masz dosyć ? Ja liczę, że wytrzymam ten miesiąc z hakiem bez pracy, potem przyjdzie mała na świat i zapomnę o pracy.... chyba? Pocieszam się tym, że dwa razy w tygodniu będę przyjeżdżać na angielski do biura, to jakoś będzie mi lżej na sercu...
A co do wózka - większośc tych wielofunkcyjnych posłuży nam nie dłużej niż 9 miesięcy, więc czy jest sens aż tak się podniecać tym zakupem? ![]() Wymyśliłam takie coś na ścianę do pokoiku - koloru jeszcze nie wybrałam. Pewnie mi się jeszcze zmieni, ale póki co rozbawiła mnie ta naklejka i idealnie pasuje do mnie
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-05-05 o 20:08 |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam kontakt z praca i ludźmi prawie żaden, ale nie odwiedze ich, bo ja juz sie nie nadaje na tak daleka jazde samochodem-mam problemy z koncentracja za kółkiem teraz
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-05-05 o 20:11 |
|
|
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
Proszę Was o radę.
Czy uważacie, że ma sens zakup butelki z czujnikiem ciepła: http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...305104094.html Koszt butelki z czujnikiem około 20 zł, ta sama bez czujnika już od 10zł. Co mnie skłania do jej zakupu? To samo co osoby, które kupują termometr do wody - czyli kompletny brak doświadczenia w opiece nad niemowlakiem ![]() Jeżeli uważacie to za zbędny gadżet to wybijcie mi z głowy. |
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się raczej nad sensem wydawania 2 tys., skoro można mniej. Z wózka zamierzam korzystać przez rok, ale pod koniec faktycznie kupię parasolkę i pewnie będę wybierać wózek w zależności od trasy do pokonania tzn. do pobliskiego sklepu pójdę z lekką parasolką. |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak to będzie u mnie faktycznie z tym kontaktem - pewnie szybko o mnie zapomną, a nie chciałabym pozniej czuc się jak intruz po powrocie... Na szczęście nie mam problemów z jazdą mimo tych 30 km w jedną stronę, ale nie ukrywam, że już ciężko mi wysiedzieć w jednej pozycji i pełnej koncentracji. |
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez cwany był zanim pizzy nie zamowilam. teraz zjadł i nagle zmeczony
w ciula se poleciał z emną
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie to był mój główny dylemat, czy warto wydawać 2 tys. na coś, co po niecałym roku pójdzie w kąt. No ale zdecydowaliśmy się na zakup taki a nie inny, jakoś nie umiałam znaleźć substytutu. Pocieszam się tylko tym, że ten mój wielofunkcyjny jest kupowany głównie jako spacerówka, a nie właśnie 2 w 1, więc jest szansa, że mała pojeżdzi w nim nieco dłużej. |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszytsko zalezy jakich masz ludiz w pracy, ja mam 70 facetów i trudno by jakos trzymac z nimi kontakt, tymbardziej ze oni podchodza do teog tak, z ejak ktos jest na l4, to odpoczywa i po co mu truc pracą oj ja sie nie nadaje-nie dosc ze mi pasy przeszkadzaja, to koncentracja blizka zeru, dzis w miescie wchodzac w zakret wjechalam na krawęznik |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla bezpieczenstwa, bo nie jestem skoncentrowana w ogole.
|
|
#3109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale muszę Wam powiedzieć, że od 7 lat nie czułam się tak beztrosko jak teraz odpoczywam za te wszystkie lata
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też tak ma ,jak sobie coś zje to jego ochota na pieszczoty jest równa zeru . Ja to ostatnio chodzę jakaś chętna ,ale boje się kurcze . . . jakoś chyba się przełamie w 38 t.c.
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
hey! ale miałam piękny sen...śnił mi się nasz dzidziuś. jak trzymałam go przed sobą i miał śliczne blond włoski i był taki słodki, maluchny, kochany
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kameralnie w pracy jak wiecie, więc kontakt poza biurem też jest. Każdy jakoś jest ciekawy, co u drugiego, jak tam na urlopie, czy wyzdrowiał na L4 itd. No ale jednak jestem pewna, że wir pracy nie pozwoli im na dopytywanie się codzienne, co u mnie. Też tego nie wymagam, ale fajnie by było, gdyby chociaż czasem pomyśleli jak się mamy
A co do auta - ja jestem zawodowym kierowcą z długoletnim stażem hihi (rocznie robiłam 100 tys. km, niczym tirowiec :P), więc nie jest ze mną tak źle za kółkiem, choć fajnie byłoby się teleportować z domu do pracy, bez użerania. |
|
|
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczynki jestem mamusia grudniowa ale mam maly problem, i chce sie zapytac bedziej doswiadczonych mamus. Od kilku dni biore luteine dopochwowo, dzisiaj zauwazylam maly kawalek nablonka ktory wyszedl z pochwy, kolor bialo przezroczysty, ok 1cm, wiecie co to moze byc?
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
ja rocznie 25.000 robię |
|||
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tak na chwilę, bo jestem u mamuśki.
Kupiłam kosmetyki 2 kremy z bambino, płyn +szampon z Nivea baby (nic innego nie było co by mnie zainteresowało) i proszek do prania. Jeleń był w formie koncentratu, a tego nie chciałam, bo proszek był tylko do białego... Wzięłam Lovelę, bo w Inter Marche jest promocja 18 zł za 1,8 kg ![]() A teraz niestety pilnuję dziecka, które mnie do szału doprowadza :P |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phdwao - mężczyznom pewnie trudno dopytywać o samopoczucie kobiety w ciąży. Pumcia, Phdwao, Agunia - dzięki za rady dotyczące wyboru wózka.
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Ja zamawiam jedną 150ml i jedną 260ml.
|
|
|
|
#3118 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziecie mieć fundusze, to bierzcie Bo meble są super ![]() dziękuję Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

ciestem ciekawa ile wazy Twój synek, bo mój pewnie bardzo podobnie hihi

ja mam kontakt z praca i ludźmi prawie żaden, ale nie odwiedze ich, bo ja juz sie nie nadaje na tak daleka jazde samochodem-mam problemy z koncentracja za kółkiem teraz

4.9.10 Nasze malenstwo
2 kremy z bambino, płyn +szampon z Nivea baby (nic innego nie było co by mnie zainteresowało) i proszek do prania. Jeleń był w formie koncentratu, a tego nie chciałam, bo proszek był tylko do białego... Wzięłam Lovelę, bo w Inter Marche jest promocja 18 zł za 1,8 kg
ale one wyglądały na bardzo... stabilne, a ja dzięki Waszym poradom wiedziałam, że potrzebuję czegoś zwrotnego.