|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
więc chcę rozłozyć samo troszke wcześniej (choć strach mnie wielki łapie jak myślę o rozkładaniu wcześniej łózeczka)ale mnie miednica cała boli i jakaś rwa kulszowa jeszcze dopadła
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
oj...
a ja piszę do Tz-a czy pamięta jak sie ubiera body a on mi odpisuje "spoko, damy radę" Kocham ten optymizm![]() a z kotem to racja- przydałoby sie go wcześniej przeszkolić
|
|
#4653 |
|
Konto usunięte
|
Wręcz przeciwnie. Przecież ja jestem "świeża", a Ty już odczekałaś swoje. Ja mam nadzieję, że za pół roku powiem to samo
Okropnie, tak jak myślałam. Jak moja teściowa dojdzie do głosu, to łeb mi pęka. Ale przeżyłam, już po nich sprzątam (w przerwach X Factora), został mi alkohol i lody, więc nie narzekam ![]() Byliśmy później z mamą i mężem na grobie - jeśli można tak powiedzieć o nagrobku, jest wg mnie bardzo ładny. Kłócę się z mężem o to, co na nim ma stać - póki co mamy takiego dużego misia na nim (tego z Rossmanna, to miała być pierwsza przytulanka Dawida, jest taki mięciutki) i on się upiera przy tym misiu, a ja bym tam też jakieś kwiatki chciała postawić (i jakąś mniejszą zabawkę). No ale dam sobie spokój, niech będzie miś. Jakie to ma znaczenie.... Chwilowo miś poszedł do prania i tak, bo stoi już miesiąc. |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo sie ciesze ze się udało. Oby teraz były tylko same dobre wiadomości.
|
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie znowu dopadł jakiś dół, znowu mam poczucie, że nie radzę sobie z tym wszystkim, a przecież już przez chwilę było trochę lepiej.. Strasznie męczy mnie udawanie, że wszystko ok, że nic się nie stało, jakby ciąży nigdy nie było..
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Konto usunięte
|
Monika -
...U mnie dzisiaj jakoś lepiej. |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Agatko - tak ja jak po ogien od wtorku do piątku miałam gości dzisiaj znowu goście wczoraj ogarniałam to co po nich zostało + prace domowe . mam nadzieje ze pogoda dzisiaj dopisze bo moja Sylwia to juz zapomniała jak to jest spać w łóżeczku przez dzień . cały dzień na świeżym powietrzu . Maksi - ja Nicoli też stawiałam bańki , pomogły , ale absolutnie nie można zawiać , nie rób przeciągu ani nie wychodz przez 3 dni z nim. Zeberka - słodziak z twojego tż , ma prawidłowe podejście , ty się niczym nie strsuj , instynkt matki sam powie ci co i jak . Od jutra Sylwia idzie do złobka , przez tydzien na pól dnia a potem już cały etat. za tydzien wracam do pracy. będzie ciężko
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
U nas wszystko dobrze, dziś zaczynamy 16 tc.. Tak się boję, bo w pierwszej ciąży wtedy mi wody odeszły
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sorrrry ale dla mnie to przegięcie. jakie to małpiate!!!!!
ale zleciało!!!! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33904357] no i TŻ włożył palec do środka tego gwinta.... Cytat:
![]() ![]() czekamy na wieści! gorący czas ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na wieści od Lucy ciekawe jak rodzinna imprezka ![]() Do Kundzi na SM piałam jakiś czas temu i tyż nic ale z tego co obserwowałam nie zauważyłam żeby załozyła nowy wykres a ona bardzo terminowo miała @ ![]() Wróciłam dwie godziny temu. Ojciec mnie zmusił do kuszetki na noc. Koszmarne są takie uroczystości, spotkanie w takich okolicznościach.... Ale oprawa (dziadek był komandorem marynarki wojennej) i miejsce (cmentarz oksywski) cudowne. Musiałam odetchnąć i trochę z bratem uciekliśmy... On mnie, niby, na PKP odwoził, a na serio poszliśmy na 1,5 godziny nad morze.
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_____________ U mnie dalej dołek, nie mam na nic ochoty. Na popołudnie idę do pracy, przynajmniej się czym zajmę.. |
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Domyślam się, jak to musiało wyglądać. U nas na "porządku dziennym" są pogrzeby górników, gra wtedy orkiestra górnicza. A mój TŻ jest w sprawach domowych po prostu geniuszem. Wczoraj wstawił bukiet kwiatków do ciepłej wody.... Ja bym mogła o nim pisać książki. Jak siedziałam w szpitalu (a byłam w czasie ciąży 3 razy), to mu pisałam instrukcje, jak włączyć pralkę, zmywarkę, jak dobierać rzeczy do prania. Niedziela, godzina 21, miał wyprać moje czerwone rzeczy, dzwoni: - Czy pomarańczowe zalicza się do czerwonych?.... Ja mówię: - Tak, pomarańczowe zalicza się do czerwonych, a cała sala w śmiech... On: - Już słyszę, jak się Twoje koleżanki śmieją... Poprosiłam go, żeby mi przyniósł ręcznik kąpielowy, przyniósł taki mały do rąk. Z koszulkami to już później robiliśmy tak, że przynosił wszystko, co było w szafie, a ja sobie wybierałam - bo po pewnym czasie zorientowałam się, że mamy odmienne pojęcie o tym, co jest krótkim rękawkiem, długim rękawkiem, a koszulką bez rękawka Ale to nie tylko mój TŻ był taki. Koleżanka poprosiła męża o kefir, bo miała smak. Przyniósł jej jogurt naturalny. - Ale miał być kefir? - A co to jest? - Jogurt! - E, to też dobre, zjesz! Inna opowiadała, że jak wysłała męża po jogurt, to ten jej przyniósł śmietanę 18....... Oni są po prostu tacy pocieszni
|
|
|
|
|
|
#4664 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim, wróciłam ze szkoły, kolejny zjazd dopiero za 3 tygodnie a ja już powinnam siedzieć, pisać, tłumaczyć, uczyć się. Mam okropnego lenia, może te targi i 8h/dziennie tłumaczenia ustnego postawią mnie na nogi
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33912871]Wróciłam ze sklepu. Panowie składają już nagrobek. Czyli dzisiaj będzie.. [/QUOTE] Perse, przytulam i cieszę się, że wszystko poszło po Twojej myśli. Cytat:
katka, a gdzie Ty byłaś jak Cię nie było? Co słychać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobrażam sobie jak było uroczyście. Wspaniałe pożegnanie.
|
|||
|
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Jak minął Wam długi weekend? Jeszcze nie doczytałam i pewnie nie dam rady to może krótkie streszczenie poproszę. Dziś mamy z Tż rocznicę ślubu
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich bardzo cieplutko bo u mnie ziąb jak cholera
![]() ALFA, ZEBERKA widzę że przygotowania idą pełną parą, super, troszkę wam zazdroszczę ale tylko pozytywnie oczywiście już nie mogę się doczekać jak pokażecie zdjęcia swoich maluszków
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Cytat:
Cytat:
jejku ja już mam łzy w oczach a co dopiero TY jak musisz na to patrzeć że mały się tak męczy Cytat:
W tej nie ma takiej opcji żeby odeszły Ci wody odejdą ale w 9tym miesiącu!! ![]() hej mnie w miarę ok a Tobie?? ooo no to wszystkiego Najlepszego Kochana
|
|
|
#4669 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakoś obchodzicie rocznice ślubu? A która to pochwal się![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33927443]Dobrze, że już to za Tobą. Domyślam się, jak to musiało wyglądać. U nas na "porządku dziennym" są pogrzeby górników, gra wtedy orkiestra górnicza. A mój TŻ jest w sprawach domowych po prostu geniuszem. Wczoraj wstawił bukiet kwiatków do ciepłej wody.... Ja bym mogła o nim pisać książki. Jak siedziałam w szpitalu (a byłam w czasie ciąży 3 razy), to mu pisałam instrukcje, jak włączyć pralkę, zmywarkę, jak dobierać rzeczy do prania. Niedziela, godzina 21, miał wyprać moje czerwone rzeczy, dzwoni: - Czy pomarańczowe zalicza się do czerwonych?.... Ja mówię: - Tak, pomarańczowe zalicza się do czerwonych, a cała sala w śmiech... On: - Już słyszę, jak się Twoje koleżanki śmieją... Poprosiłam go, żeby mi przyniósł ręcznik kąpielowy, przyniósł taki mały do rąk. Z koszulkami to już później robiliśmy tak, że przynosił wszystko, co było w szafie, a ja sobie wybierałam - bo po pewnym czasie zorientowałam się, że mamy odmienne pojęcie o tym, co jest krótkim rękawkiem, długim rękawkiem, a koszulką bez rękawka Ale to nie tylko mój TŻ był taki. Koleżanka poprosiła męża o kefir, bo miała smak. Przyniósł jej jogurt naturalny. - Ale miał być kefir? - A co to jest? - Jogurt! - E, to też dobre, zjesz! Inna opowiadała, że jak wysłała męża po jogurt, to ten jej przyniósł śmietanę 18....... Oni są po prostu tacy pocieszni [/QUOTE]---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
A jak jest u Ciebie w pracy? Tzn. jak szefostwo podchodzi do wracających z urlopu macierzyńskiego mam?
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że powinnam myśleć tylko pozytywnie, ale czarne myśli same przychodzą do głowy i trudno je odpędzić ze względu na wciąż żywe wspomnienia.
Ale staram się dbać o siebie, dużo odpoczywam i śpię przede wszystkim około dodatkowo godzinne w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#4672 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też myślałam przez pewien czas że już dałam sobie radę ale smutek ciągle powracał od mojego # minęły dwa miesiące a ja nadal mam dni gdy bęcze w poduszkę i jestem totalnie załamana. Tak to chyba już z nami jest z AM---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Ale się rozczuliłam Dzidzia pięknie pozuje, chyba wiedziała że e-ciotki są bardzo ciekawe jak wygląda ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33922923]Wręcz przeciwnie. Przecież ja jestem "świeża", a Ty już odczekałaś swoje. Ja mam nadzieję, że za pół roku powiem to samo Okropnie, tak jak myślałam. Jak moja teściowa dojdzie do głosu, to łeb mi pęka. Ale przeżyłam, już po nich sprzątam (w przerwach X Factora), został mi alkohol i lody, więc nie narzekam ![]() Byliśmy później z mamą i mężem na grobie - jeśli można tak powiedzieć o nagrobku, jest wg mnie bardzo ładny. Kłócę się z mężem o to, co na nim ma stać - póki co mamy takiego dużego misia na nim (tego z Rossmanna, to miała być pierwsza przytulanka Dawida, jest taki mięciutki) i on się upiera przy tym misiu, a ja bym tam też jakieś kwiatki chciała postawić (i jakąś mniejszą zabawkę). No ale dam sobie spokój, niech będzie miś. Jakie to ma znaczenie.... Chwilowo miś poszedł do prania i tak, bo stoi już miesiąc.[/QUOTE] PERSE super że dałaś radę z imprezą rodzinną twarda babka z ciebie jest![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
dla Tż że staje na wysokości zadania.
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33922923]Ja mam nadzieję, że za pół roku powiem to samo [/QUOTE] Z całego serca Ci tego życzę Cytat:
![]() Fiol trzeba wierzyć, że teraz będzie dobrze, bo inaczej ogłupiejemy. A Ty bierzesz jakieś dodatkowe tabletki czy coś? Wszystkiego najlepszego Kochana Pani śniłaś mi się dzisiaj, że pisałaś na forum, ale nie pamiętam co Szkoda, że Kundzia się nie odzywa
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę żadnych tabletek
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
MAGA od wczoraj myślę o tobie, tak bardzo się cieszę z dobrych wieści nawet mój Tż się pytał co mam taki dobry humor
![]() Zastanawiam się tylko nad jednym dlaczego jak któraś ze staraczek ma takie wieści to się ciesze jak głupia a jak ktoś ze znajomych lub z rodziny obwieszcza taką wiadomość to nie mam ochoty nawet gratulować ![]() BACHARYBNIK co u Tobiasza? BERBIE gdzie ty się podziewasz? CZARNULA co u Ciebie, byłaś u gina? Co z wkładkami korekcyjnymi twojej córeczki pomogły coś?
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-05-06 o 12:24 |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam, najbardziej mnie cieszą ciąże AM
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś powiedziałam Tż o tym bo zapytał dlaczego mam doła jak usłyszałam o ciąży koleżanki a ciesze się z waszych ciąż? Odpowiedziałam mu tylko że jest to skomplikowane i i tak nie zrozumie ![]() MAM PYTANIE do mam starających się: czy chodzicie regularnie na monitoring cyklu?
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-05-06 o 12:34 |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę wizyty mam minimum 2 razy w miesiącu czasem 3 a czasem 5....
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
A zdarzają ci się cykle bezowulacyjne? Jeśli tak to jak często jak mogę zapytać?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

więc chcę rozłozyć samo troszke wcześniej (choć strach mnie wielki łapie jak myślę o rozkładaniu wcześniej łózeczka)

a on mi odpisuje "spoko, damy radę"
tak trochę się obawiałam, czy jakoś Ci smutno nie będzie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

...

Szkoda, że Kundzia się nie odzywa