|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Hej
![]() Wczoraj upal a dzisiaj zaledwie 15st. i leje, czekam az troszke mniej bedzie padac bo do sklepu musze wyskoczyc w srode pojechalismy na zakupy do CH i zla jestem na siebie bo zdjelam Werce bolerko w przymierzalni(byla ze mna) i go zapomnialam edit: wlasnie dzwonilam i znalazlo sie , czeka przy kasie w NY ![]() dzisiaj od rana sprzatam, na obiad zrobilam placki ziemniaczane z wczorajszym gulaszem, a na deser nalesniki z serem no i @ przylazla
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-05-04 o 14:47 |
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
, głównie o grubość mi chodziło, łóżko kupione ![]() *** U nas też po weekendzie trzeba trochę odgruzować mieszkanie , Kuba chyba zaczyna być chory, już wczoraj mówił, że gardło go boli, dziś już słyszę, że za chwilę poleje mu się z nosa
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas wszyscy chorzy-Werka jeszcze kaszle, ja tez , malza wzielo, moja mame........ zdrowka dla Kubusia
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym wolnym czasem to oczywiscie zartowalam. Mam tyle zajec, ze
![]() Jolu, zdrowka dla Kubusia
|
#3545 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,choć wcześniej chodził bez żadnego problemu aż wczoraj ni z tego,ni z owego,sam powiedział,że chce iść z nami ![]() Cytat:
zdrówka dla Kubusia U mnie Damian też dalej chory ,dzisiaj byłam u lekarza,lekarka twierdzi,że to jakaś alergia,ja bym powiedziała,że ma zapalenie krtani niby nie ma gorączki,ale kaszle tak sucho,że chce Go udusić dała nam Allertec,tabletki na suchy kaszel i na wszelki wypadek antybiotyk,ale na razie mamy się wstrzymać.Już trochę się to ciągnie,a ja nie widzę poprawy ![]() A brata syn,czteroletni ma anginę ![]() Cytat:
Domyślam się,że nie wiesz w co ręce włożyć ale jak to mówią:dobre i co Biorę się za kolację
|
|||
|
|
|
#3546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie, a to takie naukowo udowodnione czy coś w stylu przesądów?
pytam, bo pierwsze słyszę ![]() Cytat:
A u mnie na kursie mówili, że można. Sama nie wiem, zapytam kolegę mundurowego. Ja przestraszyłam się i chyba nie będę sadzała Oliwki z przodu. Cytat:
zdrówka dla niego Cytat:
Cytat:
zjadła bym placki
|
||||
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Was też zdrówka ![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście, ciągnie się u Damiana , zdrówka dla niego A widziałaś, że mamy nowe łóżeczko? Zamówiłam dziś materac i prześcieradła, ale Kuba i tak już w nowym śpi ![]() ![]() *** U nas widać, że choroba się rozwija, Kubuś już się budził, bo ma nos zawalony
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko, zdrowia dla Damiana
Jolu, lozeczko bardzo fajne macie. Tez musimy kupic, ale nie mam kasy na razie, to co mi sie podoba jest drogie, a te tanie opcje wygladaja na badziewie
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziękuję Mnie się wydawało, że Antonio już dawno ma nowe łóżko ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- A w ogóle, to mój Kuba twierdzi, że umie czytać
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zmuszanie nic nie da,dziecko jeszcze bardziej się buntuje
Cytat:
Widziałam fajne my nadal jeszcze nie mamy ![]() trzymam za spokojną noc i żeby to tylko zwykłe przeziębienie było
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, naprawdę fajne jest to z Ikei, a Ty masz coś na oku? , też bym chciała
|
|
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to sama nie wiem,czego chcę bo gdyby Bartosz miał już teraz swój pokój,to chciałabym łóżko takiego typu,a że póki co,gnieździmy się z Nim w jednym pokoju,to zastanawiam się nad czymś składanym ![]() Spokojnej nocy |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mysle tylko, ze kupie normalne pojedyncze lozko, chyba, ze cos wpadnie mi ekstra w oko, ale nie chcialabym wymieniac znowu lozka za 2 czy 3 lata.
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
hej
aga,wcz mi umknelo.Niestety Karo sie nie odezwała ![]() u nas tez troche choroby.B katarek ma i ropkę w oczkach,na którą konieczny już był antybiotyk,więc zakraplamy Wcz odwiedził mnie znajomy z córeczką,nie widzielismy się z 8 lat.L do teraz śpi i regeneruje sie po harcach heh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jolu Kasiu zdrówka dla Blanki Wpadam w przelocie,bo jedziemy na zakupy ![]() Miłej soboty |
|
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Na razie jest tylko mega katar, ale oczywiście całą noc miałam z głowy , mam nadzieję, że nic już nie dojdzie
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Cytat:
Boshhhe ale poprawną polszczyzną to napisałam Więcej potem, bo mąż stoi nad głową i tupie o jedzenie a potem wybywamy Buziaki
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że gdybyśmy wzięli składane,to przynajmniej przez dzień byłoby trochę więcej miejsca no ale już sama nie wiem ![]() żeby tylko na katarze się skończyło ************* Trochę ogarnęłam w domu,kuchnię przynajmniej doprowadziłam do porządku ale jakaś przytłumiona dziś chodzę ![]() Czekam,aż Bartosz wstanie i idziemy na dwór
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , katar mamy mega , był lekki stan podgorączkowy, zobaczymy, co dalej ![]() *** Dziewczyny, Kuba ma teraz stopę 15,5 cm, które kalosze wziąć - z wkładką 16,5 cm, czy 17,2 , zwykłe buty na pewno wzięłabym z 16,5, ale kalosze też?
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reasumując ja bym wzięła większe ... chyba ![]() -------------- my jesteśmy w trakcie gładzenia i malowania, więc bałagan mam mega , T podrzucam raz do jednych rodziców raz do drugich, ale jutro już chyba ostatni dzień - tzn. ostatni kolor kładziemy i łazienkowy sufit odświeżymy, bo farba z sufitu została
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) radziłaś już komuś, żeby kalosze większe brać? Chyba wezmę większe, najwyżej poczekają, gorzej jak za małe będą, bo przez net chcę zamówić.To pracowicie wolny czas spędzacie
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygodny materac to skarb ![]() Będzie dobrze Inhalujecie się?Też chyba wzięłabym większe a kupujesz przez Internet,tak? Najlepiej byłoby przymierzyć i pochodzić ![]() Idę pod prysznic,ale jeszcze zaglądnę ![]() ************** Edit. Doczytałam,że przez neta
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-05-05 o 21:51 |
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , tak Chyba już nie kupuję , chciałam kupić w Smyku on-line, bo stacjonarnie przecen nie ma, ale myślałam, że odbiorę w empiku, tyle, że to chyba ich zdaniem za duże i już mi się nie opłaca, jak mam zapłacić za przesyłkę ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Lecę, bo mnie wkurzył ten Smyk ![]() Kolorowych
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taa,klient nasz pan ![]() Też zmykam ![]() Dobrej nocy |
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() U nas wczoraj burza byla a Werka biegala od okna do okna ogladac pioruny ![]() dzisiaj same, malz juz w pracy -sezon komunii sie zaczal wiec maja mase roboty Miramej ja kupilam wieksze kalosze milego dnia
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
zycze milej niedzieli U mnie pogoda listopadowa , nie mam pomyslu jak spedzimy dzien. Antonio chce piknik w salonie i mysle, ze to jest dobry pomysl ![]() Jolu, my tez many number wieksze kalosze
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
, całe 5 stopni, odczuwalna 1,5 ![]() Za chwilę siadamy do książeczek, Kuba lubi też te smart games'y Granny, to trochę poukłada, a potem to nie wiem co, zwłaszcza, że chory, to 5 razy bardziej marudny Może jeszcze wulkany zrobimy.![]() Co myślicie o tych?
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale wczoraj mieliśmy intensywny dzień. alan bez drzemki, cały dzień szalał ze starszymi chłopcami po dworzu. Był taaaki brudny. Jeszcze dziś mu paznokcie szorowałam i nadał czarne. Z odpieluchowaniem u nas coraz gorzej, chyba zrobię przerwę:-( Niedawno co jakiśczas wołał a to siuku a to kupkę, a teraz wcale sie nie patyczkuje i wali wprost do majtek. Wczoraj np. poszedł do naszej sypialni, zdjął majtki i zrobił kupkęi siku na podłogę, potem przybiegł do mnie i powiedział "mamusiu, zrobiłem 2 kupki i siku na podłogę" . I tak już od kilku dni. Eeech, smutno mi :-( Idę sobie .
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej a do lidla masz daleko? bo widziałam jakieś kalosze, tyle ze nie pamietam czy sciągacz miały, na pewno "nad kaloszem" był tam materiał nieprzemakalny, ale nie wpatrywałam się czy jest ściągacz jeszcze. kosztowały coś koło 35 zł. |
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a ładne były? I kiedy?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

aż wczoraj ni z tego,ni z owego,sam powiedział,że chce iść z nami
zdrówka dla Kubusia 

za spokojną noc i żeby to tylko zwykłe przeziębienie było 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, zwykłe buty na pewno wzięłabym z 16,5, ale kalosze też?
, T podrzucam raz do jednych rodziców raz do drugich, ale jutro już chyba ostatni dzień - tzn. ostatni kolor kładziemy i łazienkowy sufit odświeżymy, bo farba z sufitu została