|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 2
Szpinak od Green Groces jest świetny! Doprawiony, ze śmietanką, pycha, wystarczy podgrzać. Wolę nie sprawdzać ile tam chemii jako, że to bardziej gotowe danie niż po prostu mrożony szpinak :/
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nie..U nas wciąż jeszcze jest. |
|
|
|
|
#4053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj te niebieskie lody w pudełku za 4,49, wzięłam toffi, pyszne!
|
|
|
|
#4055 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez go od dawna nie widzialam, a kiedys byl zawsze.
|
#4056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam ochotę na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i musiałam jechać do Piotra i Pawła i przepłacać, bo nie było w lidlu... Zrobiłam chyba tryz rundy wokół lodówek, wypatrując go, musiałam śmiesznie wyglądać
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukam bo to jest stały gość na moim talerzu. Ten lidlowy jest mało doprawiony więc mogę go do swoich potrzeb zawsze zaadaptować. Niestety w moim lidlu nie ma i nigdy nie było szpinaku świeżego.
|
|
#4058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
_________________________ _________________________ __ edit: Znalazłam o nim tylko tyle: http://styl.fm/newsy/22475.testujemy...-cien-bodycare http://styl.fm/newsy/23350.testujemy...-do-ciala-cien _________________________ _________________________ ____ Z braku laku kupiłam mąkę Castello, wielokrotnie tu opluwaną. Upiekłam dwa kręcone ciasta z rabarbarem, wyrosły bardzo ładnie. Albo zmienili coś w składzie (skład mąki...?), albo tamte partie były wadliwe. Za to cukier Castello ma jakoś mało cukru w cukrze. Chcieliśmy zrobić dzieciakom frajdę z watą cukrową (zresztą na maszynce lidlowej). Zamiast puszystych wacianych głów jak z Diamanta wyszły waciane bandaże, ciasno nawinięte na patyk, o trzy razy mniejszej objętości. Kręciliśmy dwie godziny, wyszło może 10 wat. Na zwykłym cukrze wychodziły piorunem prawie takie, jak z festynów. Za to cukier wypadający na rant trzeba było zdejmować co dwie główki, a talerzyk (to czarne na środku) moczył się w ciepłej wodzie kilka godzin, żeby się odetkać. Edytowane przez arrgh Czas edycji: 2012-05-04 o 21:30 |
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli macie u siebie Aldi to ten szpinak tam także jest, nieco tańszy nawet
|
|
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
w moim Lidlu również brak szpinaku , ostatnio krążyłam wokół lodówek i niestety nie znalazłam
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Mam te majtki korygujące z lidla i są z pewnością lepsze niż triumpha co do porównania do tych polecanych na wizażu to ciężko ocenić gdyż ich nie posiadam. Używam ich pod jedną dość dopasowaną sukienkę i nic mi się ani nie roluje ani nie odciska więc jestem zadowolona. |
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie nie było takiego tygodnie.... Błam w Lidlu i nie było żadnych tortilii. Gdzie powinny lezeć ?
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Na środku, tam gdzie są zawsze te artykuły z danego tygodnia. U mnie na środku blisko lodówek.
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie ani śladu
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, czyli cos znika ten szpinak, szkoda, bo tez go uwielbialam. kupilam kiedys innej firmy, ale to juz nie to
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
bo ten szpinak jest tylko w okresie zimowym.
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Jest w Wasyzm Lidlu Musli crunchy z figami, daktylami i gruszką z firmy Goody?
U mnie jest tylko truskawkowe, czekoladowe i chyba orzechowe ale te brzmi apetycznie ![]()
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem strasznie zadowolona z zielonej pasty curry
![]() Muszę się zorientować jak u mnie ze szpinakiem, dawno nie kupowałam i nie wiem, czy u nas jest... |
|
|
|
#4069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tyg. meksykańskim kupiłam też zestaw do tortilli (placki, sos i przyprawy) - jeszcze niewypróbowany, a także serwetki z papryczkami chili. Świetne są! Do domu kupiłam ostatnio szafkę na buty w takiej materiałowej obudowie i wiertarkę. Sporo tego, heh. |
|
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
Kupilam dzis lody wisniowe z promocji w niebieskim/granatowym pudelku.
( Wybaczcie wszyscy, ktorzy teraz jecie cos pysznego ) Niedługo po tym, jak zjadłam porcję (ok.3gałki!)... lody wylądowały w toalecie. Zwymiotowałam... pierwszy raz mnie cos takiego spotkalo.
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W jakiej cenie jest ta kawa mrożona z Linessy ? i jaką ma pojemność?
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam wczporak kupic szpinak do obiadu ten mrozony, i nie bylo. wycofali calkiem?
|
|
|
|
#4074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE][1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;33781933]mama mojego TŻta się nim zajadała tak ze jak widać kwestia gustu [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() No cóż , po przeczytaniu tak skrajnych opinii nie pozostało mi nic innego, jak kopsnąć się do Lidla i kupić ten kontrowersyjny sos.Mam już doświadczenie z tego typu sosem, ponieważ bardzo smakuje mi sos BBQ z Hellmans. Niestety ten z Lidla to nie to samo, ale... Powiem tak jest bardzo specyficzny. Spróbowałem go w trojaki sposób, po pierwsze na najzwyklejszej kanapce, po drugie jako dodatek do parówek, po trzecie jako jeden ze skaładników mojego sosu do hamburgerów. W pierwszym przypadku zbyt dużo mi się wylało ( faktycznie ciulowe opakowanie) i już przy pierwszym kęsie mnie zemdliło..., więc do kanapek odpada. Dość ciekawe ( i zjadliwe) okazało się połączenie z parówkami. Natomiast w wersji składnika sosu spisał się idealnie! Podsumowując jako samodzielny dodatek pasuje tylko i wyłącznie do ciepłych mięs i kiełbasek ( ale i tak szału nie ma bo może zemdlić), na kanapkach raczej się nie spisze, lepiej kupić Hellmans'a. Jeżeli już mam go do czegoś użyć to w roli sosu do hamburgerów ( z paroma jeszcze składnikami) sprawdza się lepiej niż jego markowy odpowiednik. Krótko mówiąc ohydztwo, które da się znieść
|
|||||
|
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam już nie chodzę do lidla jakoś mi nie po drodze a i tak wolę biedronkę
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
bo sos BBQ jest dosc specyficzny w smaku.
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
PS TŻ ten sos zasmakował pod każdą postacią...
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Jest, jest, ale nie ma przepisu na jeden konkretny sos BBQ i przez to każdy smakuje inaczej. A już takie gotowce w szczególności. IMO w tym z Lidla przesadzili z aromatem wędzarniczym i dodatek curry jest czynnikiem mdlącym
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jasne, że do hamburgerów czy żeberek sprawdzi się najlepiej, do tego ten sos jest stworzony Jako marynata do mięs, sam albo w połączeniu z różnymi tajemniczymi miksturami które tworzę sprawdza się zawsze ![]() |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a soki w kartonach, które polecacie? Nie znoszę zbyt słodkich
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

wiecie moze czy wycofali go?
Przyznaję, że nawet dobry, choć z takich słodkawych pasztetów bardziej smakuje mi zwykły zapiekany z rodzynkami lub śliwkami
Miałam zamiar kupić jeszcze wczoraj pstrąga, ale zapomniałam o nim w końcu 

, po przeczytaniu tak skrajnych opinii nie pozostało mi nic innego, jak kopsnąć się do Lidla i kupić ten kontrowersyjny sos.