Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 19:33   #3091
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Kamila, ale masz śmiesznego TŻ hahahahhaha
zamówiłam mu tą pizze zobaczymy czy tylko w gadce taki cwany czy sie spisze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:41   #3092
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to dosc szybko masz wizytę bo ostatnio miałysmy blisko siebie jakos ciestem ciekawa ile wazy Twój synek, bo mój pewnie bardzo podobnie hihi
Wiem, że szybko. Bo to będzie to ostatnie dokładne usg w 30 tc.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:47   #3093
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wiem, że szybko. Bo to będzie to ostatnie dokładne usg w 30 tc.
aha ja chyba takiego nie bede miec
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:51   #3094
pumas
Zakorzenienie

Dzięki serdeczne aga za info, zajrzę na ich stronę, a i do komisu też się przejdę. W końcu za tydzień o tej porze będę oficjalnie na zwolnieniu...i będę mieć wolne od pracy do końca grudnia. boze
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:54   #3095
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Wszyscy idą w zielony Ale pomysł na kolory super U nas prawdopodobnie będzie coś między żółtym, beżowym lub cappuccino.
Tylko teraz mamy dylemat, bo meble ciemne
Też zastanawiam się nad kolorem. Ponieważ pokój jest mały i wąski, to NA RAZIE planuję meble sosnowe i w kolorze sosny. Najbardziej pasuje mi do tego zielony, brzoskwiniowy lub cappuccino - wszystkie bardzo jasne, a wstępny wybór, czyli ecru chyba muszę odrzucić. Pewnie będzie cappuccino jako najbardziej neutralny.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę zakupionym w komisie za jakieś dwadzieścia parę zł ochraniaczem na szczebelki
Ładny. Nawet nie wiem, gdzie u mnie są komisy.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Maciejka, by nie mieć dylematów, lepiej nie chodz do sklepu raz jeszcze
Może powinnam zamówić wózek już dzisiaj i zablokować sobie możliwość zmiany decyzji.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Maciejka jak czytam opinie o tym jedo fyn, to strasznie na spacerówkę narzekają, że twarda i maluszkowi w niej niewygodnie, i te opinie się powtarzają. Pewnie mogę Ci tym zasiać zamęt w głowie, ale ja bym jeszcze się temu przyjrzała, bo w sumie to spacerówki najdłużej się używa
A już myślałam, że mam problem wyboru z głowy...
Cytat:
ja czytalam wiele pozytywnych opinii pozatym mam go w domu i spacerówka wcale twarda nie jest
Uff... może jednak będzie dobrze?

Wnętrza wózka w sklepie nie dotykałam. Sprawdzaliśmy raczej wypinanie gondoli, skręt i amortyzację, a później źle się poczułam i musiałam natychmiast wyjść na zewnątrz.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:57   #3096
pumas
Zakorzenienie

Maciejka, kiedyś kolega mi powiedział, żeby nie szukać za dużo wózka i nie czytać opinii na jego temat, bo nie ma wózków idealnych i to, co dla jednego jest zaletą, dla innego będzie wadą. A przekonamy się o tym dopiero przy użytkowaniu, nie wcześniej. Phdwao twierdzi, że spacerówka nie jest twarda, no ale w niej nie siedziała, ani nie jeżdziła z obciążeniem, czyli z dzieckiem, więc trudno takie osądy wydawać na razie - tak mi się wydaje. Więc jeśli Ci się podoba i nie widzisz ew. alternatywy, to go bierz
Stary 2012-05-05, 20:02   #3097
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
...i będę mieć wolne od pracy do końca grudnia. boze
heh tez jakos tego nie widze, jestem na zwolenieniu miesiac i mam dosyc

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Też zastanawiam się nad kolorem. Ponieważ pokój jest mały i wąski, to NA RAZIE planuję meble sosnowe i w kolorze sosny. Najbardziej pasuje mi do tego zielony, brzoskwiniowy lub cappuccino - wszystkie bardzo jasne, a wstępny wybór, czyli ecru chyba muszę odrzucić. Pewnie będzie cappuccino jako najbardziej neutralny. Ładny. Nawet nie wiem, gdzie u mnie są komisy. Może powinnam zamówić wózek już dzisiaj i zablokować sobie możliwość zmiany decyzji. A już myślałam, że mam problem wyboru z głowy...
Uff... może jednak będzie dobrze?

Wnętrza wózka w sklepie nie dotykałam. Sprawdzaliśmy raczej wypinanie gondoli, skręt i amortyzację, a później źle się poczułam i musiałam natychmiast wyjść na zewnątrz.
Sama wiem, że im wiecej sie szuka i porównuje, tym ma się większą zagadkę, a potem dochodzi flustracja, że nic nie potrafię wybrac... prześpij się z tym jeszcze
Cytat:
Maciejka, kiedyś kolega mi powiedział, żeby nie szukać za dużo wózka i nie czytać opinii na jego temat, bo nie ma wózków idealnych i to, co dla jednego jest zaletą, dla innego będzie wadą. A przekonamy się o tym dopiero przy użytkowaniu, nie wcześniej. Phdwao twierdzi, że spacerówka nie jest twarda, no ale w niej nie siedziała, ani nie jeżdziła z obciążeniem, czyli z dzieckiem, więc trudno takie osądy wydawać na razie - tak mi się wydaje. Więc jeśli Ci się podoba i nie widzisz ew. alternatywy, to go bierz
Tez tak uważam, na cos trzeba sie zdecydowac i sadze, że każda z nas bedzie na cos w wózku narzekać, ale dajmy spokoj troche sie tym pojeździ, potem sie kupi spacerówke-parasolke i zaraz dziecko bedzie tuptać
Stary 2012-05-05, 20:03   #3098
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zamówiłam mu tą pizze zobaczymy czy tylko w gadce taki cwany czy sie spisze
Hehehe . Mój zawsze cwany tylko w gadce jest , bo później mięknie

Cytat:
Dzięki serdeczne aga za info, zajrzę na ich stronę, a i do komisu też się przejdę. W końcu za tydzień o tej porze będę oficjalnie na zwolnieniu...i będę mieć wolne od pracy do końca grudnia. boze
Jak Ty to przeżyjesz .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:06   #3099
pumas
Zakorzenienie

Phdwao, serio masz dosyć ? Ja liczę, że wytrzymam ten miesiąc z hakiem bez pracy, potem przyjdzie mała na świat i zapomnę o pracy.... chyba? Pocieszam się tym, że dwa razy w tygodniu będę przyjeżdżać na angielski do biura, to jakoś będzie mi lżej na sercu...

A co do wózka - większośc tych wielofunkcyjnych posłuży nam nie dłużej niż 9 miesięcy, więc czy jest sens aż tak się podniecać tym zakupem?

Wymyśliłam takie coś na ścianę do pokoiku - koloru jeszcze nie wybrałam. Pewnie mi się jeszcze zmieni, ale póki co rozbawiła mnie ta naklejka i idealnie pasuje do mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj-dziecka-105549_6955223885.img.jpg (25,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-05-05 o 20:08
Stary 2012-05-05, 20:09   #3100
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, serio masz dosyć ? Ja liczę, że wytrzymam ten miesiąc z hakiem bez pracy, potem przyjdzie mała na świat i zapomnę o pracy.... chyba? Pocieszam się tym, że dwa razy w tygodniu będę przyjeżdżać na angielski do biura, to jakoś będzie mi lżej na sercu...

A co do wózka - większośc tych wielofunkcyjnych posłuży nam nie dłużej niż 9 miesięcy, więc czy jest sens aż tak się podniecać tym zakupem?
mam dosyc serdecznie bycia w chacie ja mam kontakt z praca i ludźmi prawie żaden, ale nie odwiedze ich, bo ja juz sie nie nadaje na tak daleka jazde samochodem-mam problemy z koncentracja za kółkiem teraz

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-05 o 20:11
Stary 2012-05-05, 20:09   #3101
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Proszę Was o radę.

Czy uważacie, że ma sens zakup butelki z czujnikiem ciepła:
http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...305104094.html

Koszt butelki z czujnikiem około 20 zł, ta sama bez czujnika już od 10zł.

Co mnie skłania do jej zakupu? To samo co osoby, które kupują termometr do wody - czyli kompletny brak doświadczenia w opiece nad niemowlakiem

Jeżeli uważacie to za zbędny gadżet to wybijcie mi z głowy.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:16   #3102
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem nie.
Zastanawiam się raczej nad sensem wydawania 2 tys., skoro można mniej. Z wózka zamierzam korzystać przez rok, ale pod koniec faktycznie kupię parasolkę i pewnie będę wybierać wózek w zależności od trasy do pokonania tzn. do pobliskiego sklepu pójdę z lekką parasolką.
Stary 2012-05-05, 20:17   #3103
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem nie.
Zastanawiam się raczej nad sensem wydawania 2 tys., skoro można mniej. Z wózka zamierzam korzystać przez rok, ale pod koniec faktycznie kupię parasolkę i pewnie będę wybierać wózek w zależności od trasy do pokonania tzn. do pobliskiego sklepu pójdę z lekką parasolką.
ja tak samo, dlatego kupiłam jedo, nie ejst wielce drogi, potem lekka parasolka wystarczy
Stary 2012-05-05, 20:18   #3104
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
mam dosyc serdecznie bycia w chacie ja mam kontakt z praca i ludźmi prawie żaden, ale nie odwiedze ich, bo ja juz sie nie nadaje na tak daleka jazde samochodem-mam problemy z koncentracja za kółkiem teraz
o kurde, to mnie trochę załamałaś, bo ja sobie wmawiam, że bedzie mi dobrze w domu, że nie odczuję tak bardzo braku pracy... a Ty mniejsza pracoholiczka ode mnie i tak zle to znosisz.

Ciekawe jak to będzie u mnie faktycznie z tym kontaktem - pewnie szybko o mnie zapomną, a nie chciałabym pozniej czuc się jak intruz po powrocie...

Na szczęście nie mam problemów z jazdą mimo tych 30 km w jedną stronę, ale nie ukrywam, że już ciężko mi wysiedzieć w jednej pozycji i pełnej koncentracji.
Stary 2012-05-05, 20:18   #3105
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe . Mój zawsze cwany tylko w gadce jest , bo później mięknie
.
moj tez cwany był zanim pizzy nie zamowilam. teraz zjadł i nagle zmeczony i z ejutro rano...... jutro to bedzie futro, niech sie cmoknie
w ciula se poleciał z emną

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-05, 20:20   #3106
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem nie.

No właśnie to był mój główny dylemat, czy warto wydawać 2 tys. na coś, co po niecałym roku pójdzie w kąt. No ale zdecydowaliśmy się na zakup taki a nie inny, jakoś nie umiałam znaleźć substytutu. Pocieszam się tylko tym, że ten mój wielofunkcyjny jest kupowany głównie jako spacerówka, a nie właśnie 2 w 1, więc jest szansa, że mała pojeżdzi w nim nieco dłużej.
Stary 2012-05-05, 20:22   #3107
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde, to mnie trochę załamałaś, bo ja sobie wmawiam, że bedzie mi dobrze w domu, że nie odczuję tak bardzo braku pracy... a Ty mniejsza pracoholiczka ode mnie i tak zle to znosisz.

Ciekawe jak to będzie u mnie faktycznie z tym kontaktem - pewnie szybko o mnie zapomną, a nie chciałabym pozniej czuc się jak intruz po powrocie...

Na szczęście nie mam problemów z jazdą mimo tych 30 km w jedną stronę, ale nie ukrywam, że już ciężko mi wysiedzieć w jednej pozycji i pełnej koncentracji.
wydaje mi sie ze pocieszysz sie tydzien, moze dwa, a potem co bys nie robila, wydaje ci sie ze marnujesz czas

wszytsko zalezy jakich masz ludiz w pracy, ja mam 70 facetów i trudno by jakos trzymac z nimi kontakt, tymbardziej ze oni podchodza do teog tak, z ejak ktos jest na l4, to odpoczywa i po co mu truc pracą

oj ja sie nie nadaje-nie dosc ze mi pasy przeszkadzaja, to koncentracja blizka zeru, dzis w miescie wchodzac w zakret wjechalam na krawęznik
Stary 2012-05-05, 20:26   #3108
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

oj ja sie nie nadaje-nie dosc ze mi pasy przeszkadzaja, to koncentracja blizka zeru, dzis w miescie wchodzac w zakret wjechalam na krawęznik
ja mam tak samo!!!!!!!!!! unikam auta jak ognia dla bezpieczenstwa, bo nie jestem skoncentrowana w ogole.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-05, 20:28   #3109
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:

Jestem na zwolnieniu od miesiąca i nie umiem sobie miejsca znaleźć. Mąż wyjechał i mieszkam u rodziców, mimo to nie mam ochoty na nic. Okropnie się rozleniwiłam. Nie mam ochoty na spacery, wyjścia do znajomych, zakupy, czytanie, oglądanie.. Tęsknię za moimi pacjentami i będę musiała po powrocie nieźle się wysiłkować żeby nadrobić czas rozłąki.

Ale muszę Wam powiedzieć, że od 7 lat nie czułam się tak beztrosko jak teraz odpoczywam za te wszystkie lata
Stary 2012-05-05, 20:29   #3110
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez cwany był zanim pizzy nie zamowilam. teraz zjadł i nagle zmeczony i z ejutro rano...... jutro to bedzie futro, niech sie cmoknie

Mój też tak ma ,jak sobie coś zje to jego ochota na pieszczoty jest równa zeru . Ja to ostatnio chodzę jakaś chętna,ale boje się kurcze . . . jakoś chyba się przełamie w 38 t.c.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:29   #3111
anna99302
Zadomowienie

hey! ale miałam piękny sen...śnił mi się nasz dzidziuś. jak trzymałam go przed sobą i miał śliczne blond włoski i był taki słodki, maluchny, kochany
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Proszę Was o radę.

Czy uważacie, że ma sens zakup butelki z czujnikiem ciepła:
http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...305104094.html

Koszt butelki z czujnikiem około 20 zł, ta sama bez czujnika już od 10zł.

Co mnie skłania do jej zakupu? To samo co osoby, które kupują termometr do wody - czyli kompletny brak doświadczenia w opiece nad niemowlakiem

Jeżeli uważacie to za zbędny gadżet to wybijcie mi z głowy.
Wiesz, że ja chyba tez łyknę tą butelkę? Ale ile potrzeba? 1,2,3,4???
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:32   #3112
pumas
Zakorzenienie

U mnie kameralnie w pracy jak wiecie, więc kontakt poza biurem też jest. Każdy jakoś jest ciekawy, co u drugiego, jak tam na urlopie, czy wyzdrowiał na L4 itd. No ale jednak jestem pewna, że wir pracy nie pozwoli im na dopytywanie się codzienne, co u mnie. Też tego nie wymagam, ale fajnie by było, gdyby chociaż czasem pomyśleli jak się mamy
A co do auta - ja jestem zawodowym kierowcą z długoletnim stażem hihi (rocznie robiłam 100 tys. km, niczym tirowiec :P), więc nie jest ze mną tak źle za kółkiem, choć fajnie byłoby się teleportować z domu do pracy, bez użerania.
Stary 2012-05-05, 20:34   #3113
aniamotylek
Rozeznanie

Witam was dziewczynki jestem mamusia grudniowa ale mam maly problem, i chce sie zapytac bedziej doswiadczonych mamus. Od kilku dni biore luteine dopochwowo, dzisiaj zauwazylam maly kawalek nablonka ktory wyszedl z pochwy, kolor bialo przezroczysty, ok 1cm, wiecie co to moze byc?
Stary 2012-05-05, 20:35   #3114
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tak samo!!!!!!!!!! unikam auta jak ognia dla bezpieczenstwa, bo nie jestem skoncentrowana w ogole.
heh lepiej za często nie siadac za kierownice
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Jestem na zwolnieniu od miesiąca i nie umiem sobie miejsca znaleźć. Mąż wyjechał i mieszkam u rodziców, mimo to nie mam ochoty na nic. Okropnie się rozleniwiłam. Nie mam ochoty na spacery, wyjścia do znajomych, zakupy, czytanie, oglądanie.. Tęsknię za moimi pacjentami i będę musiała po powrocie nieźle się wysiłkować żeby nadrobić czas rozłąki.

Ale muszę Wam powiedzieć, że od 7 lat nie czułam się tak beztrosko jak teraz odpoczywam za te wszystkie lata
mam podobnie, z tym, że na spacer wychodze

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
U mnie kameralnie w pracy jak wiecie, więc kontakt poza biurem też jest. Każdy jakoś jest ciekawy, co u drugiego, jak tam na urlopie, czy wyzdrowiał na L4 itd. No ale jednak jestem pewna, że wir pracy nie pozwoli im na dopytywanie się codzienne, co u mnie. Też tego nie wymagam, ale fajnie by było, gdyby chociaż czasem pomyśleli jak się mamy
A co do auta - ja jestem zawodowym kierowcą z długoletnim stażem hihi (rocznie robiłam 100 tys. km, niczym tirowiec :P), więc nie jest ze mną tak źle za kółkiem, choć fajnie byłoby się teleportować z domu do pracy, bez użerania.
gdzie Ty te 100.000 robiłas? wow!
ja rocznie 25.000 robię
Stary 2012-05-05, 20:49   #3115
Soleilka
Zakorzenienie

Hej, ja tak na chwilę, bo jestem u mamuśki.
Kupiłam kosmetyki 2 kremy z bambino, płyn +szampon z Nivea baby (nic innego nie było co by mnie zainteresowało) i proszek do prania. Jeleń był w formie koncentratu, a tego nie chciałam, bo proszek był tylko do białego... Wzięłam Lovelę, bo w Inter Marche jest promocja 18 zł za 1,8 kg

A teraz niestety pilnuję dziecka, które mnie do szału doprowadza :P

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:51   #3116
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Pumcia - widzę, że za tydzień będziesz w 33 tc, więc niewiele Ci tego wolnego zostanie. Poza tym przecież będziesz mogła wpaść do biura w odwiedziny.

Phdwao - mężczyznom pewnie trudno dopytywać o samopoczucie kobiety w ciąży.

Pumcia, Phdwao, Agunia - dzięki za rady dotyczące wyboru wózka.
Stary 2012-05-05, 20:52   #3117
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
hey! ale miałam piękny sen...śnił mi się nasz dzidziuś. jak trzymałam go przed sobą i miał śliczne blond włoski i był taki słodki, maluchny, kochany
Wiesz, że ja chyba tez łyknę tą butelkę? Ale ile potrzeba? 1,2,3,4???
Ja zamawiam jedną 150ml i jedną 260ml.
Stary 2012-05-05, 20:57   #3118
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Pojechałam dziś z tż do "Mama i ja" obejrzeć wózki i na razie wybór padł na Jedo Fyn.

Najpierw przy takich bez skrętnych kół przekonywał mnie, że wcale nie są potrzebne i pokazywał jak się skręca wózkiem, ale one wyglądały na bardzo... stabilne, a ja dzięki Waszym poradom wiedziałam, że potrzebuję czegoś zwrotnego.

Na all spodobał mi się wózek http://allegro.pl/wozek-arte-alu-3w1-aluminiowy-super-lekki-4xgratis-i2299854257.html czyli 3w1 ważący 8,5 kg z gondolą i 11 kg ze spacerówką za ok. 1200 zł, ale ma roczną gwarancję i chciałabym go zobaczyć na żywo, bo nie wiem, co myśleć o lekkim wózku za taką cenę.

Zamierzamy jeszcze pojechać do chociaż jednego sklepu, ale mam wrażenie, że to już niczego nie zmieni. W dodatku widzę, że Jedo ma dwa lata gwarancji, więc mogłabym go zamówić już teraz, a taki z roczną postanowiłam nabyć krótko przed tp.

Pewnie zamówię u jednego z tych sprzedawców:
http://allegro.pl/3-w-1-fyn-4ds-jedo-2012-maxi-cosi-cabriofix-prom-i2295575663.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=229830 0726

Mam jakieś swoje wymagania, ale nie zależy mi na konkretnym modelu i właściwie ten wybór nawet mi odpowiada. Obym po wycieczce do innego sklepu znów nie zaczęła mieć dylematów.
Fajne wózeczki, ten pierwszy warto by zobaczyć w sklepie, ale wyglada bardzo fajnie to tego taki leciutki, naprawde warto sie zastanowić. Ten moj głeboki jest st strasznie ciezki, na szczescie mieszkam w domu, nie w bloku, wózek bedzie stał na dole i nie bede musiała go dzwigać.
Cytat:
mielismy gosci, wlasnie poszli.

Mówie do tz co masz takie biale usta, musisz sobie zwilzyc wieczoorem (wiecie o co chodzi) a on z tekstem ok, za pizze

Cytat:
Ja mam tak samo, ostatnio zajechalam droge kolesiowi na parkingu, no tak bezczelnie, poprostu nie wiem czemu... zamyśliłam sie chyba, bo widziałam go w lusterku
Cytat:
Stary 2012-05-05, 20:57   #3119
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ta szafa jest tak duza ze nasze cuchy z 2 komod i szafy tam wejdą no a do tego komoda.....
no niewiem, zastanawiamy sie musieli bysmy pomierzyc wszystko jak juz pokoj bedzie goły. Czy bylo by miejsce na ew jeszcze jedną komode jakas z tej seri. No a komoda to na zdj jest taka a mozna wziac normalna z drzwiczkami....
No to luzik w takim razie Jak będziecie mieć fundusze, to bierzcie Bo meble są super
Cytat:
Fajny wózek
dziękuję
Cytat:
Też zastanawiam się nad kolorem. Ponieważ pokój jest mały i wąski, to NA RAZIE planuję meble sosnowe i w kolorze sosny. Najbardziej pasuje mi do tego zielony, brzoskwiniowy lub cappuccino - wszystkie bardzo jasne, a wstępny wybór, czyli ecru chyba muszę odrzucić. Pewnie będzie cappuccino jako najbardziej neutralny.
A cappucino nie zginie Ci w tym kolorze mebli?
Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynki jestem mamusia grudniowa ale mam maly problem, i chce sie zapytac bedziej doswiadczonych mamus. Od kilku dni biore luteine dopochwowo, dzisiaj zauwazylam maly kawalek nablonka ktory wyszedl z pochwy, kolor bialo przezroczysty, ok 1cm, wiecie co to moze byc?
Jeśli Cię to niepokoi, to dzwoń do gina. Ja po luteinie mam upławy + widzę że te upławy są białe przez tabletki, one jakby wziąć na palce i potrzeć zaczynają się rolować od tabletki. Ja bym na Twoim miejscu dzwoniła i upewniła się czy to nic poważnego

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:59   #3120
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia niestety. też biorę luteine od początku ale nic takiego nie miałam.. może ktoś inny się wypowie..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości