|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Slodka minka |
|
|
|
|
#3032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Hej Dziewczynki, spróbuję szybko nadrobic.
Wczoraj mieliśmy wizytę moich Rodziców, aż mi się płakac chciało jak odjeżdżali, tak rzadko ich widuję.. I żaluję strasznie że nie mieszkają bliżej.. Zachwyceni Kajunią, Mama chyba najbardziej szczęsliwa, bo marzyła o wnusi Już się nie mogę doczekac jak my pojedziemy do mojego miasta rodzinnego - Kajunia musi poznac jeszcze swoich Pradziadków![]() A dziś byłam w szpitalu na Izbie przyjęc - dwa dni temu potknęłam się i uderzyłam i jakoś nieszczęsliwie wykręciłam małego palca u stopy, spuchł mi strasznie i krwiak się zrobił okropny Bolał i boli do tej pory, że ledwo chodze, więc stwierdziłam, że sprawdzę czy nie złamany. Okazało się że nawet jakby był złamany to nic z tym by nie zrobili, no bo w sumie nie ma jak usztywnic. Okazało sie że jest chyba jakieś pęknięcie (lekarz odczytujący zdjęcia nie był pewien), albo mocne stłuczenie. A Kajcia w nocy dziś przespała 5 godzin! Jak mnie obudziła na karmienie o 3 to myślałam że mi piersi eksplodują! Przystawiłam Kajcie do jednej a z drugiej ściągałam laktatorem.. Udało się ściągnąc 80 ml! ![]() ![]() Strasznie się cieszę, że z Vikunią Desi lepiej i crp już spadło ![]() Cytat:
też jestem ciekawa My dopiero będziemy się starac jak kupimy większe mieszkanie, ale na drugie dzieciątko jesteśmy już zdecydowani na pewno ![]() Flower co do usg bioderek to byc może pójdę też na NFZ - wiem że w szpitalu na Kopernika robią, w pon będę dzwonic żeby zapytac o terminy. Cytat:
![]() Evvcia a na Dąbrowszczaków długo się czeka na usg? Ty masz skierowanie na usg czy do chirurga ortopedy? Bo ja do chirurga i dopiero on mi chyba da na usg? Cytat:
u nas te minki też są przeróżne, nie mogę się wtedy na Kajcię napatrzec, taka jest słodka![]() Fajne te nasze dzieciaczki, a jak czas przy nich leci.. ! Kaja ma już 3,5 tygodnia! Nie wiem kiedy to zleciało! ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Desiu wyniki będą w poniedziałek chyba.. Czekam z niecierpliwością, ale lekarz mnie trochę uspokoił, powiedział, że nie jest tak źle jak się nam wydawało. A co do karmienia, to na pewno rozkręci się coraz bardziej Twoja laktacja, ja miałam bardzo podobnie, do tej pory czasem wydaje mi się że mam mało, ale jednak Kajcia przybiera! ![]() No i jak dziś w nocy odciągnęłam z jednej piersi 80 ml to byłam w mega szoku! ![]() to dlatego że mała długo spała i się nazbierało, ale ucieszyłam się o tak bo moje starania przyniosły skutek. Czasem ściągam mniej czasem więcej, ale jednak! W razie czego mamy zapas kilku buteleczek mleczka modyfikowanego (w końcu udało mi się dostac takie jak w szpitalu dawali). ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Evvcia a jak tam Malutka, mam nadzieję, że już nie wymiotuje? Mnie też martwi jak Kajcia mocniej ulewa, co prawda jeszcze nie wymiotowała jeszcze nidgy na odległośc, ale czasem nagle Jej się uleje duża ilośc.. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
W ciązy miałam spokój, a teraz znów częściej ![]() W licpu mam neurologa i mamy dalej diagnozowac te moje bóle. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytrynka ale słodki ten Twój Wiktorek i jaki już duży! ![]() ciekawe kiedy Moja zainteresuje się karuzelką ![]() Nikki u nas wieczory też są najcięższe.. Kaja wtedy jest b. marudna, musi b, dużo zjesc przed snem i z jednej strony przysypia, a jak Ją odłoże, to znów płacze.. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- ![]() Gosiu powodzenia na wizytcie! Daj znac co lekarz powie! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-06 o 12:13 |
||||
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Lena to sam ma sie zrosnac ten palec jak jest zlamany?
jesli chodzi o ulewanie to Wiktorek rzadko teraz ulewa ale za to odbija mu sie glosno po kazdym jedzeniu nawet po herbatce i musze go szybko podnosic bo jest placz, dokucza mu to powietrze ktorego z jedzeniem sie nachapał dzis pobil rekord spania 7h od 20 do 12 jadl do godzine i spal na moich rekach pozniej ze mna na moim brzuchu za rzadne skarby nie dal sie odlozyc do lozeczka ale o magicznej godzinie dwunastej zasnal u siebie a ja wstalam o 7 wyprasowalam jego ciuszki i meza koszule posprzatalam mieszkaie i zrobilam pranie, maz sie pytal czy dobrze sie czuje bo z reguly spie do 10 :P a teraz nie moge bo maly jak sie wyspi to nie spi rano 3h ale na szczescie jest karuzela
|
|
|
|
#3034 |
|
Gang Iren
|
Eryk spi na brzuszku od trzech godz.Tak mu lepiej przy katarku,a w nocy nie moge go tak polozyc,to teraz odsypia biedaczek.
Wiki jest przeziebiona juz dluzej i dzisiaj plakala,ze zarazila braciszka. Wzielismy sie z Radkiem razem za sprzatanie i w koncu jest w miare czysto,chociaz jeszcze bede musiala poprac wykladziny dywanowe.Ale to juz nie dzis,bo trzeba obiad zrobic,a pozniej lekarz.No i znajac zycie skoro Eryk teraz spi to cale popoludnie i wieczor bedzie aktywny i bedzie domagal sie uwagi.
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko najada się w 5 minut
Przystawiam ją jeszcze, ale broni się przed piersią, że ho ho Niesamowite jest to, jak u takiego malucha wszystko zmienia się w ciągu jednego dnia ![]() A z brzuszkiem nie wiem o co chodzi. Od poniedziału chyba, codziennie od około 6 przez sen mocno steka, pręzy się... potem idą bącczki, kupka i się uspokaja. Podaję jej cały czas syrop Debridat, dostaje Bobotic ale nie widzę poprawy. W czwartek mamy szczepienie więc się zapytam.
|
#3036 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny nie wiem co jest z Eryka pupcia.Juz kiedys pisalam o tym,ale teraz jest jakby gorzej.Ma przy samym odbycie takie czerwone i wypukle to jest.Pieluche wymieniam od razu,bardzo czesto je zmieniam,15 na dzien to minimum,wietrze pupe,smaruje,a mu nie przechodzi.
Macie jakis pomysl co by zastosowac?
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() Lena aby z noga jak najszybciej przeszlo, super ze masz wiecej mleczka. Gosia powodzenia u lekarza, a gzie idziesz do ''GP OUT OF HOURS'' czy do szpitala?bo przychodnia zamknieta chyba w weekendy.o rany alez masz gosci, ja to jakas mega niegoscinna jestem i powiedzialam ze rodzina moze do nas przyjechac dopiero w sierpniu, a gosci przelotnych to juz mam dosc po godzinie. gkatarzynka tak mi sie wydaje ze Hania sie przyzwyczai do zasypiania przy kolysaniu i wtedy bedzie to dla niej normalne i bedzie zdziwiona jak bedziecie ja chcieli w inny sposob polozyc spac.ponoc do 3miesiaca najllatwiej zmienic przyzwyczajenia. Emigra dobrze ze juz zgoda u Was.super Julcia ze tak dlugo pospala ![]() u nas tez dwie nocki ladne bo 6 godz spania ciagiem, nad ranem karmienie i jeszcze 2h pospalysmy. wczoraj pojechalismy do znajomych bo byly kolegi urodziny ale bylo tak sobie bo oni mieli ciche dni wiec nie chcialo mi sie tam siedziec, powiedzialam kolezance ze mogla dac znac to bysmy im gitary nie zawracali. my jeszcze z Hania sie w lozku wylegujemy a Tatus gotuje mi obiad ![]() Gosia biedna Wiki ze sie tak martwi moze niech dzis lekarz zobaczy to cos na pupce Eryczka.o nie ci znajomi co juz chyba dzis cichych dni nie maja wlasnie zadzwonili ze wpadaja za godzine, a ja w lozku jeszcze, ale sie nie spiesze - nie wiedzialam ze przyjada, a i tak jada nad morze z Tz i Iworkiem, ale u nas tylko 10stopni wiec my z Hanulka zostajemy w domu, zreszta jakos tak niepewnie sie czuje, glowa mnie od wczoraj boli
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-06 o 13:24 |
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pociesze Cie ze wczoraj mialam zdejmowane szwy z krocza i poniewaz zaczynaly juz wrastac to tez niezle mnie bolalo No ale juz jest po i teraz juz rewelacja! Super sie czuje! Viki generlanie jest grzeczna, duzo spi, ale to pediatra mowi ze moze byc tez po antybiotyku, ladnie je i robi kupki ![]() Mam nadzieje ze pozostanie taka grzeczna po powrocie do domku rowniez! Na 99% jutro wychodzimy! Ciesze sie bardzo, chce juz na spacerek, do sklepu, do mojego lozka... No i CHCE SIE ZWAZYC Jestem taka dumna z mojej coreczki i szczesliwa, ze juz chce sie wszystkim dookola Nia pochwalic , pokazac Ja calemu swiatu i niech podziwiaja Nam wczoraj , jak Viki skonczyla tydzien - odpadl pepuszek! Dzisiaj wieczorem dostanie chyba ostatnia dawke antybiotyku i juz nie moge sie doczekac kiedy wyjma Jej ten straszny wenflon! Nienawidze ze musi go miec ![]() Laktacja ok, ale ja juz nie wiem bo cycki mi sie spinaja przed karmieniem, robia sie twarde, mleko leci, musze nosic wkladki a Ona sie nie najada i musi po kazdym karmieniu dostac butle. Zobaczymy jak to bedzie w domku, moze bede sobie pobudzac troche laktatorem, tutaj mi ciezko bo mam ten elektryczny medeli i on jest glosny dosc, a jak jestesmy na pokoju we 4 to zawsze albo ktoras mama albo ktorys maluszek spi i nie chce przeszkadzac! No i musze jeszcze napisac opis porodu, tylko nie wiem jak to zrobic bo boje sie ze napisze dlugiego posta i mo go wetnie! Bo ten internet tutaj to do du.y
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-06 o 13:25 |
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, to opis porodu napisz sobie na spokojnie w wordzie a potem wklej i wyślij
Zawsze masz kopię na komputerze
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam trzymac nogę do góry, żeby zszedł obrzęk i przykładac lód, bo maści stosowac się nie powinno przy karmieniu. Mam nadzieję, że Kaja też niebędzie ulewała jak podrośnie, bo teraz jej się zdarza bardzo często.. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Mnie też bardzo bolało jak szwy zdejmowali i w sumie do tej pory mnie tam pobolewa, a blizna zrobiła się twadra i tkliwa, więc chyba mnie czeka znów jakaś wizyta na IP, bo gina mam dopiero pod koniec maja. MoniaHan Ty chyba też tak miałaś że Ci blizna po nacięciu stwardniała? Co z tym zrobiłaś? Desiu, gratuluję Vikuni odpadnięcia kikuta ![]() ![]() Co do laktatora, to u nas na sali w szpitalu chodził bardzo często, najpierw ten szpitalny, potem mąż mi przywiózł mój osobisty i koleżanki - współlokatorki też miały. Dzieciaczki się nie budziły - one chyba lubią takie jednostajne odgłosy ![]() Trzymam kciuki żebyście wyszły jutro! ![]() A co do palca - to mi bardzo często się zdarzało uderzyc własnie w tego małego - bo on zawsze się jakoś gdzieś zahaczy ale takiego wylewu i opuchlizny to jeszcze nigdy nie miałam. Mam nadzieję, ze szybko przejdzie!desiu, Monia, dziękuję! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-06 o 17:55 |
||
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas nocka w miarę mój mąż nakarmił Anię koło 23 a potem było karmienie o 4 i o9. Najgorsze że Ania się wybudza w tej nocy że nie może potem zasnąć. Więc dzisiaj położyłam ją koło siebie i z dwie godziny sobie pospałyśmy. Jak ona lubi się przytulać Dzisiaj byłam zarezerwować termin chrzcin i będziemy mieli o 17.15 drugiego czerwca
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-05-06 o 14:44 |
|
|
|
#3042 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
za pepuszek!Moj Eryk tez na poczatku chcial ciagle jesc.Teraz sie tez tak zdarza wieczorami.Ale zawsze cos w piersiach jest mleka.Ja czasem dawalam po cztery-szesc razy cycka zanim sie najadl.
|
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopoki leci mocno i slysze ze lyka to jest ok, potem jak juz piersi zrobia sie miekkie to juz nie pasuje! Lena - mnie blizna wogole juz nie boli! A dzieciaczki , fakt - One spia przy straszliwych halasach tutaj, glownie wlasciwie chodzilo mi o mamusie ![]() Wczoraj np przyjechaly 2 nowe po porodzie i prawie caly dzien na zmiane ktoras z nich spi. Ale juz jutro mysle ze wyjdziemy to bede w domku dzialac! mam nadzieje ze szybko Ci sie z palcem polepszy! ![]() Karolca, tak zrobie w takim razie - napisze w wordzie! Dzieki! I na koniec jeszcze wrzuce zaraz moje tygodniowe dziecie na maila
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-06 o 16:15 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Gang Iren
|
Czekam az Eryk sie obudzi,nakarmie go i jedziemy do lekarza.
Dzisiaj spi caly dzien z przerwami na jedzenie i przewijanie i az sie boje co nas czeka w nocy...
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
weszłam z Ewelinką na wagę... wyszło, że wazy 5 kg
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
a my juz po obiedzie
![]() bylismy z mlodym w sklepie od wyjscia z domu cos marudzil a w sklepie w kolejce dal niezly koncert wiec wzielam go na rece to mu sie porzadnie odbilo(2raz po jedzeniu) i na moje nieszczescie ulalo ale mila starsza pani ratowala nas chusteczkami higienicznymi jak wyszlismy i zaczely sie chodnikowe wertepy dziecko zasnelo ladnie ![]() Nowaken tez musimy pomyslec o chrzcinach cos ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Wiktor wazyl tyle 2 tygodnie temu
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wiktorek jest znacznie starszy
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
a Ewelinka ile wazyla jak siw urodzila?
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
to co sie dziwisz
moj sie rodzil 3265 to jest roznicazjadlam dzis zupe pieczarkowa, mam nadzieje ze synek dobrze to zniesie Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-06 o 18:25 |
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Desia jakie szczescie od Ciebie bije - wspaniale!! zycze Wam abyscie jutro juz byly w domku
brawo za kikuta!Gosia no zobacz jak tutaj juz tyle razy zauwazylysmy w sumie ze co rejon to inaczej, u mnie przychodnia od pon-pt 8-18:30. moze Eryczek bedzie jednak dobrze spal w nocy, moja Hania wczoraj tez caly dzien spala i sie balam co bylo w nocy a jak zasnela bez najmniejszych problemow o 23 (bylam w szoku - nie potrzebowala smoczka, niczego, ziewala co minute i oczy zamkniete i sie wiercila i zasnela to sie obudzila o 5 rano.Lena co do mojej blizny to jak poszlam do lekarza to powiedziala mi ze to ''granulation tissue'' jak sobie przetlumaczylam to jest to ziarnina, tylko jak znajdziesz w necie to sie nie przeraz chodzi o to ze poprostu tkanka laczna ma trudnosci w gojeniu sie lub calkowity brak gojenia.wazne aby nie wdala sie infekcja. ja mialam dwa razy smarowane azotanem srebra, po pierwszym smarowaniu przestalam czuc dyskomfort, jak poszlam dwa dni pozniej pielegniarka traktujac mnie azotanem powiedziala ze ''ziarnina'' wyglada o wiele lepiej i jest mniejsza. dzis zauwazylam po ponad tygodniu ze (tzn wyczulam) ze to zgrubienie jest mniejsze. czekam az sie zmniejszy jeszcze bardziej, bo kurcze niedlugo z Tz dobijemy do roku w abstynencji seksualnej (??).http://pl.wikipedia.org/wiki/Ziarnina http://forum.abczdrowie.pl/forum-gin...owiec-zlocisty to ja nie wiedzialam ze sie to usuwa, ale moze jak jest jakies bardzo duze (??). radza tez aby wybrac sie do dermatologa jesli ginekolg nie moze nic wskurac. Hania nakarmiona i zasnela w hustawce (srednio mi sie to podoba) przy spokojnym jazzie pobujalysmy sie troche w rytm muzyczki. wiec zatanczylam sobie wolnego ze swoja corcia![]() rozmawialam z moja Mama i powiedziala ze ja tez mialam takie zielonkawe kupki ze sluzem i strzepkami krwi, moja siostra cioteczna tez - lekarze mowili ze to normalne, a nam przechodzilo i pojawialo sie znowu. no a my czekamy na wyniki badan kupki. Tz pojechal ze znajomymi i Ivorkiem nad morze....i zadzwonili do mnie ze Ivor jest taki nieposluszny ze Tz nie wie co w niego wstapilo zaczepia wszystkie psy i ludzi bo chce sie bawic, a jak on biegnie do kogos to wcale nie wyglada jakby sie chcial bawic..tylko ugryzc.Dzis Tz ugotowal mi obiad:kasza jeczmienna, wieprzowinka ugotowana i 3 szparagi (pierwszy raz jadlam w tym sezonie - ale sezon mamy slaby bo najpierw byla susza, a teraz pada i zimno jest, ale ja w tym roku sezonu nie prowadze wiec sie nie przejmuje za bardzo). najbardziej lubie szparagi z maselkiem, ale nabial odstawilam. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-06 o 18:30 |
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza??
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze nei było
![]() Udało mi się przeciągnąć Ewelinkę ze spaniem... 3 godziny spi Zaraz będzie jedzenie, karmienie i dokarmienie. I LULU na noc!Generalnie miała całkiem dobry dzień. Po karmieniu sobie leżała, pouśmiechała się, TŻ trochę się małą pozajmował jak kwiliła, poprzytulał ją jak płakała. Tak więc - pozytywny dzień! Mam nadzieję, że tak już będzie i że zrozumiał, że dziecko po prostu ma prawo płakac. Raz więcej, raz mniej. Znajoma urodziła dziecko. Przed terminem , bo gwałtownie skoczyło jej ciśnienie i miała 250/220 więc nie czekając na nic trafiła pod nóż. Dzieciątko malutkie (chyba 3 tygodnie przed terminem urodziła), potrzebują teraz maciupeńkie ciuszki, bo mała waży około 2 kg z kawałkiem.
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Dzieweczki, mam pytanie: powiedzcie mi ile czasu od zjedzenia jakiegoś produktu będzie on w naszym mleku... bo nie wiem kiedy moja Haneczka może reagować na moje jedzonko...
Moja mama tak mnie wystraszyła, że w zasadzie nie można mi jeść niczego, że się troszkę boję i obserwuję Małą... Jak do tej pory nie było większych problemów - raz po powrocie ze szpitala się prężyła i strasznie płakała, ale to raczej z moich nerwów niż z jedzenia, bo wtedy akurat jadłam gotowanego indyka i marchewkę na ciepło z ziemniakami - czyli bardziej zdrowo niż w szpitalu, w którym któregoś dnia podali smażoną mortadelę
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka, nie wiem po jakim czasie, ale reakcja u dziecka też nie wystapi od razu. Dlatego zalecają trzymać się lekkiego jedzenia i nowy (np. ciężkostrawny produkt) wprowadzić dwa razy w tygodniu.
Ja jem wszystko. Ewelinka nie reaguje raczej na to, co jem. Unikam czekolady (kakao), ostrych rzeczy, cebuli i czosnku oraz cytrusów (ale teraz i tak sezon na nie się skonczył). Mała pręży sie i stęka z rana, codziennie a w nocy raczej nic nie jem. Mama mówi mi, że to może być "wina" tego, że w nocy pokarm może byc bardziej tłusty. W czwartek mam wizytę i szczepienie więc się zapytam.
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
Widzę, ze Desia szykuje Ci się juz coraz blizej wyjscie z Vikusia do domu! super! a Malutka jest bardzo silna ![]() Lenka, przykro mi z powodu Twojego palca Gosia, Eryczek jest cudny! i mam nadzieje,ze katarek Mu szybko przejdzie. W koncu macie juz spokoj od gosci i mozna wrocic do swojego rytmu dnia ![]() konia oo to nawet jak bedzie Synus to i tak bedziecie z dziewczynami w wiekszosci ![]() Cytrynka o kurcze,ale Wiktorek ladnie spi w nocy! zazdroszcze ![]() Monia moje dziecko dzis tez przespalo caly dzien i obawiam sie co bedzie w nocy. Jednak czytam jak to bylo u Twojej Hani i łudze się, ze Robson mi nie zrobi nocnej jazdy ![]() gkatarzynka z tego co mi wiasdomo to po4h produkt "dostaje" sie do naszego mleka. Jak ja kiedys zjadlam cos niedozwolnego to polozna powiedziala,ze mam poprostu opuscic nastepne karmienie,zeby nie "dolewac oliwy do ognia. nadrobilam maila ![]() cziqua Synek jest cudny! Jolka Twoj Michas wygląda jak aniolek Aguśka wydaje mi sie,ze Szymek jest bardzo podobny do Filipka ![]() kumkura ale Agatka to juz duuuza dziewczynka!! kurcze jak ten czas leci ![]() _________ U nas weekend spokojnie jak dawno nie zadnych gosci,odwiedzin,wyjazdow: ). W koncu zakupilam dwie bluzki do karmienia oraz czapeczke letnią dla Robsona. Po tym jak wczoraj popoludniu mial kiepski humor tak w nocy z przerwami na jedzenie spal do 10 rano .(Ciekawe jak to dzisiaj bedzie)Ja za to pol nocy walczylam z zatkanym kanalikiem w prawej piersi ..Jak na zlosc to Jego nocne jedzenie bylo takie od niechcenia i gula jak byla tak byla . Za to jak wrocilam z karmienia o 4 rano i T mnie zobaczyl to az kazal zmierzyc cisnienie(musialam niezwykle atrakcyjnie wygladac ) i mialam całe 90/60...W stolicy na szczescie była w nocy burza i jakos to powietrze zrobilo sie przyjemniejsze. Mysle,ze sennosc/cisnienie to przez te zmiany. Mam nadzieje,ze moje Dziecie Drogie takze bylo dzis senne ze wzgledu na pogode. Zastanawialam sie w czym puszcze Robsona na chrzest . Jak Wy ubieracie dzieciaczki? jakies bardzo eleganckie stroje czy idziecie w kierunku wygody? ja sie sklaniam ku czemus prostemu,skromnemu i wygodnemu. Mysle,ze do 27 maja(data chrztu) Mlody pewnie dorosnie do rozmiaru 68..Teraz juz 62cm jest na styk!Dziewczyny po CC, czy WY juz jakos cwiczycie? chcialabym moc sie wkoncu zaczac jakos ruszac..Moze basen? ale w sumie nawet nie wiem cxzy juz moge,a nie spytalam ostatnio lekarza,bo mi to calkiem wylecialo z glowy .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
ufff..... znów ciężki wieczór jak od 3 dni. od 19 znów płacz i wrzask... cycka chciał za chwile go wypluwał potem znów chciał itd i w miedzy czasie płacz. W końcu po 20 udało się go uspokoić, więc kapiel , karmienie i teraz śpi...
Jestem ciekawa co mu się nie podoba wieczorami że tak płacze
|
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Maleńka już śpi więc postanowiłam tu zajrzeć do was, co byście nie zapomniały o moim istnieniu Muszę wam wysłać zdjęcia maluszka na maila bo rośnie jak na drożdżach tylko to już nie dziś, bo padam ze zmęczenia i chcem zaraz się położyć spać. Desia super, że z maleńką już ok i jutro do domciu i będzie nas komplet przebywających w domku- mamusiek No i z Viki śliczna kobitka.No i chciałam wam coś powiedzieć. Mojego TŻ starszy brat i jego żona przyjechali do nas z super nowiną Moja szwagierka jest w 6 tyg ciąży. Są bardzo szczęśliwi bo już 6 lat po ślubie i bardzo pragnęli dziecka no i w końcu im się udało. Cieszę się razem z nimi bo ich bardzo lubię. A moja szwagierka jeszcze tydzień temu jak ją pytałam co z tym leczeniem ( lekarz wyznaczał jej owu, żeby im się udało ) że przez te leki to już ją całkiem rozregulowało hi hi. A dzisuiaj się przyznała, że to było już parę dni po terminie @ a nie było nic i na teście słaba krecha. Ale w końcu zrobiła betę i wczoraj potwierdziła ciążę u gina Była taka zamknięta w sobie, że nikt nie wiedział o tym jakie mają problemy a dziś mówiła, że wszystkiemu winna była tarczyca. Trzymam kciuki za nich bo to jeszcze tak wcześnie, żeby szczęśliwie urodziła maluszka. Albo więcej bo brała tabletki na dojrzewanie większej ilości jajeczek, żeby mogła zajść w ciąże
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nich aby szczęśliwie dotarli do końca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Już się nie mogę doczekac jak my pojedziemy do mojego miasta rodzinnego - Kajunia musi poznac jeszcze swoich Pradziadków

) i mialam całe 90/60...